|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cześc wam kochane mamusie
Ja całą noc przespałam,Obudziłam się o 6 tak jak tż wychodził do pracy.Dał mi buzi i poszedł na to zimno brrr.... Juz wczoraj myślałam że to już.Wiktor tak wił się mocno po samym dolę że aż bałam się usnąć.Bardzo bolało i to tego doszedł kręgosłup i ból plecyków okropnie się czułam wiecie. ![]() Jakos usnęłam i zapomniałam o wszystkim ale za to jak się przekręcałam z boku na bok to budziłam się bo tak bolał mnie kręgosłup ![]() : mad: .Grzesiek już mówi że chce żebym urodziła żebym sie tak niemęczyła bo okropnie wyglądam.Poprostu męczy mnie to jak mały tak potrafi dać popalić mi.Samo to wicie się po picuni i jajnikach to ból jak cholera.Fajnie że następna wypakowana mamusia już jest.Też już bym chciała być po.......................To twardnienie brzucha mnie dobija wczoraj na wieczór cała drętwiałam jak i brzuch to i cała z tyłu i po bokach masakra.Wstałam sobie zjadłam śniadanko i ogladam bajki z małą.Juto idę do lekarza jak nieurodziłam.Tak powiedziałam moja doktorowa że jak nieurodzę to mam jeszcze przyjśc.Akurat jutro idę do niej.Zobaczymy co powie jak jeszcze mnie zobaczy chyba że coś w nocy dzis wykluję się hi hi hi hi hi hi hi hi.Uciekam później zajrze do was mamusie. Zaczęłam 38 tydzień.
KOCHAMY WAS MALUSZKI Edytowane przez paczka22 Czas edycji: 2009-11-02 o 09:26 |
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie jest gorzehj niz bylo
mam jakas bakterie i posiedze tu troche mam antybiotyk dozylnie, jestem zalamana.,...to pewnie przez to mialam te infekcje... |
|
|
|
#1713 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
wylecza i wypuszcza, mysl tylko o malej, ze to wszystko dla jej dobra domi a ty jak sie meczylas z tymi bakteriami- infekcjami to twoj dok pobieral material (z intymnego miejsca) do badania??? tak mi cie zal, ze tam musisz siedziec
|
|
|
#1714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystko będzie dobrze. A pomimo tego, że musisz leżeć w szpitalu, to przynajmniej uda im się szybko wypędzić babola, więc głowa do góry A ja dziś czuję się dobrze. Cieszę się też że ni muszę jechać do urzędu migracyjnego, żeby poprawili mi dokumenty. Wystarczy, że prześlę im kopię dowodu i błędny dokument i mi ładnie wszystko zrobią ![]() A teraz zmykam do reala, bo jest akcja mandarynka ![]()
|
|
#1715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja coś się nie mogę do życia zebrać. A słońce tak pieknie świeci! Zahario wklejaj zdjęcie pokoiku! |
|
|
|
|
#1716 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry , ależ sie dziś wyspałam
Guciu gratuluję rozpoczęcia kolejnego tygodnia ![]() Kachulka Tobie również i trzymama kciuki aby dzidzia w końcu wyszła na świat. Cytat:
Cytat:
A u mnie dzis zaczyna sie 36tydzien i w nocy jak nie mogłam spać to myslałam sobie ,że to już coraz bliżej .Powoli ogarnia mnie strach,choć staram się nie paniować.Na razie nic się u mnie nie zapowiada , nie mam żadnych skurczy, czuję sie dobrze.Czasami tylko pachwiny trochę bolą. Dziś wybieram sie do lekarza,przy okazji mają mnie zaszczaić na świńską grypę i już sama nie wiem co o tym mysleć.Tu cały czas trąbią,że ciężarne szczepią w pierwszej kolejności bo wysokie ryzyko zarażenia itp. a wiem,że niektóre kraje zakazały szczepienia ciężarnych (chyba Szwajcaia,Niemcy i Austria).Oj sama nie wiem co o tym mysleć,musze podpytać mojego lekarza czy to aby rzeczywiście bezpieczne.no i najważniejsze;Ogromne gratulacje dla Agusii |
||
|
|
|
#1717 |
|
Zadomowienie
|
cześć mamusie
![]() Ja jednak nie zostałam wczoraj w szpitalu, lekarz mnie zbadał, powiedział,że rozwarcie na dwa palce (to 4cm? czy mniej?), ale jeśli to 37tc, a nie 40, to nie będzie jeszcze kombinował i mam się jutro zgłosić na wizytę i ewentualnie w środę ma znów dyżur, więc może wtedy będziemy działać. A ja już się tak razem z tż nastawiłam na to rodzenie wczoraj,że cały dzień później sobie miejsca z nudów znaleźć nie mogłam heh Już wszystko kupione, teściowa kupiła dla małej pięęękny różowy z futerkiem kombinezonik w chicco, śpiochy uprane i gotowe, a skurcze się skończyły Gin niby mówił,ze po takim rozwarciu to kwestia kilku dni, ale już sama nie wiem.. Wczoraj z tż przyspieszaliśmy poród ale nic sie nie działo hehe ![]() A teraz co do porodu - mam teoretycznie zaplanowane cc ( ze względów okulistycznych,ale mam wujka okuliste, wiec wiadomo... . Jednak gin powiedział,że jego zdaniem zdecydowanie lepiej żebym przy mojej szczupłej budowie i skoro na razie dziecko waży ok 3kg, to żeby rodzić naturalnie przy znieczuleniu zewnątrzoponowym. No i już prawie się zdecydowałam,ale obejrzałam filmik z takiego porodu na youtube i myślałam,że chyba zemdleje... Naprawde jest aż tak źle? Jestem straszną panikarą, nawet pobrania krwi się koszmarnie boję i już sama nie wiem jaki poród wybrać ...
|
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety lekarz mnei ani razu na wizycie nie badal, nawet jak mowilam, ze mam infekcje
A ja jakis miesiac temu nawet na forum sie skarzylam, ze czuje dyskomfort a Kropka mi poradzila Tantum Rosa wtedy i jakos przeszlo, a potem znow wrocilo. A to sie teraz okazuje, ze jakas bakteria...ciekawe jaka i ile to bede siedziala. Moj Tz ma dzownic do lekarza i sie go spytac bo ona sam nic mi nie mowi![]() Ja chce do domu i chce juz przyszykowac rzeczy do porodu mam nadzieje, ze nie beda mnei tu trzymali do porodu bo skocze z okna ((
|
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez jestem cos nie do zycia glowa cos mnie zaczyna bolec, pasowalo by sie za jakis obiad zabrac ale checi zero
|
|
#1720 | |
|
Raczkowanie
|
Domi, życzę ci ogromnej cierpliwości
Kachuli też, bo szpital to nie jest najprzyjemniejsze miejsce na świecie; i żeby potomek wreszcie zdecydował się wyleźć na drugą stronę brzucha ![]() Cytat:
ech, a tak w ogóle to, czy jest tu oprócz mnie jakaś dziewczyna w 37-38 tygodniu, która nie ma żadnych skurczy? ani przepowiadających ani tych braxtona-hicksa? żadnego skrócenia szyjki, rozwarcia? której nie boli krocze, bo dzidzia nie naciska, nie jest usadowiona nisko w miednicy, a brzuch ciągle wysoko? gdyby nie gabaryty brzucha to bym powiedziała że czuję się jak w 6 czy 7 miesiącu a nie na końcówce; coś czuję że synuś wybierze się na świat póóóóźnoooo
|
|
|
|
|
#1721 |
|
Zadomowienie
|
Fruzia, może wcale nie przyjdzie na świat późno tylko w terminie
A u niektórych skurcze i cała reszta zaczynają się bardzo niespodziewanie , więc chyba jeszcze nie masz żadnych powodów do zmartwień
|
|
|
|
#1722 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kochane
Gratuluje noworozpakowanym i zazdroszczę U mnie nadal cisza, lekarz mówił, że jak nie będę leeć to mogę od razu urodzić....nie leże i co? Odkurzam już chyba codziennie (jeszcze trochę i nic z dywanu nie zostanie ), 3 dni grabiłam liście w ogrodzie, myłam podłogi a mały ani myśli wychodzić W sumie to mogłabym się zgłosić do szpitala do rozwiązania w takim stanie jak jestem, tylko nikt mi nie zagwarantuje, że mnie nie potrzymają do tego 9 listopada a jakoś nie uśmiecha mi się tydzień dodatkowo w szpitalu. Swoje już wyleżałam. W środę idę do lekarza może on się zlituje i da mi skierowano czy coś, bo ja nie chcę czekać jeszcze tydzień. A co do odchodzącego czopu, to ja czekałam czekałam na swój a okazało się, że dawno go nie ma i jakoś nie wiadomo kiedy poleciał. Skurczy to chyba mam mniej niż miałam, ogólnie cofam się. Edytowane przez flowerspower Czas edycji: 2009-11-02 o 11:03 |
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie
Dudziakowa wszystkiego naaaajlepszego dla twojego synka z okazji skonczenia 1. miesiaca ale ten czas leci... ![]() Domi dobrze, ze w koncu wykryli ta bakterie... ![]() Kachula ![]()
|
#1724 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie. U Nas byli goście i w sobote i w niedziele i momentami miałam już dość. Tym bardziej że mój syn od 6 rano stwierdza że już ma dość spania i chce sobie leżeć w łóżeczku albo na rękach u mamusi. No a jak my chodzimy dość późno spać to potem mamusia chodzi niewyspana. Widzę że wielkimi krokami zbliża się takie konkretne rozpakowywanie. Trzymam za Was kciuki napewno będzie lekko łatwo i przyjemnie jeśli wogóle tak może być
ALe ja sama po sobie wiem że wcale nie musi być tak jak Nas straszą. A i coś było o siedzeniu na kole jak boli krocze. Ja sobie kupiłam taką poduszkę do karmienia: http://www.allegro.pl/item800487121_..._poszewka.html i super mi się na niej siedziało a teraz ją używam do tego do czego jest przeznaczona:P Cytat:
Cytat:
Marcelina mam pytanie. Bo pisałaś że wstawałaś w nocy tylko dwa razy. To jak długo Twój Filipek spał?? Bo mój Wiki to po kąpaniu spi dłużej niż 3 godziny a tak to jak się zbliża trzecia godzina to coś tam marudzi no a potem ryk ![]() ZMykam posprzątać póki mały spi. Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2009-11-02 o 11:08 |
||
|
|
|
#1725 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje Cytat:
![]() Cytat:
U nas weekend minął spokojnie, chociaż od dwóch dni boli mnie brzuch jak na @ i skurcze nieregularne też mam, ale liczę na to, że córeczka posiedzi u mnie co najmniej do przyszłego tygodnia, kiedy zaczniemy 38 tydzień. Miłego dnia brzuchatki
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|||||
|
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Moj Tz dzwonil do lekarza i sie dowiedzial, ze mam brac antybiotyk przez 5 dni i potem mnie chyba puszcza
|
|
|
|
#1727 |
|
Wtajemniczenie
|
no i mam miesięczniaka na forum - Dudziakowa ucałuj małego
Domi spokojnie i cierpliwie - szybko mini te pięć dni, a lepiej że to wykryli teraz no Kachula Katerina i Kropka ja przyznam się, ze czekam na Wasze rozpakowanie i czekam ale mam nadzieję ż eszybko Wam pojdzie i sprawniezresztą Wszystkie w końcówce pewnie by chciały już nie dość że lżej to i z maleństwem już mi dziś ściągnął szwy i ładnie się pogoiło, sam gin był w szoku pozytywnym |
|
|
|
#1728 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
gratulacje dla wszystkich mamus rozpoczynajacych dzis kolejne tygodnie ciazy no ja pasy zapinam bo tez wolalabym zeby akcja sie zaczela a nie wyleciec przez szybe zapinam nisko i luzno ![]() domi ciesze sie ze juz wiesz co ci jest i ze niedlugo bedziesz w domciu od kilku dni czuje dziwne klucie w pochwie, tak jakby ktos mi noz wsadzal tak sie zastanawiam co to jest, czy moja dzidzia cwiczy celowanie czy jak
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie zapeszaj ![]() No właśnie nie mam, muszę TŻ posłać po nią, tylko gdzie się takie kupuje ![]() Cytat:
Dzisiaj w nocy jak zasnął koło 22, to obudził się o 1, ale ponad godzinę nam zajęło karmienie, no i potem obudził się koło 5.30 . W sumie wstawałam dwa razy ![]() Teraz z kolei jak się obudził po 9, to zasnął dopiero po 11 ![]() Oprócz karmienia były dwie kupki, czkawka i ogólne marudzenie ![]() Jak tak dalej pójdzie, to piersi będe miała do kolan Zakłada ktoś wątek na odchowalni? Czy jak? Bo ja tu o kupkach na ciążowym, to chyba nie wypada ![]() Domi kochana, to dobrze że to niegroźna bakteria, mam nadzieję, że szybko to wyleczą i Cię wypuszczą do domku Jeszcze Wam chciałam napisać, że Rufus jak na razie dobrze reaguje na Małego, strasznie obwąchuje jego rzeczy i samego Filipka też, bo mu go kilka razy pokazywałam. Leży w przedpokoju przy drzwiach sypialni i jak Mały kwili to on zaraz przybiega do pokoju mnie o tym powiadomić. Bałam się jak to będzie, ale na razie jest ok
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-11-02 o 12:29 |
|
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
![]() Już po badaniach i po szpitalu,wiem prawie wszystko ...tzn.-nic nie trzeba miec ze Soba dla dzidzi tylko na wypis ciuszki ....tak to tylko chusteczki pielęg. i pampersy ![]() Zaniedługo będe dzwonić do gina i umawiała sie na USG U Nas słonko świeci ,ale jakoś nie mam humorku ![]() Domi biedulko ,głupia bakteryja ,ale juz nie długo Cie wypuszczą Ja tez ma problemy z miejscem intymnym ,ale tylko wtedy jak sie kochamy z Tż móiłam gindze przepisała Mi antybiotyk -brałam go 3 dni ale zapomniałam 1 dzien i później nie brałam -bo chyba nie mozna przerywac ,boje sie co to moze byc i dlaczego tylko wtedy
|
#1731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tez sie juz o to pytalam... ![]() Wlasnie bylam ciekawa jak tam Rufus reaguje na malego...to macie super-nianie dla malego... ![]() W wlasnie mialam napisac dla przyszlych mamus, ze moge polecic Spiaca Owieczke dla waszych maluchow...
|
|
#1732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co to za owieczka? edit. czy to ta http://www.allegro.pl/item773655281_...sa_0m_hit.html ?
07.03-31.03 7,5 (?) ![]() Edytowane przez mamrotka Czas edycji: 2009-11-02 o 13:34 |
|
|
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w Niemczech jeśli chodzi o szczepienia, to ciężarne są szczepione po wszelkich służbach mundurowych (policja, wojsko, straż) i zdrowia. Ja w sumie nie chciałam, więc nawet ni pytałam lekarza Cytat:
Myślę, że nie powinnaś się martwić i daj sobie spokój z takimi filmami, po co się denerwować niepotrzebnie A ja do reala nie dojechałam bo się źle zaczęłam czuć i zawróciłam, a teraz co chwilę latam do wc, bo mnie czyści ![]()
|
|
#1735 |
|
Wtajemniczenie
|
Brombi zakładaj na odchowalni i już - chyba, ze Domi się pobawi, no ma jeszcze trochę luzu
![]() tylko aby dziewczyny do nas trafiły to pasowałoby aby Domi na pierwszej stronie dała linka i będziemy czekac na rozpakowane Mamy i ich dzidzie a moj mały jak zjadł około 9.30 to poźniej TŻtowi marudził i wypił tylko koperek, jak wróciłam od gina to jeszcze kwękał a poxniej usnol około 11 i śpią chłopaki trochę Grzesia męczy brzuszek - tylko nie wiem po czym - wczoraj zrobiłam potrawkę z kurczaka i marchewkę mnie Grześ śpi od 1,5 do 4 godzin Karenina co to Śpiąca Owieczka - bo chyba nie jestem w temacie już wiem Kareninko - ale cena makabryczna, u nas dobrze małemu się śpi przy bachu
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2009-11-02 o 13:42 |
|
|
|
#1736 |
|
Raczkowanie
|
Czesc kobietki
przepraszam ze wejde na inny temat,ale moze ktoras tez jest w podobnej sytuacji...Jest to prawda ze od 1 stycznia 2009roku przepisy ulegly zmianie co do swiadczen rechabilitacyjnych po uplywie (128dni)ktore trzeba bylo zaniesc do Zusu aby moc dalej pobierac chorobowe..Teraz niby nie trzeba bo czas trwania to 270dni na zwolnieniu (cala ciaza.).Pytam bo ja od 5 tyg jestem na zwolnieniu i tak czytam sobie...a tak wogole to przeszly mi twardnienia brzuszka..biore magnez i scopolan i duzo odpoczywa Dzis zaczynam 33tydzien )
|
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie ja moge zalozyc watke na Odchowalni jak najbardziej
tylko wymyslcie, prosze tytul...ale z drugiej strony nie wiem czy w podpisie mi sie zmiesci drugi link do listy, bo juz teraz mam czasem przeładowanie grafiką, wiec moze byc problem ![]() Ja sobie odpoczywam, umyłam głowe, jem tylko a przedtem drzemalam. Czekam na Tz, poniewaz ma po pracy przyjsc po dowod moj i na poczcie odebrac te posciel z allegro i przescieradlo
|
|
|
|
#1738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
|
#1739 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1740 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sens życia takoż )Cytat:
Cytat:
![]() Agusia, GRATULUJĘ SYNECZKA!!!!!!! Domi, przykro mi z powodu bakterii, wredne małpy ![]() Ale to, że ten lekarz ci nie zbadał na posiew... mimo, że mówiłaś mu że coś jest nie tak, to ja bym go ![]() Kachula cos milczy - ciekawe co tam jej powiedzieli... Dziewczyny, cudne te wasze dzieciaczki. A normalnie zdjęcie obu synków Malinki mnie rozwaliło!!! Karenina, a parę dni temu śnił mi się twój synek ))
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

: mad:
mam jakas bakterie i posiedze tu troche 

Wszystko będzie dobrze. A pomimo tego, że musisz leżeć w szpitalu, to przynajmniej uda im się szybko wypędzić babola, więc głowa do góry 

.Powoli ogarnia mnie strach,choć staram się nie paniować.

ALe ja sama po sobie wiem że wcale nie musi być tak jak Nas straszą. 
Nie zapeszaj 

,ale juz nie długo Cie wypuszczą
- wczoraj zrobiłam potrawkę z kurczaka i marchewkę ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)