Proszę o poradę (a może kubeł zimnej wody??) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-28, 15:09   #31
niunieczek
Rozeznanie

Dot.: Proszę o poradę (a może kubeł zimnej wody??)

Moja koleżanka byla w podobnej sytuacji, czekala na chłopaka chyba ze dwa lata, on w tym czasie sobie wszystko ukladal, ze swoją byłą, z tym co czół, wkońcu zdecydował że bedzie z moja kolezanka.
Byli moze ze sobą z 1,5 roku (ja owazam że o wieloe za długo) po czym ja zostawil i wrócil do byłej!!!
Matko co ona wtedy przeżywała, nienawidziła go a jednocześnie kochała i chciała odzyskać, na szczęście poznała faceta i teraz jest szcdzęśliwa, choś nie ukrywa ze czasami myśli o poprzednie4j miłości.

ja tak samo czasami myślę o byłych chłopakach, nie zebym wyobrazała sobie co by było gdyby... do tej pory z niektórymi utrzymuje kontakt mailowy

Zastanów się czy warto poświecać się dla kogoś kto moze zmienić zdanie jeśli okaze się że tamta gbędzie wolna, w takiej sytuacji mozesz nawet nie zaóważyc ze szczęscie i miłoość przechodzi obok...
niunieczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-28, 15:34   #32
Zbójnica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dureksis
Kocha ją? To nie może równocześnie kochać Ciebie, nie ma opcji.
Mówi, że kochał, a teraz nienawidzi .... niw wiem co myśleć, nienawiść to bardzo silne uczucie, które absorbuje i pochałania na tyle, że obiektu takich uczuć z głowy się łatwo nie wyrzuci ... Czyli ona cały czas tam jest...

Nie przejmuj się tym, na co nie masz wpływu.
(Bocheński, "Podręcznik mądrości tego świata")
Zbójnica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-28, 15:51   #33
bess
Zakorzenienie

najlepiej by bylo gdyby on to uczucie do niej przetrawil w samotnosci.osiagnal nirvane obojetnosci i wtedy decydowal sie na powazny zwiazek z inna.bo tak bedziesz caly czas cierpiec
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-28, 22:46   #34
Zbójnica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziunia80
nie ma sensu tracic czasu dla beznadziejnej sytuacji, wpakować sie w zwiazek, w którym 1+1 = 3, bo on jak tak bardzo kocha tamtą babkę, to Ciebie nie pokocha taką miłością..
Dlatego zdecydowanie kubeł zimnej, lodowatej wody.
Nieeee, ja nie chcę żeby on mnie pokochał taką miłoscią, jak tamtą! Tamto jest chore, obsesyjne, histeryczne - na pewno nie normalne! Ja chcę, żeby mnie kochał normalnie, spokojnie, z żarem, ale bez schiz, bez obłędu. Chcę mu pokazać, że to jest do zrobienia, że to jest możliwe - kochanie kogoś z wzajemnością i budowanie wspaniałego związku. Mam tylko nadzieję, że się po drodze nie wypalę jak jakaś samarytanka ... po nic.
Kurczę, znowu trochę trzeba odczekać
Ale cierpliwość powoli staje się moim drugim imieniem ...

Stary 2006-07-28, 23:40   #35
evangeline
Zakorzenienie

Ze swojej strony doradzam zdecydowanie ucieczkę z tej (toksycznej) relacji. Czy chcesz zawsze czuć się jako "zastępstwo", pomoc w zapomnieniu o innej?

Cytat:
Napisane przez Zbójnica
Ja chcę, żeby mnie kochał normalnie, spokojnie, z żarem, ale bez schiz, bez obłędu. Chcę mu pokazać, że to jest do zrobienia, że to jest możliwe - kochanie kogoś z wzajemnością i budowanie wspaniałego związku.
Zbójnico, przy glębokiej, prawdziwej milości nie ma porzeby "pokazywania" czy uczenia takich rzeczy; druga strona zachowuje się tak zupełnie spontanicznie i typowo intuicyjnie. Wynika to również z jej potrzeb i chęci, bez jakichkolwiek celowych pobudek.

WYMIANKA
evangeline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-31, 16:59   #36
Zbójnica
Raczkowanie

Eeeech... wrócił, a teraz znowu się wycofuje ... nie mam słów, siły, energii ...
Chyba nie ma sensu o tym pisać, bo życie i tak toczy się swoim kołem, a dobre rady wizażanek puściłam sobie koło uszu ... czekałam i walczyłam w nadziei, że się dobrze skończy. Otóż dobrze się nie skończy, a ja będę się z tego leczyła jeszcze pewnie dłuuuugo i będę częstym gościem w wątku o dole przez faceta
Dziękuję wszystkim za serdeczne słowa i wsparcie - dalej radzę sobie sama ...
Szkoda słów na takiego niedojrzałego bubka

Rada zmokłej od tych kubłów zimnej wody, Zbójnicy: Nie oplatać swojego życia wokół faceta. Być sobą i nie bać się tego. Nie być uległą. Ale też nie myśleć i analizować za dużo, po prostu kochać i mieć z tego radość

Stary 2006-07-31, 17:07   #37
bess
Zakorzenienie

biedaczko wiesz co Cie wyleczy raz a dobrze? wieeeeeeeeelki kop w tylek,taki wstrzas,szok,nie wiem na czym on bedzie polegal ale jak tak raz a dobrze dostaniesz to Ci ta milosc uleci hen daleko.Tego Ci zycze zebys juz sie biedna nie musiala tak meczyc i otrzasnela sie z tych toksyn oraz poznala normalnych facetów.taki jak ten twój to nazywa sie "emocjonalny popapraniec"
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-01, 10:50   #38
pkawecka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zbójnica
Rada zmokłej od tych kubłów zimnej wody, Zbójnicy: Nie oplatać swojego życia wokół faceta. Być sobą i nie bać się tego. Nie być uległą. Ale też nie myśleć i analizować za dużo, po prostu kochać i mieć z tego radość
plus tej sytuacji jest taki, że wreszcie to wszystko do ciebie dotarło. dobre i to. mam nadzieję, że trwale.
Stary 2009-11-04, 16:05   #39
patrysiamisia
Raczkowanie

GG do patrysiamisia

Szkoda że juz nikt nie pisze na tym wątku grrr bo mam podobny problem tylko że w dugą stronę ja tak mam do faceta który poszedł do seminarium a ja od 7 lat walcze z platoniczną miłością o jaka szkoda że już nikt nie pisze

Bo do mnie Anioły wchodzą bez pukania i kawę i mi słodzą uśmiechem
patrysiamisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 18:46   #40
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrysiamisia Pokaż wiadomość
Szkoda że juz nikt nie pisze na tym wątku grrr bo mam podobny problem tylko że w dugą stronę ja tak mam do faceta który poszedł do seminarium a ja od 7 lat walcze z platoniczną miłością o jaka szkoda że już nikt nie pisze
I na co Ty czekasz? Robisz cos w tym kierunku - w jedna lub druga strone?

Edytowane przez gramwzielone
Czas edycji: 2009-11-04 o 18:49
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 18:50   #41
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Cytat:
Napisane przez gramwzielone Pokaż wiadomość
O ludzie jaki melodramat . On czeka na jedyna kobietę która w życiu kochał, a która wyszła za mąż, Ty czekasz na niego... A i tak żadne się nie doczeka.
A w ogóle: po co będziesz na niego czekać, skoro i tak Cie nie pokocha?
Nie ma już raczej po co roztrząsać tego przypadku.
Data założenia wątku: 2006-06-12,
Stary 2009-11-04, 18:57   #42
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez italiaanka Pokaż wiadomość
Nie ma już raczej po co roztrząsać tego przypadku.
Data założenia wątku: 2006-06-12,
Dlatego edytowałam natychmiast posta po wysłaniu kiedy zauważyłam ze świeży jest tylko ostatni wpis
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-05, 09:16   #43
patrysiamisia
Raczkowanie

GG do patrysiamisia

Hmm żeby to było takie proste to pewnie że bym coś robiła a powiem wiecej robiłam starałam sie itp. Koleś to mój wieloletni przyjaciel praktycznie od maleńkości. Sam mi powiedział że nie jestem mu obojętna i już kilka razy robił mi nadzieję że zrezygnuje a ja głupia ciągle wierzyłam nawet spotykaliśmy się tak po kryjomu przytulał mnie całował itp a ostatni stwierdził że bardzo zależy mu na moim szczęściu i dlatego nie będziemy razem nawet jak wyjdzie czaicie jaki typ stwierdził że nie chce mnie krzywdzić no dobiło mnie to totalnie i powiedziałam mu że ma mi dać święty spokój na zawsze. Wytrzymał 2 miesiące i już znów do mnie pisze i co ja mam zrobic jak dalej bede tak żyć to chyba oszaleję

Bo do mnie Anioły wchodzą bez pukania i kawę i mi słodzą uśmiechem
patrysiamisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości