tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-27, 12:20   #4801
Mia694
Zadomowienie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Biorę Yaz, jakieś półtorej miesiąca...Prze pierwszy miesiąc cały czas miałam plamienie, było to uciążliwe, ale teraz już jest ok odkąd biorę drugie opakowanie...
Co do zalet, jak i wad przyjmowania Yaz:
ZALETY:
- biust bardzo się powiększył
- cera poprawiła
- włosy jakby mniej się przetłuszczają
- nie przytyłam, ani nie schudłam
WADY:
- mniejszy apetyt, czasem na siłę jem śniadanie lub cokolwiek, albo patrzę na jedzenie w obrzydzeniem
- suchość pochwy i to meeega
- libido chyba bardzo mi spadło
- samopoczucie beznadziejne, ciągle chce mi się spać, wahania nastrojów ogromne, apatia, ogólnie dolina, nie mogę się skoncentrować ani przez chwil...masakra jakaś
Ale mam pewne wątpliwości, czy to w 100& tabletki tak ,,niszczą'' mi samopoczucie, czy też ta pogoda.. Też macie takie samopoczucie?
Odkąd pamiętam zawsze brzydka, szara pogoda sprawiała że humor nie był taki jaki mam zazwyczaj gdy świeci słońce...Jestem chyba meteropatą
Eh....mam ochotę rzucić w kąt te tabsy
Mia694 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 16:45   #4802
eloania
Zadomowienie

hej dziewczyny, mam maly problem,
jestem w trakcie 1opakowania, i zapomnialam wziac tabletki z 21dnia, natomiast wzielam z 22 i 23.... nie wiem jak to sie stalo ale teraz dopiero to zauwazylam... ta 23byla dzis rano brana.

przeczytalam na ulotce,str 32, ze trzeba wziac jak najszybciej ta tabletke ktora sie zapomnialo, i pozniej dokonczyc te rozowe tabletki ktore zostaly do konca opakowania, nastepnie pominac biale i odrazu przejsc do rozowych z nastepnego opakowania??
w sensie ze dnia jak dostane okres to nastepne opakowanie mam zaczac, czy nie czekac az dostane okres i odrazu przyjmowac rozowe z nastepnego opakowania??

dobrze zrozumialam?
bo cos mam watpliwosci i nie moge sie polapac;/
Stary 2009-10-27, 17:00   #4803
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eloania Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, mam maly problem,
jestem w trakcie 1opakowania, i zapomnialam wziac tabletki z 21dnia, natomiast wzielam z 22 i 23.... nie wiem jak to sie stalo ale teraz dopiero to zauwazylam... ta 23byla dzis rano brana.

przeczytalam na ulotce,str 32, ze trzeba wziac jak najszybciej ta tabletke ktora sie zapomnialo, i pozniej dokonczyc te rozowe tabletki ktore zostaly do konca opakowania, nastepnie pominac biale i odrazu przejsc do rozowych z nastepnego opakowania??
w sensie ze dnia jak dostane okres to nastepne opakowanie mam zaczac, czy nie czekac az dostane okres i odrazu przyjmowac rozowe z nastepnego opakowania??

dobrze zrozumialam?
bo cos mam watpliwosci i nie moge sie polapac;/
przyjmujesz zaległą tabletkę jak tylko sobie o niej przypomnisz - czyli już teraz
kończysz opakowanie - czyli jak rozumiem jutro rano bierzesz 24tą tabletkę i pojutrze zaczynasz nowe opakowanie - na nic nie czekasz! - pomijasz tabletki placebo (możesz je wyrzucić) i zamiast nich bierzesz tabsa z aktywnymi substancjami z Twojego drugiego opakowania

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 17:13   #4804
eloania
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
przyjmujesz zaległą tabletkę jak tylko sobie o niej przypomnisz - czyli już teraz
kończysz opakowanie - czyli jak rozumiem jutro rano bierzesz 24tą tabletkę i pojutrze zaczynasz nowe opakowanie - na nic nie czekasz! - pomijasz tabletki placebo (możesz je wyrzucić) i zamiast nich bierzesz tabsa z aktywnymi substancjami z Twojego drugiego opakowania
bardzo dziekuje za odpowiedz, teraz juz wszystko rozumiem
eh, bede musiala bardziej uwazac z tymi tabletkami...
Stary 2009-10-27, 17:23   #4805
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eloania Pokaż wiadomość
bardzo dziekuje za odpowiedz, teraz juz wszystko rozumiem
eh, bede musiala bardziej uwazac z tymi tabletkami...
proszę bardzo
ano, tabletki to nie tylko wygoda, ale i odpowiedzialność

Stary 2009-10-27, 20:42   #4806
007pestka
Przyczajenie

Dziewczyny ! biorę YAZ 20- sty dzień. to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne.
pierwszego dnia miałam zawroty głowy- i na tym skończyły się efekty uboczne z pozytywnych- piersi urosły do zawrotnych rozmiarów- z mandarynek zrobiły się dorodne pomarańcze , nie przytyłam- mam nawet wrażenie, że schudłam, mam co prawda mniejszy apetyt,ale nie wiem czy ma to związek z przyjmowaniem tabletek. ochota na seks również jak była, tak jest pozdrawiam Forumowiczki!
007pestka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-27, 21:42   #4807
maya23
Raczkowanie

Czy te mandarynki i pomarancze to nie jakas autosugestja?
..to dopiero 20 dni!!!!!
Ja powiem po 7 opakowaniach,(odnosnie pomaranczy)-u mnie na udach pojawila sie skorka pomaranczy....Nieste ty
maya23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-28, 01:37   #4808
007pestka
Przyczajenie

no właśnie, 20 dni..co będzie po 120 ? przestanę widzieć swój brzuch
a na skórkę na udach podobno najlepsza woda w dużych ilościach ! zdrówko !
007pestka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 08:40   #4809
MagdalenaMonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Pokaż wiadomość
MagdalenaMonka komu wierzysz bardziej lekarzowi? Czy stronom internetowym i ludziom z USA? Przecież jest wyjście: jak coś Wam się nie podoba, macie wątpliwości - odstawcie YAZ. Proste.
Tak jak napisałam wcześniej - nie warto się zamykać na inne źródła informacji. Jasne, że można udawać, że czegoś się nie słyszy - i nie ma wtedy problemu. Ale to chyba nie jest rozwiązanie.. To prawda, co pisała któraś z forumowiczek - że leki wycofane w usa są nadal przepisywane w ue. To chyba też o czymś świadczy.. A są wycofywane, bo skutki uboczne w pojedynczych przypadkach zdarzają się zbyt często! Jasne, że na ulotce są podane skutki uboczne, ale nie można liczyć np. zawałów serca w setkach po jakimś leku jako "coś co się zdarza" <ale to był tylko teoretyczny przykład. Jakby przeczytać moją wypowiedź ze zrozumiemiem, to wynika z niej, że oprócz faktów i merytoryki jest w tym wszystkim wielka machina PRowa...

Ok. kończę OFFtopa, bo jest o tym wątek.

[25lat; 1 opakowanie; 10 tabletka]
Wczoraj nastąpił kryzys - ale ciężko określić czy to wina tabletek czy nie Miałam intensywny i długi dzień w pracy. Na koniec dostałam takiej migreny ze szok. Najgorsze jest to, że nigdy nie miewałam migren!! ok. ból głowy to co innego. Ale tak długi i intensywny ból - coś strasznego.. Dowlekłam się do domu i.. ból kręgosłupa. Taki jakby przedokresowy, tępy. Zawsze ustępował po położeniu się i odpoczęciu. Tym razem nie. Przeleżałam 3 godziny w łóżku i poszłam spać ze "zmęczonym kręgosłupem". Na koniec puściły mi nerwy i miałam podróż po dolinie psychicznej - niewiadomo skąd, taki FeltSchmerz ..
no i trochę się przestraszyłam, bo takie objawy, tylko mega bardziej nasilone x1000 miałam po pierwszych tabletach, które zraziły mnie do ich łykania na parę dobrych lat
Tragedii jeszcze nie ma dzielnie łykam dalej
MagdalenaMonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 15:23   #4810
sobolesiaa
Raczkowanie

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Mia694 Pokaż wiadomość
Biorę Yaz, jakieś półtorej miesiąca...Prze pierwszy miesiąc cały czas miałam plamienie, było to uciążliwe, ale teraz już jest ok odkąd biorę drugie opakowanie...
Co do zalet, jak i wad przyjmowania Yaz:
ZALETY:
- cera poprawiła
- włosy jakby mniej się przetłuszczają
- nie przytyłam, ani nie schudłam
WADY:
- mniejszy apetyt, czasem na siłę jem śniadanie lub cokolwiek, albo patrzę na jedzenie w obrzydzeniem
- suchość pochwy i to meeega
- libido chyba bardzo mi spadło
- samopoczucie beznadziejne, ciągle chce mi się spać, wahania nastrojów ogromne, apatia, ogólnie dolina, nie mogę się skoncentrować ani przez chwil...masakra jakaś
Ale mam pewne wątpliwości, czy to w 100& tabletki tak ,,niszczą'' mi samopoczucie, czy też ta pogoda.. Też macie takie samopoczucie?
Odkąd pamiętam zawsze brzydka, szara pogoda sprawiała że humor nie był taki jaki mam zazwyczaj gdy świeci słońce...Jestem chyba meteropatą
Eh....mam ochotę rzucić w kąt te tabsy
Przyznam szczerze, ze moje skutki uboczne sa takie same jak i Twoje. I rowniez zastanawiam sie czasem czy dac sobie z nimi spokoj i czy moje humory i apatia sa spowodowane tabsami czy tez inne czynniki na to wpływaja? Ale z tego co czytam, wielu z nas towarzyszy taki stan przy braniu tych tabletek. I co robic? <bezradny> Ja tabletek zabardzo zmieniac nie chce.. Ale jesli to bedzie dłuugo trwalo, to sie wykoncze.
sobolesiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-28, 20:28   #4811
trzaska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sobolesiaa Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Przyznam szczerze, ze moje skutki uboczne sa takie same jak i Twoje. I rowniez zastanawiam sie czasem czy dac sobie z nimi spokoj i czy moje humory i apatia sa spowodowane tabsami czy tez inne czynniki na to wpływaja? Ale z tego co czytam, wielu z nas towarzyszy taki stan przy braniu tych tabletek. I co robic? <bezradny> Ja tabletek zabardzo zmieniac nie chce.. Ale jesli to bedzie dłuugo trwalo, to sie wykoncze.

Ja dziewczynki dosłownie te same objawy... poki co tabletki mi słuza i nie chce ich zmieniac.. ale te humory heh.. czasem mam wrazenie ze zniszcza mi zwiazek ale rowniez jak poprzedniczka cierpie na jakies zmiany pogody itp takie male handry jesienne... kiedys bralam na to melise, jednak nie wiem czy mozna ja brac stosujac Yaz.
poki co pomaga mi nordic walking takie cos co sie z kijkami maszeruje na swierzym powietrzu chodz czasem i to nie pomaga na płaczliwe dni

trzaska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-29, 08:51   #4812
aneczk
Przyczajenie

hej, mam pytanie dotyczące interakcji antybiotyków z YAZ. Otóż od 4 dni biorę Duomox i na ulotce jest napisane, że może on obniżać skuteczność tabletek anty. Nie jest to antybiotyk o przedłużonym działaniu i biorę go do jutra. Tak więć moje pytanie to: przez jaki okres obniżona jest skuteczność? Tylko wtedy gdy biorę ten antybiotyk, czy jeszcze poźniej?Z góry dziękuje za odp
aneczk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 09:12   #4813
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aneczk Pokaż wiadomość
hej, mam pytanie dotyczące interakcji antybiotyków z YAZ. Otóż od 4 dni biorę Duomox i na ulotce jest napisane, że może on obniżać skuteczność tabletek anty. Nie jest to antybiotyk o przedłużonym działaniu i biorę go do jutra. Tak więć moje pytanie to: przez jaki okres obniżona jest skuteczność? Tylko wtedy gdy biorę ten antybiotyk, czy jeszcze poźniej?Z góry dziękuje za odp
Zabezpieczaj się w trakcie jego brania i 7 dni po
201701251209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 09:48   #4814
aneczk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lick The Lollipop Pokaż wiadomość
Zabezpieczaj się w trakcie jego brania i 7 dni po
ok, dzieki
aneczk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 15:48   #4815
Caterina666
Raczkowanie

Dziewczynki mam pytanko co do "polopiryny s"
czy ona obniża skuteczność tabletek?
wziełam w sumie tylko jedną tą polopiryne,
ale boje sie ze teraz tabletki mogą być nieskuteczne,
czy moje obway są słuszne?
pomórzcie!
Caterina666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 16:19   #4816
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caterina666 Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam pytanko co do "polopiryny s"
czy ona obniża skuteczność tabletek?
wziełam w sumie tylko jedną tą polopiryne,
ale boje sie ze teraz tabletki mogą być nieskuteczne,
czy moje obway są słuszne?
pomórzcie!
nie, nie są słuszne
polopiryna nie wpływa na tabsy

Stary 2009-10-29, 17:03   #4817
Caterina666
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
nie, nie są słuszne
polopiryna nie wpływa na tabsy
dzięki za uświadomienie
Caterina666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 17:33   #4818
ewaski77
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Pietruszka83 Pokaż wiadomość
Czesc dziwczyny!
Właśnie wertuje ten wątek i musze powiedziec ze zaczynam sie powaznie zastanawiac nad dalszym braniem YAZ. Pomimo ze dobrze zostały zareklamowane przez ginekolog ktora mi je przepisała to mam poważne wątpliwości. Wiadomo jak to jest z ginekologami, przepisuja to co im sie najbardziej opłaca i za co maja bonusy a my dla nich jestesmy tylko srodkiem do wzbogacenia sie(nie chcialabym tutaj nikogo urazic)
Nie chodzi juz nawet o skutki o ktorych pisza dziewczyny czyli mdłosci, bole głowy itp. bo wydaje mi sie ze przy kazdych tabletkach na poczatku tak jest. Ja brałam przez 2 lata Jasminelle i w sumie dobrze sie po nich czułam. Jedymim minusem był mocny spadek libido. Gdy wspomniałąm o tym pani doktor od razu zaczeła mnie namawiac na zmiane tabletek twierdzac, ze gdyby kazde tabletki tak oddzialywaly na nasz organizm to zadna kobieta by ich nie brała...hmmm. Przekonała mnie do Yaz pomimo ze ma ten sam skład co Jasminelle. Zastanawiam sie tylko nad sensem zmiany w takim przypadku.
W stanach podobno jest(była) niezła afera dotyczaca bezpieczenstwa i skutkow ubocznych braniaYaz. Zresztą podsyłam linka:
http://www.yaz-side-effects-lawyer.com/
http://industry.bnet.com/pharma/1000...-a-rare-event/
Co o ty myślicie?

Nie tylko o tabletkach YAZ piszą źle! Przeczytajcie sobie ten link!
http://wiadomosci.onet.pl/1582127,26...,kioskart.html
ewaski77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 11:19   #4819
kamisia33
Przyczajenie

Czesc!
Biorę Yaz od tygodnia, niedlugo mam się szczepic przeciwko grypie, wpływa to jakoś na branie tabletek? (wolę rozwiać swoje wątpliwości )
kamisia33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 14:50   #4820
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez kamisia33 Pokaż wiadomość
Czesc!
Biorę Yaz od tygodnia, niedlugo mam się szczepic przeciwko grypie, wpływa to jakoś na branie tabletek? (wolę rozwiać swoje wątpliwości )
nie sądze
ale spytaj tego kto bedzie Cie szczepil.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 15:32   #4821
pisadlo
Przyczajenie

po 9 opakowaniach niestety musze sie pozegnac z Yaz`em, plamienia przed okresem, prawie tydzien za wczesnie, do tego bole brzucha jak na miesiaczke i bol piersi. Sama nie wiem co sie dzieje

Od wtorku zaczynam Harmonet, ginekolog chce mi zmienic chyba tylko na jeden miesiac, zastanawiam sie czy to w ogole ma sens ...
pisadlo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 15:41   #4822
agrafka89
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
Mam pytanie, biore już któryś z kolei blister, i mam takie pytanie do was, bo po raz pierwszy mam taki "problem". ide dzis na impreze-normalne piątek, nie biore,zeadnej torebki, tlyko sam portfel, wyciełam sobie tabletke ale boje się,ze zgubie. Czy to będzie jakis problem jeśli wezme tabletke 3 godziny wcześniej niż zwykle ?
agrafka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 15:48   #4823
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agrafka89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Mam pytanie, biore już któryś z kolei blister, i mam takie pytanie do was, bo po raz pierwszy mam taki "problem". ide dzis na impreze-normalne piątek, nie biore,zeadnej torebki, tlyko sam portfel, wyciełam sobie tabletke ale boje się,ze zgubie. Czy to będzie jakis problem jeśli wezme tabletke 3 godziny wcześniej niż zwykle ?
nie, nie będzie to problem
wiele kobiet tak robi

Cytat:
Napisane przez pisadlo Pokaż wiadomość
po 9 opakowaniach niestety musze sie pozegnac z Yaz`em, plamienia przed okresem, prawie tydzien za wczesnie, do tego bole brzucha jak na miesiaczke i bol piersi. Sama nie wiem co sie dzieje

Od wtorku zaczynam Harmonet, ginekolog chce mi zmienic chyba tylko na jeden miesiac, zastanawiam sie czy to w ogole ma sens ...
na miesiąc się nie opłaca.. organizm przyzwyczaja się do hormonów 3 opakowania więc to 1 nic mu nie da- a takie zmienianie też może go źle nastawić (ciągła zmiana ilości hormonów)

Edytowane przez wdowa_po_leninie
Czas edycji: 2009-10-30 o 15:51
Stary 2009-10-31, 09:46   #4824
Kidagakash
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mia694 Pokaż wiadomość
ZALETY:

to niestety nie jest zaleta tylko skutek uboczny.
już samo to powinno Ci uświadomić, że Yaz to nie tabletki dla Ciebie.

Moje piersi są takie jakie były, za to plamienia nie dają mi żyć.
Skróciłam sobie cykl biorąc w dniu czwartej białej tabletki pierwszą różową. To było dwa tygodnie temu. Od tygodnia mam plamienia.
Poza tym zauważyłam, że przy Yazie bardzo spadła mi tolerancja na alkohol. Kilka imprez zakończyło się ostrymi wymiotami. Na początku nie wiązałam tego z tabletkami ale te problemy zbiegły się w czasie ze zmianą tabletek Wcześniej brałam microgynon i wszystko było OK.
Pozdrawiam
Kidagakash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 12:56   #4825
linusiaihaha
BAN stały

GG do linusiaihaha

Cytat:
Napisane przez Kidagakash Pokaż wiadomość
to niestety nie jest zaleta tylko skutek uboczny.
już samo to powinno Ci uświadomić, że Yaz to nie tabletki dla Ciebie.
a mogłabyś lepiej wyjaśnić dlaczego tak sądzisz? nie ma w tym jakiejś ukrytej złośliwości czy czegoś w tym guście, po prostu sama mam taki "objaw" i zastanawiam się czy powinnam rzeczywiście przemyśleć kwestię zmiany tabletek, zwłaszcza, że ten objaw jest mi nawet na rękę

Edytowane przez linusiaihaha
Czas edycji: 2009-10-31 o 13:01 Powód: zjadłam wyraz ;p
linusiaihaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 16:29   #4826
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez linusiaihaha Pokaż wiadomość
a mogłabyś lepiej wyjaśnić dlaczego tak sądzisz? nie ma w tym jakiejś ukrytej złośliwości czy czegoś w tym guście, po prostu sama mam taki "objaw" i zastanawiam się czy powinnam rzeczywiście przemyśleć kwestię zmiany tabletek, zwłaszcza, że ten objaw jest mi nawet na rękę
bo wzrost piersi to nie jest wzrost faktyczny tylko oznaka zatrzymywania wody w organizmie i po odstawieniu najprawdopodobniej i tak wroca do poprzedniego rozmiaru.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 20:13   #4827
eloania
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
bo wzrost piersi to nie jest wzrost faktyczny tylko oznaka zatrzymywania wody w organizmie i po odstawieniu najprawdopodobniej i tak wroca do poprzedniego rozmiaru.
ale zatrzymanie wody w organizmie chyba wiazaloby sie z ogolnym tyciem, przybraniem na wadze? a nie tylko z powiekszeniem piersi...
czy sie myle?
ja tez widze u siebie takie 'efekty' jesli chodzi o piersi- ale przytyc w zadnych innych obszarach to nie przytylam.

poza tym nie widze u siebie zadnych innych efektow ubocznych, ale dopiero zaczelam drugie opakowanie... nie mam ani zadnych dziwnych humorow zwiazanych z nastrojem ani nic z tych rzeczy.

jeszcze mam jedno pytanie - czy przy tych tabletkach powinno sie raczej unikach alkoholu? nie pic wcale czy ograniczac czy jak... bo chyba w tej kwestii jestem niedoinformowana;/
alkohol oslabia dzialanie takich tabletek?

Edytowane przez eloania
Czas edycji: 2009-10-31 o 20:23
eloania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 20:27   #4828
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

o alkoholu było wiele razy - nie osłabia działania tabletek pod warunkiem, że nie wywoła wymiotów w ciągu 4ech godzin od wzięcia tabsa
nie ma jakiś zaleceń by ograniczyć, ale jeśli łatwo doprowadza nas do wymiotów które mogą być dla nas niebezpieczne - lepiej się hamować

Stary 2009-10-31, 20:42   #4829
lily92920
Zakorzenienie

Mam mały problem, otóż 23 miałam resztke okresu, nastepnego dnia nic czysto, ale byłam na weselu, poskakałam i kolo 23 godziny zorientowałam sie, ze mam okres znowu. Ale w niedziele nic i przez kolejne 3 dni (czyli od pon. - srody, chyba) mialam jeszcze małe brazowe plamienia. Może to resztki okresu, ale troche mnie to niepokoi. Miałam juz wczesniej takie małe plamienia po okresie ale lekarka powiedziala mi, ze tak moze sie dziac. Mimo to, troche mnie to niepokoi...
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 21:30   #4830
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
Mam mały problem, otóż 23 miałam resztke okresu, nastepnego dnia nic czysto, ale byłam na weselu, poskakałam i kolo 23 godziny zorientowałam sie, ze mam okres znowu. Ale w niedziele nic i przez kolejne 3 dni (czyli od pon. - srody, chyba) mialam jeszcze małe brazowe plamienia. Może to resztki okresu, ale troche mnie to niepokoi. Miałam juz wczesniej takie małe plamienia po okresie ale lekarka powiedziala mi, ze tak moze sie dziac. Mimo to, troche mnie to niepokoi...
na pewno resztki okresu. poskakalas, poruszalas sie i postanowily wyplynac ;p

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości