|
|
#2911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Izumi to ja się chyba jako następna w kolejce do Twojego talentu muszę ustawić
Jak będziesz miała trochę czasu to daj znać plisssssssssssevitka a nie ma na czerwonej herbacie zapiski że należy unikać w ciąży?? Moja koleżanka - fanka czerwonej herbaty nie piła całą ciążę i bardzo nad tym ubolewała ... A ostatnio mocno się zdziwiła że ja zieloną piję ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2912 |
|
Wtajemniczenie
|
Tiaaa... mnie ta "pizza" też powaliła ..... akurat jadłam ;]
a jeszcze wczoraj miałam okazje oglądać filmik z porodem i widziałam tą "Pizze" ...... oj... na samą myśl mi się w kichach przewala ..... Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2009-10-30 o 15:25 |
|
|
|
#2913 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie mi do głowy przyszło...
Kiedy planujecie zapisać się do szkoły rodzenia? W którym tygodniu?Są w tym względzie jakieś odgórne wytyczne? OOO, słońce w Warszawie wyszło!
|
|
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
Z niechęcią, ale wdepnę jeszcze w ten poranny temat po raz ostatni- mogę nawet uściślić, że pomysł z listą AniP wyszedł ode mnie. To ja! To ja byłam! Ukręci mi ktoś głowę za to? Nie? Dziękuję i będę o rady prosić nadal, bo kto mi zabroni?
No, a teraz do rzeczywistości wracamy- odnośnie chrztu itd- my z TZ nawet cywilnego nie mamy. PRAWDOPODOBNIE weźmiemy jak maluch już będzie, ale tak naprawdę z czysto pragmatycznych pobudek. A z chrztem też jeszcze się wahamy CZY w ogóle. Nie wiemy jeszcze więc nie chcę teoretyzować, ale już rozmawialiśmy o tym, że jak jakiś ksiądz nie będzie chciał ochrzcić to zapytam komu tak naprawdę na złość chce zrobić- przecież Kościół otwarty ma być na wiernych, a nie im drzwi przed nosem zamykać, a co dziecko jest winne, że rodzice nie wierzący, albo poszukujący, albo innowiercy?
|
#2915 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chciałam się zapisać już teraz, ale mama się rozeznała i Pani co prowadzi zajęcia, powiedziała, żeby koło 10tc przyjść się zapisać..... więc pójdę pewnie gdzieś w 18, żeby czasem dla mnie miejsca nie brakło ![]() ZAZDROSZCZĘ słonka ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
Mój mąż w sumie złościł się na mnie na początku że chcę chrzcić, bo on by najchętniej tego nie robił, ale się uparła i co tu babie poradzisz? Hmmm... a dlaczego.... w sumie... nie wiem... chcę wierzyć, ze jednak jest coś w tym wszystkim i że dziecko ochrzczone będzie nie wiem.... pod jakąś boską opieką czy coś... ciężko mi to wyjaśnić. Tak czy owak chcę! Poza tym uważam że religia chrześcijańska ma całkiem niezłe podstawy i założenia .... |
||
|
|
|
#2916 |
|
Wtajemniczenie
|
Izumi - ja tez nie wiem jak to u nas z chrztem bedzie bo dziecie nie bedzie polakiem tzn bedzie mialo podwojne obywatelstwo - mam nadzieje ze istnieje na tym swiecie jacys ludzcy ksieza ktorzy do takiech ******* sie nie doczepiaja
|
#2917 |
|
Rozeznanie
|
Gmyrelka tak, wiem że ono tak wygląda, ale spodobało mi się Twoje trafne porównanie. Izumi, smacznego.....
A tak nawiązując, ostatnio byliśmy z mężem u znajomych, którzy też są w ciąży i rozmowy były wiadomo o czym... Min. o porodzie lotosowym. To jest takie cuś, że pępowiny się nie odcina, aż sama odpadnie i łożysko przez te parę dni trzeba konserwować solą mrowak ja też jestem za listami bo: ( i tu cytuję Claire9) "...nie zamierzam w oparach kadzideł oddychać głeboko w oczekiwaniu na łaskę wtajemniczenia. " |
|
|
|
#2918 |
|
Wtajemniczenie
|
Tia... ja gdyby nie te listy tutaj i w necie... to oprócz ubranek.. kupiłabym pewnie wózek, wanienkę, łóżko. ...... mydło szare. I na tym by się skończyło ^__^' .... bo skund ja mam wiedzieć co jeszcze potrzebne? No skund?
|
|
|
|
#2919 |
|
Rozeznanie
|
Tia.... a ja bym nie potrafiła odróżnić rampersów od pajaców...
|
|
|
|
#2920 |
|
Wtajemniczenie
|
O_O..... rampe(..)??.... AAAAAAAAAAAAAA! AAAAA! TO! No tak! Rampersy! No oczywiście, że rampersy
Hehhehehehe ...
|
|
|
|
#2921 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2922 |
|
Wtajemniczenie
|
nio dokladnie Izumi - bo ja na przyklad wiedzialam ze trza kikut po lozysku smarowac do odpadniecia - ale juz czym smarowac to byla dla mnie czarna magia prawie
![]() bidne by byly te dzieci z nami gdyby nie net i list na forum hehehehehe
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
a ja bym nie zasuwała dziś do tesco
i ta "pizza" mnie rozłożyła na łopatki
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisze PW i z tego wszystkiego zapomniałam podziękować za twoją (twojej koleżanki) listę- pomocna bardzo u mnie w lumpku to za 4 zł czasem 2 ładne rzeczy można nabyć.... ale ja te z spłukana, dobrze że wypłata w poniedziałek... własnie zamierzam się do dzidzisuowego sklepu (z normalnymi cenami) wybrac w nast. tyg. Koło mnie same drogie sklepy (sieciówki) Dziś byłam przy okazji w smyku i mothercare i... ło matko jakie ceny.... pajac, czy sweterek trochę większy od pudełka zapałek 80zł.... kombinezon zimowy 180zł..... 1 flanelowa pielucha 7zł..... tymbardziej doceniłam swoje lumpkowe zakupy.... o pokaże wam co mi koleżanka w UK kupiła - uzywane (niektóre rzeczy nowe, buciki wiadomo, skarpetki i jeszcze coś) i za wszystko razem dała mniej niż 10 funtów. U nich jest taki targ- ludzie przynoszą co mają do sprzedania
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
i ciag dalszy tej samej paczuszki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2927 | |
|
Wtajemniczenie
|
evitka bombowe te ubranka!! Naprawdę cudne
!! Ale będziesz dziecię swe stroić fiu fiu ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
Humor dzisiaj na forum (wbrew pozorom) wyśmienity Ja cały czas się śmieję jak przypominam sobie kawał o pająku |
|
|
|
|
#2928 |
|
Wtajemniczenie
|
Evitka ..... to ubranka ..
Kutfa..... czy ja mam jakąś rodzinę w UK.... trza sprawdzić, bo tak być to będzie! |
|
|
|
#2929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przez pierwsze 2 miesiace ciazy kawa zniknela z naszego domku ani tesc ani maz nie pili bo ja siedzac u gory czulam jej zapach i czulam sie okropnie teraz nadrabiaja straty hehe ![]() Cytat:
i teraz mam dylemat hihi ja mam do tesco 20 km ale maz wolal dzisiaj jechac tam niz do Reala bo wie ze jak tam wpadne to wszystkie kobity musze po kolei odiwedzic i zchodzi 3 godziny na zakupach a on glodny byl bo go wkopalam bez sniadania do sprzatania cmentarza hehe a zaraz potem pojechalismy na zakupy i dopiero w drodze powiedzial ze on nic nie jadl Izumi jak bedziesz miala u siebie problemy z ksiedzem zapraszam do nas nasz ksiadz to rowny gosciu jest idzie sie z nim zawsze dogadac nawet za freee najzabawniej bylo jak moi przyjaciele brali slub a ja jako swiadkowa mialam koperte w torebce i mialam dac ksiedzu i po slubie takie wielkie zamieszanie zyczenia i w ogole potem pojechalismy na sale ja do torebki by poprawic makijaz a tu zoonk koperta hihi pojechalismy dac ksiedzu ale nie chcial powiedzial ze to jego obowiazek byl wyskakuje mi bledny zalacznik jak chce otworzyc zdjecie a mnie los dzisiaj pokaral przesunelam komode lozko i szafke z telewizorem i cos mi w kregoslupie lupnelo i teraz siedze jak paralityk na podlodze oparta o lozko i sie nie moge wyprostowac a zapomnialabym w Realu sa na promocji spioszki bodziaki kaftaniki i pajace pakowane po 2 sztuki i jedna wychodzi kolo 7-8 zlotych gatunkowo dobre bo dzwonila do mnie kolezanka czy bym chciala to mi odlozy
|
|
#2930 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2931 |
|
Wtajemniczenie
|
drcron ... a może to? ;]? (załącznik)
U nas to księża naprawdę potrafią byś straszni, ja wolę nawet nie przytaczać żadnych historii Jeden był tylko taki zaje! Tylko po to żeby go posłuchać na religię chodziła, ale go przenieśli z mojego miasta A ja tylko wiem jak na imię miał... ale mam plan go odnaleść i u niego może ochrzcić To równy facet jest
|
|
|
|
#2932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
evitka21 - swietne te ciuszki najbardziej podobaja mi sie butki i czapeczka ale ja to mam manie kupowania butow
|
|
#2934 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo jak nas tu nie kochać ;D?
|
|
|
|
#2935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jesli IGm masz ujemne to tak jak u mnie znaczy że przechodziłas kiedys juz to i kazał mój gin tylko za ok 8 tygodni powtórzyc wyniki żeby sprawdzic czy nie przyrasta! więc WSZYSTKO JEST DOBRZE! NIE MARTW SIE!!! Cytat:
przeszło... bo i po co dzidzie na stresy narażać!!a ja czuję w moczu ochote na łazanki!! Wy świnie potworne nie dośc że wiecie jaki kazda ma stan - błogosławiony-czyt. zachciankowy to jeszcze bedziecie ochote na jakieś pizze kapusty kiszone JESTEM BARDZO ZAWIEDZIONA NA WAS!!!! ![]() WHAJ ŁI AR TAK DUŻO WRAJTEN!!??? hihihih Nie nadążam a takie fajne informacje!! Plis zwolonijcie 4 stony w jeden nie cały dzien???!!! Zaraz do moderatora napisze i a ja ide zjeśc gołąbki
|
|
|
#2936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2009-10-30 o 16:14 |
||
|
|
|
#2937 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziwnia... spamujemy żeby sobie nabić komentarzy
Hihihihi To takie nowe hobby Wiesz... być jak najwyżej w rankingu LOL I w ogóle ... I KILL U za te gołąbki! JA KOOOOOCHAM GOŁABKI! A NIE MAM! ..........kruca...
|
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
No po dzisiejszym dniu na forum to ja nie wiem czy akurat na pizzę to mam ochotę
|
#2939 |
|
Wtajemniczenie
|
się rozszalaly baby...
Ja zaliczyłam cmentarz z mężem, udalo nam się nawet szybko zrobić porządek, ja tylko wiaderka z liśćmi wywalałam, bo jakos nawet schylić mi się trudno więc jak czytam drcron żeś meble przesuwała, to mi slabo. Mi małż nie daje nawet siatki z zakupami nosić, normalnie inwalidka będę po tej ciąży, no ale będę ćwiczyć na dwoćh ciężarkach ![]() Co do chrztów to nie podpowiem, ja akurat trafiałąm zwykle na dobrych księży i nie miałąm problemów. Myślę że to czasem zależy od ksiedza, a za graniocą to chyba jeszcze bardziej liberalnie to traktują. Izumi może da się to bierzmowanie nadrobić, u nas w ośrodku akademickim widziałam już takie sytuacje,że był naraz chrzest, pierwsza komunia i bierzmowanie dorosłego czlowieka, no ale do tego jest długie przygotowanie i trzeba chcieć. A z tym chrzczeniem dzieci przez rodziców niekatolików to szczerze mówiąc nie wiem. izumi, te obrazki Twoje naprawdę rewelacja, dobrze,że wizaż podpisuje bo jeszcze by Ci kto skopiował. A ten co ma być z mężem wędkarzem to taki można że na wędce dzieciaka w becie wyciąga ![]() JAk nie macie Tesco blisko to ja Wam mogę kupić co chcecie tylko to przesylka jeszcze, nie wiem czy się opłąca. A pokażę Wam aukcję z allegro, wydaje mi się po opakowaniu, że to są te ciuszko tescowe, śliczne, ale u mnie w sklepie chyba tych wszystkich wzorow nie bylo: http://www.allegro.pl/item789776125_...s_nowosci.html http://www.allegro.pl/item797277580_...arly_days.html |
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

Jak będziesz miała trochę czasu to daj znać plisssssssssss

NATI 8.03.2010

Ja pierwsze słyszę o czymś takim jak rampersy 

) i tak.... hmmm... wcześniej zawsze szłam do tesco z buta... 1,5 -2h i byłam na miejsc u... ale nie wiem czy w ciązy to dobry pomysł aby żebym sobie marszruty robiła
... Kutfa ...... nooooooooooooooooooooo ............
najzabawniej bylo jak moi przyjaciele brali slub a ja jako swiadkowa mialam koperte w torebce i mialam dac ksiedzu i po slubie takie wielkie zamieszanie zyczenia i w ogole potem pojechalismy na sale ja do torebki by poprawic makijaz a tu zoonk koperta hihi pojechalismy dac ksiedzu ale nie chcial powiedzial ze to jego obowiazek byl
a jak go killem go przypadkiem to co?

jutro zorientuję się jak to wygląda z tym badaniem, ile się czeka na wyniki.