|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
Cytat:
A to chyba najlepiej jak tż mieszka wcześniej sam, no a teraz juz "prawie z Tobą" hehehe. A studia - dzienne to w sumie racja, ja studiuję zaocznie, a pracę straciłam dopiero niedawno, ale szukam innej i mam nadzieję że ten okres bezrobocia niedługo minie, bo dotąd pracowałam jednocześnie studiując zaocznie. I jak dotąd na siebie zarabiałam (już od 18 roku życia). My też nigdy się tak nie pokłóciliśmy, żeby trzasnąć drzwiami i wyjść, ale czasem myślę, że u niektórych to może lepsze rozwiązanie, żeby najpierw przemysleć i nie mówić sobie nic przykrego. Ale super macie to ogrzewanie. A te drewno chyba mocno wysuszone musi być. Macie jakiś magazynek czy gdzie trzymacie do wysuszenia? I ta cała turbina to chyba trzeba już na etapie murowania, co? Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2009-11-01 o 21:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do czasu przejazdu to do Rynku jadę w godzinach szczytu 50 min a jak jest luzik na drodze to w 35-40, wiec wlasnie lepiej niz niektórzy mieskzańcy krk ![]() ![]()
Ślub Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-11-01 o 21:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
BAN stały
|
Dzięki Samoa.
![]() Co do mieszkania w bloku/domu.Ja z rodzicami mieszkałam w pl,teoretycznie mieszkam nadal bo nie zostałam wymeldowana,noi te mieszkanko ma być na mnie przepisane,a raczej będzie bo moi rodzice mają domek jednorodzinny po dziadku/babci.Obecnie mieszkam w domu,noi jest różnica i nam się marzy miec taki dom,bo to obecnie nie nasza własność. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z drugiej strony Kraków gorszy jeżeli chodzi o ceny mieszkań w Tarnowie mieszkanie 50 m2 w dobrej lokalizacji nowe budownictwo to 150 tyś zł a Kraków to pewnie będzie z 400 tyś zł. Jeśli chodzi o Waszą imprezową naturę to muszę Cię zmartwić jak się ma dziecko to nie ma żadnej różnicy czy się mieszka Krakowie, Tarnowie czy w Zadupiu Dolnym po prostu nie ma czasu na imprezy :-( My jak znajdziemy czas to jedziemy do Krakówka, córeczkę sprzedajmy moim rodzicom i hulaj dusza(średnio nam się tak raz w miesiącu udaje) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Zakorzenienie
|
Wy mnie czasem rozpierniczacie....ja piszę, że jak nie będzie pracy nie będzie ślubu a Wy tak jakbym ja mówiła odwrotnie
![]() ![]()
#4626 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
poza tym jak piszesz Samoa my mieszkamy już razem bo niestety nie mamy tego szczęścia by studiować u nas w mieście bo tutaj nie ma mgr studiów...więc i tak żyjemy jak małżeństwo
jeśli już będziemy przenosić ślub to na 2012....bo w 2011 dopiero kończymy mgr.... ja jakoś mam pod górkę ciągle w tym moim durnym życiu ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-11-01 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4628 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2009-11-01 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Zakorzenienie
|
a ja zauważyłam bo Wy już tutaj jakieś umoralniające gadki walicie, a ja sama WIEM, że nie chcę być na utrzymaniu rodziców po ślubie
#4630 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() poszliście obydwoje na dziennie studia, dla mnie to wystarczy, żeby napisac to co napisałam. Poza tym jakos nie bardzo idzie Wam szukanie pracy czy nawet praktyk. A do tego ustaliście date slubu na hipotetyczny termin kiedy będzie mogli sie sami utrzymac co przy studiach dziennych jest dla mnie niewykonalne chcąc sobei spokojnie zyć a nie w dzień sie uczyć a po nocy i w weekendy harować.
![]() |
#4631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tego co wiem to Twój też dziennie studiował i pracował i jakoś sam sie utrzymywał?
![]() |
#4633 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mój 5000 post ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
omg, masakra, my za 50 tys. działkę kupiliśmy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chcecie studiowac dziennie, wexcie ślub i niech Wam rodzice daja kase dopóki studiów nie skonczycie. Jeśli rodzicom taki układ będzie pasował to why not. I nie pisz jak będziesz sie z tym czuła, bo chyba wiedzieliście co robicie idąc na dzienne. Serio pogadajcie z rodzicami jak oni to widzą. to po co poszłas na dzienne i co robisz w tym kierunku, żeby nie byc na utrzymaniu rodziców? Malo kto chce byc na utrzymaniu rodziców po ślubie i dlatego większość hajta sie po studiach albo majac pracę. Ma wrażenie, że Wy ten termin slubu tak ustalacie na zasadzie "a moze sie uda" i będziecie sie w stanie utrzymać a może sie nie uda i przekladacie ślub. Nie lepiej ustalic date na po studiach albo iśc na zaoczne i brac w tym terminie 2010?
![]() |
#4636 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli to o wychodzeniu w czasie kłótni tyczy się mojego postu o kłótni z Tż to widzę że trochę źle to zrozumiałyście ![]() Wczorajsza kłótnia wynikła z niczego ważnego, a rozkręciła się mocno bo ja chora i z okresem ![]() Tż owszem wyszedł, ale bez trzaskania drzwiami i zaraz po wyjściu dostałam sms z informacją gdzie idzie. Natomiast żeby było jasne - Tż nigdy mnie nie obraził, nie zwyzywał, nie podniósł na mnie ręki i wiem, że tego nie zrobi, bo to nie taki typ człowieka. Kłótnia sama w sobie mało przyjemna, ale pozwoliła rozładować emocje i wyjaśnić sobie pewne sprawy, a tym samym jesteśmy bogatsi o doświadczenie i lepiej się rozumiemy ![]() Jesteśmy pewni oboje, że ślub bierzemy w lutym choćby nie wiem co ![]() Szanuję zdanie osób, które uważają, że ślub jedynie wtedy gdy jest się absolutnie samodzielnym, ale ja wierzę w nas i w to, że znajdziemy pracę i damy sobie radę i tego będę się trzymać ![]()
![]() |
#4638 |
Zakorzenienie
|
nie wiem co jest lepsze a co gorsze, wiem, że mam do TZ żal, że on jest "wiecznym studentem" wykręca się tym, że przecież ja tez studiuję-ale ja nie robiłam wcześniej innego kierunku
![]() ![]() ![]() się poryczałam z bezsilności off course...
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-11-01 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no własnie, jest wiele argumentow przemawiających za domkiem ![]()
![]() |
#4640 | |
Zakorzenienie
|
Kurcze, tak mnie wizaż uzależnił, że zamiast oglądać program o katastrofach lotniczych, który zawsze oglądam to siedze tuuuuu.
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
Ok ![]() P.S. Trzymam kciuki za Was (żebyście znaleźli pracę) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mieszkacie razem więc z czegos się utrzymujecie to musicie dac radę ![]() Cytat:
Kasia, jak on już się tak uparl na te dzienne to powinien wg mnie kombinowac i pracować juz teraz a nie po slubie.
Ślub Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-11-01 o 21:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Zakorzenienie
|
nie wiem jak mam na niego wpłynąć.....ale chyba mogę zrobic kupę, a jak on nie ma ambicji to i tak nic nie da
w ogóle doszło do tego, że ja się za jego nieudolność wstydzę ![]() jego ogólnie olewka lepiej jak by nie było bo nie trzeba na wesele dać, a moi mają jakieś ale.....nawet duże, ale ja się uparłam chyba nie chcę pod presją czasu, pracy itd organizować ślubu mimo, że tak mi zależało ![]() ![]() widzicie, że ja nawet foto i video nie zamawiałam bo wiedziałam, że tak się to może skończyć
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-11-01 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jemu chyba nie zależy na tym ślubie pasi mu tak jak jest i tak razem mieszkamy.....a najgorsze jest to, że jego rodzice w czas nie odcięli "pępowiny". W tym wypadku powinni go wybesztać, że ma wziąć ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-11-01 o 21:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja Ci nic nie doradzę, bo wiem, ze ja bym sie z taka osoba po prsotu nie dogadała jako z partnerem.A jeśli miałabym cos planować to dopiero jakby zaczął pracować, czyli w tym konkretnym przypadku jakby sobie skończył te swoje ukochane dzienne. Wtedy moglibysmy sobie porozkminiac czy się hajtamy czy niet.
![]() |
#4647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a obiecał mi, że jak będziemy we wro to mi udowodni, że nie jest nieudacznikiem-nawet to go nie rusza-i co? pokazał? wielkie g.
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-11-01 o 22:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.