Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-02, 18:47   #631
pysiamn
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Obżeram się orzeszkami w czekoladzie takimi dobrymi z biedronki
Ty łobuzico

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
ja już po wizycie,Ada nadal jest dziewczynka,waży juz 1560g i z pomiarów jest idealna na 30t3dni,czyli tak jak z okresu.dr sprawdzał czy nie ma rozszczepu warg(zajęczej wargi)i też ok,jeszcze sie nie obrociła i jak zwykłe rączki miała koło głowy i sie bawiła.pytałam gina czy jakby była wieksza to zmienia sie termin porodu,on powiedział ze nie,że odnośnie terminu to Itrymestr sie bierze pod uwage a teraz to poprostu by była wieksza-duuuża.no i nadal nie mam wyleczonego grzybka,już 4seria tabletek(globulek).a no i dostałam ostrzeżenie ze za duzo przytyłam-12,5kg!!!!!
to tyle z wizyty,bylismy dziś też wozki oglądać ale nic nowego,upatrzyliśmy za to ławostół i musimy jązamówić
mam 5stron do nadrobienia
Dla Ady
Fsjnie że wszystko OK

hihi mąż powiedzial, ze codzinnie przed spaniem będziem i robił masaże ...skoro lekarz zalecił

Będę miała codziennie SPA

Aaaaa i nasz wczorajszy brzycholek z Pysiolinką przed snem

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-02 o 18:49
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 18:54   #632
brzoskwinia82
Zadomowienie

mmm śliczny brzucholek Pysia
A mój małżonek wpadł, zjadł pizzę i pojechał dalej do pracy, pewnie wróci koło 22-23, ale przywiózł mi na pocieszenie czekoladę i już pół wszamałam...no nie mogłam się powstrzymać.

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 18:58   #633
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Co do pomalowanych pazurków to ja też słyszałam....ale ja miałam....
Wprawdzie rodziłam bez znieczulenia
Ale nikt mi na to uwagi nie zwracał
Moja znajoma przed porodem zafundowała sobie fryzjera, potem manicure i pedicure. No i co się okazało jak tylko przyjechała do szpitala - pierwsze co, to kazali jej zmyć paznokcie u rąk i nóg
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 19:15   #634
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Poszłam na pocztę i potem do Carrefoura kupić kilka jogurtów, śmietanę i takie pierdoły... No i nie mogłam wrócić... Tak mnie brzuch bolał i jakieś kłucia miałam w boku... Dokulałam się na szczęście... Mąż na mnie nakrzyczał, że do niego nie zadzwoniłam, bo by po mnie przyszedł... A co on by niby mi pomógł? Odwiedziłam kibelek i wzięłam sobie magnez i nospę... Przeszło... A malutka daje znaki...

Mmonnikka
gratuluję dziewczynki

filka2 dobrze, że wszystko ok

pysiamn śliczny brzucholek
Stary 2009-11-02, 19:15   #635
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
I przy okazji zarejestrować się do internisty, bo mnie gin ściga, że nie mam jeszcze konsultacji internistycznej (i stomatologicznej) w karcie ciąży
Mi lekarz nic nie mówi, a też nie mam tych konsultacji porobionych...
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 19:16   #636
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Ale podobno paznokci tylko kolorem nie można malować, bezbarwny można sobie nałożyć...

Edit: Mnie też nie kazał gin żadnych konsultacji robić... Najwyżej stomatologiczną mama mi podpisze
Stary 2009-11-02, 19:24   #637
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
ja już po wizycie,Ada nadal jest dziewczynka,waży juz 1560g i z pomiarów jest idealna na 30t3dni,czyli tak jak z okresu.dr sprawdzał czy nie ma rozszczepu warg(zajęczej wargi)i też ok,jeszcze sie nie obrociła i jak zwykłe rączki miała koło głowy i sie bawiła

Cytat:

hihi mąż powiedzial, ze codzinnie przed spaniem będziem i robił masaże ...skoro lekarz zalecił
Będę miała codziennie SPA
Mój to już się nauczył- rytuał wieczorny to masowanie stópek żonki kremikiem chłodzącym obowiązkowo
Śliczny brzusio o jeszcze masz swój pępuszek

Ja o żadnych konsultacjach stomatologicznych nie słyszałam Ale aż wstyd się przyznać przez całą ciąże nie odwiedziłam dentysty.
Myślałam prędzej o wizycie u okulisty

Jutro będzie chwila prawdy ile ważymy, kiedy wychodzimy... Oczywiście prosimy ślicznie z Adasiem o kciuki za jutrzejszą wizytę
Jutro lecę do szkoły, potem szybka kąpiel i na 19 do lekarza, więc zajrzę dopiero późnym wieczorkiem.
Spokojnej nocki
Stary 2009-11-02, 19:24   #638
youyou
Zakorzenienie

pysia - super brzuchalek

filka - ale duża babeczka z tej Ady, gratulacje

Ja właśnie wszamałam dwa talerze zupy - krem z dyni - pychota!
taki gęsty, doprawiony curry, mhmh , musze pochwalić mojego TŻ że naprawdę eksta gotuje

edit: a co do wagi to ważyłam się w weekend i mam jakieś +8kg!! koniec ze słodyczami...

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2009-11-02 o 19:26
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 19:24   #639
filka2
Zadomowienie

z tymi znieczuleniami w szpitalach to jest róznie,u nas w szpitalu nie podają.
pytałam dziś gina o położna która przychodzi do domu po porodzie i powiedział zeby popytać znajomych żeby mieć jakąś sprawdzona i trzeba zadzwonic do niej przed porodem że chcemy żeby przychodziła do nas.
patka z grzybem na ścianach walczyłam kilka lat(jesienią i zimA) mieszkając na wyspie,dookoła woda i non stop deszcze i tam prawie wszedzie był grzyb,ale my używalismy środków chemicznych, ktore starczały na kilka tyg, tam było tego duzo w sklepach.myślę że tu też jestcoś w sklepach ale nie wiem czy dla kobiet w ciąży nie jest szkodliwe.
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 19:36   #640
zebra666
Zakorzenienie

Pysia śliczny brzusio

Jakie te konsultacje trzeba mieć? Ja chodzę do dentysty ale nie myślałam, że muszę go poprosić żeby mi coś w karte ciąży wpisywał.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 19:36   #641
ula 87
Zadomowienie

pare godzin mnie nie było a tu 3 strony nadrabiania
nie wytrzymałam hałasu wierteł i pojechałam do koleżanki na herbatke do jej pracy , czyli do pizzerii nie miała wogule ruchu , więc podobało mi się i nawet długo siedziałam
zjadłam pół małej pizzy ( to naprawde mało ) i dostałam duzą pizzę na kolację do domu to sie nazywa koleżeństwo

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
witajcie

U nas dobrze

wczoraj tylko to swieto mnie troszke dobilo gdyz pomyslam o moich corkach ze poszalbym z nimi na groby jak by żyły...ehehe

ale taki los.......

Cytat:
Napisane przez Mmonnikka Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny

Długo tutaj nie zaglądałam i wątpię aby mogłam nadrobić. Ale ostatnio to dużo się działo w moim życiu. Po pierwszy ślub, potem podróż poślubna, następnie przeprowadzka a teraz powrót do pracy. Ale coraz gorzej mi się poruszać a tym bardziej siedzieć przez 8h za biurkiem więc planuję już iść na zwolnienie.

Widzę że u Was temat teraz karty ciąży i wypełnienia konsultacji internistycznych (też mam takie polecenie) no i temat krzywej cukrowej (też się w tym tygodniu na te badania wybieram).

Jeszcze tylko nadmienię że ostatnio USG wykazało płeć mojego bejbika. I wszystko wskazuję że będzie dziewczynka. Jak na razie imienia nie mamy teraz zaczeliśmy z mężem przeglądać różne imieniki i znaczenie imion.

Teraz zmykam się położyć bo właśnie wróciłam z pracy i nogi tradycyjnie napuchniete od siedzenia.
gartuluję córeczki
Cytat:
hey jestem

Neurolog powiedził że jak na razie z punktu neurologicznego jest OK.
Robiła mjakieś dziwne nawijmy to " ćwiczenia" badał gałki oczne, zrobił test na trzezwość musiałam z zamkniętymi oczami dotknąć noska itp....

Na razie powiedział...że by mi dać leki przeciw bolowe musiałnby zrobić diagnostyke, które wg niego na razie niejest konieczna....
Bóle opisane diagnozuje jako migrenowe wynikające z różnych napięć...m.in mięśniowych....

Zalecił relaks, odpoczynek, słuchanie muzyki relaksacyjnej...wyciszani e się...masaże zwłaszcza pleców i spiętego karku....

W silnych bólach APAP

Gdyby po rowiązaniu nie przeszło koniecznie mam przyjść ponownie...zrobimy diagnostykę...powiedział bym się nie martwiła z pewnością mi pomoże

Edit: co do dodatkowych konsultacji to ja na razie bylam kierowana do kardiologa i neurologa...

Ale w ksiażeczce ciąży u mnie nie ma żadnych rubryk na takie konsultacje. ...
Na końcu są dodatkowe uwagi ew. konsultacje ???

Na razie mi lekarz nic nie mówiła ;/

W pierwszej ciąży też czegoś takiego nie miałam ;/ ale może coś się zmieniło....
kurcze latasz non stop po lekarzach , miejmy nadzieję że pomogą

a masaży zazdroszczę , mój mąż czasami robi mi masaż , ale szczerze to nie wychodzi mu to
Cytat:
ja już po wizycie,Ada nadal jest dziewczynka,waży juz 1560g i z pomiarów jest idealna na 30t3dni,czyli tak jak z okresu.dr sprawdzał czy nie ma rozszczepu warg(zajęczej wargi)i też ok,jeszcze sie nie obrociła i jak zwykłe rączki miała koło głowy i sie bawiła.pytałam gina czy jakby była wieksza to zmienia sie termin porodu,on powiedział ze nie,że odnośnie terminu to Itrymestr sie bierze pod uwage a teraz to poprostu by była wieksza-duuuża.no i nadal nie mam wyleczonego grzybka,już 4seria tabletek(globulek).a no i dostałam ostrzeżenie ze za duzo przytyłam-12,5kg!!!!!
to tyle z wizyty,bylismy dziś też wozki oglądać ale nic nowego,upatrzyliśmy za to ławostół i musimy jązamówić
mam 5stron do nadrobienia
ja już mam chyba powyżej 13kg
Cytat:
śliczny brzucholek
Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość

Jutro będzie chwila prawdy ile ważymy, kiedy wychodzimy... Oczywiście prosimy ślicznie z Adasiem o kciuki za jutrzejszą wizytę
Jutro lecę do szkoły, potem szybka kąpiel i na 19 do lekarza, więc zajrzę dopiero późnym wieczorkiem.
Spokojnej nocki
będę trzymać mocno

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 19:44   #642
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Madziulka83 śliczny brzuszek

xmila ładna z Was para, gratulacje

PatkaM84 ładne porównanie brzuszkowe Na pleśń to my w Castorami kupowaliśmy preparat firmy HG, bardzo skuteczny...

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
A czemu miałabyś mieć kanałówkę bez znieczulenia? Ja mam teraz akurat kanałówkę w toku i normalnie dostałam znieczulenie, są specjalne znieczulenia dla ciężarnych i można je podawać bez problemu.
Moja mama jest zdania, że kanały powinno się robić na żywca, ponieważ wtedy może współpracować z pacjentem. Bardzo często przy znieczuleniu zostaje coś w kanale, bo stomatolog tego nie dojrzy, a pacjent nie powie, że nadal go boli... Potem trzeba rozbebeszać zęba na nowo i na nowo się męczyć... A bez znieczulenia, to ma pewność, że ząb jest dobrze wyczyszczony...

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
moja dentystka mówi że znieczulenie jest całkowicie bezpieczne, działa krótko, dawka jest niewielka a dodatkowo dla kobiet w ciąży są specjalne takie bez czynników obkurczających (adrenaliny czy cuś).
Ostatnio w sprawie znieczuleń w ciąży wszystko się pozmieniało o 180 stopni... Nie wiem czy dobrze pamiętam jak to mama tłumaczyła, ale kiedyś się nie podawało tych z adrenaliną, ale teraz się okazało, że takie znieczulenie jest całkowicie wydalane z organizmu w przeciągu chyba 2 godzin, a te inne bez adrenaliny utrzymują się w organizmie nawet do 24 godzin... Czy jakoś tak to było...
Stary 2009-11-02, 19:57   #643
pola25
Zakorzenienie

Dziewczyny jutro mam wizyte o 18.trzymajcie kciuki! a wczesniej bedziemy ogladac wozki!wreszcie. no i spotkam sie z Rodzicami!

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Co do dentysty, to ja nigdy nie bylam.teraz mi sie jakies czarne pkt porobily, zbieram sie aby pojsc do dent.ale sie boje
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 20:01   #644
pysiamn
Zakorzenienie

Dzięki dziewczynki za miłe słowa

Pola trzymam za wizytę i za wózkooglądanie

Idę na kolację i na Na wspolnej

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 20:04   #645
zebra666
Zakorzenienie

Pola ja także bardzo boje się dentysty i przeważnie idę jak już coś jest nie tak... Ale rok temu w lato zrobiłam porządek, pół roku później etż byłam, bo mi się dziura zrobiła i od arzu była kontrola... A teraz psozłam, bo mi plomba wyleciała i wtedy okazało się, ze nie tlyko ta jedna i że pare jest do zrobienia z próchnicą wtórną a więc zmuszam się i chodzę... Jeszcze minimum 3 wizyty przede mną...

Stary 2009-11-02, 20:10   #646
pola25
Zakorzenienie

oh jak sie boję, ale chyba trzeba będze pójść do dent. na kolacje zjadlam bułeczkę z szynką, pomidorkiem i szczypiorkiem.ale sie objadłam.ide się wykąpać,chyba wykorzystam TŻ do golenia nóżek. a Wy jakie macie plany na wieczór?
Stary 2009-11-02, 20:12   #647
zebra666
Zakorzenienie

mam plan wcześniej się połorzyć jutro muszę lecieć na pocztę, bo mam awizo- mój laktator

Stary 2009-11-02, 20:13   #648
pola25
Zakorzenienie

Zeberka jaki zamówiłaś?
Stary 2009-11-02, 20:16   #649
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Znalazłam tanio kołyskę z materacykiem i jeszcze w mieście obok, więc można pojechać osobiście, a mój TŻ się zastanawia...
Bo jego tata miał nam zrobić, ale wyraźnie się ostatnio czasowo nie wyrabia, to byśmy mu zdjęli ten problem z głowy...
Stary 2009-11-02, 20:17   #650
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
A to moje porównanie brzuszka Teraz mi się zdaje, że jakoś od 6 tygodni nic nie rośnie...
slicznie rosnie, masz zwidy jakies

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
na stomatologiczną raczej nie dotrę bo nie mam ochoty na kanałowe bez znieczulenia, także czekam do porodu a pozniej wszystko ponaprawiam co tam będzie do naprawy.
juz mamuski odpowiedzialy, ale ja tylko sie wtrace, ze tez mialam leczone zabki w ciazy, kanalowe ze znieczuleniem

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Dziewczyny, choć miałam zacząć od czegoś innego to zacznę od tego, że mam mega doła. Dziś znowu twardnieje mi brzuch bardzo często, pomimo zwiększenia dawki fenoterolu. Dzwoniłam do lekarki, ale powiedziała, że dziś nie da rady mnie przyjąć, bo mam mnóstwo pacjentek, a musi zwolnić o 15 gabinet. Zaproponowała izbę przyjęć gdyby się nasilało albo przyjście do niej do szpitala jutro rano. Jak pomyślę o rzeszowskich szpitalach to mi skóra cierpnie. Więc jeślibym się znowu nie odzywała to znaczy, że jestem w Tarnowi i pewnie będę do końca.

Dziewczyny życzę udanych zajęć w szkołach rodzenia, bo widzę, że większość zaczyna lub już jest w trakcie.

Jak ja bym miała zrobić porównanie to by wyszło, że brzuch mam mniejszy niż 2 miesiące temu przez tę utratę wagi. Może uda mi się to zrobić.
Apropos próżności, to nie wiem czy Wam pisałam, że zaraz przed pójściem do szpitala dostałam na urodziny taką śliczną śliwkową sukienkę ciążową. No i oczywiście ani razu nie zdążyłam jej założyć. Teraz się śmieje, że po domu ją sobie będę do łóżka zakłdać albo na wizytę u lekarza, no ewentualnie na porodówkę, bo to moje jedyne wyjścia w ciąży jakie się zapowiadają. Choć wpadłam na pomysł, żę chociaż Wam się pochwalę i się w nią wystroję i wyślę zdjęcie. Będę miała na pamiątkę.

Po przeczytaniu tego posta mam wrażenie, że moje wahania nastrojów sięgają zenitu i wpadam w szleństwo
Ubieraj sukienusie i czekamy na fotki my tu fotki lubic!!

szkole rodzenia tez zaczynam po koniec listopada, ale tutaj to sa zaledwie 2 spotkania, nic ciekawego i zapewne nic nowego sie nie dowiem.

aa, no i mam nadzieje, ze jednak nie zatrzymaja w szpitalu.

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro mam wizyte o 18.trzymajcie kciuki! a wczesniej bedziemy ogladac wozki!wreszcie. no i spotkam sie z Rodzicami!

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Co do dentysty, to ja nigdy nie bylam.teraz mi sie jakies czarne pkt porobily, zbieram sie aby pojsc do dent.ale sie boje
za wizyte

nigdy nie bylas u dentysty??? zazdroszcze braku potrzeby odwiedzania horrorysty

a ja dzis sie przepedzilam po miescie, zakupy itp i teraz chodzic nie moge moja wina, moja wina,...... teraz trzeba cierpiec.

Pysiamn, sliczna fotka Pysioliny.

Moja Natka wczoraj jakiegos szalu dostala kopala jednoczesnie nogami i rekami (chyba), dostalam dwie takie serie boksow,

Zeberka, dawaj te orzechy

Kamyk kanal na zywca??!! to ja dziekuje, ale chyba nie

Pola, plany na wieczor?? porywajace. z racji tego ze pracuje na nocki, to ciesze sie jak glupia, kiedy moge spedzic noc w lozeczku i tak tez wlasnie dzisiejszego wieczoru sie stanie. a jutro do szkoly

Edytowane przez madzikUK
Czas edycji: 2009-11-02 o 20:20
madzikUK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 20:21   #651
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
Kamyk kanal na zywca??!! to ja dziekuje, ale chyba nie
Na szczęście tylko raz miałam tą wątpliwą przyjemność...
Stary 2009-11-02, 20:22   #652
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
witajcie

U nas dobrze

wczoraj tylko to swieto mnie troszke dobilo gdyz pomyslam o moich corkach ze poszalbym z nimi na groby jak by żyły...ehehe

ale taki los.......

za rok pójdziesz z Magdalenką (moją imienniczką ) i zapalicie świeczki dla Meli i Agi.
Stary 2009-11-02, 20:25   #653
ula 87
Zadomowienie

Cytat:

\

Cytat:
oh jak sie boję, ale chyba trzeba będze pójść do dent. na kolacje zjadlam bułeczkę z szynką, pomidorkiem i szczypiorkiem.ale sie objadłam.ide się wykąpać,chyba wykorzystam TŻ do golenia nóżek. a Wy jakie macie plany na wieczór?
ja jakoś tak mam ze traktuje dentyste jak normalnego lekarza wcale się nie boję moze jakaś inna jestem
i tylko raz znieczulenie miałam ( do usunięcia zęba mądrości)

co do planów na wieczór to moim jest leżakowanie przed telewizorem , teraz "na wspólnej " pozniej "m jak miłość " a na koniec "szymon majewski "

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 20:29   #654
zebra666
Zakorzenienie

Mamaidy pochwal się koniecznie sukienką i bzrusiem Trzymam kciuki żeby byłow syztsko ok, a jakbyś coś gozrej sie czuła nie zwlekaj z wizyta na IP.

Pola o taki mam:
http://www.allegro.pl/item803786465_..._bpa_free.html

Madzik juz nie mam:F

Ula też nigdy nie miałam znieczulenia u dentysty ale bardzo się boję i nienawidzę tego bólu

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-11-02 o 20:31
Stary 2009-11-02, 20:34   #655
majkela12
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
co do planów na wieczór to moim jest leżakowanie przed telewizorem , teraz "na wspólnej " pozniej "m jak miłość " a na koniec "szymon majewski "
To jest mój stały repertuar poniedziałkowy
-------------------
Ja już pożegnałam się ze wszystkim, że lecę spać. No i jestem
Myślałam że wieczór z tz spędzę, ale on wolał ogarniać domek.
Otworzył jakieś śmierdzące płyny i wali na całą chałupę, nie miał kiedy tego robić tylko na noc
I znowu wcinam orzechy- farbnę się jeszcze na rudo i będę rasową wiewiórą
Co jest w tych orzechach, że mnie tak ciągnie
Stary 2009-11-02, 20:39   #656
bardotka_a
Wtajemniczenie

Patka mnie wołami nikt teraz nie zaciągnie do dentysty, jak narazie przestało boleć.
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 20:39   #657
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Ja też się zaraz zbieram poleżakować na kanapie...

Mam nadzieję, że noc będę miała lepszą niż ostatnią, bo mnie tak makabrycznie lewe biodro bolało, że się rana doczekać nie mogłam...
Stary 2009-11-02, 20:56   #658
aldii
Zakorzenienie

Sensuel

Dziewczyny nie mam sily Was nadrabiac, zrobie to jutro.Chcialam Wam tylko napisac, ze wszystko ok z malutka Wazy 1100g i jest w samym srodku skali, wiec nadal ksiazkowo.Ulozona glowka w dol Teraz zmykamy spaciu, bo rano SR
Stary 2009-11-02, 20:56   #659
oliviaoO
Rozeznanie

a ja to właśnie unikam leżenia, wolę siedzieć bo jak dłużej poleżę to mnie tak bolą plecy na dole, że ani się przekręcić ani nic.. w nocy to się budzę za każdym razem jak się przekręcam z boku na bok

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 21:05   #660
fleurdelacour
Rozeznanie

odrobilam zaleglosci w czytaniu od piatku... chyba ze 3h mi zajelo

co do grzyba na scianach, ja psikam domestosem i zostawiam do wyzarcia, znaczy sie nie zmywam, w sypialni ta metoda sie sprawdza, w lazience tez dziala choc na krocej

mam pytanie o fotelik samochodowy
nie mamy samochodu, ale raz na tydzien jezdzimy z tz na duze zakupy taksowka. no a poza tym trzeba dzidziusia przywiezc w czyms ze szpitala, a nie mamy od kogo pozyczyc. nie mam pojecia czy kupowac fotelik. na poczatku myslalam ze tak, bo znajoma angielka zapewniala mnie ze nas do taksowki bez fotelika nie wezma. a teraz sama nie wiem. bylismy w sklepie i przy okazji wozkow, pytalismy sie o foteliki i sprzedawczyni nas oswiecila, ze nie do wszystkich samochodow te foteliki pasuja, bo niektore auta maja za krotkie pasy. wiec tak, z jednej strony nie chce oszczedzac na bezpieczenstwie dziecka, z drugiej nie usmiecha mi sie wydawac ponad 100 funtow na cos co byc moze bedzie bezuzyteczne. tymbardziej, ze dowiedzialam sie, ze w taksowkach nie ma obowiazku fotelika.
co byscie zrobily na moim miejscu?
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości