|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
A ja wlasnie sie dowiedzialam ze jutro musze pracowac do bardzo poznej godziny (z moich wyliczen wychodzi ze do 21 az
![]() Ziaaa ja poprosze o ten twoj tescik tez, nie trzymaj nas w niepewnosci juz ani sekundy dluzej!!! My tutaj jestesmy jak glodne wampiry. Same nie mozemy testowac wiec nasycamy sie testami innych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
Ale ja bym chciała pracować jak najdłuzej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Wtajemniczenie
|
Wiem kochana... myslisz ze ja nie mam wyrzutów sumienia??? Ale coś musze zrobić, proacowalam 1,5 roku i mama zostać z niczym... nie fajnie tak. Ale powtarzam sobie ze to początek i równie dobrze mogłam nadal nie wiedziec o ciąży podczas podpisywania umowy... ech...to 3 miesiące.. potem na bank mi przedłuzą jesli nie bedą o niczym wiedzić..
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2009-11-03 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zadomowienie
|
Linka jakby w tym tescie krwi wyszlo ze jestes w ciazy to udawaj zaskoczona
![]() Dziewczyny ja nie chce czekac do 5 na wasze testy!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Linka zawsze zapominam sie spytac. Czy pod slowkiem 'kruszynka' mial sie kryc twoj suwaczek? Bo niestety cos mi sie zdaje ze link nie dziala i nie mozna tego wcisnac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Wtajemniczenie
|
Kasiu suwaczek postanowiłam ustawić, po wizycie u lekarza. Czyli w czwartek. Tą kruszynkę tak sobie napisałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
uczciwośc uczciwościa ,ale prwda jest taka ze niestety nasi pracodawcy bez skrupółów nas wykorzystują ,okłamuja itd i oni mogą, na miejscu linki też bym poczekała,bo inaczej pewnie nie dadzą jej umowy albo nie przedłużą, w takiej sytuacji robiłabym wszystko aby prace mieć, a wiadomo ze cięzko o pracodawcę który zachowałby się w porządku tym bardziej że jak pisała Linka długo pracowała na umowe zlecenie
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Rozeznanie
|
Przepraszam Lineczka... Wiem, ze to źle zabrzmiało, ale powiem szczerze, że mam dość dziewczyn, które od samego początku ciąży na zwolnieniu siedzą. Przez ostatni rok miałam 4 takie w pracy. Za przeproszeniem krowom się nie chciało nic robić, a miejsce blokowały. Ciąża to nie choroba i jeśli jest wszystko ok to pójście na zwolnienie jest jawnym sku*******em. U mojej mamy w pracy też zatrudnili laskę, która po podpisaniu umowy dopiero powiedziała, ze jest w ciąży. Efekt jest taki, że teraz szef matki zatrudnia tylko kobiety po 40 roku życia. A potem taka jedna z drugą gówniara płacze na forum internetowym, ze pracy znaleść nie mogła !
Ja do końca ósmego miesiąca chodziłam do szkoły i pracowałam jednocześnie. Przeżyłam i moje dziecko również ! Na zwolnieniu byłam może z dwa tygodnie i to z powodu choroby, nie ciąży. Oprócz tego byłam zwolniona w szkole z zajęć laboratoryjnych gdyż poprostu miałam doczynienia z substancjami potencjalnie niebezpiecznymi. Ponadto do połowy siódmego miesiąca jeździłam na motorze i też nic się nie stało. Lineczka - to absolutnie nie do Ciebie !!! Ani do żadnej z Was... ale musiałam poprostu wylać całą moją złość na tę sytuację skoro już zaczęłyśmy o tym rozmawiać. A może spróbuj porozmawiać z pracodawcą, że masz podejrzenia, że może zaszłaś, ale zależy Ci na pracy i chciałabyś pracować ???
![]() |
#969 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#970 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Wtajemniczenie
|
Ja wiem panienko o co ci chodzi. Nie powiedzialam ze nie chce pracować. ja moge pracować byleby nie zostac potem z niczm, tylko o to mi chodzi. Sama widzisz jaką mam sytuację. Chyba się boje powiedziec kierowniczce bo nie wiem jak by zareagowała...
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a dodam jeszcze z mojej strony ze jakbym miała prace fajną, i nie bardzo stresujacą to pewnie bym troche pochodziła a troche poleniuchowała ![]() Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2009-11-03 o 11:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Rozeznanie
|
Lineczka - to nie rozmawiaj z kierowniczką. Idź do dyrekcji. Powiedz jakie masz podejrzenia ( bo mimo II kreseczek nie masz potwierdzenia od lekarza ), powiedz jak Ci na tej pracy zależy i zrób wszystko żeby to okazać.
Pamiętaj, ze może zdażyć się tak, ze po tych trzech miesiącach nie przedłużą z tobą umowy i co wtedy ??? Nie masz żadnej gwarancji i uważam że uczciwością więcej zdziałasz. Ale to moje zdanie i kropka. Rób jak uważasz, tylko uważaj jak robisz ![]() P.S. I tak trzymam kciuki aby było ok ![]() AA2 - kiedyś, kiedyś... kobiety w ciąży w polu pracowały, krowy doiły, w polu rodziły i dalej siały. Teraz byle zły humor to już stres który ciąży zagraża. Nie rozumiem tego ![]() ![]()
Edytowane przez Stara Panna Czas edycji: 2009-11-03 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I u mnie tak jest np, ze moja szefowa cudna kobitka, zawsze mozna na nia liczyc nawet w sferze prywatnej i zawsze myslalam, ze jakbym zaszla w ciaze to bym jej uczciwie powiedziala i na pewno bysmy sie dogadaly, i pracowalabym dotad dopoki by mi starczylo sil, a ona znalazlaby sobie kogos na moje miejsce, ale zycie narobilo bigosu i firma teraz zarzadza jej maz-obcokrajowiec, kawal skonczonego idioty, ktory widzi czubek wlasnego nosa i zawsze ma racje, choc g...no wie o polskim prawie i dobrze sie bawi, a ja nie mam pensji za lipiec, sierpien, wrzesien i pazdziernik ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 |
Rozeznanie
|
tuuu...tu tu tuu... tutututuu... don't worry, be happy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dla mnie czy to mdłosci , bóle czy co innego i tak byłby to najpiekniejszy okres..... a dodam jeszcze że mój lekarz powiedział ze to co stało sie u mnie jak najbardzie w dużym stopniu moze byc związane ze stresem który miałam(stres związany z praca) Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2009-11-03 o 11:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Wtajemniczenie
|
Ziaa ty cholero nie tuuu tuuutuu tylko tuuptaj do apteki!!!!
Panienko... jeszcze sie nad tym zastanowię... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Rozeznanie
|
co pokolenie to słabsze.
Z resztą my jesteśmy wypielęgnowane, wycackane i dlatego słabsze. Kiedyś ludzie byli zahartowani. |
![]() ![]() |
![]() |
#980 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Lateczko - w Twoim przypadku sytuacja jest jasna. Ze względu na poprzednie doświadczenia powinnaś być na zwolnieniu od samego początku ciąży.
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Uważam temat za zamknięty ! Zlinczujecie mnie zaraz ![]() Ziaaa- nie kupowałam nigdy testów na allegro. Jednak co w aptece to w aptece... ![]()
Edytowane przez Stara Panna Czas edycji: 2009-11-03 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Zadomowienie
|
Ziaaa ja też nie kupowałam na allegro testów i chyba bym ich nie kupiła bo bała bym się że może źle coś wskażą. Po za tym kochana zanim Ci przyślą z allegro to będzie za późno, do apteki się wybieraj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, mam do was pytanie
![]() Dziś u mnie 29dc i zrobiłam test, wyszedł negatywny. Problem w tym, że nie wiem kiedy u mnie jest 1 dzień spodziewanej @, bo to pierwsze cykle po tabletkach (wcześniej miałam bardzo nieregularne). Czy ten test jest wiarygodny? Wydaje mi się, że owulacja była 14 lub 15 dc, ale nie mam pewności, a @ nie ma i jak na razie nie czuję, żeby miała nadejść. No i praktycznie od połowy cyklu do teraz mam codziennie taki biały śluz, nie wiem co myśleć ![]() Chyba muszę czekać, aż ta @ nadejdzie, ale to może być i za kolejne 28 dni ![]()
#986 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Kasia_Dublin;150184 02]Nareszcie moge na chwilke usiasc. Latam dzisiaj jak kot z pecherzem doslownie. Ale w domu jest czysciutko, zakupy zrobione, obiad w piekarniku a ja sie robie na bostwo bo wychodzimy na imprezke mala. Doslownie jak jakas stepfordzka zona
![]() Cosmaa super zakupy, tez mamy wii i zabawa jest przednia przy tym. Urzadzacie sie na calego... Po tym wszystkim trzeba bedzie naszykowac pokoj dla bejbika ![]() Witajcie kochane to prawda wiii to super zabawa hahahah ja z moim na boks poszłam ![]() ![]() ![]() ![]() LittleBigPlanet i w Ratchet and Clank a na kompie to w kryształki ![]() ![]() ![]()
#987 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie Panienko!! Ja przedstawiłam sytuację. Ty wyraziłaś swe zdanie to samo Asia także spokojnie!! Na naszym wąteczku nie ma sporów!! A teraz zbieram sie powoli do pracki... A wy namawiajcie laski do testowania, bo od moich 2 kreseczek cisza!!! A to źle!! 2 kreseczki powinny byc obwieszczane codziennie!! słyszycie? Gratualcji ma nie być hońca heheh.. pędzę. 3majcie się kobitki. Jeszcze tu wrócę!!!1
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Rozeznanie
|
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Linka nie mów nic, pracodawca nie ma prawa pytać się kobiet na rozmowie kwalifikacyjnej o ciążę czy plany rodzinne i Ty nie masz obowiązku się chwalić "jestem w ciąży" a jak niedajboże nie będą Ci chcieli przedłużyć umowy tzn po okresie próbnym dać nowej umowy, to na koniec umowy pójdziesz na chorobowe i też dostaniesz chorobowe i macierzyńskie. Tylko już do końca bedziesz musiała być na l4 bez dnia przerwy. Zus nie płaci od pierwszego dnia ciąży, za pierwsze 33 dni płaci pracodawca. Zdziwiła ,mnie ta informacja i dla potwierdzenia specjalnie dzwoniłam do zus i Pani potwierdziła, że oni płacą od 34 dnia choroby. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Wtajemniczenie
|
hahahahaha To miała byc groźba!!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.