Nasze kolekcje masek, odżywek, szamponów :-) - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-21, 13:48   #1321
fenomena
Raczkowanie

Dot.: Nasze kolekcje masek, odżywek, szamponów :-)

Cytat:
Napisane przez marta301 Pokaż wiadomość
Dziękuję
Odżywki nie stosuję regularnie, więc jakichś szczególnych efektów nie zauważyłam, natomiast drażni mnie zbyt intensywny zapach, jeśli odżywkę nakłądamy na noc, to moim zdaniem, zapach powinien byc mniej wyczuwalny, lub przynajmniej jakiś kojący, ten jest zdecydowanie za mocny. Pomimo dośc dobrego składu, nie wiem czy kupię ją ponownie.
dziękuję za odp
fenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 15:01   #1322
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez San di Pokaż wiadomość
moja aktualna kolekcja specyfików włosowych
Piękna kolekcja
Jak już wypróbujesz Mypę, to daj znać

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 17:09   #1323
amstafy
Raczkowanie

Cytat:
w walce z wypadaniem na pewno miały swój udział,ale masz racje sporo zachodu z nimi bo trzeba gotować zaparzać przelewać potem dolewać wody itd. co więcej moją złość wzbudził fakt,że kilka torebeczek (bo to w takich saszetkach jest jak do herbaty,tylko dużych) było przerwanych z boku i musiałam je sobie pozszywać igłą i nitką.bu ogólnie męczące w stosowaniu,zwłaszcza jak ktoś ma na to mało czasu.
dziękuję za odpowiedź.tak właśnie myślałam , że zbyt dużo zabawy z tym,szczególnie jeśli nie ma się czasu.to ja pozostanę przy mazidłowych wcierkach
amstafy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 17:51   #1324
marta301
Zadomowienie

Cytat:
nie testowałam jej jeszcze,czeka w kolejce,jak tylko spróbuję dam znać
W takim razie czekam na recenzję .

Cytat:
Napisane przez fenomena Pokaż wiadomość
dziękuję za odp
Nie ma sprawy .
Stary 2009-10-21, 19:24   #1325
Magdzia94
Zakorzenienie

Cytat:
moja aktualna kolekcja specyfików włosowych
piekna kolekcja

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 19:24   #1326
Aleksandrap
Rozeznanie

xxxMikixxx - piękne włosy , zazdoszczę
Aleksandrap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 19:48   #1327
Olcik18
Rozeznanie

GG do Olcik18

Cytat:
Czemu l'oreal ma być podstawową marką? moim zdaniem większość kosmetykó do włosów ma badziewnych...
ja bym tak od razu nie dyskwalifikowała l'oreala profesjonalnego.. testuje różne ich maseczki i produkty do stylizacji od paru dobrych lat i porównuje je do innych kosmetyków fryzjerskich i mi niektóre kosmetyki naprawdę bardzo pomogły w regeneracji włosów.
Wystarczy zresztą przeczytać opinie na KWC...
Widziałam różnicę w stanie moich włosów podczas używania L'oreala profesjonalnego i znaczne pogorszenie gdy z nich zrezygnowałam i używałam produktów wyłącznie "drogeryjnych"..

ja o l'orealu nie mówiłabym aż tak dużo złego, ja jestem z nich zadowolona- nie ze wszystkich ale z wielu

V rok- praca mgr

Edytowane przez Olcik18
Czas edycji: 2009-10-21 o 19:50
Olcik18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 23:05   #1328
pinupgirll
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Olcik18 Pokaż wiadomość
ja bym tak od razu nie dyskwalifikowała l'oreala profesjonalnego.. testuje różne ich maseczki i produkty do stylizacji od paru dobrych lat i porównuje je do innych kosmetyków fryzjerskich i mi niektóre kosmetyki naprawdę bardzo pomogły w regeneracji włosów.
Wystarczy zresztą przeczytać opinie na KWC...
Widziałam różnicę w stanie moich włosów podczas używania L'oreala profesjonalnego i znaczne pogorszenie gdy z nich zrezygnowałam i używałam produktów wyłącznie "drogeryjnych"..

ja o l'orealu nie mówiłabym aż tak dużo złego, ja jestem z nich zadowolona- nie ze wszystkich ale z wielu
Dzięki za wsparcie zgadzam się że ceny są za wysokie ale nie zgodzę się z tym że jakość jest niska , u jednej z osób która wstawiła zdjęcie swoich kosmetyków wypatrzyłam Young Rossman i wybaczcie ale równie dobrze można myć głowe Ludwikiem do naczyń lub Familijnym ... a co do bubli loreala zdecydowanie moim zdaniem ampułki są przereklamowane ja bynajmniej nie widze efektów u klientek a jak juz to nie wielkie ale dalej będe sie trzymała tego że k-pak to konkret przynajmniej na moje włosy jest przekonkretny
pinupgirll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 08:36   #1329
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym tak od razu nie dyskwalifikowała l'oreala profesjonalnego..
W innym "temacie" czytałam Twoją wypowiedź, że Twoje włosy bardzo lubią się z silikonami. I masz odpowiedź : Ty z produktów firmy L'Oreal będziesz zadowolona, ja - nie. I nie tylko dla tego. Moim zdaniem, są to kosmetyki baaaardzo pośledniej, przeciętnej jakości. Ale co komu pasuje. Moja Przyjaciółka od lat stosuje serię Pantene Pro-V i włosy ma piękniaste, jak nie wiem co. Ja takich nigdy nie będę miała. No cóż, geny...
Nie twierdzę, że wszyscy muszą "dziesiątą ulicą" omijać te kosmetyki. Jeśli komuś odpowiadają ... Nie zgadzam się jedynie z opinią pinupgirll , że L'Oreal to - jak Ona pisze : "... podstawowa marka ...".
Ona sama zastanawia się, dlaczego jedna z Dziewczyn ma w swojej kolekcji Young z Rossmana ?! Dlaczego {?!}, bo właśnie tej Dziewczynie kosmetyk ten odpowiada, tak jak Tobie L'Oreal.
Ale nie są to podstawowe marki w pielęgnacji włosów.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 09:49   #1330
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez pinupgirll Pokaż wiadomość
Dzięki za wsparcie zgadzam się że ceny są za wysokie ale nie zgodzę się z tym że jakość jest niska , u jednej z osób która wstawiła zdjęcie swoich kosmetyków wypatrzyłam Young Rossman i wybaczcie ale równie dobrze można myć głowe Ludwikiem do naczyń lub Familijnym ... a co do bubli loreala zdecydowanie moim zdaniem ampułki są przereklamowane ja bynajmniej nie widze efektów u klientek a jak juz to nie wielkie ale dalej będe sie trzymała tego że k-pak to konkret przynajmniej na moje włosy jest przekonkretny
O nie nie nie i jeszcze raz nie, nie mogę zgodzić się z tym co napisałaś.
Jako fryzjerka powinnaś znać się trochę na składach. A te ewidentnie pokazują, że jeśli już mówimy o porównaniu szamponów do Ludwika, to ewidentnie bliżej do tego L'orealowi, gdzie składników typowo odżywczych ze świeczką szukać... lub z lupą, bo znajdują się za konserwantami, co sprawia, że w praktyce są zbędnym dodatkiem. Reszta to substancje myjące i silikony/emolienty, ale nic, co faktycznie ma wartość odżywczą [ekstrakty, proteiny, etc].

We wspomnianym Youngu natomiast zasób odżywczy jest często znacznie, znacznie bogatszy, nie mówiąc już o produktach takich jak:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...macniajacy.htm [witaminy + proteiny + kofeina]
lub https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...iszczonych.htm [witaminy+proteiny+ekstrak t]
którym składowo niestety seria Professionell do pięt nie dorasta

Oczywiście, każdemu wedle jego uznania, jeśli widzi po L'orealu rezultaty, to ja absolutnie nie bronię, a wręcz wierzę, że są takowe, ale obiektywnie analizując "stałe fizyczne", że tak to nazwę, przyznać racji się nie da.

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 16:49   #1331
xxhubabubaxx
Przyczajenie

Mam pytanie, jak się sprawuje ten cały Wax? Dobry jest?? Bo go widzialam ostatnio ale nie wiem czy kupic. I jeszcze moze moglybyscie powiedziec jakie intensywnie regenerujące kosmetyki moge kupic w Anglii? Bo nie orientuje sie za dobrze, a moje rozjasniane włosy na platynowy blond bardzo się niszczą..

Edytowane przez xxhubabubaxx
Czas edycji: 2009-10-22 o 20:12
xxhubabubaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 17:36   #1332
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
O nie nie nie i jeszcze raz nie, nie mogę zgodzić się z tym co napisałaś.
Jako fryzjerka powinnaś znać się trochę na składach. A te ewidentnie pokazują, że jeśli już mówimy o porównaniu szamponów do Ludwika, to ewidentnie bliżej do tego L'orealowi, gdzie składników typowo odżywczych ze świeczką szukać... lub z lupą, bo znajdują się za konserwantami, co sprawia, że w praktyce są zbędnym dodatkiem. Reszta to substancje myjące i silikony/emolienty, ale nic, co faktycznie ma wartość odżywczą [ekstrakty, proteiny, etc].

We wspomnianym Youngu natomiast zasób odżywczy jest często znacznie, znacznie bogatszy, nie mówiąc już o produktach takich jak:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...macniajacy.htm [witaminy + proteiny + kofeina]
lub https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...iszczonych.htm [witaminy+proteiny+ekstrak t]
którym składowo niestety seria Professionell do pięt nie dorasta

Oczywiście, każdemu wedle jego uznania, jeśli widzi po L'orealu rezultaty, to ja absolutnie nie bronię, a wręcz wierzę, że są takowe, ale obiektywnie analizując "stałe fizyczne", że tak to nazwę, przyznać racji się nie da.
Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
W innym "temacie" czytałam Twoją wypowiedź, że Twoje włosy bardzo lubią się z silikonami. I masz odpowiedź : Ty z produktów firmy L'Oreal będziesz zadowolona, ja - nie. I nie tylko dla tego. Moim zdaniem, są to kosmetyki baaaardzo pośledniej, przeciętnej jakości. Ale co komu pasuje. Moja Przyjaciółka od lat stosuje serię Pantene Pro-V i włosy ma piękniaste, jak nie wiem co. Ja takich nigdy nie będę miała. No cóż, geny...
Nie twierdzę, że wszyscy muszą "dziesiątą ulicą" omijać te kosmetyki. Jeśli komuś odpowiadają ... Nie zgadzam się jedynie z opinią pinupgirll , że L'Oreal to - jak Ona pisze : "... podstawowa marka ...".
Ona sama zastanawia się, dlaczego jedna z Dziewczyn ma w swojej kolekcji Young z Rossmana ?! Dlaczego {?!}, bo właśnie tej Dziewczynie kosmetyk ten odpowiada, tak jak Tobie L'Oreal.
Ale nie są to podstawowe marki w pielęgnacji włosów.
Chciałam coś napisać ale w zasadzie nie będę powtarzać bo dziewczyny() już wyczerpały temat
od siebie dodam ze dla mnie l'oreal poza kosmetykami które nie są najlepsze składowo, także profesjonalne farby ma kiepskie (konkretnie Majirel) - mi sie strasznie zmywały z włosów- co najmniej tydzień po farbowaniu piana szamponu była kolorowa...
A co do porównania Rossmanowskich szamponów do Ludwika, to niestety ale szampony L'oreala mają ten sam detergent co Rossmanowskie, tyle ze maja sporo substancji "oszukujących wizualnie" co do kondycji włosów

Olcik, celowo napisałam "moim zdaniem" nie neguje tego ze komuś te kosmetyki mogą odpowiadać ale z tego względu np. mi pasuje taki Kallos czy Gloria nie zamierzam odrazu ich ochrzcić "podstawowymi markami_"
Stary 2009-10-22, 19:47   #1333
Nastka*
Raczkowanie

Smile Dot.: Nasze kolekcje masek, odżywek, szamponów :-)

Jestem początkująca aczkolwiek chciałabym Wam pokazać co posiadam w kolekcji...
Pozdrawiam
Nastka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 19:52   #1334
Magdzia94
Zakorzenienie

Łoł to niezła kolekcja jak na początkujacą
CO powiesz o ekspresowej odzywce Fructis?

Stary 2009-10-22, 20:09   #1335
Nastka*
Raczkowanie

Szybko zakupiłam co potrzebne )
Fructis? hmm prawde pisząc nie zauważyłam po niej zbyt wielkich rezultatów. I włosy się nie błyszczą, tak jak sugeruje producent.
Stary 2009-10-22, 20:12   #1336
Monian
Zakorzenienie

skrobniesz coś o Seboradinie 3 stopniowej kuracji?
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 20:20   #1337
Olcik18
Rozeznanie

GG do Olcik18

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Chciałam coś napisać ale w zasadzie nie będę powtarzać bo dziewczyny() już wyczerpały temat
od siebie dodam ze dla mnie l'oreal poza kosmetykami które nie są najlepsze składowo, także profesjonalne farby ma kiepskie (konkretnie Majirel) - mi sie strasznie zmywały z włosów- co najmniej tydzień po farbowaniu piana szamponu była kolorowa...
A co do porównania Rossmanowskich szamponów do Ludwika, to niestety ale szampony L'oreala mają ten sam detergent co Rossmanowskie, tyle ze maja sporo substancji "oszukujących wizualnie" co do kondycji włosów

Olcik, celowo napisałam "moim zdaniem" nie neguje tego ze komuś te kosmetyki mogą odpowiadać ale z tego względu np. mi pasuje taki Kallos czy Gloria nie zamierzam odrazu ich ochrzcić "podstawowymi markami_"

Viki ja nie napisałam ze to podstawowa marka.. pomylilas mnie z inna uzytkowniczka ja tylko pisalam o tym, ze nie mozna od razu odrzucać l'oreala nie sprawdzając na sobie jak działa..

Pozdrawiam

V rok- praca mgr

Olcik18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 20:32   #1338
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Viki ja nie napisałam ze to podstawowa marka.. pomylilas mnie z inna uzytkowniczka ja tylko pisalam o tym, ze nie mozna od razu odrzucać l'oreala nie sprawdzając na sobie jak działa..

Pozdrawiam
tak, wiem, napisała to pinupgirl ale miałam wrażenie ze odebrałaś moja wypowiedź jako atak a nie taki był mój zamiar
Stary 2009-10-22, 20:38   #1339
Nastka*
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
skrobniesz coś o Seboradinie 3 stopniowej kuracji?
No wlasnie... ten seboradin to zwykla pomylka.
Kupilam na allegro, seboradin, ale zupelnie inny. Dostalam ten i nic do tej kuracji oprócz szamponu nie posiadam, ani jak widac po opakowaniu, nie uzywalam go jeszcze.
Stary 2009-10-22, 20:57   #1340
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nastka* Pokaż wiadomość
No wlasnie... ten seboradin to zwykla pomylka.
Kupilam na allegro, seboradin, ale zupelnie inny. Dostalam ten i nic do tej kuracji oprócz szamponu nie posiadam, ani jak widac po opakowaniu, nie uzywalam go jeszcze.
Kochana, ależ to dobry Seboradin poprostu firma po raz kolejny zmieniła opakowania(dopiero wchodzą do aptek), ale w środku jest to samo co w starym
Stary 2009-10-22, 21:38   #1341
Hlaskoida przy czystej
Rozeznanie

Nastka* jak się sprawują produkty Radicala?

świat dzieli się na dwie połowy, w jednej z nich jest nie do życia, w drugiej nie do wytrzymania.
"Piękni dwudziestoletni"

Fat burning:
start:51,5 kg
brzuch:70 cm.
cel: brzuch 60 cm.
waga?może pozostać

Hlaskoida przy czystej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 21:46   #1342
Nastka*
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Kochana, ależ to dobry Seboradin poprostu firma po raz kolejny zmieniła opakowania(dopiero wchodzą do aptek), ale w środku jest to samo co w starym
Haha no to dziękuję Ci za poprawienie mnie. Aczkolwiek sprzedawca przeprosił za pomyłke i zaproponował wymianę towaru.

A jeśli chodzi o Radical to chwalę sobie serum. Jest naprawdę fajne, jeśli chodzi o moje loczki - nadaje im skręt. Szampon mało rewelacyjny, odżywka też jakoś specjalnego wrażenia na mnie nie wywarła. Leje się jak woda i nie czuć jej na włosach. Może przy dłuższym stosowaniu daje jakiś efekt.
Stary 2009-10-22, 22:15   #1343
marilyn monroe
Zadomowienie

pocieszylyscie mnie
myslalam ze tylko ja mam tyle roznych szamponow i odzywek
marilyn monroe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 22:28   #1344
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Haha no to dziękuję Ci za poprawienie mnie. Aczkolwiek sprzedawca przeprosił za pomyłke i zaproponował wymianę towaru.

A jeśli chodzi o Radical to chwalę sobie serum. Jest naprawdę fajne, jeśli chodzi o moje loczki - nadaje im skręt. Szampon mało rewelacyjny, odżywka też jakoś specjalnego wrażenia na mnie nie wywarła. Leje się jak woda i nie czuć jej na włosach. Może przy dłuższym stosowaniu daje jakiś efekt.
nie wiem, chyba ze chodziło Ci o Seboradin Niger a dostałaś Seboradin (to dwa różne produkty),ale generalnie zobacz sobie na stronie w zakładce produkty http://www.i-f.com.pl/
Stary 2009-10-23, 10:20   #1345
marta301
Zadomowienie

Cytat:
Jestem początkująca aczkolwiek chciałabym Wam pokazać co posiadam w kolekcji...
Pozdrawiam
Fajna, duża kolekcja
Jak się spisuje Revlon nawilżający w sprayu?
Stary 2009-10-23, 10:24   #1346
Nastka*
Raczkowanie

Revlon ma przepiękny zapach! Zielona herbata i winogron. Włosy się po nim dobrze rozczesują. Jednak chyba nie jest wart swojej ceny. Zapłaciłam za 200ml 48zł u fryzjerki. Która go gloryfikowała.
Stary 2009-10-31, 14:16   #1347
Hermit
Zadomowienie

w chwili obecnej mój zbiór wygląda tak..
Hermit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 14:21   #1348
Magdzia94
Zakorzenienie

Ciekawa kolekcja widac ze silikony Ci nie straszne

Stary 2009-10-31, 14:22   #1349
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

Hermit,a ten kosmetyk john frieda to jest cos do prostowania?jak mozesz to napisz jak dziala.a jak sie spisuja kosmetyki syoss?ja mam szampon i maske 2minutowa.maska nie robi nic.szampon nawet dobry ale ma ten duuuuzy minus ze mi przetluszcza wlosy
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 14:27   #1350
Hermit
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Ciekawa kolekcja widac ze silikony Ci nie straszne
za bardzo nie znam się na składach które, Twoim zdaniem, mają najgorszy wpływ na włosy z zaprezentowanych przeze mnie?

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;1501419 9]Hermit,a ten kosmetyk john frieda to jest cos do prostowania?jak mozesz to napisz jak dziala.a jak sie spisuja kosmetyki syoss?ja mam szampon i maske 2minutowa.maska nie robi nic.szampon nawet dobry ale ma ten duuuuzy minus ze mi przetluszcza wlosy [/QUOTE]
Ten John Frieda to jest akurat odżywka- ma hamować puszenie się włosów, wygładzać je. Póki co użyłam jej raz i było nie najgorzej.
jeśli chodzi o Syoss to tej odżywki raz użyłam i nie podpasowała mi zupełnie- zero efektu. nabłyszczacza jeszcze nie zdazylam przetestowac bo poki co koncze nivea diamond gloss ...

Edytowane przez Hermit
Czas edycji: 2009-10-31 o 14:30
Hermit jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości