|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Cytat:
![]() |
#4442 |
Zakorzenienie
|
Ufff, może zdążę napisać chociaż drugi post zanim otworzycie kolejną część
![]() ![]() Chwalę się, że Pati w poniedziałek wyrósł ząbek ![]() ![]() ![]() ![]() Mamy też za sobą udane próby picia soku z jabłuszka i marchewki... łyżeczką ![]() Aha i podjęliśmy z Mężem decyzję, że o drugie dziecko będziemy się już starać za rok ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie Mamusie i Wasze szkraby ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-10-29 o 16:04 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Wtajemniczenie
|
Agusia oj nie wiem jak to z tą pracą będzie, jeśli wrócę do starej to6tego powinnam już się stawić
![]() Ewelain nie strasz mnie proszę, my dotychczas mieszkaliśmy sami, no ale teraz ktoś musi się małym zaopiekować, a myślę, że babcia będzie lepsza od niani no i darmowa opieka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Zakorzenienie
|
Bosiu dziewczyny... przeczytalam ze anulka anulka boi sie ze przesolila spagetii.... a ja sobie uswiadomilam ze w pl umre z glodu!!!! ja nie uzywam soli
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kubek spi jak zabity... tylko nos spod kocyka wystaje ![]() ![]() Mialam dzis sen.... o mojej kolezance z pl.... jak bylam w sierpniu to mi powiedziala ze musi sie odchudzac bo za rok slub i musi wygladac zabojczo... a dodam ze ona fes przy kosci... no to ja mowie ze razem startujemy bo ja na jej slubie tez chce szczuplo wygladac... i mialo byc od 1 wrzesnia... i co?? juz listopad a ja dalej dyndam z moimi waleczkami!!! i dzis mi sie przysnila ![]() Cinusiowa: Gratki dla Ninki!!! dzielna dziewczyna ![]() ![]() ![]() anulka anulka: ojejj... nie zauwazylam wczesniej tych bodziakow !!!!!!! swietne !!!! Ja mam bodziaki "buziak dla mojem mamusi" i "laskotanie z tatusiem" ![]() ale masz aparatki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bosiuuu ja mam sterte prasowania ![]() ![]() ![]() Aguśka83: świetnie ze Filip przyzwyczail sie do babci.... i dobrze ze tesciowka sobie jakos radzi... napewno mu z nia zle nie bedzie, wiadmo rodzina... i wiadmo tez jak to jest z wnukami! oczka w glowie ![]() i gratki dla Fifiego odnosnie usypiania ![]() ![]() ![]()
*****— Alen Baxton Edytowane przez pakusia86 Czas edycji: 2009-10-29 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Zadomowienie
|
no wiesz zalezy jaka jest twoja tesciowa,, moja wtraca sie do wszystkiego i poucza mnie jak mam wychowywac corke
#4446 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam ale nie odpisze kazdej bo padam
![]() tez widziałam dzis fajne buty ale kosztowały ponad 400 zł ![]() a ja musiałam wydac dzis ponad 200 zl na farby i krosno, a gdzie jeszcze pedzle i cala reszta ![]() dobrze ze maz mnie wspomoze. Caro ale cudny domek ![]() sliczna jestes ![]() ![]() ![]() a ta kolezanka to swinia, wiesz nie wiem jak tak mozna, jeszcze kolezance cos takiego ![]() Agusia jak napisalas o tym jak tesciowa pisala czy moze Filemonka zostawic na chwile to myslalam ze spadne z krzesla ![]() ale ciesze sie ze dobrze jej idzie ![]() bedzie dobrze ![]() ale z Ciebie sexy piguła ![]() Cinusiowa i jak perfumy? nie boisz sie zamawiac podrobek? ja wiem ze oryginaly strasznie drogie, ale ja mam nie mile przezycia z podrobkami i nigdy wiecej tym bardziej z allegro. teraz uzywam perfum z avonu :P (co prawda mam jeszcze pełne oryginały lacosty w domu ale zapach mi sie znudzil...) Marika ale szkoła ![]() a jak praca na czechac Twojego Tz? wiadomo cos? Ale z Was fantastyczne poetki ale sie usmialam, porymujcie cos jeszcze ![]()
#4448 |
Zakorzenienie
|
Czesc kochane
![]() dziekuje za zyczenia.. ![]() ![]() I buziaczki dla Nikolki i Huberta ![]() spoznione ale szczere ![]() tz wrocil do pracy a u mnie byla dzis mama z siostra i bratem wiec znowu nie mialam jak do was zawitac.. a widze ze jak zwykle zapisalyscie pare stron ![]() ![]() ![]() Wilgoc mam w pokoju .. kurde..na jesien sie pokazuje... ![]() ![]() ide musze troche posprzatac.. odkurzacz mi sie dzis w dodatku zepsul i zamiatam na kolanach ![]() wrr postaram sie wpasc potem kochane ![]() ![]() ![]()
#4449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4450 |
Zakorzenienie
|
Aguśka, no i super że tesciowa sobie radzi
![]() ![]() ![]() ![]() Ewelain, aha, czyli to kapek; to ja mam podobny z Tommee Tippee tyle że z twardym ustnikiem, Aleks oczywiście nie chce z niego pić. Skoro ten ma miękki to może lepszy dla maluszka? Seona, gratuluję ząbka ![]() Pakusia, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Zakorzenienie
|
no przez niego caly dzien chodze rozbita... a co najlepsze to mam ochote zjesc wszystko co widze
![]() jak sobie pomysle o tym slubie i weselu za 11 miesiecy to mi sie ![]() ![]() ![]() bedzie jej tam cala rodzina... kuzynki, siostra.. a wszystkie jak przecinki!!!! tylko ja taki balon siadne ![]() ![]() ![]()
#4452 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to wspaniala wiadomosc ze za rok bedziecie sie z mezem starac ![]() Filipowi daje czasem pic z niekapka i udalo mu sie pare razy zassac picie ale czasem ustnik laduje tez w oku ![]() Cytat:
a tesciowa kiedy ma zamiar sie wprowadzic? bo wiesz ze tez musisz ja jakos wprowadzic do tego wszystkiego, no chyba ze odwiedza Cie czesto i wie jak zajmowac sie malym ![]()
![]() |
#4453 |
Zakorzenienie
|
my niee , jednak nie musimy sie wyprowadzac.. ale i tak chcemy ale to po zimie na spokojnie
![]() ![]()
#4454 | |
Zakorzenienie
|
a moje dziecko spi i spi...juz 2 godz ponad mam nadzieje ze sobie nie polil dnia z noca bo w lozeczku tylko noca spal hehe a tak to na lozku rodzicow
![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4455 |
Zadomowienie
|
Czesc mamusie
![]() Ja sie ostatnio nie udzielam. Doszlam do wniosku, ze Ciniusiowa ma racje. Lepiej w ogole nie wchodzic i nie zawracac gitary niz czytac na odwal sie. A ja teraz mam sporo pracy na studiach. Oprocz tego ucze sie grafiki 3D na wlasna reke. Chce byc w tym dobra bo to kocham i to moja przyszlosc ![]() Jednak chcialam jeszcze cos napisac bo wiem, ze niektorym z Was ta wiadomosc moze pomoc. A szczegolnie Agusi, ktora ma problemy z tesiowa ![]() Kilka tygodni temu pisalam, ze ide na urlop opiekunczy. Oczywiscie nikt nie chcial mi uwierzyc. Sama zaczelam watpic czy w ogole cos takiego istnieje. Tydzien temu jak Julce wyskoczylo uczulenie poszlam do lekarki i zapytalam czy moge dostac urlop opiekunczy i uslyszalam tylko "Od kiedy pani chce?". Julkowa pediatra nie robila z tym zadnego problemu. To jest nowy przepis i taki urlop 60 dni nalezy sie KAZDEJ kobiecie, ktora ma zdrowe dziecko. Podkreslam, ze nie mam z ta lekarka ukladow, nie jest moja rodzina i nie dalam jej zadnej lapowki ![]() Na potwierdzenie poszlam rowniez do drugiej - niejulkowej - lekarki i zapytalam czy taki urlop istnieje. Poczatkowo powiedziala, ze nie, ale szybko poszla sie kogos dowiedziec i wrocila z wiadomoscia, ze owszem, jest taki urlop na dziecko zdrowe ![]() Wiec dziewczyny. Nie dajcie sie zwiesc niedoinformowanym lekarzom, walczcie o swoje ![]() Jedynie czego nie mozna zrobic to isc na ten urlop po urlopie wypoczynkowym! I broncie mnie przed Rumiankowa, ktora zaraz mnie --> ![]() ![]() Milego wieczoru ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4456 |
Zakorzenienie
|
Zamawiala ktoras z Was podklad (fluid) na allegro??
Ja zawsze kupuje w sephorze ale ciagle ciezko mi sie wybrac a myslalam o zmianie ale nie mam pojecia jaki ten podklad i jaki odcien. Zalezy mi na niezbyt ciemnym rozswietlajacym...:rolley es: ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- aniu dziekujemy za wyjasnienie ![]() ![]() czyli ja juz nie moglabym isc na ten urlop bo wlasnie jestem w trakcie wypoczynkowego... w sumie moglam wczesniej pomyslec o tym ale ze mnie glupol....
#4457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja od lat uzywam Rimmela podkladu i jestem super zadowolona http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/i/c_big388698.jpg Opakowanie starcza mi na ponad rok a maluje sie codziennie ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Teraz to mnie potrzebuja a tak to nikt nie zateskni, wredoty ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Widze Kuroikaze. Zaraz przyjdzie i powie - "Ej, wiecie co? Bo Natan ma 8 zebow" ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Zakorzenienie
|
aneczko kochana to juz rozumiem
![]() musze o tym pomyslec, tylko teraz mi tak glupio bo oddzialowa powstawiala mnie na dyzury a jak znow sie zmyje co o mnie pomysli... ![]() ![]() mnie fluid starcza na 3,4 miechy gdzies... ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- iwciag chyba platne 80% tak jak l4
#4462 |
Zadomowienie
|
Platne, platne. Chyba 80%.
Po macierzynskim to szczerze mowiac nie wiem czy mozesz od razu. Byc moze tak jak po wypoczynkowym musisz isc na 1 dzien do pracy. Dowiedz sie bo ja z kolezanka ksiegowa bede sie dopiero widziec w przyszla sobote ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Zakorzenienie
|
Ania, nie odchodź od nas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4464 |
Zakorzenienie
|
ania a jaki odcien tego podkladu??? tzn numer?
i nie jest ciemny? rozswietla? ![]()
#4465 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() TYlko pamietaj, bron mnie przed Rumiankowa. Aguska! ![]() Chyba 103 mialam. Ma taki delikatny brokacik. Matuje i rozswietla. Uwielbiam go ![]() ![]() Gosik - ale masz prawo do tego urlopu wiec nawet jak Aleksio sie rozchoruje to sobie pojdziesz na niego! Mozesz sobie go brac ratami a to juz cos! Dobra, ide na spacer z psiskami ![]() I moja Julusia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Zakorzenienie
|
Ania one tak zawsze.. wredne!
![]() ![]() ![]() seona gratulacje ![]() ![]() Agusia taaaa .. barrrdzo ![]() ![]() hehehe Agusia tak wogole to jestem pod wrazeniem twoich zdjec z panienskiego ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- wiecie co zazdroszcze naszej Ani tez bym chciala miec blizniaki.. w sumie nameczylabym sie ale mialabym spokoj z rodzeniem na cale zycie.. powiedzcie mi czy wam tez trudno jest tak sie rozstac z rzeczami zamalymi, niepotrzebnymi juz wazych dzieci? tz chce zebysmy posprzedawali ciuszki malego bo tylko zajmuja miesce ale ja nie moge ... ![]() nie wiem co mi sie dzieje ![]() ![]() czas tak szybko leci.. chcialam zeby te ciuszki zostaly dla nastepnego dziecka.. ale skoro mamy dopiero sprawic sobie go najwczesniej za 5 lat.. no to ciuszki sie kupi nowe.. ale ja tak bym chciala to wszystko zatrzym,ac ![]() ![]() ![]()
#4467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez gosikk_s Czas edycji: 2009-10-29 o 17:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczywiscie ze Cie obronie prze rumiankowa ![]() ![]() 103 widze ze jest taki na all moze sobie zamowie ![]() a jaka masz karnacje bo ja taka srednia, ani jasna ani bardzo ciemna... ![]() a Twoja corcia urocza babeczka:-P
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-29 o 17:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Agusia pytałaś kiedy będzie u nas teściowa, ma przyjechać z nami już po tym weekndzie, ale jak to bedzie to ja już sama nie wiem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez mam sentyment do ciuszkow malego ale pomalu nie bede miala gdzie ich schowac ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.