Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-28, 19:53   #4291
Carolajna24
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
A gdzie jest dzisiaj Caro...? Mało tu jej dzisiaj jakoś, aż się stęskniłam chyba

Anulka anulka
, a może Ty mi pomożesz, bo widzę że Ty coś takiego potrafisz: w podpisie masz takie linki "bąbelki", "my", "dieta" - jak to się robi, że wyraz zastępuje cały adres Ja nie potrafię, a chcę
Piszesz np: bąbelki, zaznaczasz to i w edytorze klikasz na taką kule ziemską i wstawiasz adres.

A za chyba się stęskniałam

A mam jakiegoś dołka dzisiaj i nic mi sie nie chce
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 19:58   #4292
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
A dzis zrobilam Filipowi mala sesje
Oto jego grubiutkie uda ktore mam ochote codziennie schrupac
ale rozrabiaka sliczny Fifi
Cytat:
To ja też się pochwalę "sesyją"...
Ninka piekna!!! te jej oczka ... mmm

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość

Pakusiu – mogę sobie wyobrazić jak Ci ciężko. Ja mam z kolei inny problem – ja uważam, że wszystko ja zrobię najlepiej i dlatego nikogo do Huberta nie dopuszczam. Boję się go zostawić nawet z jego własnym ojcem. Rano wychodzę na krótkie siku z Azulą i w tym czasie Guzik zostaje z TŻ-tem, a moja wyobraźnia to takie scenariusze masakryczne zaraz pisze… Także ja z wyboru jestem z Hubą 24h. Nie wiem, co mi się w tym łbie poprzewracało. A jak już czytam, że któreś z naszych wątkowych dzieci poszło na spacer z TŻ-tem albo teściową, jak Filip Aguśki, to normalnie zazdroszczę, bo ja chyba dostałabym jakiegoś paraliżu, jakby mi kto dziecko na spacer wziął. No ja chyba jakaś nienormalna jestem. Mam nadzieję, że mi to przejdzie. Co do prezentów dla sióstr, to nie pomogę, bo naprawdę nie mam bladego pojęcia, co teraz jest na topie.
no to tez problem... ale mysle ze to kwestia pierwszego razu " ja tez tak mialam wczesniej... jak przyszlo mi zostawic Kube pierwszy raz z mama to plakalam jak wychodzialam... bylam roztrzesiona i myslalam ze sobie nie poradzi... kilka razy i nie ma problemow...

ale tez mam ze wszstko chce sama... to tez moj minus wielki... bo ja obiad, ja sprzatanie, ja pranie, ja zabawa z Kuba... a pozniej tak jak teraz nie mam sil na nic

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Tesciowa mi sie teraz pyta, czy jakby cos to moglaby malego zostawic w domu samego i wyjsc na chwile?
nie no ja nie moge... kocham twoja tesciowa... jest taka smieszna

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
poczytałam Was ale nie mam mocy by odpisywać, egoistycznie i na szybko powiem, jestem po3godzinnej rozmowie z szefem i okazuje się, że moje stanowisko pracy zostanie zlikwidowane, ze względu na gorszą kondycje finansową spółki Jestem w kropce, mam gdzie wrócić, ale nie chce przystać na warunki szefa, jestem załamana, ostatnio postanowiliśmy z tżtem zaniechać budowę domu na jakiś czas postarać się o kredyt na mieszkanie w Warszawie, ale w takiej sytuacji nie wiem co będzie a najgorsze jest to, że Tż wyjechal i nie mam jak z nim czegokolwiek przedyskutować, poradzić się no i..przytulić

jutro na pewno nadrobię coście napisały, ale dziś wybaczcie, nie mam jakoś nastroju, będę Was podczytywała
oj kochana caluje cie i sciskam... mocno!!! tz nie ma ale jakos musisz dac rade... szkoda ze twoje stanowisko likwiduja kurcze... ale zaproponowali cos przyzwoitego?

Cytat:

Anulka anulka
, a może Ty mi pomożesz, bo widzę że Ty coś takiego potrafisz: w podpisie masz takie linki "bąbelki", "my", "dieta" - jak to się robi, że wyraz zastępuje cały adres Ja nie potrafię, a chcę
a moge ja sprobowac ???

w edytorze podpisu wpisujesz normalnie np. NINKA.... zaznaczasz to i klikasz ten globus ze spinaczem... i wtedy wychodzi okienko. wpisujesz adres www na jaki ma byc przekierowanie, klikasz okej wsio

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

aaaa zapomnialam wam powiedziec ze szefowa mi ma dac ten skoczek dla dzieci ciekawe czy nie zapomni... powiem tz zeby jej przypomnial

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 20:04   #4293
iwciag
Wtajemniczenie

pakusia no właśnie nie, nie chodzi o pieniądze, bo będę miała taką kasę jaką zakładaliśmy z tztem ze muszę zarobić, tylko rodzaj pracy absolutnie mi nie pasuje, ale nie wiem czy nie będę musiała na zachaczenie, bo nie stać nas będzie bym mogła siedzieć w domu, kiedy wynajeliśmy większe, droższe mieszkanie z myślą, że ide do pracy teściowa małym się opiekuje

Carolajna to możemy sobie5przybić, u mnie też dół a i chyba jeszcze z Mariką.
Aguska
dzięki\
Anula ja od dziś Twój plan wprowadzam oduczania małego od jedzonka nocnego
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 20:08   #4294
esti1984
Wtajemniczenie

pakusia no więc pozostaje nadzieja w mamusi która niebawem urodzi.....tylko to jeszcze trochę czasu:/

cinusiowa śliczne te kozaczki...miałam takie same dla Julki tylko różowe....ale komuś oddałam

ursul to fajnie że masz luzzzz jak mi się nie chce robić obiadu albo porządków tp też informuję TŻ-ta i on wraca z pracy i sprząta i gotuje
dla córci za picie z kubeczka. Moja Julka też piła z kubeczka zwykłego odkąd skończyła 4,5 miesiąca bo nie akceptowała w ogóle butelki muszę spróbować jak Nikoli by się spodobało

Aguśka Filip cały smakowity...też bym schrupała

cinusiowa jak ja dawno nie widziałam Ninusi (bo dawno mnie nie było ślicznotka ci rośnie
więc za Was też trzymam kciuki

Illbana odstresuj się dziewczyno....będzie dobrze. Trzymam kciuki

Bercia tyle nie spać

Aguśka po tym tekście czy teściówka mogłaby wyjść zostawić małego na bank bym z nią dziecka nie zostawiła

iwciag trzymam kciuki żebyście podjęli dobrą decyzję

marika ale się dzisiaj namęczyłaś Igorek w sumie też oby ładnie Ci dzisiaj spał to ładnie idzie sprzedaż z taką promocją nawet nie wiedziałam że tak szybko to schodzi ale w sumie na półkach pampersów nawet mało było niech częściej robią coś takiego
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 20:14   #4295
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Carusia a coś Ty nerwista. Nom normalnie się kobieto za Tobą stęskniłam, a ta mnie chce bić za to... Dobrze już nie będę tęsknić... foch

marika ja taki pchacz chcę Nince kupić pod choinkę, chyba że znajdę coś innego ciekawszego
(udał mi się ten link)

esti Ninka już zajęta przez Michasia

Caro i Pakusia dziękuję za pomoc z linkiem

Edytowane przez cinusiowa
Czas edycji: 2009-10-28 o 20:24
cinusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 20:26   #4296
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Tez bym olała jakby mnie w żywe oczy oszukiwali
Swoją drogą, to całkiem pomysłowe
Gratuluję inwencji twórczej
To nie mój pomysł Ale najważniejsze, ze działa!
Cytat:
Anulka anulka, a może Ty mi pomożesz, bo widzę że Ty coś takiego potrafisz: w podpisie masz takie linki "bąbelki", "my", "dieta" - jak to się robi, że wyraz zastępuje cały adres Ja nie potrafię, a chcę
Widzę, ze juz ci babki wytłumaczyły.
Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
Piszesz np: bąbelki, zaznaczasz to i w edytorze klikasz na taką kule ziemską i wstawiasz adres.
o rany! a ja za kazdym razem męczyłam się z BBCodami!
Zanim wytłumaczyłabym to cinusiowej....szkoda gadać.

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 20:45   #4297
gosikk_s
Zakorzenienie

Blondynka, faktycznie Olivierek szczuplutki i jakie oczyska

Kathi, piękna sesja gratuluję 1,5 zęba, my mamy dopiero kawałeczek

Carolajna, czemu nie chcesz słoiczków z mięsem? Ja dziś kupiłam wszystkie rodzaje po 5 miesiącu

Cinusiowa, ja mam ten dwupak z lovi i w sklepie dałam 20 zł. Ale sama nie mam siły ssać przez ten ustnik więc jak mój dzieć ma to niby robić A Ninka urocza jak zwykle

Esti, pięknie Nikolka już siedzi, śliczności malutka

Aguśka, może jednak przemęczcie się z tą teściową, w końcu to tylko kilka miesięcy. Zawsze to babcia a nie obca kobieta. Fakt że nieciekawie to wygląda ale zanim Fifi zacznie biegać to już teść powinien dołączyć do pomocy, może nie będzie tak źle? A udka Fifiego faktycznie pulchniutkie Mycha jest mistrzem w robieniu mostka bo robi go zawsze jak się wkurza A ten sztuczny, wymuszony kaszel to normalka

Iwciag, współczuję mam nadzieję że jakoś się sytuacja wyklaruje

Marika, oj musi być ciężko skoro już nawet Ty nie masz siły. Trzymaj się kochana, jutro będzie lepiej

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-28, 20:49   #4298
rumiankowa
Zadomowienie

cześć Dziewczyny. czytałam Was od dwóch dni i nic nie pamiętam
więc tylko STO LAT dla Boszenki i wczorajszych oraz dzisiejszych solenizantów
egoistycznie tylko o Gosi będzie:
jest po szczepieniu, nawet nie pisnęła, była przy tym druga para z dzieckiem i babka mówi do mnie "pani też na szczepienie czeka?" (bo oni w tym czasie rozbierali syna do badania - straszny kocioł u nas w przychodni bo remont), ja mówię, że właśnie przed chwilą miała szczepionkę, a ona stwierdziła, że mąż musiał wziąć urlop bo jej 4,5 miesięczny synek nie daje sobie szczepionki zrobić. więc jestem dumna z córki
waży 7680g i ma 69 cm. dostałam pozwoleństwo od pediatry na podawanie Małej już obiadków z mięskiem kazała dawać całe słoiczki, jeśli Gosia chce tyle zjeść, a ja przyzwyczajałam ją po 2-4 łyżeczki dziennie do marchewki z ziemniakami i jabłuszek
dziś dostała pół słoiczka marchewki z jabłkami

w dyskusji o płaczu dzieci podpisuję się pod zdaniem Małgosi, Aguśce potwornie współczuję, bo ja po tekście apropos wychodzenia z domu chyba dostałabym zawału, chociaż masz rację że babcia to zawsze babcia a nie nie wiadomo kto... chociaż jeśli znalazłabyś polecaną nianię, to chyba jednak wolałabym nianię... albo znajdź nianię, niech niania siedzi z Filipem, a teściowa z nianią Caro zazdroszczę cudnego domku i życzę wytrwałego małża, cieszę się z dobrego pobytu Kathi i podziwiam Wasze zdjęcia, trzymam kciuki za znalezienie pracy przez Małgosię i za iwciag, żeby jednak ta praca nie była taka najgorsza, mam nadzieję, że Marika, iwciag i Carolajna zasypią swoje doły
dla "zignorowanych" i tych, o których pamiętałam

a, chwalicie się swoimi zdjęciami dzieciaczków po porodzie - bardzo piękne - a dzieci się tak bardzo pozmieniały od tamtej pory
my nie mamy, Gosia też opiła się wód płodowych ze smółką, nie oddychała, więc dostałam ją tylko na chwilę na brzuch i błyskawicznie mi ją zabrano, żeby odessać wody i ją wentylować (5minut), później na 12h trafiła do inkubatora.
(pewnie przez ten czas, kiedy pisałam, dopisałyście jeszcze ze dwie strony )

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

michaela, widzę Cię male, Ciebie też
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 20:58   #4299
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny ale zescie napisaly
niestety musicie mi wybaczyc ale nie nadrobie dzis wszystkiego
Jestem zmeczona
Podalam dzis bryanowi kasze manna.. i chyba nie jest uczulony na gluten bo wszystko z nim okej

Mell a po co chcesz dawac z butelki??
nie lepiej juz uczyc lyzeczka?
ja na twoim miejscu uczylabym jesc lyzeczka juz duzy szkrabik przeciezjuz mozna uczyc
Mi pediatra powiedziala ze wlasnie ten gluten troche podstepny i uczulenie moze wystapic nawet po pol roku
a co do jedzenia lyzeczka to Aleks uwielbia, on nawet wode bardzo tak lubi pic a z butelki nie chce...

sto latek dla Bryanka Nikoli i Huberta
Troszke z rozmiarkiem literek mi sie przesadzilo...ale co tam pol roczku swietujemy...

Nie doczytalam do konca wiec zrobie to jutro i odpisze bo poprostu taka zmeczona jak dzisiaj to jeszcze nie bylam...
nie daje rady utrzymac otwartych oczu...

a szkoda bo tak lubie tu z wami posiedziec...
no coz do jutra

Edytowane przez Mell_xx
Czas edycji: 2009-10-28 o 21:00
Mell_xx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 21:07   #4300
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121
Lightbulb Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II

Bożyszczeeeee , ta sprawa ze szkoła juz mnie doprowadza do białej gorączki, zaś miałam telefon, że sa jakies szanse na zmiane uczelni, ale jeszcze nic pewnego i tak w koło Macieja. Nim się cokolwiek wyklaruje to luty będzie . Nadal wytrwale szukam chętnego na zarobienie kasy za moja pracę, ale lekko nie jest . Krasnal śpi ładnie puki co od 19, a mi cycuch odpadnie z nadmiaru mleka bo dostał na noc kaszkę. Idę zaraz nynac bo nie wiem jaka mnie czeka nocka oraz jutrzejszy dzień również nie zalicze do najspokojniejszych, taki juz los samotnej matki ( ale może już tylko miesiąc, do powrotu Tż).

cinusiowa -tez ciekawy ten pchacz, tylko ja bym chyba wolala z jeździkiem, ale to tez jest ciekawe http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=786117181 ale ciut drogie.

rumiankowa - ojjj musze zakopac ten mega dołek ale nie wiem kiedy . A córcia dzielna i pieknie rośnie .

gosikk_s - skoro ja padam to znaczy że nie jest lekko, ogólnie nie mam problemu z cierpliwościa, ale dzisiaj moje mysli i żale sie skumulowaly i było wielkie bum w postaci płaczu.

esti - zgadzam się rossman ma fajne promocje, na dziecięce rzeczy też typu jedzonka, kaszki, pieluszki itd. dobry sklep . Ja własnie ide spac bo padam ze zmęczenia i katar mnie zabija

D O B R A N O C - oby jutrzejszy dzień był o niebo lepszy

Edytowane przez marika2121
Czas edycji: 2009-10-28 o 21:10
marika2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 21:09   #4301
pakusia86
Zakorzenienie

Kubek spi, ja sie nudze... kurcze nic mi sie nie chce... czekam az tz wstanie i lece do wyrka mam tylko nadzieje ze Kuba przespi jakos ta noc bo jak bedzie powtorka zeszlej to sie chyba pochlastam on to ma w nosie bo spal dzis popoludniu dwa razy po godzince i raz 2 i pol godziny!!! a ja spalam jakies 4 h 2x2h

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
pakusia no właśnie nie, nie chodzi o pieniądze, bo będę miała taką kasę jaką zakładaliśmy z tztem ze muszę zarobić, tylko rodzaj pracy absolutnie mi nie pasuje, ale nie wiem czy nie będę musiała na zachaczenie, bo nie stać nas będzie bym mogła siedzieć w domu, kiedy wynajeliśmy większe, droższe mieszkanie z myślą, że ide do pracy teściowa małym się opiekuje
no tak... ja tak siedze w domu i boje sie do pracy nie chce isc... ale jak nam nie obniza w marcu czynszu t trzeba bedzie czegos szukac

ja to jestem o tyle w konfortowej sytuacji ze tz pracuje na nocki... wiec w dzien moge pracowac chociaz na pol etatu a on w tym czasie bedzie z Kuba... ale jak sobie pomysle to az mi sie slabo robi... no warunkiem tez musza byc cale przespane przez Kube noce... bo nie mam zamiaru sie ***** ... i tak bedzie do 5-6 roku zycia Kuby na przedszkole nas nie stac, wogole teraz to malo kogo stac tu na przedszkole... no chyba ze cos zniza ceny... bo jak narazie to 1300 euro na miesiac... no moze jakies za 1000 by znalazl... no ale 1000 euro za przedszkole... to ja dziekuje

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
pakusia no więc pozostaje nadzieja w mamusi która niebawem urodzi.....tylko to jeszcze trochę czasu:/
no albo chociaz niech juz idzie na macierzynski no doczekamy sie... z Heksia sie znamy, znaczy ona mnie z widzenia... bo wyobrazcie sobie siedzialysmy razem w poczekalni w czasie ciazy chyba z 2-3 razy i ona wiedziala ze ja to ja i nie zagadala franca jedna!!!
pozatym moj tz zna sie z tz Heksi i moze wkoncu nam sie uda spotkac mam nadzieje

Cytat:
marika ja taki pchacz chcę Nince kupić pod choinkę, chyba że znajdę coś innego ciekawszego
(udał mi się ten link)

esti Ninka już zajęta przez Michasia

Caro i Pakusia dziękuję za pomoc z linkiem
fajny pchacz!!! taki wielofunkcyjny i nie drogi
zapisuje linka

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
egoistycznie tylko o Gosi będzie:
dla mojej synowej!!!! dzielna dziewczyna rosnie... nie tak jak moj mieczak ale my dopiero szczepienie za 3 tygonie wiec moze cos zmeznieje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-28, 21:10   #4302
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość

cinusiowa -tez ciekawy ten pchacz, tylko ja bym chyba wolala z jeździkiem,
z jakim jeździkiem, bo nie wiem co masz na myśli
Stary 2009-10-28, 21:10   #4303
esti1984
Wtajemniczenie

gosik ale w tym niekapku masz taki "zaworek" i musisz go lekko "wyciągnąć" (regulujesz sobie) to wtedy picie bardziej leci a jak go całkowicie wyciągniesz (ten przezroczysty) to leci jak z kubeczka i nie jest to wtedy niekapek

a ja dzisiaj zostałam CIOCIĄ
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 21:13   #4304
Carolajna24
Zakorzenienie

Cinusiowa a czemu tylko troche? co żeś się ukryła??:P
gosikk to mój syn nie chce jeść tych słoików z mięsem, mojej zupki miesnej trochę zjadł, bynajmniej nie miał odruchu jak po słoiczkowych
mell, marika

rumiankowa
a co ja źle napisałam o płakaniu

za szybko piszecie
idę bo dziś nie nadąże

Edytowane przez Carolajna24
Czas edycji: 2009-10-28 o 21:15
Stary 2009-10-28, 21:14   #4305
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość

a ja dzisiaj zostałam ciocią

gratulacje!!!! :d

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-28, 21:20   #4306
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

cinusiowa - no np. cos takiego http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=796511 677 myślę że fajne jest i ciekawsze niz taki rowerek. Ja nie potrafie zrobic tego cudu z linkiem co ty, a próbowałam tak że zaznaczyłam link nacisłam tą kule ze sponaczem, tam się pokazał ten adres i dałam ok i dupkaaaa nie ma tak jak trzeba.

Carolajna - kto jak kto ale ty z nadażaniem nie masz najmniejszego problemu, kobieta torpeda jesteś .

esti - gratulacje ciociu .

Edytowane przez marika2121
Czas edycji: 2009-10-28 o 21:22
marika2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 21:29   #4307
Carolajna24
Zakorzenienie

ja dzisiaj jakaś mało rozgarnięta
czytam i nie wiem co komu

Esti GRATULACJE

Ktoś pytał czy duży ten pokoik. Więc nie duży
Ale tam będzie tylko łóżko dla córci regał na zabawki i biurko więc domek w niczym nie przeszkodzi
Stary 2009-10-28, 21:32   #4308
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

marika to nie adres zaznaczasz tylko wyraz... a po wciśnięciu kuli wpisujesz adres w tym okienku co wyskakuje

Pakusia odnośnie tego komentarza na NK, to nie ja będę miała problem z adoratorami Ninki, tylko Michaś Caro ewentualnie tatuś Ninulki, bo on się bawi w strażnika jej cnoty

Caro ależ baaarrrrdzzzooo tęskniłam kochana nie smutaj się i uśmiechaj do nas łooo o tak
Stary 2009-10-28, 21:33   #4309
Ewelain1987
Zadomowienie

witam was ponownie
my dzis bylismy na zakupach kupilam malutkiej kubek niekapek i od jutra bede uczyc ja pic z niego.

przeczytalam wszystkie posty ale juz ne pamietam co ktora pisala

anulka ja tez od dzis zaczynam wprowadzac twoj plan oduczania malej jesc w nocy

lece spac.. dobranoc kobitki pa

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-28, 21:38   #4310
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Pakusia odnośnie tego komentarza na NK, to nie ja będę miała problem z adoratorami Ninki, tylko Michaś Caro ewentualnie tatuś Ninulki, bo on się bawi w strażnika jej cnoty
a to rozumiem ze Nina juz "sprzedana" ??

no tak... tatus bedzie szalal jak Ninka bedzie pannica oj chcialabym to zobaczyc

Stary 2009-10-28, 21:42   #4311
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
a to rozumiem ze Nina juz "sprzedana" ??

no tak... tatus bedzie szalal jak Ninka bedzie pannica oj chcialabym to zobaczyc
trzymaj Kubusia z dala
patrz co kupujehttp://allegro.pl/item761471994_krze...slo_extra.html

i jeszcze znalazłam :http://allegro.pl/item789278795_ss_f..._nakladka.html

http://allegro.pl/item788940536_fish...ainforest.html

Cinusiowa

nieogar ze mnie dziś do fryzjera chce! kto mi popilnuje Małego??
Stary 2009-10-28, 21:43   #4312
Illbana
Raczkowanie

Esti - dziękuję za kciuki i gratuluję!!!

Marika - przytulam Cię mocno bidulko Jakby Ci tu pomóc?

Agusia - o jeżu Cinusiowa ma rację - znalezienie dobrej opiekunki może trochę potrwać. A może już teraz zaproś teściową na jeden dzień i bądź tylko obserwatorem. Zobaczysz, jak sobie radzi. Ale z tym wychodzeniem z domu, to już chyba przesadziła. A co Twoja mama o tym wszystkim sądzi?

Pakusiu - masz rację - ten "pierwszy raz" jest najtrudniejszy. Najdłużej nie widziałam Guziczka jakąś godzinę i to była tortura (ja się boję, że coś mu się stanie, kiedy mnie nie będzie obok niego). Ale u mnie w ogóle jakoś tak po porodzie czarnowidztwo się pogłębiło. Spokojnej nocy Ci życzę, coby Kubulek spał mocno i długo

Rumiankowa
- buziaki dla dzielnej Gosi

Iwciag - bym zapomniała - też Cię przytulam

Dobranoc dziewczynki

Hubert

Edytowane przez Illbana
Czas edycji: 2009-10-28 o 21:45
Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 21:59   #4313
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Caro ale u mnie lipa by była z tą nakładką, bo my nie mamy w domu krzeseł

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewelain1987 Pokaż wiadomość
juz ne pamietam co ktora pisala
Pod każdym postem w prawym dolnym rogu masz zakładeczki "cytuj", "wielocytuj" "odp" i jak przy czytaniu cudzego posta będziesz chciała coś odpowiedzieć kliknij wielocytuj i czytaj dalej, potem znowu i jak dojdziesz do końca to kliknij "odpowiedz" i w oknie odpowiedzi pokażą ci się wiadomości do których chcesz się odnieść jako cytaty... Trochę namotałam więc nie wiem, czy załapiesz co napisałam
Stary 2009-10-28, 22:04   #4314
Carolajna24
Zakorzenienie

eeee
to jak wy jecie obiady np
mi się ta pierwsza podoba gdyż: często w trasie jestem, czy u koleżanki czy gdzieś, nawet w domu non toper rozkładać to duże krzesełko średnio wygodnie. A tak to bach na krzesło i już Mały przy stole a to tak fajnie w walizkę się składa i tanie jest

co do fryzjera:
jaki kolor będzie mi pasował a fryz?
macie jakieś pomysły?
włosy mam do ramion z przodu dłuższe odrośnięta Victoria a kolor jak w albumie włosy mam gęste grube i średnio podatne na układanie raczej oporne
pomocy

Edytowane przez Carolajna24
Czas edycji: 2009-10-28 o 22:06
Stary 2009-10-28, 22:10   #4315
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
eeee
to jak wy jecie obiady np
mi się ta pierwsza podoba gdyż: często w trasie jestem, czy u koleżanki czy gdzieś, nawet w domu non toper rozkładać to duże krzesełko średnio wygodnie. A tak to bach na krzesło i już Mały przy stole a to tak fajnie w walizkę się składa i tanie jest
kanapa, fotel - stół

Boszzzz zaraziłam się od siostry piosenką ło tą i nie mogę przestać jej słuchać Robię Tż kanapki i śpiewam, zmieniam dziecku pieluchę śpiewam, piszę do was śpiewam... i ciągle to

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Caro co do włosów to ja nigdy nie miałam wyobraźni ay wymyślać fryzurki więc Ci nie pomogę
Stary 2009-10-28, 22:15   #4316
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Kochane zmiescilam sie w mundurek do pracy
Tylko bluza mi sie nieco skrocila przez ten biust wiekszy o rozmiar
Pokazuje sie

marika szukalam troche po opiekunkach to u mnie nawet do 15 zl/godz. Ale masz racje, jakos sie to ulozy

gosik moj tak zaczal smiesznie kaszlec dopiero od jakiegos czasu: i ciagle slysze: ehe ehe

rumiankowa to Filip zjada po 160 zupki mniej wiecej ten to dopiero ma apetyt. A dzis nawet 200 ml zjadl Gosia dzielna, nalezy jej sie buziak a odwage i slicznie wazy
haha to rozwiazanie z tesciowa i niania dobre by bylo
ale niestety nie mozliwe do wykonania

marika a co z ta propozycja pracy tzta ktora mial miec??? bo nie wiem czy pisalas czy mi umknelo...moja kochana tak bardzo Ci wspolczuje

pakusia zycze w miare spokojnej nocy

Karolinka a mozna popilnowac Ci malego wirtualnie?

Ilbanka no ten tekst tesciowej mnie rozwalil...
jak tz wroci z pracy to mu zaraz powiem...ale znajac jego, nie przejmie sie bo to jego mama i on jak zawsze twierdzi ze da sobie rade.
Moja mama tez troche tym tekstem sie zdziwila i tym wszystkim ale mnie pociesza i mowi ze jakos to bedzie i mam sie nie martwic...ale to nie takie proste
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 22:18   #4317
milena07
Raczkowanie

Ja tak nieco chaotycznie, bo mam w domu cd remontu. Wreszcie wybrałam sie na porządny spacer i wróciłam gdy juz było ciemno( na zegarku nie wygladało to tak tragicznie bo było po piątej, ech ta zmiana czasu). Kuba był niesamowicie zdziwiony bo gdy zasypiał świeciło słonko a gdy sie obudził było ciemno.

magdauchahahaha czytałam że gdy dziecko zaczyna już brać wszystko do buzi można przestać wyparzać butelki, ja mam sterylizator parowy Aventu i jest on dla mnie bardzo wygodny, butelki stoją sobie w nim i czekają po wyparzeniu na użycie i chyba będe go używać dopóki Kubuś bedzie pił z butelki

carolajna co do jedzenia to wyszło że mój Kubek pije chyba najwiecej na raz bo 210ml 4 razy dziennie( w tym dwa razy z jedną łyżka puree ryżowego z marchewka i groszkiem a na noc z trzema łyżkami kaszki bananowej)+słoiczek zupki+pół słoiczka deserku.Samo mleczko ze smoczka 3 z aventu a z kaszkami z trójprzepływowego Za piciem nie przepada a daję albo rozcieńczony sok albo herbatki.

małgosia trzymam mocno kciuki za znalezienie fajnej, dobrze płatnej pracy

Cinusiowa te perfumy naprawde przypominaja oryginał?, ja przyzwyczaiłam sie do fajnych zapachów, zawsze to troszke luksusu a teraz na tym bezpłatnym urlopie....to wiadomo

Ursull ależ Ta Twoja córcia zdolna bestia

Aguskaa Filipek przesłodki, widze że ty chyba lubisz ubierać go w takie pastelowe kolory, prawda?

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie mycia ząbków. kurcze będę musiała się jakoś za to zabrać bo takie śliczniutkie, białe te pierwsze ząbki że trzeba o nie dbać

co do rowerków, samochodzików-pchaczy itp to polecam taką polska firmę http://www.arti.pl/,

Pozdrawiam Wszystkie Mamusie, dobrej, przespanej nocki
milena07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 22:20   #4318
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
trzymaj Kubusia z dala
patrz co kupujehttp://allegro.pl/item761471994_krze...slo_extra.html

i jeszcze znalazłam :http://allegro.pl/item789278795_ss_f..._nakladka.html

http://allegro.pl/item788940536_fish...ainforest.html

Cinusiowa

nieogar ze mnie dziś do fryzjera chce! kto mi popilnuje Małego??
ta pierwsza podobna do mojej... jest fajna ale minus ma taki ze sliskie strasznie... ale ja dalam na to kocyk (przymocowalam) i jest o niebo lepiej i fajne bo sklada sie szybko i moge wszedzie zabrac

ale podoba mi sie to 2 napewno jest wygodne!!! no ale tez kosztuje !

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
Pakusiu - masz rację - ten "pierwszy raz" jest najtrudniejszy. Najdłużej nie widziałam Guziczka jakąś godzinę i to była tortura (ja się boję, że coś mu się stanie, kiedy mnie nie będzie obok niego). Ale u mnie w ogóle jakoś tak po porodzie czarnowidztwo się pogłębiło. Spokojnej nocy Ci życzę, coby Kubulek spał mocno i długo
dobranoc

Cytat:
kanapa, fotel - stół

Boszzzz zaraziłam się od siostry piosenką ło tą i nie mogę przestać jej słuchać Robię Tż kanapki i śpiewam, zmieniam dziecku pieluchę śpiewam, piszę do was śpiewam... i ciągle to

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Caro co do włosów to ja nigdy nie miałam wyobraźni ay wymyślać fryzurki więc Ci nie pomogę
fajna piosnka

Stary 2009-10-28, 22:24   #4319
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
co do fryzjera:
jaki kolor będzie mi pasował a fryz?
macie jakieś pomysły?
włosy mam do ramion z przodu dłuższe odrośnięta Victoria a kolor jak w albumie włosy mam gęste grube i średnio podatne na układanie raczej oporne
pomocy
o ktorych wlosach mowisz?
co do kolorku to staralam sobie Ciebie wyobrazic w ciemnych wloskach i wg mnie chyba by Ci nie pasowaly..
Tobie ladnie w jasnych, moze pokombinuj z balejazami w jasnych odcieniach zaraz poszukam czegos i Ci wkleje

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
Napisane przez milena07 Pokaż wiadomość
Aguskaa Filipek przesłodki, widze że ty chyba lubisz ubierać go w takie pastelowe kolory, prawda?
dziekuje
a tak lubie pastelowe kolorki ale czasem zaszaleje i np kupilam mu takie zolciutkie rekawiczki
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 22:26   #4320
Carolajna24
Zakorzenienie

DZIĘKUJE DUPECZKI ZA ODPOWIEDZI W SPRAWIE BUTELKOWANIA

Cinusiowa
przypomniałaś mi tą piosenkęi teraz ja śpiewam
Agusia sexi siostrzyczka
chyba z minutę myślałam o co ci chodzi...mówie, niewidoma jakaś zdjęcnie widzi w albumie czy co??
później połapałam

zaraz wam wkleje jak wyglądałam w kwietniu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości