|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Zaczęłam niedawno 3 dni temu....spadku wagi niema(jestem przed okresem) ale brzuch jest o wiele ładniejszy tylko mam wątpliwość co do kilku rzeczy.Jestem strasznie leniwa , wybredna i niecierpię nabiału.... jedyne co lubię to Almette (ale ta zawartość tłuszczu to załamka) , kupuję więc serki gotowe- smakowe o jak najniższej zawartości tłuszczu 3-5% (Turek figura , President delikatny twaróg) ale tam jest mnóstwo innych "śmieci" i śmietana. To samo dotyczy drobiu i tataru - kupuję udka wędzone (jem oczywiście bez skóry i odrzucam kawałeczki tłuszczu) , tatar (wybieram bardzo chudy wołowy Morliny) z zawartością tłuszczu poniżej 5%. Ja ogólnie długo pracuję i niestety żywię się w większości gotowcami.A więc jak ktoś ma jakieś rady to dziękuję bo nie wiem czy to co robię wogóle ma sens |
|
|
|
#4562 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
witam!!
jestem na diecie protal od 14 wrzesnia i jak na razie udalo sie pozbyc 10 kg! Ostatnio przechodze lekkie zalamanie dietowe dlatego fajnie ze znalazlam to forum gdzie dziewczyny motywuja sie i wspieraja na wzajem!! pozdrawiam!! |
|
|
|
#4563 |
|
Raczkowanie
|
witam,
mam prośbę o radę...... ponieważ nie robiłam jeszcze nic ze słodkości, a mam dzisiaj stttrrraszn ą chęć na coś słodkiego coś sprawdzonego, bo przepisów jest wiele![]() Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością |
|
|
|
#4564 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- A w ogóle witam nowe i stare Dukanki ![]() Ja dziś umieram Wczoraj zabalowałam a dziś głowa mi pęka i mi niedobrze Nagrzeszyłam to mam za swoje Piłam to co zwykle na imprezach-Finlandie ze Spritem tylko chyba przesadziłam z ilością! Nawet się nie ważę bo nie mam na to siły choć myślę, że moje grzechy nie odbiły się za bardzo na wadze... Dziś zjadłam na siłe pierś z kurczaka i na nic więcej nie mam ochoty, a lodówka pełna jedzenia
|
|
#4565 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za szybkie ozdrowienie!a ja sie pierwszy raz cieszę z uczty.
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnei wyjelam z piekarnika gruszko szarlotke na kruchym spodzie, chromolic diete, nei opre sie jednemu kawalkowi. Jutro sobei ponarzekam ze mi waga do gory idzie a co. druga, pod bezowa pierzynka sie jeszcze piecze. TaZ to ma dobrze
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
wiolqn - hihi, własnie pochłaniam szarlotkę
ale na dietetycznej margarynie i słodziku. W sumie to ona niedietetyczna tylko w mące jest mówię Ci pyyyyyyyyyyyyyyyyycha!
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
a jak wyglada dietetyczna margaryna? co ona ma zamiast tluszczu?
kupilam sobie mlynek do kawy i bede mielic otreby i bede sobie piec. jak tylko poczta przestanie strajkowac i mi go dostarcza
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#4569 |
|
Raczkowanie
|
A mi już lepiej
Byłam nawet na spacerze dotlenić się i nawet ból głowy przeszedł... Teraz myślę co by tu zjeść...
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
wiolqn - no zamiast 80-90% tłuszczu ma 24-28. A co jeszcze, to nei wiem...
u nas chyba żołądkowa grypa zawitałą.. wczoraj Magda, dzisiaj JAcek...
|
|
#4571 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj !!! jestem pewna , ze dasz rade !!!!
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po weekendzie
Poczytałam co pisałyście i odniosę się do 2. rzeczy ![]() Cocci pytałaś czy tofu dobre? Zależy dla kogo i zależy jak je się przyrządzi Ja osobiście robiłam z nim wszystko żeby był zjadliwy i poległam. Dla mnie tofu to strata kasy - smakuje jak piasek :P Co do cen wagi - zapewne zależy to od miasta, np. w B-stoku są do kupienia po 50zł. Co jakiś czas można trafić na okazje 40-45zł. Niedawno w Auchanie była takowa i moja koleżanka sobie sprawiła - jest bardzo zadowolona z funkcjonowania wagi (no i ma te wszystkie bajery co tu wymieniałyście). Ja sobie chcę kupić elektroniczną na święta BN...mam nadzieję, że będą akurat jakieś okazje
|
|
|
|
#4573 |
|
Raczkowanie
|
Nigdy nie jadlam tofu i postanowilam je skosztowac . Czytalam wczoraj na necie, ze jest sporo rodzai tego sera....... Czy ktos jeszcze cos powie na ten temat .. Czy warto go szukac ???
A i jeszcze powiedzcie na jakich polkach szukac odtluszczonego mleka ??? -ze zdrowa zywnoscia ? , bo nie potrafie znalezc !
|
#4574 |
|
Raczkowanie
|
Czegoś tu nie rozumiem... Mówicie, że tofu można jeść do woli... Jak to? Przecież jest to produkt pochodzenia sojowego, a my soi nie możemy... Czy ktoś może mi to wyjaśnić?!
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro w pracy potlumacze co Dukan pisze o tofu dokladnie. chwilowo nei mam natchnienia
|
|
|
|
#4576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tymczasem sprawozdanie z Halloween. Pojechalam z wlasna salata z lososiem i pomidorem. Pochlonelam na miejscu, zrobilam z siebie piekna wampirzyce i poszlismy staszyc po cukierki z dziecmi na wioske po Lodynem ![]() Potem zglodniali cala gromada wrocilismy do domu, w ktorym piekla sie szarlotka i ciasto ucierane czekoladowe. Myslalam, ze umre od samych zapachow. Polecialam przyjaciolce przeszukac lodowke i tam nie bylo NIC z naszej diety. Ale to absolutnie nc. Byly zolte sery, grochowka, gesty sos grzybowy, salatka z kukurydza i na majonezie i takie tam. Ani pol jajka tam nie bylo nawet. Bylo tylko mleko... No to MUSIALAM zadowolic sie ciastem. Tym bardziej, ze mielismy w koncu pic alkohol, wiec i tak niedietetycznie. Ze lzami szczescia w oczach zarlam to ciasto, udajac ze nie czuje wyrzutow sumienia. Drinka z tego wszystkiego wypilam jednego... Rano mialam autentycznego kaca. Chyba po tej ilosci cukru i maki i byl to zapewne kac moralny. Ale dzis juz bylam grzeczna ![]() Na wage nie wchodze. Do jutra.
|
|
#4578 |
|
Raczkowanie
|
Nadrobiłam wszystko to co pisałyście przez weekendzik
![]() Niedawno wróciłam do domku, teraz prysznic i spać - jutro na szczęście jeszcze wolne Tak jak życzyłyście weekend był udany.Miłej nocki Kochane
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
No ja dzisiaj stanęłam na wadze, żeby zobaczyć, jak tam jest, bo przy wyjazdach na cmentarze odwiedzałam trochę rodzinki i tu gołąbek, tam kanapka i dieta na jeden dzień poszła w zapomnienie... Strasznie mnie korciło do ciastek, ale powstrzymałam się A na wadze, niecałe 0,5 kg więcej, ale nic a nic się tym nie przejmuję, myślałam, że będzie więcej. Dzisiaj zaczynam znowu proteinki, więc myślę, że spadnie trochę
|
|
|
|
#4580 |
|
Rozeznanie
|
siema laski
u mnie dzisiaj piekne slonce ale bol glowy mnie zabija ![]() jak to jest ze ja nie zgrzeszylam ani razu od poczatku sierpnia i nie chudne, moze jak zgrzesze to cos ruszy co myslicie ?![]() stozynka44 - wagi elektroniczne kosztuja od 60 w gore, wiec zaplacilas normalnie ja za swoja dalam 80, uwazalam ze to duzo ale zaplacilam i zapomnialam a teraz malpa nie wspolpracuje... ![]() co do pizzy - ja na poczatku diety tez sie napalilam ale mi to ciasto nie wchodz, powiedzialabym ze obrzydliwe jest nawet ![]() witam cieplo nowe Dukanki |
|
|
|
#4581 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie w tym nowym tygodniu,
u mnie tak wieje, że mało co mi włosy nie powyrywało z głowy i jeszcze ta zimnica, chyba czas przeprosić się już z czapką ![]() Kolejny dzień na warzywkach, więc wczoraj specjalnie gotowałam brokuła, żeby do pracy na przekąskę wziąć. Za chwilkę śniadanie, czyli sałatka z paluszków krabowych z kefirem, no a później to się zobaczy jeszcze. Miłego dnia życze wszystkim |
|
|
|
#4582 |
|
Rozeznanie
|
o! ja mialam weekend dyniowy - znaczy sie zezarlam chyba ze 3/4 dyni w roznej postaci: zupa, pieczona oraz ciato sernikowo dyniowe na czekoladowym spodzie z ostaniego przepisu wiolqn
![]() najbardzie smakowala mi pieczona
|
|
|
|
#4583 |
|
Raczkowanie
|
Niedokladnie sprecyzowalam pytanie .... CHODZI MI O ODTLUSZCZONE MLEKO W PROSZKU ! ! ! ! ! ! ! ! ! Gdzie je znalezc na jakiej polce , z jaka zywnoscia jes w waszych sklepach ???? Ponawiam pytanie i prosbe o sugestie , wskazowki
|
#4584 |
|
Raczkowanie
|
U mnie wczoraj zakrólował sernik.. no i dietę szlag trafił
![]() No cóż. Powstajemy i jedziemy dalej. Właśnie pożeram śniadaniowo mój ukochany tuńczyk w kawałkach Mniam. A że to spory wydatek jak na studenta to jest on w moim przypadku świętecznym pokarmem.. w sam raz na dzisiejszy dzionek.W sumie to śmieszne bo kg ubywających brak... 65 kg jest mi wierne jak pies Ale portki, które miesiąc temu kupiła mi mama i były idealne, a nawet w brzuszku ciasnawe.. nooo cóż wczoraj łaziłam po cmentarzu ciągle je podciągając (zero komfortu) bo spadają już nawet z bioder...Więc nie wiem o co kaman. Jest teoria, że chudnę.. Oby była prawdziwa ![]() Teraz robię sobie przegląd gazetek z hipermarketów. Czas wyruszyć na łosy i upolowac coś niedrogiego na najbliższe 2 tyg. W życiu studenta właśnie zaczyna się zwiększone tempo a co za tym idzie brak czasu na wypady do sklepu. Buźka w ten piękny i nastrojowy dzień!!!!
|
|
#4585 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hej, ja wprawdzie nie Parvati, ale ona ci juz na to odpowiedziala - w naszych sklepach mleko w proszku lezy na polce gdzie stoja mleka w kartonach, mleka zageszczone, smietanki do kawy, itp
|
|
|
|
|
#4586 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieki !!!! moze uda mi sie je znalezc !!!!! U mnie waga nadal oscyluje miedzy 95-97 . Niewiele z tego rozumiem , ale trwam w tym amoku wagowym .. Mam wrazenie ze uda mi schudly ...nie mierzylam wiec oceniam na wizus ....Pozdrawiam i zycze milego wagowo tygodnia !!!
|
|
#4587 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kobietki!
Ja już wstałam (chociaż chyba wrócę do łóżeczka jeszcze na chwilkę ) Już po porannym ważeniu i 0.4kg mniej trochę mało jak na 10dni ale ja cieszę się i tak, że mi przed @ nie wzrosło Miłego dnia
|
#4588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnei 0,3 na plus. PO takie uczcie, to nawet malusio!
|
|
|
#4589 |
|
Raczkowanie
|
Witam . U mnie dzisiaj waga w górę 0,5kg. Dzisiaj 1 dzień nowa praca ,mam na 10 ,ale będę miała dobrze ,bo ta praca jest na mojej ulicy ,mogę iść nawet w kapciach, ale trochę za zimno. Trzymajcie za mnie kciuki . Pozdrawiam
|
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
dominika -
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

tylko mam wątpliwość co do kilku rzeczy.
jedyne co lubię to Almette (ale ta zawartość tłuszczu to załamka) , kupuję więc serki gotowe- smakowe o jak najniższej zawartości tłuszczu 3-5% (Turek figura , President delikatny twaróg) ale tam jest mnóstwo innych "śmieci" i śmietana. 

coś sprawdzonego, bo przepisów jest wiele

Nagrzeszyłam to mam za swoje
Piłam to co zwykle na imprezach-Finlandie ze Spritem tylko chyba przesadziłam z ilością! Nawet się nie ważę bo nie mam na to siły choć myślę, że moje grzechy nie odbiły się za bardzo na wadze... Dziś zjadłam na siłe pierś z kurczaka i na nic więcej nie mam ochoty, a lodówka pełna jedzenia

trzymam kciuki za szybkie ozdrowienie!