|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
![]() i jeszcze mi ględził, że nie pojedzie nigdzie, bo jest to teraz zbędny wydatek, ale biedaczek nie ma pretekstu żeby odmówić kolegom ... a zaliczkę wpłacił chyba też dlatego, ze nie wiedział jak odmówić kończę już ten temat, bo szkoda gadać...
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2009-11-04 o 18:39 |
|
|
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
oooo i ja w pierwszej trójce he he he
rano wybyłam z mała z domu.Spędziłam miły dzionek z mama,siostra i jej dzieciaczkami.Dzis dzien bez obiadku.Znaczy kto mial ten mial Uraczyłam sie pysznym gyrosem.Mama upiekła placuszek.Byla kawka,plotki i smiechy.Mysle ze wątek narzekania na tz miałby niezłe powodzenie.Nie chce mi sie o swoim nawet myslec wiec pisac tymbardziej.Wymienilam sie dzis z nim jedynie sms nt.stanu zdrowia psa, z ktorym niestety jest cienko. Musze go znosic i wnosic na dwór, a on mimo ze maly to dosyc sobie wazy, a ze ma problemy z blednikiem i jest krótki i sztywny to to wnoszenie jest pokraczne bo on sie boi ze ja go spuszcze i zaczyna sie odruchowo wyginac,sapać,stresowac a ze jest nieporeczny to mi sie obsuwa i wyslizguje.Jak go zestawie na łapy to sie kładzie i chwila musi minac az sie pozbiera i sam wstanie, a jak juz mu sie uda to przod ok, a tyl wlecze sie za nim... Sprawa zaczela sie bardzo banalnie od zapalenia ucha,przeistoczyla sie w przewlekle zapalenie ucha,zostala uszkodzona blona no i doszlo do blednika.(to mega skrot ok 3mc historii choroby)Na dodatek dostal oczopląsu prawego oka, ma problemy z rownowaga,przewraca sie...no i wciąż jest taki skrzywiony.Łepek ma na bok jakby "mądrze patrzył" lub byl wciąż zdziwiony.Bylismy z nim u weterynarza jak i u psiego neurologa...rokowania nie sa najlepsze.Aplikujemy leki, ale nie ma widocznej poprawy.Jak on mnie i malej nie wita na wejsciu tzn ze jest zle. Dzis mąż zauwazyl ze ma nawet gorszy wzrok i trudno z tym skrzywieniem mu jesc z miski. Masakra.Juz nigdy wiecej nie bede chciala miec w domu psa!!! Nastawiam sie ze bedzie trzeba go uspic.Taki mlody pies...3lata...spodziewal abym sie innych chorob ktore sa charakterystyczne dla tej rasy, a nie czegos takiego Z milszych wiesci przynajmniej dla mnie schwyciłam kłaczki w malutką kiteczke.Moze z 2cm, ale co kitka to kitka przód jeszcze musi podrosnąć.Mala juz spi.Na brzydulce pila juz mleczko.Ja wstawilam jej pranko i tez udam sie do wyrka.Nic wiecej nie robie.Dom zastalam taki jaki wyszlam wiec nie widze powodu dla ktorego to ja mam rozpakowac zmywarke i zapakowac to co czeka,zetrzec okruchy z blatu,wyniesc z smieci itp Niech wąsy na tym porosną
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3783 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no i sprawa stolkow sie wyjasnila - TZ woli zolty
hmmm tylko teraz jasniejszy czy ciemniejszy
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
ja z racji cienkiego transferu nie zaladowalam linka z taborecikami
W ogole to mysle nad zwiekszeniem limitu bo to co mamy nam na 2 nie starcza i nie moge swobodnie poruszac sie po necie. Zauwazylam ze mala zapiera sie w tv u siorki jak leci kanal bajek Jim Jam.Bardzo fajne, takie edukacyjne i zero przemocy w nich.Wiem ze to wczesnie i nic nie rozumie jeszcze,ale migajace kolory,piosenki i glos dzieci ja interesuje wiec za jakis czas wykupie pakiet bajek.Swoja droga sama czasem lubie popatrzec na takie odmożdrzacze ![]() Acha i tez cos malo "dysktuje"mój smyk,za to piastki tak ładuje az kilka razy odruch wymiotny miala.Glupol jeden...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3785 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewuszki. poczytam troche bo mam kilka stron zaległości i już klikam co u nas.
|
|
|
|
#3786 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Marcel pokochal mini mini
![]() a ja wpadlam w szal zakupow "do domu" na allegro zamowilam te taborety (chyba zolte), zamowie jeszcze te panele do salonu, wybralam juz firanki na zmiane do kuchni i do sypialni, narzute na lozko, podkladki takie dekoracyjne z filcu na lawe i szukam dalej
|
|
#3787 | |
|
celebriti
|
dziewczyny doradzcie mi krem do buzi, na taki chlod jak juz jest. jakich uzywacie dla waszych dzieci?
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
ja uzywam od poczatku nivea nutri sensitive-krem intensywnie nawilzajacy, wlasciwie nie myslalam nad zmiana, a przyznaje sie ze co spacer nie kremuje bo zapominam.Wyczytalam ze zima najlepiej smarowac buzke na ok15-20min przed spacerkiem zeby ochrona byla skuteczna.
U nas dzis spadl snieg i zaraz plucha sie zrobila wiec niebrodzilam w tym.Spaceru brak.Moze jutro, bo w kaloszach musialabym chodzic
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
ide rozwiesic pranko, wypale papierocha, kapiel i siup do wyrka
do sklikania jutro ![]() p.s a kto wiec co z Tuli?
|
|
|
#3791 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a oto jak moje dziecie uwielbia wygibaski z mama
![]() http://www.youtube.com/watch?v=5YyO_4BINxY
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecko - On jest boski
|
|
|
|
#3793 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki
|
|
#3794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja podobnie jak frida: Nivea - krem na każdą pogodę
Cytat:
|
|
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój co najwyżej na dotyk łyżeczki języczek wysuwa i zawartość łyżeczki ląduje na brodzie, więc ja szybko zbieram z tej brody i między kolejnymi kląsnięciami języka wlewam do buzi
|
|
|
#3796 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() o jeny co za plodne baby!! chyba godzine was czytam ![]() bylam dzisiaj z mala u kuzynki ktora ma termin na grudzien-boze jaki ona ma slodki brzuszek przytyla tylko 6 kg-wyglada cudnie ![]() jutro jedziemy to tesciow bo tesc mial urodziny dzis ![]() podwojne pieluchy i spanie malej na brzuszku pomoglo bo wtedy ma nogi jak zabka ![]() Cytat:
Cytat:
moja tez jest chora -nie moze chodzic i dzisiaj dostala blokade w kolano bo ma zwyrodnienia..... Cytat:
a ja mam macierzynski do 16 grudnia a potem na zasilek dla bezrobotnych ide ![]() Cytat:
Cytat:
Svinecka-ladna kuchnia Wojtusia jak po szczepieniu? Cass widzisz a tak sie martwilas Kubusiem a wszystko w normie
|
|
#3797 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki
![]() Cytat:
dzieki jeszcze nie do konca zrobiona i wiele rzeczy jest nie takich jakbym chciala no ale moze kiedys
|
|
|
#3798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda mi Twojego pieska biedny! i juz dawno chciałam Ci napisać że masz super włsoski! [QUOTE=katarzynka00;150906 15]ja z racji cienkiego transferu nie zaladowalam linka z taborecikami W ogole to mysle nad zwiekszeniem limitu bo to co mamy nam na 2 nie starcza i nie moge swobodnie poruszac sie po necie. Zauwazylam ze mala zapiera sie w tv u siorki jak leci kanal bajek Jim Jam.Bardzo fajne, takie edukacyjne i zero przemocy w nich.Wiem ze to wczesnie i nic nie rozumie jeszcze,ale migajace kolory,piosenki i glos dzieci ja interesuje wiec za jakis czas wykupie pakiet bajek.Swoja droga sama czasem lubie popatrzec na takie odmożdrzacze ![]() Acha i tez cos malo "dysktuje"mój smyk,za to piastki tak ładuje az kilka razy odruch wymiotny miala.Glupol jeden...[/QUOTE] Bartek ma to samo Cytat:
![]() opglądnęłam brzydulke i spadam spać ... tak mysle, ze spać, bo małż juz nie w delegacji
|
||
|
|
|
#3799 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a ja mam dzis naprawde szal zakupowy, poza rzeczami do domu, ktore juz wymienilam, kupilam karuzele o taka:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=805100101 jak sie rozpedze to jeszcze lezaczek kupie a TZ "suszy" malego
|
|
#3800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() katarzynko00 współczuję z powodu pieska . I gratuluje kitki . Sama zapuszczam włosy od roku i z tyłu mam prawie do łopatek, a zprzodu do ramion . Tylko jak się skręcą to nie widać Cytat:
Cytat:
I gratuluję zakupów!
|
|
#3801 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
mariola dzieki
![]() co tam u Ciebie? pewnie przeczytam jutro bo maly zasnal wiec ide spac
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
a ja ide na sexik
![]() dobranoc
|
#3803 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam zniecierpliwością na zdjęcia ![]() Co do TŻ, to... ![]() Cytat:
![]() Żeby nie było potem, że się nie udzielam ![]() Cytat:
A zabawki śwetne, bardzo lubię te firmy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
Jesteś bardzo dobrą mamą i nigdy nie myśl, że tak nie jest! TŻ się nie przejmuj, wiesz, jako naukowiec chciałby aby wszystko bylo książkowo , ale tak się nie da, gdy dochodzi zmęczenie całodobową odpowiedzialnością i opieką.Mój też nie rozumie, co sie stanie wielkiego, gdy kąpiel będzie póżniej 30 minut, bo ma ochotę pobawic się z małym, bo dopiero co wrócił z pracy . Tylko, że wycieranie bylo już z rykiem, a potem Antonio odmówił wypicia mleka (tak ma, gdy jest bardzo zmęczony i śpiący), prawie godzinę zajęło mi uspokajanie go. później oczywiście zjadł i zasnął bez problemu. A ja znowu byłam godzinę do tyłu ![]() Cytat:
no tak, chłopcy nie potrafią zrezygnować ze swoich małych przyjemności i zabawek.Nam też jest teraz dużo trudniej finansowo ( a na dodatek opędzlowano nam konto - ale proszę nawet o tym nie piszcie i nie pytajcie, bo od prawie 3 tygodni chodzę do tyłu ), a on mi mówi, że musi motor oddać do serwisu i chciałby zaliczkę na Christmas Party, jakie mają w pracy Jak ja kombinuje bardzo, aby płatności popłacić na czas... ![]() Cytat:
Cassandra 23 współczuję z powodu babci Świetna
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dobrze
![]() Z jedzeniem bardzo nam się poprawiło i mam nadzieję, że tak zostanie. Antonio pije mleko 4 razy dziennie, ale po 160-200 ml , w międzyczasie zjada też deserki i warzywka i takie tam blible ![]() Wybudza się też w nocy na karmienie, a niekiedy jeszcze raz, ale to już na picie, więc dostaje wodę lub herbatkę, które trochę lubi ![]() .Zasypia jak zawsze o 18, więc zmiana czasu nie zrobiła mu różnicy, ale już wstaje o godzinę wcześniej. Ciągle dużo śpi, praktycznie po każdym jedzeniu jest zabawa, a potem drzemka. Popołudniu potrafi spać i 2-4 godziny (a ja często z nim np wczoraj )Widocznie tyle potrzebuje i nie martwi mnie to (Miramej - czytasz? ![]() ), każde dziecko jest inne. Nie będę narzekać, bo wiem, jak jest z dzieckiem, które spało 9-10 godzin dziennie (czytaj - mój brat). Mama była wykończona, ale braciszek i tak się wszystkiego zdąrzyl nauczyć. Zresztą chlopcy często wolniej robią rzeczy niż dziewczynki.Antonio też miał okres, że dużo mniej gaworzył, ale teraz za to nadrabia. Z nowości - śpi z ulubionym misiem, takim płaskim, którego miał w inkubatorze już. Zasłania sobie nim oczka lub głaszcze i skrobie , no i musowo musi byc na boku, na kóry dalej nie potrafi sie sam przekręcić ![]() A z programów telewizyjnych lubi CBeebies , rzadko go zostawiam przed telewizorem, ale czasami naprawdę potrzebuję 20 minut, aby coś zrobić.Zaraz Antonio obudzi się na jedzonko, dlatego nawet się nie kładę ![]() Do jutra!
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Ania0104;15094521]czyli mimo małza gnoma, dzień miałaś udany
szkoda mi Twojego pieska biedny! i juz dawno chciałam Ci napisać że masz super włsoski! nie ruszaja mnie juz jego fochy.Czasami mam wrazenie ze jest gorszy niz baba.Ja sie tyle nie bocze co on .No coz... Z pieskiem-wiadomo ze chcialabym by byl zdrowy, ale musialby sie stac cud zeby wszystko wrocilo do normy Za kompolement o kłaczkach thx ![]() Cytat:
Mi tez minal rok jak zapuszczam tylko ze z bardzo krociotkich. Jak fryzjerka wyciagnie je na szczotke i potraktuje prostownica to dopiero widac dlugosc u mnie sie nie zapowiada przez ladnych kilka dni a moze 2tyg bo jeszcze tabsow na nadzerke nie zaaplikowalam sobieChcialam z mala dookulisty i doopa.Terminy ze ho ho i dzwonic po nowym roku ![]() wPn tylko 2placowki mam do dyspozycji, i prywatna wizyta rowniez w tak odleglym terminie.Czy u was tez taki klopot z okulista od malych dzieci?
|
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Tż dzisiaj zaspał do pracy. I biegał po domu rano jak opętany (tak to jest jak budzik się ustawia na 6:10 a nie na 5:10, a szef czeka pod domem o 6:15) Megaopryszczka zabrała mi pół dolnej wargi |
|
|
|
#3807 |
|
BAN stały
|
hej u nas wczoraj wieczorem śnieg aż biało a dziś znaku po nim nie ma, deszcz pada. zajrze potem bo jakoś rano jadę oglądać te wzorniki bo mąż wczoraj nie przywiózł a musimy szybko wybrać bo tam wszystko robią szybko i być może wigilia tam
|
|
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie świeci słonko
|
|
|
|
#3809 | ||
|
Rozeznanie
|
Cashmere Duzo przebylas, mam nadzieje, ze teraz juz bedzie z gorki
Cytat:
jestem jestem, juz sie poprawiam Cytat:
![]() Naloz sobie od razu krem, to przejdzie szybciej. Mariola wspaniale wiesci! Czesc dzieweczki! Nie nadrobie wszystkiego, nie mam sily. Aneczka przechodzi chyba jakis wyjatkowo aktywny tydzien i w ogole nie spi w ciagu dnia Noce tez juz przesypiala cale, a teraz budzi sie dodatkowo 3 razy. Jeszcze u nas leje jak z cebra, wiec nie mozna wyjsc na spacer. Czuje sie, jakbym cale pole zaorala. Do tego maz mial problem z zebem i praktycznie juz 3 tydzien Go boli. Juz niby ten tydzien jest mniej, ale nadal narzeka. Jeszcze wczoraj Go troche dobilo, bo przyszedl z pracy, podszedl do Ani i powiedzial "Czesc"- Ania sie tak wystraszyla, ze zaczela plakac Maz zdebial, ze juz Go corka nie poznaje, wiec z jednej strony uspokajalam coreczke, z drugiej pocieszalam meza A kto mnie przytuli? ![]() Jeszcze mialam fajna sytuacje z tesciowa w niedziele, bo powiedziala, ze za duzo podnosze Anie i Ja psuje. Uwielbiam takie komentarze i rady ![]() Jak widac, z humorem u mnie na bakier. Zmeczona jestem i tyle. Chce dokonczyc wreszcie ksiazke. Chociaz jedna ![]() Milego dnia kolezanki
|
|
#3810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bry,
mój mały dał dzisiaj popis najpierw były cyrki żeby poszedł spać - ale to standard o 2 zjadł cyca, a o 3 zbudził się z płaczem i za nic nie dało się go uspokoić ![]() przez 2 godziny na zmianę nosiłam go na rękach, usypiałam ze smoczkiem, kiwałam na łóżku, co usypiał to budził się za chwilkę i z płaczem ![]() po 5 w końcu zasnął i spał do 6.30 ![]() zjadł i rześko zaczął bawić się rączkami, jakby nigdy nic, a ja ledwie na oczy patrzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co na to TŻ ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Syla jak sprawdzałaś ile kto napisał postów ![]() bo ja nie umiem Ach, zapomniałam się wczoraj pochwalić ![]() mały dostał wczoraj paczuszkę z Nestle w paczuszce był słoiczek z deserkiem, buteleczka soczku, saszetka z mlekiem modyfikowanym i kaszka do tego jakieś ulotki i broszurka jak karmić i czym a wszystko to przyniósł listonosz równo jak Mateusz skończył 4 m-ce, czyli wczoraj
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

Uraczyłam sie pysznym gyrosem.Mama upiekła placuszek.Byla kawka,plotki i smiechy.
przód jeszcze musi podrosnąć.

pisałam Wam, że miała raka.