![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: dzidziuś 2012/2013 czyli bardzo odlegle planowanie...:)
Hehe
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
W takim razie powinnaś się cieszyć
![]() ![]() ![]()
#153 |
Zakorzenienie
|
Może jeszcze zmieni zdanie, może narazie jest troszkę przybity tym że stał się tatą, może obawia się że z dwójką nie da rady. Ciężko powiedzieć co sobie tam myśli w główce. A on sam był jedynakiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Raczkowanie
|
Przybity nie jest na pewno. Aczkolwiek rozumiem jego obawy jeśli chodzi o kwestie finansów, wiadomo więcej wydatków itp, ale przecież wszystko da się jakoś załatwić. Ma siostre, starszą, która jak powiedział "cały czas mi przeszkadzała i była mi zupełnie nie potrzebna, dlatego nie chce żeby nasze dziecko też musiało się tak MĘCZYĆ" Ja z kolei jestem jedynaczką, i wiele bym dała aby mieć rodzeństwo, mogę nawet stwierdzić, że jedynak jest to dziecko w jakiś sposób skrzywdzone. (Nie jest to tylko moja opinia, kilka koleżanek-jedynaczek uważa podobnie)
Powiem szczerze - cieszę się, że znalazłam to forum, ale zarazem jeszcze bardziej się nakręcam co jest troszkę przytłaczające...
#155 |
Zakorzenienie
|
no co ty?? i przez 3 miesiące miała normalnie okres??
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Wtajemniczenie
|
Dopisuję się do Was dziewczyny. Ja bym chciała mieć dziecko w 2013 roku, a nawet wcześniej, ale wiem, że to jest jeszcze nierealne. Nie mam jeszcze męża, ale mam chłopaka. Powiedział mi on, że właśnie w tym roku najwcześniej moglibyśmy mieć dziecko.
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisz cos o sobie ile jestescie razem, jak masz na imie itp, to cie wpiszemy na listę na 1 stronie |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
Tak, dowiedziała się o ciąży na rutynowej kontroli na którą poszła z zamiarem dostania recepty na następne opakowania tabletek.
#159 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Mam na imię Ewa, mam 20 lat. Mój TŻ ma 22, a jesteśmy ze sobą ponad miesiąc.
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Wtajemniczenie
|
To co robisz na tym wątku skoro nie chcesz mieć dziecka?
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
chce, ale nie za bardzo teraz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nie zrozum mnie zle,moze nie powinnam tak pisac,ale jestes miesiac z chlopakiem i juz planujesz z nim przyszlosc i dziecko?? To nie za szybko??? Przeciez za kilka miesiecy roznie moze byc.... cherrry2009 Ty sie smiej,ale ja sobie kiedys tak myslalam czy by nie sprobowac w jednym cyklu....no wiesz bez zabezpieczenia.... Wychodze z zalozenia ze co ma byc to bedzie i jesli malabym zafasolkowac teraz to tak by sie stalo... Ale mnie korcilo, jednak sie nie odwazylam... ![]() ![]() ![]() Za to, przyznam sie Wam, ze od moemntu kiedy odstawilam tabsy( czyli ok. 3 mies) nie stosujemy ![]() ![]() Wiem, to ryzyko,ale moze oboje juz podswiadomie chcemy ![]() ![]() tak wiec, kto wie.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja będąc z TZ miesiąc nie myslałam o dzieciach. ![]() teraz jestem z nim 8 lat prawie 3 miesiące po slubie i gdyby nie fakt mieszkania i braku pracy to pewnie juz byśmy sie zdecydowali, tylko to nas powstrzymuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Wtajemniczenie
|
To jest tylko takie suche planowanie, ale jestem go pewna.
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie jest podobnie. Jestesmy razem 4 lata i powstrzymuje mnie brak pracy, brak slubu i wlasnego mieszkania. ![]() A ja o dzidziusiu zaczelam myslec jakos po 2- latach zwiazku, tzn. wtedy poczulam instynkt macierzynski,a w sumie tak od roku jestem pewna,ze chcialabym miec dziecko z moim TŻtem. Pamietam jak bylismy u jego brata zobaczyc malutka corecze....Moj TŻ sie w niej zakochal! Tak slodko wygladal jak wzial ja na rece i bawil sie z nia. Wtedy poczulam to cos na maxa!!poczulam,ze chce zeby tak zajmowal sie naszym dzieckiem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Vanessa176 a kiedy ślub??
wiesz, ja juz dawno wiedziałam, ze chce miec z TZ dziecko, ale teraz dopiero jestem na nie gotowa czyli po slubie, po studiach w niczym to dziecko by mi juz nie pzreszkodziło, bo wszystko mam juz poukładane tylko mieszkanie i praca zostały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nie jestesmy jeszcze nawet zareczeni,ale mam nadzieje,ze to niedlugo nastapi, ale na slub bedziemy musieli chyba jeszcze sporo poczekac ze wzgledu na wydatki z nim zwiazane... ![]() No ja tez wlasnie chcialabym miec dzidziusia dopiero po slubie. Nie wiem dlaczego,ale od zawsze tak planowalam. Najpierw slub i pozniej dzidzia. Oczywiscie jesli los bedzie chcial inaczej to bede musiala sie z tym pogodzic. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
Witam was dziewczyny wieczorowa pora.. oo widze nowe osoby.. milo mi milo...
Vanessa no w sumie racja co bedzie to bedzie ![]() Ja z moim TZ jestem juz niecale 2 lata( dokladnie minie w styczniu2) no i niecaly rok po slubie bo wlasnie po roku zwiasku sie hajtneliśmy.. ![]() ![]() Hajja hawa - no miesiąc to króciutko.. plany nie zawsze sie spełniają.
![]() |
#170 | ||
Zakorzenienie
|
Wybacz ale bardzo wątpie w pewność po tak krótkiej znajomości...
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bo to jest wątek osób które planują dziecko na lata 2012/2013 a nie w tej chwili?? ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czemu ale się uśmiechnełąm zamiast przestraszyć
![]() Mówie sobie że to za wcześnie, i jakby się okazało że jednak jestem to bym się cieszyła a potem przeraziła. Nie nie nie nie ja jeszcze nie chce! ![]() Edytowane przez cherrry2009 Czas edycji: 2009-10-27 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
BAN stały
|
Cytat:
Niby chce,ale nie chce. ![]() Gdyby nagle okazalo sie,ze jestem w ciazy pewnie z jednej strony bym sie ucieszyla,a z drugiej bylabym w ogromnym szoku. ![]() wole juednak jeszcze poczekac. Tego sie juz nie cofnie. To decyzja na cale zycie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() oj dziewczyny ale z was hardkory, choc się przyznam, ze ja kiedys tez tak robiłąm ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
a dla mnie są one wybawieniem
![]() ale jakos udało mi sie trafic w dobrze dopasowane do mnie, bo nie miałam skutków ubocznych ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
witam nowe osoby
![]() tak was czytam i czytam i stwierdzam że z was wszystkich jestem chyba "najspokojniejsza" ![]() ![]() ![]() teraz już jednak podchodzę do tego z większym dystansem (może dlatego że mam dużo planów o czym piszę w moim innym wątku) a może dlatego że czekam na inne ważne wydarzenie w moim życiu (zaręczyny) i to mi na chwilę obecną "przytłumia myśli odziecku"? ![]() pewnie jak już się doczekam tych zaręczyn to instynkt macierzyński uderzy mnie ze zdwojoną siłą? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nie robiłam nigdy testu ciązowego
![]() u mnie to tez nie jest tak, ze non stop o tym mysle. staram się sobie tłumaczyc, ze jeszcze trzeba poczekac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja test robiłam rok temu we wrześniu (mimo tego że byłam już po @ bo było krótko i skąpo a ja nadal czułam się jakaś taka bez życia i bardzo ale to bardzo senna) wtedy mój TŻ oczywiście przyjąłby taką wiadomość ale jednak z przerażeniem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.