|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
MadziaUK szczuplutka jestes, brzusio sludziutki
ile przytylas od poczatku ciazy?chyba niewieleJa dzis mam mega faze na slodkie, a z racji mojej diety 99,99% slodkosci odpada zrobilam "pyszny" makaron bezglutenowy z cukrem i cynamonem..i troszke mi lepiej ![]() od wczoraj jakis zly humor mam nawet nie zly ale jakis taki niepokoj czuje w sobie... ide ogladnac filmik i poprasowac troszke , moze mi sie humor polepszy
|
|
|
|
#212 |
|
Zadomowienie
|
no z ta glukozą to chyba jest róznie bo ja miałam 75 i dwa razy kuta,drugie po 2godz.
ale mam lenia wy tak sprzatacie a mi sie nic nie chce,w ogole wstac dziś nie mogłam.chyba też pójde kawke strzelic sobie i czekolade malinowa wciągnąć
|
|
|
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
Agape007 Oj tak Skarb, przez wieeeeelkie S!!!
A Szymuś dalej nie chce uciec z mojego pęcherza, urządził sobie chyba na nim trampolinkę Tylko własnie tak jak piszesz niezbyt to miłe Trzymajcie się cieplutko, idę pichcić obiadek i biorę się w końcu za to prasowanko ![]() Będzie ze mnie pociągająca kucharka hehe bo katar jeszcze trzyma ![]() Tylko nie produkujcie za dużo, jak mnie nie będzie
|
#214 |
|
Zadomowienie
|
A ja wlasnie czytam forum - porody na wesolo - i padam ze smiechu. Az sie lzej na sercu robi i taki porod to ja tez bym mogla miec jak dziewczyny opisuja. Polecam lekturke, bardzo milo sie czyta
http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...a-wesolo-7030/
|
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#216 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
od prasowania humor ci sie poprawia?? :brzyd al:Cytat:
![]() zapewne zaraz wynajde 1000 innych rzeczy do zrobienia, byle nie to co na prawde musze zrobic.
|
|
#217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To zależy od lekarza i od labolatorium. Ja miałam 75 i pobierane na czczo a potem po 2 h. _________________________ ____________________ Korzystając z tego, że dziś ostatni dzień - no nie licząc jutra mamy samochód to pojechałam do Auchana na zakupy, potem do biedronki i do domku. Ale kurcze wiecie co zrobiłam? W Biedronce przywaliłam sobie koszykiem w brzuch... I to rogiem koszyka... Nie centralnie w środek brzucha, tylko tak z 7 cm w bok i 2 cm w dół... I teraz mam schize czy wszystko ok... A przywaliłam dosyć mocno bo koszyk się zablokował o półkę a ja zrobiłam krok no to trochę siły w tym było... Mała się teraz nie rusza, ale dopiero co przyszłam do domu... Teraz kurde będę cały czas o tym myśleć... Zaraz się położę i będę oczekiwać...
|
|
|
#219 |
|
Wtajemniczenie
|
No i miałam usg, ale jak się okazało zwykłe bo lekarz bał się co z dzieciątkiem po wczorajszym ciśnieniu i chciał tylko dokonać pomiarów. Dzięki Bogu niunio zdrowy, i tak wam powiem, że mam już gdzieś to, że nie miałam usg 4D grunt że wszystko ok, a maluszka i tak niedługo zobaczę na żywo, zresztą wyszło, że jest rozwinięty na 31 tydz czyli jakieś 2 do przodu, czekają mnie chyba święta w szpitalu
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym,napewno dzidzi nic nie jest.nie martw sie. |
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Patka jeśli Cię to pocieszy to dzidzia ma tam niezłe zabezpieczenie przed takimi urazami
Sama tak się schizowałam,b o pare razy pies w euforii skoczył i uderzył mnie w brzuch łapami też nie lekko, czasem szarpnął... itd. wiadomo najgorzej przy upadku by mogło być ale tak to myślę, że nic małej się nie stało Jakbys czuła jakieś bóle wewnatrz po tym. krwawiła czy plamiła to bym się martwiła a tak nie schizuj się bo wtedy jak na złośc pewnie się nie bedzie chciała ruszyć.Rybcia supcio, ze same dobre wiadomości
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-10-30 o 12:52 |
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a książka to "Kochankowie i Kłamcy" S. Beauman, taki detektywistyczne dreszczowiec, rozwikłanie zagadki etc: http://www.biblionetka.pl/book.aspx?id=9758 do ostatniej kartki nie wie się jak naprawdę wszystko wygląda. Polecam! Cytat:
Mi TŻ zrobił dziś grzanki francuskie na śniadanie , mhmh, ale się objadłam, takie grzanki to super pomysl jak ma się zeschnięte bułki i nie chce się iść do sklepu
|
|
#224 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Rybcia - najwazniejsze że z dzidzią wszystko dobrze!
![]()
|
#226 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki....no i mąż mi "sprzedał" przeziebienie
od wczoraj mam ból gardła i cieknie mi z nosa....nafaszerowałam się już taka dawką czosnku, że chyba w całym zyciu tyle nie zjadłam...i uż wydoiłam tyle mleka z miodem, że mi uszami wyciekać zacznie mam nadzieję, że moja córeczka czuje się dobrze i jej bezpośrednio nie dotyka to moje przeziębienie.....jesli znacie jakies inne skuteczne domowe sposoby na walkę z katarem i bólem gardła to chętnie skorzystam.....okropność. ....
|
|
|
|
#227 |
|
Zadomowienie
|
ula - szkoda, ze tak wyszło z badaniami, ale widzę że już sobie osłodziłaś życie
![]() madzikUK - brzusio fajny, na tych porównaniach to zawsze fajnie widać jak się zmieniał rybcia - trochę szkoda tego usg 4D, ale dobrze że zrobił zwykłe i z maluchem wszystko OK. Ale z tym, że jak święta w szpitalu to nawet lepiej, to chyba żartujesz Bo ja jednak wolałabym spędzić w domu.
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze wiecie jak to jest, niby człowiek wie, że przecież brzuch, ja mam tłuszcz na brzuchu, jest macica, cały ten worek owodniowy a do tego jeszcze ja mam łożysko na przodzie to nie powinno się nic stać, ale człowiek już myśli że coś złego...
|
|
#229 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
... jeju to za chwileczkę a potem przyjdzie moja kolej
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||||
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
_________________________ _______________ Mała popukuje mi po brzuchu - delikatnie, ale zawsze to już coś
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Patka na pewno z małą wszystko dobrze, nie zamartwiaj się. Ona jest tak dobrze chroniona, że na pewno nic jej się nie stało. A że się zestresowałaś i udzieliło się małej, to pewnie postanowiła się zdrzemnąć
|
#232 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Patka za wskazówkę, ech się narobiło.....wszyscy wokoło chorowali, a ja się dzielnie trzymałam....i okazało się, że na końcu i mnie chwyciło....właśnie zobaczyłam, że na wizażu już sa watki mamuś marcowo kwietniowych i majowo czerwcowych....a matko...to niedługo bedziemy chwalić się zdjęciami pociech
ale to szybko mija....wklejam zdjęcie swojego brzucholca, tylko minkę mam na tym zdjęciu nie tęgą, bo nie dość, że chora to jeszcze mąż mi je robił o 7 rano a poza tym to mój tatusiek wczoraj zrobił mi sesję brzucholka i powstawiał fotki na nasza klasę, widzę, że zaczyna już być dumnym tatsuiem i musiał pochwalić się wszystkim bardzo to miluchne, bo do tej pory jakoś wszystko tak cicho sza się odbywało...a jego ostatnia manią jest siedzenie na allegro i wyszukiwanie róznych przedmiotów dla dziecka, od przewijaka po pieluszki takie to miłe jest....kochani Ci nasi chłopcy potrafią być...
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Bubi ładny brzusio
![]() A na choróbsko pamiętam, że miód lipowy jest dobry. |
|
|
|
#234 |
|
Rozeznanie
|
czytam ten poród na wesoło i normalnie zaraz się posiusiam ze śmiechu.....w końcu coś pozytywnego.....
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Miód lipowy....zaraz zlecę mężowi kupno
|
|
|
|
#235 | ||||
|
Zadomowienie
|
Moja szwagierka miała cukrzyce ciążową. Dwa tygodnie temu urodziła, dosyć sporego synka 4,25kg
![]() Z powodu cukrzycy dzieciaczek szybciej rósł i powiększały się wody płodowe. Jak szwagierka zabrała się za dietę to troche ten przyrost wagi przystopował. Nie znam się na tym za dobrze, ale jak wyszło szwagierce że ma tą cukrzyce to kupiła sobie specjalny przyrząd do mierzenia tego cukru i codzień sobie mierzyła , żeby w jakiś sposób to kontrolować. Cytat:
no to trzeba bedzie się o kolejne dzieciątko starać Cytat:
Swoją drogą to fajnego chłopa masz. Jakby mój się zainteresował ciuszkami dla dziecka to bym się cieszyła. Cytat:
![]() Cytat:
JA tak mam jak specjalnie czekam na kopniaczka, to akurat wtedy chyba śpi. Zauważyłam że ma określone pory aktywności. Tak po śniadaniu ok 9/ 10 później ok 17 i jak kłade się spać ok 23. Może Twoje maleństwo też teraz śpi a wieczorkiem się rozszaleje ![]() to już mam nadzieje że mam uspokojona
|
|
#236 |
|
Zadomowienie
|
bubi girl to fajnie masz z tz ze tak sie wczuł i wyszukuje na all
mój sam z siebie to nic,cieszy sie jak szalony ale zeby sam cos obejrzał lub kupil ostatnio byłam w rosmanie i kupiłam podklady do przewijania(10szt w srodku) i mój tz tak to oglądał i sie dopytywał co to a tam napisane przewijak... a on ale jaki to?przeciez jak ogladalismy w sklepie(taki na komode lub łózeczko) to on był sztywny a ten zwiniety w harmonijke |
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Gooha a ona duzo przytyla w ciazy?czy urodzila w terminie czy duzo przed?
|
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój jest bardzo zainteresowany, szczególnie ostatnio chociaż ja dużo ciuszków już kupiłam w lumpkach-to jednak nie mógł się powstrzymać od kupna pantofelków a'la pieski w mothercare i paru innych drobiazgów...no a dzisiaj ta czapusia,eh...muszę go tylko jeszcze przeszkolić z rozmiarówek
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
filka2, to mój mąż ostatnio pytał "a po co to" wskazując na wkładki laktacyjne
A strasznie "oburzył" się jak kupilam taką czapeczkę z guzełkiem na końcu (słodka była, aż się buzia sama uśmiechała na jej widok ale przyznał, że jest słodka
|
#240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brzuszek miała spory przez te wody płodowe.. Poród miała wywoływany na kilka dni przed przewidzianym terminem, żeby dzieciaczek nie był za duży. Jedynie co to troche więcej ważył, a rozmiarowo wcale nie taki duży, chyba 56cm
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.

ile przytylas od poczatku ciazy?chyba niewiele

Tylko własnie tak jak piszesz niezbyt to miłe 

Sama tak się schizowałam,b o pare razy pies w euforii skoczył i uderzył mnie w brzuch łapami też nie lekko, czasem szarpnął... itd. wiadomo najgorzej przy upadku by mogło być ale tak to myślę, że nic małej się nie stało

Bo ja jednak wolałabym spędzić w domu.
... jeju to za chwileczkę