Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-04, 08:03   #1861
tarasia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Hej mamusie!
Fajnie, że wypuścili cię ze szpitala - zawsze to kilka dni w domku!

Kropko i Guciu i jak? Dzieje się coś? bo ja już się nie mogę doczekać tych waszych dzidziorków!

Wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam pierwsze pranie. Wiem, że mam jeszcze trochę czasu ale na naszym wątku tyle poródów przed terminem, że aż się wystraszyłam.

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 08:04   #1862
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
Gratuluje kolejnym rozdwojonym Mamusiom!
Pytanko wlasnie do Was- kosmetyki do pielegnacji jakich firm sie u Was najbardziej sprawdzaja? czy stosujecie serie? mnie kolezanka doradzila
do kapieli emolium lub balneum (emulsja) i cetafphil md zamiast oliwki. ale czy to nie sa raczej preparaty lecznicze a nie do pielegnacji??
a do noska polecacie fride, sopelek, czy po prostu gruszke??
Asioczka ja kąpie w emolium i jestem bardzo zadowolona, a do czyszczenia noska narazie używam patyczków i soli fizjologicznej.

Mój mały nawet ładnie spał-ale 2 razy musiałam w nocy zmieniać mu ubranko bo sie przesikał No i tak schodziło- cycek, kupa, przebieranie
Aaaa z dobrych wiadomości: potówka nam zniknęła
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 08:51   #1863
elalank
Zadomowienie

Witam środowo

To jest niewiarygodne jaki spokój zapanował! Teraz widać kto ciągnął wątek

Pewnie Kachula wkrótce wyjdzie ze szpitala i wklei zdjęcia Synka

U nas dziś zima!! A co w związku z tym????????????????
Oczywiście, że zaskoczyła drogowców!

Mam dziś wizyte u gina, a zasada jest taka, że trzeba tam pojechać po numerek, i potem trzeba czekać kilka h na wizytę. Ale że nawet z osiedla wyjechać nie mogłam bo takie korki to zawróciłam do domu i zadzwoniłam do ginki, z pytaniem czy dziś wyjątkowo mogłaby mi nadać telefonicznie numerek, a ja przyjadę jak już będzie moja kolej - i się zgodziła tak więc teraz sobie jem śniadanko, piję kawkę i ze spokojem pojadę za 2 godziny

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
ja tez mam bardzoooo wysoko.
Ale wiecie to już koncówka, potem się nawet pies z kulawą nogą nie zapyta o nas, a wszyscy będą skupiać uwagę tylko na dzidziolkach.
ciekawe kiedy zaczną się obniżać
A z tym masz rację lepiej się nacieszmy tą troską!

I taki mały przyład: moja mama zawsze dostawała od moich sióstr perfumy kiedy przyjeżdżały w odwiedziny do PL, a teraz zapowiedziały, że mają "tylko" walizkę rzeczy dla Olki co oczywiście zasmuciło moją mamę, bo kończą jej się perfumy

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
A mąż ostatnio mówi do mnie :"Księżniczko"
Dziewczyny, muszę kupić 4 rzeczy dla Filippona, ale chcę podzielić wydatki na ten miesiąc i następny i teraz nie wiem co mam kupić najpierw a co potem
Teraz kupić karuzelkę i matę edukacyjną, a w grudniu leżaczek i chustę
Czy w jakiejś innej konfiguracji ?
Jak zwykle kompletnie zielona jestem w temacie, a jak zaczynam coś czytać na te temat to zasypiam
Księżniczko z matą możesz poczekać, bo dzidzie sie kładzie się na nią jak już ma ok 2 miesiące. Ja bym kupiła najpierw karuzelkę i chustę

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Aaaa z dobrych wiadomości: potówka nam zniknęła
to pięknie!! czyli jednak oliwka zaszkodziła??

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 08:58   #1864
2befree
Raczkowanie

Witam środowo

Kasia gratulacje - wreszcie się doczekałaś synusia

Zazdroszczę Wam dziewczyny, że już macie maluszki przy sobie. Ja zaczynam dziś dopiero 34 tydzień, także jeszcze trochę...

Mamy dzisiaj wizytę, także okaże się, czy nasza księżniczka przekręciła się główką w dół, czy nadal wygodniej jej w pozycji nie-nietoperzowej Mi się wydaje, że nadal jest głową u góry, bo jak się rozpycha to czuć pod dłonią dużą twardą kulę to raczej nie noga i jest na tyle wysoko, że dupka to też nie jest, bo nogi musiałyby mi gardłem wychodzić Mała tak się rozpycha, że mam chyba posiniaczone żebra od środka

Zmykam się myć. 3majcie kciuki o 16.00, żeby nasze dziecię zdecydowało się na prawidłową pozycję do porodu
2befree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 09:08   #1865
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Witam środowo kochane

Ja niespałam do 1 w nocy.Kręciłam sie w łózku bolał mnie kręgosłup okropnie i brzuch twardniał coś co chwile.Usnęłam jakoś.
Dziś z rana kochanałam się z Grzeskiem.Wcale niebyło mi dobrze powiem wam że już teraz wcale mnie to nierajcuję coś chyba ze mną nietak.Ale później brzuch twardniał kręgosłup bolał i ledwo co chodziłam po 6rano jak wstał Grzes do pracy.Myślał że to już i chciał dzwonić do szefa że bierze wolne bo ja już rodzę.A tu dupa,poszłam spać.Spałam tak do 8.Boli mnie kręgosłup,ale wszystko jest ok.A jak coś się zacznie to oszaleje.Bo boję się to chyba będzie po tym seksie rannym hi hi hi.Uciekam położyc sie kochane a potem kawkę wypiję.
Stary 2009-11-04, 09:10   #1866
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 2befree Pokaż wiadomość
Mamy dzisiaj wizytę, także okaże się, czy nasza księżniczka przekręciła się główką w dół, czy nadal wygodniej jej w pozycji nie-nietoperzowej Mi się wydaje, że nadal jest głową u góry, bo jak się rozpycha to czuć pod dłonią dużą twardą kulę to raczej nie noga i jest na tyle wysoko, że dupka to też nie jest, bo nogi musiałyby mi gardłem wychodzić Mała tak się rozpycha, że mam chyba posiniaczone żebra od środka
może ma dużą piętę
a tak serio, to może być dupka, jak najbardziej ,bo nóżki może mieć wtedy złożone, tak jak tu:
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...1,1326667.html

trzymam kciuki, żeby księżniczka była ułożona na nietoperza

Stary 2009-11-04, 09:19   #1867
domi7ks
Zakorzenienie

hej

Dzis na wizycie lekarz cos powiedzial, ze do tygodnia czasu jeszxzce chyba bede do innego lekarza((( Normlanie zaczynam jutro 35 tydzien, ale dla nich to 34 bo licza tygodnie skonczone, a nie dodaja sobie tak jak my...Czyli musi byc skonczony 34 tydzien i wchodzic w 35
Nie chce tu jeszcze tyle siedziec

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 09:38   #1868
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Heloł
Kończąca nocną zmianę pozdrawia Brzuchatki
Zaraz zaczynam dzienną zmianę

Ja na razie używam kosmetyków z Hipp i nie mamy żadnych problemów skórnych, wydaje mi się, że te kosmetyki, które wymieniłaś to można używać jak się pojawią jakieś problemy, a jeśli nie ma, to po co przesadzać.
Prowadzenie mleczarni idzie coraz lepiej, gorzej z odpoczywaniem

Konspi, nie jest tak źle. Jak do mnie dzwonią to najpierw wypytują o Małego ale o moim samopoczuciem też zawsze się ktoś zainteresuje
A mąż ostatnio mówi do mnie :"Księżniczko"
Dziewczyny, muszę kupić 4 rzeczy dla Filippona, ale chcę podzielić wydatki na ten miesiąc i następny i teraz nie wiem co mam kupić najpierw a co potem
Jak zwykle kompletnie zielona jestem w temacie, a jak zaczynam coś czytać na te temat to zasypiam
Chcesz powiedziec że wcale nie spalaś?
Kosmetyki Hipp są bardzo polecane.
Najpierw kup karuzelkę na pewno, chyba jeszcze najwięcej czasu Filipek spędza w lożeczku wiec będzie mial co robić. Drugą kupilabym matę albo bujaczek.
Brombi powiedz, jak Ty sie kotłujesz z malym calą noc to w sypialani macie łożeczko? Czy w jego rezydencji jednak sie sprawdza?

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Witam środowo

To jest niewiarygodne jaki spokój zapanował! Teraz widać kto ciągnął wątek

Pewnie Kachula wkrótce wyjdzie ze szpitala i wklei zdjęcia Synka

U nas dziś zima!! A co w związku z tym????????????????
Oczywiście, że zaskoczyła drogowców!

Mam dziś wizyte u gina, a zasada jest taka, że trzeba tam pojechać po numerek, i potem trzeba czekać kilka h na wizytę. Ale że nawet z osiedla wyjechać nie mogłam bo takie korki to zawróciłam do domu i zadzwoniłam do ginki, z pytaniem czy dziś wyjątkowo mogłaby mi nadać telefonicznie numerek, a ja przyjadę jak już będzie moja kolej - i się zgodziła tak więc teraz sobie jem śniadanko, piję kawkę i ze spokojem pojadę za 2 godziny

ciekawe kiedy zaczną się obniżać
A z tym masz rację lepiej się nacieszmy tą troską!

I taki mały przyład: moja mama zawsze dostawała od moich sióstr perfumy kiedy przyjeżdżały w odwiedziny do PL, a teraz zapowiedziały, że mają "tylko" walizkę rzeczy dla Olki co oczywiście zasmuciło moją mamę, bo kończą jej się perfumy
U nas tez pogoda nieciekawa, ale już jest tylko bloto.
Fajnie ze Ci sie udało z numerkiem, udanej wizyty
Czyli nawet babcia, nie tylko mama odczują pojawienie sie nowego członka rozdziny ;-)

Cytat:
...

Zmykam się myć. 3majcie kciuki o 16.00, żeby nasze dziecię zdecydowało się na prawidłową pozycję do porodu
2befree ja mialam te same obawy. Jednak jak sie okazało maly książe jest ulożony prawidlowo,, a mimo to dalej mnie wypycha czymś nad pępkiem lub po bokach. Nogi? Łokcie? A ta duża kulka to może byc tyłeczek...
No nic, masz nasze kciuki i czekamy na relację!

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 09:39   #1869
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Domi a te odwiedziny wciaz wstrzymane??

Paczka czyli wzieliscie sie za wyganianie Wiktora z brzucha no to teraz pewnie sie posypiesz

Tarasiu ja juz dawno mam poprane a jakie lozeczko bedziecie miec?? drewniane czy turystyczne??

ja sie dzis czuje swietnie, nic mnie nie boli, mam super humor czekam az sie Gucia i Katarina rozpakuja

Brombusiu tez mysle ze najpierw lepiej karuzelke kupic niz mate

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 09:48   #1870
tarasia
Wtajemniczenie

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Tarasiu ja juz dawno mam poprane a jakie lozeczko bedziecie miec?? drewniane czy turystyczne??
drewniane. trzeba tylko materac kupić. więc nie jest źle.

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 09:52   #1871
2befree
Raczkowanie

Cytat:
może ma dużą piętę
a tak serio, to może być dupka, jak najbardziej ,bo nóżki może mieć wtedy złożone, tak jak tu:
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...1,1326667.html

trzymam kciuki, żeby księżniczka była ułożona na nietoperza
Przez miniony miesiąc (od poprzedniej wizyty) codziennie ją proszę, żeby się odwróciła główką w dół także mam nadzieję, że jest grzeczną dziewczynką i posłuchała próśb mamusi Niby boję się bólu porodowego, ale i tak wolę urodzić ją naturalnie niż przez cc.

A z tą piętą to nawet możliwe lekarz się śmieje, że stopę to ma po tatusiu - mój mąż ma 198cm wzrostu i rozmiar 45

Cytat:

2befree ja mialam te same obawy. Jednak jak sie okazało maly książe jest ulożony prawidlowo,, a mimo to dalej mnie wypycha czymś nad pępkiem lub po bokach. Nogi? Łokcie? A ta duża kulka to może byc tyłeczek...
No nic, masz nasze kciuki i czekamy na relację!
Dzięki za pocieszenie Staram się być dobrej myśli i na pewno zdam relację wieczorem albo jutro rano, bo na pewno pojedziemy do teściów po badaniu.
Stary 2009-11-04, 10:02   #1872
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość

Mój mały nawet ładnie spał-ale 2 razy musiałam w nocy zmieniać mu ubranko bo sie przesikał No i tak schodziło- cycek, kupa, przebieranie
U ,mnie jak jest cycek, kupa, przebieranie, to często jest potem drugi cycek, druga kupa, drugie przebieranie
Dobrze, że potówki zniknęły

Cytat:
Księżniczko z matą możesz poczekać, bo dzidzie sie kładzie się na nią jak już ma ok 2 miesiące. Ja bym kupiła najpierw karuzelkę i chustę
A do tej chusty to można noworodka? Czy też się zaraz okaże że nie bardzo ?

Cytat:

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Nie chce tu jeszcze tyle siedziec
Domi wytrzymaj jakoś .

Cytat:
Chcesz powiedziec że wcale nie spalaś?
Kosmetyki Hipp są bardzo polecane.
Najpierw kup karuzelkę na pewno, chyba jeszcze najwięcej czasu Filipek spędza w lożeczku wiec będzie mial co robić. Drugą kupilabym matę albo bujaczek.
Brombi powiedz, jak Ty sie kotłujesz z malym calą noc to w sypialani macie łożeczko? Czy w jego rezydencji jednak sie sprawdza?
Spałam, ale ciągle jestem w trybie czuwania
Łóżeczko w sypialni, ale jedzenie podaję w pokoju, bo w sypialni nie mam żadnego fotela, więc jak mój TŻ śpi też w łóżku to nie karmię na leżąco, bo się boję żebym przysnęła, a on nie wiedziałby że Mały jest w łóżku i jeszcze doszłoby do jakiegoś nieszczęścia.

Cytat:

Brombusiu tez mysle ze najpierw lepiej karuzelke kupic niz mate
Karuzelkę bankowo teraz kupuję, tylko nie umiem się zdecydować na tę drugą rzecz

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2009-11-04 o 10:04
brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 10:13   #1873
sexy body
Rozeznanie

Ech, dziewuszki, ale mam doła...
Nie umiem napisać pracy mgr no ni w ząb. Nie wiem, jakąś zaćmę mam, czy coś...
A promotora nie chcę męczyć, bo mi wstyd, że tak długo nic nie robiłam i teraz się obudziłam i głupio mi go pytać o coś.

A na dodatek to wiadomo, że myśli uciekają w stronę Dzidziolka, a nie metafor kognitywnych...

Poza tym poszukuję wkładek poporodowych i nie mogę takich spotkać w aptekach
Pomóżcie kochane, gdzie kupowałyście te wkładki???

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 10:26   #1874
moniam85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość

Ja kupiam pieluchy "Bella"
tak miałam napisane na karteczce z spisem rzeczy na porodówkę
Stary 2009-11-04, 10:28   #1875
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Sexy te podkady to coś takiego:
http://maredo.com.pl/podklady-poporo...aby-p-308.html
u mnie są do kupienia w każdej aptece i w większych supermarketach
koszt ok3zł/paczka a z tego co mi wiadomo potrzeba min 3 paczki

mnie dziś rano obudził sms od koleżanki " hej, urodziłaś? bo mi się śniło że urodziłaś już! daj znać" qrde - strasznie mnie drażnią takie sms-y i telefony! jakby Ci wszycy ludzie nie mogli zaczekać na wiadomość ode mnie!!!

a poza tym to witam i życzę miłego dzionka
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 10:38   #1876
moniam85
Raczkowanie

Cytat:
A może dostaniesz od kogoś leżaczek albo chustę, moi bracia chcą mi coś kupić jak Mały się urodzi i powiedziałam ze chce karuzelę "serenada natury" w SMYK-u kosztuje teraz 209zł więc zrobią zrzutkę i prezent super a leżaczek hmmm może teścią wspomne albo szwagrą bo Ci nasi bracia to młodzi sa jeszcze to nie będe z nich zdzierać , a tak poza tym to chustę będziesz nosić po domu??

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Sexy te podkady to coś takiego:
http://maredo.com.pl/podklady-poporo...aby-p-308.html
u mnie są do kupienia w każdej aptece i w większych supermarketach
koszt ok3zł/paczka a z tego co mi wiadomo potrzeba min 3 paczki
No ja o tych samych mówie
Stary 2009-11-04, 10:45   #1877
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Fajnie ze Ci sie udało z numerkiem, udanej wizyty
Czyli nawet babcia, nie tylko mama odczują pojawienie sie nowego członka rozdziny ;-)
na to wygląda

Cytat:
A z tą piętą to nawet możliwe lekarz się śmieje, że stopę to ma po tatusiu - mój mąż ma 198cm wzrostu i rozmiar 45
eee, 45 to i tak niewiele jak na 198 cm,
mój kolega ma rozmiar 50 i biedny ma poważny problem z zakupem butów!
Trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
U
wiadomo, że opinie będą podzielone, ale tego co czytałam w ksiązce Zawitkowskiego to można nosić noworodka w chuście, tylko oczywiście na leżąco i chyba nie za długo. No ale decyzja musi być Wasza.

Cytat:
A promotora nie chcę męczyć, bo mi wstyd, że tak długo nic nie robiłam i teraz się obudziłam i głupio mi go pytać o coś.

A na dodatek to wiadomo, że myśli uciekają w stronę Dzidziolka, a nie metafor kognitywnych...

Sexy - promotor jest to po żeby Ci pomóc, więc dzwoń i pytaj

metafor kognitywnych? nie zazdroszczę

a wkładki kupowałam na all

Cytat:
mnie dziś rano obudził sms od koleżanki " hej, urodziłaś? bo mi się śniło że urodziłaś już! daj znać" qrde - strasznie mnie drażnią takie sms-y i telefony! jakby Ci wszycy ludzie nie mogli zaczekać na wiadomość ode mnie!!!

a poza tym to witam i życzę miłego dzionka
wdech wydech wdech wydech! tylko bez nerw
w sumie mnie też to denerwuje, ale jak koleżanka 4 miesiące temu miała blisko termin to pamiętam, że ją też maltretowałam smsami więc chyba lepiej jak piszą, niż jakby nikt sie do nas nie odzywał i nie dopytywał

dobra,lecę do lekarza
papapapa

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-11-04 o 10:47
Stary 2009-11-04, 10:52   #1878
2befree
Raczkowanie

Cytat:
Sexy ja też kupowałam Belli, warto przejrzeć ofertę aptek DOZ, bo są dużo tańsze
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p14184-Bell...eniczne_10_szt

To niby są pieluchy dla dzieci, ale w opisie jest, że się nadają do stosowania w połogu.
Stary 2009-11-04, 10:55   #1879
katekatee
Zadomowienie

Witam mamusie. Ostatnio jakoś u mnie ciężko z czasem bo mały jak zasypia o 15 to my ztżtem jedziemy w poszukiwaniu karmników. Chciałam kupić alles ale nigdzie nie ma Szlag mnie normalnie trafia. Boje się zamówić na all bo jak kupię zły rozmiar to 60 zł w plecy Jak wracam z zakupów to karmię kąpię potem karmię i padam na twarz. Nawet nie mam czasu z Wami posiedzieć Jadę dziś po raz ostatni po te karmniki jak nie kupię to chyba je sama uszyję.

Gratulację dla Kachuli bo z tego wszystkiego nawet jej nie pogratulowałam.

Domi trzymaj się tam kochana. Łatwo nam się mówi ale naprawdę dla dobra dzidzi musisz tam wytrzymać. I się nie denerwuj bo potem urodzisz małego krzykacza i będziesz miała przewalone

Brombi ile godzin dziennie spisz?? Bo ja ostatnio już chyba się trochę wypompowałam bo jak na początku mi wystarczyło te 2x po 3 godziny to teraz już mi się chyba organizm buntuje i domaga się więcej snu.
A co do zakupu to tak jak dziewczyny pisały mata może poczekać a karuzelka się może już przydać. Chociaż ja jeszcze Wikiemu nie powiesiłam bo on jak się obudzi to się chwile potrafi sam sobą zająć i nie chce go za bardzo pobudzać A co do kosmetyków to ja używam tylko mydełka i oliwki Nivea i mały też odpukać bez żadnych kropek.

Sexy body ja też nie mam jeszcze nic z mojej pracy. Nie wiem jak ja ją napiszę. ALe myślę że kurcze jakoś to będzie

Malinka mój mały też na początku przesikiwał ubranko. ALe wyczaiłam żę trzeba mu siusiaka tak na prosto dawać jak się zakłada pieluszkę i teraz już nie przesikuje. Bo jak jest na bok to zaraz się cały zasika

I trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 10:56   #1880
domi7ks
Zakorzenienie

Kropko odwiedziny, niestety wstrzymane

Dzis rano urodzila taka karzelek, wczoraj jak ja zobaczylam to galy mialam ze szok. Bo to dziwnie wygladalo. Dzis rano jej wody odeszly i zrobili cesarke w 35 tygodniu.
A za tydzien beda robili cesarke innej dziewczynie, ktora ma termin kolo 20ego grudnia, poniewaz ma cholestaze i bardzo zle wyniki. A u Ciebie Kropko jak z ta cholestaza?bierzesz jakies leki?

Ja sie boje, ze nafaszeruja mnie tymi lekami i potem jak wyjde do domu to od razu zaczne rodzic. Oby nie

Ja apirator mam frida a pdklady Bella 3 paczki, zrobilam zamowienie w aptece polecanej przez Brombi Brombi

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 10:58   #1881
sexy body
Rozeznanie

Dzięki za informacje, teraz już wiem, że mam pieluch szukać
A swoją drogą, to dziwne, że w aptece mi tego nie pokazali jak pytałam o wkłady poporodowe. Miałabym z głowy.

3 paczki tych pieluch to mi całą torbę zapchają, a gdzie reszta???

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 11:04   #1882
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Kropciu - to był mały wybryk dziś a co do wyganiania go z brzucha to powiem wam szczerze że chcę go sie już pozbyć bo mam dosyć tego wicia sie i bóli jakie mi prawi przez to.

Siedzę w domku umyłam główke i oglądam tv.Mamy śnieg za oknem tzn,troche śniegu ale jest.Zimno i niemiło na dworku. :brzyda l:.
Boję sie tego początku i jak to wszystko sie zacznie.Niewiem czemu bo juz jestem po pierwszym porodzie tzn po cesarce ale wszysko było tak szybko.Mam nadzieje że niebedę sie męczyć ani z was niebędzie się meczyć.

Uciakm do łózka nic mi sie niechcę.Na dodatek ten katar okropny.
Stary 2009-11-04, 11:17   #1883
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Hej

Jak tam Mamusie sie czujemy ?

Domi
strasznie Ci współczuje ,ale napewno adz rade ...

Wstałam o 7 -zimno jak cholera ,wieje ze łeb chce urwac to wziełam i sie jeszcze zdrzemnełam godzinke ...Pati troszke chora to Sobie razem siewdzimy i popijamy cherbatke i zajdamy kanapy z nuela ;D potem jakis obiadek

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2009-11-04 o 11:19
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 11:20   #1884
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
No to Księżniczko, ja bym kupiła na bank karuzelę teraz, w grudniu matę i chustę a leżaczek nawet w styczniu

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Kropko i Guciu i jak? Dzieje się coś? bo ja już się nie mogę doczekać tych waszych dzidziorków!
U mnie cisza. Miewam co prawda skurcze + bóle na @ + bóle krzyża, ale nic się nie dzieje. Ja tam myślałam, że przy tych wszystkich objawach to mogę nie donosić, a tu się jeszcze okaże, że przenoszę

Cytat:
ja sie dzis czuje swietnie, nic mnie nie boli, mam super humor czekam az sie Gucia i Katarina rozpakuja
To miejmy nadzieję, że się doczekasz, przynajmniej na mnie Bo za twoją radą tz zabrał się ostro za mnie (albo ja za niego ), ale nadal nic. Trochę mnie wczoraj podbrzusze pobolało, jednak nadal jestem w dwupaku. Jeszcze się może okazać, że jak mnie chwyci, to ledwo do szpitala zdążę

Cytat:
Ehh... te sny znajomych. Mojej teściowej ostatnio śnił się mój brzuch, a siostrze tzta, że urodziłam chłopca Ale co do pytań, czy już urodziłam, to raczej się nie spotykamy. Bardziej jest to na zasadzie: "tylko nie zapomnijcie nam powiedzieć, że już", albo "tak długo się nie odzywaliście i myśleliśmy, że może już w 3 jesteście"

A ja może się tak do miasta wybiorę, albo na spacer. Tak, żeby czymś się zająć, bo w domu w sumie wszystko jest porobione. Pranie się suszy, dom posprzątany, do prasowania nic nie ma. Przydałby się ogródek, żeby trochę wypielęgnować , ale ogródka brak...

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-11-04 o 11:26
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 11:25   #1885
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

Spałam, ale ciągle jestem w trybie czuwania
Łóżeczko w sypialni, ale jedzenie podaję w pokoju, bo w sypialni nie mam żadnego fotela, więc jak mój TŻ śpi też w łóżku to nie karmię na leżąco, bo się boję żebym przysnęła, a on nie wiedziałby że Mały jest w łóżku i jeszcze doszłoby do jakiegoś nieszczęścia.
U mnie też chyba będzie takie rozwiązanie

Cytat:

Wcale się nei dziwię. Ja zauważam u siebie tez ostatnio dziwne rozkojarzenie, a gdzie tu skupic sie do pisania pracy?
Podklady Bella jak dziewczyny radzily. Ja kupilam akurat na all, bo robilam wieksze zakupy u jednego sprzedawcy.

Cytat:
wiadomo, że opinie będą podzielone, ale tego co czytałam w ksiązce Zawitkowskiego to można nosić noworodka w chuście, tylko oczywiście na leżąco i chyba nie za długo. No ale decyzja musi być Wasza.
No i właśnie. Na poczatku mialam wątpliowości co do chusty tylko odnośnie pory roku, niestety po rozmowie z polożna, ktora jest też rahabilitantką watpliwości przybyło. W sumie nie mam pietrowego domu tylko mieszkanie i za bardzo nie widze potrzeby noszenia go po z pokoju do pokoju w chuście, a poza tym im mniejsze dziecko tym latwiej o nabawienie biedaczka wad postawy przez nieumięjętne noszenie.

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Malinka mój mały też na początku przesikiwał ubranko. ALe wyczaiłam żę trzeba mu siusiaka tak na prosto dawać jak się zakłada pieluszkę i teraz już nie przesikuje. Bo jak jest na bok to zaraz się cały zasika

I trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Cenna rada postaram sie zapamietać

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 11:29   #1886
gucia6
Zakorzenienie

A co do chust/nosidełek, to u nas nawet w szpitalu proponują zabranie ze sobą, żeby móc mieć maleństwo zawsze blisko siebie... jak widać co szpital/położna to inna opinia.
Stary 2009-11-04, 11:39   #1887
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Tak siedze ,siedze i siedze i nic Mi sie nie chce ...wyszłabym na polko sie przejsc- na spacer, czy tam na zakupki ...ale jest tak zimno że nie chce Mi sie ubierać

Zajadam tylko coś -to jabłka to kiwi ,albo spie ..normalnie len to potęgi (jak to mój tatuncio mówił )
Stary 2009-11-04, 11:46   #1888
minnie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Tak siedze ,siedze i siedze i nic Mi sie nie chce ...wyszłabym na polko sie przejsc- na spacer, czy tam na zakupki ...ale jest tak zimno że nie chce Mi sie ubierać

Zajadam tylko coś -to jabłka to kiwi ,albo spie ..normalnie len to potęgi (jak to mój tatuncio mówił )
Cześć,
mnie też ostatnio leniwiec ogarnął, nic tylko bym leżała na kanapie z książką albo wizażem na kolanach(jeszcze kocyk i herbatka).
Nawet nie mam koncepcji co do obiadów, a jak coś ugotuje to nie bardzo mi smakuje-jakiś taki francuski piesek się zrobiłam.
Wczoraj cały dzień internetu nie miałam, to spałam do 12 a potem biegałam w piżamie do 17.
Jakaś taka rozlazła jestem ostatnio, nie wiem czy to przez tą pogodą czy jak.I od 2 dni odczuwam ból w pachwinie, po lewej stronie jak chodzę.

Kachula ogromne gratulacje
minnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 11:49   #1889
fruzia01
Raczkowanie

Kachula, no nareszcie masz swojego szkraba przy sobie, GRATULACJE

Cytat:
Witam mamusie. Ostatnio jakoś u mnie ciężko z czasem bo mały jak zasypia o 15 to my ztżtem jedziemy w poszukiwaniu karmników. Chciałam kupić alles ale nigdzie nie ma Szlag mnie normalnie trafia. Boje się zamówić na all bo jak kupię zły rozmiar to 60 zł w plecy Jak wracam z zakupów to karmię kąpię potem karmię i padam na twarz. Nawet nie mam czasu z Wami posiedzieć Jadę dziś po raz ostatni po te karmniki jak nie kupię to chyba je sama uszyję.
ja kupiłam zwykły stanik z mikrofibry, w pasmanterii dodatkowe haczyki do naramek i mam zamiar sama sobie karmnik zorganizować; pochwalę się co mi z tego wyszło lub nie wyszło

mam jeszcze do was pytanie w temacie łóżeczkowym - jakie materace kupiłyście/kupicie? bo ja już nic nie wiem - kokosowy zdecydowanie za twardy, sprężyn boję się kupować, bo mam wizję, że dziecko skacząc po materacyku szybko je zniszczy, a taka zwykła pianka za 40pln wydaje mi się strasznie miękka i cienka, dziecko będzie się w tym zapadać :/ najlepszy byłby lateks ale to kosztowna inwestycja
fruzia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 11:56   #1890
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Kate tez stosuje tą metode- siurak na dól ale młody jest sprytniejszy
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości