|
|
#181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() U nas u mam jesiennych 2007 nie było przy porodzie ani jednego takiego przypadku....własciwie to była tylko jednapomylka w USG i to moja Puchatkowo to co wam pisałam że w 20 tyg na USG Kuba miał być dziewczynką.... u reszty wszystko się potwierdziło ![]() Cytat:
Jest babcia...spadam
|
|
#182 |
|
Zadomowienie
|
Tak w tesco fajne są te ciuszki z cheerokie, kiedyś kupiłam na przecenie bezrękawnik i sweterek. Koleżanka która ma już 4 latka, mówiła że bardzo lubi te ciuszki bo się dobrze noszą i nie nie rozciągają w praniu.
Mój młody odwrócił się głową w dół, ale lekarz powiedział że na razie nie ma to znaczenia, dopiero przy porodzie, ale potwierdził że im większe tym trudniej mu się obrócić. Ula, nie przejmuj się glukozą, czasem tak bywa - wszystko pod górkę. A mnie naszła ochota na zwykłą sałatką jarzynową, muszę tylko tatę zatrudnić do krojenia. I zrobię tą kokosową pychotę, bo jutro pewnie znajomi się do nas zwalą
|
|
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek!
No i nie położyłam się wcześniej spać Ale przynajmniej spałam dziś do 8! ![]() Tak czytam i widzę, że więcej z nas miało wczoraj jakieś bliżej nie określone zachcianki dobrze, ze w Polsce sklepuy są dłuuugo otwarte hehehe ![]() kocurazab super, że dzidzia zdrowiutka I trzymam kciuki, żeby następna przesyłka z allegro była ok U nas mistrz do wkładania naczyń do zmywarki to mąż. Chociaż mamy dużą, ja to zawsze tak poukładam i wykombinuje, że nie zmieści mi się wszystko, a Wojtek siup siup i wszystko się jakoś mieści Dziś wstaję rano, a tu naczynia prawie umyte, tylko teraz musi je ktoś wyciągnąć i wypada na mnie Ale często jest tak, że jak włączę maszynę wieczorem i już jesteśmy padnięci, żeby wyciągać z niej wszystko, to rano wstaje i niespodzianka pusto Mężuś wyjął naczynia jeszcze przed pracą ![]() ula 87 kciukasy na badania ![]() azzis mi też wychodzi dziewczynka, a już dwa razy miałam sprawdzone, że jest Szymuś. Ale oczywiście potraktowałam to z przymrużeniem oka ![]() Ale mi zrobiłyście ochotę na kawkę, to i ja też sobie zrobiłam, a co ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- ula 87 oj szkoda, że tak wyszło
|
#184 |
|
Rozeznanie
|
Pysiamn, no nie wiem, jakos takie mam przeczucie, ze jednak ktoras z nas nosi rozowe zamiast niebieskiego, albo na odwrot
(znajac zycie, to pewnie ja![]() )
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
Ale mały pcha mi się dziś na pęcherz, ałć
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
gooha3 ja mam tak samo jak Ty... ciągle chodzę głodna
I strasznie mnie ciągnie na słodycze Dwa tyg. temu jak się ważyłam to miałam jakieś 6kg+ i jak tak dalej pójdzie to na wizycie za 2 tyg. pewnie dobiję do 9-10kg
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry:F ale poszłam późno spać heh o 2j ale za to pospałam do 9. I widzę ten bałagan prze zmoje popołudniowe spanie wczorajsze... Nie mam nic posprzatane
Będę się musiała dzisiaj zmobilizować.
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Ingrid czy duze jest prawdopodobienstwo ze bede miala cukrzyce jesli mi z 50g wyszlo 10.5??
i jak to teraz bedzie wygladalo-pije 75g za 1h klucie i potem za nastepna godzine?? ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Aha i bylam dzis w labolatorium i babki mi powiedzialy, zebym nie robila dzis glukozy 75g bo obciaze za bardzo trzustke i moge to zwymiotowac. W takim razie przychodze w pn na badanie z rana.Zobaczymy, co bedzie.Dzisiaj sie juz tak nie przejmuje, co ma byc to bedzie.Tylko nie chce klocia codziennego, mam nadzieje, ze dieta wystarczy. No i najwazniejsze, zeby dzidzia byla zdrowa i zbyt przedwczesnie zebym nie musiala rodzic. I zdecydowanie nie chce gestozy!!A jest tutaj Mamusia z cukrzyca?Dalej nie jem slodyczy i tak conajmniej do pn Plus taki, że dzieki niejdzeniu slodyczy przez 4 dni waga leciutko zeszla w dol.
|
|
|
|
#189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chłopiec w sukieneczce chyba nie będzie dobrze wyglądał![]() zrobiłam sobie kawe rozp. a do niej rułki w kremem czekoladowym
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberka też mam straszny bałagan>chyba czas wstać i wziać się za robotę
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Pola ja jeszcze nie kiwnęłam palcem
|
|
|
|
#192 |
|
Rozeznanie
|
jejkuuu ale piszecie dużo, ja wczoraj wieczorem już nie miałam siły usiąść w ogóle do komputera, teraz jadłam śniadanko i Was nadrabiałam
a śniadanko tak późno bo pół godziny temu wróciłam z badań.. ależ się wyczekałam masakra ![]() najpierw pobranie krwi, oddanie probówki z moczem no i na deser glukoza 75g. Wypiłam to szybko, żeby nie zwracać uwagi na smak Pani laborantka dała mi jeszcze później wody w kubeczku jakby mi niedobrze było. Na czczo miałam 97, po godzinie 181 a po dwóch 122. Z tego co wyczytałam to normy są na czczo do 11o, po h do 180 i po 2h do 140. Także myślę, że moje wyniki chyba są dosyć w porządku zobaczę co powie gin ![]() Fotki wczorajszych zakupów może uda mi się wieczorem wrzucić bo wyczerpałam wszystkie baterie i akumulatorki na nagrywanie brzuszka jak Niunia się rusza ![]() Tak w ogóle to zjadłam sobie dwie dość spore kanapeczki a jeszcze jestem głodna i mam ochotę na chałkę z takim serkiem śmietankowym o smaku czekoladowym ale po tym badaniu i tym słodkim to nie wiem czy powinnam to jeść
|
|
|
|
#193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak można,to ja bym chciała być tym wyjątkiem .Wiem,że to raczej na pewno nie możliwe,ale pomarzyć zawsze wolno
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
czyli Olivia najpierw pobierali Ci krew na czczo, potem dali do picia glukoze, za 1 h pobrali krew, a potem znowu za 1h.dobrze rozumiem?
|
|
|
|
#195 |
|
Rozeznanie
|
pola25 tak
tak jest przy teście obciążenia glukozą 75g gdyby to było 50g to pobiera się na czczo i po godzinie od wypicia i koniec, czyli przy tej mniejszej dawce jeden raz mniej
|
|
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
A mi przy dawce 50 g w ogóle nie pobierała na czczo tylko wypiłam i kuła po godzinie. Chyba zależy od laboratorium.
Też mam bałagan idę powoli trochę ogarnąć, a jak TŻ wróci to musi umyć podłogę. |
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamuśki!
Ale dziś pospałam, tak się wczoraj wciągnęłam w książkę że czytałam ją do pierwszej w nocy aż ją skończyłam! Pobiłam chyba rekord w przeczytaniu książki! Ma ona 800stron a przeczytałam ją w kilka dni ![]() Musze iść zrobić jakieś śniadanko, i zaraz Was nadrobię
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
to już wiem co mnie czeka!
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
puścić chłopa do galerii ;/ dzisiaj Tż pojechał do Krakowa coś tam załatwić z pracy i mi pisze sms-a, że kupił czapeczkę na zimę 3-6 i czy będzie dobra, no masakra:/ zamiast zapytać przed zakupem to on pyta po wyjściu ze sklepu...pisze, że nie było mniejszyc-ojojoj...czy ktoś wie, czy można zwęzić czapulkę?
|
#200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wcześniej małą kawę i rułki czekoladowe ... ale mam dzis spust
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#201 |
|
Rozeznanie
|
Olivia to gratulacje za przezycie glukozy
![]() Nagralas Niunke?? moja ucieka mi jakos, moze szalec w brzuchu, ale jak tylko dorwe aparat to sie uspokaja. Youyou a jaka to ksiazka?? Patinka, moj tz kupil ostatnio bluze na jakies 3-4 lata a ja wklejam mojego brzuchola, teraz widze ze do przodu mi sie wybija
|
#202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No co,chciał dobrze Weź paragon i idź do sklepu i wymień,może jednak jest jakaś mniejsza.A ja nie to weź inną w tej samej cenie. Ostatecznie będzie na kolejną zimę lub jesień.Czapki się rozciągają czasami,a o zwężeniu to nic nie słyszałam. Jak cos to zawsze dla następnego będzie ,albo dla kogoś w prezencie.
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Madzik ładnie widać na tym porównaniu
![]() Ja bym się nie pzrejmowała za dużą zcapusią, będzie jak do niej urosnie albo na przent dla kogoś- czemu nie. Grunt, że chciał się wykazać to fajne
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, no nie przejmuje się tak bardzo...tylko szkoda, będzie jak będzie dobra na niego w lecie...lub będzie taka jak chciałam i wszędzie szukałam a będzie za duża:/
|
|
#207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No więc właśnie....zawsze jest wyjście z sytuacji
|
|
#208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zakupy ciuszkowe robię sama, bo mój mężuś od razu mi powiedział, że w tym to mi nie pomoże Ale jak już razem idziemy, to doradza, co mu się podoba itd. Jak dowiedzieliśmy się, że będzie chłopczyk, to zakupiliśmy wtedy kilka rzeczy. Jedną z nich był taki komplecik śpioszki z kaftanikiem. Śpioszki są rozpinane wzdłuż nogawek. Mówię mu, że super, bo myk myk i się szybciutko przebiera, nie trzeba góry ściągać. To od razu do nich dał się przekonać, zresztą ja też uważam, że takie najlepsze madzik super brzusio Rośnie dzidzia, rośnie ![]() Widzę, że tu niektóre z Was dopiero śniadanko wsuwają, a ja zmykam się brać za obiadek Dziś zapiekanka typu "co mam w lodówce" hihi Czyli będą ziemniaczki, dotego jakieś jarzynki, bo coś jest w zamrażalniku szyneczka, serek żółty i jeszcze chyba beszamelkiem zaleję ![]() O matko i jeszcze prasowanie mnie czeka! Po prostu uwielbiam tą czynność
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wyniki glukozy miałam jakieś wyjątkowo niskie: na czczo - 70, a po 1h - 120,więc całe szczęście badania nie trzeba powtarzać.
|
#210 | |||
|
Zadomowienie
|
Ale super!!! Ja już nie moge się doczekac kiedy u nas spadnie śnieg... Czuję, że w tym roku święta beda wyjątkowe
Cytat:
![]() Oj mam to samo, niezbyt miłe uczucie... Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki Tobie przypomniałam sobie, że dziś piątek i nie zrobiłam sobie mojej cotygodniowej sesji brzucholka...
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

dobrze, ze w Polsce sklepuy są dłuuugo otwarte hehehe
I strasznie mnie ciągnie na słodycze 

.Wiem,że to raczej na pewno nie możliwe,ale pomarzyć zawsze wolno