![]() |
#61 | |
po prostu Em :)
|
Dot.: Dyskusja o konkursie Mary Kay
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o 15, to podoba mi się kolorystyka... bardzo jesienna ale zupełnie nie femma fatale :/
No i sam makijaż wygląda tak jakby modelka miała podbite oczy. ![]() Ale kolory, podkreślam jeszcze raz, bardzo mi się podobają. Jednak praca 15 nie realizuje tematu konkursu.
#63 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście Ty masz prawo do opinii pozytywnej i ją wyraziłaś, a ja do negatywnej i czynie to samo.
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
A mnie śmiech czysty bierze, gdy pod tytułem makijaż dla Femme Fatale ("kobieta przynosząca mężczyźnie zgubę" - Wikipedia) widzę szeroko roześmiane, bynajmniej nie z mściwą satysfakcją - dziarskie i kolorowe buzie.
Rzeczywiście, jesień w swoim ludowym kolorycie zdominowała konkurs, chyba trochę słabszy niż poprzedni, ale da się wybrać fajne prace. Moim faworytem była 10, oraz i - tu się biję w piersi, bo właśnie przeczę sama sobie - 44. Bo ta praca ma 1000 razy więcej z kobiety romantycznej - antycznej, ale stylizacja jest tak fajnie zrobiona, że pękłam i zagłosowałam ![]()
#65 |
Zakorzenienie
|
Kilka fajnych jest - większość niestety rozmija się z tematem (o tak dla przykładu 31 i 45 - bardzo jesienne kobiety fatalne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
sophisticated
|
Cytat:
i aż mi głupio, że muszę tłumaczyć, że nie uważam autora 42 za równego Michalowi Aniołowi, o co zdaje się możesz mnie posądzać, więc tłumaczę, nie uważam ![]() peace ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
30 mi się nie podoba ze względu na mój gust. Zdjęcia są dobre makijaż też
![]() 42 hmm troszeczke te rzęsy psują efekt. Bez jakiś większych emocji 10 bardzo dobry makijaż piękne kolory ![]() niektóre zdjęcia psują makijaż, niektóre wogóle są w barwach bardziej wiosennych, a niektóre w ogóle nie wiadomo o co kaman z nimi heh... powodzenia ![]()
#69 |
Zakorzenienie
|
Oddalam glos na prace 32-najbardziej mi sie podoba
![]()
#70 |
Zakorzenienie
|
mi się najbardziej podoba praca nr 43
![]() ![]() praca nr 10, nie lubię takich prześwietlonych zdjęć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Przejrzałam zdjęcia i szybko przewertowałam wszystkie strony dyskusji, aby przeczytać,że praca nr 2 razi przeróbką w PS...i zawiodłam się
![]() Znów na prowadzenie wychodzą prace, które mają przede wszystkim dobre, profesjonalne zdjęcie.Rozumiem dlaczego-estetyka górą,ale...troche to rozczarowujące. Praca nr 42..no niezła, raczej nie w temacie-dla mnie nie ma w niej nic jesiennego,bardziej karnawałowego. Podoba mi się niedoceniana(przynajmniej w dyskusji) praca nr 43,ale tylko na pierwszym zdjęciu-na tym przykładzie widać,jak złe ujęcie może zepsuć efekt. Praca nr 30, profesjonalne zdjęcie, fajny pomysł,ale już gorsze wykonanie... Praca nr 10, bardzo w temacie (nie przez kasztany ![]() ![]() Praca nr 13, podoba mi się i nie wiem,czy to przez cudna modelkę, czy makijaż ![]() Bardzo pomysłowa jest praca nr 18. Też moim zdaniem niezbyt w temacie,ale zasługuje na uwagę ![]() Praca nr 25, ta modelka jakoś najbardziej uosabia femme fatale ![]() Praca nr 26, szkoda,że usunięta-zagłosowałabym na nią na pewno ![]() Poziom taki sobie, pamiętam poprzedni konkurs jesienny(chyba w tamtym roku, a może 2 lata temu?)-wtedy, to był poziom ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Wykonanie jest świetne, ładnie zrobione brwi, (o czym niestety wiele uczestniczek zapomniało). Można by się jedynie minimalnie krzywych ust czepiać i delikatnie odstających rzęs w samych wewnętrznych kącikach, ale trzeba by było być naprawdę złośliwym, bo niedociągnięcia są znikome. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
edit-
pomyliłam się z pracami.myślałam,że zagłosowałam nie na to co chciałam ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2009-11-02 o 16:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- A tak w ogóle to wg mnie najlepiej by było gdyby komisja oceniała, nie byłoby tyle żali..redakcja ma przecież najwierniejsze(najwieksze j rozdzielczosci) egzemplarze prac. Poza tym fajnie by było byc ocenionym przez profesjonalistów zajmujących się tematem wiele lat... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
tak naprawde ładną gładką skórę można uzyskąć bez ps ;] i nie chodzi mi o dobry podkład
![]() wystarczy dobre oświetlenie buzi i cyk zdjęcie ![]() na 2 zdjeciu wydaje mi sie ze fotograf zawinił a raczej jego aparat. bo ps wcale takich efektów nie daje.
#77 | ||
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz zainteresowałam się jakimś konkursem , więc nie wiem czy lepszy czy gorszy od poprzedniego. Nie oceniam kunsztu fotografa, nie czepaiam się drobiazgów typu skrzywiona rzęska. mniej istotna jest dla mnie technika, patrzę na pracę całościowo, bo to ogólny efekt przyciaga oczy . makijaz pownien odzwierciedlać temat konkursu, powinien pasować do urody modelki, powinien byc staranie wykonany, pomysłowy, niebanalny. W sumie wiele cech powoduje taki a nie inny jego odbiór. oglądnęłam wczoraj wszystkie prace.
Wiekszość prezentowanych makijazy nie odzwierciedla tematu, nie mniej kilka wyrózniłam bo mi się spodobały. Są też takie wśod wyróznionych przeze mnie , ktore z femme fatale kojarza mi sie jak najbradziej. Femme fatale to kobieta nieprzewidywalna, o mrocznej duszy, egoistka, o niepokojacym wdzięku, do konca nieodgadniona, tajemnicza i pełna niedopowiedzeń. Pełna mocy i seksapilu. Nieczuła i egoistyczna. Femme fatale nie angażuje się. Budzi ciekawość, pożądanie , zakłóca sny. Realizuje swoje cele - rozne cele - wykorzystując mężczyzn. Nie liczy się z nimi, mezczyźni spełniają w jej życiu jedynie rożne potrzeby. kiedy je juz spełnią porzuca ich bez najmniejszego żalu. Dosyć nieoczekiwanie praca nr 39 , bardzo piękna w monochromatycznej ciepło-jesiennej tonacji skojarzyła mi się z femme fatale, być może to zagadkowe spojrzenie, tejemniczosc i pewien dystans bijący z twarzy mimo ciepłych kolorów makijażu, może ta energetyczność barw kojarząca się z mocą ? Femme fatale , to dla mnie również praca 35 za sprawą ładnie wydobytego niepokojącego, nieco mrocznego spojrzenia, Właścicielka takich oczu lubi przeprowadzać swoją wolę i nie liczy sie z innymi ![]() Brakuje tu natomiast powiązania z jesienią. Praca 11 to ówniez femme fatle, makijaz staranny, rzucający się w oczy , on mówi ; to ja , piękna i pełna uroku i seksapilu, muszę być w centrum , nie oprzesz mi się. Czerwień i czerń zdradzają demoniczność natury i brak umiaru. Ona nie ukrywa swojego mroku , wie , ze jest pociagający ![]() Tak , to widzę ![]() Ciesząca sie powodzeniem praca 10 , kompletnie nie kojarzy mi się z femme fatale. Niewiele tez jesienią. Jest nie na temat. Dla mnie jest dosyć banalna , chociaz dobrze wykonana. Natomiast praca 42 jak najbardziej , omyłkowo ją pominęłam w głosowaniu ![]() Cytat:
![]() Uroda chyba ma znaczenie, nie do każdej urody pasuje określony makijaż, nie z każdej mozna zrobić niewinne dziwczę, jak i nie z każdej kobiete fatalną, a więc pośrednio ma wpływ na ocenę. Cytat:
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2009-11-03 o 10:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam pytanie do wszystkich wizażanek: Jak to jest z tym fenomenem przeswietlonych prac? Czy to sie właśnie podoba? Kontrast na maxa i biała twarz? Ja już sie pogubiłam, myślałam, że zawsze podobała sie naturalność... A drugie pytanie do zespołu profesjonalistów: Czy tak powinny wyglądać twarze makijaży konkursowych? Czy to jest jedynie wariant?
Dodam, że kiedyś w podobnym konkursie wizaż.pl również czołowe miejsca miały prace przeostrzone... Czyli jest to dobre czy złe? Od fotografów słyszę zwykle, że kontrastowanie i blurowanie twarzy jest nie na miejscu w dobrej fotografii. |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie makijaż różni się w wielu wariantach. wzory,ktore wybrałam napewno nie przeniosłabym na swoją twarz,bo nie lubię przesady. wybierając swoj typ kierowałam się pięknem,wyrazistością i tłem. dla mnie makijaz konkursowy to nie tylko sama praca,ale i tło.musi być widoczny i wyraźny. poza tym motywem przewodnim miała być Makijaż jesienny dla femme fatale ,więc moje typy były lekko przerysowane i kolorowe. patrząc na prace widze w nich nie tylko makijaz,ale i dzieło artystyczne. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2009-11-03 o 13:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Czy ktoś mysli podobnie lub zupełnie inaczej? Ciekawa jestem wszystkich opinii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Crazy turtle lady
|
Cytat:
![]() Wydaje mi sie, ze troche na drugi plan schodzi sam mejkap....a jest to konkurs makijazowy. A ja czasem sie gubie czy to "jej urok,czy photoshop" Jednak z drugiej to fajnie swiadczy o wizazankach bo widac ze sie przylozyly zwracajac uwage na kompozycje, inne elementy poza makijazowe. Mimo tego, ja czuje niedosyt pod tym względem. Miło by mi było zobaczyc fotki zbliżen np. oka, ust, jakie jest cieniowanie itp. Bardziej mnie te prace interesowały pod wzgledem czysto "technicznym" , niz ładnej otoczce. Piekne to dla oka...ale jakos tak to czuje po swojemu ...
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlaczego mówisz,że mało ważny jest makijaż i samo wykonanie? czy ubierając sukienkę nie dodajesz paska,butów,czy innych dodatków? MAKIJAŻ,TŁO I POZA to jest właśnie wykonczenie pracy!! dla mnie w twojej wypowiedzi czuć ironię. nie wiem,czy startowałaś w tym konkursie i miałaś słabe wyniki,wiem jedno : tu trzeba się liczyć z gustem innych,nie tylko ze swoim. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2009-11-03 o 14:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
Może średnia z tych przykładowych składowych dałaby bardziej precyzyjną ocenę? Bo jak oceniałam prace to np. podobało mi się wykonanie, ale zgodnośc z tematem juz różnie...i jak tu ocenić? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
każdy interpretuje temat na swój sposób. Nie zawsze czarne jest dla wszystkich czarne.
co do zdjęć typowo komercyjnych - tak lubię jako wizażysta ostre zdjęcia białą cerę- mega ideał, dobrze oświetlona buzia. co do oceny makijażu hm lubię fajne połączenia koloru i ładne przejścia między nimi. tutaj na konkursach dużo daje otoczka. Jednak ja zawsze stawiam modelkę pod sciana i skupiam się na makijażu. Nie traktuje tego jako profesjonalnej sesji. Poprostu zdjęcie cyk cyk i po bólu ![]()
#85 |
Zakorzenienie
|
Ktoś mi wytłumaczy, dlaczego praca nr 10 ma tak wysokie noty ?
Wiem, że to kwestia gustu... ale moim zdaniem praca jest fatalna, a właściwie wszystko psują usta - ta konturówka to jakiś mały koszmar ![]() Do tego dla mnie to nie Femme Fatale... no ale wiadomo, każdy to wyobraża sobie inaczej ![]() No cóż, szkoda wielka, jest tu wiele dużo lepszych makijaży, niestety znacznie gorzej ocenianych - zupełnie tego nie rozumiem ![]()
#86 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z kolciag.
To nie jest femme fatale :/ A kontorówka jest źle dobrana. Cienie są zbyt kolorowe, mało w tym jesieni - szczególnie błękit wprowadza do makijażu zbyt dużo wiosny. Wg mnie praca nr 10 nie zasługuje na tyle pozytywnych opinii...
#87 |
Zakorzenienie
|
Zasługuje,nie zasługuje-sporej liczbie osób sie podoba, więc cos musi w niej być raczej
![]() A dla mnie też ważna jest otoczka.Nieczęsto się zdarzało jednak w poprzednich konkursach,że mimo niedbałości o szczegóły, makijaż był świetny i na takie też głosowałam.Jednak zwykle tak jest, że nawet super cieniowanie się nie obroni, jeśli w tle widać jakieś klamoty,a modelka nie ma np. podkładu.Ja to traktuję jako niedbałe podejście do samego faktu brania udziału w konkursie. Ktoś poświęci 5 min na powieki, usta przejedzie pomadką i nawet nie zada sobie tyle trudu,żeby pozować chociażby na tle gołej ściany (przykład z tłem akurat dałam)-moim zdaniem taka praca nie zasługuje na uwagę. |
![]() ![]() |
![]() |
#88 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Przyczajenie
|
Ja chciałam wziąść udział w konkursie, lecz daty mi się rozjechały
![]() Lecz jak teraz patrze na prace stwierdzam, że dobrze że nie startowałam, bo moja praca była bardzo słaba w porównaniu do tych. Co do prac. Sa tu takie, które zracają na siebie uwagę, np: 15 - ten pieprzyk- jakoś kojarzy mi sie z taka femme fatale ![]() 18 - bardzo łądna, ale usta mogły byc bardziej "intensywne" 22 - super kolor pomadki, (czy po wynikach autor mógłby zdradzic mi jakie kolory uzywał? ![]() ![]() Osobiscie widzę tu dwie opcje ff - taką "z grubej rury" kokietkę - czerwone usta, mocny makijaż i taką delikatną (chcącą zrobić wrażenie delikatnej) - i w 2 takich kategoriach planuje głosować - jeszcze musze pomysleć kogo do tego drugiego "wora wrzuce". Co do modelek - każda moze byc ff - kwestia tego jaką będzie, czy taką rzucajaca sie w oczy czy delikatnie kusząca - zależy od wizji autora ![]() Edytowane przez mizia_kizia Czas edycji: 2009-11-04 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Crazy turtle lady
|
Cytat:
Ja tez niechciałabym ogladac fotek na których w tle sa np. brudne skarpetki lub nie umyte gary ![]() Taka otoczka mi tez nie pasuje. Gdyby ten konkurs byłby na najlepsza stylizacje na Femme fatale..to w 100% bym się z Toba zgodziła. IHMO Stylizacja daje ogólne spojrzenie na zdjęcie, liczy sie każdy drobiazg..a tu mamy konkurs makijazowy...no i w niektórych pracach jakby własnie tego było za mało. Więc zgadzam się z Toba 50/50 ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.