|
|
#2161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ładne fryzurki dla panny młodej
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2163 |
|
Raczkowanie
|
Ja również o czymś takim myśle
i zakochałam się w tej fryzurce-mam nawet taki sam kolor włosów |
|
|
|
|
#2164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2165 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, mam nadzieję, że mi pomożecie.
Otóż zawsze marzyłam o najbardziej klasycznym hiszpańskim koku (najprostszej kulce) jako ślubnej fryzurce. Uważałam, że takie uczesanie będzie pasować do każdej sukienki. Ale ostatnio, już po wybraniu kreacji stwierdziłam, że hiszpański kok jest być może zbyt poważny i za bardzo elegancki do mojej dziewczęcej, romantycznej sukienki. Co Wy o tym myślicie? Od razu dodam, że mam włosy ciemne (te w avatarze są już nieaktualne), do łopatek (do ślubu jeszcze 8 miesięcy) i że interesują mnie tylko upięte fryzury. Aha! Będę miała jednowarstwowy, długi welon z koronką wzorowany na hiszpańskich mantillach (welon bez grzebyka, położony tylko na głowie). Do tego chciałabym wpiąć we włosy czerwoną różę, ale nie wiem, czy nie będzie to za dużo szczęścia na raz. W załączniku moja sukienka (tylko, że moja będzie miała jedynie namiastkę trenu) . Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Edytowane przez MarysiaP_D Czas edycji: 2009-10-21 o 22:30 |
|
|
|
|
#2166 |
|
Przyczajenie
|
Moja fryzurka z krótkich włosów, być może przyda sie foto dla przyszłych panien młodych
|
|
|
|
|
#2167 |
|
Rozeznanie
|
Pięknie! Wyglądałaś bardzo kobieco. Mój wielki dzień 7.08 2010
Marzę o takim welonie: Załącznik 2615784 Chciałabym na ceremonii mieć go na twarzy, aby zasłaniał mnie do momentu podejścia do ukochanego, a jak się spotkamy to aby mi odsłonił do tyłu Jaka fryzurka pasuje do takiej koncepcji? Myślałam o upiętych lekko do tyłu jak na tym zdjęciu:Załącznik 2615792 |
|
|
|
|
#2168 |
|
Raczkowanie
|
Ellin_ak ta fryzura kompletnie mi się nie podoba
Do Twojego pomysłu każda fryzura pasuje, ale ta jest jak z filmu o królu Arturze
|
|
|
|
|
#2169 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2170 |
|
Przyczajenie
|
Mnie też się ta fryzurka podoba
Jest skromna i dziewczęca a jednocześnie ma w sobie coś eleganckiego
|
|
|
|
|
#2171 |
|
Rozeznanie
|
nie polecam takie fryzury na ślub w miesiącu ciepłym..po kilku godzinach panna młoda może wyglądać bardzo nieestetycznie i mało elegancko
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
popieram Marta1122 ja też raczej jestem za upiętymi włoskami, pogoda to jedno ale po tańcach i szaleństwach na parkiecie te włoski już nie będą wyglądały ładnie, a poza tym w trakcie tańców będą wszędzie latały i przyklejały się do makijażu a najbardziej do pomalowanych ust
plecki niestety też się pocą, tym bardziej, że z reguły też są pokrywane jakimś pudrem lub balsamem połyskującym. Długie włosy trzeba kontrolować i poprawiać. Jak dla mnie kok to idealna fryzura, ja miałam ślub 30 maja i było 15 stopni, więc tak akurat, ale wierzcie mi mimo klimatyzacji na sali nie wyobrażam sobie żeby mieć inną fryzurę, kok trzymał się idealnie przez całą noc a ostro tańcowaliśmy
|
|
|
|
|
#2173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Popieram to co napisałaś. Sama będę ślubować 15 maja i wychodzę z założenia, że najpraktyczniejszą fryzurą będzie jakieś upięcie. Będę miała pewność i komfort psychiczny, że nie zrobią mi się po godzinie szaleństwa na głowie strąki z włosów... andziat czy mogłabyś wrzucić swoją fryzurkę? Nie kojarzę abym ją wcześniej widziała. Jeśli tak to przepraszam, lecz podpowiedz gdzie jej szukać
|
|
|
|
|
|
#2174 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja fryzurka z wlosow do ramion
![]() moze ktoras z was zainspiruje |
|
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
paulina119a ja mam cienkie i słabiutkie włosy a ten mój kok wygląda jakbym miała sporo włosów, chciałam mieć go wysoko ze względu na welon i żeby szyja była odsłonięta, powiem wam, że jakoś tak nie przywiązywałam szczególnej uwagi do tego koka, chciałam po prostu żeby był wysoko i z tych raczej klasycznych, bo jak mi na próbnej zrobił koka nowoczesnego to się przeraziłam
poza tym był pod welonem i aż tak bardzo nie było go widać, dopiero po oczepinach ukazał się w całości
Edytowane przez andziat Czas edycji: 2009-11-08 o 14:57 |
|
|
|
|
#2176 |
|
Rozeznanie
|
ja swoją też juz pokazywałam ale oczywiście moge wkleić jeszcze raz
|
|
#2177 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo ładnie wyglądają te róże. To był Twój pomysł?
|
|
#2178 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje
wiec zastapilam go kwiatami![]() Marta1122 sliczna fryzurka |
|
|
|
|
#2179 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2180 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a czy takie upięcie pasuje do grzywki?
|
|
|
|
|
#2181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Andziat dziękuję Powiem Ci, że nie ma to jak klasyka. Banan wg mnie jest zawsze w modzie i odnajdzie się w każdej sytuacji... Ja też niestety mam cienkie włosy i jest ich niewiele co ja bym dała za bujną fryzurę.....Nie ukrywam, że sama mocno zastanawiam się nad bananem |
|
|
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
jejku jakie gładkie włosy!!!
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kok trzymał się idealnie i co najważniejsze był niesamowicie WYGODNY. Nawet te pejsiki z przodu były tak nalakierowane, że wcale nie przeszkadzały (bałam się trochę, że przy jedzeniu mogą mi wpadać do talerza ale nic takiego się nie działo). Polecam taką fryzurą z czystym sumieniem, uwierzcie mi, że w dniu ślubu o pewnych sprawach się w ogóle nie myśli. Ja nawet zapomniałam poprawić makijaż, byłam tak pochłonięta zabawą (prawie cały czas spędziłam na parkiecie, przy stole siedziałam tylko jak jadłam gorące posiłki) i gośćmi i byłam taka szczęśliwa w tym dniu, że nic mi nie przeszkadzało (nawet fakt, że nie przyjechała fontanna czekoladowa). Strasznie ci zazdroszczę, że ten wielki dzień jeszcze przed tobą. To był najpiękniejszy dzień w moim życiu i bardzo chciałabym go przeżyć jeszcze raz Trochę się rozczuliłam ![]() paulina119a jak ślubujesz 15 maja 2010 to polecam ci ten wątek "Majowe Panny Młode", sama w zeszłym roku w nim uczestniczyłam a teraz jest tam bardzo dużo dziewczyn z którymi możesz o wszystkim pogadać. Zajrzyj koniecznie ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post15076583 przepraszam za małą zmianę tematu
Edytowane przez andziat Czas edycji: 2009-11-04 o 11:08 |
|
|
|
|
|
#2184 |
|
Wtajemniczenie
|
za powtórki przepraszam
|
|
#2185 |
|
Wtajemniczenie
|
c.d
|
|
#2186 |
|
Raczkowanie
|
ktosia1... te dwie ostatnie fryzurki są piękne
Ja miałam już kilka fryzur próbnych i we wszyskich byłam "ulizana", jeszcze spróbuje Twoich propozycji
|
|
#2187 |
|
Raczkowanie
|
A co powiecie dziewczyny o takim koku?
|
|
#2188 |
|
Wtajemniczenie
|
Weroniczkaaa
cieszę się, że pomogłam i mam nadzieję że pochwalisz nam sie tutaj![]() a co do koku to tak szczerze nie podoba mi sie, ale wiadome każdy kieruje się swoim gustem
|
|
#2189 |
|
Zadomowienie
|
Ktosia1 tak, tak... cudeńka
|
|
|
|
|
#2190 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze takie wyskrobałam
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

co ja bym dała za bujną fryzurę.....