|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1052 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. IV - matura to bzdura!
no ale co zrobić, zrezygnować nie ma sensu, a kiedyś zdać trzeba.
![]() to wtedy to jakaś hardcore'owa wersja ![]() ja mam świetną babkę od biologii, szkoda, że tak późno nam ją dali. Robi schematy, upraszcza, w zasadzie wszystko się rozumie. Transkrypcję jak i translacji świetnie pokazała na schemacie, a potem opisowo. ![]() Jednak nie uczę się z niemca, nie chce mi się i liczę trochę naiwnie, że uda mi się coś ściągnąć. ![]() ale muszę przepisać z polskiego. i jutro mam tylko 4 lekcje. ![]()
#1053 | |
Zakorzenienie
|
tzn. ja ogolnie na fakultecie nie byłam, koleżanka mi tylko mówiła
![]() i przez 45 minut co zrobili? nawet mitozy nie skończyli ![]() a jak to u nas na lekcjach wygląda? dyktowanie odpowiedzi przez panią ![]() czyli nie wiem jak traskrypcja i translacja będzie wyglądać w jej wykonaniu ![]() wole nie wnikać ![]() nic u niej się nie da zrozumieć ![]() wyobraź sobie jak bardzo trudno jest ogarnąć najprostsze rzeczy, skoro ona zawsze wszystko dyktuje. ![]() Cytat:
![]() ech, ja mialam straszną, teraz mam straszną. poprzednia to Filipska - znana wsród wielu nauczycieli spoza mojej szkoły, obecnie w cke, układa matury - mówiłam wam juz o niej, to autorka tej ksiazki co wam polecałam. no i jesli o nia chodzi, to wiedze owszem, miala ogromna, wszystko chciala na schemtach wyjasniac, uczyla nas projektowania tabelek na maturze (wiecie, że na to też sa specjalne sposoby, bo sa specjalne wymagania ![]() ale była beznadziejnym przekaźnikiem wiedzy. nic nie umiała odnieść do życia, nic porównać, zainteresować... wtedy się nie uczyłam w ogóle biol. a jeśli juz, to wyobraźcie sobie jak wiele czasu mi to zajmowało... wszystko od zera, nic z lekcji. ech, moja szkoła jest beznadziejna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1054 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dowiem się w piątek, bo pisałam wypracowanie i korepetytor ma stwierdzić, czy się "nadaję" ;D Historia dla mnie nie jest ciekawa, chociaż staram się nią zaciekawić. Często mnie nudzi i jest dla mnie przykrą koniecznością.
![]() ![]() |
![]() |
#1055 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam 3 ![]() A że w międzyczasie 3 albo 4 godziny matury i jakiejś wideokonferencji ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Coś ostatnio mam dziwnie miało nałuki albo się przyzwyczaiłam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1056 | ||
Rozeznanie
|
Matko kochana, co to w ogóle jest?
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() -- Cześć Żbiki ![]() Czy wy też macie po wtorkowej próbnej jeszcze lekcje? Już widzę po 170 minutach pisania matmy siedzenie potem na lekcjach ![]() Al Jazeera nigdy nie oglądałam, ale lubię czasem CNN obejrzeć, a najchętniej słucham radia BBC 4, polecam ![]() ![]() No to wracam do książek ![]() ![]()
![]() |
#1057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam, u mnie w szkole w ogole tylko maturzyscia zostają ![]() radio BBC 4 w necie w sensie? też z chęcią posłuchałabym ![]() przez wakacje często oglądałam cnn... a teraz to wiadomo, znowu się cofam z ang. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Zakorzenienie
|
Mama wróciła z wywiadówki
![]() Pani pokrzyczała, ponarzekała i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak, w necie ![]() Właśnie najgorszy jest ten brak czasu, chętnie bym coś porobiła z ang, posłuchała czy pooglądała, ale muszę się do szkoły uczyć i nie ma czasu ![]()
![]() |
#1060 | |||
Zakorzenienie
|
dla jakichś geniuszów zapewne i bez schematów wszystko jest proste, tylko zastanawia mnie jaki jest sens omijania schematów, podczas gdy na maturze jest sporo schematów,...
Cytat:
![]() nam sorka rysuje schemat, mówi co i jak, dlaczego, z czym, gdzie.. i daje nam chwilę na zanotowanie, po czym pyta czy coś powtórzyć i jak czegoś nie rozumiemy mówi jeszcze raz.. a na koniec lekcji jeśli zostanie kilka minut pyta po ławkach, żeby sprawdzić czy zrozumieliśmy, czy coś się pokiełbasiło :P Cytat:
![]() ja jak otworzyłam książkę na translacji, to od razu zamknęłam.. tzn. przed lekcją kazała nam przeczytać, ale jakoś tak niespodobało mi się to ![]() ano wiem... kiedyś dała nam zadania maturalne i było skonstruować tabelkę, to nam wytłumaczyła jak narysować, żeby dobrze było ^^ Cytat:
z tego co wyliczyłam zostają nam dwie biologie, także jakbym po 3 godz. matmy poszła na 2 bio, to bym chyba umarła ![]() wróciłam właśnie z ang i jestem z siebie dumna ![]() ![]() no i oprócz mnie ta babka ma 4 maturzystów jeszcze i nikomu przede mną nie udało się tego rozwiązać bezbłędnie ![]() ![]() wybaczcie, że się tak chwalę, ale pod koniec 2kl. kulałam ze słuchania ![]() ![]() ![]() ![]() obejrzę sobie jeszcze kawałek meczu i idę sobie przypomnieć wspomnianą już translację ![]()
![]() |
#1061 | ||
Zadomowienie
|
Ja się pochwalę - rozumiem
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1062 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Ja mam niestety..
![]() |
#1063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi łatwiej jest zroumieć coś jeśli da się to jakoś rozrysować :P coś następuje po czymś.. narysuję sobie i wiem o co kaman ;P bo tak suche teksty to nie zawsze ;P
konsekwentnie dążyć do celu(ów)..;-) Edytowane przez KaasiaaK Czas edycji: 2009-10-28 o 18:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wasza bardzo dobrze i fajnie robi ![]() ![]() a przez 45 minut to można i mitoze i mejoze i jeszcze coś zrobić ![]() no to gratuluje jeśli dobrze Ci idzie ![]() ![]() słucham sobie BBC ![]() jak oni wyraźnie mówią w tych radiach ![]() też bym chciała na korki z angla pochodzić ![]() ale mam ważniejsze "korki" ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
![]() albo podawanie notatki co to np... hm... niech pomyslę o czymś najbardziej idiotycznym ![]() co to centromer, co to powietrze zalegające, co to jajnik ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale miałam na myśli to, czy bez schematów z samej suchej notatki można się tego nauczyć. Ja chyba nie mam ![]() Cytat:
Tak samo z matmy. Bez rysunku się czasem nie da. Mamy wpłacać zaliczkę na studniówkę. A ja ciągle nie wiem z kim idę. Bo jak z kimś ze szkoły z trzeciej klasy to 100 zł. A jak spoza to 200 zł. No i nie wiem. Jakby co zawsze można brata wziąć. 25 lat, przystojny, salsę tańczy ![]() Rozglądam się za pracą maturalną w necie. Po 50 zł już są. I mój temat też jest. ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Co ![]() Takie coś podaje ? Na rozszerzeniu ? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1066 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak połowa matury to genetyka ![]() zapraszam do mnie, mamy chyba miejsce w klasie wolne xD apropos mitozy... pewnego cudownego poranka, stojąc półprzytomna na przystanku, oczekując na autobus, zostałam cudownie obudzona przez grupkę 1-klasistek ![]() ![]() ![]() ja na szczęście mam tylko chemię i ang.. dobrze, że nie muszę na matmę chodzić, bo korki z bio. uważam, że nie są mi potrzebne :P no, ale są jednostki w mojej klasie, które chodzą na bio. i jakoś nie widzę, żeby się jakoś wybijały... ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
ale np. fizyki to nawet i z wykresami nie zrozumiem ![]() ja też muszę po niedzieli wpłacić, ale na szczęście teraz wszyscy płacą tyle samo, a potem ostatnia rata będzie inna w zależności od tego z kim idziemy ;P ale na listę wpisałam osobę z poza szkoły fak.. mecz się skończył, a to znaczy, że czas na translację ![]()
![]() |
#1067 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas to na samym końcu, w styczniu już pewnie... bierz brata ![]() nam poprzednia nauczycielka odradzała, szczególnie ta za 50 zł. bo wiesz jak dużej wartości one są? poza tym, pisząc pracę samemu wiesz o czym mówisz - inaczej brzmisz. już lepiej kogoś do pomocy na kilka spotkań (ja tak bedę musiała zrobić...) tak, podaje takie rzeczy ![]() po pierwsze nam wystarczy jak narysuje się to, bo dokładnych regułek takich rzeczy umieć nie musimy, ale ona nie zna kompletnie, zero, tego co jest wymagane na maturze. chyba sądzi, że jak nam tego nie poda, to nie bedziemy wiedzieli ![]() sorry, ale na maturze rozszerzonej liczy się myslenie i czytanie z wykresow, schematow, wykorzystywanie informacji z zadań, a nie wykucie definicji ![]() juz wczoraj sie Beacie skarżyłam, że muszę się uczyć chorób bakteryjnych i wirusowych - jaka chorobe wywoluja bakt gram + i - np. dokladnie objawow, sposobow zakazenia, profilaktyki. wiecie, w ZADNYM podreczniku/repetytorium/vademecum jakoś dziwnym trafem tego nie ma? moja nauka oparła sie na metodzie ZZZ, i tak za tydzien tego nie bede pamiętała... takie rzeczy to ja bardziej dla siebie mogę sie nauczyć, a nie na maturę. Cytat:
![]() bardzo mało jest z człowieka.. o - albo kiedys nam podawała jak pracuje serce w sensie kiedy jest skurcz przed a kiedy komor, i kiedy jaka zastawka sie zamyka/otwiera. zajelo nam to pol lekcji, a na korkach mam to w 3 podpunktach ![]() trzeba było pomoc dziewczynką! podzielic sie swoją metodą ![]() ja mam dużo... niestety. taka dobra ta moja szkoła. u mnie widać było w tamtym roku osoby ktore chodzily na korki, plus te co kuły 3283295713 godz wiecej niz my (te co na korki poszly...) no i tych co dalej ni huhu. majac takie lekcje jak mam, korki to koniecznosc, jesli nie chce siedziec nad biol 24h/dobę. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 1 i 2 klasy przychodzą do szkoły na 12.. muszę sobie posłuchac tez to radio , bo mój ang lezy i kwiczy ;/ Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo, bo skurcz-rozkurcz, to też miałam w 3 czy 4 punktach + rysunek xD dasz sobie radę ![]() ![]() ja sobie przypomniałam właśnie upojne noce z bezżuchwowcami, rybkami, płazami, gadami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14968721] ![]() ![]() a pytałaś znajomych? tak chyba najlepiej znaleźć kogoś dobrego i zaufanego..
![]() |
#1070 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a radio naprawdę fajne ![]() A Pani czemu krzyczała? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1071 |
Zakorzenienie
|
O czym Wy gadacie? Jakieś podejrzane terminy
![]() I wpłacacie raty na studniówkę, a ja nawet nie wiem, ile moja kosztuje ![]() I mózg mi się lasuje od zadań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1072 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja miałam skurcz rozkurcz na pol str w zeszycie po lekcji ![]() tragedia -.- musze dac radę ![]() szkoda ze tyle to ksoztuje! ![]() nie wiem czy wam pisałam, chyba nie, ale na gw pani chciala abysmy napisali na jakie kursy/korki chodzimy w zw. z maturą. nie wiem po wałka jej to było, w każdym razie nie było osoby, która nie korzystałąby z pomocy kogoś od polskiego ![]() ![]() ech. go.wno, a nie szkola. mam ochote ją obsmarować na gronie (u nas nauczyciele czytaja grono, pedagod czyta...) moze jak odejdę, to w końcu powiem, co sądzę o tej szkole. ja tych rybek i innych gadów, ssaków uczyłam się jeszcze z Filipską, ta poprzednia baba ![]() uczylam sie tyle czasu, ze nie wiedzialam jak mam na imie. to byl pierwszy i ostatni raz gdy "zarwalam" noc. ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1073 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzieńdoberek ![]() ja dzisiaj leniuchuje, leniuchuje, leniuchuje ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez karolajn91 Czas edycji: 2009-10-28 o 19:17 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1074 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() przeważnie mówią że nie mają czasu ^^ . parę dni temu po n-tym telefonie chciałam sie poddac i przestac szukac, ale nie mogę tak. MUSZE dalej szukac ;/ Cytat:
![]() rat żadnych nie zbieramy , próby poloneza niewiem kiedy są ,nic niewiem ;] choc dopiero połowa tygodnia to mogę już śmiało powiedziec , że lepiej go wymazac z pamięci pod względem mojej nauki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Wtajemniczenie
|
Ja już wiem ile moja studniówka kosztuje.. Do 15 listopada pierwsza rata, potem w grudniu reszta. 140 za mnie + 100 za osobę towarzyszącą + 60 na maturę.
Idę zaraz spać, żeby się wyspać i jutro na egzamin.. dobranoc ![]()
#1076 |
Zakorzenienie
|
Spadaj, już byś chciała, raptem 496
![]() A zapomniałabym, ja nie mam pojęcia, jak będzie we wtorek, czy mamy lekcje, czy jak. Dowiem się na pewno w poniedziałek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wiem z tvn24 ![]()
![]() |
#1078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja już nawet wiem w jakiej sali piszę ![]() ![]() na gimnastycznej ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- o maturze z matmy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o wszystkim ![]() 'wstajesz i wiesz' ;D nie no, to joke był :P
![]() |
#1080 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.