|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
ostatnio mi babka w aptece mówiła, że tylko smoki z Nuka mają wszystkie atesty, żeby były używane - nie wiem czy chodziło jej tylko o teren kraju czy nie..czy też całkiem o coś innego, bo spieszyłam się i nie miałam czasu dyskutować...nie wiem jaka w tym prawda:/ ja w każdym bądź razie planuje kupić Nuka
|
#932 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie odnosnie monitora oddechu. Jak juz pisalam wczesniej to chcialabym taki miec ale mam kosz wiklinowy zamiast lozeczka i ono mobilne bedzie a monitor ma kable wiec ciezko by mi bylo jezdzic nim z jednego pokoju do drugiego z tymi kablami. Ale powiedzcie czy jest sens go kupowac i uzywac go np tylko na noc?? bo wtedy bedzie z nami w sypialni i nigdzie nie bede go przewozic. Poradzcie czy go kupic i uzywac tylko w nocy czy odpuscic. bo ja juz zglupialam.
|
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do pudeł pod łózeko to polecam tanie fajnie rozwiązanie na szpargały i zapasy dla malucha...i nie widac balaganu
to co lubię ![]() Wcale nie muszę być z Ikea, nam akurat te przypasowały...w dodatku 2 były w komlecie i idelne sa wymiarowo pod standardowe łóżeczko ![]() W jednym mamy zawsze całe zapasowe opakowanie pieluch, opakowanie podkładów z rosmana, zapasowe dwupak husteczek. A w drugim masę książeczek Kubusia...całe pudło ![]() Polecam ![]() Co do listy to zdalam sobie sprawę że ![]() A jak czytam wasze listy to brakuje mi troszkę pierdułek Co do Kubusiowej stronki to dziekujemy za miłe słowa ![]() Cytat:
Fajny sennnnnn...może się spełni...tylko wybacz wolę wersję z Warszawą...rodzina, praca itp, chociaż nie mam nic do Rzeszowa gosbaj co do monitora to nie pomogę bo nie miałam i miec nie będę...niech się wypowiedzą dziewczyny, które stosowały Kuba przez pierwsze 3,5 miesiąca spał przy naszym łózku w kołysce...Ehhhhhhhhh dzić po raz kolejny robię zupkę brokułową....na prosbę męża...powiedział że oblizuje się smakiem po tamtej i nie rozsmakował się.... i prosi o jeszczeeeeeee.... ![]() Więc
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-04 o 11:29 |
|
|
|
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko wpadlam sie przywitac
Dzis ide juz na kurs, a pogoda za oknem calkiem nie zachecajaca do wyjscia, leeeeeeje strasznie!!!! Przegladnelam ta stronke mamazone, bardzo fajna ![]() Kciukasy za dzisiejsze wizyty
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już przeglądałam wcześniej tę stronkę mamazone bo szukałam fajnych kalendarzy ciązy i trafiłam tam, niezła jest..
Co do chrapania to mój TŻ chrapie czasami, ale głownie wtedy jak jest mocno zmęczony lub po %. Czasami wystarczy że go lekko stukne i przestaje ale jak mocno zawodzi to ja go z łokcia potarktuję i się przekręca Najgorzej włąśnei jest teraz jak się czesto budzę w nocy i nie mogę zasnąc a ten mi tu jeszcze świszcze obok.. ![]() majkela12 - super że dzidzia zdrowa, a 7kg to przecież malutko! nie przesadzaj.. jak sama dzidzia ma 2kg to łożysko, zwiększona objętość krwi, woda itd, po porodzie nic ci nie zostanie Cytat:
![]() do macierzyńskiego liczy się średnia z 12 miesięcy, ale chyba bez L4 Ja jutro mam glukozę, więc chyba dziś pojem sobie trochę słodyczy bo jak mi kiepsko wyjdzie to dziś mam ostatnią szansę na słodkości..
|
|
#936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o taki: http://snuza.pl/ |
|
|
|
|
#937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście życze Ci, żeby wszystko poszło dobrze.... ****** A ja kolejny dzien jestem non stop głodna.... |
|
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Co do monitorów to ja też o nich myślałam, będziemy mieszkać na 2 piętrze w domu i często będę piętro niżej u rodziców więc myślę że zainwestujemy w nianię elektroniczną z monitorem oddechu, tak dla spokojności...
Moi znajomi to mają i są bardzo zadowoleni ich dzidzia ma już prawie dwa latka i teraz im się świetnie sprawdza, np w wakacje siedzimy sobie z nimi na grillu czy w ogóle u nich w ogrodzie , a dziecko na górze śpi, nie muszą latać co chwila sprawdzać czy już się obudziła czy nie, spokojnie sobie siedzą ze znajomymi. Wiec nawet na później, a nie tylko dla noworodków to może być pomocne.
|
#939 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#940 |
|
Rozeznanie
|
brzoskwinia co to są paklanki?? bo widnieje to na Twojej liście a pojęcia nie mam co to
![]() ![]() ja zerknęłam na swoją listę i mi brakuje jeszcze: wózek (idę zamawiać w przyszłym tyg) łóżeczko (powinnam je w tym miesiącu dostać) materac do łóżeczka prześcieradła spirytus 70% + gaziki szczoteczka do mycia butelek smoczek aspirator do nosa termometr ceratka do przewijania (planuję zamiast zwykłego przewijaka) termoopakowanie na butelki mleko początkowe to tyle dla Niuni, a co dla mnie tam te podkłady i inne pierdółki to nic nie mam ale to jeszcze nie muszę o tym myśleć idę zaraz do sklepu po mleko i zrobię chyba naleśniki bo mi się zachciało.. ![]()
|
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli masz ochotę i chcesz mieć max. bezpieczeństwa to kup... ja gwaracji Ci nie dam....ani na to że nic się nie stanie jak go nie będziesz miała ani na to że się nie stanie jak go kupisz...bo to tylko maszyna elektroniczna, która też bywa zawodna.... ;/ Nam nie było to potrzebne ale tak jak dziewczyny pisza zapewne niezaszkodzi dziecku... U nas przez pierwsze miesiace spał w kołysce dosłownie na wyciągnięcie ręki... Przyznaje że przez pierwsze 3 dniu budziłam się w nocy i zaglądałam...czy oddycha z obawy, lęku ale też nie ukrywam z nieodpartej chęci...zobaczenia słodko spiącego dziecka Przyznam, ze to chyba hormony, bo nawet jak bym miała ten monitor to i tak bym wstała (wstała w sensie podnisła glowe ) wybor należy do Ciebie wy jako rodzice musisie zadecydować ![]() Ja jak pisałam kupowac nie będę
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-04 o 12:20 |
|
|
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#943 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam, że się wtrącam, ale widze, że pytasz o paklanki. To są takie woreczki do zużytych pieluch...
|
|
|
|
#944 |
|
Zadomowienie
|
To te podkłady to takie do przewijania jednorazowe, ale myślę sobie wziąć do szpitala, żeby czysto pod tyłkiem było, bo nie wiem jak to wszystko będzie po porodzie wyglądać. Pysia kiedyś pisała chyba, że u niej się przydały. O coś takiego mi chodzi, tylko są różne wymiary: http://www.allegro.pl/item794983041_...lat_5_szt.html
a paklanki to woreczki na zużyte pieluszki: http://www.allegro.pl /item792975454_paklanki_wo reczki_na_zuzyte_pieluszk i_50_szt.html no i jeszcze zapomniałam dodać o koszulach do karmienia i do porodu, też jeszcze nie mam. Dziewczyny a może piszcie co jeszcze brakuje, a co macie zamiar kupić, bo takie niedoświadczone mamy jak ja to może o czymś zapomniały??? youyou - na chorobowym też się liczy średnią z ostatnich 12 miesiecy. Mój TŻ też czasem chrapie, ale jak śpi na plecach, to wtedy każę mu się odwrócić na bok i przestaje. A zgrzyta zębami tak, że musi nosić specjalną nakładkę od dentysty bo szkliwo mu już pękało Ja się z niego wieczorem śmieję, że musi już sztuczną szczękę zakładać, chociaż to tak nie wygląda (taka silikonowa nakładka)
|
|
|
|
#945 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
)
|
||
|
|
|
#946 |
|
Zadomowienie
|
Hmm, w tesco nie widziałam ale popatrzę, ale tak w ogóle to hurtem będę wszystkie produkty zamawiać w sklepie internetowym więc przesyłka tak czy siak się podzieli
|
|
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tj nam służa do kiedy ich Kuba nie zasika w łóżeczku ![]() Na przewijak Gluck też je kładlam, by nie prać froote od przewijaka za kazdym razem kiedy siknie na golaska ![]() A te na allegro to drozyzna ![]() nie kupujcie na allegro 7 zł + 13 zł koszty wysyłki 5 szt!!!W Rosmanie jak Wam pisałam 10 szt. kosztuje ok 9 -10zł. My je mamy i ze sobą do pszitala teraz zabieram też obowiazkowo dla siebie i Pysiolinki ![]() Ale Paklanek nie kupiłam nigdy ![]() Owszem, pieluszki z kupką nie pachną różą, ale by nie przeszkadzały...zawsze miałam pod reką w koszyczku lub w komodzie kilka foliowych torebek, które dają w sklepie czy markecie te biodegradowalne......nigdy ich nie wyrzucam......zawiązywała m na supeł końce torby i w ten sposób i oszczedzam i nie zasmiecam dodatkowymi woreczkami
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-04 o 12:34 |
|
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a po co kupować specjalnie te paklanki jak można używać woreczków jednorazowych bądź nawet woreczków śniadaniowych??
|
|
#949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, po 15.oo mam dzwonić po wynik gdybym miała przejść na dietę to nie wiem jak to wytrzymię , ale czego sie nie robi dla Małej żeby była zdrowa ![]() obiadek prawie skończony , głodna jestem jak wilk
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
![]() Ale miałam dziś poranek... Po wczorajszych plackach zaczęłam latać do toalety... Potem mi przeszło, więc spróbowałam jednego rogalika, czy w ogóle jadalne wyszły.... No i znowu wycieczki do toalety... Od 6.30 rano to samo... Teraz zjadłam kawałek bułki z masłem, bo witaminki musiałam przyjąć i na razie jest ok... Najdziwniejsze, że mnie żołądek nie boli... No i na poród też się nie zanosi, bo to za wcześnie ![]() Na dodatek rodzice dzisiaj będą na obiedzie, zaraz wstawiam kalafiorową, będę robić krem... Do tego tona rogalików, a ja sobie na to wszystko popatrzę... Mój mężuś też chrapie i to strasznie, ale ja już się przyzwyczaiłam i nawet tego nie słyszę... Ile planujecie mieć koszul do karmienia w szpitalu? Bo ja mam dwie, mam też jedną piżamę...
|
#951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ja też planuje dwie koszule kupić do karmienia i jeden jakiś długi podkoszulek do porodu. Edytowane przez brzoskwinia82 Czas edycji: 2009-11-04 o 12:38 |
|
|
|
|
#952 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W tesco patrz na regałach z pieluchami... Cytat:
|
||
|
|
|
#953 |
|
Zadomowienie
|
też nie wiedziałam co to paklanki
już wiem,ja będę używać reklamówek z tescopatinka chyba ty pytałas przy liście zakupowej o to czy lepsze majtki poporodowe czy podpaski,nie jestem pewna bo jeszcze ich nie mam w domu ale te majtki to są zwykle luzne majtki jednorazowe przy których podpaske(po porodzie)i tak musisz używać. u nas podkłady na łozka w szptalu dają i mega wielkie podpaski też.mają też pampersy i ciuszki,musze tylko wszystko dla siebie wziąsc i chusteczki nawilzające.ale tak czytam wasze listy i ja w lesie i nie wiem kiedy zrobimy te zakupy,bo na poczatku grudnia chciałam jechać na tydzien do bratowej podszkolić sie z pielęgnacji maluszka,brat wyjeżdza w delegacje i mam jej pomóc(hehe jak sama nie bede potrzebowac pomocy36tydzien)a moja bratowa dziś znów jedzie do szpitala bo dr jej juz kazał przyjechać,ciekawe czy juz zostanie pysiamn ja ciebie posluchałam i kupiłam w rossmanie i chyba nawet promocja była Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2009-11-04 o 12:47 |
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyczku
![]() Agape aż się oplułam jak to przeczytałam ![]() Dziękuję skarbie bardzo Dzielę się z Wami tym, co wiem i jak robiłam, bo może to komuś zawsze pomc ... ![]() Spadam do sklepu...Kuba spi.... Pa kochane
|
#955 |
|
Zadomowienie
|
podkładów nie muszę kupować bo sąsiadka mamy pracuje w szpitalu ( ale ciiiii...
) podkłady , fartuchy szpitalne itp. mam z głowy Paklanek nie kupuję bo mam piec centralny i pielucha pójdzie zaraz w dym
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie poplamić krwią..ja to w ogóle bym miała problem bo chodzę w stringach, a majtek mam chyba z 4 sztuki
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z 3 koszule to na pewno.
|
|
|
#959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystko w pola idzie
|
|
|
|
#960 |
|
Zadomowienie
|
Tak mi sie teraz przypomniało...
Wiecie (choc na pewno tak, tylko ja taka za murzynami ), że idąc do porodu trzeba miec ze sobą grupę krwi z dwoma podpisami osób, które to sprawdziły?? Ja tego nie wiedziałam - oczywiście dowiedziałam się w szpitalu jak byłam. Po powrocie do domu zaraz włożyłam sobie ją do karty ciąży...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.

to co lubię 
i u Ciebie po mieszkaniu biegał Twój Kubuś i śliczna dziewczynka, miała może ze dwa latka i ciemne włosy do pasa

Dzis ide juz na kurs, a pogoda za oknem calkiem nie zachecajaca do wyjscia, leeeeeeje strasznie!!!! 

, po 15.oo mam dzwonić po wynik
gdybym miała przejść na dietę to nie wiem jak to wytrzymię , ale czego sie nie robi dla Małej żeby była zdrowa