![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Zafascynowana dlaczego nosisz 75 na mniej niż 70 pod biustem? Pytam serio, zawsze mnie to dziwi.
Druga rzecz, zmierz się raz jeszcze zgodnie z instrukcjami (w ogóle przeczytaj choć pierwszy post tego wątku), bo podane wcześniej ciasno 69 luźno 69,8cm mówi samo za siebie- znaczy, że nie był to wydech jak mniemam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Zadomowienie
|
ano właśnie - z wymiarów zafascynowanej też podobnie wychodzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() edit: pewnie dlatego że w 70C nie mieszczą jej się piersi ![]() Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-11-01 o 18:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Zadomowienie
|
teraz nas to dziwi, a wcześniej robiłyśmy podobnie. Nie ma co się śmiać, trzeba uświadomić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
Uuu.. Czyli chyba za dużo powiedziałam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2107 |
Zakorzenienie
|
Ja nie robiłam. 75 nigdy w życiu nie miałam na sobie, a i 70 podszywałam, kiedy o 65 nie było co marzyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Zadomowienie
|
Jelonek Ty nie robilas, ale wiele osób robiło, ja na ten przykład daawno temu nosiłam 85B... Teraz nie udaję zatem wielkiego oburzenia, że jak to można nosić 75tki na 70 pod biustem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 | |
Wtajemniczenie
|
ja też nie, jak byłam nastolatką zmierzyłam się (luźno
![]() ![]() no dobra, potem kupiłam kilka 75tek bo mi w 70tce było za ciasno - czasami mam tak, że jak mnie boli brzuch to mnie stanik ciśnie, więc na takie sytuacje kupiłam sobie luźniejszy i raz kupiłam 75A bo wydawało mi się że lepiej leży niż 70B - już wtedy wiedziałam że miseczki zmieniają się o 1 ![]() ![]() mi się wydaje, że im większy ktoś ma biust tym bardziej zły rozmiar nosi, bo przy moim to nie miałam wielkiego pola do popisu, poza tym u mnie to bardziej działała literkomania niż literkofobia ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() polecamy sklepy z pierwszego posta tego wątku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
jak dawno temu się mierzyłam to wyszło mi 78cm i kupowałam 75, teraz mam ciasno 72, luźno 77 i kupuję ścisłe 70, więc nie miałam aż takiego dużego przeskoku, przez co pewnie migracja też nie za wielka
![]()
#2111 |
Zakorzenienie
|
ja nosiłam zły rozmiar biustonosza, bo taki podały mi niedoświadczone panie w sklepie...
one mierzą tak masz 72 cm pod biustem to bierz 75 zeby ci było wygodnie i potem 90% polek nosi złe biustonosze ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- a w ogóle nie rozumiem dlaczego biustonosze o szerokim wyborze rozmiarówki są duzo drozsze... przeciez co to za problem uszyc ciasniejszy obwód ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
I tak dobrze, jak panie w sklepie w ogóle zmierzą. Często jest po prostu tak, że patrzą na biust - i dla małego dają 70 - 75A, B; średniego 70 - 75 B, C; a dla dużego - 70-90D. Moja siostra nosi teraz 70I, ma naprawdę duży, lejący się, ciężki biust, a wcześniej upychali ją w 85D...Przy jej 75cm pod biustem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Zadomowienie
|
Mirelkaaa to nie tak, że biustonosze w szerszym rozmiarze są droższe - to jest kwestia firmy. Tylko te droższe firmy szyją w szerokiej rozmiarówce, one są same z siebie droższe, nie dlatego że akurat takie rozmiary mają
![]() Fakt, że nie ma staników w szerokiej rozmiarówce za 30 zł na targu - ale to kwestia świadomości społeczeństwa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Zadomowienie
|
Ostatnio gadałam z koleżanką na temat staników i ona na 72 pod biustem nosi stanik 75B
![]() ![]() ![]()
#2117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, ze na dzien dzisiejszy mam tylko jeden dobrze dobrany stanik, bo pozostałe się rozciągły ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Wtajemniczenie
|
to jest wszystko kwestia kasy. taniej jest wyprodukować 20 rozmiarów niż 120, im więcej sztuk jednego rozmiaru tym niższe koszty, dlatego chińczyki w rozmiarze uniwersalnym są takie tanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 |
Zakorzenienie
|
Mirelko, no niestety, wolą kupić 4 staniki u Chińczyka, z których każdy robi krzywdę ich biustom i figurze...
![]() A w moim przypadku było tak, że nie było mi szkoda kasy na stanik, nawet jak miałam te 16 lat i prawie 100 w biuście uważałam, że lepiej kupić coś porządniejszego i nawet wydać więcej. Tyle, że coś porządnego w moim mieście to był Triumph w którym wyglądałam pożal się Boże ![]() Oczywiście wg pani z firmy T wyglądałam przepięknie ![]() ![]() Paranoja... ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Nadal nie mogę pojąć jak stanik z obwodem metkowym 75 może się rozciągać do ponad 90cm ![]() Producenci robią z nas kretynki czy co? ![]()
![]() |
#2121 |
Zadomowienie
|
Wiele jest przyczyn złego ostanikowania. Ja wolę raz na pół roku kupić sobie stanik dobry niż co chwila kupować staniki, które się od razu rozciągną. Przez długi czas nosiłam oczywiście zły rozmiar, nie z kwestii braku pieniędzy tylko z kwestii tego, że kiedy wydałam te 100 zł na stanik np. firmy Triumph to i tak po jakimś czasie on się robił rozciągnięty. Więc uważałam, że te pieniądze były wyrzucone w błoto, więc nie kupowałam drogich staników skoro i tak były do dupy tak jak i te tanie. Dopiero ten wątek i znaleziony sklep stacjonarny pozwolił mi uwierzyć, że są staniki, owszem za ponad 100 zł i to niestety czasami grubo, które są inne i które nadają piersiom kształt, a nie tylko je zasłaniają. Do tej pory nosiłam tylko zasłonki na piersi, które i tak wisiały. Teraz na własne oczy widzę, że moje piersi są w połowie ramion, a nie na łokciach
![]() ![]()
#2122 |
Zakorzenienie
|
Astro mam nadzieję, że będą dobre
![]() Rozpoczęcie od sklepu stacjonarnego to dobry pomysł (ja zaczęłam od polskiej Dalii, z braku innego w moim mieście i nawet nie narzekam), można się zorientować w tym, w czym nam dobrze, a potem polować na okazje ![]() ![]()
![]() |
#2123 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
astro podoba mi się okreslenie zasłonki na piersi ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
No wiele dziewczyn nie było z dalii zadowolonych, ale na mnie działa jabłkogennie, tylko kretyńsko zabudowana...
Problem ze mną był taki, że ja chciałam dobry stanik ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no i faktycznie głupio zabudowana do zadnej bluzki nie pasowała jedynie golf albo sweterek w łódkę Edytowane przez Mirelkaaa Czas edycji: 2009-11-01 o 20:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Zakorzenienie
|
Moje trochę wystają czasem jak się poruszę
![]() ![]() W beżu? blech... Moje Dalie balkonetkowe, chyba będę miała sentyment do tej firmy, jako że to pierwsze uświadomione staniki ![]() http://balkonetka.pl/katalog/bra/dal...-semi-soft-k24 http://balkonetka.pl/katalog/bra/dal...-semi-soft-k24 http://balkonetka.pl/katalog/bra/dal...-semi-soft-k24 mają swoje dobre i złe strony ![]()
![]() |
#2127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja dalia miała podobny krój ![]() a swoją drogą irytuje mnie, ze w prawie kazdym staniku góra wykonczona jest siateczką, która często przebija przez bluzki taki mały offtop, fajny podpis ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Zakorzenienie
|
Hehe, dzięki
![]() ![]() Mirelko, Twój też dobry, jakże prawdziwy ![]() Mój kolega miał kiedyś opis na gg "Cholesterol to taka przyprawa, którą się dodaje do dobrego jedzenia" ![]() Sorki za bycie powodem offtopu ![]()
![]() |
#2130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-kazdy rozmiar potrzebuje szablonu i kazdy projekt jest opracowywany przez specjaliste i wykroj przygotowywany na plotterze, a to wszystko kosztuje i zajmuje sporo czasu -na krojowni latwiej skroic trzy rozmiary niz 20 bo trzeba przestawiac maszyne przez co traci sie czas i pieniadze, efektywnosc spada -sciny, z roznych rozmiarow, im wiecej rozmiarow tym wieksze rozdrobnienie, pozostaja czesto nie wykorzystane i material sie marnuje a musi byc wliczony w cene produktu. Mozna sie pokusic o wykorzystanie scin i rozkladanie mniejszych fragmentow wykroju na skrawkach ale jest to zbyt pracochlonne a wiec generuje kolejne koszty -szwaczka nabiera w prawy z kazdym kolejny produktem ale tylko wtedy gdy jest identyczny jak poprzedni, kazdy nowy rozmiar to zmiana ustawien maszyny i zmiany rytmu pracy szwaczki -jesli stanik zawiera aplikacje haftowane to przy wiekszym rozbiciu rozmiarowym trzeba zamawiac i aplikacje w roznych rozmiarach co tez wplywa na ich cene, itd. I tak moznaby w nieskonczonosc. Latwiej zatem wyprodukowac "usredniony rozmiar" i wcisnac go 80% populacji kobiet niz wpedzac sie w koszty i uszyc produkt niemalze na miare. Takie zycie ![]() ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-11-01 o 21:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.