|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4532 |
Zadomowienie
|
Dot.: Od słowa mama do randkowania czyli maluchów cała nasza zgraja
Kasiu,padłam,Ty to masz talent kobieto
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
kobieta za ladą
|
no w końcu sie doczekamy 2 cześci
na mój gust po nowym roku ![]() jaki film?? ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- tż chce siąść na kompa do wieczora więc ![]()
#4535 |
Zakorzenienie
|
kurna jeszcze mi zostało ponad godzinne prasowanie a juz ledwo zipię... help miiiiiii
#4536 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie rechotać za głośno przy wizażu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kasiu a Cukierkowa Kreto-domina i różowy Transfestyta ![]() ![]() Edytowane przez atenk1 Czas edycji: 2009-11-04 o 16:55 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Zakorzenienie
|
Poprasowane... alem dziś dostała w d... ide jakis serial se obejrzec... moze cos usłysze pomiędzy krzykami młodej, chociaz ona zaczyna sie juz pokładac takze jest nadzieja, ze dzis w miare szybko padnie(jeszcze się łudzę)
---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- laski widziałam te zdjęcia... o kurcze... różowy tranwestyta i cuś obok jest cool ![]()
#4538 |
Wtajemniczenie
|
o boże zamiast widziałam przeczytałam wstawiłam..
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zadomowienie
|
maladt to tylko dlatego mnie do znajomych zaprosilas ,żeby sobie popatrzec
![]() ![]() ![]() ANetko ja tez się staram bez uprzedzein ,ale nie umiem ![]() Ide odstresowac na steperze ,postaram sie wytrzymac 15 minut huhu
Moja śliczna pszczółka Maja ![]() ![]() pszczółka I znowu odchudzanki ![]() 70,60...68,2.....66....64.....62....6 0 ![]() Edytowane przez Kasiamaja Czas edycji: 2009-11-04 o 17:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Wtajemniczenie
|
Się odstresowuj
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- a no i nazwa jeszcze.... ode mnie i Kuby ....mamusie na kompie stukają a dzieci słodko nynają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
kobieta za ladą
|
Cytat:
![]() a więc 1---spróbuj delikatnie doprawiać jeśli jest alergikiem to generalnie dostosuj kuchnie do niej a nie do siebie proponuje jedzenie z jednego talerza nich widzi ze jecie to samo rzeczy zakazane jedz jak ona nie widzi u mnie Julka już je wszystko nawet fasolke po bretońsku czy grochówkę a nawet bigosik ze słodkiej kapustki oczywiście zacznij mniej drastycznie ![]() 2-moja też kzryczy a jak krzyczy to ja razem z nią przy zcym jeśli krzyczy np aaaaaaa to ja krzyczę aaaaahhhhaaaa czy coś innego i kończe to śmiechem i sie wygłupiamy 3--jak jęczy to sie pytam ojjj Jakie Julka ma kłopotki i takie tam pojęczy pojęczy i pzrestaje generalnie jęczy jak głodna albo chce pić 4-- u mnie w pokoju szklane witryny i jej zsafka pozaklejane taśmą przezroczystą wiem mało estetyczny widok ale dzięki temu jak próbuje otworzyć to nie może i po kilku minutach sie nudzi i sama odchodzi piekarnik mam też zaklejony bo sie rąbła reszta jest dla niej otworem jeśli podchodzi do kuchenki mówie si nie wolno kilka razy i skutkuje na karny kocyk chyba jest jeszcze za mała? ![]() takie tam moje wypociny mam nadzieje ze coś pomogłam ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Anetko nowy wątek jest zakładany jak staremu stuknie 500 postów więc mamy czas ![]()
![]() |
#4542 |
Wtajemniczenie
|
Dudinku ja wiem....ale można podyskutować o nazwie
![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Kubuś zasmarkany ....jejku nie może zasnąć....Płacze i bardziej mu się przytyka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
BAN stały
|
Nie zadrobiłam was jeszcze, udzielam sie na kilku wątkach i kurcza nie nadązam
![]() ![]() Co do mieszkania, zostajemy na naszym starym. Po 2 miesiącach poszukiwań doszliśmy do wniosku, że nie znajdziemy w tej cenie mieszkania które by nam odpowiadało i muszę iść do pracy a wtedy za rok już nas będzie stać na coś lepszego. Później, jakoś przez przypadek dowiedziałam się o housing association*, zarejestrowałam się na stronie homebuy.co.uk i przeglądnełam oferty domów na sprzedaż i wynajem. Jednak nie dostałam od nich żadnej odpowiedzi więc zdecydowaliśmy się przedluzyc naszą obecną umowę o kolejne 6 miesięcy. Wczoraj dostałam list od housing association, że zostaliśmy zakwalifikowani i możemy teraz wybierać domy z "discount rent" (czynsz ze zniżką). Szkoda, że się spóźnili, ale nic stracowanego. Za 6 miesięcy może uda nam się kupić mieszkanie z housing association, a nie wynająć. Różnica polega na tym, że jeżeli się od nich wynajmuje to płaci się co miesiąc niski czynsz, a jeżeli kupuje to trzeba mieć około 4 000 funtów oszczędności i płaci się co miesiąc rate aż spłaci się 25% lub 50% własności domu. Później można to sprzedać. * housing association - in the United Kingdom are independent not-for-profit bodies that provide low-cost "social housing"for people in housing need. Any trading surplus is used to maintainexisting homes and to help finance new ones. They are now the UnitedKingdom's major providers of new homes for rent, while many also run shared ownership schemes to help people who cannot afford to buy their own homes outright. Polega to na tym, że jeżeli ktoś zarabia 15 000 - 60 000 funtów rocznie może starać się o kupno lub tani wynajem mieszkania ze spółdzielni mieszkaniowej. Ktoś np. zarabia 30 000 rocznie, żyje dobrze, odklada miesięcznie jakąs sumę pieniędzy ale kredytu w banku nie dostanie np. na 200 000 żeby kupić dom lub mieszkanie to może zarejestrować się na stronie http://www.homebuy.co.uk/ i w przeciagu 2 tygodni dostanie odpowiedź na jaki program sie zalicza. Takie wlasnie jest nasz przypadek i mam nadzieje ze w ciagu 6 miesiecy cos fajnego dla siebie znajdziemy na stale. No tak, rozpisałam się ![]() A na koniec filmik : SPIEWAJĄCA MILUSIA |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
kobieta za ladą
|
uu to na lato Aguś już na swoim będziecie fajjjjnie
boszszsz żyby takie cuś było u nas ale co tam Polacy jeszcze na to nie wpadli ![]()
#4545 |
BAN stały
|
No i jestem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | |||||
BAN stały
|
Kinia , Milenka rok temu byla w wieku Zuziu i jadła wszystkiego po troszke, ale pierogi jej nie smakowaly ani ryba, głownie barszcz pałaszowała
![]() A co do Macieja to wiesz ![]() ![]() Choinke mieliśmy w tamtym roku sztuczną, dużą, stojącą. Milenka bardzo polybiła bombki, kilka zbiła ![]() ![]() ![]() Na Sylwestra nie mamy planów, raczej w domu we trójkę zostaniemy. Cytat:
![]() A nowa część jak się postaramy będzie za kilka dni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze Kasia zauważyła ze szkoda, ze nie zarabia ![]() ![]() A ja sie wam pochwale ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Wtajemniczenie
|
Dobry
Aga ![]() ![]() ![]() Ja mam imprezy firmowe koniec stycznia początek lutego...Całkiem fajne....Leć z mężem kobitko i baw się dobrze ![]() Niewyspani bo kaszle nas męczyły i w nocy się po wyrku przewracaliśmy z Kubą zamiast chrapać ![]() I nowa lodówa w nocy robi mi takie głośne miuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.. ..że nie sposób nie słyszeć.. Tak się zrywam....bo zanim zakumam że to wcale nie moja krowa..to deko czasu upłynie....Oki znów z piachem....A Olutek dziś w domciu...Też kaszelkuje,smarcze i chrypie....Zasyropkowałam ...posmarowałam....czekam na bańki .....żeby nam się jakie choróbsko gorsze nie wykluło.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zadomowienie
|
hełło
![]() co do imprez firmowych to Tż jakoś w pierwszych dniach grudnia ma impreze 3 dniową w Mikołajkach,w tym hotelu Gołebiewski,no ale co mi do tego ,jak ja nie jade bo Zuzi nie ma z kim zostawić,troche smutne,ale prawdziwe. u nas w miare ok,bo pobudka była o 7 ![]() ![]() Aga super że z mieszkaniem wyjasniło ![]() a co do imprezy na jachcie,boshe kobiete nawet nie zastanawiaj,ja jakbym miała z kim dziecko zostawić pierwsza bym leciała ![]() Aneto,zdrówka smokom,niech zdrowieją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Wtajemniczenie
|
Kinia .....normalnie Ci lepnę....
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- W domciu siedzę...a jutro do pracki .... Idę zrobić obiad...ale nie wiem kurna co? Polukam co mam i przyjdę po wytyczne ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aneto,Tż wyśle do Ciebie jak będzie w Mikołajkach,wbijesz mu troche rozumu do głowy ![]() ja napewno nie pojade,bo to jednak 3 dni,a Zuzi samej nie zostawie przecież,ze sobą też nie wezme,bo raz że daleko,dwa że "nie to towarzystwo",u Tż w pracy własnie wysyp takich maluszków jest,co urodziłi sie podobnie jak Zuzia,albo pozniej,ok 8 maluszków ,ale wsie żony jadą bo babcie mają pod d.upą,u której dzidziola można zostawić,tylko u nas nie ma z kim ![]() chyba że do Ciebie Zuzie podrzuce na 3 dni ![]() ![]() ![]() Zuzia chyba szykuje sie na spanie,bo z pieluchą tetrową w mordce czworakuje,a to u nas dobry znak ![]() ja dziś na obiad mam mielone,wczoraj zzarłam skrzydełka z chili w chinskiej i powiem mam mega sranieeee ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Wtajemniczenie
|
Co do obiadu to mam wątpliwości....nie jedz tego czego sama nie zrobiłaś....
![]() Co do Zuzy możesz podrzucić...urlop na ten czas wezmę... ![]() Zjedliśmy śniadanko płatki ryżowe na mleku...Kubuś dwie miseczki wtrąbił....tak mu smakowało Namoczyłam kotlety sojowe...mam jeszcze pakę ryżu i pół czerwonej kapuchy i majonez i dwa jajka....Co można z tego zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
kobieta za ladą
|
heloooo
co do imprez firmowych mój był ostatnio sam na 1 wypadzie nad jezioro ![]() żebysta widzieli miny innych jak sie dowiedzieli ze sama mu kazałam jechać ![]() ja niby bym miała z kim Julke zostawić ale wyjazd był o 4 rano(więc Julka musiałaby gdzieś sie kimnąć) a przyjazd 23(więc też musiałam by tam spać) a jeden mały problem----Julcia śpi tylko w łóżeczku nie umie np na sofie ![]() u mnie dziś spaghetti tylko jeszcze mam rozkminkę czy wegetarianskie czy z mięsem ![]()
#4553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja bym zrobiła taką sałatke,kapucha,ryż gotowany,jajko,majonez,do dałbym kukurydze z puszki,albo fasole,ja lubie takie połączenia ![]() Aneto,mam pytania,widziałąm że w biedronce będą wagi,widziałąś może,warto kupić za te 30zł? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 |
kobieta za ladą
|
Anetka na jednym z wątków podczytałam przepis na super sałatkę z czerwonej kapusty----weśś ją cieniutko poszatkaj dodaj 2-3 łyżki majonezu wymieszaj odstaw by skruszała i już
#4555 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
kobieta za ladą
|
co do tytułu proponuje
od słowa mama do randkowania--pogadaj z nami plissss cz 2 musi być słowo mama bo mod moze nas na plotkowy dać ![]()
#4557 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no oki...to zaraz zrobię ...skruszeje do 14 ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
kobieta za ladą
|
szpinak mam ale taki w kostce nie wiem od kiedy leży w zamrażarce boje sie go wyjąć
![]()
#4559 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dudi normalnie żebry o ploty ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
kobieta za ladą
|
jak masz 2 jajka to przecie i tak zuzyjesz je do panierki do kotletów sojowych
a ryż jako dodatek do nich ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.