Powiększanie piersi - cz. 2 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-30, 00:28   #2731
listopadowa80
Zakorzenienie

Dot.: Powiekszanie piersi - cz. 2

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
Boziu, ale super. Takie wsparcie. On jest na prawde wielki, a Ty jesteś szczęściarą .
Tylko czasem Tacie moich cycków nie pokazuj bo możesz go niechcący zabić
Ja was proszę, zaraz się posiusiam do łóżka

Agnes - i ode mnie pozdrów fantastycznego pana Włodka. Czuję nosem, że to super gość

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2009-10-30 o 00:50
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 06:58   #2732
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Napisane przez agnes281 Pokaż wiadomość
spij slodko powodzenia jutro
pozdro dla ciebie i p.Pasa
Spałam
A pas... gdybym sięnie myla i nie przebierala... pewnie przez caly czas bylby ze mną

horo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 07:09   #2733
DagaGaga
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuje p. Włodek jest coolczasem ogląda ze mna fotki na forum spisal sie na medal wrocilam z kliniki...stały róże i napis " welcome Agnes" i zadal jedno mądre pytanie " zadowolona ?" a mama działa jak tajfun awanury mam codziennie taki typ...rocznik nerwowy

...normalnie chciał nie chciał się wzruszyłam.... Cudowny musi byc ten Twój Tata!!!!!! Zazdroszczę... ale bez obawy to taka pozytywna zazdrość ,z zawiścią nic nie ma wspólnego
Też bym chciała tak.... Ale mój tata traktuje moją op jak niepotrzebną fanaberię, a mama jest obojętna... O tyle dobrze,że zgodziła się pomóc w pierwszych tygodniach z moim synkiem...

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

Cytat:
Napisane przez horo Pokaż wiadomość
Spałam
A pas... gdybym sięnie myla i nie przebierala... pewnie przez caly czas bylby ze mną
Horo , Ty widzę też ranny ptaszek
Próbuję wieczorami zasypiać na placach by się troszkę przyzwyczaić.... Nie idzie
Stary 2009-10-30, 07:20   #2734
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Dziękuje p. Włodek jest coolczasem ogląda ze mna fotki na forum spisal sie na medal wrocilam z kliniki...stały róże i napis " welcome Agnes" i zadal jedno mądre pytanie " zadowolona ?" a mama działa jak tajfun awanury mam codziennie taki typ...rocznik nerwowy
ojej tata
Qrczę... ja jeszcze do teraz nie dostałam kwiatka po powrocie z kliniki ... hmmm.... pewnie dlatego, ze nie znam Twojego taty

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
Tylko czasem Tacie moich cycków nie pokazuj bo możesz go niechcący zabić

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Dziękuję, dziękuję - pobuziaj jeszcze ode mnie tę twoją koleżankę . Fajna z niej dziewczyna musi być
Przefajna Pracowalyśmy razem dawno temu przez bardzo krotki czas i... tak jakoś Trzymamy sie razem
Dobra, ciepla i życzliwa osoba

Teraz myśli nad cycusiami, bo po 2 dzieci ma niesamowite "luzy" w miseczkach od stanika... wiatr grasuje
Finansowo moglaby pozwolić sobie na operacje w kazdej chwili, ... ale ciężka przeprawa z przekonaniem TZ-a ... do czasu

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Cytat:
Napisane przez DagaGaga Pokaż wiadomość
Horo , Ty widzę też ranny ptaszek
Próbuję wieczorami zasypiać na placach by się troszkę przyzwyczaić.... Nie idzie
Nie mam wyjscia... ktoś musi rano dzieciaczki "obrobić"

A spać na pleckach nie da rady bez przymusu ... dopiero ból pooperacyjny nasz "przykuwa" do takiego leżenia

Stary 2009-10-30, 07:23   #2735
DagaGaga
Raczkowanie

Tego własnie bólu boję się najbardziej.... ale odwrotu już nie będzie i jakoś będę musiała przetrwać.... Cioekawe jakie środki p/bólowe w mojej klinice podają.... Hmmm... Po Ketanolu podobno boli brzuch okropnie..... Ja nie wiem, bo jeszcze nigdy takich środków nie łykałam....
Stary 2009-10-30, 07:47   #2736
Antonina7
Przyczajenie

Czy przy mastopatii , nie mozna powiekszyć piersi ? Dopiero teraz usłyszałam o takim przeciwwskazaniu . cierpie na mastopatie id 16 lat , karmiłam 2,5 roku , niestety ta dolegliwośc pozostała. Piersi sie po karmieniu niestety zmniejszyły . I chciałam sobie w wieku 40 -lat jepowiekszyć. Staram sie regularnie wykonywać usg. Czy włókniaki , torbielkigruczolaki itp. jakie mam w piersiach wykluczają ten zabieg ? Może odpowie mi na to ktoś kompetentny ? Dziekuję z góry , pozdrawiam .
Antonina7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 08:31   #2737
pysia222
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje takiego Taty Ja o swojej op. nikomu nie powiedzialam , wie tylko moj maz no i Wy . Jesli chodzi o rodzicow to mam tylko mame , ale mysle , ze ona tego nie zrozumie i co gorsze jak ona sie dowie to w tyjemnicy beda wiedzialy wszystkie sasiadki.
Mimo , ze nie mieszkam tam to tego bym nie zniosla ,
Dlatego zaufalam tylko Wam , i oczywiscie mojemu mezowi.
On naprawde jest wspanialy o wszystko sie troszczy ja nic nie musze robic , pilnuje zebym badania zrobila, szuka mi hotelu , jedzie ze mna na op. bo nie chce mnie samej zostawic , wziol sobie wolne i nawet zalatwi opieke dla naszej dziewczynki.(mieszkam jakies 800km od wroclawia, ). Po op. juz tez zapowiedzial , ze sie wszystkim zajmnie .
Wczesniej nie myslalam , ze podejdzie do calej sytuacji tak wyrozumiale i cieplo.Czasami milo sie pozytywnie zaskoczyc .

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Mam jeszcze takie pytanie czemu po op. nie mozna przez miesiac autem jezdzic ?
Stary 2009-10-30, 08:36   #2738
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Tego własnie bólu boję się najbardziej.... ale odwrotu już nie będzie i jakoś będę musiała przetrwać.... Cioekawe jakie środki p/bólowe w mojej klinice podają.... Hmmm... Po Ketanolu podobno boli brzuch okropnie..... Ja nie wiem, bo jeszcze nigdy takich środków nie łykałam....
ból da sie wytrzymać ketonal bralam tylko 1 dzień po op, potem ibuprom max, ale tylko przy bólu (więc nie zdążył mnie nawet zacząć pobolewać żołądek)... najlepiej jak najszybciej odstawić leki przeciwbolowe

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez pysia222 Pokaż wiadomość
Gratulacje takiego Taty Ja o swojej op. nikomu nie powiedzialam , wie tylko moj maz no i Wy . Jesli chodzi o rodzicow to mam tylko mame , ale mysle , ze ona tego nie zrozumie i co gorsze jak ona sie dowie to w tyjemnicy beda wiedzialy wszystkie sasiadki.
Mimo , ze nie mieszkam tam to tego bym nie zniosla ,
Dlatego zaufalam tylko Wam , i oczywiscie mojemu mezowi.
On naprawde jest wspanialy o wszystko sie troszczy ja nic nie musze robic , pilnuje zebym badania zrobila, szuka mi hotelu , jedzie ze mna na op. bo nie chce mnie samej zostawic , wziol sobie wolne i nawet zalatwi opieke dla naszej dziewczynki.(mieszkam jakies 800km od wroclawia, ). Po op. juz tez zapowiedzial , ze sie wszystkim zajmnie .
Wczesniej nie myslalam , ze podejdzie do calej sytuacji tak wyrozumiale i cieplo.Czasami milo sie pozytywnie zaskoczyc .

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Gratuluję takiego męża

A co do jazdy samochodem, to każdy dr ma inne zalecenia może być tak, ze z uwagi na bol będziesz musialą powstrzymać się od prowadzenia auta tylko przez tydzień

Stary 2009-10-30, 08:37   #2739
pysia222
Zakorzenienie

Próbuję wieczorami zasypiać na placach by się troszkę przyzwyczaić.... Nie idzie [/QUOTE]

Daga - ja tez probuje na plecach zasypiac , ale narazie nic z tego niw wychodzi .....
Stary 2009-10-30, 08:39   #2740
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Napisane przez Antonina7 Pokaż wiadomość
Czy przy mastopatii , nie mozna powiekszyć piersi ? Dopiero teraz usłyszałam o takim przeciwwskazaniu . cierpie na mastopatie id 16 lat , karmiłam 2,5 roku , niestety ta dolegliwośc pozostała. Piersi sie po karmieniu niestety zmniejszyły . I chciałam sobie w wieku 40 -lat jepowiekszyć. Staram sie regularnie wykonywać usg. Czy włókniaki , torbielkigruczolaki itp. jakie mam w piersiach wykluczają ten zabieg ? Może odpowie mi na to ktoś kompetentny ? Dziekuję z góry , pozdrawiam .
Antonina,
Jest na forum pare dziewczyn, ktore mimo gruczolaków czy torbieli powiększyły sobie piersi i mają się świetnie
Moz ezapytaj w konkretnej klinice chirurgii plastycznej, czy Twoja dolegliwość bylaby na pewno przeciwwskazaniem do wykonania operacji
Trzymam kciuki , zebyś jednak mogla zrealizować swoje marzenie

Stary 2009-10-30, 08:46   #2741
pysia222
Zakorzenienie

[QUOTE=horo;14993298]
Gratuluję takiego męża

Dzieki bardzojestesmy 11 lat razem ( ja mam 28) i jest jedyna osoba w moim zyciu ,ktora mnie jeszcze nigdy nie zawiodla. To jest niesamowity , ze sobie to wlasnie teraz uswiadomilam
Stary 2009-10-30, 09:10   #2742
DagaGaga
Raczkowanie

Cytat:

Daga - ja tez probuje na plecach zasypiac , ale narazie nic z tego niw wychodzi .....[/QUOTE]

Tak jak pisze Horo: będziemy zmuszone to będziemy spały na plecach....
O ile się nie myle przy okrągłych implantach mozna szybciej na boczku... To prawda?
Stary 2009-10-30, 09:13   #2743
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Daga - ja tez probuje na plecach zasypiac , ale narazie nic z tego niw wychodzi .....
Tak jak pisze Horo: będziemy zmuszone to będziemy spały na plecach....
O ile się nie myle przy okrągłych implantach mozna szybciej na boczku... To prawda?[/QUOTE]

Tak, mozna po tygodniu ... jesli dasz radę, oczywiście
Po 1 op chyba minęło z 3 tygodnie, zanim zaczęłam się przewracać na boczki, a teraz... po ok. 5 dniach

Edytowane przez horo
Czas edycji: 2009-10-30 o 09:18
Stary 2009-10-30, 10:10   #2744
matyldaof
Przyczajenie

Hej Dziewczyny
przed chwilką znalazłam Wasze forum...ale się tu dzieje Gratuluję
nie czytałam jeszcze wcześniejszych postów, bo trochę wymaga to czasu;p

Jestem z okolic W-wy i mam 21lat. Zastanawiam się nad op. Nie chcę jeszcze mówić o tym bliskim, ponieważ boję się, że źle na to zareagują i mnie nie zrozumieją Chciałam się poradzić osób, które podobnie jak ja, chcą powiększyć sobie piersi (lub oczywiście już to zrobiły)
Najbardziej zastanawia mnie to, co stanie się, gdy po op.-nie od razu, ale kiedyś na pewno- zajdę w ciążę...czy wydane pieniądze na zabieg pójdą w błoto??
Jeszcze nie mam całej kasy...ale postaram się jak najszybciej ją zdobyć <--oczywiście mam też pytanie związane z ceną... wyrobię się w 10 tys. (niestety jestem strasznie płaska;(;(;(
Pozdrawiam
matyldaof jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 11:07   #2745
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
W klinice mają paracetamol, ibuprom, pyralginum, ketonal i dolargan.
W zaleceniach do domu dostaniesz łykanie ibupromu

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Pysiu - z powodu ewentualnych, silnych skurczów mięśniowych - żeby nie stracić panowania nad pojazdem.
Do tego - żeby przypadkiem nie naruszyć torebki łącznotkankowej.

Uwierz, ja po m-cu miałam jeszcze problem z prawą ręką i prowadzeniem pojazdu. Wrzucanie jedynki i dwójki (wyższe biegi jakoś bezproblemowo) i mocny skręt kierownicą był koszmarem. I dodam, że mój samochód ma 3 lata - więc i wspomaganie kierownicy jest, i biegi wchodzą gładko...

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Pysia i Daga - ja też nie potrafiłam spać na plecach, zawsze spałam na brzuchu. I chyba nie ma co teraz tego 'trenować', po op. będziecie zmuszone spać w ten a nie inny sposób to od razu się nauczycie

Pysia - fantastyczny ten twój mąż. Gratuluję

Antonina7 - te pytanie zadałaś już w innym wątku i dostałaś odpowiedź. Wtedy napisałam Ci, że mastopatia stanowi względne, ale nie bezwzględne przeciwwskazanie i radziłam konsultację u onkologa i chir. plastyka - czyli osób jak najbardziej kompetentnych.
Stary 2009-10-30, 12:09   #2746
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Dziewczyny,
VidaS. pozdrawia Was wszystkie baaaardzo gorąco i przesyła tysiące buziaków
ps. Listopadowa... Ty masz szczególe pozdrowionka

Stary 2009-10-30, 12:41   #2747
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,
VidaS. pozdrawia Was wszystkie baaaardzo gorąco i przesyła tysiące buziaków
ps. Listopadowa... Ty masz szczególe pozdrowionka
Horo, dziękuję za pozdrowienia i uściskaj Vidę równie mocno

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez matyldaof Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
przed chwilką znalazłam Wasze forum...ale się tu dzieje Gratuluję
nie czytałam jeszcze wcześniejszych postów, bo trochę wymaga to czasu;p

Jestem z okolic W-wy i mam 21lat. Zastanawiam się nad op. Nie chcę jeszcze mówić o tym bliskim, ponieważ boję się, że źle na to zareagują i mnie nie zrozumieją Chciałam się poradzić osób, które podobnie jak ja, chcą powiększyć sobie piersi (lub oczywiście już to zrobiły)
Najbardziej zastanawia mnie to, co stanie się, gdy po op.-nie od razu, ale kiedyś na pewno- zajdę w ciążę...czy wydane pieniądze na zabieg pójdą w błoto??
Jeszcze nie mam całej kasy...ale postaram się jak najszybciej ją zdobyć <--oczywiście mam też pytanie związane z ceną... wyrobię się w 10 tys. (niestety jestem strasznie płaska;(;(;(
Pozdrawiam
Jeśli jesteś z okolic W-wy to może dr Szczyt lub dr Stańczyk

Cena: 10 tys. - może być trochę za mało.

Po op. po odpowiednim czasie oczywiście możesz urodzić dzieci i karmić piersią - ważną kwestią (z punktu widzenia karmienia piersią) jest miejsce umieszczenia impl. i rodzaj cięcia: impl. najlepiej umieścić podmięśniowo z cięcia albo pachowego albo w fałdzie podpiersiowym.

Jeśli podczas ciąży i laktacji będziesz odpowiednio dbać o piersi, nosić dobrze dobrane staniczki to nic złego im się nie stanie. Choć oczywiście ich wygląd może sie troszeczkę zmienić.
Sama mam koleżankę, która po kilku latach od op. powiększyła piersi - piersi przetrwały i nadal są fantastyczne. Zresztą na http://www.beautywpolsce.com/forum/ są dziewczyny które rodziły i karmiły piersią mając implanty w piersiach.

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2009-10-30 o 12:42
Stary 2009-10-30, 12:45   #2748
agnes281
Wtajemniczenie

siema
wlasnie wrociłam z zakupków no i polecialam...kupilam 2 staniczki napewno znacie firme Hanna style polceam tym dziewczynom, które będa w pierwszych tygodniach po operacji. O czywiscie p.Włodek pomógł mi dzis w przymierzeniu ich hehe

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

matyldaof
na kazdej stronie www. znajdziesz cennik zbiegu w klinice jakiej tylko chcesz

" W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac"
agnes281 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 12:46   #2749
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
siema
wlasnie wrociłam z zakupków no i polecialam...kupilam 2 staniczki napewno znacie firme Hanna style polceam tym dziewczynom, które będa w pierwszych tygodniach po operacji. O czywiscie p.Włodek pomógł mi dzis w przymierzeniu ich hehe
No nie, p. Włodek jest absolutnie niezastąpiony! Szczęściara z Ciebie, że masz takiego ojca
No i gratuluję udanych zakupów, topy i staniki Hanna Style oczywiście znam, bo sama jestem jeszcze na nie skazana
Stary 2009-10-30, 12:54   #2750
DagaGaga
Raczkowanie

Listopadowa80 czy w tym sklepie w Galerii Bałtyckiej będą wiedzieli o jaki stanik mi chodzi ? I czy są różne ich rozmiary? Tych wiesz - pooperacyjnych....
Stary 2009-10-30, 12:59   #2751
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Horo, dziękuję za pozdrowienia i uściskaj Vidę równie mocno
ona nas tu podczytuje, ale... jako gość a raczej gościówa

Stary 2009-10-30, 13:00   #2752
agnes281
Wtajemniczenie

ahh ten p.Włodek...
jednak mam rozmiar 75 C ciężko jest dostac D w miekkim staniczku, wziełam C bo cycek lepiej wygłada nie jest taki zabudowany jak czasem D...choc martwi mnie to, bo wole D ale jak narazie nie moge dostac fajnego God damm it!

" W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac"
Stary 2009-10-30, 13:04   #2753
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
siema
zajefajny ten Twój tata
ps. zazdraszczam zakupków stanikowych

Stary 2009-10-30, 13:05   #2754
agnes281
Wtajemniczenie

Horito jak tam w pracy? nie spowodowalas zadnej kolizji swoimi zderzakami:hahaha :

Stary 2009-10-30, 13:07   #2755
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Horito jak tam w pracy? nie spowodowalas zadnej kolizji swoimi zderzakami:hahaha :
mała zamiana... kumpela pojechała na rano, a ja na 20, więc... jeszcze nie wiem jak

Stary 2009-10-30, 13:08   #2756
agnes281
Wtajemniczenie

Cytat:
zajefajny ten Twój tata
ps. zazdraszczam zakupków stanikowych
doczekasz sie i TY Sexi staniczka JUZ WKRÓTCE.....

Stary 2009-10-30, 13:24   #2757
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Listopadowa80 czy w tym sklepie w Galerii Bałtyckiej będą wiedzieli o jaki stanik mi chodzi ? I czy są różne ich rozmiary? Tych wiesz - pooperacyjnych....
Daga, te Hanna Style nie są to typowe staniki pooperacyjne. Musisz kupić top - bezszwowy, na szerokich ramiączkach, z gumą na dole. Mają różne rozmiary - weź taki, który jest dobry na ciebie w tej chwili -ważne, aby ta guma ciasno przylegała do ciała, ale nie wpijała się w skórę

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Horito To Horo dostała angaż w jakiejś telenoweli meksykańskiej?:ha haha:
Stary 2009-10-30, 13:42   #2758
agnes281
Wtajemniczenie

Cytat:
Daga, te Hanna Style nie są to typowe staniki pooperacyjne. Musisz kupić top - bezszwowy, na szerokich ramiączkach, z gumą na dole. Mają różne rozmiary - weź taki, który jest dobry na ciebie w tej chwili -ważne, aby ta guma ciasno przylegała do ciała, ale nie wpijała się w skórę

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Horito:co nfused: To Horo dostała angaż w jakiejś telenoweli meksykańskiej?:ha haha:
no to dupa blada bo ja kupilam bez gumy na dole a ramiączka sa normalne,cienkie

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

mam jechac oddac?

Edytowane przez agnes281
Czas edycji: 2009-10-30 o 13:27
Stary 2009-10-30, 13:46   #2759
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Horito To Horo dostała angaż w jakiejś telenoweli meksykańskiej?:ha haha:
ale byłoby fajnie... tak egzotycznie

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
no to dupa blada bo ja kupilam bez gumy na dole a ramiączka sa normalne,cienkie
agnes,
przez pierwsze 2 miesiace lepiej nosuić biustonosze dobrze trzymające biust od spodu i na szerokich ramiaczkach, które powinny być mocniej podciagniete

Stary 2009-10-30, 13:47   #2760
agnes281
Wtajemniczenie

Cytat:
ale byłoby fajnie... tak egzotycznie

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

agnes,
przez pierwsze 2 miesiace lepiej nosuić biustonosze dobrze trzymające biust od spodu i na szerokich ramiaczkach, które powinny być mocniej podciagniete
czyli jade oddac shit shit
oby pani mi przyjela i kupie topik taki co opisalas wczesniej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości