|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1172 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
ja właśnie robie obiad, szybko zjemy i też na zakupy aż mnie ciary przechodza bo zimno brrrrrr ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że strata to strata, ale ja mając do wyboru stratę Latko a Twoją, to wolałabym 3 straty Latko jak jedną Twoją Latko nie ujmuję tu Twojej stracie czy bólowi, takie poprostu mam przekonanie, chodzi mi o zaawansowanie ciąży z każdym dniem dzieciątko kochamy coraz bardziej. aa2 nie wiem jak jest po zabiegu, mogę napisać jak jest po porodzie. U mnie jak się wszystko pogoiło, było normalnie bez żadnych bóli. Edytowane przez marlenka0505 Czas edycji: 2009-11-04 o 13:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Zadomowienie
|
dziś zaczął się 6 tydzień... wiem, że to jeszcze wcześnie, ale to taka wyczekana fasolinka i bardzo bym chciała wiedzieć, że wszystko jest ok
no i już się nie mogę doczekać, a ostatnio coś się taka niecierpliwa zrobiłam, że mnie własna mama nie poznaje... ![]() ![]()
#1176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i chyba nie będe czekała pół roku, bo nie wytrzymam, tak bardzo chce dzidziusia że to aż boli... Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2009-11-04 o 13:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Zadomowienie
|
No właśnie prywatnie do polskiego gina mogę najwcześniej iść 20.11, bo teraz wszyscy powyjeżdżali, a irlandczycy nie robią takich badań... zresztą jak się kiedyś koleżanek pytałam o jakiegoś dobrego ginekologa to na mnie oczy robiły, że muszę być poważnie chora tam, na dole, że chce iść do takiego specjalisty... a ja chciałam tylko cytologię zrobić i się dowiedziałam, że takie rzeczy to tu się u rodzinnego załatwia... szybciej mi było do polski jechać i zrobić badania normalnie wtedy...
#1178 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a jak nei to.. http://hityfilmowe.com/viewpage.php?page_id=1 :P Witaj Viola ![]() a ja się pochwalę, że do Rybnika mam 208.8km ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Zakorzenienie
|
właśnie przypaliłam rybe, tak sobie tu pitu pitu z wami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() PS. a ja gotuję właśnie kapuśniak, chyba pierwszy raz od zeszłej zimy.. tak mnie coś naszło na kwaśnicę ![]() ![]()
It's nice to be important but it's more important to be nice ![]() ![]() Edytowane przez jaszczka Czas edycji: 2009-11-04 o 13:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Zakorzenienie
|
aa2 kochana ja jestem po zabiegu i u mnie dość długo trwało krwawienie i plamienie po tym i bałam się zbliżenia i bólu. Jaki już zaczynaliśmy to tak powoli, kontrolowaliśmy sytuację (mój tz cały zestresowany żeby nie sprawić mi bólu). mówiłam mu do którego momentu jest ok a kiedy mniej ok i tak jakieś dwa=trzy podejścia i już później było wszystko ok
![]() byłam na tej rozmowie i powiem wam, że takie rozmowy to ja lubię ![]() ![]() później byłam u gina a ten... nakrzyczał na mnie!!! normalnie było mi głupio... powiedziałam, że przyszłam kontrolnie bo odstawiłam w czerwcu leki anty i chciałam też mu pokazać moje wyniki badań te które robiłam w wawce (usg piersi i cytologia). powiedzialam, że kazano mi badać się regularnie na te piersi co roku a on, że po co skoro wszystko jest ok. powiedział, że nfz nie refunduje takich badań profilaktycznych i, że może już mi jak coś to wypisać, że jest jakaś patologia i dać skierowanie do poradni specjalistycznej, co do cytologi to powiedział, że jestem za młoda żeby ją robić i wedłóg niego to nie potrzebnie ją robić przed 25 rokiem życia (a brakuje mi raptem 3 miesiące), powiedziałam mu, że o to badanie sie nie prosiłam tylko pani gin ta z wawy jak usłyszała, że brałam leki anty ponad 2 i pół roku to sama zrobiła wymaz i kazała się zgłosić po wynik... ale ci lekarze są nie no... a jak powiedziałam, że chcę się starać o dziecko i, że nawet ostatnio kożystałam z testów owulacyjnych to powiedział, że mi się w głowie poprzestawiało!!! normalnie szok!!! powiedział, że mam normalnie współżyć z mężem bez żadnych dziwactw i, że takie testy (a najlepiej badania) to robić jak się ma długo problemy z zajściem w ciążę... a co do nieregularnych @ to powiedział, że w żadnej książce nie jest napisane że mają być regularne i, żeby tym się nie martwić. dodał tylko, że skoro mam coraz dłuższe cykle to mogę się zgłosić jak długość cyklu przekroczy 50dni!!! o matko a ja miałam go za "normalnego" lekarza... wyszłam z gabinetu bez badania w ogóle i z czerwonymi ze wstydu policzkami... ![]()
![]() |
#1184 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie kochane staraczki jestem tu nowa, trafiłam przypadkiem postanowiłam dołączyć do waszego grona bo już sama świra dostaje jestem pół roku po ślubie i właśnie od tego czasu staramy się z mężusiem wycelować ale jakoś nie idzie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w przeciagu tych 8 miesiecy staranek byly tez lzy smutek zal rozpacz..ze czemu ja jestem gorsza ze czemu nie moge miec dzieciatka chociaz tak bardzo chce i tak bardzo bym je kochala...tak naprawde to dzidzius chyba sam sobie wybiera najodpowiedniejszy czas na pojawienie sie w naszym zyciu ![]() dziewczyny tu z naszego wateczku tez sie juz troche staraja i staraly bo przelom wrzesnia pazdziernika okazal sie bardzo owocny ![]() kochana musisz w to wierzyc ze ty tez doczekasz sie dzieciatka!!!!!
![]() |
#1187 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Tak na szybko witam tez nowe kolezanki. Jestem dzisiaj totalnie zawalona praca ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Przyczajenie
|
Co do spotkania to fajnie by było
![]() ![]() Nie umiem się niczym zająć,bo cały czas myśle co to wkoncu ze mną się dzieje ![]() Mam pytanie dla tych Pań,które są zafasolkowene! Po jakim czasie robiłyscie test i czy zaraz pokazał Wam prawidłowy wynik??? Czy może Was oszukał... Pozdrawiam ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Motylku nie sluchaj go bo on chyba jakis nienormalny jest. I co to wogole za protekcjonalne podejscie... A z ta cytologia to tez dowalil bo moja bardzo bliska kolezanka ze studiow (pewnie miala podobnego lekarza jak ten) chodzila regularnie do gina ktory ani razu jej nie zrobil cytologii i nie zauwazyl nadzerki. W wieku 24 lat kiedy poszla do innego gina bo tamten mial powazne problemy zdrowotne (kara boska mowie wam) to jej stwierdzil ze ma nadzerke i zrobil szybko cytologie. Po wynikach kazal jej natychmiast jechac do szpitala bo cytologia wykazala stadium podrakowe. Totalna glupota i koniec. Kobieta powinna sie dokladnie badac (lacznie z cytologia) duzo wczesniej niz 25 lat. Ja bym poszla do innego lekarza bo tak jak mowisz nic sie nie dowiedzialas. I nie wstydz sie bo chec bycia mama i dbania o siebie to zaden wstyd. To on powienien sie wstydzic ze kupil sobie dyplom na stadionie!!! ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Zgadzam się z tym,że kobieta powinna się zacząć wczesniej badac! Ja mam 20 lat i cytologie miałam już robioną 2 razy! Nawet prosic się nie musiałam,lekarka sama kazała przychodzic na te badania . Takie podstawowe "kobiece" badania powinny być obowiązkowe,bo dużo kobiet sobie to lekceważy... |
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Zadomowienie
|
mi test wyszedl pozytywny w 24 dc po poludniu (bo nie robilam z porannego moczu) takze mysle ze i tak bardzo szybko
#1190 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1191 |
Zadomowienie
|
fajne babeczki tu sa po prostu
![]() fajnie ze jest takie "miejsce" gdzie mozna sie wygadac,bo faceci nie zasze nas potrafia zrozumiec i nie ma jak to kobieta z kobieta sobie poplotkuje i od razu sie poczuje lepiej ![]()
#1192 |
Zakorzenienie
|
witam nowe dziewczynki
![]() ja się nie wstydzę swoich pytań do niego tylko głupio mi było jak on się tak na mnie darł i jakąś durną ze mnie robił... pomyślę o nowym ginekologu ale muszę najpierw podpytać który ma niezłe opinie (chociaż podobno ten mój należy do tych najlepszych) ale według mnie to on może do takich należał ze 2-3 lata temu a teraz pracuje i w przychodni i w szpitali i na dodatek radnym jest i jeszcze coś tak robi więc nie ma czasu tak naprawdę być dobrym lekarzem... takie moje zdanie... w sumie trochę zadziałało to jak zimny prysznic i może on to mówił specjalnie z tym staraniem się o dziecko żebym o tym nie myślała tak mechanicznie tylko normalnie korzystała z tych przyjemności przytulanka z mężem ![]()
![]() |
#1193 |
Zadomowienie
|
motylku tak to jest z tymi ginekologami,trzeba sprawdzic niestety na wlasnej skorze
![]() np jak lezalam w szpitalu to mialam jedna kolezanke na sali i codzien rano i wieczorem byl obchod,zdarzalo sie ze codzien byli inni lekarze,to prawie kazdy co innego dziewczynie mowil,jeden ze zadnych lekow,drugi jak mial obchod to ze dac jej kroplowke,trzeci ze nic nie dawac obled ![]()
#1194 |
Przyczajenie
|
a ja mam swoją ginekolog na którą wszyscy narzekają nawet na forach w necia ma złe opinie a mimo to mnie jeszcze nie zawiodła ani na mnie nie nakrzyczała nawet cierpliwie odpowiada nagórę moich pytań nie wiem od czego to zależy... Ale póki co żadnych poważniejszych badań nie robiłam więc może dopiero się zacznie jak będę coś naprawdę chciała, ale jestem pewna, że jakby na mnie lekarz nakrzyczał to na pewno bym już do niego nie wróciła
A mam pytanko czy któraś z was próbowała z wiesiołkiem na poprawę śluzu trochę o nim czytałam dziś nawet kupiłam ale ciekawa jestem... Jak się powtarzam to oczywiście mnie odeślijcie na którąś stronę.... Jeszcze tylko godzinka w pracy i do domku<HURA> Edytowane przez staram sie i nic Czas edycji: 2009-11-04 o 15:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Zakorzenienie
|
no fakt, też tego doświadczyłam na własnej skórze właśnie podczas tych badań. lekarze tam mieli zupełnie inne podejście niż ten mój tutaj... on w sumie do tego bardziej na luzie podchodzi a tamci ciągle "a w racie coś tam to...", "a na wszelki wypadek tamto...", "a to należy kontrolować...", "a tamto badanie należałoby zrobić..." itp.
![]() |
#1196 |
Zadomowienie
|
oj faktycznie tu cichutko dzisiaj...
ja jutro chyba ide do gina moze w koncu zrobi mi to usg ![]()
#1197 |
Wtajemniczenie
|
Hurrra w końcu nadrobiłam!!!
![]() Witam nowe koleżanki! Dzisiaj czuję sie fatalnie.Dorwało mnie przeziębienie i smarczę na potęgę aż mnie nos boli.Nic nie dało codzienne branie Cerutinu!!! Dostrzegam jednak w tym dobrą stronę bo zamiast jechac na uczelnie to zostałam w domku i mogę siedzieć z wami na forum naszym kochanym. Aneczko tak się wzruszyłam tym, co napisałaś, że dzidziuś sam sobie wybiera najlepszy moment.Chcę wierzyć,że tak jest i może łatwiej będzie mi dzięki temu znieść porażkę, jeżeli po raz kolejny nie zobaczę II na teście.
#1198 |
Zadomowienie
|
Ale dziewczynki sie pochowaly. Jakis taki smutny ten poczatek pazdziernika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1199 |
Zadomowienie
|
gosiaro,uda sie ,wszystkim staraczkom sie uda!!!!!!
pierwszy krok w tym wszystkim to wrzucenie na luz,wiem ze latwo sie mowi,mi po 7 miesiacach staranek sie udalo wrzucic w koncu na luz...bo z miesiaca na miesiac tracilam nadzieje a kiedy juz ja do konca stracilam wtedy pojawil sie dzidzius.
#1200 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.