Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-04, 12:02   #1891
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE

verusia wiesz już gdzie będziesz rodzić?
Domi jeszcze troszke i już będziesz w domciu
Gucia mnie się wydaje że w przyszłym tyg. cię weźmie
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 12:19   #1892
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Straszny Mnie przymuł złapaął ide sie położyc ...może później sie przejde na miasto ..porażka ...musze cos wziaśc na pobudzenie !
Stary 2009-11-04, 12:23   #1893
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
A co do chust/nosidełek, to u nas nawet w szpitalu proponują zabranie ze sobą, żeby móc mieć maleństwo zawsze blisko siebie... jak widać co szpital/położna to inna opinia.
Pytanie tylko jak dlugo trwa to "zawsze"... jeżleli rzeczywiscie bedzie to chwilka, bo gdzies wychodzę i chcę miec maleństwo blisko to na pewno nie zaszkodzi, ale jak maluch będzie tak dlużej wisial, to wydaje mi sie logiczną obawa, że w ktorymś momencie postawa będzie przekrzywiona i niekorzystna dla dziecka.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 12:27   #1894
kolanosia
Rozeznanie

Hej mamuśki!

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Cześć Kolanosiu Właśnie dzisiaj o Tobie myślałam... Dobrze że Cię wypuścili z tego szpitala - ale skoro to przepustka to czy jeszcze musisz tam wracać?
Naprawdę współczuję Ci tych problemów z nerkami i konieczności pobytu w szpitalu... Ale to już niedługo i wszystkie problemy i ciążowe bolączki miną i będzie już sama radość
Pozdrawiam serdecznie
Tak naprawdę to przepustka z przymrużeniem oka bo w tym szpitalu nie ma przepustek. Byłam tam 14 dób i dla szpitala lepiej żeby mnie wypisać bo wtedy więcej pieniędzy dostaną. Zrobili mi na wyjście badania i jak coś będzie nie tak to znowu w piątek mnie przyjmą na oddział. To taki mały szacher macher, oni czekają na wyniki a ja mam naładować akumulatory, choć nie ukrywam, że liczę że jakoś się uda i ie będę musiała tam za szybko wracać.

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Kolanosia witaj! Fajnie że chociaż na kilka dni Cię wypuścili. Jak tam tofik i Twoje nerki? Długo będziesz jeszcze w tym szpitalu?
Z nowości powiem tylko tyle, że miałam dość poważną infekcję nerek, dostawałam antybiotyki dożylnie przez 11 dób i na koniec zrobili mi niespodziankę i podmienili mi Toffika. Mam teraz Toffika 2 ale w tej samej nerce co wtedy. Myślałam, że mi tej nery już nie będą kłuć....oj bolało, a ja zaczynam się robić coraz większą panikarą. Te zabiegi ledwo wytrzymuję, jak ja przez poród przejdę???

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość

Kochana
Przepraszam, że Cię tak zaniedbałam przez ostatni tydzień, ale sama rozumiesz, skończyła się beztroska ciąża a zaczęły obowiązki mamusiowe
Brombi masz najlepsze usprawiedliwienie!!!!Ale się szybciutko zakręciłaś Dobrze że Filipek jest już na świecie, a Ty mamusiu szybko wracaj do formy

Kobitki tak po krótce przejrzałam zdjęcia dzieciaczków, jestem wzruszona i zakochana Wszystkie są piękne i jakie kochane, jeszcze raz ogromne gratulacje!
Zaraz znowu uciekam do pranka, choć bardzo bym chciała was jeszcze podczytać.....Co tam z Domi? Wiem, że była w szpitalu, wyszła już?
Jakby co to ślę buziaki dla Domi i wszystkich pażdziernikowo-grudniowych mamusiek!
Stary 2009-11-04, 12:36   #1895
Ravenne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Konspi, nie jest tak źle. Jak do mnie dzwonią to najpierw wypytują o Małego ale o moim samopoczuciem też zawsze się ktoś zainteresuje
A mąż ostatnio mówi do mnie :"Księżniczko"
Dziewczyny, muszę kupić 4 rzeczy dla Filippona, ale chcę podzielić wydatki na ten miesiąc i następny i teraz nie wiem co mam kupić najpierw a co potem
Teraz kupić karuzelkę i matę edukacyjną, a w grudniu leżaczek i chustę
Czy w jakiejś innej konfiguracji ?
Jak zwykle kompletnie zielona jestem w temacie, a jak zaczynam coś czytać na te temat to zasypiam
Ja też jestem takiego zdania jak dziewczyny, matę w przyszłym miesiącu, bo teraz jeszcze za wcześnie

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Poza tym poszukuję wkładek poporodowych i nie mogę takich spotkać w aptekach
Pomóżcie kochane, gdzie kupowałyście te wkładki???
Ja też mam Belli, a kupiłam w normalnej aptece. Jak zapytasz o wkłady po porodowe Belli, na opakowaniu jest, że to są pieluszki to na pewno będą mieli, kosztują około 4 zł, a w paczce jest 10 sztuk.

Cytat:
Napisane przez fruzia01 Pokaż wiadomość

mam jeszcze do was pytanie w temacie łóżeczkowym - jakie materace kupiłyście/kupicie? bo ja już nic nie wiem - kokosowy zdecydowanie za twardy, sprężyn boję się kupować, bo mam wizję, że dziecko skacząc po materacyku szybko je zniszczy, a taka zwykła pianka za 40pln wydaje mi się strasznie miękka i cienka, dziecko będzie się w tym zapadać :/ najlepszy byłby lateks ale to kosztowna inwestycja
Ja kupiłam cały kokosowy bez żadnych dodatków, moja szwagierka ma dla swojego synka materacyk kokosowo-piankowo-gryczany i po 3 miesiącach ta gąbka zaczęła się odkształcać.
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 12:37   #1896
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
I chyba już przestanę jeździć autem, przez brzuch strasznie ciężko mi się manewruje mam teraz baaardzo wysoko brzuch, wchodzi mi pod żebra i jest to troszkę niewygodne w aucie
Ja z kolei mam brzuch strasznie nisko - nie żeby mi się obniżył, po prostu cały czas tak nisko jest... Pewnie przez to te ciągłe wizyty w wc
Kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam pierwsze pranie. Wiem, że mam jeszcze trochę czasu ale na naszym wątku tyle poródów przed terminem, że aż się wystraszyłam.
Ja wyprałam rzeczy dla Małej w ubiegłym tygodniu - tzn. ubranka, bo pościel 2 tyg temu... Co prawda termin mam na połowę grudnia, ale bardzo wątpię żebym tyle wytrzymała, więc zabrałam się za to wcześniej żeby potem nie panikować
Teraz tylko pranie czeka na wyprasowanie... Ale jako że jeszcze przez ten tydzień ginka kazała mi leżeć to raczej nie stanę przy desce do prasowania.. Planuję zabrać się za to tak powoli w przyszłym tygodniu.

Cytat:
Napisane przez 2befree Pokaż wiadomość
Mamy dzisiaj wizytę, także okaże się, czy nasza księżniczka przekręciła się główką w dół, czy nadal wygodniej jej w pozycji nie-nietoperzowej
No to trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
hej

Dzis na wizycie lekarz cos powiedzial, ze do tygodnia czasu jeszxzce chyba bede do innego lekarza((( Normlanie zaczynam jutro 35 tydzien, ale dla nich to 34 bo licza tygodnie skonczone, a nie dodaja sobie tak jak my...Czyli musi byc skonczony 34 tydzien i wchodzic w 35
Nie chce tu jeszcze tyle siedziec
Domi, ja co prawda nie leżę w szpitalu ale moja ginka powiedziała mi to samo co Twój lekarz: naszym celem jest wytrwać do 35 tygodnia (czyli skończyć 34 tydzień), a potem nawet jakby coś zaczęło się dziać to dla dziecka jest już w miarę bezpiecznie...
W moim przypadku to jeszcze parę dni, w Twoim też niedługo, więc musimy dać radę

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam mamusie. Ostatnio jakoś u mnie ciężko z czasem bo mały jak zasypia o 15 to my ztżtem jedziemy w poszukiwaniu karmników. Chciałam kupić alles ale nigdzie nie ma Szlag mnie normalnie trafia. Boje się zamówić na all bo jak kupię zły rozmiar to 60 zł w plecy Jak wracam z zakupów to karmię kąpię potem karmię i padam na twarz. Nawet nie mam czasu z Wami posiedzieć Jadę dziś po raz ostatni po te karmniki jak nie kupię to chyba je sama uszyję.
Ja też jestem zła bo zakupiłam karmnik na All i co? okazał się chyba ze dwa rozmiary za duży chociaż zgodnie z podaną rozmiarówką powinien być ok... Wątpię żeby aż tak mi się piersi powiększyły przy karmieniu żeby zaczął pasować, chociaż kto wie... Na razie jednak muszę kupić jakiś inny karmnik który będzie na mnie pasował, ale na zakupy internetowe już się nie skuszę - muszę jednak przymierzyć bo nie zaryzykuję kolejnej pomyłki i kilkudziesięciu zł w plecy...

A teraz tak z innej beczki...

Kropko, śniło mi się dzisiaj żę urodziłaś... Tzn. napisałaś na wizażu że odeszły Ci wody a po 15min już urodziłaś

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 12:44   #1897
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Pytanie tylko jak dlugo trwa to "zawsze"... jeżleli rzeczywiscie bedzie to chwilka, bo gdzies wychodzę i chcę miec maleństwo blisko to na pewno nie zaszkodzi, ale jak maluch będzie tak dlużej wisial, to wydaje mi sie logiczną obawa, że w ktorymś momencie postawa będzie przekrzywiona i niekorzystna dla dziecka.
"zawsze" to ja raczej rozumiem jako krótkie przejście się po oddziale

Cytat:
Ja też jestem zła bo zakupiłam karmnik na All i co? okazał się chyba ze dwa rozmiary za duży chociaż zgodnie z podaną rozmiarówką powinien być ok... Wątpię żeby aż tak mi się piersi powiększyły przy karmieniu żeby zaczął pasować, chociaż kto wie... Na razie jednak muszę kupić jakiś inny karmnik który będzie na mnie pasował, ale na zakupy internetowe już się nie skuszę - muszę jednak przymierzyć bo nie zaryzykuję kolejnej pomyłki i kilkudziesięciu zł w plecy...
Lepiej za duży niż za mały. Przynajmniej nic nie będzie cię obcierało i wkładka nie będzie uciskać

A właśnie, Elu, 2befree, trzymam za wasze wizyty
Stary 2009-11-04, 13:27   #1898
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Katekatee ja tez jak Ty i Malinka stosuję te metodę z siusiakiem - i co z tego on ma inną wizję

Brombusia ja tak jak Ci Gucia napisąła - teraz karuzela, za miesiąc mata a za dwa lezaczek, co do chusty to się nie wypowiem bo jakoś nie ejstem zwolennikiem ale to przez mój kręgosłup

Jakoś Kateriny dziś nie było czy sie mylę?

Tż dzis był w Lublinie i wyobraxcie sobie kupił w tesco mleko nan1 o 6 zł taniej niż u nas - szok

Kolanosia może akurat wyniki będą dobre i będziesz mogła ładowac akumalatory w domu dłużej

Domi nawet jak tydzięn będziesz to przecież nie tak wiele niż 5 dni wiem łatwo mi mówic ale i tak coraz bliżej rozwiązania więc trzymaj się

Paczka jeszcze kilka poranków i mały Wiktorek wyjdzie bez problemowo
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 13:44   #1899
zaharia
Rozeznanie

witam mamusie

kachulka - gratulacje dla ciebie i waszego slicznego syneczka!!!

och i kolejny chlopczyk, widze, ze dziewczynki lubia dluzej byc kolysane w brzuszkach

kochane juz zabieram sie za przeczesanie okilku stron, ktore powstaly podczas mojej nieobecnosci.
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 13:56   #1900
domi7ks
Zakorzenienie

Kochane dziekuje za pocieszenie

Kolanosia ja tu jeszcze jestem ja juz sama nie wiem, kiedy mnie wypuszcza, tak strasznie chcialam wyjść juz w sobote a tu róg((

Dziewczyny skoro teraz podaja mi ten fenoterol (bo lekarz powiedzial, ze nie bede go brala do konca, bo sie go rano pytalam) to jak przyjde do domu to moge zaczac rodzic??bo czytalam, ze po odstawieniu czesto zaczynaja sie skurcze i porod ja tak nie chce((((

i w ogole co jest gorsze:rozwaracie czy skrócona szyjka????

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 14:09   #1901
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:

Kolanosia ja tu jeszcze jestem ja juz sama nie wiem, kiedy mnie wypuszcza, tak strasznie chcialam wyjść juz w sobote a tu róg((

Dziewczyny skoro teraz podaja mi ten fenoterol (bo lekarz powiedzial, ze nie bede go brala do konca, bo sie go rano pytalam) to jak przyjde do domu to moge zaczac rodzic??bo czytalam, ze po odstawieniu czesto zaczynaja sie skurcze i porod ja tak nie chce((((

Domiś Kochana, nie martw się ja przez 3 tyg dostawałam fenoterol - głównie w kroplówkach ale i w tabletkach i do tego isoptin (a czasami i cordafen) i luteine i magnez i też się bałam, że jak wróc ę do domku to zacznę rodzić, ale jakoś popatrz już 3 tyg jak jest poza szpitalem i mimo powracających skurczy jakoś nie urodziłam pewnie - podobnie jak mi - jak Cie wypiszą to każą Ci leżeć plackiem do 38tyg a potem już można biegać, myć okna i sekciś się i RODZIĆ
trzymaj się będzie dobrze
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 14:12   #1902
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
Kropko odwiedziny, niestety wstrzymane

Dzis rano urodzila taka karzelek, wczoraj jak ja zobaczylam to galy mialam ze szok. Bo to dziwnie wygladalo. Dzis rano jej wody odeszly i zrobili cesarke w 35 tygodniu.
A za tydzien beda robili cesarke innej dziewczynie, ktora ma termin kolo 20ego grudnia, poniewaz ma cholestaze i bardzo zle wyniki. A u Ciebie Kropko jak z ta cholestaza?bierzesz jakies leki?
slonko ja biore takie dawki lekow ze w miare sie trzymam.. jest to ursopol 300 3x2 + hepatil 3x2 ale po tabletkach wyniki ida mi w gore.. tylko tak naprawde kroplowki mi pomagaly obnizac proby watrobowe.. szczerze mowiac dziwne ze lekarze az tak wczesnie chca robic ciecie tej dziewczynie od was z sali choc nie wiem jakiego rzedu sa jej wyniki..

moje wyniki sa obecnie ok 600Alat i 200Aspat albo odwrotnie zawsze mi sie myla

Cytat:
U mnie cisza. Miewam co prawda skurcze + bóle na @ + bóle krzyża, ale nic się nie dzieje. Ja tam myślałam, że przy tych wszystkich objawach to mogę nie donosić, a tu się jeszcze okaże, że przenoszę

To miejmy nadzieję, że się doczekasz, przynajmniej na mnie Bo za twoją radą tz zabrał się ostro za mnie (albo ja za niego ), ale nadal nic. Trochę mnie wczoraj podbrzusze pobolało, jednak nadal jestem w dwupaku. Jeszcze się może okazać, że jak mnie chwyci, to ledwo do szpitala zdążę
no to objawy masz takie jak ja do tego mi co chwile odchodzi ten czop albo sluz jakis.. normalnie gdybym nie miala nog to bym slady jak slimak zostawiala

a i szkoda ze przytulanko nie podzialalo ale zawsze to troche przyjemnosci ja przez ten czop to juz nie pomolestuje

Cytat:
Kropko, śniło mi się dzisiaj żę urodziłaś... Tzn. napisałaś na wizażu że odeszły Ci wody a po 15min już urodziłaś
moj brzuch wciaz wysoko jest
ale czytalam ze przy drugim dziecku moze sie dopiero obnizyc pare godzin przed porodem..

a mam nadzieje ze sen nie bedzie proroczy
musze wytrzymac jeszcze
a jutro mam wizyte u swojego ginekologa ostatnia.. wypisuje mi l4 bo jutro mi sie konczy, robimy ktg i badanie..

Cytat:
moim zdaniem rozwarcie jest gorsze

a mi dzis przyszedl karmnik z allegro
wlasnie alles mama i lezy jak ulal 75G czyli moge zamowic jeszcze jeden spokojnie

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 14:15   #1903
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

Spotkalo mnie to samo i jestem bardzo zla. Tez wymiary sie zgadzaja tylko nie wiedzialam ze ta tkanina jest taka elastyczna i jeszcze sie naciaga. Już pod biustem jest za szeroki i bede chyba probowala go wymienić. Wiadomo ze jak się chce jakos utrzymac biust przy karmieniu to dobry karmnik to podstawa Kumpela - doświadczona mama wprost mi powiedziala, jak chcesz miec cycki to nie kupuj tych miękkiech do karmienia bo to juz po cyckach jest potem...

Pytanie do mam karmiacych - na noc tez ubieracie biustonosz??? No bo jak to mleko sie leje?

Cytat:

Domi bardzo bym chciala jakoś Cie pocieszyć, na pewno lekarze wiedzą, co robią. Z rozwarciem i szyjką to nie wiem...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2009-11-04, 14:17   #1904
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniam85 Pokaż wiadomość
A może dostaniesz od kogoś leżaczek albo chustę, moi bracia chcą mi coś kupić jak Mały się urodzi i powiedziałam ze chce karuzelę "serenada natury" w SMYK-u kosztuje teraz 209zł więc zrobią zrzutkę i prezent super a leżaczek hmmm może teścią wspomne albo szwagrą bo Ci nasi bracia to młodzi sa jeszcze to nie będe z nich zdzierać , a tak poza tym to chustę będziesz nosić po domu??
Ale ja mam upatrzone konkretne rzeczy, jakoś mi ni wypada powiedzieć komuś że ma mi kupić karuzelkę za 160 zł albo matę za ponad 200 ,
więc wolę sama kupić.
Chustę po domu jak najbardziej, Mały lubi leżeć na mnie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Brombi ile godzin dziennie spisz?? Bo ja ostatnio już chyba się trochę wypompowałam bo jak na początku mi wystarczyło te 2x po 3 godziny to teraz już mi się chyba organizm buntuje i domaga się więcej snu.
A co do zakupu to tak jak dziewczyny pisały mata może poczekać a karuzelka się może już przydać. Chociaż ja jeszcze Wikiemu nie powiesiłam bo on jak się obudzi to się chwile potrafi sam sobą zająć i nie chce go za bardzo pobudzać A co do kosmetyków to ja używam tylko mydełka i oliwki Nivea i mały też odpukać bez żadnych kropek.
Staram się jak najwięcej spać, ale nie śpię za każdym razem jak Filip śpi, chociaż położna mi powiedziała, że tak powinnam robić przynajmniej na początku.
Ale ja nie chcę, żeby wszystko było na głowie mojej Mamy.

Cytat:
Brombi
Domi

Cytat:
No to Księżniczko, ja bym kupiła na bank karuzelę teraz, w grudniu matę i chustę a leżaczek nawet w styczniu
Chyba tak właśnie zrobię
Jeśli chodzi o chustę, to zapytam pediatrę co o tym myśli, mamy wizytę 18.11.

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość

Tż dzis był w Lublinie i wyobraxcie sobie kupił w tesco mleko nan1 o 6 zł taniej niż u nas - szok
To jak Ty go karmisz? I piersią i butelką ?

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 14:18   #1905
kolanosia
Rozeznanie

Cytat:

No hej Domi! widzisz tak to jest ze szpitalami -"łatwo przyjść, trudno wyjść", ale mam nadzieję, że niedługo i ty doczekasz się domku!
Nie wiem jak to będzie u ciebie ale u mnie na oddziale były dziewczyny, które na wyjście dostawały właśnie fenoterol z isoptinem w tabletkach i jakoś sobie radę dawały. Nie wracały za 2 dni w bólach porodowych więc tym się nie stresuj.Organizm przyzwyczai się do tabletek i będziesz tak śmigać jak Lucky Aż do grudnia, zobaczysz
Stary 2009-11-04, 14:19   #1906
kropka241
Zakorzenienie

Konspiracjo ja nosilam biustonosz w nocy jak karmilam.. wlasnie z tego wzgledu ze mleko potrafilo wycieknac (nie to zebym go duzo miala) i wtedy zakladalam wkladki.. dzieki temu koszula byla sucha..

aaa.. pamietam ze raz podczas przytulanek z tz tak zalalo nie mlekiem ze caly przod koszulki mialam mokry

Stary 2009-11-04, 14:21   #1907
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość

no to objawy masz takie jak ja do tego mi co chwile odchodzi ten czop albo sluz jakis.. normalnie gdybym nie miala nog to bym slady jak slimak zostawiala
zaraz padnę : hahaha:

Kropciu to tez moj rozmiar, gdzie Ty taki znalazlaś? I najwazniejsze - ma fiszbiny?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2009-11-04, 14:22   #1908
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Domiś Kochana, nie martw się ja przez 3 tyg dostawałam fenoterol - głównie w kroplówkach ale i w tabletkach i do tego isoptin (a czasami i cordafen) i luteine i magnez i też się bałam, że jak wróc ę do domku to zacznę rodzić, ale jakoś popatrz już 3 tyg jak jest poza szpitalem i mimo powracających skurczy jakoś nie urodziłam pewnie - podobnie jak mi - jak Cie wypiszą to każą Ci leżeć plackiem do 38tyg a potem już można biegać, myć okna i sekciś się i RODZIĆ
trzymaj się będzie dobrze
Lucky to mi poprawilas humor bo za wczesnie byloby aby jeszcze rodziec. I chyba Tobe tez tak mowili, ze po 34 tygodniu juz mozna rodzic z tego, co pamietam?
A własciwie dlaczego Ty trafilas do szpitala, jaki był ku temu powód?tylko skurcze?
Ja chyba nie mam za bardzo skurczy, bo nawet mi tak ktg nie robia czesto, tylko co 3 dni a niektorym codziennie a tej dziewczynie z cholestaza 3x dziennie.
Tylko mam ta cholerna bakterie...
Lucjy a Ty naprawde tylko lezysz? bo ja to jestem taka w goracej wodzie kapana, ze pewnie bedzie mi sie chcialo zaraz cos sprzatac itp ale musze miec silna wole

Kropeczko nie wiem jakie ona ma wyniki, ale lekarz do niej mowil, ze złe. Ma jakies dwie kroplowki i pelno lekow. Hepatil tez bierze, bo slyszalam, a reszte to nie wiem

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 14:24   #1909
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Bromi a tak go karmię głównie piersią ale mam mało pokarmu i tak 2 razy dziennie go dokarmiamy - nie zjada wiele bo jakieś 100-120 ml, ale musze, to i tak lepiej niż z Izą u niej było pół/pół i to jeszcze musiałam siciągać
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 14:25   #1910
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Wydaje mi się że rozwarcie jest gorsze ale ono chyba raczej samo nie występuje o ile szyjka nie jest skrócona

Cytat:
Lepiej za duży niż za mały. Przynajmniej nic nie będzie cię obcierało i wkładka nie będzie uciskać
Masz rację... Dlatego schowam sobie ten stanik bo nigdy nic nie wiadomo - może akurat jak pojawi się mleko będzie pasował... Bo tak w ogóle to jest bardzo fajny i wydaje się być wygodny

Cytat:
a mam nadzieje ze sen nie bedzie proroczy
musze wytrzymac jeszcze
Pewnie raczej nie
Ale jak już przyjdzie odpowiedni czas to życzę Ci żeby wszystko poszło tak błyskawicznie jak w moim śnie

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 14:27   #1911
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Konspiracjo ja nosilam biustonosz w nocy jak karmilam.. wlasnie z tego wzgledu ze mleko potrafilo wycieknac (nie to zebym go duzo miala) i wtedy zakladalam wkladki.. dzieki temu koszula byla sucha..

aaa.. pamietam ze raz podczas przytulanek z tz tak zalalo nie mlekiem ze caly przod koszulki mialam mokry
Rany
To może ten za szeroki sobie do spania zostawię...

Brombi tez mam upatrzony fotelik i karuzelkę... konkretne, zależy kto by to miał kupić, rodzicom to pewnie bym powiedziala...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2009-11-04, 14:32   #1912
kropka241
Zakorzenienie

Cytat:
Kropciu to tez moj rozmiar, gdzie Ty taki znalazlaś? I najwazniejsze - ma fiszbiny?
o taki mam tylko ze czarny http://www.allegro.pl/item792356227_...bialy_75g.html

Cytat:
Kropeczko nie wiem jakie ona ma wyniki, ale lekarz do niej mowil, ze złe. Ma jakies dwie kroplowki i pelno lekow. Hepatil tez bierze, bo slyszalam, a reszte to nie wiem
ja jak lezalam w szpitalu to ktg mialam 2xdziennie za pierwszym razem i raz dziennie za drugim razem..
niestety z ta cholestaza jest tak ze do porodu jej nie przejdzie.. szkoda mi jej bo sama wczoraj w nocy sie bardzo zle czulam..

Stary 2009-11-04, 14:51   #1913
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2009-11-04, 14:54   #1914
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
Lucky to mi poprawilas humor bo za wczesnie byloby aby jeszcze rodziec. I chyba Tobe tez tak mowili, ze po 34 tygodniu juz mozna rodzic z tego, co pamietam?
A własciwie dlaczego Ty trafilas do szpitala, jaki był ku temu powód?tylko skurcze?
Ja chyba nie mam za bardzo skurczy, bo nawet mi tak ktg nie robia czesto, tylko co 3 dni a niektorym codziennie a tej dziewczynie z cholestaza 3x dziennie.
Tylko mam ta cholerna bakterie...
Lucjy a Ty naprawde tylko lezysz? bo ja to jestem taka w goracej wodzie kapana, ze pewnie bedzie mi sie chcialo zaraz cos sprzatac itp ale musze miec silna wole
Domiś, ja do szptla trafiłam w 32tc ze skurczami.. te skurcze powodowały też skracanie i rozwieranie szyjki.. na szczescie z czasem ustało
ogólnie uważa się, że łód jest dorosły po ukończeniu 34tc, natomist lepiej oczywiście dla dzidziusia jak zostanie w brzuszku do 38tc wówczs jest juz w 100% gotowy na przyjście na świat
pytałaś o leżnie plackiem - jak mnie po tygodniu wypisali i kazali lezeć to ja tak troche lezałam, a troche wstałam to coś ogarnęłam, to coś ugotowałam i po tygodniu znowu trafiłam na kolejne 2 tyg do szpitala bo stan się pogorszył - więc weź mnie za przykład i leż plackiem a wstawaj jedynie do toalety bo pozycja pionowa sprzyja rowiaraniu i skracaniu..
teraz już odleżałam swoje więc mogę śmigać zobaczysz, ani się obejrzysz jak też już będziesz mogła śmigać
Stary 2009-11-04, 14:59   #1915
moniam85
Raczkowanie

Brombi ja powiem rodzicą ze chce leżaczek, a z chustą i matą się zastanowie może akurat dostane od kogoś bo maty i chusty nie mam upatrzonej... pogadaj z bliskimi jak będą pytać co Wam kupić... lepsze to niż kolejny kombinezon...

Edytowane przez moniam85
Czas edycji: 2009-11-04 o 15:02
moniam85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 15:53   #1916
elalank
Zadomowienie

już wróciłam, dziękuję za trzymanie kciuków

pisałam odpowiedzi i mi wcięło całego posta
tak więc już mi się nie chce drugi raz pisać. ech...

tak w skrócie:

szyjka się nadal skraca, małe rozwarcie już jest (liczbowo nic mi nie powiedziała, chyba, żeby mnie nie denerwować)
jutro mam jeszcze USG, dostałam ostatnie skierowanie na krew i mocz .Za tydzień mam odstawić magnez to powinnam zacząć rodzić.

Wszystko byłoby ładnie-pięknie, ale przychodzę do domu, idę do wc, a tu brunatno-krwisty śluz (nie galaretka,tylko jakby kolorowe upławy) i teraz nie wiem co to było (no bo ten czop to chyba nie),czekam czy będzie się dziać coś dalej czy nie Miała któraś z Was coś podobnego??

dobrze, ze widzę się jutro znów z ginką, bo trochę się wystraszyłam....

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Fajny
Konspi te miękkie staniki fajne są właśnie do spania a z fiszbinami i innymi bajerami na dzień

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 15:58   #1917
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
Wszystko byłoby ładnie-pięknie, ale przychodzę do domu, idę do wc, a tu brunatno-krwisty śluz (nie galaretka,tylko jakby kolorowe upławy) i teraz nie wiem co to było (no bo ten czop to chyba nie),czekam czy będzie się dziać coś dalej czy nie Miała któraś z Was coś podobnego??
to normalne pod warunkiem, że miałś badanie wewnętrzne dzień-dwa i powinno przejść..
chyba, że zmiani się w galaretę - to czop
a jak w krew to gnaj do gina

a.. ja po odstawieniu mg wcale nie zaczełam rodzić..
Stary 2009-11-04, 15:58   #1918
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
już wróciłam, dziękuję za trzymanie kciuków

pisałam odpowiedzi i mi wcięło całego posta
tak więc już mi się nie chce drugi raz pisać. ech...

tak w skrócie:

szyjka się nadal skraca, małe rozwarcie już jest (liczbowo nic mi nie powiedziała, chyba, żeby mnie nie denerwować)
jutro mam jeszcze USG, dostałam ostatnie skierowanie na krew i mocz .Za tydzień mam odstawić magnez to powinnam zacząć rodzić.

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Konspi te miękkie staniki fajne są właśnie do spania a z fiszbinami i innymi bajerami na dzień
Może naruszyla Ci cos przy badaniu?
A mała jak tam? Duża już?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2009-11-04, 16:03   #1919
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
A ja już sama nie wiem, czy mi czop odchodzi czy nie. Ogólnie ślimacze ślady też bym często i gęsto zostawiała, gdyby nie nogi, ale dziś wylazł taki żółtawy "smark" razem z "galaretką" i za diabła nie wiem co to jest

Cytat:

Może ginka podrażniła ci szyjkę, która zaczęła bardziej pracować. Skracanie i rozwieranie może ponoć też powodować plamienie.

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
a.. ja po odstawieniu mg wcale nie zaczełam rodzić..
Ja też nie a już odstawiłam ponad 2 tygodnie temu

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-11-04 o 16:05
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 16:08   #1920
kropka241
Zakorzenienie

Elus no mysle ze przy badaniu mogla ci cos naruszyc.. w kazdym razie najwazniejsze ze jutro bedziesz mogla z nia sie spotkac jeszcze raz a ginka oceni co to tak naprawde sie dzieje

no i nic sie nie pochwalilas jaka duza juz jest Ola

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
A ja już sama nie wiem, czy mi czop odchodzi czy nie. Ogólnie ślimacze ślady też bym często i gęsto zostawiała, gdyby nie nogi, ale dziś wylazł taki żółtawy "smark" razem z "galaretką" i za diabła nie wiem co to jest
czop
moj tez wygladal jak smark w dodatku zolty

gotuje tztowi bigos bo to jego jedno z ulubionych dan a poza tym jestem w domu tylko ja, brzuszek i koszatniczka..
chlopcy wzieli psa, przyszedl nasz znajomy z malutkim synkiem i poszli wszyscy zmeczyc mi dziecko

Edytowane przez kropka241
Czas edycji: 2009-11-04 o 16:10
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości