Aparaty ortodontyczne cz. VII :) - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-01, 21:43   #3751
mclilu
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

Cytat:
Napisane przez Yukiri Pokaż wiadomość
Słuszna uwaga
Ale tak na serio to ciągle się zastanawiam jakie wybrać, jakby te gumki były już na zawsze :P A przecież co dwa miesiące będą zmieniane...
Poczekam do 13 listopada, a jak już będę miała aparat to postaram się zrobić zdjęcie i wam pokazać
Proponuje w kolorze czerwonego wina - wyglądają super! ja takie nosze na dole już od dłuzszego czasu! A na górze mniej rzucające się w oczy - perłowe!
Zielone średnio mi sie podobają!

Cytat:
PS. Moja ortodontka nie daje szczoteczki do zębów ani wyciorka, muszę sobie sama kupić. Czy szczoteczkę do aparatu można dostać tylko w aptece? I czemu ona musi kosztować aż 12 złotych?! A wyciorek ile może kosztować?
Rossman bedzie najlepszym rozwiązaniem

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez surykata Pokaż wiadomość
na swieta postanowilam sciagnac wasz pomysl i zalozyc sobie czerwono - zielone jak choinka z czerwonymi bombkami

jeszcze nie zapomnijcie dziewczyny pomieszac ich z tymi świecącymi w ciemnościach

Cytat:
a nie wiecie czy mozna noszac aparat plukac buzie listerine, bo brakuje mi tego uczucia wypalenia w buzi tylko zeby mi sie zamki nie poodklejaly
Nawet wskazane jest używanie płynów przy aparacie!
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 22:11   #3752
Starlett
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez liliyth Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Tak jestem z Krakowa. Z tego co się orientowałam dr Motyl przyjmuje w paru miejscach. Chciałam się rozglądnąć, które ewentualnie byłoby najkorzystniejsze.
Ja po prostu wybrałam ten gabinet, do którego mam najkrótszy dojazd

agatam2211 hej dziewczynki w paitek moja ort zdjeła mi expander i powiedziała ze za miesiac załozy jakieś łaucuszki na siekacze hmm czytałam ze to chodzi o to zeby nie było przezw miedzy zebami moze mi ktos opisac jak to wyglada i czy boli albo wysłac jakas fotke pozdrawiam

Ja mam założone łańcuszki u mnie są to takie dwie połączone ze sobą gumeczki - takie jak te normalnie zakładane na zamki (białe albo przezroczyste) tylko że są zaczepiane na dwóch sąsiednich zębach ( np. dwójka z trójką) - w ten sposób zęby są jakby ściągane do siebie i szpary między nimi się zmniejszają. Jeśli chodzi o ból, to jest on typowy - taki jak dla przesuwających się zębów, a w niczym innym to nie przeszkadza - trzeba tylko bardziej uważać, żeby te gumki się nie przebarwiły, bo są dość mocno widoczne i żólte wyglądają bardzo brzydko. Niedługo postaram się wrzucić zdjęcia

Edytowane przez Starlett
Czas edycji: 2009-11-01 o 22:22
Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 06:40   #3753
Szynszyla81
Raczkowanie

Cytat:
Poczekam do 13 listopada, a jak już będę miała aparat to postaram się zrobić zdjęcie i wam pokazać
Zakładasz aparat 13 w piątek? Odważna jesteś
Ja też miałam wtedy założyć dół ale wybrałam poniedziałek....tak na wszelki wypadek...odpukać i te sprawy
Szynszyla81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 07:06   #3754
88Ekaterina88
Zakorzenienie

dopisane

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 07:51   #3755
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
nie dziwię się że nie zauważyłaś, bo ząbki mam opiłowane minimalnie. orto powiedziała, że za jakiś czas znowu może mi opiłować, ale narazie przyzwyczajam się do tego stanu
milutek, gdybyś tylko wiedziała jak ja rozkminiałam tą zmianę... Zamiast pomyśleć o tym, że można piłować zęby to ja zastanawiałam się jak to możliwe, że te Twoje dwójeczki "wyszły" z dziąsła i się opuściły

Ciekawa jestem, czy mnie też orto będzie piłować, kły chociażby?

Cytat:
no wlasnie mialam pytac czy wam tez tak sie robi osad na zebach, ja nosze miesiac zloma a juz mam takie zolte jak nigdy nie mialam! od kilku lat uzywalam praktycznie caly czas past wybielajacych a teraz orto mi kazala uzywac zwyklych zeby nie bylo sladow po zamkach, wiec nie wiem nie chce miec takich zołtych
a co do szcoteczki to tez mi kazala uzywac zwyklej i tak robie
surykata, ja też myślałam, że przez miesiąc to raczej nie ma prawa nic się osadzać, tym bardziej patrząc na częstotliwość mycia zębów, a tu dupa. Ja używam pasty wybielającej (Colgate, Blend-a-med), a mimo wszystko osad się robi

Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość
Nawet wskazane jest używanie płynów przy aparacie!
To jak już temat został poruszony to ja mam pytanko. Na TVN Style oglądałam program o higienie jamy ustnej i pani stomatolog wypowiadała się, że płynu do płukania nie powinno stosować się po myciu zębów, tylko tak z doskoku, bo w przeciwnym razie nie działa ani pasta do zębów, ani płyn. Prawda to?
Ja akurat myję zęby po każdym jedzeniu, a jem co 2-3 godziny jak jestem w domu i za bardzo nie mam możliwości na regularne używanie płynu jeżeli nie mogę płukać po myciu zębów...

I jeszcze jedno: Wam też się osadza piana na druciku po płukaniu ust? Ja mam Elmexa pomarańczowego i do szału mnie to doprowadza bo wyglądam jakbym wściekliznę miała

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
dopisane
Mogę jeszcze raz ładnie poprosić o zmianę moich danych w liście aparatek?
Laity -> P -> góra 19.09.2009 -> aparat kryształowy -> dół 27.10.2009 -> aparat metalowy -> nadal trwa (1,5 roku) - Łódź

Laity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 07:55   #3756
88Ekaterina88
Zakorzenienie

sie przypomniało co nie ?

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-11-02, 08:02   #3757
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Laity Pokaż wiadomość
milutek, gdybyś tylko wiedziała jak ja rozkminiałam tą zmianę... Zamiast pomyśleć o tym, że można piłować zęby to ja zastanawiałam się jak to możliwe, że te Twoje dwójeczki "wyszły" z dziąsła i się opuściły

Ciekawa jestem, czy mnie też orto będzie piłować, kły chociażby?
ale cieszę się, że wiedziałaś gdzie szukać, byłaś bardzo blisko, czyli mała różnica jest a wyciąganie zębów z dziąseł też się praktykuje, ale pewnie nie we wszystkich przypadkach można.
Kiedy masz następną wizytę? (ja 3 grudnia )

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-02, 08:44   #3758
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
I jeszcze jedno: Wam też się osadza piana na druciku po płukaniu ust? Ja mam Elmexa pomarańczowego i do szału mnie to doprowadza bo wyglądam jakbym wściekliznę miała
ee!! ja tez tak mam po elmexie!! takie mi się obleśne nitki ciągną!! wyjaśnienia są trzy:
-albo to normalne i zaraz nam potwierdzą
-albo to elmex paskudny
-albo dwie mamy wściekliznę

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 08:52   #3759
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
ale cieszę się, że wiedziałaś gdzie szukać, byłaś bardzo blisko, czyli mała różnica jest a wyciąganie zębów z dziąseł też się praktykuje, ale pewnie nie we wszystkich przypadkach można.
Kiedy masz następną wizytę? (ja 3 grudnia )
Jest różnica A piłowanie zdrowych zębów nie boli? Przecież ściera się od spodu to całe szkliwo...
Ja mam wizytę 2 grudnia także praktycznie w tym samym czasie. Caaały miesiąc przed nami

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
ee!! ja tez tak mam po elmexie!! takie mi się obleśne nitki ciągną!! wyjaśnienia są trzy:
-albo to elmex paskudny

W takim razie czekamy na odpowiedzi innych użytkowniczek płynu do płukania (mam cichą nadzieję, że to tylko Elmex coś takiego zostawia)
A te nitki są faktycznie obleśne

Edytowane przez Laity
Czas edycji: 2009-11-02 o 08:53
Stary 2009-11-02, 09:26   #3760
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Napisane przez kar0link4 Pokaż wiadomość
Chciałam dodać zdjęcia ząbków po ostatniej wizycie, ale niestety nie mam przy sobie kabla od telefonu i nie mam jak przegrać zdjęć na kompa Dodaję za to moje zdjęcia Nie są one najnowsze i w sumie bez widocznego aparatu, ale jedne z moich ulubionych
Śliczna z Ciebie dziewczyna!
I kto by pomysłał, że takie ładne dziewczyny zakładają aparat

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 09:53   #3761
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
-albo to elmex paskudny
hehe ja mam to samo, także to jakaś epidemia wścieklizny a nitki palcami sobie zdejmuję

Cytat:
Jest różnica A piłowanie zdrowych zębów nie boli? Przecież ściera się od spodu to całe szkliwo...
Ja mam wizytę 2 grudnia także praktycznie w tym samym czasie. Caaały miesiąc przed nami

W takim razie czekamy na odpowiedzi innych użytkowniczek płynu do płukania (mam cichą nadzieję, że to tylko Elmex coś takiego zostawia)
od spodu mnie w ogóle nie bolało, ale jeden ząb miałam trochę też z boku piłowany i przechodziły mnie nieprzyjemne prądy brrr. ale byłam twarda! a piłowała mi tym wiertełkiem, co zazwyczaj się boruje, zajęło to z 5 minut. no to wizytę mamy w podobnym czasie
Stary 2009-11-02, 11:01   #3762
AMLA8
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
jak wyglada przeklejanie tak samo jak naklejanie orto odkleja zamek, czysci zęba z kleju, potem znowu cała zabawa z nakładanie róznych płynów, podkładów i kleju na zeba i przyklejenie zamka ot cała histria ściaganie wyglada tak samo, ściaga sie zamki i pierscienie, czyscy sie z kleju zęby, i robi wyciski na retencje
Droga 88Ekaterina88,
dziękuję za odpowiedź. Dopytam się jeszcze o szczegół jeden, który tak naprawdę mi nie daje spokoju. Czy jak Ortodonta odklejał Ci zamek z zęba to rozpuszczał czymś klej, czy na siłę odrywał od kleju i zęba, a następnie wiertłem spiłowywał klej, by potem "odmacerwać" i na nowo przykleić i laserem wysuszyć klej?

Pozdrawiam,
AMLA
AMLA8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 11:05   #3763
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AMLA8 Pokaż wiadomość
Droga 88Ekaterina88,
dziękuję za odpowiedź. Dopytam się jeszcze o szczegół jeden, który tak naprawdę mi nie daje spokoju. Czy jak Ortodonta odklejał Ci zamek z zęba to rozpuszczał czymś klej, czy na siłę odrywał od kleju i zęba, a następnie wiertłem spiłowywał klej, by potem "odmacerwać" i na nowo przykleić i laserem wysuszyć klej?

Pozdrawiam,
AMLA
tu nie ma nic na siłę. bierze te swoje cąrzki czy jak to sie nazywa, łapie zamek i udkleja nic nie boli, nic na siłę. moze sie to wydawac dziwne ale zamki szybko odchodzą. potem bierze te wiertełko i piłuje klej zeby nic nie zostało i nakłada te swoje utrwalacze, i inne kleje i nakleja jeszcze raz zamek. tu nic sie nie rozpuszcza bo i nie ma takiej potrzeby

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-11-02, 11:37   #3764
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
Śliczna z Ciebie dziewczyna!
I kto by pomysłał, że takie ładne dziewczyny zakładają aparat
Eee tam, zaraz śliczna W każdym razie bardzo mi miło, dziękuję

Czasami potrzeba odrobiny szaleństwa, by postawić kolejny krok.

Nieustanna marzycielka.!
kar0link4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 12:05   #3765
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

to skoro tak to jutro ide po plyn do plukania... zębow beda mieciutkie jak kaczuszka ta moja orto to nic mi nie mowi, teraz ide z pytaniami spisanymi na kartce i nie otwieram dzioba dopoki mi nie odpowie na wszystkie
a dzis kupilam paste czerwona elmex, bo sie boje ze bede miala zeby proste ale za to z prochnica, ooo
surykata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 12:07   #3766
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
to skoro tak to jutro ide po plyn do plukania... zębow beda mieciutkie jak kaczuszka ta moja orto to nic mi nie mowi, teraz ide z pytaniami spisanymi na kartce i nie otwieram dzioba dopoki mi nie odpowie na wszystkie
a dzis kupilam paste czerwona elmex, bo sie boje ze bede miala zeby proste ale za to z prochnica, ooo
mi orto dała probki past parodontax jedną była normalna wybielająca jakaś to spoko, dobrza była ale jak sie skończyła to siegłam po ta zwykłą parodontax i omało sie nie porzygałam nie wiem jak mozna tym myc zęby masakra jakaś

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-11-02, 14:01   #3767
Vivelith
Zadomowienie

Dziewczyny,
jak długo nosiłyście hyrax,
o ile oczywiście nosiłyście ?
Czytałam, że niektóre zaledwie 1-2 miesiące,
a inne pół roku dla utrwalenia efektu.
Perspektywa sześciu miesięcy trochę mnie przeraża
Od czego to zależy ? Od tego, jak szybko rozszerza się szczęka ( ilntensywności rozkręcania śruby) czy od ortodonty ? Czy jedno i drugie ?
Stary 2009-11-02, 15:07   #3768
Flava
Przyczajenie

GG do Flava Send a message via Skype™ to Flava

Cześć. Jestem nowa. Ja również mam zakładany aparat stały, a dokładniej 16-tego - gumki, a dwa dni później całą resztę.
Niedawno miałam wyrywane dwie czwórki, bo niestety za wąska szczęka i kły z jedynkami mi wystają.
Czy się boję? Nie, raczej nie. Można powiedzieć, że w ogóle się tym nie przejmuję ; >
Flava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 15:34   #3769
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
To jak już temat został poruszony to ja mam pytanko. Na TVN Style oglądałam program o higienie jamy ustnej i pani stomatolog wypowiadała się, że płynu do płukania nie powinno stosować się po myciu zębów, tylko tak z doskoku, bo w przeciwnym razie nie działa ani pasta do zębów, ani płyn. Prawda to?
Ja akurat myję zęby po każdym jedzeniu, a jem co 2-3 godziny jak jestem w domu i za bardzo nie mam możliwości na regularne używanie płynu jeżeli nie mogę płukać po myciu zębów...
Wszystko zależy od płynu np. listerine używa się po myciu zębów, denivit przed myciem. Płukanie z doskoku jest dobrą alternatywą jak nie ma możliwości normalnego wyszorowania zęboli.
Ale co do piany to u siebie nie zauważyłam Używam listerine więc może ten się nie pieni tak jak elmex!
In my time of need

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-02, 15:48   #3770
gabryssiaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja też tak mam!
stosuję go od początku noszenia aparatu
i zauważyłam tą pianę, ale niteczek nie
że niby ślina się ciągnie xD?
ja to odbieram (gdy widzę tą pianę między aparatem) pozytywnie ;p
bo widzę, że to się nie spłukało, tylko jest na zębach i chroni je
nie wiem czemu tak
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 16:16   #3771
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe ja mam to samo, także to jakaś epidemia wścieklizny a nitki palcami sobie zdejmuję

od spodu mnie w ogóle nie bolało, ale jeden ząb miałam trochę też z boku piłowany i przechodziły mnie nieprzyjemne prądy brrr. ale byłam twarda! a piłowała mi tym wiertełkiem, co zazwyczaj się boruje, zajęło to z 5 minut. no to wizytę mamy w podobnym czasie
O, to w takim razie nie będę się prosiła o to piłowanie jakoś szczególnie

Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość
Wszystko zależy od płynu np. listerine używa się po myciu zębów, denivit przed myciem. Płukanie z doskoku jest dobrą alternatywą jak nie ma możliwości normalnego wyszorowania zęboli.
Ale co do piany to u siebie nie zauważyłam Używam listerine więc może ten się nie pieni tak jak elmex!
mclilu, a który konkretnie masz ten płyn? Bo skoro tak to wymęczę jakoś tego Elmexa i się przerzucę na Listerine...

Cytat:
Napisane przez gabryssiaa Pokaż wiadomość
ja też tak mam!
stosuję go od początku noszenia aparatu
i zauważyłam tą pianę, ale niteczek nie
że niby ślina się ciągnie xD?
ja to odbieram (gdy widzę tą pianę między aparatem) pozytywnie ;p
bo widzę, że to się nie spłukało, tylko jest na zębach i chroni je
nie wiem czemu tak
To jest taka piana, a jak się to pociągnie to się taka nitka z tego robi. Fu w każdym razie Mnie to niestety nie cieszy bo czuję się jakbym się okrutnie śliniła

Stary 2009-11-02, 16:53   #3772
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
mclilu, a który konkretnie masz ten płyn? Bo skoro tak to wymęczę jakoś tego Elmexa i się przerzucę na Listerine...
Listerine Stay White
Mój ulubiony
Jest naprawdę mocny więc ostrzegam bo niektórzy tego nie lubią i skarżą się że wypala gębę

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
Mclilu, ja chce Twoj stary avatar!Zawsze mi sie wydawalo, ze pasuje do Ciebie idealnie
Specjalnie dla Ciebie
Masz rację ta laseczka do mnie nie pasowała
In my time of need
Stary 2009-11-02, 16:56   #3773
rozgwiazda
Rozeznanie

ja nadal mam jeszcze Listerine taki zielony i mi wypala buzię!! muszę tyćkę używać bo oczy mi na wierzch wyłażą!
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 17:11   #3774
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

ja uwielbiam listerine! niebieskie stay white jest moim faworytem, w czasie gulgania w buzi oczy mi łzawią i wychodzą na wierzch ale to jest fajne uczucie jak dla mnie
surykata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 17:44   #3775
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Dodaję fotki ząbków

Nieustanna marzycielka.!
Stary 2009-11-02, 17:57   #3776
Popstar
Raczkowanie

^ Ojej, jakie śliczne! Idealne masz te łuki ^^. A jak wyglądały przed leczeniem ząbki, jeśli można wiedzieć ?
Popstar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 18:39   #3777
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Zamieszczam fotki sprzed założenia aparatu, specjalnie dla Popstar

Nieustanna marzycielka.!
Stary 2009-11-02, 18:49   #3778
Agnesik_
Raczkowanie

Kurde..naprawdę niezła różnica...a miałaś jakieś rozszerzanie czy coś?
Agnesik_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 19:22   #3779
skorpio84
Raczkowanie

GG do skorpio84

kar0link4 ale masz piękne ząbki! Normalnie cudo....

A w ogóle to dziękuję dziewczyny za namiary na stomatologa w Krk, na pewno skorzystam !

PM 7-5-2011

Edytowane przez skorpio84
Czas edycji: 2009-11-02 o 19:26
skorpio84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 19:59   #3780
plaisanterie
Raczkowanie

Cześć Jak widać,jestem nową użytkowniczką,ale już od dłuższego czasu czytam ten wątek i postanowiłam założyć konto,żeby poprosić o pomoc.
Niedługo kończę leczenie aparatem ruchomym,który mam już dobrych paare lat,ale niestety mój uśmiech pozostawia wiele do życzenia. Ortodontka powiedziała mi,żebym się zastanowiła,czy chcę stały aparat,czy wolę sztucznego ząbka. Sytuacja przedstawia się następująco: (Dół jest ok,więc nie będę o nim pisać). Góra jest okropna. 1 mam normalne i ładne,ale dwójki i trójki to odrębna historia. 2 prawa wyrosła,,ale jest tak malutka,że ledwie widoczna i po prostu ginie przy mojej jedynce. 3 prawa jest ok,ale można by ją było troszkę obrócić (chyba,że ja wymyślam) potem mam przerwę i reszta zębów jest ok. 2 lewej nie mam w ogóle,bo mi nie wyrosła i zamiast niej mam 3, czyli przy lewej 1 mam lewą 3.( Aparat ruchomy mam z powodu tej nieszczęsnej 3l,która była na miejscu dwójki i w dodatku daleko w tyle i aparat miał mi ją wysunąć i przysunać do jedynki. ) Potem mam dziurę,bo nie mam tam w ogóle zęba no i reszta zębów jest ok.
Zastanawiam się,co mam zrobić z tą dziurą po zębie- mogę sobie założyć aparat i przyciągnąć pozostałe zęby,żeby nie było dziury lub wstawić sztucznego ząbka. Wolę aparat,ale nie wiem,co będzie dla mnie lepsze. I pojawia się kolejne pytanie,co do tej mojej mini prawej dwójki. Czy dałoby się ją jakoś "zmienić","powiększyć "? No i mam jeszcze taki odstęp między 3 prawą i 4 prawą. Ortodontka powiedziała mi,że muszę się namyślić i w lutym,jak będziemy kończyć moje dotychczasowe leczenie,to mam jej powiedzieć,jak się sprawy mają. Od czasu,gdy się dowiedziałam,że mam się namyślić,to cały czas się nad tym zastanawiam. Wiem,że muszę się skonsultować jeszcze z dentystką,ale do czasu wizyty,chciałabym poznać Wasze zdanie Mogę na Was liczyć? Przepraszam,że tak chaotycznie to napisałam i wiem,że możecie mieć problemy z wyobrażeniem sobie tego mojego uzębienia,ale nie zrobiłam sobie jeszcze zdjęć zębów. Obiecuję,że jak tylko będę je mieć na komputerze,to je tu zamieszczę.
Z góry dziękuję P.S. Mam 15 lat.
plaisanterie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości