Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-27, 13:56   #3271
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Wczoraj mi usnęła o 19 i spała do 6:30 oby już tak było na stałe o 23 dałam jej butle i dopiero ok 4 cyca i o 5:30 cyca Prawie 12 godzin w jednej pieluszce była w nocy już jej nie zmieniam bo ją nie chcę budzić, a skoro śpi to jej nie przeszkadza
Pięknie śpi malutka Mamy super dzieciaczki mój mały tez całą nocke przesypia, budzi sie tylko na chwilke na mleczko i spi dalej.
Kilka razy spał całą noc w jednym pampersie ale miał juz taka pupcie mokrą, że bałam sie odparzen. Teraz zmieniam po karmieniu, ok 2 w nocy.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 13:57   #3272
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Pewnie, że zdolniacha

Ja mam problemy ze stopami. Jak dluzej posiedze a potem wstaje to strasznie mnie bolą stopy. Taki dziwny ból, jakby kosci sie rozchodziły.
Ale jak troche sie przejde to ból przechodzi.
Wogole to chciałam Wam zdradzic, że stopa mi sie powiekszyła. Wszystkie buty, w ktorych chodziłam przed ciaza są za małe
ja mialam prawa stope mocno spuchnieta jeszcze miesiac po porodzie i jakos samo przeszlo....tez nie wchodzilam w buty a teraz sa dobre
tak samo jak dlugo nie moglam wlozyc obraczki-ale od mca jakos juz pasuje

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 14:02   #3273
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
wyslalam TZ po gryzak bo maly j\musi cos gryzc zeby byl spokojny

ehhh wybieralam sie z Erykiem do dentysty a to mialo byc wczoraj
mój gryzie to co mu akurat wpadnie w ręce, przeważnie jest to kocyk, tzn jeśli akurat nie gryzie sobie rączki

mamuśka Ty chyba masz za dużo na głowie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Moja mala dokladnie dwa dni temu przekrecila sie z brzuszka na boczek a pozniej na plecki. Ma dopiero 7 tygodni wiec chyba zdolniacha jest

Od kiedy przystawiasz do drugiego cysia? Moja narazie jje tylko z jednego i chyba jej wystarcza

czy mial ktos prblemy z nogami po porodzie? Chyba Czekoladka kiedys cos pisala???. Strasznie mnie bola, czasami juz nie wiem co z nimi zrobic. Gdybym mogla to pewnie na lampe bym je zarzucila
No to faktycznie zdolna z niej bestia

drugiego cycia daję tylko wtedy jak w dotyku jest twardy, albo młody tak mi przeżuje pierwszego cycia że boli a dalej nie śpi - przy drugim przeważnie juz zasypia

no ja miałam,
spuchły mi do monstrualnych rozmiarów, aż wylądowałam w szpitalu
teraz "tylko" bolą

Cytat:
Czytam Was, czytam i nie chce mi sie pisać

Ciekawe co u Marioli? Miała sie odezwac po ważeniu małego. Ciekawe jak apetyt Antosia...
Miramejek nadal sie nie odzywa i Unholy też
Brakuje mi ich na wątku...
nawet nie bluźnij bo dostaniesz w tyłek

noo, dziewczyny nas olewają

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 14:09   #3274
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja mialam prawa stope mocno spuchnieta jeszcze miesiac po porodzie i jakos samo przeszlo....tez nie wchodzilam w buty a teraz sa dobre
Ja juz jestem ponad 4 miesiace po porodzie i buty są za małe. Obraczka zreszta tez, bede musiałam powiekszać.
Co tu duzo gadać...tluscioch ze mnie sie zrobił, nawet stopy i dłonie mam grube Waga staneła w miejscu. Może jakbym karmiła to kilogramy szybciej by spadały...a tak d...

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-10-27, 14:09   #3275
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Wogole to chciałam Wam zdradzic, że stopa mi sie powiekszyła. Wszystkie buty, w ktorych chodziłam przed ciaza są za małe
było nosić wkładki
ja wchodzę we wszystkie buty sprzed ciąży, a ważyłam ponad 90 kg.

Cytat:
a moje dziecie juz 4 godziny bez jedzienia i jakos nie wola
chyba rzeczywiscie to mleko ja bardziej syci.....no ale wiecej wypija bo po 130ml

moja jest na sztucznym wiec moze dlatego tak spi ale sa nocki ze budzi sie po kilka razy wiec nie wiem od czego to zalezy
też nie wiem, dzisiaj rano spał 5,5 godziny bez jedzenia
a w nocy takie cyrki

Cytat:
Kilka razy spał całą noc w jednym pampersie ale miał juz taka pupcie mokrą, że bałam sie odparzen. Teraz zmieniam po karmieniu, ok 2 w nocy.
może to wina pampersa ?
nie żebym się chwaliła, ale ja używam Huggies`ów i w nocy nie zmieniam bo nie mam już na to siły, a pupa sucha

nie śmiać się ale
wczoraj ważyłam pampersa, bo wydawał mi się ciężki i ważył po odjęciu wagi suchego pampersa 195 g.
tyle ważyły same siki

Cytat:
obrączki jakoś do dzisiaj włożyć nie mogę

Stary 2009-10-27, 14:11   #3276
skierka1981
BAN stały

syla zaraz wstawię co mi się podoba. a jeszcze znalazłam fajna stronkę www.szabloneria.pl - tam to dopiero wybór

http://www.allegro.pl/item756695352_...extra_hit.html - to jest ciekawe
http://www.allegro.pl/item758527970_...200x140cm.html

http://www.allegro.pl/item756678636_...0cm_extra.html
http://www.allegro.pl/item796772426_...ia_wisnia.html
http://www.allegro.pl/item796772711_...nia_caffe.html - a to do kuchni fajne
i też nie wiem, sporo tego jest... i czy byłoby ok dać coś takiego i w kuchni i w salonie?? nie za dużo będzie?? bo kuchnia będzie łączona z salonem i tylko ścianka mała będzie dzielić...
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 14:14   #3277
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
może to wina pampersa ?
nie żebym się chwaliła, ale ja używam Huggies`ów i w nocy nie zmieniam bo nie mam już na to siły, a pupa sucha
No własnie Kuba na noc ma tez Huggisa i własnie pupcia byla mokra
On duzo sika bo duzo pije

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-10-27, 14:17   #3278
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamy super dzieciaczki
No odpukać
Cass Twój Kubuś lubi na dworze spać odkąd pamiętam to często pisałaś, że mały śpi na balkonie Moja to pośpi góra 40 min i to jeszcze jak wózek jedzie bo jak się stanie to już oczy jak 5 zł

Ja już kiedyś tu pisałam, że martwię się o Unholy bo tak nagle zniknęła ktoś do niej smsował i nie odpisała

Oglądała któraś jakiś fajny film ostatnio? Co polecacie?

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 14:27   #3279
skierka1981
BAN stały

Cytat:
No odpukać
Cass Twój Kubuś lubi na dworze spać odkąd pamiętam to często pisałaś, że mały śpi na balkonie Moja to pośpi góra 40 min i to jeszcze jak wózek jedzie bo jak się stanie to już oczy jak 5 zł

Ja już kiedyś tu pisałam, że martwię się o Unholy bo tak nagle zniknęła ktoś do niej smsował i nie odpisała

ja pisałam do Unholy ale mi nie odpisała

jeszcze to jest super rozwiązanie
http://www.allegro.pl/item792524330_...wlaczniki.html

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2009-10-27 o 14:33
Stary 2009-10-27, 14:38   #3280
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Ja juz jestem ponad 4 miesiace po porodzie i buty są za małe. Obraczka zreszta tez, bede musiałam powiekszać.
Co tu duzo gadać...tluscioch ze mnie sie zrobił, nawet stopy i dłonie mam grube Waga staneła w miejscu. Może jakbym karmiła to kilogramy szybciej by spadały...a tak d...
ja nie karmie a waga jakos leci,ale trzymam sie diety tzn. malo a czesto i cwicze 20 minut dziennie

Cytat:

tż kupil ostatnio jakis film z gazety za 5zł "Tamara"-wysmialam go ale obejrzelismy i fajny o takiej nawiedzonej lasce ktora dzieki czarom msci sie na znajomych ktorzy ja upokorzyli

Wercia wlasnie zasypia mi na reku a jedna reka pisze

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 14:43   #3281
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:

A Maciuś też ma grypę, czy tylko katar ?

przypomniało mi się, jak mój mały dostawał teraz antybiotyk i spytałam lekarki o ten jego katar, czy przejdzie - stwierdziła że to nie katar
pytałam też pielęgniarki która przychodziła robić zastrzyki, ta stwierdziła że antybiotyk wyleczy katar
i co
i dzisiaj się wkurzyłam bo furczało małemu i furczało, wzięłam odkurzacz i odciągłam duuużą kozę

i jak tu wierzyć służbie zdrowia

a dziecko zbudziło mi się po 5,5 godzinach snu, zjadło jednego cycia, drugiego mama dała na siłę, po czym część z nadprogramowego cycia została zwrócona na siebie i mamę
Jak byliśmy tydzień temu u lekarz, to okazało się, że ma lekki katarek i zapalenie gardła i podaję syropki i kropelki d/n. Niestety dzisiaj zrobił się duży katar W czwartek pójdę ponownie do lekarza.

Cytat:
Czytam Was, czytam i nie chce mi sie pisać
Najchetniej to bym sie zdrzemneła.
Kuba na dworku, spi juz chyba 2 godzinki. Mama ma na niego oko Jak sie obudzi dam mu zupki marchewkowej z ryżem Bobovity (pierwszy raz bedzie jadl zupe, ciekawe czy mu zasmakuje).
Skonczyłam sprzatanie ale tak tylko po łebkach ogarnełam bo żeby wszystko dokładnie sprzatnac calego dnia trzeba Nie wiem skad tyle kurzu sie bierze
Dostałam jeszcze @, brzuch lekko boli i głowa.

Ciekawe co u Marioli? Miała sie odezwac po ważeniu małego. Ciekawe jak apetyt Antosia...
Miramejek nadal sie nie odzywa i Unholy też
Brakuje mi ich na wątku...
No właśnie co z Unholy, zniknęła z dnia na dzień

Cytat:
Mi tez sie podobaja szablony. Niestety po obejrzeniu ich ogromnej ilosci zglupialam i nie wiedzialam ktory wybrac i tak juz poltora roku.
jak wybierzesz jakis to daj znac moze zgapie i w koncu sie zdecyduje.
Mam jedna sciane brazowa i podoba mi sie efekt wiec polecam

Ja mialam jakas jednodniowke. Katar, goraczka i bol glowy ale dzisiaj juz lepiej.

Moja mala dokladnie dwa dni temu przekrecila sie z brzuszka na boczek a pozniej na plecki. Ma dopiero 7 tygodni wiec chyba zdolniacha jest

Od kiedy przystawiasz do drugiego cysia? Moja narazie jje tylko z jednego i chyba jej wystarcza

czy mial ktos prblemy z nogami po porodzie? Chyba Czekoladka kiedys cos pisala???. Strasznie mnie bola, czasami juz nie wiem co z nimi zrobic. Gdybym mogla to pewnie na lampe bym je zarzucila
Oj zdolniacha z Niej

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
syla zaraz wstawię co mi się podoba. a jeszcze znalazłam fajna stronkę www.szabloneria.pl - tam to dopiero wybór

i też nie wiem, sporo tego jest... i czy byłoby ok dać coś takiego i w kuchni i w salonie?? nie za dużo będzie?? bo kuchnia będzie łączona z salonem i tylko ścianka mała będzie dzielić...
Mogę się wypowiedzieć i podpowiedzieć coś w sprawie szablonu i malowania, bo z moją sis malowałyśmy z tydzień temu .

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 14:46   #3282
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Jak byliśmy tydzień temu u lekarz, to okazało się, że ma lekki katarek i zapalenie gardła i podaję syropki i kropelki d/n. Niestety dzisiaj zrobił się duży katar W czwartek pójdę ponownie do lekarza.

No właśnie co z Unholy, zniknęła z dnia na dzień

Oj zdolniacha z Niej

Mogę się wypowiedzieć i podpowiedzieć coś w sprawie szablonu i malowania, bo z moją sis malowałyśmy z tydzień temu .

magi to proszę bardzo o podpowiedź to jak się ma pomalowaną ścianę to czym się takie coś maluje - wypełnia??
Stary 2009-10-27, 14:49   #3283
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie Kuba na noc ma tez Huggisa i własnie pupcia byla mokra
On duzo sika bo duzo pije
No to nie wiem, Mati jak miał Pampersa to lubił go przesikać, a Huggisa nie przesikuje ani nie przekupkuje także dla nas są the best

Cytat:

ja do niej pisałam 2 sms-y ale mi nie odpisała na żaden
Film ...
żartujesz sobie
jak mam chwilę to wchodzę na forum

Stary 2009-10-27, 14:52   #3284
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Najchetniej to bym sie zdrzemneła.
Kuba na dworku, spi juz chyba 2 godzinki.
ja tez bym sie zdrzemnela z chęcią, ale czasu nie mam, jak oliwka zasnela w hustawce to zrobilam obiad. Miałam jeszcze popracowac troche przy komputerze, ale juz sie obudziła.....

A to u ciebie tak ciepło, ze 2 godzinki na dworze kubus jest?
u mnie jakos zimno i nie wychodze z małą, ale moze powinnam, zeby troche sie zahartowała?
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 14:58   #3285
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
magi to proszę bardzo o podpowiedź to jak się ma pomalowaną ścianę to czym się takie coś maluje - wypełnia??

Zacznę od początku. Ściana w pokoju siostry jest fioletowa, dmuchawiec (chyba zamieściłaś ten szablon w linkach) miał byś zielony. Niesety wyszedł żółty pomimo trzykrotnego malowania. Moja sis ciągle poprawia.
Pierwsza rada - ścina musi mieć w miarę jasny kolor, a szablon ciemny.
Druga rada - przyklej szablon do ściany za pomocą taśmy malarskiej, żeby się nie poruszył.
Trzecia - farba musi być w miarę gęsta, żeby nie podciekała pod szablon. Nakłada się ją gąbką, dobrze odciśniętą z farby, miejsce przy miejscu.
Kolejna - Przy szablonie takim jak nasz, który ma sporo przewężeń szczegóły trzeba poprawiać cieniutkim pędzelkiem.
I na koniec - uzbrój się w cierpliwość

Cytat:
No to nie wiem, Mati jak miał Pampersa to lubił go przesikać, a Huggisa nie przesikuje ani nie przekupkuje także dla nas są the best

ja do niej pisałam 2 sms-y ale mi nie odpisała na żaden
Film ...
żartujesz sobie
jak mam chwilę to wchodzę na forum

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2009-10-27, 15:02   #3286
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Zacznę od początku. Ściana w pokoju siostry jest fioletowa, dmuchawiec (chyba zamieściłaś ten szablon w linkach) miał byś zielony. Niesety wyszedł żółty pomimo trzykrotnego malowania. Moja sis ciągle poprawia.
Pierwsza rada - ścina musi mieć w miarę jasny kolor, a szablon ciemny.
Druga rada - przyklej szablon do ściany za pomocą taśmy malarskiej, żeby się nie poruszył.
Trzecia - farba musi być w miarę gęsta, żeby nie podciekała pod szablon. Nakłada się ją gąbką, dobrze odciśniętą z farby, miejsce przy miejscu.
Kolejna - Przy szablonie takim jak nasz, który ma sporo przewężeń szczegóły trzeba poprawiać cieniutkim pędzelkiem.
I na koniec - uzbrój się w cierpliwość

dziękuję ci bardzo dobra kobieto a farba do tego to jakaś specjalna ma być??
Stary 2009-10-27, 15:10   #3287
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję ci bardzo dobra kobieto a farba do tego to jakaś specjalna ma być??
Nie, my malowałyśmy Duluxem, bo druga ściana jest zielona i dmuchawiec miał być identyczny, ale z fioletem dał kolor żółty. Jak będę u siostry, to strzelę fotę.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2009-10-27, 15:23   #3288
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Ja własnie ze spacerku wrociłam. I znów ledwo przzed desczem uciekłam. Ale sie przygotowałam tzn pokrowiec foliowy na wozeczek wziełam. Miałam nie isc bo zimno ale co zrobic skoro mała tak lubi na dworze spac Teraz dosypia w domku bo musiałam spacerek skrócic do godz
Za wasza namowa zaczełam małej dawac herbatke. Koperek nie zabardszo jej podchodzi ale dalam dzis uspokajaca HIPPa i az mlaskała
Cytat:
ja nie karmie a waga jakos leci,ale trzymam sie diety tzn. malo a czesto i cwicze 20 minut dziennie
A mi spacerki słuza. Zreszta ja juz 2 tyg po porodzie wróciłam do wagi sprzed ciazy A teraz tylko trzymam wage. Gorzej bedzie w zimie bo moze ruchu mniej bede miała a le z drugiej strony mój szkrabek jest dosc absorbujacy wiec moze mi da wycisk. Jak wychodze z pokoju to tylko luka gdzie jestem i po chwili bek. A jak juz wróce to od razu spokój
Cytat:
Hmmm, a dla mojej małej Pampersy sa idealne. Dzis pierwszy raz kupka mi boczkiem wyszła ale juz kupiłam 3 (w REALu po 42,95 JUMBO PACK). Za to Huggisy nie zdały egz i przemeczyłam paczke ale tylko w dzien jej dawałam.
Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
u mnie jakos zimno i nie wychodze z małą, ale moze powinnam, zeby troche sie zahartowała?
Wiem ze nie do mnie pytanie ale swierze powietrze jest super. Potem Mała tez w nocy lepiej spi. Przeciez mozesz ja ciepilej ubrac. U mnie dzis było 14 stopni a ubrałam jej tylko rajtuzki+ spodnie i body bez rekawów+bluzeczka z długim rękawem i bluza zapinana. I od dłuzszego czasu ubieram ja mniej wiecej tyle warstw ile ja zakładam bo przeciez ja jeszcze kocykiem przykrywam wiec napewno nie zmarznie. Ale ona chyba zimnolubna jest
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 15:33   #3289
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

boszz musialam w jednej rece trzymac suszarke a w drugiej gryzak w buzi malego zeby zasnal

Cytat:
mamuśka Ty chyba masz za dużo na głowie
hmm no moze czasami

no wlasnie co sie dzieje z Unholy i gdzie Miramej

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

a my dzis kupilismy pieluchy 4

Marcel ma tak grube uda, ze 3 ledwo zapinalismy
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 16:20   #3290
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:

No widzisz, zamiescilas tylko pare przykladow (super) a ja juz krecka dostalam i nie wiem co bym wybrala.

Jesli kuchnie z salonem dzieli scianka to chyba nie bedzie za duzo

Cytat:
No odpukać

Moja tez spi krotko na dworze. Ciekawe dlaczego

Cytat:
ja pisałam do Unholy ale mi nie odpisała

jeszcze to jest super rozwiązanie
http://www.allegro.pl/item792524330_...wlaczniki.html
Oooo to rzeczywiscie fajne

Cytat:
boszz musialam w jednej rece trzymac suszarke a w drugiej gryzak w buzi malego zeby zasnal

hmm no moze czasami

no wlasnie co sie dzieje z Unholy i gdzie Miramej

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Moja wciaz pieluchy dwojki i chyba jeszcze w nich "posmiga"

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 16:23   #3291
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

nieee no ja jestem jakas nienormalna - zapisalam na kartce nowy termin wizyty u dentysty i tak ja posialam, ze nigdzie jej nie moge znalezc yhhhhhhhh

ale mam ochote na ryz smazony - tak mi sie chce, ze chyba sie zbiore i zrobie bo nie wytrzymam
Stary 2009-10-27, 17:47   #3292
Cassandra 23
Zakorzenienie

Kuba śpi...rozkraczony jak żaba Tata tyle podłozył do pieca, że można z gołym tyłkiem latać tak gorąco.
Nie moge Kubcia przestawic na nowy czas. Zbliża sie 17 a on zaczyna marudzić, denerwowac sie. Wiec musze go juz kąpać i nie da rady dluzej go przetrzymać. Ładnie zjadł kaszke, wogole nie grymasił i wypił wszystko co mu dałam, czyli 160 ml
Zupka tez mu smakowała bo zjadł 3/4 słoiczka i ładnie otwierał buzke.
No i po kaszce odleciał spi moje kochane dziecie

Cytat:

Bardzo lubi spac na dworze. Nic mu nie przeszkadza.

A jakie filmy lubisz? Chcesz sie wybrac do kina, wypozyczyc cos czy sciagnać?
Kilka dni temu ogladałam komedie romantyczną "Narzeczony mimo woli", polecam Może i dzisiaj cos obejrze...

Cytat:
Zazdroszcze tej silnej woli. Ja miałam tak na rowerku jezdzic, stoi w pokoju i dzisiaj tylko kurz a niego starłam
I pożarłam 10 placków ziemniaczanych takie moje odchudzanie.

Cytat:
Nie padał deszcz, nie wiało, było ok 10 stopni, lekko swieciło sloneczko to wystawiłam małego na dwor. Musze jeszcze korzystac z dobrej pogody. Własnie wydaje mi sie, że powinno sie dziecko hartowac.
Mój nie jest na dworku jak pada deszcz lub bardzo wieje.

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Ja własnie ze spacerku wrociłam. I znów ledwo przzed desczem uciekłam. Ale sie przygotowałam tzn pokrowiec foliowy na wozeczek wziełam. Miałam nie isc bo zimno ale co zrobic skoro mała tak lubi na dworze spac Teraz dosypia w domku bo musiałam spacerek skrócic do godz
Za wasza namowa zaczełam małej dawac herbatke. Koperek nie zabardszo jej podchodzi ale dalam dzis uspokajaca HIPPa i az mlaskała
I to sie chwali malutka tez czasami chce sie napic herbatki lub soczku

Cytat:

My tez mamy juz 4, te z Biedronki ale chyba jeszcze poczekaja. Mam sporo 3 i musze je wykorzystac, a 4 są troszke za duże.
Mój Kuba to chudzinka

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-10-27, 17:55   #3293
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

Podczytuję Was cały czas, ale do pisania weny mi brak i czasu też

Kubuś marudzi więcej niż zwykle, zajmuje się sobą bardzo krótko, a potem to jest już popłakiwanie . Całe szczęście nadal ładnie śpi w nocy, co prawda nie 8 ani 9 godzin, jak niektóre dzieciaczki tutaj, ale od 5 do 7 (zależy od nocy). Wciąż też niestety płacze po kąpieli , z różnym natężeniem.

Poza tym umie chwycić grzechotkę i nawet 2 razy przełożył ją z jednej rączki do drugiej . I ślini się na potęgę

Mnie dopadło chyba przeziębienie, łamie mnie w kościach i w ogóle, czuję takie wewnętrzne fuj i ukryte ble...

Jak sytuacja mi się unormuje (oby ), to postaram się znów z Wami pisać. Tęsknię za Wami bardzo

Trzymajcie się ciepło

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 18:04   #3294
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
nieee no ja jestem jakas nienormalna - zapisalam na kartce nowy termin wizyty u dentysty i tak ja posialam, ze nigdzie jej nie moge znalezc yhhhhhhhh

ale mam ochote na ryz smazony - tak mi sie chce, ze chyba sie zbiore i zrobie bo nie wytrzymam
A co co za smazony ryz. Poprosze przepis.

Ogladasz w necie Brzydule wieczorem? Bo ja sie w ogole nie moge wbic na ta strone. Dopiero na drugi dzien jak juz leci tylko zwiastun

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Kubuś marudzi więcej niż zwykle, zajmuje się sobą bardzo krótko, a potem to jest już popłakiwanie . Całe szczęście nadal ładnie śpi w nocy, co prawda nie 8 ani 9 godzin, jak niektóre dzieciaczki tutaj, ale od 5 do 7 (zależy od nocy). Wciąż też niestety płacze po kąpieli , z różnym natężeniem.

Poza tym umie chwycić grzechotkę i nawet 2 razy przełożył ją z jednej rączki do drugiej . I ślini się na potęgę

Mnie dopadło chyba przeziębienie, łamie mnie w kościach i w ogóle, czuję takie wewnętrzne fuj i ukryte ble...

