przyszłe młode mamusie do 23roku życia - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-04, 09:00   #4411
samanthhha
Wtajemniczenie

Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia

Zebra BARDZO fajnie Cały remont on robił, Tż i teść Tylko przychodził hydraulik i elektryk żeby światło przerobić - a tak to oni we trzech.

Wczoraj w łazience już 3 ściany zrobione, zostało tylko kilka płytek przykleić, moja matka wchodzi i z tekstem A CO TAK MAŁO ZROBIONE? No myślałam że mnie rozniesie.. A Tz do niej - to może sie zamienimy? Kurde ona jest taka... że myśli że w dzien sie cała łazienke zrobi. Wielce mądra..

Musze kurze pościerac bo juz mnie glowa boli
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 09:05   #4412
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

zgadzam sie ze sweet. a pozatym mi sie wydaje ze iwo jeszcze nadrobi pozatym lekarz ci powiedział ze mozesz do stycznia dociagnac to ma szac na nadrabianie

a co do twojej sytuacji samantha to przynajmniej macie osobne wejscie.. ja jak mnie tesciowa wkurza to moge tylko zacisnąć zeby cholera
paprotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 09:09   #4413
samanthhha
Wtajemniczenie

Ale ja nie chce do stycznia
Stary 2009-11-04, 09:09   #4414
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

zaraz ide do apteki to przy okazji an poczte skocze to ci wysle ta paczkeale kurde kurtki nie mam zimowej asnieg troche za oknem i zimno
Stary 2009-11-04, 09:10   #4415
mloda1989
Zakorzenienie

tez sie musze w koncu zebrac i do tej apteki skoczyc...
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 09:12   #4416
samanthhha
Wtajemniczenie

Ooo zapomniałam o tej paczce Fajnie, dzięki

Ja też już ledwo co wchodze w swoja.. kurcze w czym ja chodzic bede za te dwa tygodnie?

Biore sie za kurze
Stary 2009-11-04, 09:15   #4417
Sweet Delights
Zadomowienie

Ja też nie mam kurtki, ale mam brązowe buty i koc taki ciepły też brązowy więc będzie komplet, zawinę się w ten koc, pospinam jakoś na agrafki i git majonez albo w śpiworze bydziem latać
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-04, 09:16   #4418
zebra666
Zakorzenienie

Nie chce mi się nigdzie wychodzić Fajnego mam gina ale jest jeden minus- nie umawia na godziny i jeszcze o różnych dociera... czasem jest o 12 czasem o 13 i nigdy nie wiem jak przyjść a później w kolejce czekać też mi się nie chce, pojade na 12tą i będę stała najwyżej z paniami pod drzwiami

Ciekawe co mi powie:P czy termin nadal ten sam, ile warzy mały... śnił mi się poród zaś tym razem, urodziłam i psozłam do szkoły na egzamin. A jak przyszłam to mojego dziecka nie było, bo miało zabieg bo coś miało nie tak z buźkąja oszleje przy takich snach do porodu. Chcieli mi jakąś Lenke cisnąć najpierw, że to moje ale ja się uparłam, że ja mam Piotrusia... Masakra

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 09:16   #4419
Maliczka
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny, bardzo dawno mnie tutaj nie było, widzę jednak, że nie próżnowałyście przez ten czas, więc nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie wogóle- miałam dużo spraw na głowie oraz wyjazdów. Chciałam się pochwalić, ze jutro zaczynam 12 tydzień ciąży i mam drugą wizytę u gina na którą kazał mi przynieść płytkę cd, więc stanę się szczęśliwą posiadaczką pierwszego nagrania na którym będę mogła podziwiać moje dziecko. Powiedzcie czy Wy też macie takie filmiki? Jeśli tak to jak często je oglądacie? Bo ja już nie mogę się doczekać aż dostanę ten filmik w swoje łapki. Powiedzcie mi też dziewczyny te już bardziej zaawansowane czy w ok 12 tyg było Wam już widać brzuszek? Bo powiem szczerze, że mój się zaczyna powoli zarysowywać.
Maliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 09:18   #4420
zebra666
Zakorzenienie

Maliczka hejgratuluję 12 tygodnia!!! U mnie ok 12 tyg był malusi zarysowany tylko:F A płytek nie mam mój gin akurat nie robi takich nagrań

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 09:18   #4421
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

no idz idz nospa naprawde ci sie przyda
ja kupiłam za duzo na poczatku i myslalam ze bedzie lezała bo ja leków ogólnie wogóle nie biore nigdy. a tu p[rosze niespodzianka przydała sie
Stary 2009-11-04, 09:23   #4422
samanthhha
Wtajemniczenie

Maliczka mi nie było widać do jakiegoś 25 tc...
Pamiętamy Cie, pamiętamy Jesteś na liście

Sweet
ja musze w takim razie kupić czarny koc - pod buty
Zebra mój lekarz umawia na konkretne godziny i o tych się wchodzi Nawet jak przyjdzie przed Tobą 10 kobiet a Ty jestes umowiona na wczesniejsza godzine to wchodzisz pierwsza
Wcześniej wlasnie chodzilam do takiej babki co umawiała np na 16.00 a wchodzilo sie o 19.00
Stary 2009-11-04, 09:24   #4423
Sweet Delights
Zadomowienie

maliczka gratuluje 12tc ja tez nie mam filkimu bo mój gin nie ma takiego sprzętu tylko zwykłe usg ale sporo fotek mam a mi brzuchol wyskoczył nagle i późno bo dopiero koło 20 tc było coś widać już tak wyrażnie

zebra to za wizytę i żebyś długo czekać nie musiała daj koniecznie znać co tam w brzuszku słychać i w pierwszejkolejności tu prosze newsy pisać a nie na mamusiowym

Ja jeszcze w ogóle nie brałam żadnych tabletek w ciąży, nie licząc witamin, ani nospy ani nic innego preciwbólowego też nie, na szczęście nie było potrzeby
Stary 2009-11-04, 09:39   #4424
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maliczka Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny, bardzo dawno mnie tutaj nie było, widzę jednak, że nie próżnowałyście przez ten czas, więc nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie wogóle- miałam dużo spraw na głowie oraz wyjazdów. Chciałam się pochwalić, ze jutro zaczynam 12 tydzień ciąży i mam drugą wizytę u gina na którą kazał mi przynieść płytkę cd, więc stanę się szczęśliwą posiadaczką pierwszego nagrania na którym będę mogła podziwiać moje dziecko. Powiedzcie czy Wy też macie takie filmiki? Jeśli tak to jak często je oglądacie? Bo ja już nie mogę się doczekać aż dostanę ten filmik w swoje łapki. Powiedzcie mi też dziewczyny te już bardziej zaawansowane czy w ok 12 tyg było Wam już widać brzuszek? Bo powiem szczerze, że mój się zaczyna powoli zarysowywać.
ja nie mialam tez do okolo 22 tyg teraz jestem w 24 tyg i powoli sie robi widoczny

Ja tez nic nie bralam na poczatku a teraz? wczesniej duphaston teraz fenoterol i ispotin no i czasem nospe i magnez pijam sobie codziennie i wapno

jjaaaa ale facet mojej szwaierki jest u mnie przegrany normlanie go udusze keidy wkurzal mnie od dawna ale teraz koniec z nim
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 09:40   #4425
Maliczka
Rozeznanie

Ustawiłam sobie avatar tam widać troszkę już ten brzuch, ale wrzucę tu inne zdjęcia. Dziewczyny jeśli chodzi o te filmiki to ja mam ten jeden plus że chodzę prywatnie i w cenie przy każdej wizycie mam albo usg zwykłe albo już później to 4d. Jutro idę i mam nadzieję, że wszystko w porządku będzie.

A jeśli chodzi o kurtkę zimową to mi właśnie wczoraj teściowa podarowała jedną taką śliczną, czarną, za dupkę i z kapturem, rozciągliwą w brzuchu, bo ja przynajmniej do marca będę pewnie w zimówce, a jak chodziłam u nas po tych całych h&m i różnych innych to mi się odechciało, wszystko tak kurde cienkie jak wiosenne płaszczyki na jakiejś szmacianej podszewce. Znalazłam jedną fajną w pumie, ale sobie pomyślałam, że mam inne wydatki i nie stać mnie żeby wydawać 3 stówy na kurtkę i tak się akurat złożyło, że teściowa ma sklep odzieżowy i w towarze miała kurtki, a że mnie lubi to mi podarowala za darmochę i jeszcze ładniejszą niż w pumie

Pokazuję również zdjęcia mojego brzucha, który o dziwo zaczyna być widać, zrobione 2 dni temu z rana w piżamce
Stary 2009-11-04, 09:43   #4426
mloda1989
Zakorzenienie

znowu to babsko napisalo i mnie zdenerwowalo...chcialam pozalic sie mojemu tż....zadzwonilam i jak mu opowiadalam to az ryczec z nerwow mi sie zachcialo i sie poplakalam a ten sie zaczal ze mnie nabijac chociaz we ze to mnie jeszcze bardziej wkurza....i sie rozlaczylam bez slowa....a ten oddzwania i mowi zebym sie zastanowila jak ja z nim rozmawiac....no masakra.... temu babsku przelalam pieniadze i napisalam jej kilka slow od siebie a na koniec dodalam ze nigdy z nia na ty nie przeszlam...a co
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 09:44   #4427
Sweet Delights
Zadomowienie

Asiulka why? czymże tak zawinił?

maliczka no faktycznie widać już coś powolutku

Dziołchy, a wiecie, że jeszce 500 postów i zakładamy nowy wątek? hehe
Stary 2009-11-04, 09:47   #4428
Asiuulka89
Zakorzenienie

Maliczka no malusi faktycznie jest ale powoli zaczyna byc widac chcoiaz powiem Ci ze sie troche wypinasz poczekaj jeszcze troche abedziesz marudzic ze jest za duzy...

ja tez mam fajna tesciowa i tez dopstalam od niej fajne futerko na zime poza tym mieszcze sie w moja narciarska kurtke wiec na wyjscia z pieskiemtez mam co zalozyc

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

nowy watek ale my sesmy dobre

Sweet zawinil samym soba.. nie dosc ze psuje mi szwagierke ... rozpija ja... to terazposzlo o palenie t... i ona nie cierpi jak ktos pali i jej rodzice dochod zmnieszyli bo mysla ze ona tez a do tego ten koles wygadal ze moj tez... no i ona jest zla... ale jej wytlumaczylam al kolesia doslownie
Stary 2009-11-04, 09:50   #4429
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

a kurtawe bo nam tylko koc został do wyboru
a ty sie młoda nie dnerwuj niech sobie wsadzi ta kase w doope i sie wypcha, bedziesz miała spokój juz przynajmniej. a tż tez bym wiazanka potraktowała heheh
Stary 2009-11-04, 09:54   #4430
Sweet Delights
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Sweet zawinil samym soba.. nie dosc ze psuje mi szwagierke ... rozpija ja... to terazposzlo o palenie t... i ona nie cierpi jak ktos pali i jej rodzice dochod zmnieszyli bo mysla ze ona tez a do tego ten koles wygadal ze moj tez... no i ona jest zla... ale jej wytlumaczylam al kolesia doslownie
To faktycznie koleś nie teges, trza by mu tam trochę poniszczyć facjatkę może niekórzy ludzie to na prawdę albo pustostan albo głowa tylko do noszenia czapki
Stary 2009-11-04, 09:54   #4431
Maliczka
Rozeznanie

Hehe Asiulka ale ja mam taką odstającą pupę W sumie to wszyscy wokół mi mówią, że mi brzuch rośnie, ja się po prostu dziwię, że tak wcześnie zaczyna być widać, bo lekarz mi powiedział, że jestem szczupła, więc gdzieś tak około 20 tyg mam się spodziewać, a tu proszę. Mam nadzieję tylko, że to dziecko nie pójdzie w ślady swojego taty, który urodził się 4.250, a teraz ma 108 kg żywej wagi 195 cm wzrostu i siłę woła Bo teściowa opowiadała mi jakie katusze przeżywała na porodówce i powiem Wam, że trochę to przerażające...
Stary 2009-11-04, 10:00   #4432
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

ja na moja toske nie mam co liczyć ze malutka bedzie... juz wazy tyle co mama gdy sie urodziła
ciekawe jak ja ja wypche madrala taka
Stary 2009-11-04, 10:03   #4433
Asiuulka89
Zakorzenienie

no te nasze dzieciaczki to sa juz takie cwane a jeszcze sie nie urodzily ciekawe jak juz wyjda na swiat czybeda takie cwaniaki
Stary 2009-11-04, 10:05   #4434
Sweet Delights
Zadomowienie

Ja miałam 3820 i 53cm jak się urodziłam więc mała nie byłam w sumie, zobaczymy jaki Filippe będzie już teraz ma 1800g a jeszcze 8 tygodni zostało ponoć pod koniec dzieci w brzuchu rosną ok 100g tygodniowo ale to tylko teoria
Stary 2009-11-04, 10:06   #4435
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

ej macie już spiworek do wózka? własnie oglądam na allegro i znalazłam jeden i tylko tem mi sie narazie podoba pomarańczowy ale nie stac mnie na niego za drogi
http://www.allegro.pl/item798152593_...mbin_acje.html
Stary 2009-11-04, 10:06   #4436
Maliczka
Rozeznanie

Paprotko pozostaje pocieszać się tym, że zazwyczaj pierwsze dzieci rodzą się mniejsze niż drugie. Ja urodziłam się 3.300 jako pierwsze dziecko mojej mamy moja siostra juz ważyla 3.850 jakoś tak. Mojego TŻta brat ważył jak się urodził tyce co ja, też był pierwszym dzieckiem teściów, tylko mój ukochany jakiś taki zmutowany kloc, jest najwyższy i największy z całej swojej rodziny, nawet jego tata, który jest bardzo słusznej postury jest od niego 5 cm niższy i trochę lżejszy, więc nie powiem, trochę się o siebie boję
Stary 2009-11-04, 10:08   #4437
samanthhha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maliczka Pokaż wiadomość
Pokazuję również zdjęcia mojego brzucha, który o dziwo zaczyna być widać, zrobione 2 dni temu z rana w piżamce
No ja Ci powiem... że nic nie widze

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
Dziołchy, a wiecie, że jeszce 500 postów i zakładamy nowy wątek? hehe
Taaaaa To piszemy!!!

Ja jutro muszę wstać o 5.30 Bo jadę do Wawy z Tż o 6.30
Ja na uczelnie na troche a on do szkoły na zajęcia - na szczescie tylko jedne ma I potem odbieramy rzeczy z all Pościel, wypełnienie itd
Wzięłam tą większą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-04, 10:08   #4438
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paprotka86 Pokaż wiadomość
ej macie już spiworek do wózka? własnie oglądam na allegro i znalazłam jeden i tylko tem mi sie narazie podoba pomarańczowy ale nie stac mnie na niego za drogi
http://www.allegro.pl/item798152593_...mbin_acje.html
ja mam w komplecie z wozioem spiworek

ja sie urodzilam 3.300 wiec nie bylam duza moj brachol straszy o 2 lata urodzil sie 3.400 a siorka najmlodsza 2.700 wiec reguly nie ma
Stary 2009-11-04, 10:08   #4439
samanthhha
Wtajemniczenie

Ojej mam 999 postów

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Oł nooooł!!! Już 1000!!!
Stary 2009-11-04, 10:11   #4440
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

nic mi nie pomagacie
taki spiworek z polaru nie bedzie czasem na całą zim za cienki?? matko niee wieem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości