Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-31, 16:14   #3001
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

madziwnia ekstra te rajstopki i cena też fajna, dzięki
A kto się orientuje czy da się gdzieś dostać jeszcze grubsze niż 80DEN?? Jakie są najgrubsze?

Sobotnie pozdrowienia przesyłam właśnie wróciłam z basenu i tak mi dobrze i lekko Chyba endorfiny działają
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 16:16   #3002
mrowak
Zakorzenienie

Kolejny link do zapisania

A mi się dziś wyjątkowo udał makaron z suszonymi pomidorami, kaparami, czosnkiem i bazylią- normalnie pycha! A przed chwilą wtrąbiłam dwa jabłka i zaraz chyba odwiedzę kuchnię po jeszcze

A! i byłam na spacerze i mam 3 nowych przyjaciół: teriera Lucka, kundelkę Nukę i gigantycznego, ofutrzonego, wielgaśnego kaukaza, ale imienia nie pamiętam-B...coś tam- ale przepiękne psiko, a wielkie straszliwe. Facet mówi, że wyczesuje z niego taką ilość sierści, że mógłby poduszki i kołdry robić

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2009-10-31 o 16:18
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 16:23   #3003
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
madziwnia ekstra te rajstopki i cena też fajna, dzięki
A kto się orientuje czy da się gdzieś dostać jeszcze grubsze niż 80DEN?? Jakie są najgrubsze?

Sobotnie pozdrowienia przesyłam właśnie wróciłam z basenu i tak mi dobrze i lekko Chyba endorfiny działają
Gmyrelka, są 100DEN, dzisiaj zakupiłam czarne z mikrofibry i takie były najgrubsze, poza tymi są jeszcze bawełniane, ale te są za bardzo "czepliwe" do spódnic

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 16:36   #3004
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Gmyrelka, są 100DEN, dzisiaj zakupiłam czarne z mikrofibry i takie były najgrubsze, poza tymi są jeszcze bawełniane, ale te są za bardzo "czepliwe" do spódnic
Dzięki Baobabek Czepiają się spódnic powiadasz a to wstręciuchy
Jak się czujesz?? Masz jakieś przeczucia co do płci swego Skarba??
Stary 2009-10-31, 16:45   #3005
minka26
Wtajemniczenie

kurna ja mam takie parcie na pęcherz, że nie jestem w stanie nic zrobić, bo po wstaniu z WC mam wrażenie, że chce mi się siku bałam się trochę, że to jakaś infekcja, więc piję dużo co wcale mi nie pomaga... ale przecież nie mogę przestać pić może miskę sobie przyniosę i w niej usiądę, żeby spokojnie po allegro i ebayu wertować ...kurna wcale mi nie do śmiechu ile można
minka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 17:11   #3006
mrowak
Zakorzenienie

Ja na e-bay to nawet nie wchodzé, bo się boję ile tam wynajdę
Stary 2009-10-31, 20:31   #3007
ania p
Zakorzenienie

Mrowak - wracając do chrzcin to jest dokładnie tak , że ksiądz ma prawo odmówić ochrzczenia dziecka jeśli istnieje duże jego zdaniem prawdopodobieństwo że dziecko nie zostanie wychowane w wierze do czego niejako się zoobowiązujesz chrzczac je. W tym wypadku moze odmówić ale nie może byc to odmowa definitywna . Także zycie na kocią łape , badz ze ślubem cywilnym nie jest przeciwskazaniem do wychowania w wierze , dlatego z tego powodu nie powinien odmawiac dziecku sakrametu .. Ale jak wiadomo są książa i księża

Madzwina - lepiej płaszcz zmniejszać niz w małego na duzy przerabiac he he

Ja byłam wpracy , ale na szczęście już tylko 8 godzin .. jak przyszłam to w domu sajgon .. mój chłop to nie umie się zająć dzieckiem i żeby jeszcze w domu był jako tako ogarnięte To przerasta jego umiejętności .. A ja to musze umieć i jeszcze brzuszek nosić

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-31, 20:54   #3008
ania p
Zakorzenienie

To teraz ja się pochwalę ciuszkami przytarganymi wczoraj od koleżanki
Te akurat mam jak pokazac bo w reklamówce a reszta po kartonach narazie Nie patrzcie na mój syfiasty dywan bo po grasowaniu po nim Szymka nadaje się tylko do prania .. Nawet kawałki jego ciastek widac he he
Stary 2009-10-31, 21:32   #3009
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
minka jeszcze pytanie nie musisz korygowac daty porodu??
Pytam bo masz termin na 20 marca i piszesz że 20 tydzień a ja mam na 27 marca i dzis z duma zaonczylismy pełny 19 tydzien od jutra 19 +1

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Dziewczyny znalazłam fajnego sprzedawcę ma w swoim asortymencie prawie wszystko na wyprawke dla dziecka WZYSTKO.... i dla kobiet
nie koniecznie u niego kupować ale samo to że gośc ma wszystko co faktycznie bedzie przydatne od poczatku i mozna powybierac a cenowo u innego sparwdzić... a pozatym taniej na przesyłce jak sie kilka zamawia:
: http://www.allegro.pl/show_user_auct...990251&p=1&p=0
madziwnia dzieki za zmianę na liście,koffana jestes ale jeszcze nie mamy pojecia co do imienia,skłaniamy się ku Danielowi ale nie wiem moze pomozecie wymyslec cos fajnego?
i wieeelkie dzieki za tego linka,rzeczywiscie jest tam duzo potrzebnych rzeczy,chyba zakupie kilka a moze kilkanascie,narazie kolekcjonuje i dodaje do obserwowanych aukcji,ale wkoncu bede musiala sie zabrac za zakupy.

Cytat:
heloł dziewczynki w sobotę wiecie co dziś wymyśliłam? otóż, otwieram salon mody ciążowej w moim mieście ułaziłam się z tż za jakąś sukieneczką bawełnianą albo coś taką, żeby rosła ze mną, i oczywiście nic nie ma sklepu ciążowego, oczywiście brak rajstopy sobie pokupowałam grubsze do spódniczek, ale oczywiście nie ciążowe tylko z normalnych...bo ciążowych - nie ma. Normalnie nic ciążowego nie ma w żadnym ze sklepów w moim mieście i stwierdziłam, że wystąpię o dotację i otworzę taki salon, na pewno tak łatwo nie zbankrutuje tylko pojęcia nie mam jak się to załatwia, ale jak pójdę na zwolnienie, to się tym zajmę - serio a dotację ue powinni mi dać, bo jak nie to myszy ich zjedzą no i zrezygnuję z pracy w szkole wtedy....ale by było miodzio.... a i pierwszy raz nie kupiłam dziś nic dla dzidzi...no cóż, nie bardzo miałam za co, jak wczoraj przepuściłam kasę z oc, to dzisiaj musiałam ze swoich zaskórniaków wyciągnąć i zapłacić także dołączam do tych chwilowo bez kasy jak dobrze pamiętam - IZUMI - biedujemy razem do wypłaty tak??
Baobabek świetny pomysł ja tez kombinuje zeby cos otworzyc z dotacją tylko,że tutaj jest wszystkiego pełno i trudno sie przebic,myslimy o sklepie wlasnie dla dzieci,z wózkami,łóżeczkami,ciuszk ami itd.najwazniejszy jest wlasnie dobry punkt,a w Łodzi z tym kłopot,za duzo supermarketow i innych wielkoludów.W przyszlym tygodniu wybieram sie do pośredniaka zeby sie dokladniej dowiedziec jak to wygląda,napewno trzeba byc bezrobotnym,ale myslę ze bym sie dogadala z moim szefem

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Kolejny link do zapisania

A mi się dziś wyjątkowo udał makaron z suszonymi pomidorami, kaparami, czosnkiem i bazylią- normalnie pycha! A przed chwilą wtrąbiłam dwa jabłka i zaraz chyba odwiedzę kuchnię po jeszcze
poproszę dokładniejszy przepis uwielbiam makaroniki a wlasnie nic nie robilam nigdy z suszonymi pomidorkami,slyszalam,ze są niezłe.ja robie pyszną zapiekankę włoską,tez prościutka i pyszna.

Gmyrelka sa tez takie fajne rajsotpy a wlasciwie rajtuzy takie jak kiedys były bawełniane,nawet mają 2 paski na tyłku heheh wlasnie takie zakupiłam,one są bardzo cieplutkie i nie obciskają Poczułam się jak mała dziewczynka
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 06:24   #3010
catro
Rozeznanie

Witam z rana dziewczyny!
Ja wczoraj byłam na usg 4d i od tamtej pory nie mogę sobie miejsca znaleźć
Na początku było bardzo fajnie - twarzyczka tak śmiesznie owinięta pępowiną, albo drapała się łapką po buzi (właśnie drapała - bo tym razem centralnie pokazała "szparkę", nawet na filmie pan zrobił stop-klatkę i strzałką podjechał)
do momentu, kiedy powiedział, że widzi problem - otóż maleńka ma torbiele w lewej nerce. Takie maleństwo, jeszcze mniejsza nerka i już jakieś paskudztwo tam już siedzi. Jestem załamana - nerka ma 2,5 cm długości, a największa torbiel ma 1 cm!! Pozostałe dwa z tych największych mają o,8 i 0,7 cm! To przecież one całą nerkę jej zajmują! Normalnie boję się zajrzeć do internetu, żeby się czegoś za bardzo nie dowiedzieć. Ale ten lekarz od 4d tak bardzo nalegał, żebym jak najszybciej się z prowadzącym skontaktowała, że się domyślam co nieco.
Dziś w nocy prawie nie spałam, co chwila płaczę, nie wiem co będzie jak jakąś rodzinę spotkam na cmentarzu - boję się że nie wytrzymam pytań jak dziecko...
catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 07:30   #3011
ania p
Zakorzenienie

catro takie rzeczy bardzo często się u maluszków wchłaniają . Idz do lekarza i porozmawiaj , czytanie w internecie napewno nic nie da Wiem że to trudne ale nie możesz się stresować bo to tym bardziej nie dobre dla dziecka . Trzymaj się dzielnie i skontaktuj jak najszybciej z lekarzem .
Stary 2009-11-01, 07:33   #3012
Isis23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

poproszę dokładniejszy przepis uwielbiam makaroniki a wlasnie nic nie robilam nigdy z suszonymi pomidorkami,slyszalam,ze są niezłe.ja robie pyszną zapiekankę włoską,tez prościutka i pyszna.
tez poprosimy o przepis.. bo makaron to to co tygrysy lubia najbardziej

catro- przykro słuchać 3maj sie tam... w internet nawet nie zagladaj, bo tylko sobie filmów nawkręcasz, tylko lepiej od razu do tego prowadzącego.. bedzie doobrze, bedziemy trzymac kciuki

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 08:24   #3013
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Gmyrelka sa tez takie fajne rajsotpy a wlasciwie rajtuzy takie jak kiedys były bawełniane,nawet mają 2 paski na tyłku heheh wlasnie takie zakupiłam,one są bardzo cieplutkie i nie obciskają Poczułam się jak mała dziewczynka
tylkooliwka a gdzie właśnie takie rajtuzy można kupić ?? Bo mi nawet w takich grubych jest zimno ;] przydałoby się coś jeszcze cieplejszego

catro bardzo mi przykro Domyślam się że to stresująca sprawa ale jestem pewna że to się wchłonie!! Głowa go góry, myśl pozytywnie, to cholerstwo często się zdarza u dzieci, ale się wchłania

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2009-11-01 o 08:27
Stary 2009-11-01, 09:07   #3014
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
tylkooliwka a gdzie właśnie takie rajtuzy można kupić ?? Bo mi nawet w takich grubych jest zimno ;] przydałoby się coś jeszcze cieplejszego

catro bardzo mi przykro Domyślam się że to stresująca sprawa ale jestem pewna że to się wchłonie!! Głowa go góry, myśl pozytywnie, to cholerstwo często się zdarza u dzieci, ale się wchłania
catro bardzo mi przykro,ale nie płacz na zapas,mój synus tez ma torbielki tylko,że w główce i też 3,nie wiem ani ja ani lekarz skąd to sie bierze ale rzezcywiscie wyczytałam,że przeważnie do 30 tc to sie raczej wchłania,nie widzialam się jeszcze z moja ginką dopiero 12 idę,jak cos tylko będę wiedziala to od razu Ci napiszę,chociaz Ty chyba wczesniej sie cos dowiesz,nie martw się kochana,pomodlę się za nasze dzieciątka,mam nadziję,ze bedzie wszystko dobrze

Gmyrelka ja kupiłam je w takim zwykłym sklepie z rajstopami,tylko pytaj o rajstopy bawełniane.

Isis więc tak:gotuję makaron świderki (najlepiej lubella,bo napewno sie nie rozpadnie w trakcie dopiekania);
przesmażam na patelni :
pieczarki,cebula,1 ząbek czosnku:posolic,popieprzy c,troszkę vegetty i papryki ostrej i dołożyc do makaronu;
kiełbasę w kostkę(typu:zwyczajna,pod wawelska lub kazda inna która sie nadaje do smażenia)i też dorzucamy do makaronu(już ładnie wygląda po wymieszaniu im więcej takiego "farszu"tym lepiej
teraz w garnuszku rozpuszczam koncentrat pomidoroy(cały słoiczek aby powstał sos)dodac bazylię i oregano(mogą byc suszone ale całkiem sporo)sól,pieprz,paprykę i troszkę podgrzac,zalac makaron i wymieszac.
Wszystko posypac startym żółtym serem dosc obficie i lekko posypac oregano lub np solą ziołową,wstawic do piekarnika na 180 stopni i z 10,15 minutek wystarcza poniewaz wszystkie składniki byly gotowe,wiec jak tylko serek nam się ładnie rozpusci i troszke spiecze to znaczy,ze już pychotka
z 1 paczki makaronu mozna powiedziec ze wychodzą 4 porcje.

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2009-11-01 o 09:10
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 09:48   #3015
mrowak
Zakorzenienie

Dzień dobry Wam!

Carto, ja też popieram dziewczyny- skontaktuj się z lekarzem jak tylko będziesz mogła, a do tego czasu MUSISZ jakoś wyluzować-dla swojego i malucha dobra. Ja wiem, że łatwo sobie tak pogadać, ale kochana- nic teraz sama nie poradzisz, a poza tym ja też jestem przekonana, że wszystko się wchłonie!!
Któraś dziewczyna pisała nam tu o krwiaku jaki miało jej maleństwo po urodzeniu i który się po prostu pewnego dnia wchłonął!

AniaP, ależ masz fajnie z tymi "dostanymi" ciuszkami! Ja mam nadzieję, że się jakieś Mikołaje spiszą w tym roku i nawet celowo przyhamowałam z zakupami ciuszkowymi, bo się potem zdziwię, że mam za dużo. A jak się Mikołaj nie sprawdzi, to jeszcze będą dwa miesiące na uzupełnianie szafy.

Tylkooliwka, przepis na zapiekankę zapisany, poszedł do folderu "przepisy" i z pewnością się przyda.
A ten makaron mój wczorajszy to prościzna jest:

Penne albo tagiatelle gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy oliwę-najlepiej tą ze słoiczka z pomidorami suszonymi, bo już ma taki "włoskawy" smak i ma czosnek. Na tą oliwę wrzucamy pokrojone (lub nie) suszone pomidorki i kapary, podsmażamy.
Ugotowany makaron wrzucamy na tę samą patelnię- mieszamy, mieszamy, mieszamy, można przykryć, żeby wszystko ładnie przeszło zapachem.
Potem jakaś przyprawa np.do dań włoskich, albo taka do makaronu po włosku, trochę pieprzu. Można też dodać tuńczyka z puszki, żeby było bardziej treściwe. Na koniec siup na talerze, świeża bazylka, ewentualnie parmezan i do tego (za ładnych parę miesięcy!) kieliszek czerwonego winka, a u mnie wczoraj sok pomidorowy. Cud, miód i niebo w gębie jak się lubi takie klimaty.

Zapomniałam, że można też i oliwki dodać, ale że ja ich nie znoszę, to się mi zapomniało

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2009-11-01 o 09:50

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-01, 10:21   #3016
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Dzięki Baobabek Czepiają się spódnic powiadasz a to wstręciuchy
Jak się czujesz?? Masz jakieś przeczucia co do płci swego Skarba??
Gmyrelka, no w sumie to nie mogę narzekać bo czuję się bardzo dobrze z wyjątkiem sławnych bóli tyłkowych i ostatnio plecy mnie pobolewają...no ale do 23.XI. już niedługo i wtedy uciekam na zwolnienie a co do płci...hmm no wszyscy w koło mówią, że chłopczyk, a ja marzę o dziewczynce, no ale już obojętnie, byle by zdrowe było a Twoje samopoczucie jak??
Catro, my Ci tu zabraniamy po necie buszować w celu szukania jakichś dziwnych informacji wszystkie nasze dzieciaczki są i będą zdrowe i tak mamy tu wszystkie myśleć!!!
Ania P. ciuszki śliczne takie stonowane kolorki

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 10:23   #3017
mrowak
Zakorzenienie

Dzień dobry Wam!

Carto, ja też popieram dziewczyny- skontaktuj się z lekarzem jak tylko będziesz mogła, a do tego czasu MUSISZ jakoś wyluzować-dla swojego i malucha dobra. Ja wiem, że łatwo sobie tak pogadać, ale kochana- nic teraz sama nie poradzisz, a poza tym ja też jestem przekonana, że wszystko się wchłonie!!
Któraś dziewczyna pisała nam tu o krwiaku jaki miało jej maleństwo po urodzeniu i który się po prostu pewnego dnia wchłonął!

AniaP, ależ masz fajnie z tymi "dostanymi" ciuszkami! Ja mam nadzieję, że się jakieś Mikołaje spiszą w tym roku i nawet celowo przyhamowałam z zakupami ciuszkowymi, bo się potem zdziwię, że mam za dużo. A jak się Mikołaj nie sprawdzi, to jeszcze będą dwa miesiące na uzupełnianie szafy.

Tylkooliwka, przepis na zapiekankę zapisany, poszedł do folderu "przepisy" i z pewnością się przyda.

Penne albo tagiatelle gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy oliwę-najlepiej tą ze słoiczka z pomidorami suszonymi, bo już ma taki "włoskawy" smak i ma czosnek. Na tą oliwę wrzucamy pokrojone (lub nie) suszone pomidorki i kapary, podsmażamy.
Ugotowany makaron wrzucamy na tę samą patelnię- mieszamy, mieszamy, mieszamy, można przykryć, żeby wszystko ładnie przeszło zapachem.
Potem jakaś przyprawa np.do dań włoskich, albo taka do makaronu po włosku, trochę pieprzu. Można też dodać tuńczyka z puszki, żeby było bardziej treściwe. Na koniec siup na talerze, świeża bazylka, ewentualnie parmezan i do tego (za ładnych parę miesięcy!) kieliszek czerwonego winka, a u mnie wczoraj sok pomidorowy. Cud, miód i niebo w gębie jak się lubi takie klimaty.
Stary 2009-11-01, 10:36   #3018
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Witam z rana dziewczyny!
Ja wczoraj byłam na usg 4d i od tamtej pory nie mogę sobie miejsca znaleźć
Na początku było bardzo fajnie - twarzyczka tak śmiesznie owinięta pępowiną, albo drapała się łapką po buzi (właśnie drapała - bo tym razem centralnie pokazała "szparkę", nawet na filmie pan zrobił stop-klatkę i strzałką podjechał)
do momentu, kiedy powiedział, że widzi problem - otóż maleńka ma torbiele w lewej nerce. Takie maleństwo, jeszcze mniejsza nerka i już jakieś paskudztwo tam już siedzi. Jestem załamana - nerka ma 2,5 cm długości, a największa torbiel ma 1 cm!! Pozostałe dwa z tych największych mają o,8 i 0,7 cm! To przecież one całą nerkę jej zajmują! Normalnie boję się zajrzeć do internetu, żeby się czegoś za bardzo nie dowiedzieć. Ale ten lekarz od 4d tak bardzo nalegał, żebym jak najszybciej się z prowadzącym skontaktowała, że się domyślam co nieco.
Dziś w nocy prawie nie spałam, co chwila płaczę, nie wiem co będzie jak jakąś rodzinę spotkam na cmentarzu - boję się że nie wytrzymam pytań jak dziecko...
catro głowa do góry wiem, że łatwo się mówi, ale najważniejsze, żebyś była pozytywnie nastawiona. Miejmy nadzieję, że te torbiele się wchłoną i będzie wszystko ok. Nie wiem jakie to może mieć skutki u dzieci, ale ja też mam dość spore torbiele na nerkach i za każdym razem lekarze mówią, że taka moja uroda i póki nerka normalnie funkcjonuje nic się z tym nie robi i nie leczy. Mam nadzieję, że jak najszybciej udacie się do lekarza prowadzącego i dowiecie wszystkiego. Trzymam kciuki

ania p śliczne ciuszki ja już zaczęłam licytacje na ebayu zobaczymy co z tego wyjdzie

ja dziś sikania ciąg dalszy... ale cewka moczowa nie piecze, więc to chyba raczej nie infekcja, tylko Mała ciśnie

pogoda u nas tragiczna... lało całą noc, teraz też wieje i pada... bllleeeee...
pociesza mnie fakt, że za tydzień o tej porze będziemy się wreszcie byczyć na plażach Teneryfy : jupi: już nie mogę się doczekać!!!
Stary 2009-11-01, 10:41   #3019
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ania P. ciuszki śliczne takie stonowane kolorki
Te rzeczy sama sobie wybrałam z takiego wielkiego pudła , mam tam dwa takie jakby kombinezony na wyjscia a tego mi brakowało , bo mój synek wrześniowy i zaraz go w taki grubu musiałam wpakować . Chciałabym już wiedziec czyu to czasem nie laska bo kolezanki w blokach startowych czekają z różowymi rzeczami

Ale tu smaku narobiłyście tymi przepisami .
Ja znam prosty na makaron ze szpinakiem jak ktoś lubi .
Szpinak z mrożonki na patelnie , do tego czosnek podduszamy .. jak się zrobi dodajemy ser lazur błękitny taki mały trójkącik .. I to jemy z makaronem kokardki . łatwe i dobre

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
pociesza mnie fakt, że za tydzień o tej porze będziemy się wreszcie byczyć na plażach Teneryfy : jupi: już nie mogę się doczekać!!!
Byłam tam kilka lat temu klimat jak dla laski w ciązy super , bo atlantyk daje taki fajny powiew i nawet jak jest gorąco tego nie czuć . Sa suoer parki wodne i piekny Loro park .. No i warto sobie wynająć autko i pojeździć samemu po wyspie Wulkan możesz tez zaliczyć bo kolejka tam jedzie więc się nie umeczysz
Stary 2009-11-01, 10:42   #3020
mrowak
Zakorzenienie

Dzień dobry Wam!

Stary 2009-11-01, 11:01   #3021
ania p
Zakorzenienie

Mrowak - ja nie wiem o co kaman ale na tej stronie są trzy twoje posty i kazdy jest taki sam Coś im się porypało chyba

Zamówiłam prezent dla synka na gwiazdkę wiem ze wcześnie ale potem zabawki są droższe i bywa problem z przesyłkami z allegro bo poczta ma mase roboty No więc zamówiłam coś takiego
http://www.allegro.pl/item792092869_..._pl_n1197.html
on lubi jak się coś ciągnie za sznurek he he
Od tesciowej i moich rodziców pewnie kaskę dostanie to mu zwykle na lokate wpłacam bo zabawek to ma pełno
Stary 2009-11-01, 11:02   #3022
mrowak
Zakorzenienie

Dzień dobry Wam!

Stary 2009-11-01, 11:09   #3023
Isis23
Zakorzenienie

mrowak- 4 wiadomosć.. cos się ewidentnie zawiesiło

zmykam makaron gotowac.. tyle tylko ze do rosołu bo mnie chetka naszła

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 11:13   #3024
ania p
Zakorzenienie

Ciekawe ile jeszcze wiadomości od Mrowak się wkopiuje
Stary 2009-11-01, 11:21   #3025
minka26
Wtajemniczenie

ania p super ta zabaweczka !! masz racje, potem to problemy z przesyłką są, bo poczta zablokowana i sobie nie radzi
co do wakacji to mam już trochę obcykane, w sumie to zamawialiśmy je jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży i liczyłam na szaleństwa w Siam Parku (np. zjeżdżalnia z wysokości 8 piętra), ale teraz z wiadomych względów będę tylko fotki cykała ...to już nasze drugie podejście, mieliśmy lecieć we wrześniu ale kosmówka się odklejała i lekarz kazał zmienić datę... teraz już jest wszystko ok, więc nie mogę doczekać się słońca, bo w Irlandii nawet latem mamy z tym problemy

no ciekawe ile jeszcze razy wskoczy tu post mrowak
Stary 2009-11-01, 11:35   #3026
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ania p super ta zabaweczka !! masz racje, potem to problemy z przesyłką są, bo poczta zablokowana i sobie nie radzi
co do wakacji to mam już trochę obcykane, w sumie to zamawialiśmy je jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży i liczyłam na szaleństwa w Siam Parku (np. zjeżdżalnia z wysokości 8 piętra), ale teraz z wiadomych względów będę tylko fotki cykała ...to już nasze drugie podejście, mieliśmy lecieć we wrześniu ale kosmówka się odklejała i lekarz kazał zmienić datę... teraz już jest wszystko ok, więc nie mogę doczekać się słońca, bo w Irlandii nawet latem mamy z tym problemy

no ciekawe ile jeszcze razy wskoczy tu post mrowak
No Siam park fajny ale nie zjechałabym z tej zjeżdżalni a wiem o której mówisz chodzi ci pewnie o the tower of power
http://www.youtube.com/watch?v=jBzlE4Dfuso
za to możecie sobie popłynąć na Gomere i zwiedzić wyspę , własnie tez ten loro park sa piękne pokazy delfinów w których nie da się nie zakochać . Można płynąc katamaranem ogladac wieloryby Naprawdę jest co robić nawet bez szaleństw
No i rób dla nas piekne foteczki
Stary 2009-11-01, 11:44   #3027
mrowak
Zakorzenienie

O choinka to nie ja Ale nie ma tego złego- przynajmniej nikt teraz nie powie, że mojego przepisu nie widział

Wakacji na Teneryfie zazdroszczę bardzo! Wygrzać kości i widoki na pewno piękne.

A skoro o wyjazdach mowa, to powiedzcie mi czy wybiegając daleko w przyszłość planujecie wyjazd z maluszkami już w najbliższe wakacje? Nie chodzi mi tu o jakieś dalekie podróże, ale jakieś krajowe wakacje np? Bo my już od początku ciąży postanowiliśmy, że jeśli tylko z maluszkiem będzie wszystko dobrze, to w wakacje 2010 chcielibyśmy śmignąć nad morze.

W tym roku specjalnie zresztą pojechaliśmy wybadać jedno miejsce i muszę Wam kobietki powiedzieć, że polecam z czystym sumieniem miejscowość Kąty Rybackie i pensjonat Tristan. Miejsce z myślą właśnie o rodzinach z maluszkami: czysto, cicho (!!!), kuchnia dostępna non stop, SIATKI W OKNACH (!!!), łóżeczka turystyczne do wynajęcia, obok korty tenisowe, boicho do piłki, rowery do wypożyczenia, ping pong, gry planszowe dla starszych dzieciaków i plac zabaw przed pensjonatem. A do tego jeszcze miejscowość malutka, spokojna, a na plaży zero tłoku i ścisku, można spokojnie znaleźć miejsce gdzie i w piłkę się pogra. Miejsc do jedzenia chyba z 7, także my nigdy nie jedliśmy w tym samym. Jesteśmy pod wrażeniem tego miejsca, a że cenimy sobie spokój na wypoczynku, to pewnie tam będziemy chcieli wrócić.

Mam nadzieję, że to wklei się tylko raz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-01, 11:53   #3028
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
No Siam park fajny ale nie zjechałabym z tej zjeżdżalni a wiem o której mówisz chodzi ci pewnie o the tower of power
http://www.youtube.com/watch?v=jBzlE4Dfuso
za to możecie sobie popłynąć na Gomere i zwiedzić wyspę , własnie tez ten loro park sa piękne pokazy delfinów w których nie da się nie zakochać . Można płynąc katamaranem ogladac wieloryby Naprawdę jest co robić nawet bez szaleństw
No i rób dla nas piekne foteczki
O TAK!! To ta zjeżdżalnia!! Ja marzyłam o zjechaniu, wiem, że to wysoko i w ogóle, ale ja jestem taka, że potrzebuje czasem porządnego kopa adrenaliny żeby wiedzieć, że żyje marzeniem moim jest ukończenie kursu samodzielnego skoczka spadochronowego na razie tylko udało mi się skoczyć w tandemie... ale może jak już zjadę do Polski to się uda no nic... póki co mój M. ma powiedziane, że musi zjechać dwa razy... raz za siebie i raz za mnie, a ja zrobię foteczki oczywiście

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Boszzz właśnie oglądam ten filmik i mam dreszcze na plecach
ciekawe czy M. choć raz zjedzie, bo ma lęk wysokości

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

ahhhh wspomnienie wróciły, aż wam linka wkleję

http://www.youtube.com/watch?v=aAeGFOBAj1U
Stary 2009-11-01, 11:56   #3029
mrowak
Zakorzenienie

W życiu bym tam nie wlazła- najpierw zjechałyby moje flaki, a potem MOŻE ja

Ja nie mogę się doczekać aż w końcu znowu będzie wolno konno pojeździć. Odkładałam, odkładałam i się doigrałam i teraz nie mogę. Odbiję sobie "zaś"

Noooo, minka, to jest czad! Tu już chyba dałabym się namówić! I muza świetnie dobrana-pełen odlot w dosłownym znaczeniu

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2009-11-01 o 12:00
Stary 2009-11-01, 12:03   #3030
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
A skoro o wyjazdach mowa, to powiedzcie mi czy wybiegając daleko w przyszłość planujecie wyjazd z maluszkami już w najbliższe wakacje? Nie chodzi mi tu o jakieś dalekie podróże, ale jakieś krajowe wakacje np? Bo my już od początku ciąży postanowiliśmy, że jeśli tylko z maluszkiem będzie wszystko dobrze, to w wakacje 2010 chcielibyśmy śmignąć nad morze.

Pewnie że pojadę , synek pierwsze wyjazdy miał już zaliczone jak miał ok 2 miesięcy był w bydgoszczy , wrocławiu , poznaniu . Na wakacjach byłam w gąskach mamy tam taka wypróbowaną miejscówkę . Baba sama ma dzieci i to taki pensjonat typowo dla rodzin . mają łóżeczka za darmo , dostawki dla starszych dzieci , aneks kuchenny w pokoju lodówkę itp. Dostępna jest pralka co dla mnie przy dziecku bardzo ważne , kazdy pokój ma swoje wejście . Teren jest zamknięty i ma plac zabaw . Do plazy jest 150m skrajem pola i ogólnie to spokojna wieś .. nie ma tłoku na plazy i same rodziny tam przyjeżdżają . Nie ma imprezujących drących się małolatów
Albo pojedziemy tam , albo do włoch . W okolice wenecji czyli 12 godzin jazdy autem . jak się zdecydujemy pojedziemy noca po pół trasy kazde . Mały raczej prześpi a drugie będzie się budziło na karmienie . Ale jak już pisałam po Polsce jeździłam daleko i 7 godzin spokojnie dało się w aucie wytrzymac z takim maluchem.
Wszystko oczywiście od dziecka zalezy ale licze na typ grzeczny jak Szymek

minka - moja kolezanka w tym roku była i zjechała .. Nawet kilka razy Ja pewnie bym tez zjechała ale dopiero po dłuższym namysle wkońcu raz się zyje .. Zresztą w wesołych miasteczkach tez wszystko co ekstremalne wybieram . Spadochron raczej nie dla mnie ale bardzo mi się marzy nauka nurkowanie , uwielbiam wodę i pływanie

A tu basenowy Szymek jak miał cztery miesiące , to ten najbardziej kudłaty .. Mój mały nurek i dwie foty z wakacji .. zobaczcie jaki szczęśliwy i jak tu dziecka nie zabrac nad morze he he

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości