|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zakupy na strawberrynet.com - kolorówka część VII
Znalazlam zdjecie w necie na ktorym wieczko jest raczej takie jak na pudelku z tru.
http://www.abeautyfulsentiment.com/2...exclusive.html Jak sephora ma takie meteorytki to znaczy ze sa na bank oryginalne. |
|
|
|
#1502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pytałam też o opinię Marioli, bo ona nabyła zarówno Nacres jak i Beige ale chyba nie zauważyła mojego posta ![]() No właśnie, na podstawie tego co piszesz, istnieje ryzyko, ze Nacres zachowa się podobnie jak Beige. Są to chyba pudry o tej samej strukturze tylko inne odcienie ( może się mylę ).Tak jak pisałam wcześniej, mam różne doswiadczenia z pudrami Guerlaina, wiem, że potrafią masakrycznie uczulić( wypryszczyć) bo są intensywnie perfumowane. Pamietam koszmar jaki zafundowała mi przepiekna limitowanka C'est Moi. Twarz była jak po fotoszopie ale tylko na chwilę, po 2-3 godz. sebum szalało a za dwa dni cała twarz pokryła się w czerwonych krostkach. Pamiętam też że Czarny Elf w którymś z wątków pisała, że Guerlain ją uczula. |
|
|
|
|
#1503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może to naprawdę jakaś meeega stara kolekcja, która wyszła z 6 lat temu, nie wiem.. ale jak dziewczyny na guerlainowym pisały, że to pełnowymiarówka, to ja się z tym nie zgadzam, bo na pełnowym. ten wzorek na górze nie dochodzi do samych brzegów pudełka no chyba, że w starociach tak było...Cytat:
![]() no właśnie dlatego też ciągle zastanawiam się, czy płacić za nacres czy nie płacić, bo jak znowu będę miała tak 'natłuszczoną' twarz to się wścieknę ![]() widzę, że miałaś całkiem podobną historię, tyle że u mnie na szczęście obyło się bez wysypu (uff). to ja też jestem ciekawa zdania Marioli13 Mariolko
|
|
#1504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
są tam zdjęcia różnych meteorytów niech zobaczy że nie muszą wyglądać tak jak jej. Są tam też zdjęcia naszych miniaturek. Zresztą nasze na pewno nie są podróbą każdy kto zna meteoryty potwierdzi że te małe są oryginalne - efektu na buzi nie da się oszukać. A jeszcze tak sobie pomyślałam podaj jej może linka do dekalkulatora niech sobie datę sprawdzi!!! Nawet po tym można wnioskować że są oryginalne. I niech sprawdzi datę swoich - coś mi podejrzanie ten pędzelek jej wygląda ![]() PS. Mariola porównała już nacre i beige parę postów wcześniej - sama czytałam
Edytowane przez nobrit Czas edycji: 2009-11-05 o 09:57 |
|
|
|
|
#1505 |
|
PIP.
|
ja mam Nacres. cere mam mieszana i one nie powoduja mi swiecenia, ani niczego zlego.
niektore kosmetyki wywoluja u mnie blyskawiczny efekt swiecenia [np podklad dermablend vichy powiem Wam, ze niby ich nie widac. ale ja teraz juz widze wielka roznice. jak zrobie makijaz bez nich [DW + blended face Clinique + roz], to ta twarz jakas taka "niedokonczona". [i pomyslec, ze jeszcze pewnie z 2 lata temu kompletnie nie umialam sie malowac i stosowalam tylko podklad + roz ]
|
|
#1506 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1507 | |
|
PIP.
|
a z jakiego dekalkulatora korzystacie? kiedys jakis znalazlam, ale np tam przy kodzie z Nacre pojawialo sie, ze incorrect imput
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
ja wiem, ze ten z mini nie jest mistrzostwem swiata, ale ten nie wyglada w ogole na Guerlainowski...---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- w ogole jak tak patrze na ten pedzelek, to napis Guerlain jest czcionka jakas inna niz np na ich stronie - G takie szersze [jestem grafikiem i mam zboczenie z czcionkami ]
|
|
|
#1508 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie martw się ja z 4 lata temu to nawet podkładu nie używałam, a co dopiero różu ![]() a ja sobie poguglowałam i jak dla mnie, to ten pędzel co to ona wysłała to jest specjalna niepowtarzalna bazarowa limitowana edycja łącząca w sobie pędzel terracota, kuleczki mythic oraz pędzel do golenia ----------- edit: ilios ja też z tego co mariola datecalculatora, ale w przypadku nowszych kodów (z 8 czy 9) - nie są one odczytywane, lub też jako błędne.
Edytowane przez Priyaa Czas edycji: 2009-11-05 o 10:08 |
||
|
|
|
#1510 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1511 |
|
PIP.
|
tak wiem, ze jestem straszna i mam fontowe zboczenie
Załącznik 2630508padlam z tej bazarowej wersji ![]() mi sie wydaje, ze ta osoba ma jedyne na swiecie orginalne miniatury, a cala reszta ludzkosci ma ich podrobki
|
|
#1512 |
|
Rozeznanie
|
Faktycznie czcionka podejrzana na tym pedzlu.
No to zaczyna wygladac tak, ze teraz to kupujaca powinna jakos udowodnic, ze ona ma oryginal a nie ty. |
|
|
|
#1513 |
|
PIP.
|
o, faktycznie - dekalkulator dziala dla nich - sa z maja 2007
![]() tylko jak znam zycie to mi ta osoba odpowie, ze to zaden dowod, bo kod tez ktos kto podrabia mogl wkleic...
|
|
#1514 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nazwy dokladnej nie pamietam, ale to to cudo:http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...acy-na-noc.htm Cytat:
przeciez mozliwe jest, ze guerlain wypuscil troche inna wersje na inne kraje? mozliwe jest tez, ze ona ma stare miniaturki. chociaz juz mam metlik ale nie wydaje mi sie, zeby tru sprzedawala podrobki!---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
|
|
|
#1515 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
a nawet jeśli to może nie wiedzą co one mogą znaczyć
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jednak podrobka przewaznie kodu nie ma, bo jezeli ktos zrobi za dobra podrobe to juz wogole ma przebiegunkowane zycie![]() daj spokoj, jak ta kobieta uwaza, ze pedzel to oryginal to mozna jej nawet wcisnac hanela i powiedziec, ze w chinach sie c nie pisze na poczatku bo chinczyncy maja kompleksy przez to ch ![]() tylko faktycznie dziwne jest troche to, ze na opakowaniu z miniaturek, miniaturki same wygladaja troche inaczej niz te w srodku
Edytowane przez dimiti Czas edycji: 2009-11-05 o 10:35 |
|
|
|
|
#1517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1518 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czy któraś kupowała ten eyeliner http://pl.strawberrynet.com/makeup/l...622/?CatgId=19
ja jakaś noga jestem z używaniem tego cuda i nie radzę sobie - mam jakiegoś manhattana i nie wiem czy to jego wina czy moich nieumiejętności w tej dziedzinie ale kreskę zawsze robię... kredką ![]() i tak się zastanawiam jaki ten jest w obsłudze i czy w końcu się przekonam czy wyląduje na dnie kufra...
|
|
#1519 |
|
Rozeznanie
|
o bosz... na tru sa nowe rzeczy z Guerlaina i jeszcze nie dodali zdjec. A ja nie mam kasy
Chyba musze sie wymeldowac z tego watku bo kusicie i kusicie. |
|
|
|
#1520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poproś, żeby babka wskazała Ci miejsca gdzie można kupić jej "wersję" mini meteorytów
|
|
|
#1521 | |
|
PIP.
|
Cytat:
wygooglalam zdjecia i piekne sa...
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
owszem, można było kupić, mam takie same
|
#1523 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie przyszła mi paczka z tru z kremami do rąk i pomadką i jestem w szoku, ponieważ rzeczy są NIEZAPAKOWANE! Pierwszy raz przysłali bez tego ozdobnego papieru, a pomadka miała być na prezent i już się cieszyłam,że będę miała pakowanie z głowy
.
|
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
o proszę i jest rozwiązanie - z jakiego roku jest ten zestaw mini?
|
|
|
#1525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak tak zapakowane rzeczy jak sie dostaje to tak milo sie robi![]() Cytat:
sliczne sa!nic nie szkodzi wedlug mnie super balsamik teraz nawet jak okres mialam to wyskoczyly mi tylko dwie mini paskudy i po 2 dniach zeszly a tak to mialam najazd!
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
z kodu wychodzi mi 2001
|
#1527 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1528 |
|
PIP.
|
no i wszystko jasne. tak jak myslalam - stare.
dziekuje Ci bardzo
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
patrzcie jakie ładne znalazłam
całe 38$ dlaczego nasza sephora taka marna
|
|
|
#1530 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.

Za to kulaski... buźka wygląda cudnie, świeżo, nie świeci się i w ogóle super super 
).

ja wiem, ze ten z mini nie jest mistrzostwem swiata, ale ten nie wyglada w ogole na Guerlainowski...

wygooglalam zdjecia i piekne sa...