Kodeks Recenzentów - dyskusje o usuwaniu recenzji z KWC - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne dla katalogu kosmetyków

Notka

Techniczne dla katalogu kosmetyków Forum techniczne - obszar katalog kosmetyków. Tutaj zajmujemy się obsługą techniczną katalogu kosmetyków: "Kosmetyk Wszech Czasów".

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-11, 21:24   #241
Noor
Żandarm na emeryturze

Dot.: Recenzje do usunięcia

Cytat:
Napisane przez yoasia83 Pokaż wiadomość
Właśnie, opanujcie się ludzie! Czy ci którzy szukają recenzji do usunięcia nie mają czego innego do roboty? Uważam, że np. po kilku użyciach można ocenić krem do twarzy bo chyba nikt nie będzie się katował używając produktu który powoduje uczulenie a później będzie się leczył u dermatologa bo ma po nim liszaje. Jeżeli jest reakcja uczuleniowa to chyba to coś mówi danym produkcie. Ludzie, dajcie żyć.
A ja po pierwsze uważam, że jeśli ktoś chce pisać recenzje w katalogu KWC oraz zamieszczać uwagi w tym watku powinien najpierw zapoznać się wnikliwie z Kodeksem Recenzentki.
A po drugie ostrzegam, że za tego typu wypowiedzi Martaa2 dostała w końcu bana. To nie twoja sprawa, co "ci którzy szukają recenzji do usunięcia" "mają innego do roboty"! Ponieważ to twój pierwszy post na forum ostrzegam tutaj, za kolejne tego typu wypowiedzi ostrzeżenie znajdzie się w profilu.

Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda
Noor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 21:28   #242
yoasia83
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Noor Pokaż wiadomość
A ja po pierwsze uważam, że jeśli ktoś chce pisać recenzje w katalogu KWC powinien najpierw zapoznać się wnikliwie z Kodeksem Recenzentki.
A po drugie ostrzegam, że za tego typu wypowiedzi Martaa2 dostała bana. To nie twoja sprawa, co "ci którzy szukają recenzji do usunięcia" "mają innego do roboty"! Ponieważ to twój pierwszy post na forum ostrzegam tutaj, za kolejne tego typu wypowiedzi ostrzeżenie znajdzie się w profilu.
ojej.. mój świat wtedy by się doszczętnie zawalił.. nie bądź cenzorem bo to nie komuna
yoasia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 21:36   #243
Noor
Żandarm na emeryturze

Cytat:
Napisane przez yoasia83 Pokaż wiadomość
ojej.. mój świat wtedy by się doszczętnie zawalił.. nie bądź cenzorem bo to nie komuna
Stabilnośc twojego świata jest twoim problemem, a utrzymanie porządku w tym wątku należy do mnie. Nie będę powtarzać dwa razy, tego, co już napisałam i nie pozwolę na obrażanie pomagających mi Wizażanek.

Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda
Stary 2009-08-11, 21:39   #244
yoasia83
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Noor Pokaż wiadomość
Stabilnośc twojego świata jest twoim problemem. Nie będę powtarzać dwa razy, tego, co już napisałam.
ojojoj... strach się bać :P ciao
yoasia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 09:31   #245
saveme30
Raczkowanie

GG do saveme30

może warto byłoby zmienić regulamin bo w taki sposób to nikt niczego nie ocen chyba ważniejsza jest ocena kosmetyku i jakość a nie kto ile czego złuzył miałam palmolive żel pod prysznic i dlatego wpisałam 5 opakowań ale było to w przeciagu długiego czasu moze najlepiej nic nie oceniać a szkoda bo zawsze było wiadomo jaki kosmetyk jest dobry i czy go warto kupić
Stary 2009-08-12, 09:43   #246
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saveme30 Pokaż wiadomość
może warto byłoby zmienić regulamin bo w taki sposób to nikt niczego nie ocen chyba ważniejsza jest ocena kosmetyku i jakość a nie kto ile czego złuzył miałam palmolive żel pod prysznic i dlatego wpisałam 5 opakowań ale było to w przeciagu długiego czasu moze najlepiej nic nie oceniać a szkoda bo zawsze było wiadomo jaki kosmetyk jest dobry i czy go warto kupić
Tu jest watek, w ktorym zglaszamy recenzje do usuniecia. Wszelkie Twoje uwagi przeczytamy z radoscia w tym watku
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=354289
Zapraszam.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 12:51   #247
emma-e4
Wtajemniczenie

Dot.: Kodeks Recenzentów - dyskusje o usuwaniu recenzji z KWC

saveme30 no właśnie dlatego zgłosiłam twoją rece. żelu palmolive, bo mi się wydawało że ktoś sobie jaja robi pisząc że zuzył 5 opakowań w parę dni
nie można było po prostu napisać że od paru lat uzywasz?

wiadomo, że nie zadowoli się każdego, ale wg mnie regulamin jest dobry - nie raz wkurzałam się na krem po paru dniach ale uzywałam cierpliwie i zaskakiwał pozytywnie
albo byłam zachwycona szamponem przez pierwsze mycia a potem miałam ochotę go wyrzucić tak zniszczył włosy
regulamin kładzie nacisk na rzetelność recenzji i ich pomocność dla innych a nie na szybkość dzielenia się wrażeniami
emma-e4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 13:18   #248
Vesuvio
Rozeznanie

Emma-e4, masz calkowita racje. Sama mialam tak wiele razy taka sytuacje.
Krem - kupilam, uzywalam pare dni i bylam wsciekla, ze tepy, ze nic nie robi. Odstawilam, wrocilam po jakims czasie i uzywam juz drugie opakowanie. Po tych paru dniach dalabym *, po 2 opakowaniach moze nie 5*, ale 4 na pewno.
Szampon - roznie bywa, czasem po paru uzyciach zaczynaja obciazac wlosy i zmieniam zdanie na gorsze, czasem po paru uzyciach dopiero objawiaja swoja moc i zyskuja kilka gwiazdek.
Podklad - uzyty klika razy rozczarowal, wrocilam po jakims czasie i... szok, jaki on dobry (wczesniej chyba gryzl sie z kremem).
KWC ma byc pomocne w znalezieniu kosmetykow dobrych i dzialac jako ostrzezenie, przed zakupem zlych, dlatego recenzje musza byc oparte na rzetelnych testach, a nie paru maznieciach sie jakims kosmetykiem. Opinie o paru maznieciach mozna umiescic na forum, tam zawsze mozna znalezc odpowiedni temat, w ktorym mozna napisac swoja wstepna (!) opinie. KWC jest do pisania konkretow.
Vesuvio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 21:06   #249
Vallentina
Raczkowanie

Chciałabym jeszcze dodać coś na temat alergii. Kiedyś trafiłam do dermatologa, bo dostawałam uczulenia od co drugiego kosmetyku. Zalecił mi kupienie całego zestawu kosmetyków do pielęgnacji ciała osób ze skłonnością do alergii. Na szczęście kupiłam tylko balsam (reszty aktualnie nie było nigdzie blisko mojego domu w sprzedarzy) - uczulił mnie. Do czego zmierzam? Są pewne kosmetyki, a raczej grupy kosmetyków, które mają napisane (lub firma reklamuje się) "dla alergików" "dla diabetyków" "nie powoduje alergii" itp, jak również "łagrodzi podrażnienia" czy "koi" - wszystko to odnoszące się do alergicznych reakcji skóry. Jeśli po jednym posmarowaniu dostanę uczulenia to nie będę się nim smarować dłużej, bo jestm pewna, że akurat on spowodował uczulenie. Leczenie objawóa zajmie mi kilka dni, a gdybym smarowała się nim dłużej nic dobrego by z tego nie wyniknęło.
Vallentina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-15, 07:42   #250
emma-e4
Wtajemniczenie

Vallentina ale chyba recenzje kosmetyków dla alergików, które jednak uczuliły można zamieszczać wcześniej
bo pamiętam, że jakieś były przepuszczane
emma-e4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-15, 08:38   #251
k-n
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma-e4 Pokaż wiadomość
Vallentina ale chyba recenzje kosmetyków dla alergików, które jednak uczuliły można zamieszczać wcześniej
bo pamiętam, że jakieś były przepuszczane
Tak, takie recenzje można zamieszczać
Tylko nie można pisać wyłącznie tak: "fuuujjjj obrzydlistwo, uczulił mnie a jest dla alergików, nigdy więcej takiego dziadostwa, muszę się teraz leczyć przez miesiąc"
Trzeba w recenzji zawrzeć inne cechy kosmetyku np. konsystencję, wchłanialność itd.
Stary 2009-10-22, 12:37   #252
Noor
Żandarm na emeryturze

I tak, żeby nie zginął - post z zupełnie innego wątku, ale na temat:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=153
Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Szansa poprawy fajna rzecz (zależy jeszcze o jaką przewinę chodzi). Ale jeżeli daję się ją (tę szansę zaczy) po raz wtóry uzasadniając to na dodatek swoim dobrym humorem, to zaczyna to wyglądać....dziwnie. Nieobiektywnie znaczy.

EDIT:
I może dlatego lepiej byłoby jednak egzekwować regulamin bardziej w stylu austriackiego urzędasa. W sensie - łatwiej byłoby o sprawiedliwość. A jak się zaczyna robić wyjątki, ustępstwa, przymykanie oka, to robi się bałagan i pretensje (słuszne zresztą) o nierówne traktowanie. A co gorsza, trudno je (te pretensje) odrzucić skoro nie ma kryteriów określających na co oko można przymknąć a na co nie. A wszystko potem rozstrzyga się w sumieniu moderatora dlatego głównie nie chciałabym nim być, który to czasem z braku innych, lepszych musi sięgać po argument typu "nie dyskutuj".

Edytowane przez Noor
Czas edycji: 2009-11-29 o 11:21
Stary 2009-11-04, 14:06   #253
Tyris
Rozeznanie

Dot.: znikające recenzje...

Przyłaczam sie do wątku i chcę go odświeżyć kodeks przeczytałam.. bo kiedys mi któraś dziewczyna kilka rzczy wytknęła i nie chciałam popelnić tego samego błedu. Od mniej wiecej tygodnia, może 2 staram się wystawic recenzję dotyczącą kremu ziaja oliwkowego... i znika ona namietnie :/Nie amie regulaminu.. nie wystawiam recenzji za szybko.. pisze swoje osczucia i opisuje dzialanie... CZEMU TAK SIE DZIEJE?

doszlo do tego, ze zapisuje w zeszycie produkty ktorym wystawilam recenzje i za kazdym razem gdy wchodze w kwc sprawdzam czy cos zniknelo.. i znkaja.. srednio po 3 dziennie... Czy może mi to ktoś wytłumaczyc? bo regulamin znam... Przed chwila zniknęła moja recenzja kremu do rak eveline ktorego stosuje od tygodnia i mam na jego temat okreslone zdanie. Recenzje wystawiam juz 3ci raz...
Tyris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 14:52   #254
Noor
Żandarm na emeryturze

Dot.: znikające recenzje...

Cytat:
Napisane przez Tyris Pokaż wiadomość
Przyłaczam sie do wątku i chcę go odświeżyć kodeks przeczytałam.. bo kiedys mi któraś dziewczyna kilka rzczy wytknęła i nie chciałam popelnić tego samego błedu. Od mniej wiecej tygodnia, może 2 staram się wystawic recenzję dotyczącą kremu ziaja oliwkowego... i znika ona namietnie :/Nie amie regulaminu.. nie wystawiam recenzji za szybko.. pisze swoje osczucia i opisuje dzialanie... CZEMU TAK SIE DZIEJE?

doszlo do tego, ze zapisuje w zeszycie produkty ktorym wystawilam recenzje i za kazdym razem gdy wchodze w kwc sprawdzam czy cos zniknelo.. i znkaja.. srednio po 3 dziennie... Czy może mi to ktoś wytłumaczyc? bo regulamin znam... Przed chwila zniknęła moja recenzja kremu do rak eveline ktorego stosuje od tygodnia i mam na jego temat okreslone zdanie. Recenzje wystawiam juz 3ci raz...
Twierdzisz, że znasz Kodeks Recenzenta i dziwisz się, dlaczego znika recenzja kremu do rąk wystawiona po tygodniu stosowania??

Nie wiem, dlaczego zostały usunięte recenzje oliwkowej Ziai. Być może powód jest podany przy zgłoszeniu recenzji. Czas używania, to nie jedyna przyczyna, dla której usuwamy recenzje. Katalog KWC jest bardzo ważną częścią tego portalu. Jednym z największych tego typu przedsięwzięć w całej globalnej sieci. Traktujemy go bardzo poważnie i pilnujemy jakości i rzetelności zamieszczanych tam recenzji. Dlatego usuwane są również recenzje lakoniczne (czyli niewiele mówiace o kosmetyku) oraz krytyczne dla kosmetyków niedostosowanych do cery, wieku, włosów itp. recenzentów. Skoro recenzja zniknęła już kilka razy musiała łamać któryś z punktów KR. Oliwkowa Ziaja jest przeznaczona do cery suchej i normalnej, więc jeśli jako posiadaczka cery mieszanej (profil) krytykowałaś ją za efekty, recenzja została usunięta.

Edytowane przez Noor
Czas edycji: 2009-11-04 o 15:09
Stary 2009-11-13, 20:19   #255
MdM
in love with life

Prosze o skasowanie mojej recenzji. Pomylilam sie co do odzywki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...ecenzja=350387

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Chetnie bym sie dowiedziala ktory pkt regulaminu zlamala moja recenzja perfum Miracle i tylko dlatego, ze jakas annaboo ja zglosila, zostala usunieta dwa razy. Perfum tych uzywam juz ponad 2 lata, wiec bardzo chetnie dowiem sie, co takiego napisalam, ze nastapilo usuniecie.
MdM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-13, 21:04   #256
studentkaAM
Zakorzenienie

GG do studentkaAM Wyślij wiadomość przez MSN do studentkaAM

Cytat:
Napisane przez MdM Pokaż wiadomość
Prosze o skasowanie mojej recenzji. Pomylilam sie co do odzywki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...ecenzja=350387

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Chetnie bym sie dowiedziala ktory pkt regulaminu zlamala moja recenzja perfum Miracle i tylko dlatego, ze jakas annaboo ja zglosila, zostala usunieta dwa razy. Perfum tych uzywam juz ponad 2 lata, wiec bardzo chetnie dowiem sie, co takiego napisalam, ze nastapilo usuniecie.
Ja również chciałabym się dowiedzieć jakim prawem i według czego moja recenzja perfum Agent Provocateur została usunięta. Testowałam te perfumy na sobie i mogę już co nie co o nich powiedzieć. A annaboo to kto? Sorry...

Szukam odlewki N. Ricci Love in Paris. Proszę o PW
studentkaAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-13, 21:10   #257
mOna01
Zakorzenienie

Przestańcie robić personalne wjazdy na użytkowniczkę. Jak recenzje poleciały, to znaczy że prawdopodobnie były zbyt lakoniczne. Ale na to powinna odpowiedzieć Noor.

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-13, 21:15   #258
studentkaAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Przestańcie robić personalne wjazdy na użytkowniczkę. Jak recenzje poleciały, to znaczy że prawdopodobnie były zbyt lakoniczne. Ale na to powinna odpowiedzieć Noor.
Nie robię personalnych wjazdów. POdchodziłam kilka razy do AP i na tej podstawie mogę wystawić opinię. Co z tego, że to były 3 testy globalne? Miałam się dusić przez tydzień? Recenzja nie łamała regulaminu, nie było wulgaryzmów, stosowałam zapach NA SOBIE a nie na blotterku czy w perfumerii. Właśnie przez takie sytuacje odechciewa mi się wzbogacania KWC.

Stary 2009-11-13, 21:22   #259
MdM
in love with life

Cytat:
Napisane przez studentkaAM Pokaż wiadomość
Nie robię personalnych wjazdów. Recenzja nie łamała regulaminu, nie było wulgaryzmów, stosowałam zapach NA SOBIE a nie na blotterku czy w perfumerii. Właśnie przez takie sytuacje odechciewa mi się wzbogacania KWC.
Zgadzam sie z powyzszym.
Tym bardziej, ze zawsze staram sie tak opisywac, zeby wszyscy wiedzieli jakie sa za i przeciw. A jesli nie opisalam zapachu slowami "kwiatowy, owocowy, mleczny, zgnily" itp tzn, ze widocznie nie mam talentu do opisywania zapachow w ten sposob. Umiem powiedziec czy mi sie podoba, czy nie i z czym mi sie kojarzy, a to regulaminu z pewnoscia nie lamie.

Edytowane przez MdM
Czas edycji: 2009-11-13 o 21:24
Stary 2009-11-13, 21:47   #260
Noor
Żandarm na emeryturze

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Z pierwszym zagadzam się całkowicie - nie tolerujemy tutaj ataków na Wizażanki zgłaszające recenzje do usunięcia i tego typu napastliwych sformułowań w postach. Możecie to nazwać nawet cenzurą, ale rejestrując się na Wizażu wiedziałyście że forum jest moderowane i nie panuje na nim słowna wolna amerykanka (to ostatnie zdanie nie odnosi się bezpośrednio do autorek trzech powyższych postów, zostało napisane gwoli przypomnienia zasad ogółowi użytkowników).
Natomiast co do drugiego - Noor nie zajmuje się perfumami, to ogródek Paulinki_S.

Edytowane przez Noor
Czas edycji: 2009-11-13 o 22:03
Stary 2009-11-14, 09:56   #261
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:

Niestety ale nie uczę się na pamięć wszystkch usuwanych recenzji. Trudno mi w tej chwili powiedzieć za co została usunięta Twoja konkretnie. Czas używania to nie wszystko

Cytat:
Ja również chciałabym się dowiedzieć jakim prawem i według czego moja recenzja perfum Agent Provocateur została usunięta. Testowałam te perfumy na sobie i mogę już co nie co o nich powiedzieć. A annaboo to kto? Sorry...
testowanie na sobie też nie wystarczy, żeby recenzja była wartościowa

Cytat:
Nie robię personalnych wjazdów. POdchodziłam kilka razy do AP i na tej podstawie mogę wystawić opinię. Co z tego, że to były 3 testy globalne? Miałam się dusić przez tydzień? Recenzja nie łamała regulaminu, nie było wulgaryzmów, stosowałam zapach NA SOBIE a nie na blotterku czy w perfumerii. Właśnie przez takie sytuacje odechciewa mi się wzbogacania KWC.
Prawdopodobnie chodziło o to, że recenzja nic nie mówiła o zapachu. To, ze testowałaś na skórze i nie było w recenzji wulagaryzmów to nie wszystko. Trzeba też napisać coś o zapachu poza tym, że jest brzydki

Cytat:
Zgadzam sie z powyzszym.
Tym bardziej, ze zawsze staram sie tak opisywac, zeby wszyscy wiedzieli jakie sa za i przeciw. A jesli nie opisalam zapachu slowami "kwiatowy, owocowy, mleczny, zgnily" itp tzn, ze widocznie nie mam talentu do opisywania zapachow w ten sposob. Umiem powiedziec czy mi sie podoba, czy nie i z czym mi sie kojarzy, a to regulaminu z pewnoscia nie lamie.
A to zapraszam do lektury regulaminu KWC - jak nie umiesz napisać czym perfumy pachną to nie pisz recenzji. A jeśli piszesz to musisz się liczyć z tym, że zostanie ona usunięta. Bo to, że perfumy są boskie albo okropne to za mało

Paulinka_S jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-14, 11:39   #262
studentkaAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka_S Pokaż wiadomość
Niestety ale nie uczę się na pamięć wszystkch usuwanych recenzji. Trudno mi w tej chwili powiedzieć za co została usunięta Twoja konkretnie. Czas używania to nie wszystko

testowanie na sobie też nie wystarczy, żeby recenzja była wartościowa

Prawdopodobnie chodziło o to, że recenzja nic nie mówiła o zapachu. To, ze testowałaś na skórze i nie było w recenzji wulagaryzmów to nie wszystko. Trzeba też napisać coś o zapachu poza tym, że jest brzydki

\
Z całym szacunkiem, ale w mojej recenzji napisałam nawet co AP mi przypomina -> konkretnie jaki zapach. A gdzie go mam testować jeszcze? Na swojej rodzinie, psie, kocie??? Dajcie spokój Jeszcze raz proszę o usunięcie wszystkich moich recenzji z KWC.

Stary 2009-11-14, 13:27   #263
MdM
in love with life

Cytat:
Napisane przez annaboo Pokaż wiadomość
[URL]http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt-7242-rec-354467.htm[/
Noo to skoro juz sie czepiamy to moze sie dowiem o co chodzi zanim moja recenzja zostanie skasowana??
Stary 2009-11-14, 15:11   #264
annaboo
Zadomowienie

Nic nie mówi o zapachu, przymiotniki ładny, delikatny nie oddają cech zapachu, to możnaby napisać o jakimkolwiek, zresztą decyzja nie zależy ode mnie tylko od moderatorek, na przyszłość radze przeczytać rewgulamin przyznawania recenzji
annaboo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-14, 15:43   #265
studentkaAM
Zakorzenienie

Cytat:
Nic nie mówi o zapachu, przymiotniki ładny, delikatny nie oddają cech zapachu, to możnaby napisać o jakimkolwiek, zresztą decyzja nie zależy ode mnie tylko od moderatorek, na przyszłość radze przeczytać rewgulamin przyznawania recenzji
Zapach delikatny, owocowy. Daje sie wyczuc mocna pozycje gruszki. Uzywalam go przez ponad 2,5 roku, ale zaczal mnie meczyc, wiec nie kupilam kolejnego flakonika. Jest swietny na lato, na wyjazdy do cieplych krajow
Nie jest niestety trwaly, juz 1-2h po uzyciu nic nie czuc, ale mozna zabierac perfumy ze soba, bo maja maly, zgrabny flakonik, ktory zmiesci sie do kazdej torebki. Buteleczka jest bardzo ladna i wygodna, ale ma slaba nakretke. Kiedys mi jedna spadla i popekala.

Ogolnie polecam, jest to kobiecy zapach dla zabieganych pan (a takze nastolatek)

To są cechy tego zapachu. Chyba nie wymagacie od ludzi żeby przepisywali nuty zapachowe. Jak MdM czuje gruszkę to znaczy, że ją czuje.Ja w AP czułam Panią Walewską i krem Nivea, a ktoś chyba uznał to za absurd.

Stary 2009-11-14, 15:50   #266
annaboo
Zadomowienie

A oto przykład recenzji poprawnej https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-28798-rec-354539.htm tak niewiele trzeba
Stary 2009-11-14, 15:56   #267
studentkaAM
Zakorzenienie

A oto przykład recenzji niepoprawnej: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ecenzja=283513
Oceniaj tylko kosmetyki odpowiednie dla swojego wieku, rodzaju cery, włosów, itp... Aby podnieść wiarygodność i użyteczność swoich recenzji, wypełnij profil użytkownika (dostępny po zalogowaniu).
  • Jeśli używasz kosmetyków zalecanych przez producenta dla konkretnej, "nie swojej" kategorii wiekowej, zawsze zaznaczaj ten fakt w recenzji
  • Jeśli twoje wrażenia w takim wypadku są negatywne, powstrzymaj się od oceny. Może ona być myląca i niepotrzebnie zniechęcać innych użytkowników, bo dla właściwej cery czy kategorii wiekowej produkt może być bardzo dobry. Swoją opinią możesz podzielić się na forum plotkowym.

Stary 2009-11-14, 16:16   #268
annaboo
Zadomowienie

Ciesze się, że przynajmniej zmusiło cię do zapoznania się z regulaminem i życzę wytrwałości we wdrażaniu go w forum, ba czeka cie jednak długa droga bo jak jest zapisane w regulaminie w recenzji jest zaznaczone, że nie jestem docelowym targetem, powodzenia
Over

Edytowane przez annaboo
Czas edycji: 2009-11-14 o 16:20
Stary 2009-11-14, 16:53   #269
MdM
in love with life

Cytat:
Ciesze się, że przynajmniej zmusiło cię do zapoznania się z regulaminem i życzę wytrwałości we wdrażaniu go w forum, ba czeka cie jednak długa droga bo jak jest zapisane w regulaminie w recenzji jest zaznaczone, że nie jestem docelowym targetem, powodzenia
Over
Regulamin znamy, wiec nie wymadrzaj sie prosze jakbys byla jedyna, ktora go czytala. Uwazam, ze moja recenzja jest dobra i nie lamie regulaminu, a zapach opisuje dostatecznie.
Stary 2009-11-14, 17:13   #270
studentkaAM
Zakorzenienie

Cytat:
Over
Przykro mi, ale twoja ocena zniechęca mnie do wypróbowania tego produktu. Z medycznego punktu widzenia skoro piecze, znaczy że jest nieodpowiednia. Skoro miałaś złe doświadczenie z tym produktem, podziel się swoją opinią na forum plotkowym.
Na przyszłość radzę pozgłaszać resztę moich recenzji

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne dla katalogu kosmetyków

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości