|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Wklejam zdjęcie z książki. Jest tam kilka rzeczy o ułożeniu.
mam nadzieję, że rozdzielczość wystarczająca do odczytania |
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
chyba sie zdrzemne bo w nocy prawie nie pospalam a teraz jeszcze wizja tego szpitala mnie przeraziła,ide odpoczac pod kocykiem
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Mamusie
Tz powiedzial ze juz do takiej sytuacji nie dopusci, sam sie z tym zle czuje i mowi, ze nie chce ich mowil ze jak przylazla to bedzie jego braciszkowi powtarzac jak mamy super, a tamten wszytsko kupuje to co my...i ze ich zazdrosc bedzie skrecala...co nie zmienia faktu, ze sie bardziej do niej zrazilam! ja mam znow Mg w kroplowce, zastrzyk dostalam i juz wiem co za 'witaminki' mi podaja- jakis fenetorol. Wczesniej po pol tabletki a teraz cala a zastrzyk to na C albo na K sie nazywa, juz nie pamietam...Dzis robie zamowienie w aptece i tz jutro wybierze te rzeczy. czekam na posciel do wozka, jak listonosz zostawi awizo to moga na poczcie mi nie wydac?bo w dowodzie mam stary adres a na allegro na nasze mieszkanko wszytsko przychodzi imie Kosma to dla dziewczynki chyba
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-10-29 o 12:30 |
|
|
|
#1414 | |
|
Raczkowanie
|
Tak jest główką do góry i to już od 31 tc bo wcześniej był głową w dół także ja będę miała cc i tylko sobie grzecznie czekam aż się coś zacznie a jeśli nie to 9 listopada idę do szpitala
![]() Cytat:
A co do wyboru imion to jak leżałam w szpitalu to położne mówiły: "Dziewczyny lepiej szybko wybierajcie imiona bo jak nie to my wybierzemy, a my położne bardzo zły gust mamy..." Edytowane przez flowerspower Czas edycji: 2009-10-29 o 12:44 |
|
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale bądź dobrej myśli. I w sumie jeśli rzeczywiście synek miałby ważyć więcej niż 4 kg, a ty miałabyś się męczyć ileś godzin i potem i tak by cię cięli, to chyba lepiej od razu mieć cc.
|
|
#1416 |
|
Raczkowanie
|
Domi fenoterol to podają rozkurczowo, więc pewnie będziesz go brała do końca 34tc, bo niby później już nie hamują skurczy, no i magnez też łagodzi skurcze.Powinno ci pomóc, tylko po tym fenoterolu możesz się fatalnie czuć bo on wywołuje różne skutki uboczne i mnie np. w szpitalu zamienili go na cordafen, który podobno działa tak samo ale mniejsze spustoszenie w organizmie robi.
|
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie siedzę sobie na allegro i szukam modeli swetrów, które podam rodzicom, żeby mieli pojęcie co kupić tztowi na gwiazdkę i muszę powiedzieć, że niektóre zdjęcia odstraszają i wcale nie zachęcają do zakupu. Albo model (facet) jakiś taki nieciekawy, albo zdjęcie zrobione pod jakimś dziwnym kątem... ehhh...
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
Dzisiaj kapalismy sie pierwszy raz Moja mala rybka kurcze, chcialam wam odpisac, ale zapomnialam wszystko co i komu... Cos mnie dzisiaj glowa boli i ogolnie jestem malo do zycia...to chyba cisnienie i brak kawy...kurcze, moze napije sie chociaz lyczka..? Od porodu nie pilam ani jednej kawusi
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, kachulka nic sie nie stresuj wszystko bedzie tak jak powinno byc, jesli chlopczyk tak szybko rosnie to cc bedzie najlepsza opcja, a w szpitalu juz zrobia jak najlepiej a ty masz czas aby sie psychicznie na wszystko przygotowac![]() gucia- widze, ze i u ciebie zaczyna sie akcja pelnego przygotowania ![]() ale fajnie juz niedlugo kolejny dzidzia pojawi sie na wizazu
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Domi dostalas celeston w zastrzykach
to steryd na rozwoj pluc u dziecka..Kasiu rosnie ten maly jak na drozdzach a mysle ze to lepiej ze pojedziesz nawet te 30km dalej ale nie bedziesz porodu wspominac jako koszmaruKareninko to moze takiej kawy z cykoria wypij?? np ricore.. u mnie skurcze ale nieregularne.. mlody ma mega czkawke ![]() poza tym tz przyniosl lozeczko, skrecil i stoi juz i czeka na Tomusia ![]() moj gin sie wczoraj pytal jak bedzie mial na imie.. mowie ze Tomek a on ze Tomki to niegrzeczne sa no to sie go pytam czy Marcinki to moze grzeczniejsze (bo on Marcin) to sie smial ze mnie.. a maly wazy juz 3100g
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-10-29 o 14:20 |
|
|
|
#1422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() oj ty zaczepna jestes ![]() oj maly Tomus juz wcale nie taki maly.
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka a na czyjas czesc dajecie tak na imie, czy Wam sie takie podoba?
bo Tomki faktycznie niegrzeczne, Marciny chyba grzeczne![]() Kropko to w sobote masz ciecie??? Ja nie wiem kiedy mnei wypuszcza, tutaj za bardzo nie chca wypuszczac z tego co zauwazylam, bo sie laski skarza ![]() Ale chyba zamowimy ten wozek, nie bedziemy czekac, zreszta u mnei w miescie i tak nie ma za bardzo sklepow z wozkami: http://allegro.pl/item791436174_3_w_...l_gratisy.html |
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
Domi imie wybieralismy zeby pasowalo do nazwiska
tylko o agencie Tomku slyszalam![]() Zaharia no ja z moim ginem tak luzno sobie rozmawiam.. nie tylko o zdrowiu ale tez na inne tematy.. dlatego zwykle moje wizyty to 40 minut
|
#1425 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny wiecie o co chodziło w programie "Rozmowy w toku" z tą kurtką TVN-u na porodówce????
Bo nie mogłam obejrzeć i nie mogę nigdzie znaleźć tego odcinka. domi Kosma to z pewnością męskie imię
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
Domi fajny wózek...mój też Mi sie podoba ale kolor nie
Byłam na zakupach chiałam sobie poprawic humor ale nic nie kupiłam wogóle wszystko jest do kitu
|
#1427 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
:brzyd al:a co imienia Tomek- bardzo mi sie podoba. uciekam, idziemy z tz cos zjesc i kupic plytki do lazienki i na taras. do lazienki wybralam kolor fuksji
|
|
|
#1428 |
|
Raczkowanie
|
Eee tam niegrzeczne, mój TZ to Tomek i grzeczny jest...
U mnie tak sobie - znaczy się fizycznie ok, psychicznie - sporo stresów... ale dam radę...
|
#1429 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś coś źle się czuję posprzątałam całą kuchnie od rana jak głupia.Niewiem co we mnie wstąpiło.później oglądałam tv,potem jeszcze leżałam w łóżku bo brzuszek coś bolał.A teraz już jest wszystko ok.Ale i tak głowa boli kręgosłup i czasem brzuch jak na miesiączke coś.Idę się położyć bo zaraz Grzesiek wraca znów będzie mi gadał że źle wyglądam i on widzi po mnie że wcale nieleżałam cały dzień w łóżku ale jak tu leżeć jak obiad musiałam zrobić bo teściowa była zajęta innymi rzeczami.Uciekam kochane
|
#1430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Domi, moja przyjaciółka ma ten wózek i całkiem jest zadowolona (chociaż coś tam musiała w serwisie naprawiać po prawie roku użytkowania), ale 1) jest trudno dosyć skrętny 2) dosyć ciężki 3) szeroki, a przez to trudno się czasami nim manerwuje np. na schodach albo w wąskim korytarzu 4) ma kosz na zakupy ten na dole na pasach zawieszony i on się rusza i podobno można go też naderwać. Ale ogólnie podobno mocno pozytywnie go ocenia ![]() A jak ty się czujesz dzisiaj?
|
|
#1431 | |||
|
Zadomowienie
|
WItam mamusie
Cytat:
A tak wogóle to jak tam u Was?? BO u mnie póki co wszystko super. Mały fajnie je, malutko płacze i w nocy spi. Budzi się tylko do karmienia i potem zasypia. Mam nadzieje że tak będzie zawszeCytat:
Cytat:
mega czkawka to będzie po jedzeniu. To w brzuszku to są mini czkawki |
|||
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umowilam sie do kosmetyczki na 17 30 a co,musze jakos odreagowac bo jestem przerazona tym szpitalem....
|
|
#1433 |
|
Raczkowanie
|
Hej kobietki
poradzcie co w naszym stanie jest najlepsze na zgage?bo dzisiaj dopadla mnie pierwszy raz..;(
|
|
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprobuj napic sie mleka mi pomaga
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie zbaczymy bo Adrian nie mial czkawek po jedzeniu.. kurcze zazdroszcze ci Kate ze tak ci ladnie to karmienie piersia idzie
|
|
#1436 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba syn Agaty Młynarskiej ma tak na imię...W kazdymm razie to Wy macie wybrać nie teściowa. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kropcia a Tomek to bardzo ładne imie,mam braciszka Tomcia i jest bardzo grzeczny,czasami tylko jak mali bylismy to sie trzaskalismy ale teraz jest grzeczny chłopak ![]()
|
|
#1438 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie!
Ja poczytuje ostatnio nawet reguarnie, ale humar mam taki sobie i nic mi sie nie chce nawet pisac ![]() Gratulacje dla wszystkich mamus rozpakowanych w ostatnim tygodniu i ich maluszkow. Dzieciaczki sa super slodkie. Trzymam kciuki za zbyt wczesnie sie rozpakowywujace. A my zaczynamy dzis 34 tydzien! Bylam dzis na usg, pewnie ostatnim juz. Maluszek zdrowy i w koncu wiem kto we mnie siedzi i sie rozpycha. Bedzie kolejny chlopak na forum!!! Teraz trzeba wymyslic jak mu dac na imie. Ale mialam jakies takie przeczucie ze to facet Ale troche drobny jest, ma 1931g +/-282g i z usg wiek 31w6d a nie 33w0d, ale ja jakos nie rodze gigantow... Termin mi sie przesunal z 17.12 na 23.12, wiec moze dotrwam jakos chociaz do tego 17, bo wczesniej mi sie zawsze terminy skracaly.Ogolnie samopoczucie niezle, tylko ze maly ma czkawke prawie zawsze jak ide spac, a ze glowa jest w dol to skacze mi po pecherzu i przez godzine albo dwie nie moge zasnac, tylko latam do wc. |
|
|
|
#1439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Paczka, cos wczoraj pisałaś, że Grzesiek sie na ciebie wkurza, bo się źle czujesz...? ale on uważa że co? że udajesz? czy o co mu chodzi - bo nie rozumiem...
Edytowane przez belladonna78 Czas edycji: 2009-10-29 o 17:30 |
|
|
|
|
#1440 |
|
Raczkowanie
|
Kate, super wieści
A ja od południa siedzę na all w poszukiwaniu staników do karmienia bo muszę wreszcie kupić... I już normalnie oczopląsu dostaję... Dziewczyny, jeśli możecie to wrzućcie mi linki do aukcji na których Wy kupowałyście karmniki pliiiissssss... Sama jakoś mam złe doświadczenia jeśli chodzi o kupowanie staników bez mierzenia, no a teraz muszę i nie umiem się zdecydować... Więc jeśli któraś z Was zakupiła na all jakiś fajny model i może polecić to będę naprawdę bardzo wdzięczna Ja rozmiarowo oscyluję tak około C75
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.

mowil ze jak przylazla to bedzie jego braciszkowi powtarzac jak mamy super, a tamten wszytsko kupuje to co my...i ze ich zazdrosc bedzie skrecala...
a zastrzyk to na C albo na K sie nazywa, juz nie pamietam...

taką miałam szajbę po obejrzeniu filmu "Wtorek", gdzie Kożuchowska darła sie na kogoś "Manieeeek!!!" i strasznie mi się to spodobało

, kachulka nic sie nie stresuj wszystko bedzie tak jak powinno byc, jesli chlopczyk tak szybko rosnie to cc bedzie najlepsza opcja, a w szpitalu juz zrobia jak najlepiej a ty masz czas aby sie psychicznie na wszystko przygotowac

to steryd na rozwoj pluc u dziecka..
a mysle ze to lepiej ze pojedziesz nawet te 30km dalej ale nie bedziesz porodu wspominac jako koszmaru
no to sie go pytam czy Marcinki to moze grzeczniejsze

wogóle wszystko jest do kitu