Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-01, 13:11   #3031
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

Minka szacun za ten skok ale chyba się bałaś troszkę co ? Czy tak nic ?
Stary 2009-11-01, 13:23   #3032
minka26
Wtajemniczenie

ania cudowny ten twój Szymuś a jaki uhahany na tej plaży

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

pewnie, że się bałam, jeszcze ci instruktorzy tak straszą, że niby te szelki moje zszywane były i że płaci się po skoku, bo jak się nie uda to jest za darmo ale słyszałam rozmowę dwóch samodzielnych skoczków, jeden mówi do drugiego: "jak przestaniesz się bać, to przestań skakać, bo to wtedy nie ma sensu" no i chyba coś w tym jest do tej pory jak oglądam swój skok to ciśnienie mi natychmiast rośnie dobrze, że jestem niskociśnieniowcem
M. miał skakać ze mną, ale poimprezował dzień wcześniej i zaspał... teraz się wszyscy śmieją, że spękał
minka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 14:34   #3033
mrowak
Zakorzenienie

Ale mam dzisiaj wenę twórczą- siedzę sama w domu, bo TZ pojechał do rodziców, a ja byłam na cmentarzu dwa tygodnie temu przy okazji wizyty w domu (80km ode mnie) i dzisiaj zostałam sama i już dawno wyrobiłam założoną "dniówkę" a jeszcze mogę popracować trochę.
Chociaż niedługo wróci TZ i już nie będzie spokoju w domku

I chciałam powiedzieć, że 4-ro krotnie wklejany dziś makaron na drugi dzień smakuje chyba nawet lepiej
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 15:59   #3034
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ania cudowny ten twój Szymuś a jaki uhahany na tej plaży

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

pewnie, że się bałam, jeszcze ci instruktorzy tak straszą, że niby te szelki moje zszywane były i że płaci się po skoku, bo jak się nie uda to jest za darmo ale słyszałam rozmowę dwóch samodzielnych skoczków, jeden mówi do drugiego: "jak przestaniesz się bać, to przestań skakać, bo to wtedy nie ma sensu" no i chyba coś w tym jest do tej pory jak oglądam swój skok to ciśnienie mi natychmiast rośnie dobrze, że jestem niskociśnieniowcem
M. miał skakać ze mną, ale poimprezował dzień wcześniej i zaspał... teraz się wszyscy śmieją, że spękał
Może on specjalnie poimpreZował żeby się wymigać

Mrowak - no pewnie lepiej tymi przyprawami wszystko przeszło .

Ja własnie byłam na grobach , kurna ale zimno .. A do tego mały ryczy a teściowa sobie gada w najlepsze zamiast iśc do samochodu .. to sobie sama poszłam . Plotek się zachciało .
U mnie to rewia mody paniusie odkurzyłu futerka , wywietrzyły z naftaliny i na lans na cmentarz
Stary 2009-11-01, 18:15   #3035
mrowak
Zakorzenienie

Ale tu ciiiiiiisza...
Stary 2009-11-01, 18:18   #3036
ania p
Zakorzenienie

Mrowak - kazdy na grobach a my przy kompie . ja krótko byłam bo nie chciałam tak małego ciągac tyle godzin .. a jeszcze ludzie kichają i prychają wole być w domku
Stary 2009-11-01, 18:47   #3037
catro
Rozeznanie

Ja też już się pojawiłam - dziękuję bardzo Wam dziewczyny za słowa otuchy, kochane jesteście
Jutro z rana zamierzam do mojego prowadzącego dzwonić i mam nadzieję, że już jutro będę mogła go odwiedzić.
Na grobach o dziwo nie zmarzłam za bardzo - co jest raczej niespotykane u mnie, rodziny z mojej strony nie spotkałam, więc obyło się bez pytań, a rodzina ze strony męża uwielbia gadać o pierdołach i w ogóle nie byli ciążą zainteresowani. Dla mnie dobrze, bo się uspokoiłam i już spokojniej czekam na jutrzejszy dzień.

Minka - zazdroszczę Teneryfy, wymocz się tam i wygrzewaj na zdrowie
catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 21:13   #3038
la_wenda
Raczkowanie

Halo! To ja. Nie wiem czy mnie jeszcze ktoś pamięta bo rzadko się odzywam ale czytam wiernie. Nigdy nie byłam gadatliwa i tak mi już zostało ale za to zawsze lubiłam słuchać, no a teraz czytać. Zwykle jak już nadrobię zaległości w czytaniu i mam zamiar coś napisać to albo trzeba się obiadem zająć albo po dziecko do przedszkola jechać albo dziecko właśnie coś chce albo TŻ potrzebuje komputer itd.
Mam jedno pytanko bo jakoś nigdzie nie wyczytałam, czy któraś też ma takie uczucie jakby w brzuchu oprócz dziecka jeszcze 10kg ołowiu nosiła? Jestem dopiero (już) w 17 tygodniu a brzuch ciąży mi jak w pierwszej ciąży pod koniec. I jeszcze mam takie uczucie jakbym miała wszystko podniesione do góry tak, że normalnie się odetchnąć nie da. A jak dłużej siedzę to sobie pozycji wygodnej za Chiny znaleźć nie mogę bo nie mam jak oddychać.
la_wenda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 05:46   #3039
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

cześć kochane a ja dzisiaj wstałam o 1 w nocy, umyłam głowę, zrobiłam śniadanie tżowi do pracy i poszłam spać z powrotem... no i już nie usnęłam i tak przeleżałam do 5 rano wczoraj na cmentarzu tak mnie wywiało z każdej strony, że teraz mnie gardło strasznie boli i w uszach mnie swędzi a do wizyty mam jeszcze równe 3 tygodnie szlag mnie trafia jak pomyślę, że jutro mam znowu w szkole rade, a we środę wywiadówki super się tydzień zapowiada
o i właśnie zauważyłam, że mam totalnie zamarznięty samochód trzeba będzie skrobać, a ja oczywiście nie mam czym wszystkie skrobaki w garażu a klucza nie mam, a tż właśnie pojechał do pracy...nie no szlag mnie trafi zaraz...nienawidzę poniedziałku a po pracy jadę do siostry po jakąś jeansową sukienkę ciążową, wygrzebała w szafie...ciekawe jak wygląda

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 08:22   #3040
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la_wenda Pokaż wiadomość
Halo! To ja. Nie wiem czy mnie jeszcze ktoś pamięta bo rzadko się odzywam ale czytam wiernie. Nigdy nie byłam gadatliwa i tak mi już zostało ale za to zawsze lubiłam słuchać, no a teraz czytać. Zwykle jak już nadrobię zaległości w czytaniu i mam zamiar coś napisać to albo trzeba się obiadem zająć albo po dziecko do przedszkola jechać albo dziecko właśnie coś chce albo TŻ potrzebuje komputer itd.
Mam jedno pytanko bo jakoś nigdzie nie wyczytałam, czy któraś też ma takie uczucie jakby w brzuchu oprócz dziecka jeszcze 10kg ołowiu nosiła? Jestem dopiero (już) w 17 tygodniu a brzuch ciąży mi jak w pierwszej ciąży pod koniec. I jeszcze mam takie uczucie jakbym miała wszystko podniesione do góry tak, że normalnie się odetchnąć nie da. A jak dłużej siedzę to sobie pozycji wygodnej za Chiny znaleźć nie mogę bo nie mam jak oddychać.
Wiesz co, ja mam to samo. Z tym, że nie wciąż tylko czasami. Szczególnie wieczorem. Strasznie mi ciężko jakbym miała już nie wiadomo jaki ogromniasty brzuchol. I własnie jakoś mi tak ciężko się oddycha. Ciągle chce załapać głębszy oddech ale jakoś mi tak ciężko. Mój Tż wtedy ciągle narzeka- "co ty tak ciągle wzdychasz", a ja po prostu się męczę... także chyba nie jesteś sama

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 09:44   #3041
la_wenda
Raczkowanie

ASIULEK_23 ja też nie mam tak ciągle tylko czasami. Nie powiem, że się cieszę, że nie jestem sama ale jakoś raźniej jak się cierpi grupowo
W kościele to aż wstyd bo muszę cicho siedzieć, bo jak tylko próbuję coś zaśpiewać to się zasapię i tchu mi brakuje. Ale widocznie tak ma być, uszy do góry i żyje się dalej.
Odebrałam dzisiaj wyniki badań, wszystko ok tylko hemoglobina oczywiście leci na łeb na szyję. Na razie 10,8 to w sumie itak dobrze, że dwucyfrowa. Może znacie dobre sposoby na podniesienie poziomu hemoglobiny?
Baobabek ja też nie lubię poniedzialków ale jak się skupię na czymś to mi czas szybko leci. Ostatnio rzuciłam się na szydełko i dziergam nowy obrus.
A co do pracy i tzw lenia to dzisiaj wyjątkowo nie chce mi się wychodzić na dwór, rano było biało od szronu i jakoś tak lodowato. A tak się składa, że pracę mam terenową (mam szkółkę z roślinkami ozdobnymi). O tej porze roku zadroszczę wszystkim, które pracują sobie w cieplutkich biurach i szkołach .
Pozrawiam wszystkich i życzę miłego dnia.

Edytowane przez la_wenda
Czas edycji: 2009-11-02 o 09:45
la_wenda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 09:45   #3042
megi-megi
Zakorzenienie

No - to i ja się dołączam do narzekania nieco. Od wczoraj poczułam, jak to ciężko w ciąży...hihi... aż boję się teraz tak marudzić skoro zostały mi jeszcze prawie całe 4 m-ce

A jutro mam pierwsze spotkanie w szkole rodzenia... Mam nadzieję, że jeszcze jednak przez parę tygodni nie będzie maltretowania zbytnimi detalami w kwestii samego porodu.

Mały kopie. Wczoraj miałam wrażenie, że złapał mnie za żebro - jejku - jakie to nieprzyjemne... Stan błogosławiony - phi.

Ściskam cieplutko w ten poniedziałkowy chłodny poranek - prosto z cieplutkiej pracki, a nie ze zwolnienia - każdy człowiek popełnia jakieś błędy - ale do korekty.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 09:55   #3043
ita83
Wtajemniczenie

witam was po weekendzie- na poczatku pochwale sie moja glupota zakupowa otoz kupilam sobie kozaki na zime - bagatelka 360zl I sukienke ciazowa/nie ciazowa (tz. Sliczny worek odcinany pod biustem wiec jak urodze tez bedzie mogla byc) - bagatelka 280zl I jeszcze mam zamiar kupic sobie taki fajny plaszyk :/
Ot wpuscic kobiete w ciazy do sklepu z drogimi i firmowymi ciuchami.....
A teraz czas na ciazowe narzekania - zaczely mi sie zakwasy - co ponoc nie wnioskuje nic dobrego, z informacji w necie (wiem wiem nie powinnam tego czytac) wynika ze mi sie luzuja wizadla - co w ciazy normale - nie ma na to sposobu, po porodzie przejdzie......
W dodatku nie moge sie dodzwonic do mojej ginki zeby sie umowic na ogladanie
To tyle na teraz
AAAAAA co do krwiaczow - to od wielu osob slyszalam ze to sie wchlana zzwyczaj przed porodem a max do 3 miesiecy po porodzie - tylko ze jak nie wchlonie sie przed porodem - to wtedy niestety cesareczka - ale to tylko zaslyszane opinie - trzymam kciuki mocno i czekam na dobre wiadomosci od was dziewczyny
Stary 2009-11-02, 10:34   #3044
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
o i właśnie zauważyłam, że mam totalnie zamarznięty samochód trzeba będzie skrobać, a ja oczywiście nie mam czym wszystkie skrobaki w garażu a klucza nie mam, a tż właśnie pojechał do pracy...nie no szlag mnie trafi zaraz...nienawidzę poniedziałku a po pracy jadę do siostry po jakąś jeansową sukienkę ciążową, wygrzebała w szafie...ciekawe jak wygląda
Zawsze zostaje Ci sposób brutalny czyli czajnik z gorącą wodą `

Cytat:
Napisane przez la_wenda Pokaż wiadomość
ASIULEK_23 ja też nie mam tak ciągle tylko czasami. Nie powiem, że się cieszę, że nie jestem sama ale jakoś raźniej jak się cierpi grupowo
W kościele to aż wstyd bo muszę cicho siedzieć, bo jak tylko próbuję coś zaśpiewać to się zasapię i tchu mi brakuje. Ale widocznie tak ma być, uszy do góry i żyje się dalej.
Odebrałam dzisiaj wyniki badań, wszystko ok tylko hemoglobina oczywiście leci na łeb na szyję. Na razie 10,8 to w sumie itak dobrze, że dwucyfrowa. Może znacie dobre sposoby na podniesienie poziomu hemoglobiny?
Baobabek ja też nie lubię poniedzialków ale jak się skupię na czymś to mi czas szybko leci. Ostatnio rzuciłam się na szydełko i dziergam nowy obrus.
A co do pracy i tzw lenia to dzisiaj wyjątkowo nie chce mi się wychodzić na dwór, rano było biało od szronu i jakoś tak lodowato. A tak się składa, że pracę mam terenową (mam szkółkę z roślinkami ozdobnymi). O tej porze roku zadroszczę wszystkim, które pracują sobie w cieplutkich biurach i szkołach .
Pozrawiam wszystkich i życzę miłego dnia.
Jedz sobie pietruszkę do wszystkiego , ja jadłam np. na kanapki ma bardzo dużo żelaza
Stary 2009-11-02, 10:40   #3045
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Jako skrobaki swietnie sprawdzaja się karty plastikowe.
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 10:46   #3046
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
witam was po weekendzie-
To tyle na teraz
AAAAAA co do krwiaczow - to od wielu osob slyszalam ze to sie wchlana zzwyczaj przed porodem a max do 3 miesiecy po porodzie - tylko ze jak nie wchlonie sie przed porodem - to wtedy niestety cesareczka - ale to tylko zaslyszane opinie - trzymam kciuki mocno i czekam na dobre wiadomosci od was dziewczyny
ita83 obys miała rację z tym wchłanianiem,ja nie chcę cesarki
dziewczyny te cięższe oddechyb itp. to jest normalnę,nasze serduszko ma juz duzo więcej krwi do przepąpowania i wogóle sie zwiększa jej objętosc,mi np widac żyły bardzo,okolice brzucha i dekoltu,dziwnie to wygląda ale wiem,ze to to jest normalne,nie martwcie się musimy wytrzymac różne dolegliwosci

minka,świetny filmik,podziwiam,ja tez bym chciała ale pewnie bym spękała

Ania fajny Twój Szymuś

Pisalyscie o wakacjach,wiec ja tez tak myślę,ze jak bedzie z dzieckiem wszystko w porządku to my tez napewno robimy sobie wakacje,wtedy w planach mam albo nasze Mazury(moze ktos zna jakies fajne miejsce dla rodzicow z dzieckiem malusim? )albo Benidorm,poniewaz tam się wybieramy juz kilka lat a teraz mają byc loty z Łodzi wiec nie sądzę,zeby to bylo jakos męczące dla maluszka.Muszę pospisywac na wszelki wypadek Wasze polecane miejscóweczki

Catro mam pytanko,bo mnie lekarz przy tych torbielkach zapytal czy byla moze jakas infekcja w ciąży,a ja bylam chora i bralam antybiotyk Ty tez chorowalas na cos?
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 10:48   #3047
ita83
Wtajemniczenie

nio udalo mi sie dodzwonic - i bedzie ogladanie w czwartek o godz 17:45

hmmmm cale szczescie ze tu wyplaty sa co tydzien bo inaczej to bym chyba o chlebie i ziemniakach z kefirkiem zostala po moich szalenstwach........
Stary 2009-11-02, 11:14   #3048
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość

hmmmm cale szczescie ze tu wyplaty sa co tydzien bo inaczej to bym chyba o chlebie i ziemniakach z kefirkiem zostala po moich szalenstwach........
A to bardzo dobre danko jest przecież Ja mam dziś w planach kuraka z pieczarkami i kluski śląskie+brokułek.

Byłam dzisiaj na glukozie- kurna, jakie to paskudne jest!!! Bez cytrynki!!! 75gr!!! I potem dwie godziny o suchym pysku i pustym żołądku-a fuj! Mam nadzieję, że wyniki zrekompensują mi te przejścia.

A ja wczoraj nie zmarzłam, bo nigdzie nie byłam, za to dzisiaj u mnie zimno jak diabli, a Wy mi właśnie uświadomiłyście, że skrobaczka to jednak czasem się przydaje

Dziewczyny, jutro mam wizytę o 16.30- nie mogę się doczekać! Dzisiaj będę grzecznie pracować cały dzień, żeby czymś głowę zająć, a jutro pewnie nie będę mogła się skupić na niczym do tej wizyty. Czy ja się w końcu dowiem kto mi tam mieszka?????

A! I jeszcze jedno! Chyba w końcu ktoś mi "bulgla" w brzuchuAle że ja niedowiarek jestem, to mówię, że "chyba".
Stary 2009-11-02, 11:53   #3049
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ja właśnie wróciłam z zakupków "obiadowych" i tak wymarzłam, że dziś już moja noga nie przestąpi progu domu. Oj nie, nie...

Jakiegoś dołka dziś załapałam Wszystkie piszecie już o kopach, o bulgotaniach, a u mnie nic. Zero objawów poza tym nieszczęsnym zmęczeniem. Nawet jakby brzuch stanął w miejscu i nie chciał już rosnąć. A do lekarza dopiero za 4 dni. Chyba umrę. Mam nadzieję, że wszystko jest dobrze z moim bobaskiem

Chyba to siedzenie w domu to nie był dobry pomysł. Więcej czasu na głupie "ciężarówkowe" myślenie...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2009-11-02, 12:02   #3050
mrowak
Zakorzenienie

Asiulek, a który Ty masz babeczko tydzień? Ja z tymi bulgotaniami to też już nie jedną schizę przyjęłam. Wszyscy piszą, że się rusza i że widać i płeć znają, a ja ani du du! Teraz WYDAJE mi się, że coś bulgocze, ale tylko mi się wydaje. A 4 dni to całkiem krótko-aż wróciłam do Twojej wiadomości, żeby sprawdzić, czy przypadkiem nie 4 TYGODNIE. Ale tak, to minie szybciorem!

Nie mogę się na robocie skupić-chyba podświadomie myślę już o jutrze. Zdolność koncentracji to ja mam teraz taką, że o kant d... rozbićA termin goni...

A-już widzę, że masz 16tc Asiulek. Ja jutro zaczynam 22, a kumpel mi mówił, że mam wrzucić na luz- jego dziewczyna, która jest o 10 tygodni "do przodu" przede mną podobno odczuła pierwsze ruchu tak w 23-24 tygodniu, a też jest w pierwszej ciąży, także na każdą przyjdzie pora, tylko ta pora przychodzi... w swoim czasie (ale masło maślane;-) )

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2009-11-02 o 12:04
Stary 2009-11-02, 12:15   #3051
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
A to bardzo dobre danko jest przecież Ja mam dziś w planach kuraka z pieczarkami i kluski śląskie+brokułek.

Byłam dzisiaj na glukozie- kurna, jakie to paskudne jest!!! Bez cytrynki!!! 75gr!!! I potem dwie godziny o suchym pysku i pustym żołądku-a fuj! Mam nadzieję, że wyniki zrekompensują mi te przejścia.

A ja wczoraj nie zmarzłam, bo nigdzie nie byłam, za to dzisiaj u mnie zimno jak diabli, a Wy mi właśnie uświadomiłyście, że skrobaczka to jednak czasem się przydaje

Dziewczyny, jutro mam wizytę o 16.30- nie mogę się doczekać! Dzisiaj będę grzecznie pracować cały dzień, żeby czymś głowę zająć, a jutro pewnie nie będę mogła się skupić na niczym do tej wizyty. Czy ja się w końcu dowiem kto mi tam mieszka?????

A! I jeszcze jedno! Chyba w końcu ktoś mi "bulgla" w brzuchuAle że ja niedowiarek jestem, to mówię, że "chyba".
no to gratuluję i nie chyba tylko napewno

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam z zakupków "obiadowych" i tak wymarzłam, że dziś już moja noga nie przestąpi progu domu. Oj nie, nie...

Jakiegoś dołka dziś załapałam Wszystkie piszecie już o kopach, o bulgotaniach, a u mnie nic. Zero objawów poza tym nieszczęsnym zmęczeniem. Nawet jakby brzuch stanął w miejscu i nie chciał już rosnąć. A do lekarza dopiero za 4 dni. Chyba umrę. Mam nadzieję, że wszystko jest dobrze z moim bobaskiem

Chyba to siedzenie w domu to nie był dobry pomysł. Więcej czasu na głupie "ciężarówkowe" myślenie...
Asiulek ja tez sie wlasnie wybieram i juz od godziny sie zbieram i wyjsc nie mogę hehe i myśl o czym s pozytywnym,pewnie,ze jest wszystko dobrze!!!!!!!!!

Cytat:
Asiulek, a który Ty masz babeczko tydzień? Ja z tymi bulgotaniami to też już nie jedną schizę przyjęłam. Wszyscy piszą, że się rusza i że widać i płeć znają, a ja ani du du! Teraz WYDAJE mi się, że coś bulgocze, ale tylko mi się wydaje. A 4 dni to całkiem krótko-aż wróciłam do Twojej wiadomości, żeby sprawdzić, czy przypadkiem nie 4 TYGODNIE. Ale tak, to minie szybciorem!

Nie mogę się na robocie skupić-chyba podświadomie myślę już o jutrze. Zdolność koncentracji to ja mam teraz taką, że o kant d... rozbićA termin goni...

A-już widzę, że masz 16tc Asiulek. Ja jutro zaczynam 22, a kumpel mi mówił, że mam wrzucić na luz- jego dziewczyna, która jest o 10 tygodni "do przodu" przede mną podobno odczuła pierwsze ruchu tak w 23-24 tygodniu, a też jest w pierwszej ciąży, także na każdą przyjdzie pora, tylko ta pora przychodzi... w swoim czasie (ale masło maślane;-) )
Mrowak ja jutro koncze 21 i w srode zaczynam 22,czyzbysmy miały ten sam termin?wczesniej nie zauwazylam
A do jutra to napewno szybko zleci tylko się nie nakręcaj Kobietoooo!! będzie dobrze
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 12:27   #3052
mrowak
Zakorzenienie

Tylkooliwka, ja mam 8-9 marca. Właśnie sprawdziłam i między nami jest 6 dni różnicy i pewnie dlatego łapiemy się na te same tygodnie. Jakoś tak.
U mnie na dworze też zimniawica, ale chociaż słońce świeci. Jak wstałam rano to było -3 stopnie!
Ale wiecie co, jak sobie przypomnę jak w tym roku ciężko znosiłam gorąco w wakacje to chyba już wolę zimno tym razem. I mówi to zmarzluch nieprzeciętny, który zawsze stękał jak się zimno robiło.

A Izumi to co wessało???

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2009-11-02 o 12:31
Stary 2009-11-02, 12:32   #3053
ania p
Zakorzenienie

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;15040521]Jako skrobaki swietnie sprawdzaja się karty plastikowe.[/QUOTE]

Tylko się namachac trzeba pewnie hehe .. ja tam wsiadam nawiewy na full ide do domu się ubrac i jak wychodze to już tylko woda na szybie .. Nie radze robić tego mieszkańcom bloków bo mogą pójśc z buta do pracy jak ktoś sobie auto weźmie he he he

Cytat:

".
Dwie godziny ? jak to ? u mnie pobierają pijesz świństwo ( darmowe ) i za godzine znowu pobieraja
Kluski śląskie ? Daj troche

Idę ogarniac syf bo brudem zarosne

Ja mam wizyte w sobote miałam mieć 18 go ale moja ginka ma dyzur u siebie w szpitalu i przełiozyła wszystkich na 7go z tego dnia .. Może to i lepiej .. ale kurna potem mam następną 18go grudnia z tego co pamietam ..... i jak ja tyle wytrzymam co ?
Bo ja już wizyty to mam do lutego rozpisane
Stary 2009-11-02, 12:40   #3054
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Tylko się namachac trzeba pewnie hehe .. ja tam wsiadam nawiewy na full ide do domu się ubrac i jak wychodze to już tylko woda na szybie .. Nie radze robić tego mieszkańcom bloków bo mogą pójśc z buta do pracy jak ktoś sobie auto weźmie he he he
Noooo, i u mnie to właśnie by pewnie sama woda na parkingu została

Na kluchy zapraszam-niestety kluchy-gotowce, ale niezłe.

A te dwie godziny z glukozą to ponoć dlatego, że dawka 75 gr, jak jest 50 to podobno godzinę się czeka.
Zapewne jutro będę Was dręczyć wynikami i prosić o interpretacje, bo do tej 16 z groszami nie wytrzymam przecie.
Stary 2009-11-02, 12:51   #3055
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

Hmmm... kochana, ja dobrze wiem, że nie powinnam schizować ale mimo wszystko... wiesz jak jest, chyba mnie rozumiesz Mam za 4 dni wizytę ale niestety bez USG, więc zastanawiam się, skąd będę wiedziała, że wszystko jest ok??

Powiedzcie mi, czy w 16 tyg. to już można posłuchać serduszko przez ten sprzęcior?? Bo ja jeszcze nie słuchałam, pomijając przy USG. I nie wiem czy przy tej wizycie mogę na to liczyć??
Tylko nie śmiejcie się z moich pytań, bo ja to taki mały zakręcik jestem

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2009-11-02 o 12:53
Stary 2009-11-02, 13:08   #3056
mrowak
Zakorzenienie

No, ja wiem- schizy żyją własnym życiem i często mają w nosie to, czy myślimy logicznie czy nie.

A co do słuchanie serduszka, to szczerze mówiąc nie wiem, bo ja też zawsze miałam tylko przy usg.
A czemu Twoja wizyta teraz ma być bez usg? Czy nawet jesli powiesz, że się niepokoisz i chcesz przez chwilę zobaczyc malucha, to nic z tego?
Stary 2009-11-02, 13:25   #3057
ASIULEK_23
Zakorzenienie

mrowak- wiem, że nie będę miala USG ponieważ chodzę do lekarza, który na kasę chorych przyjmuje w przychodni i nie ma tam sprzętu. USG robię tylko na wizytach prywatnych. Ostatnio jak byłam to lekarz stwierdził, że następne USG zrobimy w 20 tygodniu. Już raz byłam bez zapowiedzi bo miałam tego typu schizy, ale wtedy idzie się do niego prywatnie. Teraz już nie chcę znowu wychodzić na panikarę tym bardziej, że nie mam konkretnych powodów do niepokoju.
Poza tym miałam już robione USG 4 razy, więc nie chcę przesadzać. Dlatego liczę, że jakoś mi zbada to serduszko mojego maluszka...

Dziewczyny, a Wy zawsze, na każdej wizycie macie robione USG?? Jeśli nie to jak poza tymi badaniami wyglądają wasze wizyty??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2009-11-02, 13:40   #3058
Izumi
Wtajemniczenie

agnieszka09, dobrze znów Cię czytać Fajniutko że Twoje maleństwo już daje znać o sobie

minka26
- SUPER! Jak oglądałam, to widziałam, ze nawet i mój mąż rzucał okiem, chociaż ostro się z tym krył ;D Cieszę się, że z Amelką już wsio gucio
W ogóle to gratulacje nietypowego hobby Odważna mamuśka! ;D Pełnam podziwu! Gratulacje!

madziwnia, drcron - dzięki za linki na pewno się przydadzą

Baobabek, super pomysł z tym sklepem! Ale koleżanką ciężarówką z wątku to z jakimś rabatem będziesz sprzedawać ne?

O tych rajstopach... kurde.... idę do mamy:
Ja: Mamo.... co to den?
mama: ??? Co?
Ja: no den?
mama: jaki den?
ja: 80den!
mama: COOOOO?!?!?!?! O co Ci chodzi?
ja: No o deny! Wiesz 80 den, 40den..............
mama: ALE CO DEN DEN???
ja: 80 den...................... ......................... ......................... ........rajtuzy takie NOOO!!!!!!!
mama: <zgon> ... grubość -__-'

aniaP ... piękne rzeczy! Jestem zakochana w kapturkach na których są misie uszka zrobione A to misiowate ubranko z żyrafą to w ogóle CUDO!

catro... dokładnie. Zamiast szukać rzeczy w necie is ię zamartwiać, to lepiej porozmawiać z lekarzem. Tak czy inaczej musisz myśleć pozytywnie. Malutka widziałaś pełna wigoru, a u takich brzdąców nie takie rzeczy znikały

la_wenda... nikt Cię tu nie zapomniał kochana! Niestety nie podpowiem Ci w kwestii tego uczucia cięzkości, bo nie miałam czegoś takiego ..,

Megi-megi .... za żebro powiadasz ;D? Bo wiesz.... niby bóg adamowi ewę z żebra zrobił więc może, mały daje Ci znać, że jedynakiem nie chce zostać? A jak nastawienie przed 1-ym dniem w szkole rodzenia? ?? Musisz konieczni zdać jutro relację jak wrócisz

A ja mam dziś fatalny humor Znaczy tak od wczoraj. Wczoraj ryczałam jak głupia większość dnia... .
Pomyślałam, że się wam wyżalę, no bo komu jak nie wam? Pisałam wam, że mamy mały pokój tylko do dyspozycji dla siebie i dziecka i że nie wiemy jak się pomieścić. Mąż znalazł ogłoszenie o wynajem mieszkania. 2 niewielkie pokoje, wąska kuchnia, mała łazieneczka, kawałek ogródka... w sumie ok. 40m2. Umówił nas na niedzielę żeby obejrzeć to mieszkanko. Śliczne... małe... ale i tak wielkie w porównaniu z tym co mamy...... byłoby bosko. Babka w sumie chciała 750zł + media. Mąż był TAAAAKI szczęśliwy, taki....rumiany, tak bardzo chciał, żebyśmy się tam wprowadzili i co? i Dupa wielka . Gucia z tego, bo 750zł + policzyliśmy ile by nas rachunki wyniosły (na podstawie rachunków które nam tamta pani pokazała) i wyszło co miesiąc ok. 1400zł stałych płatności. Mąż zarabia 1500zł ..... . + do tego ma kredyt, za który płaci 300zł + rachunki za tel ok.100zł + 100zł co miesiąc na książeczkę mieszkaniową. Niby kombinował, chciał zrobić wszystko, żebyśmy tylko tam mogli zamieszkać. Nawet u rodziny udało mu się tak załatwić, ze w razie czego w sumie mielibyśmy od rodziny dodatkowe 600zł/m-c .... ale to zostałoby nam na jedzenia i wszystko inne 200zł miesięcznie..... . Nie ma możliwości żebyśmy w ogóle koniec z końcem powiązali, a tym bardziej ja nie chce gdzieś mieszkać i bać się, ze może akurat w tym m-c'u ktoś nam nie pomoże (W OGÓLE... nie chce być w sytuacji żeby ktoś musiał mi dawać pieniądze!) i nawet na opłaty nie starczy..... . No i niby mąż powiedział, ze to nic. Ale za to w domu usłyszałam (znaczy nie bezpośrednio tak, ale na to wychodziło), że to wszystko moja wina, bo teraz nie pracuje i mój mąż musi na wszystko zapeipaszać, a ze mnie żadnego pożytku nie ma .... No i ...... doszłam do wniosku że to prawda. .... Opłakałam się jak tzn "bóbr", dostałam gorączki z nerwów i w sumie siedzę w domu chora ..... . Mama pojechała do wrocławia na kilka dni, tata poszedł do pracy na dzień, mąż w pracy .... zostałam w domu sama i smutna . Spróbuje pierogi zrobić ........ może się uda. Chociaż tyle pożytku by ze mnie było, bo tata i mąż bardzo lubią pierogi ..... . Mam załamkę .
... Zawsze mówiłam mężowi, że dla niego zrobię wszystko ... a jak potrzeba to nawet nie potrafię go odciązyć troszkę.... a on na te marne 1500zł, to pracuje od 6 rano do 19-21 nieraz... + soboty + nieraz jeszcze gdzieś extra coś zrobić ......................... .......................

....wybaczcie narzekanie .....
wrócę jutro to znów będę wesoła i zakręcona jak zawsze...... słowo .....

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2009-11-02 o 13:44
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 13:43   #3059
mrowak
Zakorzenienie

Ja mam zawsze, ale to są wizyty prywatne. I zawsze też mam sprawdzaną szyjkę, poza standardowym mierzeniem ciśnienia i ważeniem.
Teraz chyba też będzie u mnie badanie na poziom przeciwciał, bo mam z TZ konflikt grup krwi.
Stary 2009-11-02, 13:54   #3060
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Noooo, i u mnie to właśnie by pewnie sama woda na parkingu została

Na kluchy zapraszam-niestety kluchy-gotowce, ale niezłe.

A te dwie godziny z glukozą to ponoć dlatego, że dawka 75 gr, jak jest 50 to podobno godzinę się czeka.
Zapewne jutro będę Was dręczyć wynikami i prosić o interpretacje, bo do tej 16 z groszami nie wytrzymam przecie.
Ło matko to nie moga dac 50 i tak nie meczyc tych kobitek ??

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, czy w 16 tyg. to już można posłuchać serduszko przez ten sprzęcior?? Bo ja jeszcze nie słuchałam, pomijając przy USG. I nie wiem czy przy tej wizycie mogę na to liczyć??
Tylko nie śmiejcie się z moich pytań, bo ja to taki mały zakręcik jestem
Maja w gabinetach takie detektory tętna i przez to pewnie już można bez problemu choć nie wiem do końca bo ja mam na kazdej usg takie 2-3 min oprócz tego badanie na fotelu zawsze , ciśnienie , waga , ogladanie wyników krwi , moczu które robię raz na miesiąc , pogaduchy o czym tam chce itp.

Izumi - czy Cie kochana pogrzało z deczka ? jaka Twoja wina kurde ... że niby co ? Sama sobie to dziecko zrobiłaś że Twoja wina .. Kurde oboje je macie a nie Ty . A że na babki padło że jako inkubator robią bo chłopy by sobie z tym rady nie dały . Wiem ze byście chcieli mieszkac sami ale pakowanie kasy w wynajem nie ma sensu skoro macie ten pokój lepiej tą kaskę odłozyć na konto . Jak rodzina chce pomóc niech cos wpłacają wam na konto . Wytrzymajcie ile się da a potem kombinujcie na swoje
A wogóle babo to zrób cos z tym swoim talentem bo się marnujesz .
Daj ogłoszonko na allegro żemalujesz np. karykatury ze zdjęć itp.. Bo nie wiem co jeszcze robisz ale pewnie dużo może się uda jakies gotówek mały zarobić w domku .. Pewnie trudno zaczac takie sprawy jak sie ma np. mało komentów na allegro ale mozesz spróbowac głowa do góry bo dam kopa na rozped .......

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości