|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Inne tytuły wątków to zwykłe banany- NASZ to Chiquita :D PM 2010 cz. 12
Cytat:
![]() Cytat:
Powtarzaj sobie "jestem najlepsza, jestem najlepsza, jestem szalona" ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#272 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Ale dzisiaj dałam, wstałam o 11 no i jakoś tak sobie poszłam zrobić kawę, nałożyłam maseczkę na buźkę no i nagle myśl że ja chyba w tym tygodniu mam wizyte do dermatologa, no i zaraz dorwałam kalendarz ( przed chwilą ) i patrzę że mam wizytę na 11.30... DZISIAJ no masakra, jeszcze jakbym miała swój samochód, to bym raz dwa się ubrała, zmyła maskę i w 10min dojechala, może z małym poślizgiem, ale autobusem to chyba na 12.30 bym dotarła bo jeszcze musiałabym kawałek dojść. Kurcze![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Aaś to bierz ibuprom i daj dzisiaj czadu na rozmowie
|
|
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem szalona. Jestem szalona Dziś założyłam bordowo-czerwone rajstopy (no dobra dobra - są zarąbiście czerwone ) to może mi trochę dodadzą animuszu
|
|
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie dziś też popruszyło i przymrozek złapał, popołudniu koniecznie jadę wymienić opony a mówilam kurde od tygodnia
|
|
#275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale śnieg juz stopniał więc nie jest źle
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
ja jednak zlecę tżtowi poszukiwania czegoś na ściany bo ja się na tym nie znam.. fajnie by było mieć takie cudo w kuchni zamiast tradycyjnych płytek ale jak to drogo będzie miało wyjść to po prostu kupimy płytki bo nie ma co rodziców naciągać na cuda bo jak szwagier zobaczy że nam rodzice kupili to zaraz on też będzie chciał no i w końcu nikt nie będzie miał..
ehhhh wróciłam z uczelni, zimno jak nie wiem co a jeszcze dziś muszę jechać, ale za to mam dobre wieści bo jestem na liście osób które dostaną stypendium naukowe
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie się chlapa zrobiła straszna,a le dzis to już mus jest, mówilam, ze w środę wymienię, to wymienię
a pogoda jeszcze przyklepała decyzję śniegiem
|
#278 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
)Cytat:
![]() nie dopytywalam sie jakbys sciemniala tylko dopytywalam sie, bo nie wiedzialam (i sadzac po tamtej dyskusji nie tylko ja), ze doktorat mozna zrobic w ogole nie prowadzac zajec, nie jezdzac przez lata na przerozniaste konferencje i napisac go w rok (a nie w trzy lata czy wiecej). poprostu wczesniej sie z czyms takim nie spotkalam. a ze bylas wtedy bardzo podekscytowana (a takie informacje najbardziej zapadaja mi w pamiec) i cieszylas sie, ze na slubie TZ juz bedzie mial nowy tytul to pozniej jak przez kilka miesiecy nic o tym nie pisalas zapytalam z ciekawosci jak mu idzie. i to wszystko ![]() to tak jakbym ja dzis oskarzyla Tancie o sprawdzanie mnie i sugerowanie, ze sciemniam, bo zapytala jak mi idzie odchudzanie, o ktorym kiedys tam pisalam no ale jak tak zle znosisz moje pytania to moze w trosce o twoje zdrowie psychiczne w ogole nie bede Ci zadawala zadnych pytan ![]() Cytat:
(jak nie chcesz, nie odpowiadaj )Cytat:
![]() makarony jadam, ale rzadko, a jak juz to te ciemne razowe ogolnie: 0 bialego pieczywa 0 cukru 0 ziemniakow 0 zoltego sera (to boli najbardziej )0 slodzonych gazowanych napojow 0 chipsow, chrupek itp. 0 pizzy 0 zapiekanek, hot dogow, kebabow, hamburgerow, frytek (to juz w sumie pod ziemniaki podchodzi )0 masla, margaryny, smalcu itp (w sumie i tak nie uzywalam, wiec to mnie nie boli )0 majonezu 0 kielbas, pasztetow i tlustych wedlin (jak sie na jakiejs niezbyt chudej odznacza z boku tluszczyk to odkrajam go i do kosza )0 smazenia na glebokim tluszczu (smaze na teflonie/patelni do grillowania, ewentualnie na malej roztartej po powierzchni patelni kropelce oliwy.. jak cos bylo wczesniej usmazone przez moja mame to dokladnie odsaczam z tluszczu i ograniczam alkohol chyba tyle... pewnie jezcze by mi cos przyszlo do glowy, ale na razie nie przychodzi ![]() Cytat:
stwierdzilismy, ze jak juz dzis robimy cos w aucie (ten uklad wydechowy) to od razu wymienimy te opony, bo w sumie nie ma sniegu, ale juz zimno... tylko je najpierw trzeba z piwnicy wyciagnac i wypadaloby pomoc TZowi... chyba mi kregoslup szczeli, bo strasznie to ciezkie moze on mi je bedzie wynosil po schodach, a ja bede toczyc do samochodu ![]() Cytat:
u mniezadeklarowali, ze do 10 listopada podadza liste osob.... ciekawe ![]() ja juz po seminarium mam do swiat bozonarodzeniowych zamknac sprawe drugiego rozdzialu mam nadzieje, ze wyrobie z wypozyczaniem ksiazek i ze nikt mi tych wazniejszych nie bedzie przetrzymywal do przyszlego roku ![]() a dzis jakos z opoznieniem poczulam mega zakwasy w lydkach... bedzie ciekawie, bo dzis ide na step
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-11-04 o 12:15 |
||||||
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Będzie dobrze ![]() Cytat:
Zdolniacha z Ciebie ![]() Certi, trochę szkoda tej wizyty, ale widocznie sen był dzisiaj ważniejszy ![]() lain, podziwiam za dietę. Ja bym chyba tego nie wytrzymała. A u mnie odrobinę lepiej i mam "tylko" 37,7 stopni
|
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
kurde a u mnie promocji nei ma
też musimy je wytachać z piwnicy
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mama lubi mi dogadzać domową pizzą, pierożkami z serem i śmietanką z cukrem, nalesnikami kurdę najgorzej jest mi zrezygnować z chipsów i żelek a teraz mama jeszcze mi kupiła słoiczek nutelli aż dziwne że ja przez te 4 lata studiów jeszcze nie ważę 100 kilo ja to się chyba zajmę zastępowaniem jednego jedzenia innym-zdrowszym i bardziej dietetycznym- dziś miałam ochotę na pączka ale kupiłam w zamian za to gałązkę winogrona jestem z siebie dumna
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#282 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też byłam umówiona na 19 dzisiaj na zmianę opon, ale zmieniła się zmiana koledze i teraz mam zmianę w sobotę
![]() Tancerko gratuluje stypendium mi też przez 4 lata udawało się mieć po pierwszym roku to nawet miałam najwyższy próg... ehh coc to za czasy były |
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
ojjj całe szczęście że przyznali mi to stypendium bo to małe zbawienie dla kogoś kto nie pracuje
teraz będę miała pieniążki na swoje małe wydatki pewnie pierwsza część przyjdzie dopiero w grudniu i wtedy od razu pędzę do kosmetyczki
|
#284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no trochę szkoda, ale nic nie poradzę że zapomniałam ![]() Dobrze że trochę spadła Ci temperatura, chociaż to i tak stan gorączkowy, a byłaś u lekarza? Czy leczysz się aptecznymi tabletkami bez recepty?
|
|
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, ale jest jeszcze brat, ojciec i TZ, wiec nie ma problemu zeby to co ona ugotuje nie zeszlo ![]() mama wie tez co ma mi kupowac na tych wiekszych hurtowych zakupach jak zabraknie, bo ma na lodowce przyczepiona cala liste moich zakupow ![]() mi z chipsow o dziwo bylo latwo zrezygnowac, bo prawde mowiac jak je jeszcze jadlam ostatnimi czasy to mi potem tak dziwnie na zoladku po nich bylo gorzej z zelkami, ale na razie bardzo dobrze mi idzie, pomimo tego, ze mama TZa lubi mu zostawiac codziennie jakies smakolyki w ramach deseru (tak, tak... facetowi 23-letniemu ) i czesto jest to paczka zelek Haribo ale TZ ich poprostu przy mnie nawet nie otwiera i nie wsuwa, wiec jest ok ![]() ja cos tak czuje, ze dostane stypendium, sadzac po tym jak ludzie brneli przez ten semestr na poprawkach i warunkach... niewiadoma pozostaje jego wielkosc a Tobie Tancia ile beda placic?
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-11-04 o 12:44 |
|
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
oj u mnie to groszowe sprawy-nie wiem dokładnie ale coś niewiele ponad 100zł miesięcznie- mało bo i średniej nie mam najwyższej ale i tak się cieszę bo w sumie mi wyjdzie trochę ponad 1000zł a przecież tysiak też piechotą nie chodzi- połowę wydam na oxybrazję a połowa jeszcze jest niezagospodarowana ale znając mnie to zaraz popędzę do Home&You i coś do mieszkanka zakupię
|
#287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propos, lecę spać i wygrzewać się do łóżka. Szkoda tylko, że sama
|
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie siedzę sobie z WAXem na włosach i tak mi się jakoś sennie zrobiło.. ale za godzinę musze znów na uczelnię jechać więc muszę się dzielnie trzymać..
kurczę tak zaczęłam mysleć co sobie kupię do mieszkanka za forsę ze stypendium i nie wiem w poniedziałek byliśmy z tżtem w Home&You i taaak nam się jedna narzuta spodobała na łóżko- była taka mieciutka że aż tż jej zapragnął- a normalnie nie rajcują go w ogóle takie dekoracyjne rzeczy hehe i poduchy sobie wybieraliśmy jakie kupimy ahhhh już bym chętnie skoczyla na te poduchy z mężem
|
|
#290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to dobrze, ze byłaś, ale ostatnio jakieś dziwne te choroby, mój tata dostał takie 3 dniowy antybiotyk i ani trochę mu nie pomogło i od 1,5tygodnia się źle czuje. Mam nadzieję że szybko Cię postawi na nogi |
|
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
apropo jeszcze opon i piwnicy... pisałam Wam, że mieliśmy włamanie w zeszłym tygodniu własnie do piwnicy? Na szczęście opon wynieść nie zdąrzył, ale za to zawinął prawie nową kosiarkę
|
#292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie w zeszlym roku bylo tak, ze dostawalo stypendium 18% najlepszych na roku ( 4% 510zl, 6% 400zl, a 8% 300zl) ale z tego co widze to z roku na rok te stypendia zjezdzaja w dol (rok wczesniej byly srednio o 50zl wyzsze )ciekawe jak bedzie w tym roku i na ktory prog sie zalapie ![]() dotychczas najlepsze stypendia dostawalam na prywatnej uczelni - 600 zetow miesiecznie (akurat pokrywalo mi czesne w 100% )Cytat:
ale wtedy zainstalowali tam pancerne drzwi z trzema zamkami i od tego czasu juz sie cos takiego na szczescie nie zdarzylo ale i tak moj rowerek stoi w domu, a nie w piwnicy - dmucham na zimne opony na felgach mamy w piwnicy u TZa... tam na szczescie wlaman nie bylo... a pewnie na alusy by sie polasili ale on ma osiedle zamkniete i chronione (jest pan ochroniarz robiacy obchody), wiec moze sa tam bezpieczne
|
||
|
|
|
#293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za mendy to ja nie wiem.. Cytat:
|
|
#294 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie ten wirus od weekendu trzyma i tylko objawy się zmieniają-od wczoraj ledwo się ruszam, tak mnie mięśnie bolą A na poniedziałek muszę być okazem zdrowia. Wiecie słyszałam, ze nieszczęścia chodzą parami (nawet, że stadami słyszałam ) ale w moim przypadku jest jeszcze "lepiej", bo jeśli już coś się uda/coś dobrego się wydarzy to coś innego musi się sp...ćLedwie 4 godziny po telefonie, że mam pracę i szybkim opracowaniu planu co muszę zrobić przed rozpoczęciem pracy (m.in. kontrola z kociakami u weta i zaszczepienie ich od razu póki zdrowe ), bo potem będzie mało czasu, moja tymczaska, koteczka która kilka razy była już na granicy życia i śmierci i sporo stresów, nieprzespanych godzin i siwych włosów mi zafundowała, znowu pokazała, że ma okropne problemy z brzuszkiem To co znalazłam w kuwetce mnie zmroziło na chwilę. Co prawda dziś mała czuje się lepiej, ale ja i tak się trzęsę.Póki co zbieram próbki i jutro zawiozę je do zbadania, a kotę do weta ![]()
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moze ma wrazliwe jelitka i trzeba jej karme zmienic? co teraz dostaje?u mnie Franitek po problemach natury brzuszkowo-jelitowej byl na karmie dla kotkow o wrazliwych jelitach (HILL'S PD Feline i/d) i bardzo ladnie z tych swoich problemow wyszedl a moje koty to wybredniaki i szybko im sie nudza smaki, wiec srednio co 1,5 tygodnia musze im zmieniac smak suchego, dlatego wole kupowac jednak mniejsze opakowania a rozne smaki i o roznych funkcjach, wtedy mam pewnosc ze mi w pewnym momencie nie zastrajkuja ![]() alez ty sie biedna wykosztujesz na tych wetow
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-11-04 o 13:47 |
|
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
no mendy straszliwe... już miałam wizję, jak to moje opony zimowe jeżdżą na czyimś samochodzie po okolicy
|
#297 |
|
Rozeznanie
|
WITAM po bardzoooo długiejj nieobecności
![]() Nie mam czasu wogóle zagladać do Was nie wipisałam sie z watku hehehe ale dzień za dniem mi ucieka strasznie szybko....jakoś temat slubne ucichły... nie chce mi sie w sumie o tym nawet mysleć...o sukni nie wspomne chyba dopiero po nowym roku pojade coś obejrzec bo nie mam natchnienia ![]() Pozdrawiam i sciskam Was wszystkie gorąco
|
|
|
|
#298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Koteczkę przywieziono mi w lipcu (jest podopieczną azylu i azyl CK płaci za leczenie, a ja siwieję z nerwów) Znaleziona na ulicy, wyrzucona przez kogoś, wychodzona do samych kosteczek i z biegunką nieziemską. Bardzo długo miała biegunkę, jadła wyłącznie płynną karmę dla rekonwalescentów+probioty ki i inne cuda. Długo nie przybierała na wadze i nie rosła. Na niej i dla niej musiałam się nauczyć podawać kociakowi ważącemu 1,5kg kroplówki ![]() Potem trochę się unormowało, choć nigdy nie wyjaśniliśmy co to było/jest. No i po sterylizacji pięknie jej się przytyło, ostatnio bardzo wydoroślała i wypiękniała. I nagle wczoraj po północy nawrót i bomba w kuwecie Jakbym lepiej się czuła pewnie byłabym już u weta, ale raczej wieczorem zbiorę siły na jazdę 40min tramwajem na Kurdwanów z płaczącym kotem ![]() Z lepszych wieści- Tż jest w drodze do pracy-idzie dziś na próbę i ma zobaczyć czy jemu odpowiada i czy on odpowiada No i jak już wyszedł, to w autobusie odebrał telefon, ze nasze obrączki są gotowe (miały być ok. 18.11) tylko na grawerunek czekają, a my jeszcze się nie zdecydowaliśmy
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslicie nad jakimś "innym" grawerem? czy jakiś standardzik typu data slubu?
|
|
#300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i może do tego imię.Bo datę to chyba mój łoś kochany zapamięta ![]() Nasze własne walentynki 13.02
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:52.

A tu jak im powiedzieliśmy w środę(bardzo się ucieszyli i wzruszyli i byli bardzo poztywnie zaskoczeni) to juz w sobotę nas wysłali na targi ślubne i w niedzielę jeździliśmy z nimi szukac sali

no masakra, jeszcze jakbym miała swój samochód, to bym raz dwa się ubrała, zmyła maskę i w 10min dojechala, może z małym poślizgiem, ale autobusem to chyba na 12.30 bym dotarła bo jeszcze musiałabym kawałek dojść. Kurcze

(jak nie chcesz, nie odpowiadaj
a makarony jadasz? i jak z serem żółtym? bo ja bym chyba z tego nie umiała zrezygnować
ale TZ ich poprostu przy mnie nawet nie otwiera i nie wsuwa, wiec jest ok
)