|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ?studentki Gdzie Pracujecie I Ile Zarabiacie?
Wydaje mi się że zarobki są różne, w zależności od miejscowości.
|
|
|
|
|
#692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W przezmierowie ta fabryka? Jesli tak to sie oplaca, bardzo wysokie premie maja - mowie o pracownikach na umowe o prace bezposrednio. Co do obuwniczego obstawiam 1200 zl - mozliwe, ze wiecej jesli sa prowizje od sprzedazy
|
|
|
#693 |
|
Zadomowienie
|
a może orientujecie sie jakie zarobki mogą byc w Tally albo w Qfrze?
|
|
#694 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedzi!
Może ktoś tam pracuje/pracował??? Sporo naczytałam się o tym, jak niemiła atmosfera panuje w tych sklepach.... że polityka firmy to złe traktowanie pracowników.. że teraz kto tylko może to ucieka od tej firmy... . Wie ktoś coś?
|
|
|
|
|
#695 |
|
Raczkowanie
|
a ja zostałam zaproszona juz na uwaga ,CZWARTĄ rozmowe
a pracy szukam od dwóch tygodni normalnie sukces. nie wiem czy kolejny raz chce sobie ze mną pogadać i powiedzieć DO WIDZENIA PANI ODEZWIEMY SIE ... haha bez komentarza, zaczekałabym sie na odpowiedz przynajmniej zdobywam doświadczenie i co raz to durniejsze pytania zapisuje do kolekcji
|
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem pokojówką i sprzątaczką w hotelu. Mam 6 zł za godz! Sama nie wiem czy to mało czy nie? Jednak od przyszłego tygodnia będę również kelnerką w tym hotelu jednak płaca pewnie się nie zmieni. Średnio zarabiam 600-800 zł.
W sumie to cały czas piszecie o marnych zarobkach, ale przecież czego tu oczekiwać jeżeli nie ma się żadnego doświadczenia? Od razu się 2000 nie zarabia. Edytowane przez LoveMessages Czas edycji: 2009-10-29 o 19:43 |
|
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chodzi od razu o 2000, ale np. moja stawka niewiele ponad 4zł. jest dla mnie zabójcza, kiedy nie znam nikogo, kto zarabiałby mniej
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#698 |
|
Zadomowienie
|
U mnie w mieście dziewczyny sprzedają kebaby za 2,5 zł/h.
Wiadomo -nie od razu zostaje się prezesem, ale za coś trzeba jeść.
|
|
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Matkoboska, 2,50? Co to za stawka?!
![]() Tragedia, jak się pracownika nie szanuje. Ale póki będą ludzie zgadzający się na takie płace, póty takie płace będą. Sama jestem takim żuczkiem, co i tak będzie pracował za te grosze, bo gdzie indziej nie ma jak.
|
|
#700 |
|
Zadomowienie
|
ja jak zaczelam pracowac to dostawalam 5 zl/h w pubie jako barmanka - oczywiscie bez zadnej umowy, za caly miesiac ciezkiej pracy nocami dostalam az 780 zl
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
2,5zł/h mam nadzieję że netto a nie brutto
Stawka różni się w zależności od miasta, w mniejszych miejscowościach utrzymasz się za 1200zł, i nie będziesz musiała sobie niczego odmawiać, a w większych jest już gorzej, tymbardziej jak się chce studiować, wynajmować mieszkanie, i jeść.---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
5-6zł + napiwki to też trzeba dodać |
|
|
|
|
|
#702 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz pracuje w punkcie xero, mam 10zl/h, czyli w miesiącu średnio 1600zł. Wszystko byłoby super, gdyby nie fakt, ze nie mam zadnej umowy
każda choroba, święto bądź jakikolwiek dzień wolny z przyczyn niezaleznych ode mnie pozbawia mnie kasy :/
Edytowane przez kobieta_wamp Czas edycji: 2009-10-30 o 11:42 |
|
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym nie pracowała bez umowy
|
|
|
|
|
#704 |
|
Raczkowanie
|
dlaczego nie ?
nawet gdybys nie miala za co opłacić mieszkania, nie miala za co kupic chleba ?
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz jeżeli nie masz pracy to raczej nie wynajmujesz mieszkania
ja mieszkam z rodzicami i wiem że nie wyprowadzę się póki nie uzbieram sobie oszczędności rozumiem że ciężko jest znaleźć pracę ale wolała bym robić na mniejsze pieniądze na umowę niż za większe bez niej a jak pensja nie wystarcza na życie zawsze można szukać lokatora żeby zmniejszyć koszty po prostu uważam że pracowanie na czarno nie jest dobre ale każdy ma swoje poglądy |
|
|
|
|
#706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
10zł za godzinę? To super masz stawkę!
|
|
|
#707 |
|
Raczkowanie
|
też uważam ze super, ale koleżanka chyba woli zarabiac 5 zł na godzine i miec umowe
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wole 5zł za godzinę jeżeli to będzie umowa o pracę.
|
|
|
|
|
#709 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nawet 5 zł za godzine to jest niewiele
chociaż jesli ktoś mieszka z rodzicami to ma zawsze pieniadze dodatkow dla siebie![]() Ja odrazu po maturze dostalam prace w agencji rekl. za 1500 netto. I to byly dla mnie jakies 'ludzkie' pieniazki. po roku, w zupelnie innym zawodzie zarabiam 2k +prowizje i dla mnie i mieszkanie w Warszawie, wynajem mieszkanka itp to nadal malo.. Ale ja studiuje zaocznie, to tez inna sprawa, bo mam czas zeby pracowac. I przepraszam, ale wyśmiałabym pracodawce, ktory zaproponowalby mi nawet na 1/2 etatu 2,50/h... i bym chyba ze to staż ![]() Dziewczyny, a czy nie lepiej zamiast pracy w sklepie etc. dostać sięna płatny staż? mozna zarobic nawet do 1000zł w dobrej firmie a pozniej przy okazji miec mozliwosc stałej pracy..
|
|
|
#710 |
|
Raczkowanie
|
ale szał. po niedzieli mam aż 4 rozmowy
![]() -w orsay , niepełny etat ( pracy pewnie nie dostane, ale przejde sie na rozmowe ) - w kfc, na cały etat - w mc donalds - w spożywczaku który jest 2 minuty od mojego domu która pracę wybrałybyście ?? ja chyba jednak kfc
![]() Edytowane przez Ciii Czas edycji: 2009-10-30 o 20:20 |
|
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz tą która da najlepsze warunki pracy :
- godziny pracy - pensja - lokalizacja wiem że w niektórych spożywczakach nawet 1800 netto dają |
|
|
|
|
#712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w kfc i mcdonald grafik jest do ułozenia, ale z tego co czytam to w mc donaldzie przyjmuja na poczatek na 3/4 a potem ewentualnie te 40 godzin sobie dopracowujesz. kfc jest odemnie pół godzinki autobusem a mak 15 min. a orsay, niepełny etat no i w ogole selekcja jest pewnie ... ale pójde na rozmowe tak dla jaj, a nóż mnie przyjmą HA
|
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz ja byłam na jednej rozmowie w sklepie i to z tym grafikiem to pic na wodę .. elastyczny to prawda bo codziennie miała bym przychodzić inaczej jak sobie szefowa ułoży ... tutaj w sklepie przynajmniej masz podane w jakich godzinach i możesz sobie planować różne rzeczy i płacą też całkiem całkiem pewnie z czasem jest jakaś podwyżka
jak pracowałam jako hostessa w takim sklepie pytałam się takiej młodej dziewczyny od wykładania towaru ile zarabia .. to mi mówiła że na początku miała 1400 a teraz po 2 latach ma 2200 netto i mówi że kończy licencjat ale pracy nie zmieni bo się przyzwyczaiła i dobrze płacą Edytowane przez Ilena Czas edycji: 2009-10-30 o 21:35 |
|
|
|
|
#714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli ktoś może to jak najbardziej popieram!!! Dobrze jest rozejrzeć się, która firma poszukuje pracowników, popytać i również pod tym kątem wybrać miejsce stażu. Mnie na razie jest żal stażu ;] -nie wiem, czy dobrze mnie poinformowano, ale staż można odbyć tylko raz na danym stanowisku? (wiem, że później nazwa stanowiska to fikcja i można kombinować, ale jednak...) A czy płatny staż też można odbyć raz? Wiem, jest wątek o stażu i zaraz zacznę tam szukać ;d Mnie wszelkie kfc, mc donaldsy odrzucają ;] jeśli mogłabym wybierać (pomijając oferowane warunki) to wybrałabym orsay, chociaż wiem, że można się tam nieźle narobić.. ale wolałabym być wśród ciuchów niż jedzenia. |
|
|
|
|
|
#715 |
|
Rozeznanie
|
w orasay kumpela byla na rozmowie, musisz wyrobic iles tam godzin no i na pewno układny grafik nigdy nie bedzie stuprocentowo taki jakbys chciala, wiadomo ze musza miec jaka ciaglas i regularnosc.
jej spytali ile chce, ona mowila ze 7 zl i powiedzieli ze tyle moga dac. ja bym wolala spozywczaka ale kazdy woli co innego i dlatego jest fajnie ;p
|
|
#716 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny potrzebuję porady. Po 2 tygodniach aktywnych poszukiwań i kilku rozmowach kwalifikacyjnych i zbywających tekstach "odezwiemy się" w końcu się odezwali. Firma współpracująca z dwiema sieciami telefonii ( nie chcieli powiedzieć jakiej) Stanowisko to osoba do biura obsługi klienta. Na rozmowie dowiedziałam się, że mam stanowić uzupełnienie osób, które zajmują się telefonicznym namawianiem klientów do podpisania umowy. Moim zadaniem jest odwiedzanie osób, które wyraziły zainteresowanie i umówiły się na spotkanie z konsultantem. Wozi nas kierowca ( 3 osoby) w dane miejsce i każdy z nas ma w podanym miejscu spotkanie z klientem. Przedstawiam mu jeszcze raz ofertę i podpisuję umowę ( lub nie) Dziennie mam około 10-12 spotkań. Aby wyrobić normę powinnam podpisać 3 umowy dziennie, normą jest 70 umów na miesiąc. Sama nie wyszukuję klientów tylko jestem zawożona do tych, którzy wyrazili zgodę na bliższe poznanie oferty. 1750zł miesięcznie przy wyrobieniu zakładanej ilości umów. Za każdą umowę mniej zabierają 25zł.
Co Wy o tym sądzicie?? Brać czy nie? Zostałam zaproszona już na podpisanie umowy połączonej z 3 godzinnym szkoleniem.
|
|
#717 | |||
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=jodame;15008064]
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
to twoja pierwsza praca? bo jak na pierwszą to troche takie pójście na głęboką wodę
|
|
|
|
#718 |
|
Zadomowienie
|
Jako hostessa pracowałam 6 lat, od 16 roku życia. Robiłam też w biurze ale zawsze po miesiąc bo to była "luka" za kogoś. Sama nie wiem, jakieś takie za piękne to wszystko. Ciekawe czy takie umowy łatwo się podpisuje.. pewnie nie..
|
|
#719 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisałam co bym wybrała mając możliwość takiego wyboru, bo o to pytałaś. ![]() Cytat:
Ale przecież Cię przeszkolą a do tego nie pracujesz jako akwizytor -nie prosisz ludzi o czas, tylko odwiedzasz tych, którzy są zainteresowani ofertą, "złapani" przez innych. Może na podpisanie umowy zabierz kogoś..? Niepokoi mnie trochę fakt, że proponują Ci umowę, a nie chcą powiedzieć dla jakiej firmy (/firm?) będziesz pracować. edycja : bałabym się też troszkę wsiąść do auta z czterema obcymi osobami i jechać z nimi... nie wiadomo dokąd... -skoro opłaca się firmie was rozwozić, to pewnie będą to większe odległości.. . Zwłaszcza, że firma jest tak tajemnicza.Nie chcę straszyć, po prostu zwróciłam na to uwagę. Edytowane przez jodame Czas edycji: 2009-10-31 o 12:45 Powód: dopisanie |
||
|
|
|
|
#720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz hehe
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

, 

a na poczatku mowia ładnie pieknie . 

chyba ze to staż ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
- Aknenormin od 15.02.2011...koniec 15.09