|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Cytat:
tak naprawde ta ilosc maki/skrobi to sie chyba powinno rozlozyc na dwa dni przynajmniej albo i trzy co nie
|
|
|
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, bo to bardzo dużo skrobi. Chyba, że nie jesz sama tej pizzy
![]() U mnie akurat był TŻ więc zajął się solidną porcją tej pizzy :P |
|
|
|
#4503 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieki --tego mi trzeba
|
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
przez te diete mam okazje francuski sobei pocwiczyc
dynia na legalu. Oto co pisze o niej sam Dukan: Cytat:
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#4505 |
|
Raczkowanie
|
Ciesze sie wiolqn, ze przetlumaczylas tekst o dyni. Ja tez ja jadlam ale nie mialam pewnosci czy mozna .
|
#4506 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4507 |
|
Raczkowanie
|
Witam ,co sądzicie o tym mąż kupił mi wagę elektroniczną bo miałam wskażnikową ponoć jest niedokładna .Wiem ,że trzeba ważyć się tylko na jedne wadze,ale zważyłam się na dwóch wagach ,na wskaż. było 60kg a na elektr. 58,50kg. Czy możliwa jest taka duża rozbieżność między wagami. Syn wytłumaczył mi w ten sposób, że waga wskaż. ma już 8 lat i na pewno nie jest dokładna ,bo ma sprężyny i one zużywają się po jakimś czasie .Czy może być to prawda? Już sama nie wiem
|
|
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja tylko wpadłam żeby się pochwalić, że w sumie schudłam 3 kg, jestem zadowolona, bo nie muszę szybko chudnąć, ważne żeby na stałe. Jeszcze tylko ze 3-5 kg i będzie dobrze
|
|
|
|
#4509 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
każdy kg w dół nie ważne czy osiągnięty w tydzień czy w miesiąc powinien nas cieszyć Masz bardzo dobre nastawienie ![]() A tak w ogóle to zostałam zaproszona na 30 urodziny siostry Pięknego. Już się boję. Wiem, że na 1000000% nie będzie tam nic o obniżonej ilości kalorii, ale na szczęście tego dnia będę mogła jeść warzywa. Docenienia zmiany mojej wagi też się nie spodziewam, bo u niego w rodzince nikt nie ma problemu choćby z 1 zbędnym kilogramem (sama solenizantka przy wzroście 175 ma 51kg) Ale dam radę mam jeszcze 23 dni na przygotowanie
start: 80 kg po I fazie: 76.1 kg ![]() aktualnie: 71 kg cel: 60 kg Edytowane przez Isabelll Czas edycji: 2009-10-30 o 14:30 |
||
|
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
na pytanie: czy mozna jesc tofu do woli na proteinach i PW, Dukan odpowiada tak.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#4511 |
|
Raczkowanie
|
Napisane przez Isablll
Niestety to prawda- wagi wskaźnikowe są mało dokładne, dlatego sama zakupiłam sobie elektroniczną ![]() Dziękuję za potwierdzenie moich przypuszczeń. Po mimo,iż dietę zaczęłam 14.10 ,startuję jakby na nowo ,bo to zupełnie inne kilogramy. -------------------------------------------- start (nowy) : 30.10 -58,50kg cel: 53kg Pozdrawiam i życzę dalszych spadków wagowych. |
|
|
|
#4512 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
Mam pytanie czy ta dynie mozna jesc kazdego dnia i w kazdej ilości tzn jkbym kupiła sobie takie opakowanie to moge spokojnie zjesc??Ogolnie moja dieta juz nie skutkuje bo grzesze:-/ale bardzo mi nadal zalezy zeby schudnac choc mam watpliwosci juz:-/Bo wsumie jest powiedziane ze mamy ograniczac wegle prawda??No dobrze wiec ile na dzien mniej wiecej ma wynosic w gramach ??I dlaczego w takim wypadku skoro mozemy jogurty a przeciez w nich tez jest duzo wegli nie mozemy zamienic na kromke chleba czy np kostke czekolady??Wkoncu o co tu dokładnie chodzi??Po drugie moze mi pomozesz jakim systemem jest najlepiej isc 3/4 czy jak bo ja osttanio dosc nagrzeszyłam i nie wiem jak mam spowrotem zaczac i sie zmobilizowac:-(czy jest jakis sens czy bedzie to dalej działac(jeszcez nadmienie ze biore Diane 35 ze wzgledów zdrowotnych) a chce dojsc do wagi najlepiej z 50 kg gora 52kg a teraz pewnie mam znowu z 57kg albo i lepiej bo przesadziłam ostatnio mimo tego ze jem normalnie na obiad zawsze piers gotowana i rano koniecznie ser biały no ale nadrabiam czasami czyms słodkim albo nawet głupim jogurtem bo nie wiem czy moge go wsumie zjec całego wciagu dnia(ma 400ml i cały jakos ponad 20wegli) to moge go zjesc czy nie??Wytłumacz mi jak mozesz jak to jest ztym wszystkim prosze.Pozdrawiam
|
|
|
|
#4513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tryb wybierasz sobei sama. Dukan zaleca 5/2 5/5 lub 3/3. My idziemy 4/3 bo tak nam najwygodniej. Jest w nim wystarczajaco duzo dni warzywnych aby uzupelnic witaminy a wiecej proteinowych by chudnac. co oznacza ze nei wiesz czy masz sie mobilizowac? do czego? albo na diecie jestes, albo nie. Jezeli chcesz byc to i owszem uzbroj sie w cierpliwosc i silna wole. Wegli mamy nie jesc w ogole. Owszem nie da sie ich calkowicie wykluczyc zwlaszcza z nabialu, ale opcja zamiany na czekolade czy chleb w ogole nie wchodzi w gre. Wegle z nabialu to laktoza, wegle w czekoladzie to cukier , w pieczywie, maka a zatem produkty NIEDOZWOLONE. Jezeli zaczniesz kombinowac to nie bedziesz chudla. Dukan wyraznie pisze co mozna. Jezeli produktu nie ma na liscie to z oczywistych powodow, bo go nie mozna. 20g wegli w jogurcie to bardzo duzo. Wez pod uwage fakt ze producenci jogurtow aby zrownowazyc brak tluszczu w wersjach niskotluszczowych dodaja wiecej cukru i np skrobii aby poprawic smak i konsystencje. Light czy low fat wcale nie oznacza ze kwalifikuje sie do naszej diety. dynie nalezy traktowac jak warzywo, w dni warzywne
|
|
|
|
#4514 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aha rozumiem teraz i dziekuje a tak mniej wiecej to jestes w stanie mi pwoiedziec ile tych wegli np z nabiału dziennie mozemy??Bo ja jem codziennie ser biały który ma 0%tłuszczu ale na kostke tam wyjdzie koło 10g plus jogurt ,a do miesa wezme czasami tego wiesniaka ktory tez ma wegli troche mimo ze to lekki wiec jak to zrobic zeby mniej wegli było, jajka juz jem czasami po 5 dziennie bo nie wiem co mam jesc a teraz mam taki apetyt ze wszytsko bym zarła:-/Dziewczyny pisały ze na tej diecie potem maja wstret np do makaronow czy słodyczy ze zaraz im niedobrze po jednym ciastku np a ja tam bym mogła zjesc ile tylko wlezie i nie radze sobie czasami:-/I nie wiem co jest ze mna dlatego sie zastanawiam czy zaczynac od nowa zeby nie zrobic sobie wiekszej krzywdy:-( |
|
|
|
|
#4515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A w ogóle co ty kobieto kombinujesz? Strasznie utrudniasz sobie tą dietę Ja czasami jem 2 duże jogurty dziennie, które mają do 3% tłuszczu, twarogu 1 kostkę, do tego 2 duże łyżki wieśniaka, mleko 1,5% (oprócz tego oczywiście sporo mięsa) i jakoś chudnę Przestań tak rygorystycznie i super-dokładnie patrzeć na to co mają produkty bo zwariujesz!I od nowa nie zaczynaj bo uderzeniówka (szok) może być tylko 1 raz, potem to już nie będzie szokiem dla organizmu. Jedź dalej swoim tempem i uzbrój się w cierpliwość!!! Edytowane przez BogaczKa22 Czas edycji: 2009-10-30 o 16:03 |
|
|
|
|
#4516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4517 |
|
Raczkowanie
|
Siemanko wszystkie Dukające!
Coraz nas więcej . Witam wszystkie Nowe i Doświadczone Niestety nie mogę ostatnio z Wami być (kłopoty rodzinne) , ale sama świadomość, że jesteście jest dla mnie budująca. Niestety ostatnie 5 dni spędziłam u swojej babci, co poskutkowało tym, że dieta poszła na bok (no nie tak całkiem, ale nie umiałam się momentami powstrzymać) i moja waga pokazała 0,4kg więcej Trzymajcie za mnie kciuki !!! MasakraMam nadzieję, że jak wrócę to wszystkie zastanę...ale trochę mniejsze ![]() Do przeczytania po powrocie! P.S. Niestety nie udało mi się przeczytać całego wątku, od miejsca, gdzie się zgubiłam (nie mam czasu na to) ale obiecuję, że nadrobię!
|
#4518 |
|
Raczkowanie
|
O matko nareszcie doczytałam
więc najpierw się przywitamu mnie dziś ostatni dzień proteinek idę 5/5 ale zastanawiam się czy nie przejść 4/3 łatwiej zapamiętać i na weekend warzywka hmmm... u mnie nie mam pojęcia jak waga jakoś tak nie bardzo mnie ciągnie w jej kierunku ostatnio chyba dlatego że mało jem i mam obawy że to odbija się na wadze.wszystkim dukającym gratuluję spadków strasznie dużo nowych dukanek się przyłączyło aż szkoda że nie mamy panów zawsze to byłaby inna opinia
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
mielismy tu jednego rodzynka jakis czas temu. Wytrzymal tylko 3 dni. faceci to cieniasy. Zabierz im chleb i makaron i zaczynaja jeczec jak dzieci. Nie maja zielonego pojecia jak ciezko musimy pracowac nad soba aby zadowolic ich wymagania.
dobra wiadomoscia dla ogolu bedzie zapewne fakt ze postanowilam sie wykosztowac i zaplacic Dukanowi za konsultacje. Taki prezent imieninowy sobie zrobie. Zobaczymy co bedzie mi kazal robic no i bede miec dostep do oficjalnego forum i calej kopalni wiadomosci. A rowniez mozliwosc dreczenia samego guru moimi pytaniami.
|
|
|
#4520 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie zniknij nam przypadkiem
|
|
#4521 |
|
Raczkowanie
|
W związku z tym, że jutro zamierzam zrobić pizze
mam pytanie ![]() Nie dostałam drożdży w proszku tylko mam takie zwykłe-w przepisie nie jest podane ile tych drożdży a więc czy któraś z Was mogłaby mnie oświecić Będę bardzo wdzięczna! Już się nie mogę doczekać tej pizzy hehe mam nadzieję że mi się uda!
|
#4522 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4523 |
|
Raczkowanie
|
A tak by the way-to mam dzisiaj mega szał na słodkie
zrobiłam sobie nutelkę i tak ją sobie jem i jem i ciągle mi mało
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie ze mozna naturalne drozdze. Ja daje w granulkach bo tu innych nei dostane. 2dag powinny spokojnie wystarczyc, moze nawet troche mniej zeby nie bylo ich potem z bardzo czuc. tak ze 2 lyzeczki pewnie
|
|
|
#4526 |
|
Zadomowienie
|
Tak nęcicie tą pizzą, że chyba sobie też jutro upiekę
![]() U mnie bez problemu kupuję suche drożdże i na osiedlu i w marketach |
|
|
|
#4527 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4528 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wszystkie będziemy jeść jutro to samo
|
|
#4529 |
|
Raczkowanie
|
A ja nie mogę dostać tego słodzika w proszku
|
#4530 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich! U mnie dziś ostatni dzień pierwszej fazy i w sumie jeden kilogram w dół, miałam nadzieję na trochę więcej:/ Jutro warzywka doczekać się nie mogę
![]() Niestety nie posiadam w domciu wagi, to troszkę nie fajnie bo do wtorku się chyba nie zważę, a co gorszę moja waga na stacji chyba jest starsza od mojej babci(żarcik) i obawiam się, ze mnie w bambuko robi hehe Ps. Ale się rozpisałyście
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

, ale sama świadomość, że jesteście jest dla mnie budująca.
!!! Masakra
hehe mam nadzieję że mi się uda!