Czy dobra suknia? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-30, 05:56   #1
suspenders
Przyczajenie

Czy dobra suknia?

Witajcie kochane
niedługo mój ślub
walcze dzielnie z moim tłuszczykiem no i troche udało się zrzucić
ostatnio byłam przymierzac suknie, wachałam się czy biel czy bardziej kremowa
jedna z nich przypadla mi bardzo do gustu co sadzicie o niej?

Edytowane przez suspenders
Czas edycji: 2010-01-03 o 16:50
suspenders jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 06:20   #2
desdemoniq
Przyczajenie

Dot.: Czy dobra suknia?

Za głęboki dekolt - dla mnie nie wygląda estetycznie.
desdemoniq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 06:57   #3
suspenders
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez desdemoniq Pokaż wiadomość
Za głęboki dekolt - dla mnie nie wygląda estetycznie.
własnie dekolt nie jest głeboki tylko probelm jest taki ze mam miseczke DD i w kazdej sukni tak wygladają gdy mnie pościska tymi sznurkami,
a jak ubiore z mniejszym albo bez dekoldu to wygladam jakbym miala jeden wielki wałek na wysokosci biustu i to juz o wiele gorzej wyglada
tez wlasnie nie wiem co z tym zrobic
bo nie chce wygladac wulgarnie
Stary 2009-10-30, 08:20   #4
lilith_191
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez suspenders Pokaż wiadomość
własnie dekolt nie jest głeboki tylko probelm jest taki ze mam miseczke DD i w kazdej sukni tak wygladają gdy mnie pościska tymi sznurkami,
a jak ubiore z mniejszym albo bez dekoldu to wygladam jakbym miala jeden wielki wałek na wysokosci biustu i to juz o wiele gorzej wyglada
Wydaje mi się, że w takiej sytuacji dobrze by było zabudować dekolt czymś lekko przezroczystym. Gdyby Tam pojawiła się wstawka np. z lekko prześwitującej koronki...
Czy też innego półprzezroczystego materiału.
Pozwoliłam sobie dodać fotki jakiejś bluzeczki z All żeby mniej więcej pokazać o co chodzi.
Stary 2009-10-30, 08:49   #5
Ivonea
Wtajemniczenie

GG do Ivonea

mnie nie podobają się te ramiączka...
jakoś tak w niej wyglądasz dziwnie...
http://foto.ojej.pl/ojej/3/0/9/4/66_...bna_dla_pu.jpg
albo takie...
Ivonea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 09:00   #6
KarolinaK
Zakorzenienie

Re: Dot.: Czy dobra suknia?

Cytat:
Napisane przez Ivonea Pokaż wiadomość
mnie nie podobają się te ramiączka...
jakoś tak w niej wyglądasz dziwnie...
http://foto.ojej.pl/ojej/3/0/9/4/66_...bna_dla_pu.jpg
albo takie...
Ale ladne te sukienki.
Ivonea ma racje te wygladaja przepieknie i pasuja swietnie!
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 09:20   #7
Ponura
Wtajemniczenie

Mnie tam się Twój dekolt podoba, choć sukienka trochę mniej.

Aha - i sprawdź, czy to Twoje DD to na pewno DD, zerknij do wątku "Nosimy dobrze dobrane biustonosze".

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 10:34   #8
bybella
Wtajemniczenie

wg mnie powinnas zrezygnować z sukni z kołem na dole, czy jak to sie tam nazywa. jeszcze bardziej cie poszerza.
Stary 2009-10-30, 11:09   #9
wiolaraczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
wg mnie powinnas zrezygnować z sukni z kołem na dole, czy jak to sie tam nazywa. jeszcze bardziej cie poszerza.

Zgadzam się

Po prostu Wiola
wiolaraczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 11:28   #10
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość

pod spodem sukni jest halka na fiszbinie tylko chcialam zwrocic uwage ,ze panie z salonu to albo daly za krotka halke albo fiszbina (kolo) jest za duze bo okropnie sie odznacza na sukni bardzo nieladnie to wyglada suknia tak jakby nagle sie zalamywlala zwroc na to uwage , i jesli chodzi o dol sukni to najlepiej taka Litera A oraz wszelakie ''zakladki '' poprzeczne np w oklocach brzuszka tez ladnie wysmuklaja dodaje kilka foteczek ale jak dla mnie dol sukni moze byc jeszcze wezszy niz na fotkach

tutaj kilka podpowiedzi :

Panie o bardziej kraglych ksztaltach dobrze wyglądają w sukni składającej się z dwóch części: gorsetu i spódnicy. Pasuje kilka modeli gorsetów.

Gorset
Prawdziwa fiszbina, bo może utrzymać gorset na puszystej dziewczynie.
Gorset może odsłaniać ramiona. Innym wariantem jest gorset wiązany na szyi. Pasuje również gorset na grubych ramiączkach, a co najważniejsze - z dekoltem, przechodzący w szpic, czyli w kształcie litery V.
Puszyste panny młode powinny nosić suknie na grubych ramiączkach lub takich, które będą zasłaniały zbyt wydatne ramiona. Innym rozwiązaniem jest okrywający ramiona szal. Puszyste dziewczyny powinny mieć dekolt w szpic. Nie powinno zaznaczać się w sukni linii biustu i linii bioder. Suknia pod biustem powinna być obcisła, bez odcinań i poziomów.
Panie w rozmiarze XXL dobrze prezentują się w gorsecie w linii łódki, wykończonej rękawkiem lub poziomymi ramionami. Gorset puszystej dziewczyny powinny podtrzymywać prawdziwe fiszbiny.

Spódnica
Spódnica musi mieć linię litery A, czyli wąska na górze i rozszerzająca się ku dołowi. Spódnica nie powinna mieć ozdób i falban. Aby wydłużyć sylwetkę, spódnica na dole, z tyłu powinna przechodzić w szpic i być wydłużona.

Antysuknie
Panie o obfitych kształtach nie powinny zakładać sukni z gorsetem wykończonym w kształcie serca, czyli wycinanych w półkola nad linia biustu. Powoduje to podniesienie biustu, co z kolei dodatkowo skraca szyję i sylwetka dziewczyny wygląda na krótszą niż jest w rzeczywistości. Suknia nie powinna być odcinana pod biustem, tzw. princessa. Panie o obfitych kształtach powinny również zapomnieć o sukniach typu syrenka, które poszerzają biodra.

Ozdoby
Suknie pań przy tuszy powinny być uszyte z gładkiego materiału. Koronka i gruba gipiura poszerzają sylwetkę. Dobrze jest, jeśli suknia nie jest zdobiona dodatkowymi aplikacjami. Jeśli jednak panna młoda zdecyduje się na nie, powinna pamiętać, że aplikacje, np. perełki na sukni puszystej panny młodej powinny być przyszyte w liniach pionowych. Poziome zdobienia dodatkowo poszerzają sylwetkę dziewczyny. Sukni puszystej panny młodej nie powinny ozdabiać duże kwiaty, np. róże. Podobnie, jak poziome linie, kwiaty poszerzają optycznie sylwetkę. Korzystną aplikacją będą pionowe łodygi z listkami.

Tren
Wysoka puszysta panna młoda nie powinna mieć trenu i godetu. I odwrotnie - tren i godet wydłuży sylwetkę niskiej i puszystej dziewczyny.

Fryzury
Jeśli panna młoda ma krótkie włosy, w dniu ślubu powinny gładko przylegać do twarzy. Puszyste dziewczyny nie powinny zgodzić się na uczesanie w tzw. koczek babuni, który spowoduje, ze twarz jest okrągła. Należy wybrać uczesanie, które sprawi, że twarz będzie podłużna. Z fryzury powinny być wypuszczane kosmyki włosów, a nie loczki.

Welon
Welon puszystej panny młodej powinien być długi, do połowy pleców. Najlepiej, jeśli kończy się przy zakończeniu suwaka sukni ślubnej. Welon powinien być upięty z tyłu głowy, stwarzając poczucie mgiełki okalającej pannę młodą. Krótkie welony, które spływają na ramiona, optycznie poszerzają sylwetkę.

Biżuteria
Okrągłe kolie, naszyjniki tzw. obroże skracają szyję, dlatego nie nadają się dla pań puszystych. Grubsza panna młoda powinna założyć delikatną biżuterię. Pasują do niej ozdoby w szpic. Panna młoda musi pamiętać jednak, aby wisiorek nie wpadał jej w biust.
ludzie kochaja zwierzeta ale ...
http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI

Edytowane przez Aaliyah1981
Czas edycji: 2009-10-30 o 11:32
Aaliyah1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 11:34   #11
Karlain
Rozeznanie

moim zdaniem, ramiączka przy takiej figurze są wskazane, bo inaczej przy tańcu mogłoby coś górą wyskoczyć

no chyba, że znajdziesz idealną dla siebie bez ramiączek to OK

suknia lepiej bez koła ( fakt, może poszerzać)

i lepiej nie wiązać tak gorsetu ciasno bo biust wylewa się górą
nawet taki duzy biust mozna poskromić odpowidnio dobierając model sukni

ta bez ramiączek co wkleiła Ivonea jest ekstra
biust naturalnie się układa pod gorsetem, schludnie i elegancko
szukaj czegoś takiego
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 12:00   #12
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karlain Pokaż wiadomość
moim zdaniem, ramiączka przy takiej figurze są wskazane, bo inaczej przy tańcu mogłoby coś górą wyskoczyć

no chyba, że znajdziesz idealną dla siebie bez ramiączek to OK

suknia lepiej bez koła ( fakt, może poszerzać)

i lepiej nie wiązać tak gorsetu ciasno bo biust wylewa się górą
nawet taki duzy biust mozna poskromić odpowidnio dobierając model sukni

ta bez ramiączek co wkleiła Ivonea jest ekstra
biust naturalnie się układa pod gorsetem, schludnie i elegancko
szukaj czegoś takiego
z tym ,ze dziewczyny o pelnijeszych kształtach nie powinny zakładać sukni z gorsetem wykończonym w kształcie serca, czyli wycinanych w półkola nad linia biustu, poniewaz powoduje to podniesienie biustu, co z kolei dodatkowo skraca szyję i sylwetka dziewczyny wygląda na krótszą niż jest w rzeczywistości[COLOR="Silver"]

Czas edycji: 2009-10-30 o 12:04
Stary 2009-10-30, 12:02   #13
Aaliyah1981
Zadomowienie

fot 1,2 Problemem pań puszystych są tez często „bułeczki” na ramionach i boja się sukienki z odkrytym gorsetem. Złym rozwiązaniem w takim wypadku jest dekolt w łódkę – poszerza tylko i rozciąga optycznie ramiona. Super wygląda za to specjalny koronkowy lub materiałowy "kołnierz". Tak jak w modelu 4508 Sincerity Plus i 5343 Sarah Danielle:

fotka 3 Jeśli chcemy wydobyć talię, świetne są modele z gorsetem „trójkątnym” np. 4507 i 30Sincerity Plus

fotka nr 4 3500 Sincerity : model o szerokości „A”, maskuje wydatne biodra ,wydłuża ,eksponuje duży biust . W miejscu łączenia się draperii są przyszyte kryształy Svarowskiego do których w salonie sukien ślubnych można dopasować odpowiednią biżuterię.

Czas edycji: 2009-10-30 o 12:03
Stary 2009-10-30, 12:28   #14
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Na początek radziłabym dobrac odpowiedni rozmiar stanika Nie ma czegoś takiego jak miseczka DD.
Poczytaj choćby tu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=358303
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 13:28   #15
Heledore
Zakorzenienie

Jak juz dziewczyny wspomniały koniecznie zajrzyj do wątku o stanikach i zainwestuj w porzadny komplet bielizny w odpowiednim rozmiarze, a na pewno i suknia bedzie lepiej leżec.

Co do samej sukni, to krój wybrałas bardzo dobry. Suknia jest bardzo ładna, ale wyciągnij koło ze spódnicy. Po pierwsze materiał jest cienki i koło przebija - co wyglada nieładnie. Po drugie koło jest bardzo niewygodne podczas siedzenia przy stole a w tańcu suknia układa sie nienaturalnie. Maniast koła możesz założyć tiulową, lekko stojącą halkę - tylko zwróć uwagę, aby to był miękki tiul, inaczej bedzie cie gryzł w pupę

dalej- suknia jest zdecydowanie za mała w biuście. Biust jest ściśniety, rozsmarowany po całej klatce piersiowej, a to neiw ygląda estetycznie. A ty przeciez masz piękny duży biust któregop niejedna kobieta moglaby ci pozazdroscic. trzeba go odpowiednio wyeksponowac. Tu na pewno pomoze wczesniej wspomniany dobry stanik, ale także... większy rozmiar sukni. Cóż, chyba nie masz innego wyboru niż kupienie sukni o rozmiar lub dwa wiekszej (byle pasowała w biuscie) i zwężenie jej w talii do potrzebnego rozmiaru.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-30, 13:52   #16
dieMadzia
Raczkowanie

też mam spory biust (nawet większy od twojego) i co prawda nie mam powodu myśleć jeszcze o sukni ślubnej, ale potrzebowałam niedawno wieczorowej- zmierzyłam chyba tysiąc modeli. Ostatecznie zdecydowałam się na sukienkę z gorsetem. Te z dekoltem w szpic rzeczywiście podkreślały, eksponowały biust, ale jak dla mnie to trochę za bardzo. I wyglądałam wylgarnie. Miałam sukienkę gorsetową, z gorsetem bardziej trójkątnym-0 ładnie wymodelował talię i utrzymał biust na swoim miejscu. Sukienka była bez ramiączek, ale doszyła mi je krawcowa- nie obawiałam się więc, że coś wyskoczy;p Koniecznie wyjmij koło. Kiedy podkreślisz talię, wymodelujesz biust to miękko opadająca spódnica da wrażenie lekkości i nie zaburzy proporcji sylwetki. Poza tym- będzie Ci wygodnie. Włosy możesz upiąc i zostawić kilka swobonych kosmyków po bokach. To wysmykli szyję. Może idź do innego salonu, gdzie panie ekspedientki dopasują Ci sukienkę i nie wcisną takiej z odzanczającym się kołem?
dieMadzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 17:47   #17
suspenders
Przyczajenie

dzieki za rady
no wlasnie to koło troszeczke mnie irytuje
i zastanwaiam sie czy nie skrocic jej i nie usunac trenu
a co do halki to myslicie ze gdyby wystawal taka lekko tiulowa spod spodu gdybym chciala by suknie przycieli to to by poszerzalo bardziej?
w sumie ogolnie zalozenie ze musze meic dluga suknie mnie doluje :P bo nie cierpie czuje sie taka spętana wtedy^^

co do biustu
i do wszywania roznych koronek to sama nie wiem mam wrazenie ze by mnie to jeszcze bardziej skrocilo
mam 168cm wzorstu i mimo ze jestem pulchan to na szczescie jestem proporcjonalna ale wlsanie boje sie ze jak sobie cos bede majstrowac z dekoldem to wyjdzie z tego jakas kompletna porazka
a tak to moze przynajmniej zamiast na dol sukni beda sie patrzec na dobrze dopsowana gore
no ale czasu jeszce troche mam
wiec zobaczymy
jutro ide znow mierzzyc
czeka mnie ostra batalia z pania "bardzo pomocną" ekspedientką
Stary 2009-10-30, 18:02   #18
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki za rady
no wlasnie to koło troszeczke mnie irytuje
i zastanwaiam sie czy nie skrocic jej i nie usunac trenu
a co do halki to myslicie ze gdyby wystawal taka lekko tiulowa spod spodu gdybym chciala by suknie przycieli to to by poszerzalo bardziej?
w sumie ogolnie zalozenie ze musze meic dluga suknie mnie doluje :P bo nie cierpie czuje sie taka spętana wtedy^^

co do biustu
i do wszywania roznych koronek to sama nie wiem mam wrazenie ze by mnie to jeszcze bardziej skrocilo
mam 168cm wzorstu i mimo ze jestem pulchan to na szczescie jestem proporcjonalna ale wlsanie boje sie ze jak sobie cos bede majstrowac z dekoldem to wyjdzie z tego jakas kompletna porazka
a tak to moze przynajmniej zamiast na dol sukni beda sie patrzec na dobrze dopsowana gore
no ale czasu jeszce troche mam
wiec zobaczymy
jutro ide znow mierzzyc
czeka mnie ostra batalia z pania "bardzo pomocną" ekspedientką
A ja Ci mówię: przede wszystkim dobrze dobrany stanik, wtedy sukienka od razu lepiej się ułoży
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 18:17   #19
Pocahontas
BAN stały

Suknia ślubna(mam na myśli tą pierwszą ze zdj)

Jesli mogę wyrazić swoje zdanie na temat tej sukni,to wybrałabym taką, która dużo bardziej zakrywa biust... jednak (jesli to ma być kościelny ślub) to jest nieco nieskromne, za bardzo widać że tak powiem śmiesznie rowek pomiędzy piersiami, to wygląda zbyt wyzywająco.
I przychylę się do zdania którejś z dziewczyn, nie powinnas wybierać sukni rozkloszowanej ku dołowi. dla osoby tęższej ładniej wygląda prosta wąska suknia. Np prosta cala,prosta a wyszywana np cekinkami bądź kryształkami(niekonieczni e Swarowskiego). I ja osobiście nie bardzo jestem za welonem,nie podobają mi się one do żadnej sukni, np ja preferuję kwiat z boku tuż kolo ucha.

Edytowane przez Pocahontas
Czas edycji: 2009-10-30 o 18:26
Pocahontas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 18:24   #20
suspenders
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Pocahontas Pokaż wiadomość
Suknia ślubna(mam na myśli tą pierwszą ze zdj)

Jęsli mogę wyrazić swoje zdanie na temat tej sukni,to wybrałabym taką, która dużo bardziej zakrywa biust... jednak (jesli to ma być kościelny ślub) to jest nieco nieskromne, za bardzo widać że tak powiem śmiesznie rowek pomiędzy piersiami, to wygląda zbyt wyzywająco.
I przychylę się do zdania którejś z dziewczyn, nie powinnas wybierać sukni rozkloszowanej ku dołowi. dla osoby tęższej ładniej wygląda prosta wąska suknia. Np prosta cala,prosta a wyszywana np cekinkami bądź kryształkami(niekonieczni e Swarowskiego). I ja osobiście nie bardzo jestem za welonem,nie podobają mi się one do żadnej sukni, np ja preferuję kwiat z boku tuż kolo ucha.
równiez myslalam nad kwiatkiem
ale powieedzcie czy nie bedzie to juz takie "za bardzo" skoro suknia ma nasztye jakies swiecidelka?
co do dekoldu to ktos poddal mi pomysl na kawalek koronki w samym rowku wlasnie i zastanawiam sie nad tym zobaczymy jak to ebdzie wygladac
p.s. welonu wcale nie chcialam ale zaczeli sie upierac wszyscy ze co bede na oczepinach rzucac
moze macie jakis pomysl na cos wlasnie do oczepin?
zebym nie musiala miec firanki na glowie :P
Stary 2009-10-30, 18:36   #21
Pocahontas
BAN stały

Słuchaj, podobno rzuca się też podwiązką i nie sluchaj znajomych jesli sie upieraja ze chcą lapać welon, bo to Ty decydujesz jak sie ubierzesz i czym bedziesz rzucala,podwiązka tez jest dobrym pomyslem i juz nie raz się z tym spotkalam. I to bym polecała. Kwiat mozesz dobrać z materiału lub motywu podobnego co np góra sukni. Czy ta suknia ma juz taka zostac? tzn taka będzie ten krój itp czy mozesz wogole zmienić suknię?
Aha,wiesz co masz na drucie z koła dół sukni? bo ten drut to jeszcze poszerza suknię.
Stary 2009-10-30, 18:41   #22
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Proponowalabym abys poszukala podobnej sukienki jak w zalaczniku i zobaczyla jak bedziesz w niej wygladala. Jest calkowicie prosta, bez kola itp. Moja siostra brala slub w tym roku w tej sukienke(jak dla mnie pasuje ona i osoba szczuplym(moja siostra nosi 38) jak i tym o pelniejszych ksztaltach) Jedyna ozdoba tej sukienki sa naszyte z boku kamienie. W salonie dokonaja zapewne wszelkich poprawek aby Twoj dekolt wygladal perfekcyjnie!
I jestem za dobraniem bielizny w odpowiednim rozmiarze

Moja siostra rzucala wiazanka Zgadnijcie kto zlapal:P

Edytowane przez poczatkujaca-dagmara
Czas edycji: 2009-10-30 o 18:43 Powód: dopiska
poczatkujaca-dagmara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 18:44   #23
suspenders
Przyczajenie

Cytat:
Słuchaj, podobno rzuca się też podwiązką i nie sluchaj znajomych jesli sie upieraja ze chcą lapać welon, bo to Ty decydujesz jak sie ubierzesz i czym bedziesz rzucala,podwiązka tez jest dobrym pomyslem i juz nie raz się z tym spotkalam. I to bym polecała. Kwiat mozesz dobrać z materiału lub motywu podobnego co np góra sukni. Czy ta suknia ma juz taka zostac? tzn taka będzie ten krój itp czy mozesz wogole zmienić suknię?
Aha,wiesz co masz na drucie z koła dół sukni? bo ten drut to jeszcze poszerza suknię.
no wlasnie chyba chcialabym tą bo góra mi sie podoba bardzo ale mysle nad skroceniem dołu i moze jakies udrapowanie i na pewno wyciagne to przeklete kolo bo rzeczywisiscie dopeiro teraz dzieki wam zobaczylam jak to sie odznacza i jak stoje na tym podescie to wygladam jak taka lalka z porcelany ^^ a pewnie jakbym zeszla z tego i sobie stala obok to by bylo srednio
mysle ze skoro place to wymagam i zazadam obciecia tego trenu i calego nadmiaru z dołu :P
heh wymazalam sobie w paintcie na komputerze te odstajace kawalki sukni te co kolo tak naddaje i rzecyzwiscie jak tak sobie wycielam i mialam wezszy dół to efekt jest 100 razy lepszy a na zywo pewnie jeszcze lepiej

Czas edycji: 2009-10-30 o 18:48
Stary 2009-10-30, 18:46   #24
Pocahontas
BAN stały

Jeżeli masz szansę zmienić sukienkę na inną to radzę ktorąs z tych podanych przez dziewczyny.Ladne kroje wybraly,jestem z natury wybredna jak chodzi o ubrania ale musze przyznac ze kroje ktore podaly Ci dziewczyny sa w wiekszosci fajne! no,moze te ktore są wogole bez ramiączek mnie nie odpowiadaja,bo ja akurat musze miec ramiączka,ale nawet te bez ramiaczek ogolnie ladne są. A teraz juz jest zimno i jakby coś to bolerko zawsze jakieś musi być.
Mam tylko nadzieję, że nie bierzesz ślubu w listopadzie. Jedyny miesiąc nie zarezerwowany na śluby
Stary 2009-10-30, 18:50   #25
pandulek
Zadomowienie

może wianek?
pandulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 18:55   #26
suspenders
Przyczajenie

Cytat:
Jeżeli masz szansę zmienić sukienkę na inną to radzę ktorąs z tych podanych przez dziewczyny.Ladne kroje wybraly,jestem z natury wybredna jak chodzi o ubrania ale musze przyznac ze kroje ktore podaly Ci dziewczyny sa w wiekszosci fajne! no,moze te ktore są wogole bez ramiączek mnie nie odpowiadaja,bo ja akurat musze miec ramiączka,ale nawet te bez ramiaczek ogolnie ladne są. A teraz juz jest zimno i jakby coś to bolerko zawsze jakieś musi być.
Mam tylko nadzieję, że nie bierzesz ślubu w listopadzie. Jedyny miesiąc nie zarezerwowany na śluby

biore w maju wiec duzo czasu
ale ponoc trzeba juz teraz kupowac^^
myslalam ze zaczne szukac w kwietniu a zewszad slysze ze to juz za pozno i ze do stycznia max musze meic wybraną eh

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez pandulek Pokaż wiadomość
może wianek?
a nie skróći mnie?
myslalam tez nad taką bardzo delikatną tiarą i do tego rozpuszczone wlosy - mam naturalnie krecone chociaz pytanie ..hm czy nie skroci mi to bardziej szyji? takie rozpuszczone wlosy?

zdecyduje sie rzeczywiscie na wiazanke do rzucania
uf jak sie ciesze ze nie musze miec welonu - czulam sie w nim jak pozawijana w tony materialu i mam wrazenie ze poszerzal mnie jeszcze^^
Stary 2009-10-30, 19:00   #27
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
no wlasnie chyba chcialabym tą bo góra mi sie podoba bardzo ale mysle nad skroceniem dołu i moze jakies udrapowanie i na pewno wyciagne to przeklete kolo bo rzeczywisiscie dopeiro teraz dzieki wam zobaczylam jak to sie odznacza i jak stoje na tym podescie to wygladam jak taka lalka z porcelany ^^ a pewnie jakbym zeszla z tego i sobie stala obok to by bylo srednio
mysle ze skoro place to wymagam i zazadam obciecia tego trenu i calego nadmiaru z dołu :P
heh wymazalam sobie w paintcie na komputerze te odstajace kawalki sukni te co kolo tak naddaje i rzecyzwiscie jak tak sobie wycielam i mialam wezszy dół to efekt jest 100 razy lepszy a na zywo pewnie jeszcze lepiej
poprawki zawsze sie da zrobic a pozbycie sie trenu to zaden problem tylko jak pojdziesz do salonu to odrazu postaw na swoim i nie daj sobie zamydlic oczu ja tez nie mialam welonu tylko motylka z krysztalow svarowskiego na grzebieniu , wybor masz ogromny wszystko zalezy w jakim stylu wybierzesz suknie u nas dziewczyny nawet szly w kapeluszach lub woalkach gdy kupowaly suknie w stylu retro i super to wygladalo najwazniesze aby tobie sie podobalo nie sugeruj sie co powiedza inny bo wiadomo ,ze kazdy ma inny gust i zawsze komus sie nie spodoba , zawsze znajdzie sie osoba ,ktora skrytykuje ,,,TO TWOJ DZIEN I TY MASZ CZUC SIE PIEKNA

Czas edycji: 2009-10-30 o 19:02

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-30, 19:01   #28
Pocahontas
BAN stały

Wianek,zalezy od gustu.
Mnie np się nie bardzo podoba,bo kojarzy mi się troszkę tak z rusałką hehe. Ogladalam ostatnio film 39 i pół gdzie Patryk i Marta brali ślub i ona wlasnie miala wianek i jakos nie przypadlo mi to do gustu. Kojarsy mi się to jakoś tak nie elegancko. Ale to rzecz gustu. Jesli planujesz bardzo elegancko wygladac i ma byc wszystko zapięte na ostani guzik to już lepiej nawet ten caly welon anizeli wianek.Kojarzy mi się tez to trszke z dziewczynkami komunijnymi,one mają wianki jak ida do I Komunii.
O to masz duzooooo czasu hehe.Rok prawie. Hmm moja bratowa szyła suknię moze ze 2 miesiace przed.
Stary 2009-10-30, 19:05   #29
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
biore w maju wiec duzo czasu
ale ponoc trzeba juz teraz kupowac^^
myslalam ze zaczne szukac w kwietniu a zewszad slysze ze to juz za pozno i ze do stycznia max musze meic wybraną eh

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

a nie skróći mnie?
myslalam tez nad taką bardzo delikatną tiarą i do tego rozpuszczone wlosy - mam naturalnie krecone chociaz pytanie ..hm czy nie skroci mi to bardziej szyji? takie rozpuszczone wlosy?

zdecyduje sie rzeczywiscie na wiazanke do rzucania
uf jak sie ciesze ze nie musze miec welonu - czulam sie w nim jak pozawijana w tony materialu i mam wrazenie ze poszerzal mnie jeszcze^^
teraz doczytalam ,ze bierzesz slub w maju to tak jak ja bralam w maju

teraz zaczynaja sie wyprzedarze w salonach czesto mozna kupic suknie z ekspozycji i to nawet za 70% ceny calej wartosci sukni wiec warto pobiegac i poszukac

Stary 2009-10-30, 19:07   #30
suspenders
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Aaliyah1981 Pokaż wiadomość
poprawki zawsze sie da zrobic a pozbycie sie trenu to zaden problem tylko jak pojdziesz do salonu to odrazu postaw na swoim i nie daj sobie zamydlic oczu ja tez nie mialam welonu tylko motylka z krysztalow svarowskiego na grzebieniu , wybor masz ogromny wszystko zalezy w jakim stylu wybierzesz suknie u nas dziewczyny nawet szly w kapeluszach lub woalkach gdy kupowaly suknie w stylu retro i super to wygladalo najwazniesze aby tobie sie podobalo nie sugeruj sie co powiedza inny bo wiadomo ,ze kazdy ma inny gust i zawsze komus sie nie spodoba , zawsze znajdzie sie osoba ,ktora skrytykuje ,,,TO TWOJ DZIEN I TY MASZ CZUC SIE PIEKNA
dzięki
no własnie te panie to są kurcze chyba po jakis kursach manipulacji :P

no te kapelusiki są świetne
ale wydaje mi sie ze trzeba byc mega wysoką no i szczuplusieńką
bo ja siebie jakos w tym nie widze

czy na tym zdjeciu z motylkiem to Ty?
motylek cudny no i fryzure masz idealną
tylko wciaz sie boje o te rozpuszczone wlosy czy nie poszerzą i nie skrócą, w sumie zawsze nosze rozpuszczone i taką siebie lubie najbardziej.
ta fryzura z tą lilią we włosach bardzo fajna i nie aż tak pospinana wiec nie czułabym sie goła

Czas edycji: 2009-10-30 o 19:11
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości