|
|
#31 | |
|
BAN stały
|
Dot.: nie potrafię pozbierać się po poronieniu
Cytat:
na moim wątku mamus majowo- czerwcowych 2010 już 5 dziewczyn straciło swoje maleństwa ![]()
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Tylko nie wiem jak pomóc partnerowi... Wiem, że przeżywa to bardzo
Obwinia siebie, że coś z nim nie tak. Powiedział takie zdanie tydzień po... Tłumaczyła go, że na pewno nie. Nawzajem się wspieramy
Wtuliłam twarz w jego ramię. - Kocham Cię - szepnęłam. Edytowane przez shineE Czas edycji: 2009-11-03 o 11:25 |
|
|
|
|
#33 | |
|
BAN stały
|
[QUOTE=shineE;15060606]Myślę, że w takim razie o ile masz dzieci nie przeżywałaś tak momentu, gdy dowiedziałaś się o ciąży. Nie myśli się o tym, że można poronić. Nawet przez ułamek sekundy o tym się nie zastanawiałam. Chcieliśmy ogłosić całemu światu, że urodzi się maleństwo... tym bardziej, że doktor powiedział na wizycie i po badaniach, że wszystko jest jak najbardziej w porządku.
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
ochydne jest zachowanie lekarzy, fakt.
dwojke dzieci urodzilam w polskich szpitalach i w obu przypadkach bylo to przezycie traumatyczne. porody z komplikacjami, traktowanie pacjentki gorzej niz bydlo. dla kontrastu - z poronieniem zostalam przyjeta do angielskiego panstwowego szpitala. pielegniarka prawie caly czas trzymala mnie za reke, zagadywala podczas zabiegu. potem trafilam do jednoosobowej sali z wlasna lazienka. w lazience wszystko, co kobiecie w takiej chwili moze byc potrzebne - podklady, jednorazowe majtki, podpaski. i chyba "salowa" przychodzaca do mnie co ok. 2 godziny i pytajaca, czy nie mam ochoty na herbate, kawe... i majaca te pare minut na pogawedke ze mna. roznica byla przeogromna. wydaje mi sie, ze wszedzie na swiecie sa dobre i zle szpitale. w jednym bedziemy potraktowane jak krolowe, a w drugim jak bydlo. i nie ma znaczenia czy bedzie to polska, anglia, niemcy czy mars ale roznice sa i trzeba o tym glosno mowic.
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
|
|
|
|
#35 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- w druguej ciązy bardzo zwlekaliśy z ogłoszeniem tego całej rodzinnie |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zadomowienie
|
Teraz jeśli wrócimy do normy psychicznej i postaramy się znów o dzidzi...Powiemy dopiero, gdy ciąża zacznie być widoczna.
![]() W Madurowiczu na ginekologii kilka sal obok jest chemioterapia i chodzą tam załamane kobiety...widząc jak rodzi się nowe życie, a one nie wiedzą co będzie dalej... Rozmawiałam tam z jedną Panią... to zupełnie jest tam nieprzemyślane ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
Jak się dziś czujesz? który to miesiąc/tydzień?
|
|
|
#38 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
a narazie macie aniolka w niebie który nad Wami czuwa ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
jak w nocy sie obudziłam z krwotokiem to mi wszytko przed oczami stanelo. nawet nie chciałam do szpitala jechac bo sie bała takie samej diagnozy co wtedy |
||
|
|
|
|
#39 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#40 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Boże przeczytała co Cię spotkało i nogi się pode mną ugięły. Bardzo, bardzo, bardzo Ci współczuję! Dla większości kobiet utrata dziecka, nawet takiego kilkutygodniowego, to straszne przeżycie a Ty przeszłaś jeszcze koszmar w szpitalu wśród bezdusznych lekarzy i pielęgniarek
Dla mnie człowiek jest człowiekiem od samego początku zaistnienia, dla Ciebie też, dla znacznej grupy lekarzy niestety nie.Ja bym też nagłośniła sprawę, zachowanie lekarzy i personelu jest karygodne, chamskie - jak bydło! |
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
shinE bradzo ale to bardzo Ci wspolczuje...
odnosnie szpitala to jestem w szoku...ogromnym...co sie wyprawia w tym kraju to ludzkie pojecie przechodzi, czlowiek skladki placi i nie moze liczyc na nic tylko kupe upokorzenia... pozdrawiam
|
|
#43 |
|
BAN stały
|
[*][*][*]
dla wszytkoch naszych aniołków |
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
shinE współczuję CI bardzo mocno , wiem jak bardzo to boli ponieważ sama straciłam swoje maleństwo... trzymaj się kochana , dobrze że jest przt Tobie Ktoś kto pomoże w tych ciężkich chwilach
to co się dzieje w polskich szpitalach praktycznie zmusiło moją siostrę do podjęcia decyzji porodu u rodziny w Irlandii , polski personel mógłby się od nich dużo nauczyć .
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarze czują się bezkarni, poniżają, wyzywają i cholera wie co jeszcze... myślą,że sa lekarzami to Im wszystko wolno... możesz napisac np. do http://uwaga.onet.pl/ Oni to nagłośnią i wkońcu zrobią z tymi pajacami porządek bo nie za to mają płacone żeby poniżać innych sami są nie lepsi łapówkarze!! wiesz co tym mądrym lekarzom życzę? żeby Ich też to kiedyś spotkało!!! |
|
|
|
|
|
#46 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak odpowiedzą za te swoje czyny... |
|
|
|
|
|
#48 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, dlatego wkońcu ktoś powienien się tym zająć
wystarczy napisać do "Uwagi" Oni nagłaśniają i wyjaśniają takie historie Edytowane przez JOANNA16 Czas edycji: 2009-11-03 o 12:23 |
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
Idę teraz do pracy... Jak wrócę na pewno naskrobię coś do uwagi.
Nie chciałabym, żeby ktoś przeżywał to samo co ja i jeśli straci dzidzię niech będzie miał troskliwą opiekę.
|
|
#51 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
trzymaj się ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- no pewnie ze tak od tego własnie są takie programy |
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni to "załatwią"trzymaj się kochana
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarzom często brakuje w takiej sytuacji delikatności i zwykłego taktu, to prawda. Ale ich podejście wynika z tego, że przeważnie nie dostrzegają dramatu, bo faktycznie wiele ciąż w początkowym stadium jest ronionych - i co najważniejsze - jest to bardzo cenny mechanizm w przyrodzie. Gdyby organizm kobiety nie usuwał takich zarodków, rodziłoby się bardzo dużo dzieci chorych i upośledzonych. Myślę, że lekarze patrzą na to w taki sposób. Oczywiście nie usprawiedliwia to ich zachowania, ale warto starać się nie zadręczać tym, że straciło się "dziecko" - chcemy czy nie, ale taka jest natura, o czym często zapominamy.
|
|
|
|
|
#54 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
współczuję i bardzo
Jestem po 3 poronieniach i wiem by zbytnio się nie cieszyć na samym początku ciąży a tym bardziej nie mówić rodzinie. Dojdziesz do siebie w końcu wspierajcie się nawzajem, bądźcie przy sobie a ten ból minie
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję wam znów za miłe słowa ;*
Dużo pomaga mi praca, bo pracuję jako niania... Mam wspaniały kontakt z mamą dziecka, która przeszła kilka poronień. Już lecę na autobus, bo się spóźnię do Zosi. ![]() Miłego dnia dla was. Bardzo poprawiłyście mi humor;*
|
|
#56 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam jeszcze powiedzieć, że kiedyś kobiety zupełnie inaczej podchodziły do takich spraw. Moja babcia poroniła ciążę, było to 40 lat temu. Nikt o tym nie mówił, nie rozpamiętywał latami. Na pewno jakoś to przeżyła, ale stało się i już.
Teraz kobiety rozpamiętują to na forach, ustawiają w podpisach jakieś opisy o aniołkach. Jakoś wątpię, że to pomaga. Czasem od pierwszych oznak ciąży zaczyna się kupowanie ciuszków, bucików - po co, przeciez tego jest w sklepach pełno, można kupić miesiąc przed porodem, albo nawet po nim. A zawsze takie rzeczy potem przysparzają bólu i cierpień. |
|
|
|
|
#58 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale to twoje obiektywne zdanie na ten temat |
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak warto starać się na to spojrzeć z innej strony, bardziej "medycznej" i obiektywnej, bo rozgrzebywanie tego zwykle nie pomoże. Ciągle zapominamy, że mimo iż wokól cywilizacja, samochody, komputery, loty w kosmos, to nasz mechanizm rozrodczy rządzi się jeszcze tymi pierwotnymi prawami natury - co jest słabe od samego początku, nie ma szans przezyć. I chcemy tego czy nie, tak jest dla wszystkich lepiej. I wierzę w to, że autorka wątku urodzi jeszcze zdrowe i śliczne dzieci
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

Obwinia siebie, że coś z nim nie tak. Powiedział takie zdanie tydzień po... Tłumaczyła go, że na pewno nie. Nawzajem się wspieramy
ale roznice sa i trzeba o tym glosno mowic.

wspierajcie się nawzajem, bądźcie przy sobie a ten ból minie