|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cytat:
Cytat:
Kachula, a mi się dzisiaj śniło, że rodziłaś ![]() Cytat:
Znam te bóle, trzymaj się kochana Ja dzisiaj miałam nockę nawet udaną, pospałam do 10. Teraz czekam bo przyjeżdża moja mama więc się nagadamy Ja chciałam jeszcze raz zapytać już rozpakowane mamusie, które karmią piersią, jak z Waszą dietą, czy musiałyście dużo potraw wyeliminować? I jeśli tak to czego nie jecie, niby wiem, czego się nie powinno jeść, ale wolę dopytać już powoli doświadczonych ![]() Miłego dnia mamusie
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|||
|
|
|
#1172 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Brombi Serdeczne gratulacje!!! Od kiedy Brombusia poszła na porodówkę to mam mniej stron do nadrabiania ![]() Madzia Super, że już jesteście w domu! Też czekamy na zdjęcia Twojego przystojniaka. ![]() Agusia to dla Twojego tż za denerwowanie ciężarnej w 9 miesiącu! Też bym się wkurzyła takimi tekstamiPaczka Mój mały też mi czasami dyskotekę w brzuchu urządza, ale to już ostatnie tygodnie więc damy radę. A poza tym potem pewnie czasami będzie nam nawet tego brakowało ![]() A na kiedy lekarze ci wyliczyli termin porodu, bo coś pisałaś że masz źle wyliczony? W którym tygodniu teraz jesteś? Miłego dnia! |
|
|
|
#1173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
??
|
|
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
Madziawikp zapomnialam sie z Toba przywitac
![]() Ravenne zadzwonilam do lekarza. Mialam miec wizyte 6ego listopada ale ide dzisiaj koło 20, bo kazal mi przyjsc... Powiedzial, zeby zadnego bolu nie lekcewazyc
|
|
|
|
#1175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1176 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ja tylko na chwilkę, muszę dziś znów prasować, fuj Zaharia-ale numer z tą burzą, biedni kreteńczycy pewnie myśleli, że armagedon ![]() Magda- dobrze, że już w domku! Wiem, wiem, że będziemy kochać niezależnie czy urodzimy chłopca czy dziewczynkę, ale ja chce Córkę już się nastawiłam ale pewnie jakby się okazał jednak syn, to TZ pewnie by oszalał ze szczęścia. Domi- dobrze, że zadzwoniłaś. Trzymam kciuku, żeby było wszytsko dobrze. miłego dnia Mamuśki Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-10-27 o 11:35 |
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
Domi, dobrze, że zadzwoniłaś do lekarza, przynajmniej będziesz spokojniejsza po wizycie , żeby wszystko było okAgusia, tego swojego tzta musisz koniecznie do pionu doprowadzić. Nie powinien gadać takich rzeczy, nawet jeśli nie byłabyś w ciąży ![]() Tarasia, będę trzymać za twoją wizytę A u mnie całkiem nieźle. W nocy spać nie mogłam . No cóż, uroki ciąży ![]() Bóli żadnych też nie mam, czym się na razie rozkoszuję ![]()
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(amyślałam ze pomoze bo ja cos ostatnio nie pije nic ciepłego tylko wode ![]() ZAraz sie będe kapciała i w miasto ,sprawy pozałatwiać /rozgladne sie za wózkiem i pójde do sklepu w którym kupowałam łóżeczko bo chce sruby dokupic (mam nadzieje ze dokupie )chciałam wczoraj rozłożyc łóźeczko ale gdzies mi sie sruby zawieruszyły
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia dziekuje, kciuki sie przydadza
Ja sie boje tej wizyty, martwi mnie ten bol jak na @, poza tym chyba mi brzuch opadl, jak siedze to dotyka mi ud a tak wczesniej nie bylo:/ no i te ruchy Dzidzi tak nisko...oby mnie tylko nei wyslal do szpitala... ![]() Mialam powycierac kurze i pomyc podlogi, ale wole lezec ![]() Asia nie mecz sie sama z łozeczkiem, niech Tz Ci pomoze |
|
|
|
#1180 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja za twoją!
Asica a jakie kupiłas łóżeczko? |
|
|
|
#1181 |
|
Rozeznanie
|
Gucia i Domi
za wasze dzisiejsze wizyty Dobrze Domi, że zadzwoniłaś do lekarza, a teraz leż i odpoczywaj, kurz może poczekać |
|
|
|
#1182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szkoda ze nie mamy auta, a bardzo daleko mamy do gabinetu (jakies 30 min drogi piechota) chyba weźmiemy taksówke, bo chyba nie warto spacerowac teraz![]()
|
||
|
|
|
#1183 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tez trzymam kciuki za wizyty dzisiaj. A Kachula gdzie?
|
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet jeśli mieliby cię położyć w szpitalu, to lepsze to niż przedwczesny poródPewnie frytki sobie smaży
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-27 o 12:31 |
|
|
|
|
#1185 |
|
Raczkowanie
|
LEKARZE wyliczyli mi że 37 tydzień zaczyna sie od 26pażdziernika.Czyli od wczoraj jestem w 37 tygodniu ciąży,Jeszcze 3 tygodnie i urodzę chuba że macica zacznie znów szaleć i wypluję go wcześniej.ale to zależy jak to będzie bo macica okropnie szaleje i ciagle mam te skurcze twardnienia brzucha czyli.A jak leżałam to lekarz powiedział mi że do 20 skurczów dziennie moge mieć wiec mam się niebać niczego jak mnie wezmą bóle to mam przyjśc do szpitala już i będzie cc,Chyba że już główke bedzie widać to urodze sn.Wiktor waży 2,500gr,więc malutki jest jeszcze dlatego lekarze mi go podtrzymywali.
|
#1186 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytałam kiedyś o to gina. Powiedział, że jeżeli do tej pory sie nie szczepiłam na grypę to lepiej nie testować w ciąży.
|
|
|
|
#1187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kachula narazie podczytuje ![]() Cytat:
A tam zaraz frytki,mysle co sobie na obiad przyrzadzic ale juz nie frytki ,wczoraj sie nimi objadlam i na jakis czas mam dosc ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Tarasiu fotki brzuchola prosimy wrzucac tez u nas na wateczku ![]() śliczny brzuszek juz masz ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Flower a Ty jak sie czujesz?ty masz termin tak jak ja i Aga wiec juz lada dzien
|
|
#1188 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oby wszystko było dobrze i dzidzi nie spieszyło się na świat. Nasze dzieciaczki mają jeszcze trochę czasu. Cytat:
Cytat:
aby Wiktorek jeszcze troche poczekał w brzuszku.A Ty się nie denerwuj, na pewno nie jest Ci łatwo, ale to już końcóweczka.Jeszcze trochę i będziesz miała swojego skarba przy sobie a wtedy na pewno wynagrodzi ci wszystkie kopniaczki.Cytat:
Dobrze,że mój Tż nie jest w tej kwestii zbyt wymagający. A ja jakoś sama nie wiem już co mam jeść ,prawie po wszystkim mam zgagę.Dobija mnie to już.I było i mleko i migdały i bułka tarta-nic nie pomaga.Alugastrin, rennie też nie bardzo. Jedynie co mnie ratuje to gumy miętowe-ale mam ich juz powoli dość. no nic ponarzekałam sobie troche...ale wiem,że tu mnie zrozumiecie. A tak dla poprawy humoru, obfoce zaraz moje ostatnie zdobycze dla mojego Szkrabika i się troche pochwale .
|
||||
|
|
|
#1189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nasz dzisiejszy 32+5 |
|
|
|
|
#1190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czekamy na foty
|
|
|
|
|
#1191 |
|
Zadomowienie
|
ślicznie wyglądasz
tu kochane wstawiam drugą zmianę pościeli dla niuni ta jest lepszej jakości niż poprzednia no ale też dużo droższa
|
#1192 |
|
Raczkowanie
|
Na początku gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mamusiom i życzę dużo zdrówka i radości dla was i dla waszych pociech.
Ja właściwie termin mam na 11 listopada bo miałam źle wyznaczony więc jeszcze 2 tygodnie. Co do samopoczucia to różnie bywa bo bardzo bolą mnie plecy i żebra, a mały jak się prostuję to tak głową ciśnie do góry, że oddychać nie mogę i ogólnie to już tam nie ma miejsca. Mam codziennie nieregularne skurcze ale nad tym już przeszłam do porządku dziennego bo nie bolą aż tak bardzo. To tyle odnośnie fizycznych odczuć Psychicznie gorzej bo jakiegoś mam doła i w ogóle wszystko mnie wpienia, wieczny bałagan w domu bo zanim ja zdążę posprzątać ( a robię to na raty żeby wytrzymać w dwupaku do środy bo muszę jeszcze parę rzeczy załatwić) to mój kochany TŻ już zdąży robić bałagan i czasami to chętnie bym go udusiła. I ogólnie to cytam was codziennie ale jakoś nie mam weny do pisania. Ale całym sercem jestem wami. A jak wcześniej się nic nie zacznie to idę rodzić 9 listopada. |
|
|
|
#1193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Super wyglądasz
![]() Cytat:
Cytat:
A tzta ochrzań, bo przecież jak maleństwo będzie już z wami to będzie musiał cię jakoś odciążyć, a nie że wszystko na twojej głowie ![]()
|
|
#1194 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A gdzie kupowałaś swoje łóżeczko i jaka to firma? U mnie się wczoraj okzało, że nie dostanę łóżeczka od kuzynki i muszę szybko czegoś szukać. ja jak zwykle nie moge sie zdecydować a to twoje wygląda dość solidnie! Cytat:
|
||
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie cos dzis nie mam bardzo weny do pisania, czytam was tylko troszke.
Domi dobrze ze zadzwonilas do lekarza i ze idzies na wizyte, trzymam kciuki ![]() ![]() ![]() Tarasia śliczny brzusio Ja dzis zaczynam 38 tydzien rany juz tak niedlugo mi zostało A ja tak jak obiecalam to wklejam zdjecia plyteczkec co nam panowie ukladali
|
#1196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ty na pewno coś znajdziesz fajnego
|
|
#1197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawsze chciałam mieszkać w domku... niestety to nie na naszą kieszeń ![]() ale zawsze można pomarzyć
|
|
|
|
|
#1198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mieszkanko boskie Cytat:
![]() http://www.allegro.pl/item790876694_...wyprzedaz.html
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieknie bedziecie mieli w tym swoim domku kochana ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- A ja leze sobie pod kocykiem i normalnie przysypiam,ciagle tylko bym spała No i zapomnialam mowic Gucia Domi Tarasie trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
#1200 |
|
Raczkowanie
|
Tak będę miała cc i w sumie nawet się cieszę i czuję się spokojniejsza niż jakbym miała rodzić naturalnie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

ale czy mogłam polemizować z dowodami z usg? 

to dla Twojego tż za denerwowanie ciężarnej w 9 miesiącu! Też bym się wkurzyła takimi tekstami
??

już się nastawiłam
, żeby wszystko było ok
. No cóż, uroki ciąży 

Nawet jeśli mieliby cię położyć w szpitalu, to lepsze to niż przedwczesny poród