Jak sytuacja mi się unormuje (oby ), to postaram się znów z Wami pisać. Tęsknię za Wami bardzo

Trzymajcie się ciepło
Jejku a czemu on tak marudka

Ja to mam chyba wielkie szczescie. Tfu tfu, ale moja w ogole nie placze i nie marudzi. Tylko jak jest glodna, albo potrzebuje "chwili milosci" tak nazywam potrzebe przytulenia lub pogugania razem. Oby tak dalej

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 18:21   #3295
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
A moja Oliwka w sobotę skonczy 3 miesiące i juz jej ząbek wychodzi!! wczesnie jakos, ale bardzo nie marudzi na szczescie
juz???? ... ale dobrze że Ją nie boli
Cytat:
Dzień dobry miłym paniom
Wróciłam z innego świata. Tak mnie potwornie rozłożyła grypa, że szkoda gadać. Gorączkę miałam blisko 39, kaszel, ból gardła, trzęsawkę, dreszcze, katar, chrypię jak stara szafa Dzisiaj już jest troszkę lepszy dzień, bez gorączki i z mniejszym katarem. Niestety Maciek też chory od tygodnia, już myślałam, że mu przechodzi, ale dzisiaj ma silniejszy katar
Mój mały miś dzisiaj przewrócił się z brzucha na plecy mimo, że nie kładę go często na brzuszku, bo szybko daje mi znać, że taka pozycja mu nie odpowiada. Dzisiaj mu się spodobało, to przerzucanie
A
ojojoj!!! współczuje!!! i szybko wracaj do zdrowia!
Cytat:
Napisane przez Nikka1221 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie!
strasznie dawno mnie nie bylo i pewnie mnie juz zapomnialyscie ale nie ma czasu na nic...maly praca dom i wieczne terminy u lekarzy.mea culpa moj Leo skonczyl juz pol roczku a korygowanych 2,5 i ma juz 6 kg i nosi ubranka 62 wiec duzo od waszych maluchow nie odbiega.dzieki Bogu rozwija sie dobrze mimo plynu miedzy czaszka a mozgiem ktorego nikt mi wytlumaczyc nie moze...

ja sterylizuje butle codziennjie bo mam ich sporo i nie daje innych niz wysterylizowane. dalej pompuje mleko chociaz juz tylko 2 razy dziennie ale juz prawie 7 miesiecy i juz nie mamani sily ani czasu ani ochoty...ale wiem ze to dla malego bardzo wazne.
ale oczywiscie moje 2 sciagania to da niego na raz bo pija po150ml wiec dokarmiam i schodzi mi tez ok.600ml na 2 tygi
pozdrawiam
witamy po dłuuuugiej nieobecności! Ja pamietam
Super, ze Leo tak pieknie rosnie!

Cytat:
a dziecko zbudziło mi się po 5,5 godzinach snu, zjadło jednego cycia, drugiego mama dała na siłę, po czym część z nadprogramowego cycia została zwrócona na siebie i mamę
woooow!!! No to nieźle sobie pospał! Szkoda, tylko ze to nie była noc
Cytat:
wyslalam TZ po gryzak bo maly j\musi cos gryzc zeby byl spokojny

ehhh wybieralam sie z Erykiem do dentysty a to mialo byc wczoraj
no to ładnie ... a Eryk to chyba nie jest tym załamany
Cytat:
mój bartek tez się tak przekręca od miesiaca, ale tylko jak mu się uda ... nie wiem czy to robi świadomie
Cytat:
Ania a może mleczko z miodem coś pomoże? wygrzewaj się z Tż-em
muszę kupić właśnie miód bo mi się skończył ... ale mama mnie dzisaij zaopatrzyła w herbatę z lipy i sok malinowy!
.., a TZ w delegacji

Cytat:

[/COLOR]a my dzis kupilismy pieluchy 4

to chyba musi go nieźle swędziec

my tez juz od tygodnia mamy 4

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 19:04   #3296
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Marcel przysnal a Eryk siedzi w wannie wiec mam chwilke

Cytat:
My tez mamy juz 4, te z Biedronki ale chyba jeszcze poczekaja. Mam sporo 3 i musze je wykorzystac, a 4 są troszke za duże.
Mój Kuba to chudzinka
ja tez mam te z biedronki i sa akurat - a Marcel mlodszy od Kubcia - ale mam bambaryle
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Trzymajcie się ciepło
hej dobrze, ze sie odezwalas - mam nadzieje, ze szybko sie wszystko unormuje i bedziesz z nami czesciej
moj tez ostatnio bardziej marudny i krotko zajmuje sie soba ale to chyba wina tych zebow, no i choroby pewnie tez - nie wychodzimy na dwor a on nie lubi siedziec caly dzien w domku
Cytat:
A co co za smazony ryz. Poprosze przepis.

Ogladasz w necie Brzydule wieczorem? Bo ja sie w ogole nie moge wbic na ta strone. Dopiero na drugi dzien jak juz leci tylko zwiastun
hmmm ryzyk to moj wlasny wymysl - robie dwie wersje

wersja 1. gotuje ze trzy torebki ryzu, siekam drobno kurczaka i smaze na patelni, potem dorzucam cebule, w miedzyczasie kroje papryke i wrzucam do garnka z woda razem z kukurydza i gotuje zeby zmiekly - jak kurczak z cebulka jest juz dobry to przekladam go na chwile do miski.
na patelnie daje dosc sporo margaryny i wrzucam ten ugotowany ryz, chwile podsmazam po czym daje duuuuuuuuzo papryki slodkiej, tak zeby ryz mial pomaranczowy kolor i przyprawiam go jeszcze np vegeta i przyprawa do grila, jak sie chwile podsmazy wrzucam miesko i mieszam a na koncu miekka juz papryke z kukurydza, wszystko mieszam, jeszcze chwile podsmazam i gotowe

wersja 2. na patelnie daje troche oleju i wrzucam surowy ryz, podsmazam ok 5 minut ciagle mieszajac, potem wrzucam slodka papryke i przyprawy,mieszam - pozniej zalewam go bulionem z kostki i mieszam co jakis czas, jesli wchlonie wode a jeszcze jest twardy to dolewam bulionu, dolewam go co jakis czas, do momentu kiedy ryz zmieknie (wazne zeby nie wlewac calego tylko stopniowo bo jak wlejesz za duzo to zrobi sie ciabra) - miesko albo szynke podsmazam z cebulka i wrzucam potem papryke z kukurydza i dusze razem z tym miesem - a na koniec wrzucam to do ryzu - mniaaaaaaamm

a brzydule taak ogladam codziennie, czasem rzeczywiscie ciezko sie wbic na strone ale zawsze sie udaje
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
no to ładnie ... a Eryk to chyba nie jest tym załamany
wiesz co raczej mu obojetne - ale on bardzo lubi chodzic do dentysty a borowanie uwielbia

jak byl mlodszy to dentysta mu pozwalal bawic sie narzedziami i sam sobie wiertla wpychal do buzi tak lubi
znajde fotke to wrzuce bo zrobilam kiedys
Stary 2009-10-27, 19:23   #3297
megi b
Wtajemniczenie

Miramejku trzymaj się dzielnie jeszcze troszkę i wszystko się unormuje pozdrowionka

Cassandra 23 no widzisz jaki smakosz dzisiaj z Kubusia po prostu byle czego nie zje placki ziemniaczane A film to na weekend sobie chce jakiś skombinować Może tą komedie co polecasz

Ania0104 a misia nie masz?

Amelka już śpi a ja na all buszuję

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2009-10-27, 19:46   #3298
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Amelka już śpi a ja na all buszuję
A co kupujesz??

Miramejku mam nadzieje, że w koncu nabierzesz sił i wrocisz do nas
Bardzo tęsknimy. Ucałuj Kubunia

Ja juz wykapana, zmykam przed tv. Zaraz moje seriale

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-10-27, 19:53   #3299
skierka1981
BAN stały

ja też mówię dobranoc. jestem po prysznicu Amelka marudzi to zaraz się kładziemy
Stary 2009-10-27, 20:01   #3300
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
A co kupujesz??
Ja juz wykapana, zmykam przed tv. Zaraz moje seriale
A tak sobie oko cieszę może coś ciekawego upoluję
No no seriale ja też już włączam tv i będę zerkać

Dobranoc Skierko

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Edytowane przez megi b
Czas edycji: 2009-10-27 o 20:05
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości