Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-03, 12:11   #3631
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

ale jestescie plodne

moje dziecko wczoraj tyle walczylo, ze dzis pospalo prawie do 12 oczywiscie z przerwami

no i chlopaki maja katar, Eryk przyniosl z przedszkola i zarazil Marcela ehhh
kurcze to masakra jakas jest

dziewczyny pamietacie jak ostatnio mowilam, ze chyba mam okres? no wiec wtedy zaczelam brac anty, a ten niby okres to polecialo mi tylko troszke i przestalo - dzis wstaje a tu krew leci i o co tu chodzi? to wtedy byl okres czy dzis? jesli dzis to zle biore tabletki ehhh juz sama nie wiem
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:15   #3632
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

niech wam bedzie.....moja fryz

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:19   #3633
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Myślę, że chciał tak od zawsze, tylko ja tego nie widziałam, bo teraz jak położę Go właśnie w ciągu tych 40 minut po karmieniu, to zasypia ładnie i dobrze śpi, a wcześniej dłużej Go zabawiałam itp. i wtedy płakał przy odkładaniu do spania, myślę, że był już wtedy zmęczony i dlatego tak reagował.
A Kubuś po każdym jedzeniu śpi, w czwartek idziemy na szczepienie, to spytam lekarki, ale i tak się martwię . Małż już mnie wczoraj opierdzielił, że już trochę Kubuś odbiega od normy, a ja sieję panikę. Tylko, że wolę siać panikę, niż coś zaniedbać. Boję się trochę, że kiedy On ma się rozwijać, chwytać, bawić, obracać, jak ciągle śpi?

nie martw się niepotrzebnie...no mamy to już chyba tak mają

Zobacz, moja mała wstała ok 7.15, zjadła, poopowiadała, o 9 już spała, wstała na mleczko o 10.40, pobawiłyśmy się i...zasnęła jakieś 20 minut temu....Widocznie tyle potrzebuje, twój synus pewnie też, porozmawiaj z pediatrą jeżeli Cię to niepokoi ale moim skromnym zdaniem to po prostu genialne dzieci mamy

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ślicznie

A Weroniczka jaką ma fryzurkę...ho ho

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:26   #3634
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Ja pytałam o to wczoraj lekarza, czy szczepić na pneumo, czy meningo
usłyszeliśmy cały wykład na ww. tematy, a tak od siebie-prywatnie lekarz powiedział, że sam ma małe dziecko i szczepił je na pneumokoki, ponieważ jako lekarz ma styczność m.in. z sepsą.

dodał, że im się szybciej zaszczepi tym lepiej,
ostatnio w "pytaniu na śniadanie" był poruszany temat właśnie pneumokoków, jakie dają powikłania o ile oczywiście choroba nie zakończy się śmiercią, po chorobie zostaje z dziecka tzw. roślinka

niby mało jest w Polsce zachorowań, ok 400 na rok, ale kto mi zagwarantuje, że moje dziecko nie znajdzie się wśród tych 400 dzieci ?

ja nikogo nie namawiam, my za 1 dawkę szczepionki daliśmy 290 zł
a zastrzyków ma być kilka

rotawirusów nie zdążymy już dać, a wcześniej mały ciągle ulewał i pewnie nic by z tej szczepionki i tak nie wyszło, bo jest ona doustna

aha lekarz powiedział, że szczepienia powinno się dawać jednocześnie
(pytałam, czy szczepienie na pneumo lepiej jest może dać za jakieś dwa tygodnie od tego 5w1)
można dać - uwaga - do 11 chorób jednocześnie
Dzieki za info

Kurcze, ja juz nie wiem czy szczepic. U mnie sytuacja wyglada tak, że narazie siedze z dzieckiem w domu, staram sie unikac zatloczonych miejsc, narazie nie zamierzam posyłać go do żłobka wiec może te pneumokoki narazie poczekają.
Jak Kuba pojdzie do przedszkola, może w wieku 3 lat to wtedy zaszczepie
Druga sprawa do koszty. Troszke to wszystko drogie. Szczepienie 5 w 1 120 zł, pneumokoki 300 zł (i to pewnie za jedna dawke?) i ten rotawirus. U nas teraz kasa idzie na tą budowe domku. Ale z drugiej strony zdrowie dziecka najwazniejsze i na tym sie nie oszczędza.
Sama nie wiem
Jutro idziemy na szczepienie to popytam pediatry.

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
a wczoraj kupiłam Amelce już pieluszki biedronkowe od 7-18 kg. wcale nie są dużo większe od tych 5-9. a będzie jej wygodniej.
My tez mamy te 4 z Biedronki ale jeszcze nie używane. W sumie tak zauważyłam, że te 4 niewiele sie różnią wielkością od 3. Ale nie wiem jak to bedzie w uzyciu. Kuba ma chudą dupinkę

Cytat:
A Kubuś rzeczywiście oszczędny, bo w nocy też nie trzeba Mu zmieniać pieluszki, jest zupełnie sucha . Dziwne to dla mnie, bo w dzień sika na potęgę
Naprawde oszczędny

Mój w nocy sporo sika, rano pampek waży tone

Cytat:
, żeby wszystko dobrze się skończyło

Dziewczyny, mnie martwi coś innego - Kuba bardzo dużo śpi, jak wczoraj policzyłam, to z 18-19 godzin. I się martwię, jak to ja. Jak się obudzi, to się uśmiecha, gaworzy, ale jest tak, że jest jedzenie i już ok. 35-45 minut po Kubuś MUSI spać, bo trze oczka, marudzi. Martwię się

Kuba spi od 18 do 6 (mniej wiecej), potem ok 9 z godzinke, po 13 ze 2 godzinki i ostatnio przysypia przed kąpielą - pół godzinki.
Czyli ok 15, 5 godzin wychodzi.

No Twoj Kuba tylko 3 godzinki wiecej. Może lubi pciuniać.

Cytat:
A Kubuś po każdym jedzeniu śpi, w czwartek idziemy na szczepienie, to spytam lekarki, ale i tak się martwię . Małż już mnie wczoraj opierdzielił, że już trochę Kubuś odbiega od normy, a ja sieję panikę. Tylko, że wolę siać panikę, niż coś zaniedbać. Boję się trochę, że kiedy On ma się rozwijać, chwytać, bawić, obracać, jak ciągle śpi?
Rozumiem Cie Ja tez lubie siać panikę i małż mnie ochrzania.
Martwie sie tym niejedzeniem Kuby a teraz zaczełam sie martwic tym, że przestał głużyc. Wczesniej duzo "gadał" a teraz tylko stęka, jęczy, mlaska, pluje, mryczy.
Ale juz mnie troszke uspokoiły dziewczyny na watku majowo-czerwcowym, ze podobno to normalne. Jak dziecko uczy sie nowych umiejętności to na chwile zapomina o starych. Wiec troszke sie uspokiiłam

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Czekoladko - pięknie
Bardzo pasuje Ci ta fryzurka A Weroniczka też była u fryzjera?
Śliczne ma włoski.

Też miałam kiedys takiego boba, na NK mam fotke (zdjęcie głowne). Teraz zapuszczam. Znów zamarzyło mi sie miec dlugie włosy.
Musze tylko poprawic ich kondycje, podciąć koncowki, dobrze nawilżyć. I do fryzjera tez sie wybieram bo chce grzywke.
No i ufarbowac tez by sie juz przydało.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:34   #3635
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
apisano o 12:21 ----------

Czekoladko - pięknie
Bardzo pasuje Ci ta fryzurka A Weroniczka też była u fryzjera?
Śliczne ma włoski.

Też miałam kiedys takiego boba, na NK mam fotke (zdjęcie głowne). Teraz zapuszczam. Znów zamarzyło mi sie miec dlugie włosy.
Musze tylko poprawic ich kondycje, podciąć koncowki, dobrze nawilżyć. I do fryzjera tez sie wybieram bo chce grzywke.
No i ufarbowac tez by sie juz przydało.

a mi sie znudzily moje ciemne wlosy i chyba je rozjasnie o 2 tony-wczoraj rozmawialam juz z moja fryzjerka o tym i jestem zdecydowana jak nowy image to ide na calosc

a Wercia ma tylko poczesane przez mamusie

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-11-03, 12:42   #3636
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ale jestescie plodne

moje dziecko wczoraj tyle walczylo, ze dzis pospalo prawie do 12 oczywiscie z przerwami

no i chlopaki maja katar, Eryk przyniosl z przedszkola i zarazil Marcela ehhh
kurcze to masakra jakas jest

dziewczyny pamietacie jak ostatnio mowilam, ze chyba mam okres? no wiec wtedy zaczelam brac anty, a ten niby okres to polecialo mi tylko troszke i przestalo - dzis wstaje a tu krew leci i o co tu chodzi? to wtedy byl okres czy dzis? jesli dzis to zle biore tabletki ehhh juz sama nie wiem
Ja też się martwię, bo zaczęłam brać tabletki w pierwszym dniu okresu. Okres b.skąpy, ale ciągnie się już 3. tydzień, zostały tylko 4tabl. do końca opakowania. I nie wiem co z tym fantem

Cytat:
Ślicznie wyglądacie. Dwie małe czekoladki

Cytat:

a mi sie znudzily moje ciemne wlosy i chyba je rozjasnie o 2 tony-wczoraj rozmawialam juz z moja fryzjerka o tym i jestem zdecydowana jak nowy image to ide na calosc

a Wercia ma tylko poczesane przez mamusie
Idź na całość, idź na całość

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:46   #3637
skierka1981
BAN stały

czekoladko super fryzurka pasuje ci
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:50   #3638
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

dzieki dziewczyny

tylko teraz musze te wlosy ukladaca wczesniej tylko mylam i nic nie robilam....a ze mam faliste wlosy to teraz musze je ukladac bo inaczej wygladam jak okna na plac hehe

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-11-03, 12:59   #3639
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

czekoladka - slicznie wygladasz; ]

my nie bedziemys zczpeic na pneumokoki - wiecie mojej koleznaki cora byla szczpeiona i pozniej sie zaraizla i lecyzli ja o malo nie umarla biedaczka, grozniej to przezla przez szczepienie. Co do urtaty sluchu i całej restzy to sluch mozna stracic nie przez pneumokoki ale przez lekarstwa kore podaja , np Ntaniel musialam miec kontorloway sluch kilkukrotnie bo byl leczony na zapalneinie płuc antybiotykiem kotry MOZE anie musi uszkadzac słuch, wzrok i inne narzady. Wiec ....moja kuzynka stracila sluch przez przeizebienie jakies komplikacje miala czy cos i dostala zastrzyk i sluch stracila w 80%. wiec ...... jakos mnie to nie przkeonuje

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 13:15   #3640
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Ja też się martwię, bo zaczęłam brać tabletki w pierwszym dniu okresu. Okres b.skąpy, ale ciągnie się już 3. tydzień, zostały tylko 4tabl. do końca opakowania. I nie wiem co z tym fantem
to to akurat jest normalne - ja zawsze jak zaczynalam pierwsze opakowanie tabletek to przez cale opakowanie mialam brazowe krwawienia - takie cos moze byc

ale u mnie nie bylo a teraz jest
Stary 2009-11-03, 13:27   #3641
Ania0104
Zakorzenienie

heloo

Przechlapane mamy z tym katarem ... Bartosz ciagle się krztusi bo mu spływa do gardełka ... jak mu odciągam frida to krzyczy jak opętany ... ehhh
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
A my przez dwa razy miałyśmy zielone kupki, chyba od tego że mała miała więcej karmień butlą dziś już była żółciutka. I na usg się wybieramy o 10:30.
a my od 3 dni mamy czasem kupkę zieloną ... ale dlaczego??? Niby nic innegi nie jadłam co zawsze, no chyba, ze przez ten katar ... i dzisaij jakieś glutki w niej były - czy to mógł być połknięty katar?

za usg!
Cytat:
Witajcie

Kuba przespał pieknie całą noc, wstalismy o 6.30. Raz obudził sie na mleczko. Rano grymasił przy sniadaniu, zjadł tylko 50 ml.
Zaraz jak usnie dam mu jeszcze mleczka.

Powiem Wam coś... wczoraj po raz pierwszy mielismy z TŻ awarie
Gumka pękła co prawda jestem świeżo po @ ale nic nie wiadomo jak tam z moja owulacja po porodzie. Jak narazie miałam regularne @.
To może mam dni niepłodne. Troszke sie stracham, teraz będę do konca listopada zyła w niepewności
hmmmm ... więc potrzymamy troche kciuki
ale fajnie by było jakby Kubus miał siostrzyczkę
Cytat:
Bry

mój mały pobił wczoraj rekord marudności
płakał na rękach, w łóżku, w łóżeczku, nawet na przewijaku jak za długo leżał też marudził, nie jęczał jedynie przy cycu
żuł, przeżuwał, cmokał, ciamkał, podgryzał - myślałam że wykituję
a temperaturę miał lekko podwyższoną
ostatnio nie było takich cyrków po szczepieniu
przepraszam ale tak to fajnie napisałaś
Cytat:
Sama nie wiem, co mi jest. Chyba w końcu pójdę do lekarza, Małż już mi gada i gada . Kurczę, ale ja nie mam z czego być aż tak zmęczona, Kubuś ostatnio spokojny, śpię ok. 7 godzin, no sama już nie wiem
no to ja się dołaczam! Do lekarza marsz!!! bo inaczej

Cytat:

Maciek odwrotnie - chce się bawić, chwytać, gadać, poświęcać Mu całą uwagę - i tak cały dzień. Nawet chodzi ze mną do łazienki wziąć prysznic Mama myjąc się musi śpiewać, wyginać i klaskać. Przypomniałam sobie wszystkie pioseneczki i rymowanki z dzieciństwa :brzydal

Cytat:
A może On tak płacze, bo jest niewyspany? Bo Kuba też się bawi, ale później, jak nie pójdzie spać w swoim rytmie, marudzi, płacze, pojękuje. Sama już nie wiem, doła mam
... dołki precz!!! .... Kubuś napewno jest zdrowiutki, tylko po prostu lubi duzo spać

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
super!!! prawie jak moja
Cytat:

a Wercia ma tylko poczesane przetz mamusie
o teraz będziesz mleczna czekoladka

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 13:29   #3642
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
hmmmm ... więc potrzymamy troche kciuki
ale fajnie by było jakby Kubus miał siostrzyczkę
Aniu nie kracz ja narazie nie chce miec kolejnego bobaska.
Jeszcze nie teraz

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 13:30   #3643
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

no kiedyś się musi wyspać, biedaczek

Cytat:
bardzo ładnie Ci w krótkich włosach

Cytat:
Rozumiem Cie Ja tez lubie siać panikę i małż mnie ochrzania.
Martwie sie tym niejedzeniem Kuby a teraz zaczełam sie martwic tym, że przestał głużyc. Wczesniej duzo "gadał" a teraz tylko stęka, jęczy, mlaska, pluje, mryczy.
Ale juz mnie troszke uspokoiły dziewczyny na watku majowo-czerwcowym, ze podobno to normalne. Jak dziecko uczy sie nowych umiejętności to na chwile zapomina o starych. Wiec troszke sie uspokiiłam
mój też przestał na chwilkę gugać, ale teraz guga na nowo

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 13:35   #3644
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziewczyny, ktore biora Cerazette - robi sie przerwe 7dniowa czy nie? bo na ulotce jest jakos dziwnie napisane
Stary 2009-11-03, 13:43   #3645
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
heloo

Przechlapane mamy z tym katarem ... Bartosz ciagle się krztusi bo mu spływa do gardełka ... jak mu odciągam frida to krzyczy jak opętany ... ehhh
(...)
Maciek już zaakceptował fridę, nie jest to wielka miłość, ale jest ok. Frida najpierw przed nim tańczy, śpiewa, rymuje, dotyka policzków, noska, całe przedstawienie , a później po malutku do noska i znowu śpiewa i tańczy itd. Oczywiście nic na siłę, na siłę było raz (z mega krzykiem), ale mały dusił się gilkami. I nigdy nie wyciągamy jak mały jest głodny, bo kończy się wrzaskiem.

Oooo... koopa idzie

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2009-11-03, 13:48   #3646
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
ślicznie

SOK SZOK SZOK
ale w ten weekend byłyscie plodne ja tu dzis wchodze a tu aż 11 stron do nadrobienia matko ja n igdy nie dam rady nadążyc za wami
My w sobote byliśmy u tesciowej na urodzinach i mala tak sie rozpałakała że ie szlo jej uspokoić i posiedzielismy tylko troszke i do domku, za to w niedzielę po cmentarzu pojechaliśmy do mojej babci i mała byla taka radosna że posiedzieliśmy do wieczora, normalnie az dziwne ale to pewnie wina mojej "ulubionej" szwagierki jakos jak bierze małą na rece to ta w ryk chyba wie że mamusia nie za bardzo ja lubi córcia tez ciotki nie lubi
moje dziecko wyspanie, siedi w lezaczku i bawi sie zabaweczkami tzn pcha je usilnie do buźki
wieczorem postaram się nadrobić co straciłam, teraz kozystając z chwili, że mala się zajęła to biore sie do pisania mojej mgr bo kurde na sobote musze oddać 1 rozdział a tu jeszcze w sob weselisko mamy
to buziaki od ciotki i martyni dla waszych bobasków

moja nk bo chyba wy wszystkie macie sie w znajomych to ja tez chce
to wrzuciłam w mój profil
macie racje, nie pomyślalam ;*

Edytowane przez marica5
Czas edycji: 2009-11-03 o 14:18
marica5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 13:59   #3647
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
My w sobote byliśmy u tesciowej na urodzinach i mala tak sie rozpałakała że ie szlo jej uspokoić i posiedzielismy tylko troszke i do domku, za to w niedzielę po cmentarzu pojechaliśmy do mojej babci i mała byla taka radosna że posiedzieliśmy do wieczora, normalnie az dziwne ale to pewnie wina mojej "ulubionej" szwagierki jakos jak bierze małą na rece to ta w ryk chyba wie że mamusia nie za bardzo ja lubi córcia tez ciotki nie lubi
moje dziecko wyspanie, siedi w lezaczku i bawi sie zabaweczkami tzn pcha je usilnie do buźki
wieczorem postaram się nadrobić co straciłam, teraz kozystając z chwili, że mala się zajęła to biore sie do pisania mojej mgr bo kurde na sobote musze oddać 1 rozdział a tu jeszcze w sob weselisko mamy
to buziaki od ciotki i martyni dla waszych bobasków

dziękujemy za buziaki

a profil to lepiej wysyłaj na priva temu kto chce, bo jak wiesz jest to forum publiczne i nie wiadomo kto tu zagląda, więc lepiej dbać o swoją prywatność

PS zaproszenie wysłane

Stary 2009-11-03, 14:11   #3648
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

marica juz wysylam Ci zaproszenie ale skasuj linka bo nigdy nie wiadomo jaki swir tu zaglada - lepiej byc anonimowym
Stary 2009-11-03, 14:21   #3649
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Maciek już zaakceptował fridę, nie jest to wielka miłość, ale jest ok. Frida najpierw przed nim tańczy, śpiewa, rymuje, dotyka policzków, noska, całe przedstawienie , a później po malutku do noska i znowu śpiewa i tańczy itd. Oczywiście nic na siłę, na siłę było raz (z mega krzykiem), ale mały dusił się gilkami. I nigdy nie wyciągamy jak mały jest głodny, bo kończy się wrzaskiem.
Jest szansa żeby je zobaczyć ?

Stary 2009-11-03, 14:23   #3650
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

dziękuję wam za upomnienie ja głupia nie mysle, dodalam link do mojej galerii pod nowym zdjęciem, tam to tylko wy macie dostep buziaki ;*
Stary 2009-11-03, 15:02   #3651
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję wam za upomnienie ja głupia nie mysle, dodalam link do mojej galerii pod nowym zdjęciem, tam to tylko wy macie dostep buziaki ;*
Ja też wysłałam

Cytat:
Jest szansa żeby je zobaczyć ?
Może lepiej nie, bo mamusi słoń na ucho nadepnął, a synek nikomu nie powtórzy tych moich wyjców

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2009-11-03, 15:12   #3652
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, ktore biora Cerazette - robi sie przerwe 7dniowa czy nie? bo na ulotce jest jakos dziwnie napisane
ja mam wykupione, ale od 2 miesiecy nie moge sie zebrac zeby je brac.....
zreszta i tak poklocilam sie z TZ i jakos nie mam ochoty na nic.....

ale ginka mi mówila ze nie robi sie zadnej przerwy
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 15:17   #3653
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Może lepiej nie, bo mamusi słoń na ucho nadepnął, a synek nikomu nie powtórzy tych moich wyjców
dawaj, dawaj
przecież żadna z nas nie jest Steczkowską
no chyba że któraś jest to sorki

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
ja mam wykupione, ale od 2 miesiecy nie moge sie zebrac zeby je brac.....
zreszta i tak poklocilam sie z TZ i jakos nie mam ochoty na nic.....

ale ginka mi mówila ze nie robi sie zadnej przerwy
to co nie ma tzw. krwawienia z odstawienia
to kiedy jest ?

Stary 2009-11-03, 15:32   #3654
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
dawaj, dawaj

to kiedy jest ?

Nie kuś bo możesz żałować

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2009-11-03, 15:42   #3655
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
dawaj, dawaj

to kiedy jest ?
mi ginka mowila ze podczas brania tych tabletek ( ale tylko tych cerazette) ) nie robi sie zadnej przerwy, i nie ma w ogóle krwawienia z odstawienia. mogą tylko wystąpić plamienia podczas brania ich, ale przerwy się nie robi.
Stary 2009-11-03, 15:43   #3656
marica5
Rozeznanie

GG do marica5
Thumbs down Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

znalazłam fajny schemat zywienia http://n2.home.pl/download/schemat_z..._niemowlat.pdf

http://n2.home.pl/article.aspx?ArticleID=238

w ogóle tz zadzwonił z okropnymi wieściami i jakoś tak mi smutno, źle i w ogóle wszystko do życie czasem jest do bani, czlowiek cieszy sie że ma taka kochana kruszynke po takiej tragedii a tu kurde oj az brak mi słów ide ryczeć

a mam pytanie macie może jakis wzór wniosku o te 2 dni opieki, bo kadrowa kazala mi napisać a w necie nie moge znaleźć nawet nie mam dziś głowy do szukania. z góry bardzo dziękuję ;*

Edytowane przez marica5
Czas edycji: 2009-11-03 o 15:51
marica5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 15:50   #3657
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
to kiedy jest ?
no wlasnie tez sie nad tym zastanawiam
Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
mi ginka mowila ze podczas brania tych tabletek ( ale tylko tych cerazette) ) nie robi sie zadnej przerwy, i nie ma w ogóle krwawienia z odstawienia. mogą tylko wystąpić plamienia podczas brania ich, ale przerwy się nie robi.
nawet jesli dostalo juz sie miesiaczke?
Stary 2009-11-03, 15:58   #3658
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

w ogóle tz zadzwonił z okropnymi wieściami i jakoś tak mi smutno, źle i w ogóle wszystko do życie czasem jest do bani, czlowiek cieszy sie że ma taka kochana kruszynke po takiej tragedii a tu kurde oj az brak mi słów ide ryczeć
a co sie stalo

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-11-03, 15:59   #3659
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie tez sie nad tym zastanawiam

nawet jesli dostalo juz sie miesiaczke?
jak sie juz dostało to nie wiem, ja jeszcze nie mam, moze zadzwon do ginki i zapytaj?
Stary 2009-11-03, 16:53   #3660
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
a co sie stalo
to tak w małym skrocie napisze bo same wiecie. Teściowa była po wyniki i okazało się że jest ciężko chora, moja mama ma SM juz 10 lat ale ostatnio sie troche źle czuje, ja stracila synka 2 lata temu, myslalam że będzie teraz w końcu łatwiej jak mam moja myszkę ale też jest ciężko, strasznie kocham martynke ale też ciąglę myslę czy Kuba też by taki był czy by tak gadał, czy to czy tamto i tak w kólko. gdyby nie ta mała kochana istotka ktora teraz ze mna pisze i wlepia oczka w monitor, to chyba bym nie wytrzymała, mała jest dla mnie takim motorkiem. ale w takie dni jak dzis kiedy dowiaduje sie że ktoś bliski jest chory to ax serce pęka z bólu . czy już nigdy nie bedzie dobrze?a nie będe wam psuła humorków na tym wesolym watku
buziaki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości