|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
verusia wiesz już gdzie będziesz rodzić?
Domi jeszcze troszke i już będziesz w domciu ![]() Gucia mnie się wydaje że w przyszłym tyg. cię weźmie |
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Straszny Mnie przymuł złapaął
ide sie położyc
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie tylko jak dlugo trwa to "zawsze"... jeżleli rzeczywiscie bedzie to chwilka, bo gdzies wychodzę i chcę miec maleństwo blisko to na pewno nie zaszkodzi, ale jak maluch będzie tak dlużej wisial, to wydaje mi sie logiczną obawa, że w ktorymś momencie postawa będzie przekrzywiona i niekorzystna dla dziecka.
|
|
#1894 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej mamuśki!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze że Filipek jest już na świecie, a Ty mamusiu szybko wracaj do formyKobitki tak po krótce przejrzałam zdjęcia dzieciaczków, jestem wzruszona i zakochana Zaraz znowu uciekam do pranka, choć bardzo bym chciała was jeszcze podczytać.....Co tam z Domi? Wiem, że była w szpitalu, wyszła już? Jakby co to ślę buziaki dla Domi i wszystkich pażdziernikowo-grudniowych mamusiek!
|
|
#1895 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|||
|
|
|
#1896 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kciuki za wizytę ![]() Cytat:
![]() Teraz tylko pranie czeka na wyprasowanie... Ale jako że jeszcze przez ten tydzień ginka kazała mi leżeć to raczej nie stanę przy desce do prasowania.. Planuję zabrać się za to tak powoli w przyszłym tygodniu. Cytat:
Cytat:
W moim przypadku to jeszcze parę dni, w Twoim też niedługo, więc musimy dać radę Cytat:
chociaż zgodnie z podaną rozmiarówką powinien być ok... Wątpię żeby aż tak mi się piersi powiększyły przy karmieniu żeby zaczął pasować, chociaż kto wie... Na razie jednak muszę kupić jakiś inny karmnik który będzie na mnie pasował, ale na zakupy internetowe już się nie skuszę - muszę jednak przymierzyć bo nie zaryzykuję kolejnej pomyłki i kilkudziesięciu zł w plecy... A teraz tak z innej beczki... Kropko, śniło mi się dzisiaj żę urodziłaś... Tzn. napisałaś na wizażu że odeszły Ci wody a po 15min już urodziłaś
|
|
#1897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A właśnie, Elu, 2befree, trzymam za wasze wizyty ![]()
|
|
#1898 |
|
Wtajemniczenie
|
Katekatee ja tez jak Ty i Malinka stosuję te metodę z siusiakiem - i co z tego
on ma inną wizjęBrombusia ja tak jak Ci Gucia napisąła - teraz karuzela, za miesiąc mata a za dwa lezaczek, co do chusty to się nie wypowiem bo jakoś nie ejstem zwolennikiem ale to przez mój kręgosłup Jakoś Kateriny dziś nie było czy sie mylę? Tż dzis był w Lublinie i wyobraxcie sobie kupił w tesco mleko nan1 o 6 zł taniej niż u nas - szok Kolanosia może akurat wyniki będą dobre i będziesz mogła ładowac akumalatory w domu dłużej Domi nawet jak tydzięn będziesz to przecież nie tak wiele niż 5 dni Paczka jeszcze kilka poranków i mały Wiktorek wyjdzie bez problemowo |
|
|
|
#1899 |
|
Rozeznanie
|
kachulka - gratulacje dla ciebie i waszego slicznego syneczka!!! och i kolejny chlopczyk , widze, ze dziewczynki lubia dluzej byc kolysane w brzuszkach![]() kochane juz zabieram sie za przeczesanie okilku stron, ktore powstaly podczas mojej nieobecnosci.
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane dziekuje za pocieszenie
![]() Kolanosia ja tu jeszcze jestem ja juz sama nie wiem, kiedy mnie wypuszcza, tak strasznie chcialam wyjść juz w sobote a tu róg ((Dziewczyny skoro teraz podaja mi ten fenoterol (bo lekarz powiedzial, ze nie bede go brala do konca, bo sie go rano pytalam) to jak przyjde do domu to moge zaczac rodzic??bo czytalam, ze po odstawieniu czesto zaczynaja sie skurcze i porod ja tak nie chce ((((i w ogole co jest gorsze:rozwaracie czy skrócona szyjka???? |
|
|
|
#1901 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pewnie - podobnie jak mi - jak Cie wypiszą to każą Ci leżeć plackiem do 38tyg a potem już można biegać, myć okna i sekciś się i RODZIĆ![]() ![]() ![]() trzymaj się będzie dobrze
|
|
|
|
|
#1902 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje wyniki sa obecnie ok 600Alat i 200Aspat albo odwrotnie zawsze mi sie mylaCytat:
![]() a i szkoda ze przytulanko nie podzialalo ale zawsze to troche przyjemnosci ja przez ten czop to juz nie pomolestuje![]() Cytat:
![]() ale czytalam ze przy drugim dziecku moze sie dopiero obnizyc pare godzin przed porodem.. a mam nadzieje ze sen nie bedzie proroczy ![]() musze wytrzymac jeszcze ![]() a jutro mam wizyte u swojego ginekologa ostatnia.. wypisuje mi l4 bo jutro mi sie konczy, robimy ktg i badanie.. moim zdaniem rozwarcie jest gorsze a mi dzis przyszedl karmnik z allegro wlasnie alles mama i lezy jak ulal
|
|
#1903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kumpela - doświadczona mama wprost mi powiedziala, jak chcesz miec cycki to nie kupuj tych miękkiech do karmienia bo to juz po cyckach jest potem...![]() Pytanie do mam karmiacych - na noc tez ubieracie biustonosz??? No bo jak to mleko sie leje? ![]() Cytat:
|
|
|
#1904 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,więc wolę sama kupić. Chustę po domu jak najbardziej, Mały lubi leżeć na mnie Cytat:
Ale ja nie chcę, żeby wszystko było na głowie mojej Mamy. Domi ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o chustę, to zapytam pediatrę co o tym myśli, mamy wizytę 18.11. To jak Ty go karmisz? I piersią i butelką ?
|
|
#1905 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem jak to będzie u ciebie ale u mnie na oddziale były dziewczyny, które na wyjście dostawały właśnie fenoterol z isoptinem w tabletkach i jakoś sobie radę dawały. Nie wracały za 2 dni w bólach porodowych więc tym się nie stresuj.Organizm przyzwyczai się do tabletek i będziesz tak śmigać jak Lucky Aż do grudnia, zobaczysz
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Konspiracjo ja nosilam biustonosz w nocy jak karmilam.. wlasnie z tego wzgledu ze mleko potrafilo wycieknac (nie to zebym go duzo miala) i wtedy zakladalam wkladki.. dzieki temu koszula byla sucha..
aaa.. pamietam ze raz podczas przytulanek z tz tak zalalo nie mlekiem ze caly przod koszulki mialam mokry
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kropciu to tez moj rozmiar, gdzie Ty taki znalazlaś? I najwazniejsze - ma fiszbiny?
|
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo za wczesnie byloby aby jeszcze rodziec. I chyba Tobe tez tak mowili, ze po 34 tygodniu juz mozna rodzic z tego, co pamietam?A własciwie dlaczego Ty trafilas do szpitala, jaki był ku temu powód?tylko skurcze? Ja chyba nie mam za bardzo skurczy, bo nawet mi tak ktg nie robia czesto, tylko co 3 dni a niektorym codziennie a tej dziewczynie z cholestaza 3x dziennie. Tylko mam ta cholerna bakterie... Lucjy a Ty naprawde tylko lezysz? bo ja to jestem taka w goracej wodzie kapana, ze pewnie bedzie mi sie chcialo zaraz cos sprzatac itp ale musze miec silna wole![]() Kropeczko nie wiem jakie ona ma wyniki, ale lekarz do niej mowil, ze złe. Ma jakies dwie kroplowki i pelno lekow. Hepatil tez bierze, bo slyszalam, a reszte to nie wiem |
|
|
|
|
#1909 |
|
Wtajemniczenie
|
Bromi a tak go karmię głównie piersią ale mam mało pokarmu i tak 2 razy dziennie go dokarmiamy - nie zjada wiele bo jakieś 100-120 ml, ale musze, to i tak lepiej niż z Izą u niej było pół/pół i to jeszcze musiałam siciągać
|
|
|
|
#1910 | |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi się że rozwarcie jest gorsze ale ono chyba raczej samo nie występuje o ile szyjka nie jest skrócona
Cytat:
![]() Pewnie raczej nie Ale jak już przyjdzie odpowiedni czas to życzę Ci żeby wszystko poszło tak błyskawicznie jak w moim śnie
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To może ten za szeroki sobie do spania zostawię... Brombi tez mam upatrzony fotelik i karuzelkę... konkretne, zależy kto by to miał kupić, rodzicom to pewnie bym powiedziala...
|
|
|
#1912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
niestety z ta cholestaza jest tak ze do porodu jej nie przejdzie.. szkoda mi jej bo sama wczoraj w nocy sie bardzo zle czulam..
|
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1914 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ogólnie uważa się, że łód jest dorosły po ukończeniu 34tc, natomist lepiej oczywiście dla dzidziusia jak zostanie w brzuszku do 38tc wówczs jest juz w 100% gotowy na przyjście na świat ![]() pytałaś o leżnie plackiem - jak mnie po tygodniu wypisali i kazali lezeć to ja tak troche lezałam, a troche wstałam to coś ogarnęłam, to coś ugotowałam i po tygodniu znowu trafiłam na kolejne 2 tyg do szpitala bo stan się pogorszył - więc weź mnie za przykład i leż plackiem a wstawaj jedynie do toalety bo pozycja pionowa sprzyja rowiaraniu i skracaniu.. teraz już odleżałam swoje więc mogę śmigać zobaczysz, ani się obejrzysz jak też już będziesz mogła śmigać
|
|
|
|
|
#1915 |
|
Raczkowanie
|
Brombi ja powiem rodzicą ze chce leżaczek, a z chustą i matą się zastanowie może akurat dostane od kogoś bo maty i chusty nie mam upatrzonej... pogadaj z bliskimi jak będą pytać co Wam kupić... lepsze to niż kolejny kombinezon...
Edytowane przez moniam85 Czas edycji: 2009-11-04 o 15:02 |
|
|
|
#1916 |
|
Zadomowienie
|
już wróciłam, dziękuję za trzymanie kciuków
pisałam odpowiedzi i mi wcięło całego posta tak więc już mi się nie chce drugi raz pisać. ech... tak w skrócie: szyjka się nadal skraca, małe rozwarcie już jest (liczbowo nic mi nie powiedziała, chyba, żeby mnie nie denerwować) ![]() jutro mam jeszcze USG, dostałam ostatnie skierowanie na krew i mocz .Za tydzień mam odstawić magnez to powinnam zacząć rodzić. Wszystko byłoby ładnie-pięknie, ale przychodzę do domu, idę do wc, a tu brunatno-krwisty śluz (nie galaretka,tylko jakby kolorowe upławy) i teraz nie wiem co to było (no bo ten czop to chyba nie ),czekam czy będzie się dziać coś dalej czy nie Miała któraś z Was coś podobnego??dobrze, ze widzę się jutro znów z ginką, bo trochę się wystraszyłam.... ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Konspi te miękkie staniki fajne są właśnie do spania
|
|
|
|
#1917 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzień-dwa i powinno przejść.. chyba, że zmiani się w galaretę - to czop a jak w krew to gnaj do gina ![]() a.. ja po odstawieniu mg wcale nie zaczełam rodzić..
|
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mała jak tam? Duża już?
|
|
|
#1919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też nie a już odstawiłam ponad 2 tygodnie temu
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-04 o 16:05 |
||
|
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Elus no mysle ze przy badaniu mogla ci cos naruszyc.. w kazdym razie najwazniejsze ze jutro bedziesz mogla z nia sie spotkac jeszcze raz a ginka oceni co to tak naprawde sie dzieje
no i nic sie nie pochwalilas jaka duza juz jest Ola ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
moj tez wygladal jak smark w dodatku zolty ![]() gotuje tztowi bigos bo to jego jedno z ulubionych dan a poza tym jestem w domu tylko ja, brzuszek i koszatniczka.. chlopcy wzieli psa, przyszedl nasz znajomy z malutkim synkiem i poszli wszyscy zmeczyc mi dziecko
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-11-04 o 16:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

ide sie położyc

Dobrze że Filipek jest już na świecie, a Ty mamusiu szybko wracaj do formy

mam teraz baaardzo wysoko brzuch, wchodzi mi pod żebra i jest to troszkę niewygodne w aucie 

za wasze wizyty 

Aż do grudnia, zobaczysz
bo ja to jestem taka w goracej wodzie kapana, ze pewnie bedzie mi sie chcialo zaraz cos sprzatac itp