![]() |
#91 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Co zrobić by schudnąć w ciąży?
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
O matko!! Jaka walka
![]() ![]() Odchudzać w ciąży się nie wolno i każda przyszła mama powinna o tym wiedzieć i wziąć pod uwagę przy planowaniu ślubu ewentualność że będzie wyglądać mniej korzystnie niż przed ciążą. ![]() ![]() Rozumiem założycielkę wątku że chciałaby wyglądać pięknie na swoim ślubie ale nie kosztem dziecka!!! Zresztą zrozum dziewczyno, że każda kobieta w ciąży wygląda pięknie a w dniu ślubu będziesz się czuła najpiękniejsza nawet jakbyś wystąpiła w worku jutowym! Koniec komentarza ![]()
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
moja mamusia odchudzała się nie w ciąży, ale zaraz po porodzie. Skutek- wiem, ze dobro dziecka założycielki nie rusza- mojej mamie wyszły niemal wszystkie włosy. i NIGDY nie odrosły. Powodzenia w łysieniu życze
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
dobrze źle moze i sformułowałam pytanie chodziłoby mi o to jak nie przytyć juz wiecej do ślubu ja wiem ze sie tak nie da ale chociaz zebym nie wygladała jak pączek, przytyłam 12 kg juz nie wiem czy to nie za duzo??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Tak samo jak i bez ciąży. Jeść małymi partiami, zdrowo, warzywa, owoce, zero słodyczy, zero opychania się. Czyli normalna zbilansowana dieta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do chrztu... naparwdę mnie zaskakujecie dziewczyny:\ nie zrozumieć, że te dwa sakramenty dziecko przyjmuje z rówieśnikami, nie rozumie nawet Kościoła za bardzo, ale potrzebne śą w przyszłości w razie gdyby zostało katolikiem... Wg. Waszych opini nie powinno się wogóle chrzcić dzieci, bo to wciąganie ich na siłę w katolicyzm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
sorry że zzapytam - ale wy odchudzające się w ciąży- ile macie lat?????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
znaczy się to nie do końca jest tak, że TRZEBA tyć. Jeśli ktoś jest otyły lub ma nadwagę znaczną to nie musi tyć. Ale musi jeść zgodnie z bilansem kalorycznym swoim+ ciąży, ciąża wtedy czerpie z zapasów własnych całkowicie zdrowo. No bo trudno, żeby osoba, która wazy przed ciążą 100 kg musiała tyć jeszcze te 12.
ale coś czuje, że tu nie ma 100 kilówek ![]()
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
W ciazy trzeba duzo jesc! nie wolno sie odchudzac.. przeciez ja gwaltownie sie zaczniesz odchudzac to dziecko tez.. a ono nie moze byc niedozywione.. mozesz spacery robic codziennie.. plywac np... ale nie odchudzac sie.. !!
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Ja bym powiedziała, że nie wolno jeść ani mało, ani dużo
![]()
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
ja tam jem to na co mam ochote.. lekarz powiedzial ze jest dobra waga ja nie tyje az tak. ale jak ktos ma tendencje do tycia to i w ciazy duzo przytyje... wiadomo za duzo tez nie dobrze
![]() |
#102 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ciąży nie należy jeść dużo, tylko zgodnie z zapotrzebowaniem i logiką. Potrzeby kaloryczne w ciąży wzrastają tylko o 300kcal na dobę. Więc jedzenie dużo czy za dwoje, jest co najmniej przesadzone, delikatnie rzecz ujmując. Dziecko się nie odchudzi, jeśli matka zmieni dietę, wyciągnie z matki, ucierpi ona. Jeśli mamusia nie dostarczy maluchowi np. tyle wapnia ile mu potrzeba, on go sobie weźmie z jej kości i zębów. Itd. itd. ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
Kobieta z nadwagą ma za dużo tłuszczu, nie magnezu, nie wapnia, nie witaminy B. Więc jeśli małe z nas czerpie, to nie zdrowo z zapasów, tylko naszym kosztem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Wyciągnie ile się da z matki, ale i u niej może mu braknąć w końcu tego co potrzebuje aktualnie i wtedy już zaszkodzi się i dzidzi. Jeśc trzeba rozsądnie- małe posiłki a częste. Barzdo urozmaicone i nie fast foody czy słodycze jeś;li któs nie chce za dużo przytyć albo am do tego tendencję i tyle... ale nie odchudzać się w ciąży!!! Dokładnie napisane było, ze dzieczyna nie chce już przytyć do ślubu czyli chce się odchudzać, może głodzić... waga nie powinna stawać w miejscu, bo to juz niezdrowe i niebezpieczne. Nikt tu nie mówi, ze mamy z siebie zrobić 100kg kobiety:P bo to też nie jest dobre. Rozsądek i jedzenie dla dwojga nie za dwoje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
halo nie popadajmy w przesadę,nie należy jeść dużo ani mało tylko zdrowo,jak chcesz uniknąć nadmiaru kg to polecam ci dietę dla kobiet w ciąży z cukrzycą,ja takową stosowałam w rezultacie jestem w 41tc <tydzień po terminie
![]() I najważniejsze wpierw porozmawiaj ze swoim ginekologiem ,powiedz mu że martwi cię duży przyrost masy ,na pewno znajdziecie kilka rozwiązań,żeby uniknąć puchnięcia i tycia<oczywiście nadmiernego,bo tyć i tak będziesz >
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
głupie bylo to moje pytanie co zrobic zeby schudnąć w ciąży tak naprawde to ja i tak bym tego nie robiła bo wiem ze trzeba jesc ale jedna z dziewczyn mowila mi kiedys ze w ciazy mozna schudnać no i tak jakos mi to utkwiło.
Jem normalnie owoce wrzywa czasem cos slodkiego ale ja juz w 25 tyg a przytyłam ponad 12 kg to za duzo prawda?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Skoro jesz zdrowo i odpowiednie ilości, to nic nie zrobisz - widocznie nie jest za dużo
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
a jaka mialas wage przed ciaza??mniktore kobiety tyja 30 kg i spokojnie po ciazy to zrzucaja... ja jestem w 23 tyg a przytylam ok 6 kg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
West nie jest tragicznie jakoś, bo nie miałaś nadwagi przed ciążą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
a ile jeszcze powinnam przytyć tak w normie zeby bylo??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
ma-li-na napisala ze ok 5-6 kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/
http://zdrowie.onet.pl/1219200,2413,...alkulator.html tu masz kalkulatory oczywiście nie bierz sobie ich za bardzo do serca tylko mniej więcej sprawdzaj czy w poszczególnych miesiącach tyjesz prawidłowo
![]() |
#115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu jedne z warunków chrztu świętego: zapewnienie o warunkach katolickiego wychowania, rodzice mają obowiązek zapewnić dziecku pełne warunki wychowania katolickiego, w przypadku, gdy rodzice nie są w sakramentalnym związku małżeńskim i nie mają żadnych przeszkód do zawarcia ślubu zalecane jest odłożenie chrztu dziecka do czasu zawarcia sakramentalnego małżeństwa przez rodziców, w związkach, w których istnieją przeszkody do zawarcia katolickiego małżeństwa rodzice muszą wyrazić pisemne zobowiązanie o katolickim wychowaniu dziecka Cytat:
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Wiesz co, a co na to mówi Twój lekarz? Jak Ci to przedstawił? Edytowane przez aaricia8 Czas edycji: 2009-10-28 o 12:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
ma-li-na w takim arzie wypada zapytać lekarza jak sam nic nei mówi. Mój mi mówi, ze tyje sobie tak w sam raz i jest ok:F A z mamusiowego widzę, że inni lekarze mówią im, ze muszą zmienić dietę, bo za dużo tyją na raz. zresztą skoro norma jest tak 15-20kg jak się nie ma nadwagi to łatwo sobie samemu oceniać czy jest w porządku czy nie, zwłaszcza, ze nie zawsze każda bedzie tyła książkowo- dużo zależy od wagi strtowej i tendencji do tycia. Osobiście będę sie martwiła po ciąży co i jak, mam nadzieję, ze nie przyjdzie na arz dużo kg. wole stopniowo po trochu cały czas niż na raz taki szok dla organizmu i oczu
![]() Moja kuzynka była szczypior zawsze i tyła mało w ciąży... ale w ostatnich miesiącach nadrobiła na raz i dobiła do 18kg... Jedząc cały czas podobnie. Aaaricia i błędne koło w takim razie ![]() ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-10-28 o 12:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Kropka, z tym nie przyjmowaniem komunii, to mi było bardzo na rękę. Ja nie uznaję spowiedzi przed kapłanem, więc obyło się bez tego cyrku w konfesjonale z wypisywaniem świstków.
West, każdy tyje indywidualnie, to twój lekarz powinien ocenić, czy jest wszystko ok i ile jeszcze powinno ci przybyć. Ja przytyłam 8 kg i co bym nie robiła, waga nie chciała pójść w górę. A dziecko nie urodziło się maleńkie, bo 3050kg. Tak jak już dziewczyny pisały, racjonalne jedzenie, bez objadania się. Możesz zapisać się do szkoły rodzenia, tam możesz poćwiczyć, pod fachowym okiem. Ja po takich zajęciach czułam się świetnie, bo trochę ruchu jest wskazane, przy prawidłowo rozwijającej sie ciąży.
![]() |
#119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do tycia równomiernie ,to zdecydowanie jest lepsze niż taki masakryczny wzrost wagi w ciągu np 3 miesięcy ,bo wtedy rozstępów raczej nie da się uniknąć. Ale tak jak mówisz kg ciązowymi powinno się zaprzątać głowę po porodzie a nie w trakcie ,bo i tak nic to nie da
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko zmeiniło się jak psozłam prywatnie- najnormalniej w świecie nie mam zamiaru już do popzrendich wracać a nie płacę dużo a w normie- 50zł za wizytę z usg i badaniem, mierzeniem ciśnienia itd. I właśnie zawsze mi mówi czy jest ok i na temat przybierania kilogramów również... Normalnie aż lubię do neigo chodzic pomimo, ze trzeba ściągać majty i siedzieć z gołym tyłkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.