|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Cytat:
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff, może zdążę napisać chociaż drugi post zanim otworzycie kolejną część
![]() Chwalę się, że Pati w poniedziałek wyrósł ząbek Obyło się bez płaczu, bólu, żeli itp. Miała 4 miesiące i 10 dni Mamy też za sobą udane próby picia soku z jabłuszka i marchewki... łyżeczką Wasze dzieci piją już z kubka-niekapka???Aha i podjęliśmy z Mężem decyzję, że o drugie dziecko będziemy się już starać za rok Początkowo mieliśmy odczekać jakieś 4-5 lat, ale mam nadzieję, że uda się szybciej![]() Pozdrawiam wszystkie Mamusie i Wasze szkraby
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-10-29 o 17:04 Powód: dopisek |
|
|
|
#4443 |
|
Wtajemniczenie
|
Agusia oj nie wiem jak to z tą pracą będzie, jeśli wrócę do starej to6tego powinnam już się stawić
a jeśli zrezygnuje to szukam nowej.Ewelain nie strasz mnie proszę, my dotychczas mieszkaliśmy sami, no ale teraz ktoś musi się małym zaopiekować, a myślę, że babcia będzie lepsza od niani no i darmowa opieka
|
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
Bosiu dziewczyny... przeczytalam ze anulka anulka boi sie ze przesolila spagetii.... a ja sobie uswiadomilam ze w pl umre z glodu!!!! ja nie uzywam soli
no pol lyzeczki do gotowania ziemniakow i makaronu i tyle a moja mama to wszystko takie slone robi ze szok! u nas smiesznie bo jak kupimy kg soli to mamy na rok!!! serio ostatnio kupowalismy jak sie wprowadzalismy czyli w marcu... a jeszcze polowa jest Kubek spi jak zabity... tylko nos spod kocyka wystaje nie posprztaane... prasowanie czeka... ehhh... nie chce mi sie nic! Mialam dzis sen.... o mojej kolezance z pl.... jak bylam w sierpniu to mi powiedziala ze musi sie odchudzac bo za rok slub i musi wygladac zabojczo... a dodam ze ona fes przy kosci... no to ja mowie ze razem startujemy bo ja na jej slubie tez chce szczuplo wygladac... i mialo byc od 1 wrzesnia... i co?? juz listopad a ja dalej dyndam z moimi waleczkami!!! i dzis mi sie przysnila pojechalam do pl i sie z nia spotkalam... bosiu jaka laska!!! szczuplutka jak marzenie!!! a ja dalej pulpet... i ona do mnie z tekstem "no co kluseczko, widze ze dalej nic ze soba nie robisz!" nie no... az mi glupio bylo wstac... i teraz juz nie ma bata.... nic nie bede jesc!!!!!!!!!!!!!! Cinusiowa: Gratki dla Ninki!!! dzielna dziewczyna kokietka mala... a szmerami sie nie martw... czasami zdarza sie tak ze cos slychac a pozniej sie okazuje ze wszystko okej... trzymam kciuki zeby było ok ![]() anulka anulka: ojejj... nie zauwazylam wczesniej tych bodziakow !!!!!!! swietne !!!! Ja mam bodziaki "buziak dla mojem mamusi" i "laskotanie z tatusiem" ale masz aparatki w czapeczkach nie do rozroznienia! i jak pieknie zmieniaja warte przy mamusi bosiuuu ja mam sterte prasowania pozniej poprasuje bo narazie sie lenie dzis dzien leniucha... Kuba zasnal na moich kolanach wiec go nie rusza Aguśka83: świetnie ze Filip przyzwyczail sie do babci.... i dobrze ze tesciowka sobie jakos radzi... napewno mu z nia zle nie bedzie, wiadmo rodzina... i wiadmo tez jak to jest z wnukami! oczka w glowie lepiej go zostawic z babcia niz z obca osoba... i gratki dla Fifiego odnosnie usypiania ![]()
*****— Alen Baxton Edytowane przez pakusia86 Czas edycji: 2009-10-29 o 17:09 |
|
|
|
#4445 |
|
Zadomowienie
|
no wiesz zalezy jaka jest twoja tesciowa,, moja wtraca sie do wszystkiego i poucza mnie jak mam wychowywac corke
|
#4446 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4447 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam ale nie odpisze kazdej bo padam
tez widziałam dzis fajne buty ale kosztowały ponad 400 zł wiec butów nie kupie chyba w tym roku...a ja musiałam wydac dzis ponad 200 zl na farby i krosno, a gdzie jeszcze pedzle i cala reszta dobrze ze maz mnie wspomoze. Caro ale cudny domek sliczna jestes ja tez Cie widze w jasniejszych (ale mi sie podobaja beze ale mi wogole nie beda pasowac )a ta kolezanka to swinia, wiesz nie wiem jak tak mozna, jeszcze kolezance cos takiego ![]() Agusia jak napisalas o tym jak tesciowa pisala czy moze Filemonka zostawic na chwile to myslalam ze spadne z krzesla ![]() ale ciesze sie ze dobrze jej idzie bedzie dobrze ![]() ale z Ciebie sexy piguła Cinusiowa i jak perfumy? nie boisz sie zamawiac podrobek? ja wiem ze oryginaly strasznie drogie, ale ja mam nie mile przezycia z podrobkami i nigdy wiecej tym bardziej z allegro. teraz uzywam perfum z avonu :P (co prawda mam jeszcze pełne oryginały lacosty w domu ale zapach mi sie znudzil...) Marika ale szkoła nie lubie tak nie wiedziec na czym stoje,,, mam nadzieje ze szybko sie wyjasni co i jak. a co do butów... ogolnie to szpice wyszły z mody wiec pewnie temu niewiele takich a jak praca na czechac Twojego Tz? wiadomo cos? Ale z Was fantastyczne poetki ale sie usmialam, porymujcie cos jeszcze
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kochane
![]() dziekuje za zyczenia.. ![]() ![]() I buziaczki dla Nikolki i Huberta ![]() spoznione ale szczere tz wrocil do pracy a u mnie byla dzis mama z siostra i bratem wiec znowu nie mialam jak do was zawitac.. a widze ze jak zwykle zapisalyscie pare stron ![]() ![]() ![]() Wilgoc mam w pokoju .. kurde..na jesien sie pokazuje... ![]() ![]() ide musze troche posprzatac.. odkurzacz mi sie dzis w dodatku zepsul i zamiatam na kolanach wrr postaram sie wpasc potem kochane ![]() ![]()
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, no i super że tesciowa sobie radzi
może będzie lepiej niż myślałaś Mnie czasem Aleks przygryzał dziąsełkami palec i zawsze wydawały mi się twarde więc pojęcia nie mam czy to może świadczyć o ząbkach ![]() Ewelain, aha, czyli to kapek; to ja mam podobny z Tommee Tippee tyle że z twardym ustnikiem, Aleks oczywiście nie chce z niego pić. Skoro ten ma miękki to może lepszy dla maluszka? Seona, gratuluję ząbka ![]() Pakusia,
|
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
no przez niego caly dzien chodze rozbita... a co najlepsze to mam ochote zjesc wszystko co widze
normalnie dol....jak sobie pomysle o tym slubie i weselu za 11 miesiecy to mi sie chce obiecalam ze przylecimy bo to nasi przyjaciele... ja sie z nia pprzyjaznie od zerowki a moj tz z jej przyszlym mezem jeszcze dluzej... zawsze bylismy taka zgrana ekipa... i uwielbiamy sie razem spotykac bo nie dosc zemy sie lubimy to nasi tz'ci sie kochaja bedzie jej tam cala rodzina... kuzynki, siostra.. a wszystkie jak przecinki!!!! tylko ja taki balon siadne jeju ryczec mi sie chce
|
#4452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wspaniala wiadomosc ze za rok bedziecie sie z mezem starac to cudownieFilipowi daje czasem pic z niekapka i udalo mu sie pare razy zassac picie ale czasem ustnik laduje tez w oku ![]() Cytat:
a tesciowa kiedy ma zamiar sie wprowadzic? bo wiesz ze tez musisz ja jakos wprowadzic do tego wszystkiego, no chyba ze odwiedza Cie czesto i wie jak zajmowac sie malym
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
my niee , jednak nie musimy sie wyprowadzac.. ale i tak chcemy ale to po zimie na spokojnie
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
a moje dziecko spi i spi...juz 2 godz ponad mam nadzieje ze sobie nie polil dnia z noca bo w lozeczku tylko noca spal hehe a tak to na lozku rodzicow
---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
|
|
#4455 |
|
Zadomowienie
|
Czesc mamusie
![]() Ja sie ostatnio nie udzielam. Doszlam do wniosku, ze Ciniusiowa ma racje. Lepiej w ogole nie wchodzic i nie zawracac gitary niz czytac na odwal sie. A ja teraz mam sporo pracy na studiach. Oprocz tego ucze sie grafiki 3D na wlasna reke. Chce byc w tym dobra bo to kocham i to moja przyszlosc Jednak chcialam jeszcze cos napisac bo wiem, ze niektorym z Was ta wiadomosc moze pomoc. A szczegolnie Agusi, ktora ma problemy z tesiowa ![]() Kilka tygodni temu pisalam, ze ide na urlop opiekunczy. Oczywiscie nikt nie chcial mi uwierzyc. Sama zaczelam watpic czy w ogole cos takiego istnieje. Tydzien temu jak Julce wyskoczylo uczulenie poszlam do lekarki i zapytalam czy moge dostac urlop opiekunczy i uslyszalam tylko "Od kiedy pani chce?". Julkowa pediatra nie robila z tym zadnego problemu. To jest nowy przepis i taki urlop 60 dni nalezy sie KAZDEJ kobiecie, ktora ma zdrowe dziecko. Podkreslam, ze nie mam z ta lekarka ukladow, nie jest moja rodzina i nie dalam jej zadnej lapowki Na potwierdzenie poszlam rowniez do drugiej - niejulkowej - lekarki i zapytalam czy taki urlop istnieje. Poczatkowo powiedziala, ze nie, ale szybko poszla sie kogos dowiedziec i wrocila z wiadomoscia, ze owszem, jest taki urlop na dziecko zdrowe Wiec dziewczyny. Nie dajcie sie zwiesc niedoinformowanym lekarzom, walczcie o swoje ![]() Jedynie czego nie mozna zrobic to isc na ten urlop po urlopie wypoczynkowym! I broncie mnie przed Rumiankowa, ktora zaraz mnie --> ze zmyslam ![]() Milego wieczoru |
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Zamawiala ktoras z Was podklad (fluid) na allegro??
Ja zawsze kupuje w sephorze ale ciagle ciezko mi sie wybrac a myslalam o zmianie ale nie mam pojecia jaki ten podklad i jaki odcien. Zalezy mi na niezbyt ciemnym rozswietlajacym...:rolley es: ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- aniu dziekujemy za wyjasnienie ![]() ![]() czyli ja juz nie moglabym isc na ten urlop bo wlasnie jestem w trakcie wypoczynkowego... w sumie moglam wczesniej pomyslec o tym ale ze mnie glupol....
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja od lat uzywam Rimmela podkladu i jestem super zadowolona http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/i/c_big388698.jpg Opakowanie starcza mi na ponad rok a maluje sie codziennie ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Teraz to mnie potrzebuja a tak to nikt nie zateskni, wredoty ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Widze Kuroikaze. Zaraz przyjdzie i powie - "Ej, wiecie co? Bo Natan ma 8 zebow"
|
|
|
|
|
#4460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
aneczko kochana to juz rozumiem
![]() musze o tym pomyslec, tylko teraz mi tak glupio bo oddzialowa powstawiala mnie na dyzury a jak znow sie zmyje co o mnie pomysli... musze to przemyslec bo tu chodzi o moje dziecko.mnie fluid starcza na 3,4 miechy gdzies... ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- iwciag chyba platne 80% tak jak l4
|
#4462 |
|
Zadomowienie
|
Platne, platne. Chyba 80%.
Po macierzynskim to szczerze mowiac nie wiem czy mozesz od razu. Byc moze tak jak po wypoczynkowym musisz isc na 1 dzien do pracy. Dowiedz sie bo ja z kolezanka ksiegowa bede sie dopiero widziec w przyszla sobote
|
|
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, nie odchodź od nas
|
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
ania a jaki odcien tego podkladu??? tzn numer?
i nie jest ciemny? rozswietla?
|
#4465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() TYlko pamietaj, bron mnie przed Rumiankowa. Aguska! ![]() Chyba 103 mialam. Ma taki delikatny brokacik. Matuje i rozswietla. Uwielbiam go Odcien dopasuj sobie do swojej karnacji. Kupuje w rossmannie. Kilka razy do roku jest on w promocji wtedy kupuje Gosik - ale masz prawo do tego urlopu wiec nawet jak Aleksio sie rozchoruje to sobie pojdziesz na niego! Mozesz sobie go brac ratami a to juz cos! Dobra, ide na spacer z psiskami Nie wiem czy jeszcze zajrze.I moja Julusia
|
|
|
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
Ania one tak zawsze.. wredne!
![]() ![]() seona gratulacje i zycze zeby tescik za rok pokazal dwie piekne kreski![]() Agusia taaaa .. barrrdzo ![]() ![]() hehehe Agusia tak wogole to jestem pod wrazeniem twoich zdjec z panienskiego ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- wiecie co zazdroszcze naszej Ani tez bym chciala miec blizniaki.. w sumie nameczylabym sie ale mialabym spokoj z rodzeniem na cale zycie.. powiedzcie mi czy wam tez trudno jest tak sie rozstac z rzeczami zamalymi, niepotrzebnymi juz wazych dzieci? tz chce zebysmy posprzedawali ciuszki malego bo tylko zajmuja miesce ale ja nie moge ... prawie sie poplakalam...nie wiem co mi sie dzieje czas tak szybko leci.. chcialam zeby te ciuszki zostaly dla nastepnego dziecka.. ale skoro mamy dopiero sprawic sobie go najwczesniej za 5 lat.. no to ciuszki sie kupi nowe.. ale ja tak bym chciala to wszystko zatrzym,ac ![]()
|
#4467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Juleczka jest śliczna...
Edytowane przez gosikk_s Czas edycji: 2009-10-29 o 18:07 |
|
|
|
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczywiscie ze Cie obronie prze rumiankowa jak bedzie fikac to postrasze lewatywa103 widze ze jest taki na all moze sobie zamowie ![]() a jaka masz karnacje bo ja taka srednia, ani jasna ani bardzo ciemna... ![]() a Twoja corcia urocza babeczka:-P
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-29 o 18:16 |
|
|
|
|
#4469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Agusia pytałaś kiedy będzie u nas teściowa, ma przyjechać z nami już po tym weekndzie, ale jak to bedzie to ja już sama nie wiem Szef dzwonił i mówi, że niestety aktualne co mówił wczoraj za 2może3m-ce może mój etat wróci, ale może taki opiekuńczy byłby teraz dla mnie za*** rozwiązaniem!!
|
|
|
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez mam sentyment do ciuszkow malego ale pomalu nie bede miala gdzie ich schowac
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

Ja też będę z teściową małego zostawiała jeśli pójdę do pracy
ale to sprawna kobita, tylko ja się z kolei boję jak się z nią dogadam, bo będzie z nami mieszkała

Obyło się bez płaczu, bólu, żeli itp.
trzymam kciuki zeby było ok
pozniej poprasuje bo narazie sie lenie 
ale mi wogole nie beda pasowac 
nie lubie tak nie wiedziec na czym stoje,,, mam nadzieje ze szybko sie wyjasni co i jak. a co do butów... ogolnie to szpice wyszły z mody wiec pewnie temu niewiele takich

chce 

ze zmyslam