![]() |
#4801 |
Zadomowienie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Biorę Yaz, jakieś półtorej miesiąca...Prze pierwszy miesiąc cały czas miałam plamienie, było to uciążliwe, ale teraz już jest ok odkąd biorę drugie opakowanie...
Co do zalet, jak i wad przyjmowania Yaz: ZALETY: - biust bardzo się powiększył - cera poprawiła - włosy jakby mniej się przetłuszczają - nie przytyłam, ani nie schudłam WADY: - mniejszy apetyt, czasem na siłę jem śniadanie lub cokolwiek, albo patrzę na jedzenie w obrzydzeniem - suchość pochwy i to meeega - libido chyba bardzo mi spadło ![]() - samopoczucie beznadziejne, ciągle chce mi się spać, wahania nastrojów ogromne, apatia, ogólnie dolina, nie mogę się skoncentrować ani przez chwil...masakra jakaś ![]() Ale mam pewne wątpliwości, czy to w 100& tabletki tak ,,niszczą'' mi samopoczucie, czy też ta pogoda.. Też macie takie samopoczucie? Odkąd pamiętam zawsze brzydka, szara pogoda sprawiała że humor nie był taki jaki mam zazwyczaj gdy świeci słońce...Jestem chyba meteropatą ![]() Eh....mam ochotę rzucić w kąt te tabsy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, mam maly problem,
jestem w trakcie 1opakowania, i zapomnialam wziac tabletki z 21dnia, natomiast wzielam z 22 i 23.... nie wiem jak to sie stalo ale teraz dopiero to zauwazylam... ta 23byla dzis rano brana. przeczytalam na ulotce,str 32, ze trzeba wziac jak najszybciej ta tabletke ktora sie zapomnialo, i pozniej dokonczyc te rozowe tabletki ktore zostaly do konca opakowania, nastepnie pominac biale i odrazu przejsc do rozowych z nastepnego opakowania?? w sensie ze dnia jak dostane okres to nastepne opakowanie mam zaczac, czy nie czekac az dostane okres i odrazu przyjmowac rozowe z nastepnego opakowania?? dobrze zrozumialam? bo cos mam watpliwosci i nie moge sie polapac;/
#4803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kończysz opakowanie - czyli jak rozumiem jutro rano bierzesz 24tą tabletkę i pojutrze zaczynasz nowe opakowanie - na nic nie czekasz! - pomijasz tabletki placebo (możesz je wyrzucić) i zamiast nich bierzesz tabsa z aktywnymi substancjami z Twojego drugiego opakowania |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() eh, bede musiala bardziej uwazac z tymi tabletkami...
![]() |
#4805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ano, tabletki to nie tylko wygoda, ale i odpowiedzialność ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4806 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny ! biorę YAZ 20- sty dzień. to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne.
pierwszego dnia miałam zawroty głowy- i na tym skończyły się efekty uboczne ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Raczkowanie
|
Czy te mandarynki i pomarancze to nie jakas autosugestja?
![]() ..to dopiero 20 dni!!!!! Ja powiem po 7 opakowaniach,(odnosnie pomaranczy)-u mnie na udach pojawila sie skorka pomaranczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4808 |
Przyczajenie
|
no właśnie, 20 dni..co będzie po 120 ? przestanę widzieć swój brzuch
![]() a na skórkę na udach podobno najlepsza woda w dużych ilościach ! zdrówko ! |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ok. kończę OFFtopa, bo jest o tym wątek. [25lat; 1 opakowanie; 10 tabletka] Wczoraj nastąpił kryzys - ale ciężko określić czy to wina tabletek czy nie ![]() no i trochę się przestraszyłam, bo takie objawy, tylko mega bardziej nasilone x1000 miałam po pierwszych tabletach, które zraziły mnie do ich łykania na parę dobrych lat ![]() Tragedii jeszcze nie ma ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 | |
Raczkowanie
|
![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4811 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dziewczynki dosłownie te same objawy... poki co tabletki mi słuza i nie chce ich zmieniac.. ale te humory heh.. czasem mam wrazenie ze zniszcza mi zwiazek ale rowniez jak poprzedniczka cierpie na jakies zmiany pogody itp takie male handry jesienne... kiedys bralam na to melise, jednak nie wiem czy mozna ja brac stosujac Yaz. poki co pomaga mi nordic walking takie cos co sie z kijkami maszeruje na swierzym powietrzu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4812 |
Przyczajenie
|
hej, mam pytanie dotyczące interakcji antybiotyków z YAZ. Otóż od 4 dni biorę Duomox i na ulotce jest napisane, że może on obniżać skuteczność tabletek anty. Nie jest to antybiotyk o przedłużonym działaniu i biorę go do jutra. Tak więć moje pytanie to: przez jaki okres obniżona jest skuteczność? Tylko wtedy gdy biorę ten antybiotyk, czy jeszcze poźniej?Z góry dziękuje za odp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki mam pytanko co do "polopiryny s"
czy ona obniża skuteczność tabletek? wziełam w sumie tylko jedną tą polopiryne, ale boje sie ze teraz tabletki mogą być nieskuteczne, czy moje obway są słuszne? pomórzcie! |
![]() ![]() |
![]() |
#4816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
polopiryna nie wpływa na tabsy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie tylko o tabletkach YAZ piszą źle! Przeczytajcie sobie ten link! http://wiadomosci.onet.pl/1582127,26...,kioskart.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Przyczajenie
|
Czesc!
Biorę Yaz od tygodnia, niedlugo mam się szczepic przeciwko grypie, wpływa to jakoś na branie tabletek? (wolę rozwiać swoje wątpliwości ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale spytaj tego kto bedzie Cie szczepil.
![]() |
#4821 |
Przyczajenie
|
po 9 opakowaniach niestety musze sie pozegnac z Yaz`em, plamienia przed okresem, prawie tydzien za wczesnie, do tego bole brzucha jak na miesiaczke i bol piersi. Sama nie wiem co sie dzieje
![]() Od wtorku zaczynam Harmonet, ginekolog chce mi zmienic chyba tylko na jeden miesiac, zastanawiam sie czy to w ogole ma sens ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
Mam pytanie, biore już któryś z kolei blister, i mam takie pytanie do was, bo po raz pierwszy mam taki "problem". ide dzis na impreze-normalne piątek, nie biore,zeadnej torebki, tlyko sam portfel, wyciełam sobie tabletke ale boje się,ze zgubie. Czy to będzie jakis problem jeśli wezme tabletke 3 godziny wcześniej niż zwykle ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiele kobiet tak robi Cytat:
Edytowane przez wdowa_po_leninie Czas edycji: 2009-10-30 o 15:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4824 |
Przyczajenie
|
to niestety nie jest zaleta tylko skutek uboczny. już samo to powinno Ci uświadomić, że Yaz to nie tabletki dla Ciebie. Moje piersi są takie jakie były, za to plamienia nie dają mi żyć. Skróciłam sobie cykl biorąc w dniu czwartej białej tabletki pierwszą różową. To było dwa tygodnie temu. Od tygodnia mam plamienia. Poza tym zauważyłam, że przy Yazie bardzo spadła mi tolerancja na alkohol. Kilka imprez zakończyło się ostrymi wymiotami. Na początku nie wiązałam tego z tabletkami ale te problemy zbiegły się w czasie ze zmianą tabletek Wcześniej brałam microgynon i wszystko było OK. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Edytowane przez linusiaihaha Czas edycji: 2009-10-31 o 13:01 Powód: zjadłam wyraz ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4827 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czy sie myle? ja tez widze u siebie takie 'efekty' jesli chodzi o piersi- ale przytyc w zadnych innych obszarach to nie przytylam. poza tym nie widze u siebie zadnych innych efektow ubocznych, ale dopiero zaczelam drugie opakowanie... nie mam ani zadnych dziwnych humorow zwiazanych z nastrojem ani nic z tych rzeczy. jeszcze mam jedno pytanie - czy przy tych tabletkach powinno sie raczej unikach alkoholu? nie pic wcale czy ograniczac czy jak... bo chyba w tej kwestii jestem niedoinformowana;/ alkohol oslabia dzialanie takich tabletek?
keepin' your love lockdown... Edytowane przez eloania Czas edycji: 2009-10-31 o 20:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Zakorzenienie
|
o alkoholu było wiele razy - nie osłabia działania tabletek pod warunkiem, że nie wywoła wymiotów w ciągu 4ech godzin od wzięcia tabsa
nie ma jakiś zaleceń by ograniczyć, ale jeśli łatwo doprowadza nas do wymiotów które mogą być dla nas niebezpieczne - lepiej się hamować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Zakorzenienie
|
Mam mały problem, otóż 23 miałam resztke okresu, nastepnego dnia nic czysto, ale byłam na weselu, poskakałam i kolo 23 godziny zorientowałam sie, ze mam okres znowu. Ale w niedziele nic i przez kolejne 3 dni (czyli od pon. - srody, chyba) mialam jeszcze małe brazowe plamienia. Może to resztki okresu, ale troche mnie to niepokoi. Miałam juz wczesniej takie małe plamienia po okresie ale lekarka powiedziala mi, ze tak moze sie dziac. Mimo to, troche mnie to niepokoi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.