|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia
Sweet dlatego ja czasem zaznaczam co napisałam i jak mi zżera to sobie wklejam
![]() Pisz od nowa!
|
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie
Jak pójdziesz za tydzień, za miesiąc nawet nic się nie stanie. Przecież to nei chodzi o to, ze to muis być dzis, jutro.Samanthhha wstał ale nie odzywam się bo i po co. Wole się nie wkurzać bardziej, że przez niego do poniedziałku bedzie posucha ani słodyczka, owocka nic. a ja drugi raz do sklepu iśc nie mam zamiaru!!! |
|
|
|
#3933 |
|
Wtajemniczenie
|
Zebra zrób może listę, daj mu i powiedz że ma takie same obowiązki jak Ty i że MUSI iść do sklepu bo Ty przez niego nie masz zamiaru przymierać głodem a drugi raz nie będziesz szła bo "........"
Rozróba
|
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet bojowośc mi minęła a robi mi się starsznie przykro... Że mówiłam wczoraj i od rana prosiłam żeby wstał, bo chce iść do sklepu.
|
|
|
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
Napisalam, ale wskoczyło na poprzedniej stronie
Zebra a Tżtowi zrobiłabym na Twoim miejscu pyszne śniadanko do łóżka, pusty talerzyk ze wspomnieniem wczorajszej kolacji i komentarzem, że zakupy same się nie zrobią i pora ruszyć i schowaj co kupiłaś jak pisze samanthhha głod do zadka zajrzy to się chłopina ruszy
|
#3936 | |
|
Wtajemniczenie
|
No głupie te chłopy i już
spróbuj ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
Ja w ciąży nie jeżdze bo się boje I mam z głowy ![]() A czyja ta łapka może być, cooooo Ja dziś bede blok robic ![]() Oooo Asiulka i Sweet a Wy jakie wrażenia po spotkaniu? W sensie jaka jest "ta druga" na żywo? Pisać mi tu szybko
|
|
|
|
|
#3937 |
|
Zadomowienie
|
Zebra bierz kija i go nalej
![]() ![]() Dobra przekonałyście mnie. Jak będzie pogoda i będzie mi się chciało to pojadę (może dwie osoby znałam, reszta to wierze na słowo honoru że to moja rodzina była ![]() Sweet dawaj przepis na to ciasto. Szybko się robi??? napisz tak łopatologicznie. Zastanawiam się tez nad blokiem na poprawę humoru. Choć dzisiaj nie narzekam
|
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
On też się nie odzywa i poszedł czyścić piec i pewnie palić w nim wiec nie będzie go z godzinę. Znam go będzie wolał coś robić nawet na polu, nie zje śniadania itd. i będzie udawał, że nie wie o co mi chodzi. Pewnie najlepeiej by było żebym 2 razy chodizła żeby nei było, że dźwigam a przecież my w domu nic nie robimy nie?
|
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was
![]() Ja od samego rana głoodna! zjadłam juz jajecznice, jogurty, wypiłam kakao, teraz pije herbatę i jeszcze bym coś zjadła ![]() ajj jak mi się chce kwaśnego. Wczorajsze mandarynki takie kwaśne że az mnie wykręcało ale jaadłaam Mogłabym pić litrami sok z cytryny! Od poczatku ciąży byłam pewna że to bedzie chłopak.. Teraz mnie sie coś wydaje ze to bedzie Juleczka ![]() Ja już bym chciała wiedzieć! Ja na cmentarz idę. albo z Tżem albo przyjaciółką. Na grobik malego Jasia którego już nikt nie odwiedza. A jutro na groby prababć i pradziadka A zimna się nie boje, bo zaopatrzyłam się w cieplutki płaszcz zimowy i kozuny |
|
|
|
#3940 |
|
Zadomowienie
|
samanthhha no moja łapka oczywiście, a czyja
bo mi się chce czegos dobrego a w domu pustka pod względem mych zachciankófff![]() A co do spotkania to super, Asiulka jest super babka i rajdałyśmy jak szalone ja tam się czułam baaardzo swobodnie w jej towarzystwie, jakbym conajmniej nie jedną imprezę z nią przebalowała a nie pierwszy raz się spotkały![]() majkela ciasto podobnie jak ten przepis co pysiamn na blok kiedyś dawała, to jest bardzo znane tylko różnie na to mówią i różni się szczegółami, więc zastanawiałam się czym one się tak wszystkie zachwycaly bo to takie przeciętne raczej no i ja to inaczej trochę robię, dodaję trochę inne dodatki i moje nie jest takie tłuste/słodkie
Nasz Filipek ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/bl9chdge2vujvywa.png Fistaszkowe Gryzadełka ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/028/0284079b0.png?9148 Edytowane przez Sweet Delights Czas edycji: 2009-10-31 o 11:02 |
|
|
|
#3941 |
|
Wtajemniczenie
|
No to supcio
A Asiulka przyjdzie i powie, że jesteś brzydka, nie fajna i masz mały brzuch Kardashi ja na początku jadłam cytrynę... I sól I ogólnie kwaśne - wiec się przesąd sprawdził - będzie chłopak To może i u Ciebie ![]() Coś miałam napisać ale zapomniałam
|
|
|
|
#3942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja żarłam kwaśne, kilogramami kiszoną kapustę i ogórki i spijałam soki z nich
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
błee.. ja soli nie lubię.. Nigdy nie lubiłam i nigdy nic nie soliłam.
Jak bedzie chłopak to zgodnie z moimi przeczuciami.. Tylko ostatnio mnie tak ta dziewczynka..
|
|
|
|
#3944 |
|
Wtajemniczenie
|
O już wiem!!!
Jeszcze wczoraj gin się pyta -to pani wybrała sobie elevit tak? Ja mówie że tak ale że chce zmienić a on się pyta dlaczego? Ja mówie bo jest drogi a podobno prenatal jest tańszy i chce go kupic. Na co gin do mnie że jak dla niego to ja wcale nie musze brac tych witamin bo tak na prawde nie ma obowiązku zażywania tego typu witamin w ciąży i że moge sobie sam folik łykać a to że kobiety biorą takie witaminy to tylko i wyłącznie zasługa tych producentów. No i co dodał? A potem są problemy przy porodach. Ja sie pytam jak to? On mówi że po tych witaminach dzieci są grube i ciężko im się "przecisnąć" Zamarłam na fotelu Po czym poczułam jego palce wiadomo gdzie i moje zamarcie minęło Witamin nie biore!!!!! Sam folik i magnez
Edytowane przez samanthhha Czas edycji: 2009-10-31 o 11:12 |
|
|
|
#3945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to piknie a mnie pasą witaminami od początku odstawiamy
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Mi przepisał Feminatal 800. on jest do konca 3 miech. Ale że nie mogłam go rozczytać to pani poleciła Feminatal N, a on jest do konca ciązy i karmienia piersią. a jak byłam tydzien temu to powiedział zebym łykała dalej ten feminatal. i jak chce to magnez, ale ze nie jest to konieczne bo feminatal ma go w sobie.
|
|
|
|
#3947 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dawaj tą swoją wersję light Cytat:
Po co folik???????????? ja nie biorę skończyłam go brać po 3 miesiącu. ![]() Ja na początku ciąży jadłam wszystko kwaśne- kapuchy, jabłka niedojrzałe owoce. Za to teraz jem wszystko co słodkie- mam nadzieję że Adaś ptaka nie stracił. Za to już 2 dni śniadanie, obiad, kolacja wcinam śledzie w oleju i poprawiłam właśnie czekoladą I będzie dupa jak szalupa Jak napisałam wam że biorę się za sprzątanie to do tej pory dopiero się przebrałam z piżamy i umyłam zęby. W takim tempie jutro może za odkurzacz się złapię |
||
|
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
Mój jest za tym żebym łykała witaminy- chyba po wynikach badań to widać, że teraz mam ok tylko żelazo muszę jeszcze łykać. Bez witamin podejrzewam, że u mnie byłoby wszędzie mało, mało, mało.
Sweet napisz jak Ty robisz ten blok, bo ten co robiłam jest dobry ale za słodki dla mnie i właśnie tłusty- nie umiem takiego jeść. Zatyka mnie. Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-10-31 o 11:20 |
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zaslodki to dodaj może mniej kakao i cukru
? a więcej herbatnikow |
|
|
|
#3951 |
|
Zadomowienie
|
majkela ja daję po prostu 3/4 kostki margaryny a nawet mniej i mniej cukru tak szklankę i ciut ciut tylko, trochę olejku rumowego, od tego dodaję sparzone rodzynki, czasem wiórki kokosowe, ciepły wierzch posypuję biszkoptami tymi okrągłymi wiesz, kruszę je po wierzchu a na spód daję całe, one tak fajnie namiękają wtedy no i jest w co zeby wbić a nie taki sam zamulacz
prawie tak samo jak widzisz, różnica w szczegółach
Nasz Filipek ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/bl9chdge2vujvywa.png Fistaszkowe Gryzadełka ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/028/0284079b0.png?9148 Edytowane przez Sweet Delights Czas edycji: 2009-10-31 o 11:27 |
|
|
|
#3952 |
|
Wtajemniczenie
|
JADE NA POCZTE!!! JAKAŚ PACZKA PRZYSZŁA!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie buty
|
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
łoo..
a ja robię inaczej.. te mleko w proszku, kostka margaryny, 2 szkl cukru (co słodko musi być) kakao duuzo i 4 paczki herbatnikow pokruszonych tak drobno i 3/4 szkl wody.. ;]i to wsio mieszam. Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2009-10-31 o 11:49 |
|
|
|
#3955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie. ale z wiórkami i biszkoptami nie jadłam
![]() Jadłam tez z orzechami. Nawet dobre Moja kolezanka myślała ze to pozniej tak zastyga i wlała ze 2 szkl wody. i miała taką rzadką kupę obrzydliwie to wyglądało
|
|
|
|
#3957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale dzisiaj robię rafaello i zebrę
|
|
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wlasnie posprzątałam łazienkę. Ale mam fajny żel do kibelka taki rózowy
![]() i poleżałam trochę w wannie
|
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
A ja po wizycie Pani architet i jej syna
Fajna babka i wsio pomierzoneZ Tż już się odzywam i chyba do sklepu pójdzie nawet, bo teraz rąbie drzewo:P Już mu jęczałam czy wyjdziemy dziś gdzieś
|
|
|
|
#3960 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem
Mam buty Kupiliśmy też rolety niebieskie dla Iwa, ja czarne długie rękawiczki i różowe antypoślizgowe skarpety nie straszna mi zima i zimna sala poporodowa w szpitalu Co robita? Ja jem mandarynki bo sem kupiłam I będę robić pyszne galaretki z bitą śmietanką i innymi dodatkami
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.

Jak pójdziesz za tydzień, za miesiąc nawet nic się nie stanie. Przecież to nei chodzi o to, ze to muis być dzis, jutro.
i schowaj co kupiłaś jak pisze samanthhha głod do zadka zajrzy to się chłopina ruszy

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
W sensie jaka jest "ta druga" na żywo? 

I ogólnie kwaśne - wiec się przesąd sprawdził - będzie chłopak 

no to piknie
i 4 paczki herbatnikow pokruszonych tak drobno i 3/4 szkl wody.. ;]