|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - II
ja dziś zużyłam 5 próbek:
- Active C La Roche Posay 1,5 ml - szampon nawilżający Biosilk 15 ml - talk do stóp dezodorujący w kremie Ziaja - krem Nivea Soft 4 ml - wygładzające mleczko do ciała Nivea 4 ml
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie się wymaseczkowalam- wcześniej zrobilam stymulującą sake i ryż z Avonu (zostało mi jej jeszcze na 1 użycie) a teraz siedzę z oliwkową
![]() strasznie dużo rzeczy mnie teraz kusi z Natury z nowej gazetki wypatrzyłam:* zestaw Dove za 29,90 *zestaw Bielenda Bioplantacja bawełna * zestaw Stara mydlarnia *kosmetyki Mypa z masłem shea * owocowe żele do kąpieli w shakerze *balsam AA masło kakaowe, który mialam kiedyś i uwielbialam i tylko czekam na promocje * nowe zele Palmolive * perfumy Eternity, w których sie zakochałam po próbce oraz Hypnose Co gorsze po przejrzeniu katalogu 15 z Oriflame wypisałam sobie: *Balsam do ust za 12,90 *Błyszczyk Sugar Glaze (nie wiecie czy on jest jasny i blady, bo taki chcę) *Błyszczyk owocowy ze stron wyprz. za 7,90 *Scrub do twarzy z Algami (bo nie mam żadnego w zapasie) * szampon wiśnie i migdaly * Balsam z ekstraktem z groszku ujedrniajacy ![]() *nie wspominajac już o nowych perfumach ![]() A z Avonu z kat.16 podoba mi się: *zestaw migdałowy *woda perf. treselle * maslo do ciała z minerałami morza Martwego *scrub do twarzy miód i mleczko migdalowe * zestaw do stóp wanilia i brązowy cukier Ubijcie mnie, bo nigdy nie wyjdę z tego nałogu!!! Listopad będzie pełen dylematów!!
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
luskap, ale masz rozbuchane zakupy w planach
kup tylko to co potrzebujesz najlepiej.
|
|
|
|
#4594 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję zużyć.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wybierz tylko to co najpotrzebniejsze. Niedługo będą zestawy świąteczne, wyprzedaże to nie ma co szaleć.
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie chwilowo zero zuzyc, ale konczy mi sie odzywka Syoss i puder Ori Sublime
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
Luskap, przy twoich ogromniastych zbiorach ty jeszcze chcesz tyyyle kupić ?
Oj bo będą baty ! Ja wczoraj wykończyłam 400 ml żelu J&J i mleczko powitanie z Afryką Bielendy
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj zużyłam próbke kremu pod oczy.
Dziś chyba przerwe moje "nie kupowanie" mama idzie do rosmana po swój prezent (jeśli bedzie miała czas) i poprosiłam ją o zakup pasty blendamed i tonik synergen z kodów i oliwke babydream. Zobaczymy czy moj odwyk się powiedzie czy nie. |
|
|
|
#4598 |
|
Zadomowienie
|
porzeczko Twój odwyk już jest bardzo udany! tyle czasu nic nie kupować!
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje :kwiatek:
|
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Luskap:
![]() Napewno wykasowałabym te żele w shakerze - znając takie bajerki, to zapachy bedą sztuczne, możliwe że zupełnie nie podobne i będą wysuszać skórę. Balsamów masz całe mnóstwo, więc z balsamem AA się nie pali - jeszcze napewno będzie w promocji. Do tego czasu zdarzysz zrobić miejsce dla niego. Podobnie z żelami Palmolive (btw: wąchałam je wczoraj i mi się nie podobały Zdecyduj się na 1 scrub - Oriflame lub Avon. Zestawy - napewno przed świętami będą podobne, może i lepsze więc może lepiej poczekac ![]() Gdybyś choć tyle wyrzuciła z listy zakupowych, to już było lepiej ![]() Cucciola: kremy do rąk sa OK Zużyłam Rich Moisture z wapniem. Jest gęsty, pozostawia lekka wartwę, nie lepi się, nie ma wrazenia mokrych rąk (nienawidzę lekkich, wodnistych kremów do rąk, które nic nie robią, jak np. z Ziaji czy z Oriflame Koshatko: dobrze, że sie nie skusiłam na ten krem do ciała - nie dość, że lekki, to jeszcze "pachnie" ananasami ... Porzeczko: ja również jestem pod wrażeniem Żebyś tylko teraz nie wpadła w kosmetyczny amok, jak mi się to zdarza, po okresach bezzakupowych ![]() Mi z Oriflame w oko wpadł karmelowy krem za 9,90 i świąteczny żel pod prysznic (w tamtym roku brakło dla mnie, może teraz się uda ).Wczoraj składałam zamówienie z Avonu ale dla siebie nic nie wziełam - tzn wzięłam pogrubiający tusz do rzęs Color Trend (uwielbiam go, a do końca roku już sie nie pojawi w promocji) ale podrzuce Mikołajowi do paczki, więc na liście zakupowej nie ma
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-10-29 o 10:44 |
|
|
|
#4601 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Księżniczko Ty robisz zapasy zapasów! baty i to porządne Powodzenia w załatwianiu z nową uczelnia oby Ci sie szybko udało przenieść ![]() [1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;14965272]Do tego dążę [/QUOTE] Taki stan osiągnęłam po 8 miesiącach odwyku Cytat:
fuksja wymiatasz Cytat:
jakie stempelki ? ![]() A bluzeczki supe bardzo łądne wyciecie w serek Cytat:
Ja już sie zakochałam w samoróbnych kosmetykach No prawie pustki jeszcze na początku roku miałam zapełnione kosmetykami barek, 2 szafki, półkę w łazience, półkę u TŻta- teraz mam dwa niepełne koszyczki na jednej półce w szafce, parę flaszeczek w lodówce i pielegnacje cery w łazience na 1/4 półk lustra teraz dopiero zdaję sobie sprawę jaką byłam niewolnicą nowości i promocji Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mmm miodek w wersji karmelowej może być fajny ale mam jeszcze 2 carmexy wiec sobie odpuszczę ![]() A czym takim przypasował Ci ten tusz CT ? |
|
|
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
Shpilcia:
Wrzucam linki do stempelków: http://www.essence.eu/pl/products/nails/nail-art.html http://amarenasblog.blogspot.com/200...-set-notd.html http://polish-lounge.blogspot.com/20...tampy-set.html http://www.pinkmelon.de/magazin/make...neuheiten.html Co do tuszu: bardzo ładnie pogrubia
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uwielbiam zapach ananasa i dla mnie to plus. No ale każdy lubi co innego.
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musiałam je zawsze przeoczyć w szafie essence ![]() Niezła technika, a nie robią Ci się grudki? Mniej więcej wiem o jaki styl nakładania Ci chodzi |
|
|
|
|
#4606 | |
|
Miss Pudernica
|
U mnie w zużywaniu też zastój. Niedługo skończę dwa balsamy. Wyciągnęłam z zapasów kolejny żel, już ich coraz mniej jest
Cytat:
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaczęłam te sumy praktycznie z przymusu oszczędzać na studia i tak jeszcze tych oszczędności nie odczuwam, ale jak będę miałą lepszą płatnie prace to to odczuje moja kieszeń. Wole np. pójśc sobie na cappucino z koleżanką niż kupić kolejny krem
|
|
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Bo ich nie ma w standardowej szafie Essence. U mnie w nowej Naturze jest druga szafa, a w niej seria Sun Club, Show Your Feet, Pure Skin, Pocket Beauty i paznokciowa.
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaplanowane wyjście na zakupy mam 13 listopada jak galerie u mnie będą w okolicy otwierać ale bardziej wole zakupy ciuszkowe Potem za kolejny miesiać następne. Kuszą mnie jedynie jakies perfumy ale ... zobaczymy.![]() Mama pojechała na zakupy zobaczymy co mi kupi
|
|
|
|
|
#4610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z ori najlepszy krem do rąk to ten swedish spa, kocham go ![]() Cytat:
już nie mogę się doczekać tego kremu, narobiłaś mi smaka
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny! kupilam dzisiaj zel pod prysznic Dove z olejkiem migdalowym i kiwiatem wisni,bo moj mini-zelik malinowy perlier sie konczy
|
|
|
|
#4612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kilka lat temu używałam namiętnie kremu do rąk i paznokci, w zielono-białym opakowaniu. Super nawilżał i świetnie działał na paznokcie, ale poźniej wraz ze zmianą opakowania zmieli skład i był już do Miałam też ze 4 lata temu świąteczny o zapachu toffi - kleil się strasznie, a gdy sie wchłonał, to skóra była napięta i sucha. Teraz mam kwiatowy Voyage i tez wodnisty i kiepsko nawilża
|
|
#4613 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Żel pod prysznic Palmolive, ten w shakerze i cały zestaw migdałowy z Avonu najpewniej sobie odpuszczę, bo mam dużo żeli w zapasach i balsamów też, więc to odpadnie. A chciałabym z Avonu zestaw do stóp z brązowym cukrem, z ori ten scrub do twarzy i może balsam ujędrniający z ekstraktem z groszku (bo słyszałam, że jest dobry, jeszcze poczytam KWC), a z Natury kusi mnie najbardziej Eternity 30ml (ale chyba też go sobie odpuszczę, bo nie mam tyle kasy) no i ten balsam AA. Może wybiorę między tym balsamem a tym z Ori i kupię jeden( a w ogóle to nie powinnam kupować bo mam kupę balsamów w zapasach) Cytat:
Ori: * peeling do twarzy z Algami 16,90 (-20%) *Balsam z ekstraktem z groszku 10,90 (-20%) http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt-29839-opis-Oriflame-Body-Care-Body-Lotion-with-Firming-Pea-Extract-Balsam-do-ciala-z-ujedrniajacym-ekstraktem-z-groszku.htm Avon: *Zestaw do stóp brązowy cukier i wanilia 12,90 (-25% lub 30%) Natura: mało prawdopodobne, ale może kupię CK Eternity i balsam AA maslo kakaowe Cytat:
W tym roku jak patrzę na moje zapiski, to zazwyczaj wydawałam na kosmetyki 200-300zł miesięcznie! a w czerwcu było najgorzej, bo 480zł (w tym robiłam zamówienie apteczne), co jest dla mnie niedopuszczalne!Od sierpnia się ograniczam i w sierpniu wydałam 107zł , we wrześniu 105zł a w tym miesiącu 132zł. (+14zł za Lakiery Essence, które dostałam od babci) Luty i marzec był jeszcze w miarę (bo wydałam w każdym nieco ponad 100zł)Muszę sobie postanowić, ze nie mogę wydac więcej niż 100zł miesięcznie...albo już nie wiem co.
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2009-10-29 o 14:34 |
||||||
|
|
|
#4614 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Hosenka*;14976893]Mi z Oriflame w oko wpadł karmelowy krem za 9,90 i świąteczny żel pod prysznic (w tamtym roku brakło dla mnie, może teraz się uda
).Hosenko ten karmelowy krem i świąteczny żel pod prysznic są w katalogu 15 bo ja szukałam i nic takiego nie znalazłam a tez się zainteresowałam , jeśli możesz podaj mi numer katalogu i strony na których są te produkty , dziękuję
|
|
|
|
#4615 |
|
Zadomowienie
|
one są w katalogu 16.
|
#4616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aż się boję że dla Ciebie będzie pachniał inaczej i mnie zabijesz.
Cytat:
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
|
|
#4617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zapach jakiś taki mdły i był jakiś taki rzadki dla mnie ten spa najlepszy wśród kremów ori
|
|
#4618 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
balsam z groszkiem z Ori jest fajny, ładnie pachnie, wygodna tuba, ładnie nawilza lekko ujędrnia ale ogólnie szału nie ma bardziej jako balsam pielęgnacyjny go traktowałam---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
Shpilcia: żadne większe miasto
Wsadzili tez całą szafę Pierre Rene, a w 2 pozostałych Naturach jest okrojony asortyment.Ja uwielbiałam ten krem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...1&produkt=3287, nawet jest tam moja recenzja, ale jeszcze pod innym nickiem (zapomniałam hasła i musiałam założyć nowe konto )
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

z Natury z nowej gazetki wypatrzyłam:

Żebyś tylko teraz nie wpadła w kosmetyczny amok, jak mi się to zdarza, po okresach bezzakupowych 

ale mam jeszcze 2 carmexy wiec sobie odpuszczę
bo ja szukałam i nic takiego nie znalazłam a tez się zainteresowałam , jeśli możesz podaj mi numer katalogu i strony na których są te produkty , dziękuję