Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ II - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-01, 17:59   #661
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez Gosiaro Pokaż wiadomość
Kasiu moja @ wypada 11.11, ale staram się nie nastawiać na sukces
Gosiu bede trzymac zeby sie udalo. Ja mialam owulacje wczesniej niz sie spodziewalam wiec termin @ wykalkulowalam na 13.11. Zobaczymy co z tego bedzie
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 18:08   #662
sas
Wtajemniczenie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez agas Pokaż wiadomość
Sas no co Ty jeszcze niedawno to ty mnie pocieszalas. Mysle ze jestes silna osobka i dasz rade mimo wszystko a dziewczyny tu na pewno nie dadza Ci sie smucic. A moze Motylek ma racje jakas joga albo cos
nie wiem zobacze alemdziekuje na raziejestem chora coraz bardziej i chyba bez lekarza sie nie obejdzie
Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Witajcie kochane !!

No na pokoj to jeszcze duzo za wczesnie- zwlaszcza po ostatnich sytuacjach Zobaczy sie ... Narazie zostaniemy w tym mieszkaniu- choc jest dla 2 za duze i bardzo nieustawne :/ Jak wroce z PL to moja mama z jej facetem pzyjada do mnie i bedziemy malowac... Na sama mysl mi slabo
Narazie jeszcze Piotr musi sie do konca wyprowadzic, bo co prawda spal juz w nowym mieszkaniu, ale wiekszosc rzeczy zostawil u nas :/ Gdybym mu nic nie spakowala to by tak to zostawil :/

Sas, sloneczko, nie pozwalam Ci tak myslec! Nie doluj sie.... Wiesz na kazdy stres musi byc sposob- nie moze Ci rujnowac zycia!!!
Znajdz sobie zajecie, cos co wypelni Ci spoo czasu i edzie sprawialo frajde- wtedy napewno bedziesz mniej myslala o stresach
Na mnie dziala sport, simsy, gry hazardowe i w ogole rozne gry i spotkania z bliskimi mi osobami No i oczywiscie zakupy Ale jak patrze potem na pustki w portfelu to dol wraca

Nie rozumiem facetow Przedwczoraj klocilismy sie o to ze on nie bedzie mi robil rano kawy i sniadan, bo on pracuje i po prostu za duzo od niego wymagam, byl taki stanowczyze szok Wczoraj dostalam sniadanko, dzisiaj dostalam sniadanko- nagle umie robic mi kawe
No i caly czas planuje co zrobimy, co kupimy, jak pomalujemy. Nadal jest chory, ale juz tak nie marudzi i w koncu zaczynamy sie dogadywac. Oddali mi mojego prawdziwego TZ (ciekawe na jak dlugo )

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Nie podlamuj sie wtedy Patrz na to w taki sposob: nowy cykl nowe mozliwosci i wiecej przytulanek z TZ Dacie rade, choc moze juz sie udalo, wiec siedze cicho i trzymam
Dzieki rybo za pocieszenie ja juz chyba przestaje sie nastawiac na dzidzie..chce tegobardzo bardzo, ale ciagle stresy i wogole to ze sie nie udalo teraz jakos nie daje mi nadziei...postaram sie myslec pozytywnie...
ciesze sie, ze u ciebie z tz lepiej i sniadanko do lozia super onby bylo juz tylko lepiej kochana

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Cosmaa super. Najlepsze sa wlasnie takie niewymuszone akcje. No jestescie na dobrej drodze, mysle ze co nie co sobie w tej glowce przemyslal. Zycze ci zeby tylko bylo coraz lepiej

Siala Bala ja tez mam rozterki co bedzie jak sie nie uda, i kolejne czekanie potem na owulke a potem na okres, eh. Ale kazdy musi przez to przejsc a potem te dzicie beda jeszcze bardziej przez nas ukochane wlasnie przez te usilne staranka. 3mam kciuki ze ta @ jednal nie przyjdzie. W koncu jestesmy na fali fasolkowania

Sas biedaczko co ci jest? Cos mi sie zdaje ze masz kiepski tydzien i jakies czarne mysli sie u ciebie zadomowily. Wszystkie czarne chmury sie rozwieja kotku, staraj sie myslec pozytywnie.

A tak wogole witam was dziewczynki!!!

Siedze sobie z moim tz'em, on biedny ma kaca a ja nie bo nie pilam. Ale smiesznie bylo nie nie chcielismy zeby ktos wiedzial ze sie staramy a jak dziewczyna odmawia drinka to jest to wtedy podejrzane. Wiec tz kupowal mi sok pomaranczowy a ja mowilam ze jest on z wodka itd . Najgorzej bylo kiedy ktos inny zamawial drinki bo wtedy dostawalam tez wodke ale na szczescie w oddzielnym kieliszku wiec zawsze moglam sie jej ukradkiem pozbyc i pic sam soczek . Nikt sie nie zorientowal wiec jest ok.

Zycze milego dzionka dzewczynki
Kasiu Tobie tez dziekuje za lowa otuchy.i 3mam mocno kciuki aby Wam sie udalo za 1 razem!!!!

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
No właśnie mnie też to czeka
U mnie sytuacja wygląda tak:
5.11 - @
8.11 - urodziny mojego chłopaka
10.11 - moje urodziny

dzidziuś byłby więc dla nas najlepszym prezentem
Szykuje się imprezka podwójna i też będę musiała odmówić sobie alkoholu.. jak przyjdzie @ to też, tak profilaktycznie gdyby to nie była @ tylko jakieś inne krwawienie

Tyle, że znajomi wiedza o naszych staraniach. Wolałam by wiedzieli, żeby potem nikt nie mówił tekstów typu: "wpadli" albo jak kiedyś weźmiemy ślub "żenią się bo wpadli".
My po prostu narazie nie chcemy ślubu.. no i $$$ nie ma by go zorganizowac tak jakbyśmy sobie życzyli.
Wiem, że nie powinnam się przejmować tym "co ludzie powiedzą" ale jednak jakoś nie potrafię.

~~~~~~~~~~~~ FaSoLkOwA FaLa ~~~~~~~~~~~~
mocne kciuki kochana mam nadzieje, ze prezencik sie uda

ja leze wloziu sobie ... zle sie czuje jak pisalam wyzej i wogole jakos tak dolujaco..nie moge sie dogadac z mama, przez to sie tak cholernie stresuje ehhh
normalnie nie wiem co sie ze mna dzieje taki dol
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 18:16   #663
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Kurcze laski! Nawet nie macie pojęcia jak bardzo podzieliłabym się z wami tym uczuciem, tak aby wszystkie uciekły na wątki mamusiowe i to te najwcześniejsze!! Trzymam mocno kciuki, bo tak naprawdę kobieta jest do tego stworzona!!!!
jak wszystkie uciekniecie na mamusine to z kim tu bede pisać???
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 18:19   #664
Linka24
Wtajemniczenie

Kochana Ciebie tez to się tyczyło!!!!

Laski ja padam, tak chce mi się spac ze boje się co jutro bedzie w pracy a pracuję od 14 do 22 macie jakies rady?

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2009-11-01 o 18:42
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 18:42   #665
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
jak wszystkie uciekniecie na mamusine to z kim tu bede pisać???
Kochana, ja się nigdzie nie wybieram, nawet jak zafasolkuje, nie zmienię forum, także się nie martw

Kasiu polecam się na przyszłość ja może jestem taka spokojna, bo raz już byłam w ciąży i wszystko mi lepiej przychodzi ale pewnie też będę się martwić i marudzić

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2009-11-01 o 18:46
Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 18:57   #666
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana Ciebie tez to się tyczyło!!!!

Laski ja padam, tak chce mi się spac ze boje się co jutro bedzie w pracy a pracuję od 14 do 22 macie jakies rady?
oczywiście nie przemęczaj się, nie stresuj i dbaj o siebie
Stary 2009-11-01, 18:59   #667
Linka24
Wtajemniczenie

w pracy?
Stary 2009-11-01, 19:00   #668
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Witajcie !
Dziewczyny, powiem brutalnie odnosnie porodu : chcialyscie to macie Nie da sie tego ominac Napewno jest strach i obawa jak wszystko pojdzie, jak bedzie bolalo itd Ale podobno w momencie jak dostaje sie dziecko na ramie zapomina sie o wszystkim!!!
Wiec czy bedzie to porod w wodzie, czy cc, czy zwykly czy nie wiadomo jakie tam jeszcze sa mozliwosci i tak i tak konczy sie tak samo przyjemnie
Ja zycze wszystkim najmniej bolesnego porodu i najszybszego!!

Mam za soba mily dzionek TZ podrywal, ale sie nie dalam choc nie powiem ... ochote bym miala ...

Cale popoludnie spedzilam z tesciowa, upieklam babeczki, pojadlysmy, napilysmy sie kawki, poplotkowalysmy
Piotr juz prawie wyprowadzony
A jutro o 11 jade do kolezanki, bedziemy dawac pierwszego Gerberka Julkowi i podobno pojawily mu sie zabki w dziaslach Nie moge sie doczekac

Dobrej nocyki i do jutra kochane

PS Sas, nie doluj sie. Pamietaj ze po kazdej burzy przychodzi slonce! Wydaje mi sie ze moze przez ta zblizajaca sie zime humory tak niektorym nie dopisuja- ale trzeba to przelamac
Nie daj sie
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 19:06   #669
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
w pracy?
wiem, wiem że to może być nierealne, ale obiecaj mi że przynajmniej postarasz sie nie stresować, u mnie jest duża szansa że właśnie przez to starciłam swoją niunie, dlatego DBAJ O SIEBIE
Stary 2009-11-01, 19:08   #670
agas
Raczkowanie

GG do agas

Linka nie wiem jaka masz prace ale staraj sie jak najmniej dzwigac i rob sobie czasem przerwe nie non stop na nogach ja pracowalam w ciazy jako kelnerka i chyba nie wyszlo mi to na dobre ale moge sie mylic.
Sas zycze w takim razie szybkiego powrotu do zdrowia wtedy bedzie latwiej o lepszy humor

Izka
agas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 19:16   #671
Linka24
Wtajemniczenie

Och Asiu... Postaram się...

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Moja praca jest stojąca. Czasem zdarzy się ciągać cos cieężkiego, ale czasem jest stress bo botrzebuja wszystko na Już!!! I wtedy sa nerwy..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-01, 19:23   #672
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Dziewczyny ja teraz wyskocze z zupelnie innej beczki. Na gwalt szukam sukienki ktora chce ubrac na 2 wesela zima. Na nic nie moge sie zdecydowac . Juz prawie mam w koszyku jedna sukienke. Co o niej myslicie???
Stary 2009-11-01, 19:28   #673
sas
Wtajemniczenie

Dziękuje wam kochane za słowa otuchy to pomaga
to chyba tak wszystko sie zbiera...brak pracy, kłonie z mama, czasem z tz i do tego taki smutek ze nam nie wyszlo
mam nadzieje, ze mi sie polepszy!!
3mam za was wszystkie caly czas kciuki
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 19:29   #674
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Moja praca jest stojąca. Czasem zdarzy się ciągać cos cieężkiego, ale czasem jest stress bo botrzebuja wszystko na Już!!! I wtedy sa nerwy..
Cytat:
Dziewczyny ja teraz wyskocze z zupelnie innej beczki. Na gwalt szukam sukienki ktora chce ubrac na 2 wesela zima. Na nic nie moge sie zdecydowac . Juz prawie mam w koszyku jedna sukienke. Co o niej myslicie???

Linka uważaj z noszeniem lub ciągnięciem czegokolwiek!!!!!!!!!

Kasiu mnie się bardzo podoba ja Wam też wkleję jakie mnie się podobaja tylko nie wiem czy się zmieszczę jakbym zafasolkowała teraz, bo wesele w lipcu dopiero. A tesukieneczki na allegro są

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-11-01, 19:30   #675
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
Dziękuje wam kochane za słowa otuchy to pomaga
to chyba tak wszystko sie zbiera...brak pracy, kłonie z mama, czasem z tz i do tego taki smutek ze nam nie wyszlo
mam nadzieje, ze mi sie polepszy!!
3mam za was wszystkie caly czas kciuki

Będzie dobrze, zobaczysz

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-11-01, 19:35   #676
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
fajna, kobieca i niewyszukana a zarazem inna od wszystkich które są w sklepach

Carol twojw kiecki też swietne , nawet we wrześniu zastanawiałam sie czy sobie takiej nie sprawić na wesele, ale już wtedy byłam w ciąży i nie mogłam wciągnąć brzucha , więc wiesz...musiałam zrezygnować
Stary 2009-11-01, 19:36   #677
agas
Raczkowanie

GG do agas

A ja jeszcze korzystajac z okazji chcialam zapalic swiatelko dla wszystkich naszych Aniolkow[*]

Izka
agas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 19:38   #678
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Carol sukienki sa boskie!!! Ja mysle ze do lutego jeszcze sie za bardzo nie powieksze ale i tak mam obawy ze ta kiecka nie wejdzie na mnie w biuscie. Ale na tej stronce co zamawiam bez zadnego problemu mozna oddawac wiec czesto zamawiam zeby chociaz zobaczyc. Nie wiem jak tam jest cenowo z dostawa do Polski ale dziewczyny z wysp jesli jeszcze nie znaja tej stronki to moze sie zainteresuja: www.asos.com (polecam, zamowilam juz tam mase rzeczy i sa swietnej jakosci)

Sas slonce mnie sie wydaje ze twoje samopoczucie moze miec cos wspolnego z przesileniem. Jedank ta pogoda daje ludziom w kosc coraz bardziej co widac. Poza tym pazdziernik i listopad zawsze mi sie kojarzyly i kojarza z taka nuda i monotonia a to sprzyja dolkom. Zobaczysz ze niedlugo wyjdzie sloneczko tylko dla ciebie

Cosmaa super ze tz jest taki kochany. Moze podsiwadomie wie ze my wszystkie na niego tak psioczylysmy i stara sie poprawic . Teraz musi byc tylko coraz lepiej
Stary 2009-11-01, 19:41   #679
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

wiem że z pracą nie da sie nie stresować , ale trzymam kciuki żeby tych stresów było jak naj mniej

sas kochana muszę powiedzieć że wiem co czujesz ja zawsze musiałam o wszystko walczyć, wszystko co mam zawdzięczam swojej determinacji (oprócz bejbika niestety), wierze że tobie uda się z pracą, mamą no i za niedługo pewnie pokazesz nam dwie kreski na teście, trzymam w każdym bądź razie kciuki aby wszystko poszło dobrze

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez agas Pokaż wiadomość
A ja jeszcze korzystajac z okazji chcialam zapalic swiatelko dla wszystkich naszych Aniolkow[*]
to i ja sie dołącze [*]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-01, 19:42   #680
agnieszka1980
Raczkowanie

Cytat:
Wiem wiem kochane ze czekacie. nie trzymam was dłuzej !! Nie mogłam wcześniej.... Ale zobaczcie...: jupi:

Jestem jeszcze w szoku.....
Linka moje gratulacjesuper!!!D baj o siebie
agnieszka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 19:44   #681
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Super sukienka!! bardzo oryginalna!! I jaka fajna! Bardzo mi sie podoba, a jak zalozysz do tego np dlugie botki i grube rajstopy to bedziesz swietnei wygladac i jakas skorke do tego, swietna! I dlugie bialoczarne korale!!

Fajocha!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 19:45   #682
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Ja rowniez zapalam dla waszych i wszystkich aniolkow. Jestem pewna ze juz sie spiesza spowrotem do waszych brzuszkow [*]
Stary 2009-11-01, 19:46   #683
agnieszka1980
Raczkowanie

Cytat:
Mi się bardzo podoba,sama bym taką chciała

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-01, 19:48   #684
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny, mysle ze ja chyba zamowie. I tak jeszcze sie rozgladam bo moja mama mi powiedziala ze ta sukienka jest bardzo ladna ale nie na wesele. Tyle ze tutaj te wesela sa troszke inne i nie mowie ze sie nie stroja ale jednak ta moda jest inna. Same dylematy
Stary 2009-11-01, 19:49   #685
agnieszka1980
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Linka uważaj z noszeniem lub ciągnięciem czegokolwiek!!!!!!!!!

Kasiu mnie się bardzo podoba ja Wam też wkleję jakie mnie się podobaja tylko nie wiem czy się zmieszczę jakbym zafasolkowała teraz, bo wesele w lipcu dopiero. A tesukieneczki na allegro są
Carol Twoje sukieneczki też są super,mi osobiście podoba się ta pierwsza
Stary 2009-11-01, 19:51   #686
Kasia_Dublin
Zadomowienie

O a to moj drugi wybor na wypadek gdyby staranka w tym miesiacu byly owocne. Wiec poczekam z zamawianiem jeszcze te 3 tyg i potem juz musi zapasc jakas decyzja
Stary 2009-11-01, 19:54   #687
agnieszka1980
Raczkowanie

Cytat:
Dzieki dziewczyny, mysle ze ja chyba zamowie. I tak jeszcze sie rozgladam bo moja mama mi powiedziala ze ta sukienka jest bardzo ladna ale nie na wesele. Tyle ze tutaj te wesela sa troszke inne i nie mowie ze sie nie stroja ale jednak ta moda jest inna. Same dylematy
A ja bym ją założyła na wesele,wydaje mi się że jest bardzo wygodna a to najważniejszei przy tym elegancka.

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
O a to moj drugi wybor na wypadek gdyby staranka w tym miesiacu byly owocne. Wiec poczekam z zamawianiem jeszcze te 3 tyg i potem juz musi zapasc jakas decyzja
Piękna,rzeczywiście poczekaj troszkę bo jak zafasolkujesz to ta będzie idealnasuperowa.
Stary 2009-11-01, 19:57   #688
Linka24
Wtajemniczenie

Nie no sukienka Carol prześliczna... jak się ma figurę
Stary 2009-11-01, 20:27   #689
ziaaa
Rozeznanie

Witam
wróciłam z cmentarzy z TŻtem, oczywiście jakieś niedociągnięcie w rozmowie i sprzeczka heh. Ale jak zwykle troche krzyku, troche tłumaczeń dochodzeń i spoko.
Faceci są czasem tacy ... niechętni do zrozumień :P
Na cmentarzu jak zwykle co roku zapaliłam świeczki na opuszczonych grobach małych Aniołków.
A zmarzłam niesamowicie! właśnie grzeje się pod kołdrą i grzeje...a TŻ gra na drugim kompie heh :P

ps sukienki? ta pierwsza propozycje w moim stylu więc stawiam na nią
ziaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 20:30   #690
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:

Ta tez boska!! fajna stronka! kurcze ja sie boje zakupow internetowych bo ciagle cos kupuje...a to uzaleznia..jak znajduje fajna stronke to potem nie moge przestac

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości