Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-30, 12:43   #4501
Didier
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Tak ja
Ponieważ z tych składników z przepisowni nie bardzo wiedziałam jak uformować ciasto, bo było leiste jak na naleśniki.
Myślę, że było to spowodowane tym, że nie dodałam mąki kuku a skrobię kuku
Tak czy siak dodałam skrobię a nie mąkę - to jedyna modyfikacja w składnikach.
Poza tym jako, że nie bardzo co było tam ugniatać (chyba, że roztwór pseudo-wodny da się ugnieść :P) to wpadłam na z pozoru głupi pomysł - aby wylewać po trochę ciasta na rozgrzaną patelnię teflonową. Zasmażałam je w takie małe, cienkie spody do pizzy. Wyszły mi 3 cienkie, smaczne spody Potem już poszedł w ruch własnoręcznie robiony pseudo-koncentrat, poukładałam warzywka i do piekarnika wiooo Czasu w piekarniku spędziły tyle żeby się warzywka zrobiły smaczne. Po wyjęciu z piekarnika spody były chrupiące.
Mam nadzieję, że to jakkolwiek zrozumiesz
a ok ok, rozumiem
tak naprawde ta ilosc maki/skrobi to sie chyba powinno rozlozyc na dwa dni przynajmniej albo i trzy co nie
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 12:44   #4502
Parvati
Zakorzenienie

No tak, bo to bardzo dużo skrobi. Chyba, że nie jesz sama tej pizzy
U mnie akurat był TŻ więc zajął się solidną porcją tej pizzy :P

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 12:47   #4503
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
Kochana moją bronią jest cierpliwość i pokora i jak narazie wychodzę na tym bardzo dobrze.Gdy waga się zatrzymywała powtarzałam sobie że tak musi być ,czyli (ŻEBY BYŁO LEPIEJ MUSI BYĆ GORZEJ).Ważę się raz w tygodniu.W moim przypadku były dwa trzy tygodnie że waga zatrzymała się,lub nawet przybyło kilogram,a było też tak jak piszesz jednego dnia było mniej drugiego więcej.Więc nie przejmuj się tym zupełnie rób swoje,a wyjdziesz na tym dobrze,życzę miłego dnia.

Dzieki --tego mi trzeba !!!
Stary 2009-10-30, 12:48   #4504
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość
wiolqn a ta dynia to na pewno legalna jest? jakie sa ograniczenia??
przez te diete mam okazje francuski sobei pocwiczyc

dynia na legalu. Oto co pisze o niej sam Dukan:

Cytat:
(...) Dynia jest uboga w kalorie (26cal/100g) i cukry (5g/100g) a zatem doskonale wpasowuje sie w diete zarowno odchudzajaca jak i cukrzykow. Jest bogata w dobrej jakosci blonnik - pektyne, dzieki ktorej jest doskonale trawieniona i odpowiednia rowniez dla osob z bardzo wrazliwym zoladkiem. Pektyna dzieki swoim zdolnosciom zelujacym opoznia wchlanianie sie cukrow oraz obniza wchlanianie cholesterolu i kalorii. To kolejny powod by przywrocic dynie do lask jako istotny element procesu odchudzania, w diecie osob dotknietych cukrzyca czy zagrozonych niewydolnoscia krazenia. Bogata w wode i potas (380 mg/100 g) a jednoczesnie uboga w sod, dynia ma delikatne dzialanie moczopedne.
Kolor ujawnia bogactwo karotenu (1.000 U.I./100 g) waznego przeciwutleniacza ktorego zalety w zapobieganiu chorob krazenia,, nowotworu i przedwczesnego starzenia sa udowadniane kazdego dnia.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 12:54   #4505
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Ciesze sie wiolqn, ze przetlumaczylas tekst o dyni. Ja tez ja jadlam ale nie mialam pewnosci czy mozna .
Stary 2009-10-30, 13:14   #4506
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
przez te diete mam okazje francuski sobei pocwiczyc

dynia na legalu. Oto co pisze o niej sam Dukan:

dzieki wielkie, nie bede sie cykac

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

a tofu
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 13:42   #4507
dominika52141
Raczkowanie

GG do dominika52141

Witam ,co sądzicie o tym mąż kupił mi wagę elektroniczną bo miałam wskażnikową ponoć jest niedokładna .Wiem ,że trzeba ważyć się tylko na jedne wadze,ale zważyłam się na dwóch wagach ,na wskaż. było 60kg a na elektr. 58,50kg. Czy możliwa jest taka duża rozbieżność między wagami. Syn wytłumaczył mi w ten sposób, że waga wskaż. ma już 8 lat i na pewno nie jest dokładna ,bo ma sprężyny i one zużywają się po jakimś czasie .Czy może być to prawda? Już sama nie wiem
dominika52141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 14:00   #4508
justyna2639
Zakorzenienie

Hej
Ja tylko wpadłam żeby się pochwalić, że w sumie schudłam 3 kg, jestem zadowolona, bo nie muszę szybko chudnąć, ważne żeby na stałe. Jeszcze tylko ze 3-5 kg i będzie dobrze
justyna2639 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 14:19   #4509
Isabelll
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dominika52141 Pokaż wiadomość
Witam ,co sądzicie o tym mąż kupił mi wagę elektroniczną bo miałam wskażnikową ponoć jest niedokładna .Wiem ,że trzeba ważyć się tylko na jedne wadze,ale zważyłam się na dwóch wagach ,na wskaż. było 60kg a na elektr. 58,50kg. Czy możliwa jest taka duża rozbieżność między wagami. Syn wytłumaczył mi w ten sposób, że waga wskaż. ma już 8 lat i na pewno nie jest dokładna ,bo ma sprężyny i one zużywają się po jakimś czasie .Czy może być to prawda? Już sama nie wiem
Niestety to prawda- wagi wskaźnikowe są mało dokładne, dlatego sama zakupiłam sobie elektroniczną

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna2639 Pokaż wiadomość
Hej
Ja tylko wpadłam żeby się pochwalić, że w sumie schudłam 3 kg, jestem zadowolona, bo nie muszę szybko chudnąć, ważne żeby na stałe. Jeszcze tylko ze 3-5 kg i będzie dobrze
każdy kg w dół nie ważne czy osiągnięty w tydzień czy w miesiąc powinien nas cieszyć Masz bardzo dobre nastawienie

A tak w ogóle to zostałam zaproszona na 30 urodziny siostry Pięknego. Już się boję. Wiem, że na 1000000% nie będzie tam nic o obniżonej ilości kalorii, ale na szczęście tego dnia będę mogła jeść warzywa. Docenienia zmiany mojej wagi też się nie spodziewam, bo u niego w rodzince nikt nie ma problemu choćby z 1 zbędnym kilogramem (sama solenizantka przy wzroście 175 ma 51kg) Ale dam radę mam jeszcze 23 dni na przygotowanie

po I fazie: 76.1 kg

aktualnie:
71 kg

cel: 60 kg
Damy radę

Edytowane przez Isabelll
Czas edycji: 2009-10-30 o 14:30
Isabelll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 14:25   #4510
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość
a tofu
na pytanie: czy mozna jesc tofu do woli na proteinach i PW, Dukan odpowiada tak.

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-10-30, 14:43   #4511
dominika52141
Raczkowanie

GG do dominika52141

Napisane przez Isablll
Niestety to prawda- wagi wskaźnikowe są mało dokładne, dlatego sama zakupiłam sobie elektroniczną

Dziękuję za potwierdzenie moich przypuszczeń. Po mimo,iż dietę zaczęłam 14.10 ,startuję jakby na nowo ,bo to zupełnie inne kilogramy.
--------------------------------------------
start (nowy) : 30.10 -58,50kg
cel: 53kg

Pozdrawiam i życzę dalszych spadków wagowych.

dominika52141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 15:20   #4512
paulina22
Raczkowanie

HejkaMam pytanie czy ta dynie mozna jesc kazdego dnia i w kazdej ilości tzn jkbym kupiła sobie takie opakowanie to moge spokojnie zjesc??Ogolnie moja dieta juz nie skutkuje bo grzesze:-/ale bardzo mi nadal zalezy zeby schudnac choc mam watpliwosci juz:-/Bo wsumie jest powiedziane ze mamy ograniczac wegle prawda??No dobrze wiec ile na dzien mniej wiecej ma wynosic w gramach ??I dlaczego w takim wypadku skoro mozemy jogurty a przeciez w nich tez jest duzo wegli nie mozemy zamienic na kromke chleba czy np kostke czekolady??Wkoncu o co tu dokładnie chodzi??Po drugie moze mi pomozesz jakim systemem jest najlepiej isc 3/4 czy jak bo ja osttanio dosc nagrzeszyłam i nie wiem jak mam spowrotem zaczac i sie zmobilizowac:-(czy jest jakis sens czy bedzie to dalej działac(jeszcez nadmienie ze biore Diane 35 ze wzgledów zdrowotnych) a chce dojsc do wagi najlepiej z 50 kg gora 52kg a teraz pewnie mam znowu z 57kg albo i lepiej bo przesadziłam ostatnio mimo tego ze jem normalnie na obiad zawsze piers gotowana i rano koniecznie ser biały no ale nadrabiam czasami czyms słodkim albo nawet głupim jogurtem bo nie wiem czy moge go wsumie zjec całego wciagu dnia(ma 400ml i cały jakos ponad 20wegli) to moge go zjesc czy nie??Wytłumacz mi jak mozesz jak to jest ztym wszystkim prosze.Pozdrawiam
paulina22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 15:44   #4513
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez paulina22 Pokaż wiadomość
HejkaMam pytanie czy ta dynie mozna jesc kazdego dnia i w kazdej ilości tzn jkbym kupiła sobie takie opakowanie to moge spokojnie zjesc??Ogolnie moja dieta juz nie skutkuje bo grzesze:-/ale bardzo mi nadal zalezy zeby schudnac choc mam watpliwosci juz:-/Bo wsumie jest powiedziane ze mamy ograniczac wegle prawda??No dobrze wiec ile na dzien mniej wiecej ma wynosic w gramach ??I dlaczego w takim wypadku skoro mozemy jogurty a przeciez w nich tez jest duzo wegli nie mozemy zamienic na kromke chleba czy np kostke czekolady??Wkoncu o co tu dokładnie chodzi??Po drugie moze mi pomozesz jakim systemem jest najlepiej isc 3/4 czy jak bo ja osttanio dosc nagrzeszyłam i nie wiem jak mam spowrotem zaczac i sie zmobilizowac:-(czy jest jakis sens czy bedzie to dalej działac(jeszcez nadmienie ze biore Diane 35 ze wzgledów zdrowotnych) a chce dojsc do wagi najlepiej z 50 kg gora 52kg a teraz pewnie mam znowu z 57kg albo i lepiej bo przesadziłam ostatnio mimo tego ze jem normalnie na obiad zawsze piers gotowana i rano koniecznie ser biały no ale nadrabiam czasami czyms słodkim albo nawet głupim jogurtem bo nie wiem czy moge go wsumie zjec całego wciagu dnia(ma 400ml i cały jakos ponad 20wegli) to moge go zjesc czy nie??Wytłumacz mi jak mozesz jak to jest ztym wszystkim prosze.Pozdrawiam
gdzie tu zaczac? Po pierwsze Diane nie ma tu za bardzo znaczenia. tez bralam, sa dosc lagodne jezeli chodzi o hormonalne.

tryb wybierasz sobei sama. Dukan zaleca 5/2 5/5 lub 3/3. My idziemy 4/3 bo tak nam najwygodniej. Jest w nim wystarczajaco duzo dni warzywnych aby uzupelnic witaminy a wiecej proteinowych by chudnac.

co oznacza ze nei wiesz czy masz sie mobilizowac? do czego? albo na diecie jestes, albo nie. Jezeli chcesz byc to i owszem uzbroj sie w cierpliwosc i silna wole.

Wegli mamy nie jesc w ogole. Owszem nie da sie ich calkowicie wykluczyc zwlaszcza z nabialu, ale opcja zamiany na czekolade czy chleb w ogole nie wchodzi w gre. Wegle z nabialu to laktoza, wegle w czekoladzie to cukier , w pieczywie, maka a zatem produkty NIEDOZWOLONE. Jezeli zaczniesz kombinowac to nie bedziesz chudla. Dukan wyraznie pisze co mozna. Jezeli produktu nie ma na liscie to z oczywistych powodow, bo go nie mozna. 20g wegli w jogurcie to bardzo duzo. Wez pod uwage fakt ze producenci jogurtow aby zrownowazyc brak tluszczu w wersjach niskotluszczowych dodaja wiecej cukru i np skrobii aby poprawic smak i konsystencje. Light czy low fat wcale nie oznacza ze kwalifikuje sie do naszej diety.

dynie nalezy traktowac jak warzywo, w dni warzywne

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-10-30, 15:52   #4514
paulina22
Raczkowanie

Cytat:
gdzie tu zaczac? Po pierwsze Diane nie ma tu za bardzo znaczenia. tez bralam, sa dosc lagodne jezeli chodzi o hormonalne.

tryb wybierasz sobei sama. Dukan zaleca 5/2 5/5 lub 3/3. My idziemy 4/3 bo tak nam najwygodniej. Jest w nim wystarczajaco duzo dni warzywnych aby uzupelnic witaminy a wiecej proteinowych by chudnac.

co oznacza ze nei wiesz czy masz sie mobilizowac? do czego? albo na diecie jestes, albo nie. Jezeli chcesz byc to i owszem uzbroj sie w cierpliwosc i silna wole.

Wegli mamy nie jesc w ogole. Owszem nie da sie ich calkowicie wykluczyc zwlaszcza z nabialu, ale opcja zamiany na czekolade czy chleb w ogole nie wchodzi w gre. Wegle z nabialu to laktoza, wegle w czekoladzie to cukier , w pieczywie, maka a zatem produkty NIEDOZWOLONE. Jezeli zaczniesz kombinowac to nie bedziesz chudla. Dukan wyraznie pisze co mozna. Jezeli produktu nie ma na liscie to z oczywistych powodow, bo go nie mozna. 20g wegli w jogurcie to bardzo duzo. Wez pod uwage fakt ze producenci jogurtow aby zrownowazyc brak tluszczu w wersjach niskotluszczowych dodaja wiecej cukru i np skrobii aby poprawic smak i konsystencje. Light czy low fat wcale nie oznacza ze kwalifikuje sie do naszej diety.

dynie nalezy traktowac jak warzywo, w dni warzywne

Aha rozumiem teraz i dziekuje a tak mniej wiecej to jestes w stanie mi pwoiedziec ile tych wegli np z nabiału dziennie mozemy??Bo ja jem codziennie ser biały który ma 0%tłuszczu ale na kostke tam wyjdzie koło 10g plus jogurt ,a do miesa wezme czasami tego wiesniaka ktory tez ma wegli troche mimo ze to lekki wiec jak to zrobic zeby mniej wegli było, jajka juz jem czasami po 5 dziennie bo nie wiem co mam jesc a teraz mam taki apetyt ze wszytsko bym zarła:-/Dziewczyny pisały ze na tej diecie potem maja wstret np do makaronow czy słodyczy ze zaraz im niedobrze po jednym ciastku np a ja tam bym mogła zjesc ile tylko wlezie i nie radze sobie czasami:-/I nie wiem co jest ze mna dlatego sie zastanawiam czy zaczynac od nowa zeby nie zrobic sobie wiekszej krzywdy:-(
paulina22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 16:01   #4515
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Aha rozumiem teraz i dziekuje a tak mniej wiecej to jestes w stanie mi pwoiedziec ile tych wegli np z nabiału dziennie mozemy??Bo ja jem codziennie ser biały który ma 0%tłuszczu ale na kostke tam wyjdzie koło 10g plus jogurt ,a do miesa wezme czasami tego wiesniaka ktory tez ma wegli troche mimo ze to lekki wiec jak to zrobic zeby mniej wegli było, jajka juz jem czasami po 5 dziennie bo nie wiem co mam jesc a teraz mam taki apetyt ze wszytsko bym zarła:-/Dziewczyny pisały ze na tej diecie potem maja wstret np do makaronow czy słodyczy ze zaraz im niedobrze po jednym ciastku np a ja tam bym mogła zjesc ile tylko wlezie i nie radze sobie czasami:-/I nie wiem co jest ze mna dlatego sie zastanawiam czy zaczynac od nowa zeby nie zrobic sobie wiekszej krzywdy:-(
Jestem dość długo na tym forum i jeszcze nie widziałąm, żeby któraś pisała, że ma wstręt do makaronu czy słodyczy

A w ogóle co ty kobieto kombinujesz? Strasznie utrudniasz sobie tą dietę
Ja czasami jem 2 duże jogurty dziennie, które mają do 3% tłuszczu, twarogu 1 kostkę, do tego 2 duże łyżki wieśniaka, mleko 1,5% (oprócz tego oczywiście sporo mięsa) i jakoś chudnę Przestań tak rygorystycznie i super-dokładnie patrzeć na to co mają produkty bo zwariujesz!

I od nowa nie zaczynaj bo uderzeniówka (szok) może być tylko 1 raz, potem to już nie będzie szokiem dla organizmu. Jedź dalej swoim tempem i uzbrój się w cierpliwość!!!

Dukan

Edytowane przez BogaczKa22
Czas edycji: 2009-10-30 o 16:03
BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 16:11   #4516
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
nie wiem ile jesc wegli. Nigdzie nie doszukalam sie jakiegos dziennego przydzialu. Ogolnie jak najwiecej bialka powinno pochodzic z miesa, ryb i dopiero na koncu z nabialu. Bialko z miesa ma inna strukture przez co organizm potrzebuje zuzyc wiecej energii na rozlozenie i przyswojenie a przez to lepiej sie chudnie. z jajkami tez uwazaj i lepiej jesc wiecej bialek niz calych jajaek ze wzgledu na cholesterol. Zreszt biako jajka sa okreslane jako proteiny idealne.

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-10-30, 16:25   #4517
marcele
Raczkowanie

Siemanko wszystkie Dukające!

Coraz nas więcej . Witam wszystkie Nowe i Doświadczone .

Niestety nie mogę ostatnio z Wami być (kłopoty rodzinne), ale sama świadomość, że jesteście jest dla mnie budująca.

Niestety ostatnie 5 dni spędziłam u swojej babci, co poskutkowało tym, że dieta poszła na bok (no nie tak całkiem, ale nie umiałam się momentami powstrzymać) i moja waga pokazała 0,4kg więcej . Ale wiem, że dam radę i wracam na ścisłą dietę. Same proteinki bite 5 dni! Obiecuję!

Trzymajcie za mnie kciuki , bo właśnie wyjeżdżam na 3 dni do rodziny. Tam to się je !!! Masakra

Mam nadzieję, że jak wrócę to wszystkie zastanę...ale trochę mniejsze
Do przeczytania po powrocie!

P.S.
Niestety nie udało mi się przeczytać całego wątku, od miejsca, gdzie się zgubiłam (nie mam czasu na to) ale obiecuję, że nadrobię!

Start 07-10-2009
Ponowny start 28-04-2010
I jeszcze ponowny 29-11-2010

marcele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 17:18   #4518
becia78
Raczkowanie

GG do becia78 Send a message via Skype™ to becia78

O matko nareszcie doczytałam więc najpierw się przywitam
u mnie dziś ostatni dzień proteinek idę 5/5 ale zastanawiam się czy nie przejść 4/3 łatwiej zapamiętać i na weekend warzywka hmmm...
u mnie nie mam pojęcia jak waga jakoś tak nie bardzo mnie ciągnie w jej kierunku ostatnio chyba dlatego że mało jem i mam obawy że to odbija się na wadze.
wszystkim dukającym gratuluję spadków strasznie dużo nowych dukanek się przyłączyło aż szkoda że nie mamy panów zawsze to byłaby inna opinia tak MĘSKIM OKIEM hihi
Stary 2009-10-30, 17:27   #4519
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

mielismy tu jednego rodzynka jakis czas temu. Wytrzymal tylko 3 dni. faceci to cieniasy. Zabierz im chleb i makaron i zaczynaja jeczec jak dzieci. Nie maja zielonego pojecia jak ciezko musimy pracowac nad soba aby zadowolic ich wymagania.

dobra wiadomoscia dla ogolu bedzie zapewne fakt ze postanowilam sie wykosztowac i zaplacic Dukanowi za konsultacje. Taki prezent imieninowy sobie zrobie. Zobaczymy co bedzie mi kazal robic no i bede miec dostep do oficjalnego forum i calej kopalni wiadomosci. A rowniez mozliwosc dreczenia samego guru moimi pytaniami.

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-10-30, 17:30   #4520
becia78
Raczkowanie

Cytat:
mielismy tu jednego rodzynka jakis czas temu. Wytrzymal tylko 3 dni. faceci to cieniasy. Zabierz im chleb i makaron i zaczynaja jeczec jak dzieci. Nie maja zielonego pojecia jak ciezko musimy pracowac nad soba aby zadowolic ich wymagania.
: hahaha:
dobra wiadomoscia dla ogolu bedzie zapewne fakt ze postanowilam sie wykosztowac i zaplacic Dukanowi za konsultacje. Taki prezent imieninowy sobie zrobie. Zobaczymy co bedzie mi kazal robic no i bede miec dostep do oficjalnego forum i calej kopalni wiadomosci. A rowniez mozliwosc dreczenia samego guru moimi pytaniami.
No to teraz zaczniesz chudnąc w extra tempie nie zniknij nam przypadkiem
Stary 2009-10-30, 17:42   #4521
stozynka44
Raczkowanie

W związku z tym, że jutro zamierzam zrobić pizze mam pytanie
Nie dostałam drożdży w proszku tylko mam takie zwykłe-w przepisie nie jest podane ile tych drożdży a więc czy któraś z Was mogłaby mnie oświecić Będę bardzo wdzięczna! Już się nie mogę doczekać tej pizzy hehe mam nadzieję że mi się uda!

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 17:44   #4522
becia78
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stozynka44 Pokaż wiadomość
W związku z tym, że jutro zamierzam zrobić pizze mam pytanie
Nie dostałam drożdży w proszku tylko mam takie zwykłe-w przepisie nie jest podane ile tych drożdży a więc czy któraś z Was mogłaby mnie oświecić Będę bardzo wdzięczna! Już się nie mogę doczekać tej pizzy hehe mam nadzieję że mi się uda!
rany ja całą moją mieścinę oblatałam i w proszku czy granulkach też nie dostałam
Stary 2009-10-30, 17:45   #4523
stozynka44
Raczkowanie

A tak by the way-to mam dzisiaj mega szał na słodkie zrobiłam sobie nutelkę i tak ją sobie jem i jem i ciągle mi mało

Stary 2009-10-30, 17:48   #4524
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

pewnie ze mozna naturalne drozdze. Ja daje w granulkach bo tu innych nei dostane. 2dag powinny spokojnie wystarczyc, moze nawet troche mniej zeby nie bylo ich potem z bardzo czuc. tak ze 2 lyzeczki pewnie

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-10-30, 17:53   #4525
stozynka44
Raczkowanie

Dzieki wiolqn

Stary 2009-10-30, 17:56   #4526
BogaczKa22
Zadomowienie

Tak nęcicie tą pizzą, że chyba sobie też jutro upiekę

U mnie bez problemu kupuję suche drożdże i na osiedlu i w marketach

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 18:03   #4527
becia78
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość

coraz bardziej jestem przekonana że mieszkam w jakiejś strasznej dziurze bo tu nic nie ma
Stary 2009-10-30, 18:27   #4528
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość

Rób, rób wszystkie będziemy jeść jutro to samo

Stary 2009-10-30, 18:31   #4529
czarnamonia
Raczkowanie

GG do czarnamonia

A ja nie mogę dostać tego słodzika w proszku
CEL 65kg
czarnamonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 18:50   #4530
tycjanka
Raczkowanie

GG do tycjanka

Witam wszystkich! U mnie dziś ostatni dzień pierwszej fazy i w sumie jeden kilogram w dół, miałam nadzieję na trochę więcej:/ Jutro warzywka doczekać się nie mogę
Niestety nie posiadam w domciu wagi, to troszkę nie fajnie bo do wtorku się chyba nie zważę, a co gorszę moja waga na stacji chyba jest starsza od mojej babci(żarcik) i obawiam się, ze mnie w bambuko robi hehe
Ps. Ale się rozpisałyście

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości