|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Fajnie, że wypuścili cię ze szpitala - zawsze to kilka dni w domku!
Kropko i Guciu i jak? Dzieje się coś? bo ja już się nie mogę doczekać tych waszych dzidziorków! Wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam pierwsze pranie. Wiem, że mam jeszcze trochę czasu ale na naszym wątku tyle poródów przed terminem, że aż się wystraszyłam. |
|
|
|
#1862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mały nawet ładnie spał-ale 2 razy musiałam w nocy zmieniać mu ubranko bo sie przesikał No i tak schodziło- cycek, kupa, przebieranie Aaaa z dobrych wiadomości: potówka nam zniknęła |
|
|
|
|
#1863 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam środowo
To jest niewiarygodne jaki spokój zapanował! Teraz widać kto ciągnął wątek ![]() Pewnie Kachula wkrótce wyjdzie ze szpitala i wklei zdjęcia Synka ![]() U nas dziś zima!! A co w związku z tym????????????????Oczywiście, że zaskoczyła drogowców! ![]() Mam dziś wizyte u gina, a zasada jest taka, że trzeba tam pojechać po numerek, i potem trzeba czekać kilka h na wizytę. Ale że nawet z osiedla wyjechać nie mogłam bo takie korki Cytat:
![]() A z tym masz rację ![]() I taki mały przyład: moja mama zawsze dostawała od moich sióstr perfumy kiedy przyjeżdżały w odwiedziny do PL, a teraz zapowiedziały, że mają "tylko" walizkę rzeczy dla Olki ![]() Cytat:
z matą możesz poczekać, bo dzidzie sie kładzie się na nią jak już ma ok 2 miesiące. Ja bym kupiła najpierw karuzelkę i chustę to pięknie!! czyli jednak oliwka zaszkodziła?? |
||
|
|
|
#1864 |
|
Raczkowanie
|
Witam środowo
![]() Kasia gratulacje - wreszcie się doczekałaś synusia Zazdroszczę Wam dziewczyny, że już macie maluszki przy sobie. Ja zaczynam dziś dopiero 34 tydzień, także jeszcze trochę... Mamy dzisiaj wizytę, także okaże się, czy nasza księżniczka przekręciła się główką w dół, czy nadal wygodniej jej w pozycji nie-nietoperzowej Mi się wydaje, że nadal jest głową u góry, bo jak się rozpycha to czuć pod dłonią dużą twardą kulę to raczej nie noga i jest na tyle wysoko, że dupka to też nie jest, bo nogi musiałyby mi gardłem wychodzić Mała tak się rozpycha, że mam chyba posiniaczone żebra od środka ![]() Zmykam się myć. 3majcie kciuki o 16.00, żeby nasze dziecię zdecydowało się na prawidłową pozycję do porodu
|
|
|
|
#1865 |
|
Raczkowanie
|
Witam środowo kochane Ja niespałam do 1 w nocy.Kręciłam sie w łózku bolał mnie kręgosłup okropnie i brzuch twardniał coś co chwile.Usnęłam jakoś Dziś z rana kochanałam się z Grzeskiem.Wcale niebyło mi dobrze powiem wam że już teraz wcale mnie to nierajcuję coś chyba ze mną nietak.Ale później brzuch twardniał kręgosłup bolał i ledwo co chodziłam po 6rano jak wstał Grzes do pracy.Myślał że to już i chciał dzwonić do szefa że bierze wolne bo ja już rodzę.A tu dupa,poszłam spać.Spałam tak do 8.Boli mnie kręgosłup,ale wszystko jest ok.A jak coś się zacznie to oszaleje.Bo boję się to chyba będzie po tym seksie rannym hi hi hi.Uciekam położyc sie kochane a potem kawkę wypiję.
|
#1866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak serio, to może być dupka, jak najbardziej http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...1,1326667.html trzymam kciuki, żeby księżniczka była ułożona na nietoperza
|
|
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Dzis na wizycie lekarz cos powiedzial, ze do tygodnia czasu jeszxzce chyba bede do innego lekarza ((( Normlanie zaczynam jutro 35 tydzien, ale dla nich to 34 bo licza tygodnie skonczone, a nie dodaja sobie tak jak my...Czyli musi byc skonczony 34 tydzien i wchodzic w 35![]() Nie chce tu jeszcze tyle siedziec
|
|
|
|
#1868 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kosmetyki Hipp są bardzo polecane. Najpierw kup karuzelkę na pewno, chyba jeszcze najwięcej czasu Filipek spędza w lożeczku wiec będzie mial co robić. Drugą kupilabym matę albo bujaczek. Brombi powiedz, jak Ty sie kotłujesz z malym calą noc to w sypialani macie łożeczko? Czy w jego rezydencji jednak sie sprawdza? Cytat:
Fajnie ze Ci sie udało z numerkiem, udanej wizyty ![]() Czyli nawet babcia, nie tylko mama odczują pojawienie sie nowego członka rozdziny ;-) Cytat:
![]() No nic, masz nasze kciuki i czekamy na relację!
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
Domi
Paczka czyli wzieliscie sie za wyganianie Wiktora z brzucha no to teraz pewnie sie posypiesz![]() Tarasiu ja juz dawno mam poprane a jakie lozeczko bedziecie miec?? drewniane czy turystyczne??ja sie dzis czuje swietnie, nic mnie nie boli, mam super humor czekam az sie Gucia i Katarina rozpakuja Brombusiu tez mysle ze najpierw lepiej karuzelke kupic niz mate
|
#1870 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
drewniane. trzeba tylko materac kupić. więc nie jest źle. |
|
|
|
#1871 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
także mam nadzieję, że jest grzeczną dziewczynką i posłuchała próśb mamusi Niby boję się bólu porodowego, ale i tak wolę urodzić ją naturalnie niż przez cc. A z tą piętą to nawet możliwe Cytat:
|
||
|
|
|
#1872 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że potówki zniknęły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Domi wytrzymaj jakoś .Cytat:
![]() Łóżeczko w sypialni, ale jedzenie podaję w pokoju, bo w sypialni nie mam żadnego fotela, więc jak mój TŻ śpi też w łóżku to nie karmię na leżąco, bo się boję żebym przysnęła, a on nie wiedziałby że Mały jest w łóżku i jeszcze doszłoby do jakiegoś nieszczęścia. Karuzelkę bankowo teraz kupuję, tylko nie umiem się zdecydować na tę drugą rzecz
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-11-04 o 10:04 |
||||
|
|
|
#1873 |
|
Rozeznanie
|
Ech, dziewuszki, ale mam doła...
Nie umiem napisać pracy mgr A promotora nie chcę męczyć, bo mi wstyd, że tak długo nic nie robiłam i teraz się obudziłam i głupio mi go pytać o coś.A na dodatek to wiadomo, że myśli uciekają w stronę Dzidziolka, a nie metafor kognitywnych... Poza tym poszukuję wkładek poporodowych i nie mogę takich spotkać w aptekach ![]() Pomóżcie kochane, gdzie kupowałyście te wkładki???
|
#1874 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak miałam napisane na karteczce z spisem rzeczy na porodówkę |
|
|
|
|
#1875 |
|
Rozeznanie
|
Sexy te podkady to coś takiego:
http://maredo.com.pl/podklady-poporo...aby-p-308.html u mnie są do kupienia w każdej aptece i w większych supermarketach ![]() koszt ok3zł/paczka a z tego co mi wiadomo potrzeba min 3 paczki ![]() mnie dziś rano obudził sms od koleżanki " hej, urodziłaś? bo mi się śniło że urodziłaś już! daj znać" qrde - strasznie mnie drażnią takie sms-y i telefony! jakby Ci wszycy ludzie nie mogli zaczekać na wiadomość ode mnie!!! a poza tym to witam i życzę miłego dzionka
|
|
|
|
#1876 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, a tak poza tym to chustę będziesz nosić po domu??---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1877 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mój kolega ma rozmiar 50 i biedny ma poważny problem z zakupem butów! Trzymam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
Cytat:
metafor kognitywnych? nie zazdroszczę ![]() a wkładki kupowałam na all Cytat:
![]() w sumie mnie też to denerwuje, ale jak koleżanka 4 miesiące temu miała blisko termin to pamiętam, że ją też maltretowałam smsami więc chyba lepiej jak piszą, niż jakby nikt sie do nas nie odzywał i nie dopytywał ![]() dobra,lecę do lekarza papapapa Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-11-04 o 10:47 |
|||||
|
|
|
#1878 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p14184-Bell...eniczne_10_szt To niby są pieluchy dla dzieci, ale w opisie jest, że się nadają do stosowania w połogu. |
|
|
|
|
#1879 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie. Ostatnio jakoś u mnie ciężko z czasem bo mały jak zasypia o 15 to my ztżtem jedziemy w poszukiwaniu karmników. Chciałam kupić alles ale nigdzie nie ma
Jak wracam z zakupów to karmię kąpię potem karmię i padam na twarz. Nawet nie mam czasu z Wami posiedzieć Jadę dziś po raz ostatni po te karmniki jak nie kupię to chyba je sama uszyję. Gratulację dla Kachuli Domi trzymaj się tam kochana. Łatwo nam się mówi ale naprawdę dla dobra dzidzi musisz tam wytrzymać. I się nie denerwuj bo potem urodzisz małego krzykacza i będziesz miała przewalone Brombi ile godzin dziennie spisz?? Bo ja ostatnio już chyba się trochę wypompowałam bo jak na początku mi wystarczyło te 2x po 3 godziny to teraz już mi się chyba organizm buntuje i domaga się więcej snu. A co do zakupu to tak jak dziewczyny pisały mata może poczekać a karuzelka się może już przydać. Chociaż ja jeszcze Wikiemu nie powiesiłam bo on jak się obudzi to się chwile potrafi sam sobą zająć i nie chce go za bardzo pobudzać A co do kosmetyków to ja używam tylko mydełka i oliwki Nivea i mały też odpukać bez żadnych kropek. Sexy body ja też nie mam jeszcze nic z mojej pracy. Nie wiem jak ja ją napiszę. ALe myślę że kurcze jakoś to będzie Malinka mój mały też na początku przesikiwał ubranko. ALe wyczaiłam żę trzeba mu siusiaka tak na prosto dawać jak się zakłada pieluszkę i teraz już nie przesikuje. Bo jak jest na bok to zaraz się cały zasika I trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty |
|
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
Kropko odwiedziny, niestety wstrzymane
Dzis rano urodzila taka karzelek, wczoraj jak ja zobaczylam to galy mialam ze szok. Bo to dziwnie wygladalo. Dzis rano jej wody odeszly i zrobili cesarke w 35 tygodniu. A za tydzien beda robili cesarke innej dziewczynie, ktora ma termin kolo 20ego grudnia, poniewaz ma cholestaze i bardzo zle wyniki. A u Ciebie Kropko jak z ta cholestaza?bierzesz jakies leki? Ja sie boje, ze nafaszeruja mnie tymi lekami i potem jak wyjde do domu to od razu zaczne rodzic. Oby nie Ja apirator mam frida a pdklady Bella 3 paczki, zrobilam zamowienie w aptece polecanej przez Brombi Brombi |
|
|
|
#1881 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za informacje, teraz już wiem, że mam pieluch szukać
![]() A swoją drogą, to dziwne, że w aptece mi tego nie pokazali jak pytałam o wkłady poporodowe. Miałabym z głowy. 3 paczki tych pieluch to mi całą torbę zapchają, a gdzie reszta???
|
#1882 |
|
Raczkowanie
|
Kropciu - to był mały wybryk dziś a co do wyganiania go z brzucha to powiem wam szczerze że chcę go sie już pozbyć bo mam dosyć tego wicia sie i bóli jakie mi prawi przez to.
Siedzę w domku umyłam główke i oglądam tv.Mamy śnieg za oknem tzn,troche śniegu ale jest.Zimno i niemiło na dworku. ![]() ![]() :brzyda l: .Boję sie tego początku i jak to wszystko sie zacznie.Niewiem czemu bo juz jestem po pierwszym porodzie tzn po cesarce ale wszysko było tak szybko.Mam nadzieje że niebedę sie męczyć ani z was niebędzie się meczyć. ![]() Uciakm do łózka nic mi sie niechcę.Na dodatek ten katar okropny.
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jak tam Mamusie sie czujemy ? ![]() Domi strasznie Ci współczuje ,ale napewno adz rade ...Wstałam o 7 -zimno jak cholera ,wieje ze łeb chce urwac to wziełam i sie jeszcze zdrzemnełam godzinke ...Pati troszke chora to Sobie razem siewdzimy i popijamy cherbatke i zajdamy kanapy z nuela ;D potem jakis obiadek
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-11-04 o 11:19 |
|
|
|
#1884 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo za twoją radą tz zabrał się ostro za mnie (albo ja za niego Cytat:
A ja może się tak do miasta wybiorę, albo na spacer. Tak, żeby czymś się zająć, bo w domu w sumie wszystko jest porobione. Pranie się suszy, dom posprzątany, do prasowania nic nie ma. Przydałby się ogródek, żeby trochę wypielęgnować , ale ogródka brak...
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-04 o 11:26 |
||||
|
|
|
#1885 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podklady Bella jak dziewczyny radzily. Ja kupilam akurat na all, bo robilam wieksze zakupy u jednego sprzedawcy. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
A co do chust/nosidełek, to u nas nawet w szpitalu proponują zabranie ze sobą, żeby móc mieć maleństwo zawsze blisko siebie... jak widać co szpital/położna to inna opinia.
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Tak siedze ,siedze i siedze i nic Mi sie nie chce
...wyszłabym na polko sie przejsc- na spacer, czy tam na zakupki ...ale jest tak zimno że nie chce Mi sie ubierać ![]() Zajadam tylko coś -to jabłka to kiwi ,albo spie ..normalnie len to potęgi (jak to mój tatuncio mówił )
|
#1888 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie też ostatnio leniwiec ogarnął, nic tylko bym leżała na kanapie z książką albo wizażem na kolanach(jeszcze kocyk i herbatka). Nawet nie mam koncepcji co do obiadów, a jak coś ugotuje to nie bardzo mi smakuje-jakiś taki francuski piesek się zrobiłam. Wczoraj cały dzień internetu nie miałam, to spałam do 12 a potem biegałam w piżamie do 17. Jakaś taka rozlazła jestem ostatnio, nie wiem czy to przez tą pogodą czy jak.I od 2 dni odczuwam ból w pachwinie, po lewej stronie jak chodzę. Kachula ogromne gratulacje
|
|
|
|
|
#1889 | |
|
Raczkowanie
|
Kachula, no nareszcie masz swojego szkraba przy sobie, GRATULACJE
![]() Cytat:
![]() mam jeszcze do was pytanie w temacie łóżeczkowym - jakie materace kupiłyście/kupicie? bo ja już nic nie wiem - kokosowy zdecydowanie za twardy, sprężyn boję się kupować, bo mam wizję, że dziecko skacząc po materacyku szybko je zniszczy, a taka zwykła pianka za 40pln wydaje mi się strasznie miękka i cienka, dziecko będzie się w tym zapadać :/ najlepszy byłby lateks ale to kosztowna inwestycja
|
|
|
|
|
#1890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

No i tak schodziło- cycek, kupa, przebieranie

((( Normlanie zaczynam jutro 35 tydzien, ale dla nich to 34 bo licza tygodnie skonczone, a nie dodaja sobie tak jak my...Czyli musi byc skonczony 34 tydzien i wchodzic w 35

wytrzymaj jakoś .
i głupio mi go pytać o coś.
...wyszłabym na polko sie przejsc- na spacer, czy tam na zakupki
...ale jest tak zimno że nie chce Mi sie ubierać