|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: praca w banku
podbiję
może jakimś cudem ktoś zauważy moje pytanie ![]() czy w waszych bankach jest WYDZIAŁ OPERACYJNY? ![]() jeśli tak, czym się zajmuje? pracuję na takim stanowisku i chciałabym wiedzieć jak jest w innych bankach |
|
|
|
|
#92 |
|
Nie depcze krokusów
|
Myślę, że w różnych bankach może się różnie nazywać, może więc napiszesz, czym się zajmujesz.
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Nie depcze krokusów
|
Wszędzie musi się ktoś tym zajmować, aczkolwiek raczej spotykam się z osobnym działem księgującym operacje i faktury (do tego jeszcze osobno krajowe i zagraniczne, karciane, faktoringowe...).
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
hej zaczynam praktyki w banku, platne, na umowe zlecenie... ile to moze byc za godzine?? ;-)
jesli jest ktos z ZZL albo pracuje przy programie praktyk to prosze o info. ;-)
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tym, że dodatkowo jeszcze obsługa kasowa, czyli inaczej stanowisko ds dysponencko kasowych w 1/2 przypadków. Czasem klienci nazwają ten wydział wydziałem operacji krajowych i zagranicznych. A tak na marginesie. Pracuję na stanowisku ds bankowości korporacyjnej w wydziale MŚP. Przygotowuję opinie bankowe, umowy rachunku, cesji itp., ogólnie jestem wsparciem dla analityków i doradców. Jak takie stanowisko nazywa się w Waszych bankach? Edytowane przez jannet21 Czas edycji: 2009-08-19 o 20:47 |
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie nie ma czegoś takiego raczej |
|
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
podniosę
![]() Witam wszystkich. Jutro mam rozmowę w Polbanku-czy któraś z Was pracuje/pracowała w tym banku? Jak może wyglądać rozmowa? Jakieś 'podchwytliwe' pytania? Jest to stanowisko: Przedstawiciel ds. sprzedaży prod. bankowych. Czy oznacza to akwizycję? W ogłoszeniu nie było nic o tym.. Choć jest zaznaczone pozyskiwanie klientów-ale to można też robić na miejscu-w banku.. Zacytuję: "Osoby zatrudnione na tym stanowisku będą odpowiedzialne za pozyskiwanie klientów biznesowych lub indywidualnych, sprzedaż szerokiej oferty produktów oraz wprowadzenie unikalnych produktów na rynek, a także kształtowanie pozytywnego wizerunku banku" Ile mogę "zawołać" na takim stanowisku, żeby się nie skompromitować [duże miasto]
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie będziesz musiała wyrabiać plany sprzedażowe i wpadać na pomysły jak pozyskać nowych klientów. domyślam się, że dostaniesz listę osób do obdzwonienia i do odwiedzenia. sama zdecyduj czy można nazwać to akwizycja ![]() nie wiem czy polbank ma plany zespołowe czy indywidualne, ale jedno jest pewne - każdy bank ciśnie pracowników aby sprzedaż była na najwyższym poziomie. słowo lub może być dość znaczące. jeśli nie lubisz wciskać kredytów, a dadzą Ci wybór : albo biznes albo indywidual idź na biznes co do pytania : "ile chciałaby Pani zarabiać" - patrząc na 3 przypadki, 3 osób, z 3 różnych banków podpowiem : 1200-1500 netto. co bank to obyczaj jestem krótko w branży, więc takie marne przemyślenia ![]() EDIT : aha. całkiem możliwe, że na rozmowie przeprowadzą z Tobą scenkę typu "jak zachęciłaby mnie Pani do kupna tego długopisu" albo "proszę potraktować mnie jako klienta, który jest niezdecydowany na kredyt i zachęcić mnie do jego wzięcia" ;p Edytowane przez alufa Czas edycji: 2009-11-03 o 22:36 |
|
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Bądź jeśli zdecydujesz się na opcję klienci korporacyjni scenka będzie wygladała mniej więcej tak: próbujesz skontaktować się z prezesem, ale stale jest nieosiągalny, przy każdej próbie kontaktu sekretarka/asystentka odpowiada, że prezes jest zajęty. Jest to dla Ciebie klient kluczowy. Co robisz?
Takie itp. pytania padają z reguły na rozmowach o tego typu stanowiska. Aaa, a wynagrodzenie..no cóż jestem w szoku patrząc na wpis alufy. Patrząc na Kraków i zarobki wśród znajomych pracujących po innych (mniejszych) bankach na takich stanowiskach, to na początek podstawy krzyknęłabym 3000-3500 zł brutto. Edytowane przez jannet21 Czas edycji: 2009-11-04 o 21:04 |
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
oczywiście okazało się, że jest to akwizycja..chociaż próbowali mi naściemniać, że nie.. jednak jak zadawałam im pytania-okazywało się,że jednak tak..w końcu sami przyznali, że w 70 procentach jest to praca poza 'biurem'.. powiedziano mi,że mam pozyskiwać klientów, ale nie tylko siedząc w biurze.. więc niby jak, jeśli nie akwizycja..więc podziękowałam im, bo szkoda ich i mojego czasu, jeśli nie jestem taka pracą zainteresowana..
dziękuję Wam za przykłady-mogą się przydać na przyszłość ![]() edit. praca ta oczywiście nie była by w oddziale, ale w ich jakimś biurze, do którego klienci sami nie przychodzą.. Edytowane przez pati172003 Czas edycji: 2009-11-04 o 21:08 |
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kiedys pracowałam w polbanku i powiem że nie mogłam narzekać, nie wiem jak jest teraz(słyszałam że niewesoło i juz nie da się wyrobic premii)ale kiedyś naprawde jak było sie obrotnym mozna było zarobic ja żałaowałam że przeniosłam się gdzieś indziej, ale w sumie jest kryzys i wszedzie jest nie za wesoło, na dzień dzisiajszy nie polecam finansów i zmiłą chęcią zmieniłabym branże![]() a jeszcze dodam ze poklbank miał takie motto że to doradca wychodzi do klienta czyli jak zajmujesz sie firmami to idź i z "buta " wejdź i reklamj firme ale w sumie mam miłe wspomnienia........ pozdrawiam
Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2009-11-04 o 21:50 |
|
|
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie niby nie-zapytałam wprost czy oto im chodzi, ale zaprzeczali.. więc nie wiem jaką znają definicję akwizycji..
fajnie, że Tobie się tam podobało.. ja raczej nie widzę siebie w roli mobilnego doradcy czy też akwizytora.. wkurzyłam się tylko, że nie zaznaczyli w ogłoszeniu o co im chodzi.. no i też juz na rozmowie nie potrafili tego przyznać.. mimo,że z odp. na moje pyt.ewidentnie wynikało,że to akwizycja.. no cóż.. bywa i tak ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#106 |
|
Nie depcze krokusów
|
Akwizycja to raczej sprzedaż bezpośrednia towaru, a tu nie sprzedajesz złotych łyżek, tylko usługi
![]() A tak serio, to jakby od razu napisali "pozyskiwanie klientów przez pracę w terenie", to mieliby mało kandydatów.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2009-11-04 o 22:03 |
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dodam tylko jeszcze że takie wyjście w teren lepsze jest niż obdzwanianie książki teefonicznej
Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2009-11-04 o 22:12 |
|
|
|
|
|
#108 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#109 |
|
Nie depcze krokusów
|
Jak ktoś jest zdesperowany, to przecież będzie cenił swój czas poświęcony na rozmowę i taką pracę weźmie... Raz się żyje, a jeść trzeba. A potem budzi się z ręką w nocniku, bo limit niewyrobiony i pensja marna.
Sprzedając produkty firmie, sprzedajesz coś bardziej abstrakcyjnego niż konto czy karty kredytowe, bo linie marżowe, faktoring, bankowość internetową kompatybilną z programem księgowym itp.
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
Ja zdesperowana nie jestem. Nie mówię, że to zła praca, tylko, że nie dla mnie. A tu nie chodziło o sprzedaż tak "wyrafinowanych" produktów. Poza tym-niekoniecznie firmom, też -ale nie tylko.
|
|
|
|
|
#112 |
|
Nie depcze krokusów
|
Fakt, to niewdzięczna praca - chodzenie i wciskanie.
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam się z tym że to niewdzieczna praca, a już o tym jaka nerwówka nie wsponę,...
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z tym moim postem na prawdę nie żartowałam 3 banki, 3 zbliżone do siebie stanowiska i taka płaca o jakiej pisałam wyżej... dzięki za postawienie mnie na ziemię
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
Odświeżam wątek.
Znalazłam ogłoszenie pracy w banku WBK na stanowisko pracownik administracyjno-biurowy, asystent biurowy. Wymagania minimalne: wykształcenie średnie ekonomiczne, obowiązki: obsługa urządzeń biurowych, dbanie o wizerunek banku, sprzedaż produktów bankowych, marketing bankowy. Brzmi wg mnie dość ogólnie. Czy ktoś mógłby mi na podstawie tego napisać na czym mniej więcej polegałaby tego rodzaju praca? Dodam, że nie mam doświadczenia w tej branży. |
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz powiedzieć jeszcze jakie miasto. jak coś z większych to podejrzewam, że będziesz klepała przelewy, zlecenia stałe, roznosiła ulotki, robiła korespondencje, kserowała, archiwizowała... takie wsparcie doradców |
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
Tak myślałam, że to może być wszystko
Co do lokalizacji, miasto nie jest duże, do 20 tys., mały oddział, który dopiero tu powstaje. Co do obowiązków znalazłam jeszcze rozmowa handlowa. Czy chodzi o rozmowę z klientami? |
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję, trochę mi się rozjaśniło
|
|
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
hej,
idę na rozmowę do Lukasa. Czego mam się spodziewać?
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:58.

Naprawdę mi pomogłaś