![]() |
#1261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rasowy=Rodowodowy
Poza tym Pandziu, czy to nie Ty czasem polecałaś wujkowi pieska uśpić? Już przez sam ten fakt nie masz prawa moralnego krytykować BullPassion. Ona zrobiła wszystko, żeby nie dopuścić do tragedii, i żeby psa uratować. Ty jedyne co potrafiłaś to powiedzieć uśpić i olać temat. I teraz jeszcze innych moralizujesz
![]() ![]()
![]() |
#1262 |
Rozeznanie
|
Vretka, tak jak moje przedmówczynie uważam, że wielokrotnie było tu i nie tylko na tym wątku (na shih tzu i yorkach bodajże też) podkreślane, że rodowód to gwarancja przede wszystkim pochodzenia zwierzęcia i przynalezności do danej rasy. Kilkanaście razy było również pisane, że z zarejestrowanych hodowli nalezy wybrać te, które wydają się nam najlepsze i poprzez elminacje zawężać swój wybór do tej najlepszej, co do której mamy pewność, że nie robi przekrętów i dba o swoje zwierzęta (również zapewniając im konieczną opiekę medyczną). Nie czarujmy się, że Ty dokładnie sprawdziłaś hodowle interesującej Cię rasy, bo sprawdziłaś tylko to, co jest napisane w internecie i nie zajęło Ci to zbyt wiele czasu. Czy kilka godzin to dużo żeby wszystkiego się dowiedzieć i uznać, że hodowla jest dobra ? Chyba nie. Warto zadzwonić do kilku hodowli, pojechać do nich, znaleźć forum danej rasy i poczytać. W końcu wybieramy przyjaciela na kilkanaście lat, więc kilka dni poszukiwań to nie jest zbyt wiele. Ciesze się, że sama napisałaś, że przyznajesz się do niedopatrzenia i Twoja historia na pewno da do myślenia innym.
Pandziu, a co to za szczeniaki na zdjęciach? Przecież pisałaś gdzieś , że psów nie rozmnażasz. Jak do tej pory głosiłaś swoją "miłość" i pasję do hodowania kotów, czemu wziełaś się za psy ? Wiesz, że przyczyniasz się do tego, że psy w typie zapełniają schroniska ? Brawo miłośniczko zwierząt, oby tak dalej. Już teraz wiem, czemu nie kupiłabyś suki, która nie nadaje się do hodowli. Nie byłaby Ci po prostu przydatna. Canario, wiesz, czemu Pandzia nie rozmnaża swojej suni yorka? Bo ta jeszcze nie miała pierwszej cieczki ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- A i wciąż czekamy na plan hodowlany i wyniki badań piesków... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1263 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() widzisz Pandzia roznimy sie tym ze jak piszesz ja wzielam brudnego ,,kundla'' jak go nazwalas w pelni swiadomie,zaplacilam w sumie nawet za to zeby mu pomóc i odkupilam go z pseudohodowli i tu mój błąd bo dalam zarobic zwieszając tym samym popyt,i jestem tego w pelni swiadoma,tylko ze ja nie mialam serca go tam oddac z powrotem ,a ty myslisz tylko o pieniazkach i dla tego to ci sie wydaje takie dziwne,bo przeciez jak mozna na zwierzetach stracic - to przeciez dobry towar do zarobku,na nich sie zarabia a nie traci .... ten kundel byl dla nas wielkim szczesciem ,bardzo go pokochalismy idla tego jestem anty pseudo i nigdy ale to przenigdy juz tak nie zrobie,choc wykupilabym je wsyztskie z tych okrutnych rąk,ale tym samym robiąc miejsce dla nastepnych...zarowno piesek tez na tym ucierpial bo przechodzi z domu do domu,ale wiele z jego braci iprzodkow nie mają takiego szcescia albo są usypiani albo błąkają sie po schroniskach,ludzie kupują je a widzac ze nie są takie jak sobie wymarzyli nie zadając sobie trudu poprostu szybko sie pozbywają,wiec ty mi nie wpieraj jaka to ja jestem okrutna ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- że już nie wspomne ze na codzien szukam domu dla psów ze schronisk ,wyrzuconych jak smiecie na ulice ,ciezko rannych i chorych wiec nie dziw sie mojej postawie co do twojej osoby ! i napisalm tam mi jeszcze ze kupilismy bo za pare groszy mniej otoz ja ci pisze ze mozemy miec w kazdej chwili za darmo bo mój mąż ma w rodzinie hodowle(bisurman ,polecam wspaniała hodowla a hodowczyni kobieta o wielkim sercu która cale zycie posiwecila psom)takze znowu nie trafilas..pozatym stac by mnie bylo kupic nawet i u obcych ( tak wlasnie zrobimy bo czekamy na psa z hodowli - bull - gang) bo ciezko pracujemy na pieniazki a nie idziemy na latwizne hurtowo rozmnazając biedne zwierzeta... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1264 |
Rozeznanie
|
Pandzia za to jest miłosierna jak nie wiem co: bez diagnozy lekarskiej, bez pomocy behawiorysty psa chciała poczęstować morbitalem....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1265 |
Wtajemniczenie
|
Pandzia rozumiem, że płacisz podatek
ryczałt za swoją "chodofle" ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1266 |
Rozeznanie
|
Sunshine, co Ty Pandzia przecież nic nie zarabia na tych swoich biednych zwierzętach. Przecież pisała, że ona pieniędzy z tego nie widzi, więc od czego ma podatek odprowadzać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1267 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o plan hodowlany, to ja nigdy tutaj ani na innych wątkach nie napisałam że planuje kontynuować hodowle. Młodego kocura wykastrowałam, starszy ma 9 lat nie zostawiam kotek do hodowli, suczki skończą teraz 3 lata tutaj nie musze się obawiać nie mam reproduktorów w domu i tylko dalsze moje przemyślenia pozwolą mi podjąć odpowiednie kroki. Jak do tej pory suczki miały po jednym miocie nie przy pierwszej cieczce jak sugeruje gunia23. ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
Z litości?-przecież póżniej oddać go było zapewne jeszcze trudniej. A skoro piszesz że ja nie wiem nic o twojej walce z pseudohodowlami to powiedz mi czy zrobiłaś coś żeby facet za to odpowiedział? Czy masz odwage tylko krzyczeć na mnie? Nie piszę tu o wzięciu 150 psów pod swój dach ale może warto by coś zrobić choćby po to żeby inni nie zostali oszukani albo nie narażali swojego życia i życia swoich dzieci. Naskakujesz na mnie ale ja powołując kilka wyniunianych shitków czy persiaków na świat nie jeste takim zagrożeniem jak ów facet o którym piszesz. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1268 |
Rozeznanie
|
Pandzia, a czy mam przekleić Ci poprzednie Twoje posty z innych watków, które zaprzeczają temu co teraz usilnie próbujesz nam wcisnąć? Gdzie indziej piszesz, że rozmnażasz koty, a psy masz tylko do towarzystwa... To po co suczki miały te szczeniaki ?
![]() "Ciekawe gunia23 czy jakbyś wiedziała że skończy się to kalectwem dla tego chłopca nie sugerowałabyś tego samego, i pamiętaj że to było nie w tych czasach, ale w takich gdzie w schroniskach w ramach oszczędności na środkach usypiających waliło się obuchem w łep i do piachu." Pandzia, a czemu Ty, nie będąca ani weterynarzem, ani behawiorystą uzurpujesz sobie prawo do wydawania takich radykalnych opinii ? Masz chyba zbyt duże mneimanie o sobie, wpychając się między kompetencje innych ludzi. Ludzi, którzy zanim zdobyli w/w zawody musieli albo uczyć się latami i zdobywać doświadczenie obcując z różnymi problematycznymi psami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1269 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=gunia 23;15047655]Pandzia, a czy mam przekleić Ci poprzednie Twoje posty z innych watków, które zaprzeczają temu co teraz usilnie próbujesz nam wcisnąć? Gdzie indziej piszesz, że rozmnażasz koty, a psy masz tylko do towarzystwa... To po co suczki miały te szczeniaki ?
![]() "Ciekawe gunia23 czy jakbyś wiedziała że skończy się to kalectwem dla tego chłopca nie sugerowałabyś tego samego, i pamiętaj że to było nie w tych czasach, ale w takich gdzie w schroniskach w ramach oszczędności na środkach usypiających waliło się obuchem w łep i do piachu." Pandzia, a czemu Ty, nie będąca ani weterynarzem, ani behawiorystą uzurpujesz sobie prawo do wydawania takich radykalnych opinii ? Masz chyba zbyt duże mneimanie o sobie, wpychając się między kompetencje innych ludzi. Ludzi, którzy zanim zdobyli w/w zawody musieli albo uczyć się latami i zdobywać doświadczenie obcując z różnymi problematycznymi psami.[/QUOTE Wysterylizowałam kotke która w dzień po tym mi zeszła (krwotok wewnętrzny), i nie zdecyduje się więcej na sterylke. Chyba nie musze Ci pisać czym różni się kastracja od sterylki nie? Wykastrowałam młodszego, kocura bo kastracja nie jest tak inwazyjnym zabiegiem jak sterylka, a i tak nie wiem czy dobrze zrobiłam bo pomimo diety weterynaryjnej co jakiś czas nam się zatyka (narkoza i cewnikowanie). Od dwudziestu lat jestem posiadaczką persów a hodowle miałam około 10 lat. Pieski pokryłam bo miałam wielu chętnych wśród znajomych - sprawdzone dobre domy, ludzie ufają mi bo mają koty odemnie i napewno nie trafią do schroniska , wrazie czego zawsze oferuje pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czy cos zrobilam - zrobilam,mój tesc jest komendantem policji i sprawa jest zgloszona (nie policji ale przy pomocy jako ze my zwykli smiertelnicy przecietniacy nie wiele mozemy)ale wtajemniczac nie moge na ogolnym bo to nie stosowne rzucac nazwiskami i numerami spraw,ale na priv bardzo prosze. pisalas cos o agresywnym psie i dziecku,wiesz kolejna nowa historia,matko ile ty ich masz w zanadzu ,sypiesz nimi jak asami z rękawa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1271 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ludzie przychodzą do ciebie bo wyprodukujesz im co chcą i kiedy chcą,mówisz - masz ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1272 |
Zakorzenienie
|
A czy nie zostaną rozmnożone dalej? A czy masz pewność, że ich dzieci nie trafią do schroniska? Jak będą traktowane?
Rozród według mnie powinien być ściśle kontrolowany i mieć na celu coś więcej, niż tylko zarobek... Wiesz jakby to wyglądało, jakby kwestię hodowli zwierząt powierzać takim osobom jak Ty? Prędzej czy później rasy by po prostu zniknęły a zostałyby same kundelki. I tak już część ras jest mocno zepsuta dzięki działalnościom pseudohodowli. Nie mówiąc już o tym, że do ludzi trafiają psy totalnie niedobrane pod względem predyspozycji i możliwości danej rodziny. Ot chociażby przykład labradorów, z których zrobiono pieski rodzinne, czy husky trzymanych w blokach i wychodzących na 5 minutowe spacerki dookoła bloku. Zapewne ludzie je bardzo kochają i o nich dbają, ale nie wiedzą, jaką krzywdę wyrządzają zwierzakowi, bo przecież pseuduch im nie powie, co psu trzeba zapewnić. Byle by tylko sprzedać i mieć problem z głowy a kase w kieszeni ![]()
![]() |
#1273 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
-Pandzia czy jest jakaś sytuacja której ty w życiu nie miałaś? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1274 |
Zakorzenienie
|
pandziu, hodujesz od 10 lat i nawet nie potrafisz przedstawić planu hodowlanego, zasłaniając się tym, że "hodować dalej nie będziesz" (już to widzę...). Nawet jeśli nie, to wcześniej ten plan powinnaś mieć i potrafić teraz pokazać wyniki swojej pracy hodowlanej.
To już dobitnie świadczy jaki z ciebie "hodofca" ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2009-11-02 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1275 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kastracja kocura nie jest tak inwazyjna bo klejnoty sa na wierzchu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam suczke rodowodową odkupioną od faceta który się nad nią znęcał bo była za mało agresywna po jej odejściu chcieliśmy pieska ze schroniska i tam natrafiliśmy na 5 letnią rotweilerke którą zaadoptowaliśmy suka nie była agresywna nigdy nie zaatakowała nikogo, ale w obyciu z małymi dziećmi dawała wyrażne sygnały niezadowolenia ( marszyła fafle i jeżyła sierść) nauczyliśmy synka obchodzenia się z nią, a jak odwiedzali nas znajomi z dziećmi zamykaliśmy ją w odzielnym pokoju. Po jakimś czasie zaakceptowała syna ale niestety okazało się że ma raka(śliniawki) i przy operacji weterynarz powiedział że nie ma dla niej szans i zasugerował nie wybudzanie jej. Rotweilery to moja druga pasja ale nie martw się nie zajme się rozmnażaniem ich tak jak nie zajmowałam się rozmnażaniem tych dwóch suń. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1277 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2009-11-02 o 16:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1278 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
-W to ci akurat uwierzymy że wiele zwierząt miałaś bo przecież ty masz zamówienia na różnego rodzaju żyjące stworzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
agunia82 narazie tyle |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1280 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1281 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Pokryłam shitke i westke tego roku. Jakbyś czytała dokładniej nie było by niejasności ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
Dzieci nie podchodziły bez pytania bynajmniej takie małe, a na spacerach miała zawsze kaganiec. Tak wiem mówie o wspaniałej bardzo zrównowarzonej rasie rotweilery nie są mordercami jak się pewnie wielu wydaje!!!! Wszystko to było lepsze od oddania jej do schroniska . |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1282 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Oooo to super,widzę że to hodofla na wielką skale ,ile ty produkujesz tych zwiarząt ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1283 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1285 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Koty perskie colorpoint uzyskały swój kolor od kotów sjamskich i są uznane za odmiane barwną, egzotyki to też hybryda i można je krzyżować z persami wszystko pod kontrolą ![]() Edytowane przez pandzia76 Czas edycji: 2009-11-02 o 17:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1286 |
Rozeznanie
|
Pandzia76, wciąż czekam na odpowiedź : dlaczego uzurpujesz sobie prawo do wydawania wyroku na psa i wchodzisz w kompetencje behawiorysty i weterynarza ?
Jak można dopuścić suczkę bo znajomi chcą szczeniaczka ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dla mnie sprawdzony kochający dom to nie jest "bo ktoś tego chce" A hodowcy którzy narażają swoje zwierzaki ciążą porodem i odchowaniem szczeniąt, przecież to jest fizjologia , gunia 23 masz dzieci albo planujesz- bo może się nie narażaj. ![]() o badaniach których pisała winogronek nie słyszałam, ale ja też moge o czymś nie wiedzieć, zagłębiam się w temat. Matko Tobie się wiele rzeczy nie mieści w głowie, to samo możesz napisać każdemu hodowcy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1288 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rasy_kot%C3%B3w!!! mówi to 10 letni hodowca persów ![]() ![]() ![]() Cytat:
Są to badania na których między innymi powinien opierać się wybór dobrej hodowli. Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2009-11-02 o 18:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1289 |
Rozeznanie
|
Dalej czekam na odpowiedź na zadane pytanie z pierwszego akapitu.
"No a te zwierzeta w hodowlach to nie przyjaciele? ![]() Dla mnie sprawdzony kochający dom to nie jest "bo ktoś tego chce" A hodowcy którzy narażają swoje zwierzaki ciążą porodem i odchowaniem szczeniąt, przecież to jest fizjologia , gunia 23 masz dzieci albo planujesz- bo może się nie narażaj. ![]() o badaniach których pisała winogronek nie słyszałam, ale ja też moge o czymś nie wiedzieć, zagłębiam się w temat. Matko Tobie się wiele rzeczy nie mieści w głowie, to samo możesz napisać każdemu hodowcy" Dobre, legalne hodowle mają na celu ulepszenie rasy. To się wiąże z celowym, kontrolowanym rozmnażaniem by każde pokolenie było lepsze od wyselekcjonowanej pary rodzicielskiej , a Ty co miałaś na celu ? Powołując na świat szczenięta z założenia, że dobre domy są w zanadrzu jest idiotyzmem. Tym bardziej, że nie wiesz jakie geny przekazują suczki, a potomstwo mogło urodzić się marne i nie zgodne z oczekiwaniami, a w najgorszym przypadku chore. I proszę nie porównuj ciąży suki z ciążą ludzką, bo oprócz podobnej fizjologii ssaków mamy tu do czynienia z dwoma różnymi procesami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1290 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie też urodziła się koteczka która waży teraz zaledwie 1 kg takie rachityczne kociaki rodziły się po jednej kotce z imbredowego krycia dlatego ją wykluczyłam z hodowli, kurcze a mogłam się wziąść za mini persiaki.....a tak poważnie i tak miałam kompleksy że mój kocur przez swoją zwartą i krótką budowe był miejszy, ale sędziowie cmokali do niego i dostawał najwyższe noty to mnie pocieszało. Persy miniaturowe nie są uznane za rase więc nie popisuj się. Daj spokuj, kot to ma być kot a nie KARZEŁ. ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
NIE MA RASY MINI PERS TE KARŁY NIE SĄ UZNANE ZA RASE ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
Bo jeżeli nie to nie jestem odosobnionym przypadkiem. Edytowane przez pandzia76 Czas edycji: 2009-11-02 o 19:04 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.