Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-28, 19:36   #4051
toskaKrk
Wtajemniczenie

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Zaznaczyłam sobie posty do cytatów po czym komp się wyłączył

Jakimś cudem, mimo bólu brzucha, dowlokłam się do gina i mam receptę na tabsy Teraz pozostaje czekać aż cera mi się poprawi

Potem pojechałam do sklepu Intimo na ul. Wysłouchów i mierzyłam staniczki bezramiączkowe (straplessy)
No i kupiłam biustonosz pod suknię
Panache Evie 70F w kolorze ivory (zdj1) i figi też ivory (z jasno różowym haftem, ale niestety zdjecie nie oddaje ich urody), ale innego producenta (na zdj2)

Edytowane przez toskaKrk
Czas edycji: 2009-10-28 o 19:37
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 19:52   #4052
tancerka212
Zakorzenienie

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Toska super że udało ci się znaleźc bieliznę w takim nietypowym rozmiarze na miejscu
ja mam coś w takim stylu- taki sam fason ale inna koronka- na staniku nie widać dokładnie ale już widze po majteczkach ze inna bo ta ma koronkę po bokach a moje majteczki są całe tiulowe a koronkę mają na przodzie majteczek
http://www.sklep.lupoline.pl/model,1417.html
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 19:58   #4053
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
nooo masz baaardzo specyficzną tesciową
ciekawe co tż będzie robił sam bez ciebie cały weekend ja to bym za moją druga połówką zaraz jechała do domu
co będzie robił? nie mam pojęcia.. będą w trójkę w mieszkaniu więc na bank sobie znajdą coś do roboty..

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 20:05   #4054
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Toska super że udało ci się znaleźc bieliznę w takim nietypowym rozmiarze na miejscu
ja mam coś w takim stylu- taki sam fason ale inna koronka- na staniku nie widać dokładnie ale już widze po majteczkach ze inna bo ta ma koronkę po bokach a moje majteczki są całe tiulowe a koronkę mają na przodzie majteczek
http://www.sklep.lupoline.pl/model,1417.html
moja bratowa kupiła sobie taki sam komplet na ślub co Ty
tylko nie wykorzystala na 1 dzien a na poprawiny, ale super biust w tj bardotce wyglada

też go mierzylam ale ostatecznie wybralam inny.

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 20:12   #4055
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
co będzie robił? nie mam pojęcia.. będą w trójkę w mieszkaniu więc na bank sobie znajdą coś do roboty..
?

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
moja bratowa kupiła sobie taki sam komplet na ślub co Ty
tylko nie wykorzystala na 1 dzien a na poprawiny, ale super biust w tj bardotce wyglada

też go mierzylam ale ostatecznie wybralam inny.
no ja dokładnie tego to nie mam ale cos w tym stylu tylko z inną koronką no i oczywiście w bieli super w nim biust wygląda- jest taki uniesiony i w ogóle no- tż padnie
Stary 2009-10-28, 20:19   #4056
201701300931
Konto usunięte

A ja nie wiem, gdzie sobie kupię bieliznę na ślub, bo trafić na mój rozmiar to jest masakra. Nigdzie nie ma A w tych wszystkich sklepach z nietypowymi rozmiarami, to mojego jest i tak 5-6 sztuk na krzyż i koniec Usiłuję od kilku miesięcy kupić sobie cielisty i nigdzie nie ma
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 20:25   #4057
metkaa
Zakorzenienie

czesc

toskaKrk bardzo ładne te butki ale ja nigdy bym nie dała tyle kasy za slubne buty, nawet jakby mi sie niewiadomo jak podobały, szkoda mi kasy po prostu,

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
Wracając do tematów ślubnych - tak jak wcześniej wspomniałam, w sobotę mam kolejny etap przymierzania sukni w jednym salonie, gdzie mogą mi uszyć suknię taką jaką chcę/wymarzę.
Jednak nie chcę wymyślać nic nowego, wolałabym już przymierzoną-wymierzoną na sobie wybrać i zamówić na miarę.
Podczas drugiego już nalotu do salonów z sukniami, była jedna suknia, która bardzo mi się spodobała, ale jednak nie do końca była odpowiednia.

Poniżej wrzucam fotki, pierwsza - to ta którą przymierzałam. A kolejne to propozycje.
Planuję tak, żeby krój i tę górę w koronce zostawili, natomiast te marszczenia na brzuchu jeszcze muszę przemyśleć. Suknie, które proponuję mają marszczenia na brzuchu trochę moim zdaniem łagodniejsze i lepiej wyglądające niż ta którą przymierzałam.
Jak myślicie, która opcja jest Waszym zdaniem najlepsza?
wszystkie suknie ładne ale chyba nie umiem powiedziec ktora jest najładniejsza,

tancerka212 śliczny ten komplecik
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 20:30   #4058
aicila
Rozeznanie

Cytat:
a z tym kupowaniem na przyszłość to ja ciągle coś kupuję na ten ślub hehe same wiecie że już mam suknie, bolerko, welon, biżuterię, bieliznę słubna, buty na zmianę białe, sukienkę na poprawiny zakupione więc z tą podwiązką narazie się wstrzymam- za to chodząc po sklepach szukam już czegoś na noc poślubną żałuję że nie kupiłam w lato takiego ślicznego biało-srebrnego kompleciku bielizny- jak go wypatrzyłam w sklepie to stwierdziłam że nie ma co się z tym spieszyć bo bielizna zawsze jest ładna a teraz żałuję bo w niedzielę łaziłam po galerii i nic mi się nie podobało...
także bielizna na noc poślubną to kolejny punkt na mojej liście rzeczy do załatwienia
ehhh nie za szybko te wszystkie zakupy? ja tam sobie na razie nie chce odbierać przyjemności tej bieganiny przedślubnej. chcę żyć tym weselem ale przed nim a nie rok wcześniej

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
nie nie pokłóciliśmy się tylko że teściowa (mamuśka tż) nakłoniła go aby nie jechał na Wszystkich Świętych do domu, więc będę sama przez kilka dni w NDZ plus koło 6h w pociągu (razem w jedną i drugą stronę..) dlatego jestem nie pocieszona..
6h to mało... ja jeżdząc do mojego Tż w jedną stronę jadę 4,5h. to jest dopiero masakra. na początku jakoś mi to szybko mijało, ale po 1,5 roku jeżdżenia średnio co 2/3 tygodnie na tej trasie już po pół godziny nie mogę wysiedzieć w pociągu. ale jeszcze tylko do czerwca/lipca i koniec znajomości z PKP

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 20:33   #4059
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość

6h to mało... ja jeżdząc do mojego Tż w jedną stronę jadę 4,5h. to jest dopiero masakra. na początku jakoś mi to szybko mijało, ale po 1,5 roku jeżdżenia średnio co 2/3 tygodnie na tej trasie już po pół godziny nie mogę wysiedzieć w pociągu. ale jeszcze tylko do czerwca/lipca i koniec znajomości z PKP
ja przez prawie 3 lata do mojego Tż mialam ponad 2000 km i dalam radę

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 20:39   #4060
metkaa
Zakorzenienie

a ja do mojego tz mam jakies 500 metrów
Stary 2009-10-28, 20:39   #4061
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
A ja nie wiem, gdzie sobie kupię bieliznę na ślub, bo trafić na mój rozmiar to jest masakra. Nigdzie nie ma A w tych wszystkich sklepach z nietypowymi rozmiarami, to mojego jest i tak 5-6 sztuk na krzyż i koniec Usiłuję od kilku miesięcy kupić sobie cielisty i nigdzie nie ma
to jaki ty masz rozmiar????

Cytat:
ehhh nie za szybko te wszystkie zakupy? ja tam sobie na razie nie chce odbierać przyjemności tej bieganiny przedślubnej. chcę żyć tym weselem ale przed nim a nie rok wcześniej
ja sie właśnie tym delektuję po troszeczku sobie gromadzę rzeczy a potem sie nimi podniecam nie kupiłam tego wszystkiego za jednym zamachem przecież- raz na miesiąc średnio coś i tym sposobem przyjemność kupowania ślubnych rzeczy ciągle trwa a w między czasie oglądam sobie ukradkiem moje cudeńka i się cieszę że niedługo w nich wystąpię
Stary 2009-10-28, 20:44   #4062
aicila
Rozeznanie

Cytat:

ja sie właśnie tym delektuję po troszeczku sobie gromadzę rzeczy a potem sie nimi podniecam nie kupiłam tego wszystkiego za jednym zamachem przecież- raz na miesiąc średnio coś i tym sposobem przyjemność kupowania ślubnych rzeczy ciągle trwa a w między czasie oglądam sobie ukradkiem moje cudeńka i się cieszę że niedługo w nich wystąpię
no chyba że tak to u ciebie wygląda wiesz ja o swoim weselu wiem dopiero od września i chyba tak naprawdę, jeszcze to do mnie nie dotarło ciągle sobie mówię, że mam jeszcze na wszystko czas. myślę, że od wiosny tak zacznę sobie to wszystko kupować, tym samym będę rozładowywała sobie napięcie związane ze zbliżającą się obroną magisterki

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
Stary 2009-10-28, 20:45   #4063
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
A ja z moim mieszkam w pokoiku A tak normalnie to by nas dzieliło około 500km...

Cytat:
60D
Stary 2009-10-28, 20:45   #4064
Remmi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
ja przez prawie 3 lata do mojego Tż mialam ponad 2000 km i dalam radę
Szczerze podziwiam
Ja mam troszkę na odwrót - mój TŻ ma taką prackę, że wyjeżdża na kilka dni/tydzień w trasę za granicę. Właśnie 20 minut temu wyjechał. W zasadzie kilka dni to nie ma tragedii, ale jak ma ruch to potrafi co tydzień tak wyjeżdżać i robić koło 3000 km tygodniowo.
A jak już mam szkołę w weekend to mijamy się strasznie. Jakoś się przyzwyczaiłam do tego. Ale pamietam, jakie początki były ciężkie.

Przez pierwszymi przymiarkami będę musiała już mieć bieliznę, i na pewno przydadzą mi się informacje, o których kilkanaście albo już kilkadziesiąt stron temu była mowa o stanikach
Remmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 20:47   #4065
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A ja z moim mieszkam w pokoiku A tak normalnie to by nas dzieliło około 500km...
własnie, duzo z was poznało swojego tz na studiach
Stary 2009-10-28, 20:50   #4066
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Nie ja ;-) Ja mojego poznałam mega romantycznie przez internet 9 lat temu Potem wiele lat ze sobą nie rozmawialiśmy, a rok temu tak jakoś wyszło, że zostaliśmy parą, no i za 199 dni bierzemy ślub
Stary 2009-10-28, 20:56   #4067
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
?

Tancia, nie mam zielonego, fioletowego, niebieskiego pojęcia ;]
z tego co wiem będzie się uczył na egzaminy albo grał w grę..

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 20:56   #4068
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
Poniżej wrzucam fotki, pierwsza - to ta którą przymierzałam. A kolejne to propozycje.
Planuję tak, żeby krój i tę górę w koronce zostawili, natomiast te marszczenia na brzuchu jeszcze muszę przemyśleć. Suknie, które proponuję mają marszczenia na brzuchu trochę moim zdaniem łagodniejsze i lepiej wyglądające niż ta którą przymierzałam.
Jak myślicie, która opcja jest Waszym zdaniem najlepsza?
W tej pierwszej też mnie razi ten mały, zwisający kawałek materiału, ale jest chyba z tych wszystkich sukni najsmuklejsza i to mi się w niej podoba. A co do koronki, to mi się podobają wszystkie suknie z koronką taki ze mnie koronkowy bzik
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 20:58   #4069
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Ojjj no już o tym rozmawiałyśmy kiedyś Ale co tam, odświeżę Twą pamięć Ja noszę soczewki od ponad 1,5 roku i jestem bardzo bardzo bardzo zadowolona. A Twój TŻ może należeć do osób które mają wrażliwsze oczy, które nie tolerują ciała obcego. Tak się zdarza, jesli miał prawidłowo dobrane soczewki a jednak oczy robiły się czerwone i wogóle czuł się niekomfortowo, tzn. że oczy ma wrazliwe
Pomysl o laserowej korekcji, ja jestem baardzo zadowolona, jak cos to pytaj, jestem ekspertem w tej sprawie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwile ( podczytuje Was póki co ) bo smaże naleśniki.
A ja wlasnie wrocilam z aerobiku ehh
Cytat:
60D
Jeszcze nie tak tragiacznie, pomysl jakbys miala np. 60j
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 21:01   #4070
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Nie ja ;-) Ja mojego poznałam mega romantycznie przez internet 9 lat temu Potem wiele lat ze sobą nie rozmawialiśmy, a rok temu tak jakoś wyszło, że zostaliśmy parą, no i za 199 dni bierzemy ślub
Ja też nie mojego Tż poznałam na fotka.pl a pierwszy raz się spotkaliśmy na wiejskich dożynkach to były piękne czasy

A kto to jest jarosz?
Stary 2009-10-28, 21:02   #4071
madmuazelle
BAN stały

Capri,upsi

Wiecie co teraz myśle,że już koniec października,listopad szybko minie grudzien,święta i sylwek.To nasze ostatnie święta/sylwek jako panienki. A coś czuje że urządzimy bibe na wizażu w grudniu z tego powodu.

330 dni do slubu.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 21:02   #4072
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
uuu ja poznałam swojego tżta na kilka dni przed zakończeniem roku szkolnego w 3 klasie gimnazjum ponad 7 lat temu to było ale było śmiesznie- takie dwa dzieciaczki tż szalał za mną a ja byłam taka jakby niedostępna i wstydliwa on od razu wiedział że albo się ze mną ożeni i będę na zawsze jego albo.... nie było innej opcji dla mnie było kosmosem gadanie przed maturą o tym czy chcemy się w przyszłości kiedyś pobrać a on był tego pewien jak nie wiem co!!! myślę że gdyby nie jego wytrwałość i jeden najważniejszy cel- być ze mną to byśmy nie byli razem bo pewnie bym go potraktowała jak dziecięcą przygodę ale BUM i stało się- zakochałam się w tym młodzieńcu i dopiął swego- tak jak mówił 7 lat temu- będę jego żoną
Stary 2009-10-28, 21:04   #4073
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
czesc

toskaKrk bardzo ładne te butki ale ja nigdy bym nie dała tyle kasy za slubne buty, nawet jakby mi sie niewiadomo jak podobały, szkoda mi kasy po prostu,
Rozumiem
Ale u mnie jest kwestia taka, że każde jedne buty mnie obcierają, masakrują itd. i mam nadzieję, że butki na wymiar pozwolą mi myśleć o czymś innym niż tylko o ich zdjęciu przez całe wesele

Dodatkowo nie bardzo wiem gdzie mogłabym kupić buty na ślub w niższej cenie?
Bo wszędzie gdzie widziałam buty w kolorze ecru ceny kształtują się od ok150zł wzwyż, a w dodatku większość tych butów jest pokrytych koronką/satyną itp. a ja chcę butki ze skóry

No i jeszcze jest tak, że albo butki mają mini obcasik, albo szpilkę, a ja chcę coś pomiędzy

Cytat:
Jak widzę po sobie ile czasu schodzi na wymyślenie co jakie ma być, potem na wyszukanie gdzie możnaby to znaleźć, a następnie przekonanie się że to nie to/że nie pasuje/że nie da się tego łatwo zdobyć/że cena nieadekwatna i zabawa zaczyna się od nowa to nie wiem czy do ślubu się wyrobię
No ale to ja

Cytat:
A ja mam mojego w przedziale 15cm do 5m ode mnie
Plus w tej chwili jeszcze szwagra w podobnej odległości

Cytat:
60D
A Ty jesteś już "uświadomiona" i nosisz takie staniki czy zaczynasz?
Jakiego biustonosza szukasz/potrzebujesz?

My dziś z moją przyszłą świadkową bawiłyśmy się w tym sklepie z bielizną jak dzieci w sklepie z super zabawkami
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 21:04   #4074
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Myslalam ze przez neta to tylko na filmach
Ja tez nie na studiach, tylko kilka lat temu na imprezie (chociaz TŻ kojarzy mnie juz z jakis wczesniejszych imprez ) u wspolnych znajomych Para zostalismy chyba po 2 latach znajomosci.
Stary 2009-10-28, 21:05   #4075
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość

Wiecie co teraz myśle,że już koniec października,listopad szybko minie grudzien,święta i sylwek.To nasze ostatnie święta/sylwek jako panienki. A coś czuje że urządzimy bibe na wizażu w grudniu z tego powodu.
no jakby nie patrzeć 2 miesiące do NASZEGO roku.. znów mam mrówki w brzuchu
ale tu będzie impreza na przełomie 2009/2010 roku w Sylwestra wszystkie musimy zaszaleć bo to w końcu ostatni panieński sylwester
Stary 2009-10-28, 21:07   #4076
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
uuu ja poznałam swojego tżta na kilka dni przed zakończeniem roku szkolnego w 3 klasie gimnazjum ponad 7 lat temu to było ale było śmiesznie- takie dwa dzieciaczki tż szalał za mną a ja byłam taka jakby niedostępna i wstydliwa on od razu wiedział że albo się ze mną ożeni i będę na zawsze jego albo.... nie było innej opcji dla mnie było kosmosem gadanie przed maturą o tym czy chcemy się w przyszłości kiedyś pobrać a on był tego pewien jak nie wiem co!!! myślę że gdyby nie jego wytrwałość i jeden najważniejszy cel- być ze mną to byśmy nie byli razem bo pewnie bym go potraktowała jak dziecięcą przygodę ale BUM i stało się- zakochałam się w tym młodzieńcu i dopiął swego- tak jak mówił 7 lat temu- będę jego żoną
Moj tez myslal ze jestem niedostepna i wiedzial ze sie ze mna ozeni - przynajmniej tak teraz mowi
Stary 2009-10-28, 21:07   #4077
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie tak tragiacznie, pomysl jakbys miala np. 60j
Ja tam lubię swój rozmiar. Niestety rzadko jest dostępny

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
A Ty jesteś już "uświadomiona" i nosisz takie staniki czy zaczynasz?
Jakiego biustonosza szukasz/potrzebujesz?
No tak od wakacji jestem. Na razie mam trzy dobre staniki. Ostatnio przyszły mi cudowne z Mileny, ale jeden jest tak ścisły, że muszę gdzieś kupić przedłużkę A chciałabym beżowy gładki, a na mój rozmiar takiego nigdzie nie ma
Stary 2009-10-28, 21:09   #4078
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Myslalam ze przez neta to tylko na filmach .
no coś ty!! mój i tżta wspólny kumpel poznał swoją dziewczynę- teraz już narzeczoną przez neta- zupełnie dwa różne krańce Polski a teraz są tak zakochani że aż to z daleka widać już planują ślub- ale taki skromniutki dla samych najbliższych i to na drugim końcu Polski u tej dziewczyny więc pewnie nie będziemy mieli przyjemności w nim uczestniczyć.. nie wiem w sumie czy juz ustalili ostateczną datę ślubu
Stary 2009-10-28, 21:11   #4079
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tam lubię swój rozmiar. Niestety rzadko jest dostępny

No tak od wakacji jestem. Na razie mam trzy dobre staniki. Ostatnio przyszły mi cudowne z Mileny, ale jeden jest tak ścisły, że muszę gdzieś kupić przedłużkę A chciałabym beżowy gładki, a na mój rozmiar takiego nigdzie nie ma
Noo neistety znam ten bol bo u mnie w miescie tez malo jest takich rozmiarow... ale 2 udalo mi sie znalesc a 1 przez neta Musze zamowic cos z tej Mileny, moze polecasz jakis staniczek?
Stary 2009-10-28, 21:12   #4080
metkaa
Zakorzenienie

widze ze duzo z was nie poznało sie na studiach a tak pomyslałam własnie przez te duze odległosci

ja mojego tz miałam pod reka a poznalismy sie tez prze neta
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości