|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Patenty na bycie NAJ :)
Cytat:
![]() Niżej masz linki do olejku pomarańczowego i hydrolatu, gdzie jest napisane, jak się tego używa: http://www.biochemiaurody.com/sklep/olejekmyj.html http://www.biochemiaurody.com/sklep/hydrolatlemon.html A tu jest jeszcze bardziej szczegółowa instrukcja: http://www.biochemiaurody.com/vademe...%20myjacy.html Wyszukanie tego zajęło mi 1 min., więc wystarczy chcieć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olejek myjący można używać na dwa sposoby, przy czym tego drugiego nie próbowałam. Możesz go na dłoni zmieszać z odrobiną wody i masować SUCHĄ twarz, albo nałożyć na płatek kosmetyczny przetrzeć twarz i spłukać wodą. Hydrolatów używaj jak toniku, dodawaj do maseczek, spryskuj włosy i co Ci jeszcze wpadnie do głowy, bo hydrolaty to wszechstronne płyny ![]()
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
AGA :)
|
Dziękuję
![]() Zafascynowałam się różnymi rodzajami, itp, przeglądałam co jeszcze mogłabym dokupić i nie zwróciłam uwagi na bliższe opisy - mój błąd. zabieram się za czytanie ![]() edit: coldold dziękuję ! ![]() ![]()
![]() |
#3874 |
Zakorzenienie
|
wczoraj zrobiłam swoje pierwsze zamówienie na BU
![]() ![]()
#3875 | |
|
Cytat:
![]() ![]() w takim razie czas i na mnie chyba ![]() edit: a co zamówiłaś? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Rozeznanie
|
Hej, jestem tu nowa, chociaż czytam ten wątek już z miesiąc:P i uznałam, że czas zadbać o siebie. Chciałabym kupić sobie filtr. Mam 15 lat, cerę mieszaną i lubię być opalona:P Jaki polecacie? Chodzi mi o to, żeby był raczej tani i nie za mocny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() odstawilam krem L'oreal skora musnieta sloncem, wszystkie zele do twarzy, maslo shea, podklad La Roche Posay (ten w sloiczku, 'korektor'), drogeryjne toniki do twarzy zostawilam, a wlasciwie nabylam i tak juz zostal, krem nivea Beztluszczowa emulsja do twarzy (megalekki, nie zdziala cudow jesli chodzi o odzywienie, ale porzadnie nawilza) chyba go nie ma na KWC jeszcze, kupuje go w UK za jedyne 3 funty za 100ml ![]() zamiast toniku przemywam twarz woda rozana (gotowa kupiona) kupilam do mycia twarzy kostke glicerynowo-rozano-geraniowa i to chyba pomoglo mi najbardziej w pozbyciu sie tradziku wiec moja podstawa pielegnacji: kostka do mycia, woda rozana, emulsja nivea ... ostatnio, mimo, ze wiem ze nie powinnam juz niczego innego nakladac na twarz, postanowilam RAZ uzyc mojego L'oreala nutribronze... skora tak nieciekawie wygladala, blado... mialam zamiar zmyc po 3 godzinach (przez ten czas skora sie by zbrazowila) ale zapomnialam i zostawilam na caly dzien... wrecz czulam, jak mi sie pod nim skora poci i dusi a rano mialam krostke na szyi co mi sie nie zdarzylo od miesiecy acha, nie zapycha mnie podklad Max Factor Lasting Performance mimo ze swietnie kryje ![]() ![]()
![]() |
#3878 |
Zakorzenienie
|
hahah ja już jestem uzależniona nie dość, że od wizażu to jeszcze coś czuje, że od biochemii ;p ( lepiej zacznę się uczyć bo egzamin z tego mam niedługo :P )
![]() co zamówiłam ? - hydrolat z kocanki - kwas hialuronowy 5 % - olej kokosowy - oliwka do mycia pomarańcz chciałam jeszcze dużo rzeczy ale zdecydowałam się narazie tylko na to, zobacze jak wogóle to wygląda ![]() dragon_she - gdzie kupiłas tą kostkę glicerynowo-rozano-geraniowa ? ![]() ![]()
#3879 |
Zakorzenienie
|
Patrz strona wstecz.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Zakorzenienie
|
#3881 |
|
Jeśli dobrze kojarzę, dragon she pisała, że kupuje to mydełko w UK,
koszt - 3 funty ![]()
![]() |
#3882 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
Wtajemniczenie
|
no mi też się tak wydaje
![]() ja się od miesiąca przymierzam na zakupy w BU, ale ciągle mam pusty portfel...
#3884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3885 |
Wtajemniczenie
|
Ag4 - ja złożyłam zamówienie na mazidłach bo tam był mocznik, który mnie interesował, sama nie mieszam składników bo to dla mnie jeszcze właśnie czarna magia, ale np. mocznik można dodawać do kremów, keratyne do spray'ow itd
![]() ![]() ![]()
#3886 |
Rozeznanie
|
tak, kupuje na ebayu od 1 osoby caly czas
pisalam jej emaila i powiedziala ze jesli bede regularnie zamawiac to kupi wiecej od producenta, jak dostane od niej te mydla ktore juz zamowilam to spojrze na etykiete, napisze sklad i producenta jesli jest ale wydaje mi sie ze nie bo jest to mydlo recznie robione, moze byc rownie dobrze robione przez jej znajomego etc.
#3887 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, chciałabym do was dołączyć
![]() jestem aktualnie na początku tego wątku bo długaśny on jest niemiłosiernie ![]() jako, że godzina dość wczesna, a oczka zaspane wypróbowałam opisany tu patent z łyżeczką - wsadziłam na kilka minut do zamrażarki - och co za ulga dla oczu ![]() a co od siebie mogę polecić?
#3888 | |
|
Cytat:
chyba jej sie spodobało, chociaż na początku twierdziła, że nie potrzebuje ![]() ptysza z tą miłością to różnie, czasami mi się wydaje, że tż mi bardziej szkodzi niż pomaga ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3890 |
Rozeznanie
|
Hej, ponawiam pytanie:
Hej, jestem tu nowa, chociaż czytam ten wątek już z miesiąc:P i uznałam, że czas zadbać o siebie. Chciałabym kupić sobie filtr. Mam 15 lat, cerę mieszaną i lubię być opalona:P Jaki polecacie? Chodzi mi o to, żeby był raczej tani i nie za mocny. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3892 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn jaki? bo wiesz, nie ma sensu używać niskich filtrów wg mnie min 30, ale co do konkretnego to musisz poszperać o wątkach dot filtrów tam dziewczyny i na pewno pomogą no i pamiętaj - filtry nakłada się dość grubo, bo inaczej nie spełniają swojego zadania, więc bez sensu jest je stosować
![]() |
#3893 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jak z waszymi dietami?
Bo sama dieta z owoców, warzyw - aby spalić kalorie (ja na "szczęście" raczej dieta wysokokaloryczna na wzrost masy ciała) - to za mało, żeby wyglądać NAJ ![]() Dzisiaj był fajny program na TVN Style, dotyczących poziomu witamin w naszych organizmach. Otóż czasem łykanie tabletek i zjadanie witamin w prawidłowej ilości to za mało... Najpierw te witaminy dostarczane są do organów wewnętrznych, a gdy tam mają wystarczającą ilość - dopiero wtedy do skóry... Ale znowu przekarmienie organizmu może doprowadzić do hiperwitaminozy, co też nie jest najlepsze ;P Sama raczej staram się łykać tabletki typu falvit, jeść owoce i co najważniejsze dla skóry - białko ![]() ![]() ![]() a daję sobie spokój z suplementami diety ![]() ![]()
![]() |
#3894 |
Wtajemniczenie
|
Z moim odżywianiem to raczej kiepsko. Rano nie jem wgl, dopiero po powrocie ze szkoły. A to też nie są wartościowe rzeczy, tylko wiecie jakie... Wszystko robię odwrotnie, a próby zmienienia tego kończą się porażką. No i nie potrafię nie jesć słodyczy.
Jedyną rzeczą , którą mogę się pochwalić to to, ze nie używam cukru i soli, oraz piję ziółka i drożdze.
#3895 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a to niedobry tż oj niedobry ![]() Cytat:
na wizażu już któryś z kolei wątek o tym jest a co do produktów mlecznych - myślę, że dużo dziewczyn tego nie wie, ale często bardzo źle wpływają na cerę jeśli ktoś ma cały czas problemy z cerą i np leki nic nie dają to warto spróbować wyeliminować nabiał u mojej sis to działa, koleżanka za moją radą też przestała jeść nabiał i cera się poprawiła
![]() |
#3896 |
Zakorzenienie
|
u mnie znowu odwrotnie - gdy zaczęłam wzbogacać dietę o produkty mleczne cera poprawiła się, nie mam już żadnych niepokojących kropek itp
![]() Najważniejsze to wyczuć, co organizm najbardziej potrzebuje ![]() edit : ale ja nie potrzebuję schudnąć, wręcz odwrotnie ;P chociaż teraz podobam się sobie taka jaka jestem ![]()
![]() Edytowane przez Haylee Czas edycji: 2009-11-04 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
w ogole to tworze sobie liste rzeczy, ktore zle wplywaja na moja cere, jak tylko zaobserwuje zmiany na mojej skorze to analizuje i dodaje do listy ![]() na razie widze ze zle na mnie wplywa (oprocz kosmetykow): - pokrzywa!!! - soja!!! - chyba mleko - chyba zielona herbata - za duzo czarnej herbaty kakulinka - nie wiem, moze on jest juz w Polsce ale nie moglam go znalezc na KWC wyglada tak, jak na zdjeciu (ogolnie nie jest to jakis magiczny krem, mysle ze po prostu trafilam na krem z dobrym skladem dla mnie i dlatego mi krzywdy nie robi) ![]()
WW Start - 16.03.2016r. - 61,3kg Ważenie 1 - 23.03.2016r. - 60,4kg Edytowane przez dragon_she Czas edycji: 2009-11-04 o 11:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3898 |
Zakorzenienie
|
moja dieta też opiera się głownie na białku ale to ze względu, że staram się żyć aktywnie
![]() ![]() ![]() ![]()
#3899 | ||
|
u mnie kiepsko i przyznaję się bez bicia :/
lubię zjeśc tłuso i ostro ![]() jem bardzo mało warzyw i owoców, choć ostatnio jesli chodzi o owoce to się poprawiłam. Ja generalnie jestem taki - tadek niejadek zaczełam pić zieloną i białą herbate zamiast czarnej, piję też bratka ![]() ograniczam cole, a jesli chodzi o slodycze to generalnie mało jem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() nabiał stamowi większośc mojej diety, każdego dnia jem ser (pod różną p[pstacią) piję sporo mleka i zajadm jogurty.. może stąd te krostki?;/ ale jesli miałabym wyeliminowac nabial to generalnie zostałabym na samych schabowych i ziemniakach.. ![]() Najgorzej mam w weekendy :/ co weekend mam zjazd i niestety w tedy nie mam czasu zjeśc porządnie bo ucieknie pociąg/tramwaj/autobus/zaczynają sie zajęcia. Jestem więc skazana na mc donaldsa albo kfc, nie mam jak wypić bratka i zielonej herbatki :/ ale będę teraz starała się kupić sobie zawsze jakiegoś owoca i wieczorem przed spaniem wypić ziólka już na stancji
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Zakorzenienie
|
Ag4, pijesz bratka i niezdrowo się odżywiasz? Przecież to Ci nic nie da! (albo nie aż tak wiele jak chcesz ;P) Tak samo picie zielonej herbaty przy tłustym i niezdrowym jedzonku :P
Narzekasz na krostki, one mogą się tworzyć właśnie przez takie połączenie - ciągłe oczyszczanie organizmu i niezdrowego jedzenia :P
![]() Edytowane przez Haylee Czas edycji: 2009-11-04 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.