|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze kolekcje masek, odżywek, szamponów :-)
Cytat:
|
|
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Piękna kolekcja
![]() Jak już wypróbujesz Mypę, to daj znać
|
#1323 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1324 |
|
Zadomowienie
|
W takim razie czekam na recenzję
.Nie ma sprawy .
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1326 |
|
Rozeznanie
|
xxxMikixxx - piękne włosy
|
|
|
|
#1327 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wystarczy zresztą przeczytać opinie na KWC... Widziałam różnicę w stanie moich włosów podczas używania L'oreala profesjonalnego i znaczne pogorszenie gdy z nich zrezygnowałam i używałam produktów wyłącznie "drogeryjnych".. ja o l'orealu nie mówiłabym aż tak dużo złego, ja jestem z nich zadowolona- nie ze wszystkich ale z wielu
>> jestem zagadką, której jeszcze nikt nie rozwiązał... << V rok- praca mgr Edytowane przez Olcik18 Czas edycji: 2009-10-21 o 19:50 |
|
|
|
|
#1328 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
zgadzam się że ceny są za wysokie ale nie zgodzę się z tym że jakość jest niska , u jednej z osób która wstawiła zdjęcie swoich kosmetyków wypatrzyłam Young Rossman i wybaczcie ale równie dobrze można myć głowe Ludwikiem do naczyń lub Familijnym ... a co do bubli loreala zdecydowanie moim zdaniem ampułki są przereklamowane ja bynajmniej nie widze efektów u klientek a jak juz to nie wielkie ale dalej będe sie trzymała tego że k-pak to konkret przynajmniej na moje włosy jest przekonkretny |
|
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
W innym "temacie" czytałam Twoją wypowiedź, że Twoje włosy bardzo lubią się z silikonami. I masz odpowiedź : Ty z produktów firmy L'Oreal będziesz zadowolona, ja - nie. I nie tylko dla tego. Moim zdaniem, są to kosmetyki baaaardzo pośledniej, przeciętnej jakości. Ale co komu pasuje. Moja Przyjaciółka od lat stosuje serię Pantene Pro-V i włosy ma piękniaste, jak nie wiem co. Ja takich nigdy nie będę miała. No cóż, geny...
Nie twierdzę, że wszyscy muszą "dziesiątą ulicą" omijać te kosmetyki. Jeśli komuś odpowiadają ... Nie zgadzam się jedynie z opinią pinupgirll , że L'Oreal to - jak Ona pisze : "... podstawowa marka ...". Ona sama zastanawia się, dlaczego jedna z Dziewczyn ma w swojej kolekcji Young z Rossmana ?! Dlaczego {?!}, bo właśnie tej Dziewczynie kosmetyk ten odpowiada, tak jak Tobie L'Oreal. Ale nie są to podstawowe marki w pielęgnacji włosów. |
|
|
|
#1330 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Jako fryzjerka powinnaś znać się trochę na składach. A te ewidentnie pokazują, że jeśli już mówimy o porównaniu szamponów do Ludwika, to ewidentnie bliżej do tego L'orealowi, gdzie składników typowo odżywczych ze świeczką szukać... lub z lupą, bo znajdują się za konserwantami, co sprawia, że w praktyce są zbędnym dodatkiem. Reszta to substancje myjące i silikony/emolienty, ale nic, co faktycznie ma wartość odżywczą [ekstrakty, proteiny, etc]. We wspomnianym Youngu natomiast zasób odżywczy jest często znacznie, znacznie bogatszy, nie mówiąc już o produktach takich jak: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...macniajacy.htm [witaminy + proteiny + kofeina] lub https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...iszczonych.htm [witaminy+proteiny+ekstrak t] którym składowo niestety seria Professionell do pięt nie dorasta Oczywiście, każdemu wedle jego uznania, jeśli widzi po L'orealu rezultaty, to ja absolutnie nie bronię, a wręcz wierzę, że są takowe, ale obiektywnie analizując "stałe fizyczne", że tak to nazwę, przyznać racji się nie da.
|
|
|
#1331 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie, jak się sprawuje ten cały Wax? Dobry jest?? Bo go widzialam ostatnio ale nie wiem czy kupic. I jeszcze moze moglybyscie powiedziec jakie intensywnie regenerujące kosmetyki moge kupic w Anglii? Bo nie orientuje sie za dobrze, a moje rozjasniane włosy na platynowy blond bardzo się niszczą..
Edytowane przez xxhubabubaxx Czas edycji: 2009-10-22 o 20:12 |
|
|
|
#1332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() od siebie dodam ze dla mnie l'oreal poza kosmetykami które nie są najlepsze składowo, także profesjonalne farby ma kiepskie (konkretnie Majirel) - mi sie strasznie zmywały z włosów- co najmniej tydzień po farbowaniu piana szamponu była kolorowa... A co do porównania Rossmanowskich szamponów do Ludwika, to niestety ale szampony L'oreala mają ten sam detergent co Rossmanowskie, tyle ze maja sporo substancji "oszukujących wizualnie" co do kondycji włosów Olcik, celowo napisałam "moim zdaniem" nie neguje tego ze komuś te kosmetyki mogą odpowiadać ale z tego względu np. mi pasuje taki Kallos czy Gloria nie zamierzam odrazu ich ochrzcić "podstawowymi markami_"
|
|
#1333 |
|
Raczkowanie
|
Jestem początkująca aczkolwiek chciałabym Wam pokazać co posiadam w kolekcji...
![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
Łoł to niezła kolekcja jak na początkujacą
![]() CO powiesz o ekspresowej odzywce Fructis?
|
|
#1335 |
|
Raczkowanie
|
Szybko zakupiłam co potrzebne
)Fructis? hmm prawde pisząc nie zauważyłam po niej zbyt wielkich rezultatów. I włosy się nie błyszczą, tak jak sugeruje producent. |
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
skrobniesz coś o Seboradinie 3 stopniowej kuracji?
|
|
|
|
#1337 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Viki ja nie napisałam ze to podstawowa marka.. pomylilas mnie z inna uzytkowniczka ja tylko pisalam o tym, ze nie mozna od razu odrzucać l'oreala nie sprawdzając na sobie jak działa..Pozdrawiam
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1339 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1341 |
|
Rozeznanie
|
Nastka* jak się sprawują produkty Radicala?
świat dzieli się na dwie połowy, w jednej z nich jest nie do życia, w drugiej nie do wytrzymania. "Piękni dwudziestoletni" Fat burning: start:51,5 kg brzuch:70 cm. cel: brzuch 60 cm. waga?może pozostać ![]() |
|
|
|
#1342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o Radical to chwalę sobie serum. Jest naprawdę fajne, jeśli chodzi o moje loczki - nadaje im skręt. Szampon mało rewelacyjny, odżywka też jakoś specjalnego wrażenia na mnie nie wywarła. Leje się jak woda i nie czuć jej na włosach. Może przy dłuższym stosowaniu daje jakiś efekt. |
|
|
|
|
#1343 |
|
Zadomowienie
|
pocieszylyscie mnie
![]() myslalam ze tylko ja mam tyle roznych szamponow i odzywek |
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak się spisuje Revlon nawilżający w sprayu?
|
|
|
#1346 |
|
Raczkowanie
|
Revlon ma przepiękny zapach! Zielona herbata i winogron. Włosy się po nim dobrze rozczesują. Jednak chyba nie jest wart swojej ceny. Zapłaciłam za 200ml 48zł u fryzjerki. Która go gloryfikowała.
|
|
|
|
#1347 |
|
Zadomowienie
|
w chwili obecnej mój zbiór wygląda tak..
|
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawa kolekcja widac ze silikony Ci nie straszne
|
|
#1349 |
|
Konto usunięte
|
Hermit,a ten kosmetyk john frieda to jest cos do prostowania?jak mozesz to napisz jak dziala.a jak sie spisuja kosmetyki syoss?ja mam szampon i maske 2minutowa.maska nie robi nic.szampon nawet dobry ale ma ten duuuuzy minus ze mi przetluszcza wlosy
|
|
|
|
#1350 |
|
Zadomowienie
|
za bardzo nie znam się na składach
które, Twoim zdaniem, mają najgorszy wpływ na włosy z zaprezentowanych przeze mnie?[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;1501419 9]Hermit,a ten kosmetyk john frieda to jest cos do prostowania?jak mozesz to napisz jak dziala.a jak sie spisuja kosmetyki syoss?ja mam szampon i maske 2minutowa.maska nie robi nic.szampon nawet dobry ale ma ten duuuuzy minus ze mi przetluszcza wlosy [/QUOTE]Ten John Frieda to jest akurat odżywka- ma hamować puszenie się włosów, wygładzać je. Póki co użyłam jej raz i było nie najgorzej. jeśli chodzi o Syoss to tej odżywki raz użyłam i nie podpasowała mi zupełnie- zero efektu. nabłyszczacza jeszcze nie zdazylam przetestowac bo poki co koncze nivea diamond gloss ... Edytowane przez Hermit Czas edycji: 2009-10-31 o 14:30 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.

z boku i musiałam je sobie pozszywać igłą i nitką.bu ogólnie męczące w stosowaniu,zwłaszcza jak ktoś ma na to mało czasu.
62,7.........53-52-51,3-51 

21.06.2014r.
które, Twoim zdaniem, mają najgorszy wpływ na włosy z zaprezentowanych przeze mnie?