![]() |
#31 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Usa
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zależy kto co lubi. A co do przecen, dzisiaj byłam w Pac sunie i kupiłam kurtkę zimową za 12.99 (normalna cena 89.99) ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
USA porady
witam was moje drogie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Dot.: USA porady
hej! brakowało takiego wątku ;D
ja za dwa dni lece na miesiąc do NY ![]() Osobiście polecałabym Kalifornie, bo jest tam lepszy klimat.. tez cieplutko, ale nie aż tak wilgotno.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Oba stany sa wg mnie swietne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Kalifornia! Floryda to biednego Kalifornia (oczywiscie zart)
Ale naprawde w Kaliforni jest piekniej i wiecej atrakcij. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
a jakie tam temperatury? na florydzie to caly rok chyba jest upal a w californii to zimy sa nie. no piszcie cos prosze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak żeby ci przybliżyć różnice temperatur to np. w Death Valley średnia temperatura w sierpniu to 46 stopni, w San Francisco 21 Co do Florydy - zim nie ma, szczególnie na południu - chociaż czasami w styczniu/lutym jest dość chłodno zwłaszcza wieczorami, natomiast w ciągu dnia dalej jest ciepło. W tym roku nawet padał śnieg w Orlando ![]() Nie da się wybrać z pośród tych 2 stanów- który lepszy - oba mają swoje plusy i minusy. Jednak zachód jest ciekawszy pod względem natury. Przepiękne kaniony, góry, parki narodowe. Blisko do Utah, Arizony, Nevady... , Floryda ma natomiast najpiękniejsze plaże, cudną pogodę, rafy kolarowe, aligatory na podwórkach ![]() Co do przestępczości to nie zalerzy to od stanu ale od danego miasta - czy jeszcze dokładniej okolicy. W Los Angeles bałam się wieczorem w Downtown wysiąść z samochodu, natomiast w okolicach Bel Air - możesz zostawić otwarty samochód z torebką w środku i nie powinno się z nim nic stać. To samo na Florydzie, jak w każdym innym stanie. Są miejsca które powinno omijać się szerokim łukiem a są takie w których nie zamyka się drzwi do domów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
bardzo ci dziekuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Poza duzymi miastami wszedzie jest "zadupie" niewazne w jakim stanie, wiec tym sie nie przemuj.
Ale moim zdaniem New Jersey to najgorsze i najbrzydsze miejsce w jakie mozesz trafic. To przemyslowy stan, nic ciekawego (do zwiedzania) tam nie ma.. Mozesz napisac jakie dokladnie miasto Ci zaproponowali? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
rodzina jest z Scotch Plains, juz napisalam do biura w bostonie zeby usuneli rodzinke bo chce z californii jednak, co mowisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
up uu up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Ja tez wylatuje w lipcu do stanow
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
![]()
czy może ktoś zna jakieś fajne miejsca warte zwiedzenia w USA (okolice Nowego Jorku)? Lece 4 czerwca już drugi raz ale wcześniej nie wiele zwiedziłam :P
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacje w USA
Chętnie się dołączę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wakacje w USA
Ja także chciałabym sie tam wybrać, ale po za tym słyszałam że warto jest pojechąć do parku rozrywki Six Flags, albo w góry
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wracając do twojego pytania - mimo faktu, iż koniec końców nie dotarłam do kalifornii (na florydzie byłam w kissimee i orlando) zgadzam sie z opiniami wyżej - zdecyduj się na kalifornię - floryda to stan emerytów, serio. W dodatku te huragany - pojawiają sie regularnie latem, miałam okazję doswiadczyc takowego i nie było to zbyt przyjemne przeżycie... W zw. z florydą kręci mnie jeden pomysł - warto sie tam wybrać w trasę wzdłuż key biscane - ponoć tamte zakątki są bardzo fascynujące; mamy z mężem w planach takową podróż someday ![]() napisz, na czym ostatecznie stanęło odnośnie wybory stanu i good luck! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
Usa wakacje - help
Witam, mój pierwszy temat.
Tak, więc wraz z moim synem (14 lat) zamierzamy pojechać na wakacje do USA (Nowy Jork lub Chicago - ciągle nie możemy się zdecydować). Tylko problem w tym, że w to lato bilety takie drogie ![]() ![]() z góry dziękuje, bo to na prawdę pilne. Najbadziej pasuje mi wylot ok. 16.07 - 20.08 pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Dot.: Usa wakacje - help
moze warto poszukac w last minute.
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, to chyba Tobie powinno zależec na znalezieniu biletów. Więc nie rozumiem, czemu zamiast szukac w Internecie, oczekujesz, że ktoś bęzie dla Ciebie tych biletów szukał,a nastepnie powiadamiał?
Zajrzyj na Turustykę na stronie Gazety, tam często pojawiają się oferty odsprzedaży biletów.
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
może spróbuj tutaj: www.skyscanner.pl
albo www.expedia.com ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, ciezko bedzie bo kupujesz chcesz je kupic na ostatnia chwile, skoro wylot nawet 20 lipca, ostatnie miejsca sa najdrozsze, poza tym w sezonie letnim bilety sa zawsze drozsze - to normalka. Ale z drugiej strony 4800 za bilet do chicago to jakos duzo mi sie wydaje, ja placilam za bilet do LA 2600 w dwie strony,a le fak ze kupilam go w kwietniu
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
BAN stały
|
A moze sprobuj tego agenta: polecam, maja czesto atrakcyjne ceny
http://www.time4travel.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
BAN stały
|
Kalifornia...Moje marzenie odkąd skończyłam 10 lat
![]() Żyję w wierze,że kiedyś uda mi się tam wyjechać.Czuję coś w rodzaju dziwnego pociągu do Kalifornii.Mam wrażenie,oglądając zdjęcia i tak dalej-jakbym już kiedyś tam była.Ocean,palmy,piasek i to wszystko...To raj. Trzymajcie za mnie kciuki.Musi mi się udać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
Ja też od dłuższego czasu myślę o wyjeździe do USA... W te wakacje generalnie urlopu nie było, ale w przyszłe... Coraz bardziej się nakręcam, tym bardziej, że po raz pierwszy od lat siedziałam cały czas w domu. Niestety nie posiadam rodziny w Stanach, ale myślałam nad czymś w rodzaju Work&Travel albo au pair... Macie może jakieś doświadczenia w tym temacie? Może coś słyszałyście?
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Zazdroszczę Ci.
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Wróciłam we wrzesniu z Chicago i jak dla mnie sklepy typu: Marshalls, Tj maxx, kohl's, Macys, są niesamowite. I wcale nie jest prawdą, ze są tam koncówki kolekcji. Kupiłam sobie tam duzo rzeczy z Tommiego H. ktore na metkach mialy napisane fall 2009. Za sweter TH ktory w Macys kosztowal 45 dolarów zaplacilam w Marshallu 30$.
Wśród torebek jest pełno perełek od Anne Klein, Makowsky, Michael Kors i wcale nie sa to koncowki bo widnieją na ich stronach na ten sezon. Kolezanka dorwala dzinsy guessa za 30 $ ktore w Guessie byly za 70$. WARTO! Kurtki CK czy DKNY na zimę mozna bylo kupic juz za 70-80$. Poza tym mają tam tez piekne piżamy i koszulki do spania - ceny od 12 $ za np. koszulkę Laurena po 15-20 CK. A nawet jak są nie markowe to są po prostu bardzo ładne i naprawde tanie. Buty z Anne Klein np. 25$, sweterki Ralpha Laurena 30$, koszulki RL z rekawkiem 20$ (piekne soczyste kolory rozowe, zielone, fioletowe). Wydałam sporo kasy i moglabym w tych sklepach siedziec godzinami ![]() Co do biletów. To niestety im blizej wyjazdu tym drozej. Sa czesto za to promocje w liniach lotniczych np. ostanio w weekend w Locie byly dobre ceny. Specjalnie sprawdzalam przed promo i w czasie czy nie oszukuja. I tak do Chicago z lotniska lokalnego z przesiadka w Niemczech wyszlo mi 2250 zł a w promocji 1790 zł wiec spora roznica. Tyle, ze wyloty byly tylko na I kwartal 2010, ale na pewno beda nastepne takie oferty. Ja swoj bilet kupilam w kwietniu na koniec sierpnia i zaplacilam tylko 1750 zł. Powiem Wam, ze cena mojego biletu skakała sobie co jakis czas do góry o 20 i spadała z powrotem. Poza tym okres lipiec-sierpien to czas wakacji i zawsze jest drogo. och! zjadłabym tez pancakesa i marshmallow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super ze mialas udany wyjazd ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
![]()
hej! była któraś z Was w USA? wybieram się w tym roku i potrzebuję wszelkich informacji z góry dziękuję za odp.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.