Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-28, 11:10   #4201
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II

Karola - póki masz choćby kilka mililitrów swojego mleczka to warto podawać je Michasiowi, zawsze to chociaż troszkę mamusiwych przeciwciał itp... ja mam tak własnie zamiar robić - do ostatniej kropelki dawać nisi, choc przyznam się szczerze, że już mam troszkę dość tej wali o laktację, bo ja odkąd Nisia skończyła 3 tygodnie karmię ja tylko odciąganym mleczkiem i wiadomo, że tak trudniej jest utrzymac laktację....

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

A ja też mam pytanie: Do kiedy trzeba wyparzać butelki dla dziecka???

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Boszenka Brayan Nikola Hubert
STO LAT !!!!

Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 11:15   #4202
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
Karola - póki masz choćby kilka mililitrów swojego mleczka to warto podawać je Michasiowi, zawsze to chociaż troszkę mamusiwych przeciwciał itp... ja mam tak własnie zamiar robić - do ostatniej kropelki dawać nisi, choc przyznam się szczerze, że już mam troszkę dość tej wali o laktację, bo ja odkąd Nisia skończyła 3 tygodnie karmię ja tylko odciąganym mleczkiem i wiadomo, że tak trudniej jest utrzymac laktację....

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Boszenka Brayan Nikola Hubert
STO LAT !!!!

Ja butelki wyparzałam tylko przez tydzien, jaklezałam w szpitalu. W domu juz nie wyparzałam i wody tez nie przegotowuje, tylko podgrzewam wode mineralną.

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 11:15   #4203
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Hej Dziołchy!

Postaram się po trochu dziś odpisywać na poprzednie strony. Ciężko, cieżko, załatwiłyście mnie tymi postami.

Caro, piękny domek, od razu pomyślałam o Tinkerbell.

Ach, jakie piękne te Wasze dzieciaczki. Zazdroszczę zdjęć zaraz po porodzie. Naprawdę.

WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ DLA NASZYCH SOLENIZANTÓW!!!

Ja używam smoka z aventu nr 2. Jedynkę na samym, samym początku, do niedawna, ale denerwował się. Ot, co.

Kochane, powiedzcie mi, po czym poznać, iż Młody się nie najada cycem?
Vila1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 11:25   #4204
esti1984
Wtajemniczenie

heyyy

witam się po pierwszym spacerku z wielkimi zaległościami ....

Dzięki info od Vili kupiliśmy dzisiaj zapas pieluch - 3 jumbo paki i mamy super ślimaka Julka non stop nim się bawi

wklejam link do ślimaka

http://www.fisher-price.com/pl/infan...liant&id=37820

to chyba promocja w każdym rossmanie....i pampersy są po 49,90-, więc też w promocji a ślimaka można kupić u nich bez promocji za 77,99-,

kupiłam w sobotę Nikoli kozaczki ocieplane....wrzucę fotkę jak zrobię

no i muszę poczytać co u Was......

aaaaaa i w carfurze do 30.10 piersi z kurczaka po 9,90-, ja mam 10 tacek wydałam 100 zł i mam żarełka że hohoho jeszcze poluję na promocję schabu środkowego jak ktoś wie co i gdzie to pisać
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 11:25   #4205
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Ja butelki wyparzałam tylko przez tydzien, jaklezałam w szpitalu. W domu juz nie wyparzałam i wody tez nie przegotowuje, tylko podgrzewam wode mineralną.
Ja też używam wody mineralnej, którą podgrzewam i nie gotuję jej
A butelki po prostu myjesz ciepłą wodą i płynem do naczyń??
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
Stary 2009-10-28, 11:26   #4206
Kathi75
Zakorzenienie

WROCILAM
Bylo fajnie
Gabi rozwinieta nie do pomyslenia w porownaniu z kuzynkiem o 3 tyg mlodszym wiec nie bylo docinek talko achy i ochy hihi
Zrobilismy mala sesje MAx nie chcial wspolpracowac
Zrobilam zakupy moze na pol roku hahaha ale zaoszczedzilam kuuupe pieniedzy na lekach i spozywce tylko ciuchy ceny jak u nas
GABRYSIA MA ZABKA a nawet 1,5 hihi
Jedyne czego mi sie nie udalo zrobic to odpoczac owszem od dzieci troche tak bo dziedkowie osaczyli dzieciaki hihi ja tylko karmilam i przewijalam ale jestem jeszcze bardziej niewyspana

Vila poznasz po tym ze maly ciagle placze i do cyca chce bardzo czesto i nie przybiera na wadze jak nalezy

Magduchacha ja butelki sterelizuje do dzis i pewnie jeszcze dlugo bede

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 11:28   #4207
Ewelain1987
Zadomowienie

hej kobitki
100 lat dla solenizantow!!
co do jedzenia mleczka to moja je tak 150 -170ml co 4-5 godz tak sie ostatnio przestawila i je tylko 3 razy w ciagu dnia, zupka i deserek no i w nocy jak sie 1 raz budzi to tez zjada tak 120-130 ml..

my dzis znowu jedziemy na zakupy bo chce kupic mojej niuni buciki no i kubek niekapek i nowy wiekszy smoczek,

a powiedzcie jaka mam kupic kaszke dla malej zeby jej juz wprowadzic? dotychczas to jadla kleik ryzowy no i wsypywalam jej juz kasze manna do mleka jako gluten

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-28, 11:34   #4208
esti1984
Wtajemniczenie

no i zrobiłam fotkę od razu

Edytowane przez esti1984
Czas edycji: 2009-11-01 o 12:44
Stary 2009-10-28, 11:37   #4209
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Napisane przez Ewelain1987 Pokaż wiadomość
a powiedzcie jaka mam kupic kaszke dla malej zeby jej juz wprowadzic? dotychczas to jadla kleik ryzowy no i wsypywalam jej juz kasze manna do mleka jako gluten
każda po 4, 5 miesiącu będzie oki ja tam preferuje te ryżowe a nie mleczno-ryżowe, bo można zrobić na mleku modyfikowanym, które dziecko pije i nie trzeba pilnowac, żeby firma mleczka i kaszki była taka sama, przez co wybór w smakach się zwiększa, a i konsystencję można wtedy dobrać taką, jaką dziecko preferuje najbardziej, z kaszką mleczno-ryzową juz tak się nie da bawić, trzeba robic raczej według przepisu

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Esti - ja byłam wczoraj po te piersi, ale już nie ma u nas
Butki cudowne

Kathi - super, że wyjazd sie udał, no i zakupki
A Maksiowi do kiedy sterylizowałaś butle?
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
Stary 2009-10-28, 11:39   #4210
ursull
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.

Wszystkiego co najlepsze dla dzisiejszych solenizantów
Mała dała mi dziś w nocy popalić,budziła się średnio co póltorej godziny z czego jadła raptem dwa razy,a reszta nie wiem.Zaczęłam podejrzewać,że może jest jej zimno Jak ubieracie i czym przykrywacie swoje maluchy do snu? Ja w pokoju mam temp.ok 20 stopni. O 6-tej wylądowała u nas w łóżku.O 8-ej zrobiła mi pobudkę ciągnięciem mnie za włosy,zawsze tak robi Jestem padnięta.
POtem zjadła śnisdanko,chwilę się pobawiła i w ryk.Położyłam ją więc,a ona nie chce spać,znaczy oczy jej się kleja,ale żyrandol lub rączki są ciekawsze.Po kilku atakach histerii uspokoiła się,ale spać nie poszła.Teraz siedzi na podłodze,ogląda bajkę i bawi się zabawkami.Ostatnio odkryła,jak fajnie jest rzucać zabawkami po pokoju i robi to z taką siłą...Poza tym ślicznie dziś wygląda,jak codzień i nie mogę oczu od niej oderwać

Cytat:
aljaka napisała: ursull
przepraszam Cię, nie chciałam Cię dotknąć, nie pisałam tego w tym celu. w ogóle nie chciałam i nie krytykowałam Cię. Nie ma sensu sie teraz tłumaczyć, mówić co miałam na myśli.....ale nie na pewno nie było moją intencją spowodować u Ciebie takich odczuć.
Mam takie samo zdanie na temat funkcji forum, więc by nie doprowadzać już do takich nieporozumień, lepiej ja się po prostu powstrzymam od wypowiedzi, nie widzę powodu, dlaczego Ty miałabyś być poszkodowana.
jeszcze raz przepraszam, nie chciałam
Nie uważam się za Alfę i Omegę, wierz mi, myślałam, że pomagam..Alfa lub Omega wiedziałaby że jest inaczej.
nie ukrywam że wymazałam polowe postu, bo nie wiem jak bym była zrozumiana. Więc lepiej nie pisać.
Już ok,przespałam się z tym,uspokoiłam.Ja się gniewać nie potrafię,było mi przykro,ale już jest ok.Nie chodziło o to,żebyś nie komentowała,sama chciałam usłyszeć twoje zdanie.Chodziło mi o formę i sposób w jaki ten komentarz napisałaś.Dosłownie poczułam się jak uczniak,który udzielił błędnej wypowiedzi ,a jesteśmy prawie w tym samym wieku.Każdy ma prawo do swojego zdania i ja szanuję twoje,a także doceniam,że masz większe doświadczenie,co wcale nie znaczy,że lepsze i,że twoje metody wychowawcze są the best.Ale dość o tym.Cieszę się,że wszystko wyjasnione,a także,że dowiedziałam się nieco o Tracy Hogg.
Jeszcze raz tylko nadmienię,że nie chodzi o to,żeby nie pisać,a raczej o sposób przekazywania swoich myśli i przekonań.
A tutaj na zgodę

Eve,superzabula,Małgosia, Gossik,iwciag to jest właśnie tenproblem,o którym piszecie,a nazywa się "wymagające dziecko".Ślicznota nie potrafi sama sobą się zająć na dłużej i poprostu tzreba spędzać z nią 24h na dobę,zabawiając,śpiewając ,opowiadając bajki,pokazując zabawki itd.W łóżeczku ona tylko śpi,a resztę dnai spędza na podłodze,albo w swoim siedzisku i to pomogło jej szybciej siadać.Czasem jednak poprostu brakuje sił,szczególnie,gdy nawet nie ma czasu na wypicie kawy i zdjedzenie czego kolwiek.

superzabula jak ja cię rozumię z tym obgadywanie, ja to,aż boję się pomyśleć o powrocie do pracy takie mam tam jędze,a Angole to taki naród,który uwielbia obgadywać.Trochę już się przyzwyczaiłam,bo wśród naszej Polonii też juz mi nieźle d...obrobili,tym bardziej,że zdecydowanie gorzej wygladam,niż przed ciążą.Nie przejmuj się jednak,pomysl,że twojemu dzieciaczkowi to nie robi różnicy.A w jakim markecie pracujesz? Pytam,bo swego czasu przewinęłam się przez kilka z nich.

carolajna ja karmię małą na rządanie,wychodzi to ok 5razy dzeinnie po ok 150ml,a do tego rano kleik ryżowy,potem słoiczek obiadku i słoiczek deserku,do wieczornej porcji mleka dodaję miarkę kleiku ryżowego.Na noc mam przygotowane 4butelki z wodą przegotowaną i podgrzewacz,ale zazwyczaj 2butelki wystarczą.Używam butelek Tommy Teepee i smoczków rozmiar 2.Ja przestałam karmić w trzecim tygodniu,bo mala się nienajadała i do tego miałam okropne zapalenie piersi.Po przejściu na butlę wszyscy byliśmy szczęśliwsi.Ja spuszczałam pokarm dość niereguralnie i coraz mniej z dnia nadzień,aż w końcu sam zanikł.Absolutnie nie wolno karmić mlekiem z nocy.Mleko w butelce powinno stać najdłuzej 0,5h,ja to przedłuzam czasem do max 1 godź.
Domek rewelacja,ja też taki chcę

Bercia 4:30 toż to masakryczna pora,współczuję.Moja na dobre wstaje o 8:00 po to,aby ok 10:00 znowu pójść na drzemkę.

blondynkapoznań śliczny Olivierek,a on już sam z butli pije?nie chce mi się wierzyćI nie przejmuj się wagą małego,póki nie pojdziesz do lekarza.Jeśli dobrze je i nie płacze z głodu to jest ok.Dzieci bardzo różnie się rozwijają.Milena waży 7200 przy 68cm,teoretycznie jest za wysoka,a waga idealna.Moim zdaniem w takiej sytuacji ma niedowagę,ale lekarz powiedział,że wszystko jest ok.Jeśli mały śmieje się,jest żywym dzickiem skorym do zabawy to napewno wszystko jest ok i nie ma co się martwić na zapas

anula ajk ty to robisz,że małe przesypiają całą noc?

magduhahaha ja wyparzam,a dokładnie sterylizuję cały czas i nie zamierzam szybko kończyć,tak dla pewności i spokoju sumienia

kathi75 gratulacje dla Gabrysi,śliczne dzieciaczki

Milena wcześniej pytałaś o mycie ząbków malucha i jakoś mi to umknęło.Teraz nadrabiam.Ja kupiłam taką specjalną szczoteczkę i pastę dla niemowląt( dentysta zalecił,bo woda u nas jest słabo chlorowana) i tym myję małej ząbki rano i wieczorem,Jednak wystarczy kawałek gazy i woda przegotowana.

uf! nadrobiłam,Ślicznot a usnęła więc idę "zamaskować" twarz i potem spacerek póki nie pada.

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 11:42   #4211
esti1984
Wtajemniczenie

KAthi to wreszcie jesteś sesja cudowna mimo że Maxiu nie chciał współpracować tak jak piszesz to i tak pięknie wyszedł a GABI to dziecko z REKLAMY

magdusia ja też wczoraj byłam i u nas nie było już tych piersi (kobitka w kasie przede mną kupiła ostatnie 7 tacek) ale oni wystawiają je codziennie do 30.10 więc TŻ podjechał dzisiaj jeszcze przed 8.00 i kupił 10 tacek a wykładali całe mnóstwo podobno więc radzę wybrać się jeszcze raz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-28, 11:45   #4212
Ewelain1987
Zadomowienie

oki dzieki za odpowiedz

ja wyparzalam przez pierwszy tydzien tylko potem juz przestalam, teraz tylko myje w goracej wodzie no i od czasu do czasu w plynie.

Stary 2009-10-28, 11:52   #4213
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość

mowia ze przez pierwsze 3 miesiace... i tak robilam... nie sprawialo mi to problemu bo sterylizowalam w mikrofali... po 3 miesiacach przestalam.. myje plynem, dobrze plucze... juz nie sterylizyje no moze raz na miesiac...

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
WROCILAM
Bylo fajnie
Gabi rozwinieta nie do pomyslenia w porownaniu z kuzynkiem o 3 tyg mlodszym wiec nie bylo docinek talko achy i ochy hihi
Zrobilam zakupy moze na pol roku hahaha ale zaoszczedzilam kuuupe pieniedzy na lekach i spozywce tylko ciuchy ceny jak u nas
Jedyne czego mi sie nie udalo zrobic to odpoczac owszem od dzieci troche tak bo dziedkowie osaczyli dzieciaki hihi ja tylko karmilam i przewijalam ale jestem jeszcze bardziej niewyspana

Vila poznasz po tym ze maly ciagle placze i do cyca chce bardzo czesto i nie przybiera na wadze jak nalezy

no witamy po dlugiej przerwie tak dlugo cie nie bylo ze zapomnialam ze wy na wakacje pojechaliscie

fajnie ze Gabi sie dobrze rozwija i gratulacje zabka! widzialam fotki na nk... cudne!!! sesja rodzina SUPER!!! a moj maly przystojniaczek- ulubieniec rosnie w oczach... specjalne buziaki dla Gabi i "mojego" Maxia

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 11:58   #4214
Ewelain1987
Zadomowienie

witaj Gabi my sie nie znamy ale mam nadzieje ze sie tez zaprzyjaznimy

Stary 2009-10-28, 12:08   #4215
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Moja córcia nagle polubiła przekręcanie się z plecków na brzusio i ćwiczy wyciąganie rączki spod siebie Tylko co chwilkę muszę do niej biec, bo wpada w rozpacz, gdy jej wyciąganie rączki nie wychodzi. Dzisiaj całą noc spała na brzuszku ale niespokojnie, bo jak smoczek jej wypadł, to zaraz się budziła. Podchodziłam do niej podawać go milion razy aż w końcu stwierdziłam, że aby się wyspała ułożę ją znowu na boczku. A ona NIE! Rozpacz straszna, bo mama ją przekręciła I tak ciągle całą noc musiałam wstawać i wkładać smoka... Ale muszę być wytrwała, to nauczy się w końcu tego "brzuszkowania", bo do tej pory tego nienawidziła A co ją nagle nawiedziło, żeby zacząć kłaść się na brzuch, to nie mam zielonego pojęcia, ale cieszę się, że zdolna bestia sama do tego doszła i już nie będę musiała jej torturować
Stary 2009-10-28, 12:16   #4216
Ewelain1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Moja córcia nagle polubiła przekręcanie się z plecków na brzusio i ćwiczy wyciąganie rączki spod siebie Tylko co chwilkę muszę do niej biec, bo wpada w rozpacz, gdy jej wyciąganie rączki nie wychodzi. Dzisiaj całą noc spała na brzuszku ale niespokojnie, bo jak smoczek jej wypadł, to zaraz się budziła. Podchodziłam do niej podawać go milion razy aż w końcu stwierdziłam, że aby się wyspała ułożę ją znowu na boczku. A ona NIE! Rozpacz straszna, bo mama ją przekręciła I tak ciągle całą noc musiałam wstawać i wkładać smoka... Ale muszę być wytrwała, to nauczy się w końcu tego "brzuszkowania", bo do tej pory tego nienawidziła A co ją nagle nawiedziło, żeby zacząć kłaść się na brzuch, to nie mam zielonego pojęcia, ale cieszę się, że zdolna bestia sama do tego doszła i już nie będę musiała jej torturować
gratuluje.. ja moja niunie boje sie klasc spac na brzuszku bo boje sie ze sie udusi.

Stary 2009-10-28, 12:17   #4217
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
WROCILAM
Bylo fajnie
Hej A juz Cie podejrzewałam o zdradę!

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha
a też używam wody mineralnej, którą podgrzewam i nie gotuję jej
A butelki po prostu myjesz ciepłą wodą i płynem do naczyń??
Czasem nawet bez płynu tylko płuczę ciepłą wodą.

ursull SoNeRa z marcowo kwietniowych zdradziła mi pewien sposób. W skrócie: oduczanie trwa kilka nocy- nam zajęło chyba 8- i daje sie coraz mniej i mniej mleczka az w koncu dzieci sie nie budzą.

Stary 2009-10-28, 12:18   #4218
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Małgosia, przykro mi, a to bufon, nie wie co traci, znajdziesz lepszą pracę, niech się wypcha. A tak w ogóle to ty jesteś Gosia M z Krakowa czy Małgorzata S (H)?. A może jeszcze jakaś inna ?Bo mam 2 Gosie na n.k. i nie wiem które to z was. I zazdraszczam tż, ja nie pamiętam żebyśmy się kiedykolwiek wygłupiali jak nastolatki, no może na samym początku, baaardzo dawno temu. Mój zrobi co mu każę, to trzeba przyznać, ale muszę mu powiedzieć, żeby zrobił, tak sam z siebie to raz do roku albo rzadziej.

Cinusiowa, czasem mam ochotę rzeczywiście wpieprzyć tż, no to mam w tobie bratnią duszę, skoro mój tż to sobowtór twojego.

Iwcia dens, mój tż zawsze taki małomówny był, w ogóle zero w nim fantazji i spontaniczności.

Superżabula, ja narzekam na tż, ale nie wyobrażam sobie życia bez niego.

Ursull, nie do wiary jak Ślicznota się zmieniła, ślicznie. Ja po prostu odpuściłam sobie jakieś 30 stron bo nie dam rady nadrobić, czytam na bieżąco.

Aguśka, my też mamy 2 kołdry, jak czytam o twoim tż, to on chyba z tego samego klubu co mój i Cinusiowej, to prawda, że oni z Marsa a my z Wenus, bo jak inaczej wytłumaczyć te różnice między płciami? Co do ojca tż, to on nie żyje, był alkoholikiem, zginął pod kołami samochodu bo leżał pijany na ulicy. Widziałam go raz w życiu jakieś 3 tygodnie przed śmiercią a z tego co wiem, to mój tż go nienawidził i z nim nie rozmawiał, u nich w rodzinie w ogóle dziwne stosunki panowały, sądzę że on jest taki dlatego, że nie wyniósł wzorców z domu.

Ilbana, no to witaj w klubie, więc jesteśmy już 4. Jak jestem z moim tż od 5 lat nigdy nie słyszałam pytania „jak ci minął dzień”. Dla niego to widać nie jest normalne.

Marika, nie daj się katarowi. Mój tż nie jest obojętny, bo wiem, że nas kocha a na punkcie synka oszalał, bawi się z nim, karmi, kąpie, ale nie potrafi rozmawiać ze mną tak po prostu o życiu, o tym co czuje i myśli. A twój tekst dobry, tez tak mojemu zacznę mówić, że go nie potrafię przegadać.

Mell, ja kaszkę daję w butli, mamy butelkę avent z trójprzepływowym smoczkiem i nawet gęstą kaszkę Marcyś wypija z butli, bo jedzenie łyżeczką strasznie dużo czasu mu zajmuje, łyżeczką je tylko deserki.

Poiglot, wszystkiego najlepszego dla Brianka, my kończymy za 4 dni.

I wszystkiego najlepszego dla Boszenki, sto latek Boszenko:roza :

Carolajna, smoczek 1 jest tylko na 1 miesiąc, my używamy smoczka 2, który już dawno powinniśmy zmienić, bo od 4 miesiąca dziecko ma mieć smoczek z 4 dziurkami. Ja w tym 2 powiększyłam dziurkę. Do kaszki i do zupki mamy trójprzepływowy.

Iwciag, urlop wypoczynkowy jest płatny.

Czytając ile wasze dzieci zjadają dochodzę do wniosku, że mój to żarłok, od kilku tygodni nie zdarzyło mu się zjeść mniej niż 200 ml kaszki czy mleczka, jak zupka mu smakuje to też tyle wciąga.

Ja moje maleństwo też karmię odciąganym mleczkiem (Magduchaa, przybij piątkę, wytrwałe z nas mamuśki) i już kilka razy pisałam, że powoli chciałabym przestać, bo już nie wydalam, najgorzej jest rano, muszę wstawać o 5,20 żeby odciągnąć, czasem normalnie przysypiam na dźwięk laktatora, po pracy ok. 16,30 ściągam znowu i wieczorem ok 21. Wczoraj tak potwornie mi się nie chciało i nie ściągałam już wieczorem, Marcyś obudził się o 4,20 , dałam mu cycusia na leżąco, to trochę ściągnął, bo cycusie były mega pełne. Chyba się poddam i będę ściągała tylko 2 razy dziennie, mam nadzieję, że mleko powoli zacznie zanikać, bo nie chcę stosować żadnych tabletek.
Magduchaa, ja nie wyparzam butelek codziennie już od dawna, robię to tak średnio raz na 2-3 tygodnie. Z laktatorem tak samo, mały nie miał do tej pory żadnych problemów z brzuszkiem. I tak jak Anulka Anulka nie przegotowuję wody, tylko podgrzewam mineralną. Butelki myję samą wodą i gąbką, płynu używam tylko co jakiś czas przed wyparzaniem. Ale można chyba mydełkiem dla dzieci myć.

Kathi, cześć, sesja cuuudna.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 12:19   #4219
Illbana
Raczkowanie

Cześć kochane,

100 LAT I SŁODKIE CAŁUSY dla NIKOLKI i BRYANKA!!!

Bożenko -
z okazji Urodzin dużo zdrówka, dni słonecznych, śmiechu bez powodu, odrobiny cierpliwości i spełnienia marzeń!!!

Hubert pięknie dziękuje za życzenia i buziaczki posyła!

Guzik marudny od rana I weź tu wytłumacz takiemu, że 5 miesięcy to już poważny wiek jest Pogoda u nas fatalna dzisiaj, ale spacer i tak będzie, bo po południu będziemy sami w domu, a Azula musi wyjść na siku.

Marika - no to faktycznie z tą szkołą przerąbane masz. Nie wiem, jak Ci pomóc Ale jakoś się to przecież rozwiązać musi. A co do Twojego dżola manola, to faktycznie musiałaś mu w głowie zawrócić. Ale przeznaczenie jednak zadziałało i jesteś z tym właściwym. No, mój to też taki mruczek jest, ale kochany

Aguśka - pokaż kolorek. Ja też się wybieram do fryzjera i wybrać się nie mogę, ale ja tylko podetnę włosy. A co do miłostek - to ja zawsze kochliwa byłam, ale nieśmiała, więc na swoim koncie mam sporo miłości niespełnionych

Malutka- osz ty, no patrz, a ja chciałam Hubertowi smaczną herbatkę kupić. To mnie zmartwiłaś tą alergią. Jeszcze Hubuli jej nie podałam, ale tzn., że ta alergia może pojawić się dopiero za jakiś czas, tak Ja już nie wiem, co mogę podawać, a co nie. A Dawidek pije teraz jakąś herbatkę?

Caro - wow, śliczny ten domek Pamiętam, że jako mała dziewczynka marzyłam o takiej swojej małej kryjówce - no super to wymyślił Twój TŻ. Naprawdę. Pokaż, proszę, ten pokoik Darii

Blondynkapoznan
- słodziutkie to Twoje kochanie. I te oczy wielkie, błękitne

Gosik, Berciu - współczuję nieprzespanych nocy i jednoczę się w bólu U nas też coraz gorzej - Huba co chwilę się budzi, ale on nie jest głodny (co najwyżej chce mu się pić) - on chce się chyba do mnie tylko przytulić Może to znowu jakiś skok rozwojowy

Kathi
- witaj Piękne zdjęcia Gratulujemy 1,5 ząbka

Esti - szałowe kozaczki

Ursull - współczuję nocki Hubert zazwyczaj śpi w bodziaku z długim rękawem i półśpiochach pod kołderką. A mój cwaniak budzi się w nocy, bo się chce do mamy tulić

Eh, i już nie wiem, co chciałam jeszcze napisać. Jakoś tak dzisiaj myślę w zwolnionym tempie.

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 12:21   #4220
boszenka69
Zakorzenienie

Hej mamusie

Wszystkiego co najpiękniejsze dla naszych małych solenizantów

A ja dziękuję za życzonka i pamięć

Ostatnio ostro zabiegana jestem, wczoraj to nawet nie miałam czasu żeby sobie usiąść i odpocząć, ale za to dzisiaj słodkie lenistwo! Nawet obiadu nie gotuję, nie będę sprzątać, nic nie będę robić! tylko leżę z Blancią i leniuchuję Mąż zaprosił mnie wieczorem na urodzinową kolację do restauracji, więc muszę zrobić się na bóstwo :brzyda l:, a Mała zostaje z wujkiem (czyt. naszym współlokatorem, którego uwielbia). Natomiast w weekend wybieramy się na miasto, gdzieś na dicho i już doczekać się nie mogę. Tak bardzo mi tego brakuje

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
to będzie drzewny domek
o nieee to nie tz robił
on to podobno wymyślił

on jest kierowcą, poza tym nie potrafi prostej kreski narysowac nawet od linijki
no i na dniach jade pokolorować domek i porysowac coś, jak chcecie to pokaże wam jak wyglądał stary pokój mojej córki

Pokazuj, pokazuj Świetny pomysł z tym domkiem

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
to moje szczęście
Jakie oczka piękne Przystojniaczek

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
Dzięki info od Vili kupiliśmy dzisiaj zapas pieluch - 3 jumbo paki i mamy super ślimaka Julka non stop nim się bawi

wklejam link do ślimaka

to chyba promocja w każdym rossmanie....i pampersy są po 49,90-, więc też w promocji a ślimaka można kupić u nich bez promocji za 77,99-,

Super promocja Szkoda, że u nas nie ma rossmanna :/
Śliczne kozaczki

Ja też wczoraj kupiłam małej kozaki... Ale spryciula cały czas je ściąga i trzyma w buzi
Wklejam foto.
Cytat:
WROCILAM
Bylo fajnie
Witaj Kathi
Widziałam zdjęcia na nk i jestem pod wrażeniem
Sami musimy się też na taką sesję zdecydować.
A Maxio jaki dorosły
Gratulujemy Gabi ząbka

Załącznik 2613566
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 12:22   #4221
iwciag
Wtajemniczenie

ja tylko na chwile wpadłam zobaczyć co u was się dzieje i widzę, że skrobiecie jak szalone
ja butle myje tylko w gorącej wodzie z płynem i oczywiście dobrze pukam by mały nie spijał resztek płynu
kathi dzieciaczki super, a mała lalunia śliczna..ja jednak muszę mieć córe butki fajne, takie świecące

ursull u nas z racji ze bardzo ciepło jest mały śpi tylko w pajacyku bawełnianym a czasem nawet bodziakach na długi rękaw no i wtedy skarpetki, a przykrywamy go kołderką, którą notorycznie kopie i jest w cały świat
Współczuje Ci nocki

cinusiowa gratuluje

narazie tyle bo terrorysta sie drze, ale to jak

boszenko smacznej kolacyjki życzę. no no odpicuj się ładnie, a butki słodziutkie.

Illbana mój też marudny od2dni i nie wiem dlaczego, ząbków ani widu

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-10-28 o 12:32
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 12:34   #4222
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Co do leżenia na brzuszku, to ja maluchy całymi dniami przekładam jak naleśniczki. jak tylko zaczynają mi jęczeć, to BACH na brzusio i spokoj. Bawią się czymkolwiek. Oczywiscie nie zawsze to działa, ale przewaznie tak. Przed chwilą miałam sajgon. Moja mała sajgonka dała taki koncert, ze bałam sie ze sąsiedzi zadzwonią po policje, ze dzieci maltretuje. Była taka zmeczona, ze nie miała siły na nic, nawet na spanie Jak to dobrze, ze kiedy jedna płacze to druga grzecznie sie przygląda jak uspokajam tą pierwszą.
Chwilowo jestem wykonczona
I nos mam znowu zapchany

Aż z tego wszystkiego wyłączyłam zagłuszający telewizor, te wszystkie durne reklamy i włączyłam cichutko chili zet na uspokojenie.
Pije majeranek z miodem na przeziebienie. Może pomoże.

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Idziemy na spacer, bo zwiariuje
:bounc e:: noniewiem:

Stary 2009-10-28, 12:40   #4223
Carolajna24
Zakorzenienie

hej, hej na szybkiego..
anulka x2 oduczanie nocnego jedzenia taaa??
powiedz więcej

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

i jeszcze jedno, śpieszy mi się bo gotuje Michasiowi 1 mięsny posiłek bo ze słoików nie chce z mięskiem
ile gotować takie mięsko mam pierś z kurczaka
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 12:48   #4224
iwciag
Wtajemniczenie

caro najlepiej sprawdzić by było miękkie ale i tak pewnie będziesz to mieliła w swoim super urządzonku
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 12:49   #4225
Carolajna24
Zakorzenienie

i znowu ja

Mały zrobił kupala: ciągnący,gęsty i mega cuchnący
dałam mu rano mleko nan, zła reakcja czy tak ma być??
Stary 2009-10-28, 12:50   #4226
esti1984
Wtajemniczenie

co do butelek też wyparzałam co jakiś czas w pierwszych 3 miesiącach
teraz myję płynem w ciepłej wodzie i dobrze płuczę

cinusiowa
jak widać na każde dziecko przychodzi pora moja od początku bardzo lubi na brzuszku leżeć i często tak śpi
szkoda tylko że mamusie tak wymęczyła tym smoczkiem

katrin
a tej wody mineralnej to używasz jakiejś specjalnej? tzn tylko żywiec albo jakąś inną ? Bo ja kupuję różną w baniakach 5 l i zawsze przegotowuję i trzymam w termosie
może już najwyższa pora żeby jej nie gotować

Illbana może zęby idą?

boszenka suuuper że wyrywacie się z domku baw się dobrze kozaczki śliczne

anulka podziwiam Cię jak świetnie sobie radzisz z dziewczynami zdrowiej
Stary 2009-10-28, 12:51   #4227
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
caro najlepiej sprawdzić by było miękkie ale i tak pewnie będziesz to mieliła w swoim super urządzonku
w mojej Julii
nie no tak pytam bo może ileś tam minut minimum zalecają czy cos

Kathi boska sesja
Esti te kozaczki są Julki czy Nikoli? Świetne
ja niestety daleko mam do rossmana ale zaraz dzwonie do koleżanki zeby zakupiła mi
Magducha ja mało używam butelki ale sterylizuje raz na 2 tyg

NO I BRAWA DLA SYNOWEJ

Edytowane przez Carolajna24
Czas edycji: 2009-10-28 o 12:53

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-28, 12:53   #4228
esti1984
Wtajemniczenie

Carola co do mięsa to powiem to samo co iwciag - tyle żeby było miękkie a kupa musi być inna jak przechodzi z cyca na butle albo jak dajesz stałe pokarmy to zawsze będzie inna. A to czy źle reaguje na to mleko to poznasz po jego zachowaniu i po tym czy brzuszek nie boli......ale pewnie będzie ok

a buty Nikoli

Edytowane przez esti1984
Czas edycji: 2009-10-28 o 12:55
Stary 2009-10-28, 12:54   #4229
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
gratuluje.. ja moja niunie boje sie klasc spac na brzuszku bo boje sie ze sie udusi.
Gdyby główki na boczek nie kładła, to pewnie że bym wolała słuchać jej płaczu niż pozwolić by tak spała. Całe szczęście pięknie się układała samiutka żeby było jej wygodnie Czasem tylko wierzgała tak śmiesznie nogami Ale ogólnie miała bezpieczną pozycję. I z tego budzenia co chwilę w nocy chyba sama się nie wyspała tak jak i ja, bo po porannej butli zasnęła na 4 h.

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość

i jeszcze jedno, śpieszy mi się bo gotuje Michasiowi 1 mięsny posiłek bo ze słoików nie chce z mięskiem
ile gotować takie mięsko mam pierś z kurczaka
Mięsko z kuraka szybciutko się gotuje. To tak jakbyś gotowała rosół. Zobaczysz szybko po mięsku że jest ugotowane Na tym wywarze możesz dla Tż potem np. ugotować pyszną pomidorówkę, czy co tam innego
Stary 2009-10-28, 12:58   #4230
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Dziewuszki, piszecie, że tak ciężko z Maluszkami macie, ja tylko zapytam, bo u mnie jest tak:

6 pobudka i cyc
8 cyc i sen
9 pobudka i cyc
12 lub 13 mleko modyfikowane i sen
13:30 lub 14 lub 15 podudka i cyc
20 mleko modyfikowane i sen
(przed 20 jeszcze ze dwa razy cyc się przewija)
przed 24 pobudka i czasem coś zje
1-2 wstaje i cyc
po 3-4 wstaje i cyc

Nie powiem, cieżko mi, ale tu jest jakaś przesada, czy nie?
Któraś wcześniej pisała, że nie ma czasu czasem nawet się wysikać, taaaa, znam to. Tżt przychodzi z pracy, to niemalże od razu Młodego mu w ręce pakuję i lecę na kibelek.

Wiecie co, pisałam ostatnio, ze mój synek próbuje na czworakach, prawda? No to teraz wkółko to robi, staje na czworaka i buja się w tył i przód. Zabawnie to wychodzi, ale nigdzie w ten sposób jeszcze nie zaszedł.

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
heyyy

witam się po pierwszym spacerku z wielkimi zaległościami ....

wklejam link do ślimaka

aaaaaa i w carfurze do 30.10 piersi z kurczaka po 9,90-, ja mam 10 tacek wydałam 100 zł i mam żarełka że hohoho jeszcze poluję na promocję schabu środkowego jak ktoś wie co i gdzie to pisać

Cieszę się, że Ty też skorzystałaś i że Julcia jest zadowolona.
A butki cudowne, ja nie mam żadnych dla synka i nie kupuję na razie.

Cytat:
WROCILAM
Bylo fajnie

Gratuluję ząbka. A sesyjka piękna, naprawdę.

Hmm, o Marcelek wciąż praktycznie marudzi, cały czas do cyca, ostatnio płaczący jest i na domiar złego jak dostanie butlę (2 razy dziennie max mogę dać na razie, a zjada nawet 230ml), to z reguły jest spokojny i albo zasypia, albo zadowolony jest... Z wagą to nie wiem, ale do tej pory wszystko było ok, dopiero 18 mamy szczepienie i kontrol, a będzie miał już wtedy 6 miesięcy i 1 tydzień i tylko mleko... Ja ni ewiem, ja czuje coś, ze on bardzo, ale to bardzo chce czegos nowego... Może wcześniej do pediatry lepiej się jeszcze wybrać?

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

Wszystkiego co najlepsze dla dzisiejszych solenizantów
Mała dała mi dziś w nocy popalić,budziła się średnio co póltorej godziny z czego jadła raptem dwa razy,a reszta nie wiem.Zaczęłam podejrzewać,że może jest jej zimno Jak ubieracie i czym przykrywacie swoje maluchy do snu? Ja w pokoju mam temp.ok 20 stopni. O 6-tej wylądowała u nas w łóżku.O 8-ej zrobiła mi pobudkę ciągnięciem mnie za włosy,zawsze tak robi Jestem padnięta.
POtem zjadła śnisdanko,chwilę się pobawiła i w ryk.Położyłam ją więc,a ona nie chce spać,znaczy oczy jej się kleja,ale żyrandol lub rączki są ciekawsze.Po kilku atakach histerii uspokoiła się,ale spać nie poszła.Teraz siedzi na podłodze,ogląda bajkę i bawi się zabawkami.Ostatnio odkryła,jak fajnie jest rzucać zabawkami po pokoju i robi to z taką siłą...Poza tym ślicznie dziś wygląda,jak codzień i nie mogę oczu od niej oderwać

blondynkapoznań śliczny Olivierek,a on już sam z butli pije?nie chce mi się wierzyćI nie przejmuj się wagą małego,póki nie pojdziesz do lekarza.Jeśli dobrze je i nie płacze z głodu to jest ok.Dzieci bardzo różnie się rozwijają.Milena waży 7200 przy 68cm,teoretycznie jest za wysoka,a waga idealna.Moim zdaniem w takiej sytuacji ma niedowagę,ale lekarz powiedział,że wszystko jest ok.Jeśli mały śmieje się,jest żywym dzickiem skorym do zabawy to napewno wszystko jest ok i nie ma co się martwić na zapas

magduhahaha ja wyparzam,a dokładnie sterylizuję cały czas i nie zamierzam szybko kończyć,tak dla pewności i spokoju sumienia

Milena wcześniej pytałaś o mycie ząbków malucha i jakoś mi to umknęło.Teraz nadrabiam.Ja kupiłam taką specjalną szczoteczkę i pastę dla niemowląt( dentysta zalecił,bo woda u nas jest słabo chlorowana) i tym myję małej ząbki rano i wieczorem,Jednak wystarczy kawałek gazy i woda przegotowana.

uf! nadrobiłam,Ślicznot a usnęła więc idę "zamaskować" twarz i potem spacerek póki nie pada.
Ja z tą pastą i chlorem to coś mi się obiło o uszy, ze przesada i nei powinno się bez względu na to jaką wodę się ma, ale nie wiem, nie znam się. U nas też żyrandol to number one w każdym pomieszczeniu. Zazdroszczę, ze sama Ci się mała bawi, u mnie to właśnie takie wymagające dziecko, ale staram się jakoś funkcjonować. My ubieramy Młodego w body cienki e jakieś z krótkim, czasem z długim i jakieś cienkie spodenki, co zakrywają stópki, wtedy już nei wnikam, czy zakryty, czy nie, jak się rozkopie, to nei jest zimny przxynajmniej.
Nasz Marcuś też sam pije z butli, tylko czasem troszkę trzeba mu pomagać, ale rzadko.

Cytat:
oki dzieki za odpowiedz

ja wyparzalam przez pierwszy tydzien tylko potem juz przestalam, teraz tylko myje w goracej wodzie no i od czasu do czasu w plynie.
Ojeju, to ja jakaś dziwna jestem, tak? Ja cały czas przed podaniem milki myję szczotką w wodzie z płynem, a za chwilkę wygotowuję ok. 5 minut... Przesadzam? Nie musze się tak męczyć? A wyparzanie to u Was wygotowywanie, czy polewanie wrzątkiem?

Cytat:
Nie udusi się, nie ma bata, jeśli sama się przekręca na brzuszek i jeśli umie podnosić się na rączkach, to nic nie stanie się. Nasz sam uparcie na rzuszek się przewraca i tak śpi, to niech tak śpi i nic mu nie jest. Jak mu nie pasi coś, to nieprzytomny unosi się w łózeczku i coś mamrocze, albo zaczyna jęczeć, tak, ze słychać, hehe, to czasem przekręcamy go na bok, ale on i tak spowrotem na brzuszek...
Vila1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości